Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
süti Los Angeles Rams 4 134 — Rams fan
Ügyintézés.
Hihetetlen mennyi idő megy el rá szükségtelenül...
Black_Adder
Emlékszem, hogy általános iskola óta mindig mondtuk, hogy majd feljebb (középiskola, egyetem, meló) majd biztos jobb lesz. Aha, persze... 😀
Személyi újításnál meg direkt felhívom őket, hogy le van járva ez a szar 1 éve, kell-e valami plusz igazolványt vinni, vagy megújítják így is. Azt mondja a csaj nem kell semmi. Oké, behívnak, hát ez sajnos le van járva több mint 1 éve, kell anyakönyvi kivonat... Hogyha nem kezdek el vele veszekedni, nem kérdezi meg a munkatársát, aki felvilágosította, hogy tényleg nem kell hozzá...
Szóval ilyen ez. 😀
több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 453
Ügyintézés.
Hihetetlen mennyi idő megy el rá szükségtelenül...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 13 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 166 — Steelers fan
Jaaa, ah, ez eszembe se jutott, hogy ez a boj. AZér kérdeztem, mer én holnap megyek Makóra, matrica lesz véve, így nem lész gondom😊

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan
A ragya essen az autópálya felügyeletbe. A tököm sem gondolta, hogy a Szeged elkerülő az nem elkerülő, hanem autópálya. 15 ezerbe fájt ez a tévedés. Egyetlen pozitívum, hogy csak az egyik irányba ellenőriztek.kittli
?kishaszi
Hódmezővásárhely felől mentem Szeged,Röszke irányába. Szeged előtt ráfordultam az "elkerülőre" ami elvisz az M5-ig. Utána Röszke, Szerbia. Hazafele ugyanez az útvonal. Nos az elkerülő az nem elkerülő, hanem az M43-as autópálya, amely az M5-s felől kb. 3 km-n free, utána fizetős. Mennyi lehet? 3 km az is? Én meg f.sz voltam mert mikor megnéztem, hogy hol nem kell fizetni akkor csak az M5 Szeged-Röszke szakaszt néztem.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 13 éve
catattack 3 520
Ebben a mai világban egyre több az agresszív ember. Kecskeméten hajtok ki egy bevásárlóközpont mélygarázsából, ami természetesen egyirányúsítva van. Az egyik saroknál kicsapódik elém egy fekete BMW és a kis hülyegyerek kurvára szentségelt. Odagurulok és felvilágosítom, hogy rossz irányba megy. Tovább pofázik én kiröhögtem és elgurultam. Ekkor indult be igazán... még a sorompónál is hallottam, hogy ugat! 😀
több mint 13 éve
A ragya essen az autópálya felügyeletbe. A tököm sem gondolta, hogy a Szeged elkerülő az nem elkerülő, hanem autópálya. 15 ezerbe fájt ez a tévedés. Egyetlen pozitívum, hogy csak az egyik irányba ellenőriztek.kittli
?

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 354
te enged meg, hogy visszakérdezzek, te milyen iskolába jártál.... egész Békés megyében nincs ilyen intézmény amit te itt leírtál.Amadeus91
egyházi iskola? 😛
eaglesmcnabb
Rendes állami suli, itt Debrecenben, Tóth Árpád Gimnázium a neve amúgy.
több mint 13 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan
A ragya essen az autópálya felügyeletbe. A tököm sem gondolta, hogy a Szeged elkerülő az nem elkerülő, hanem autópálya. 15 ezerbe fájt ez a tévedés. Egyetlen pozitívum, hogy csak az egyik irányba ellenőriztek.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 13 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 122 — je suis poloska
te enged meg, hogy visszakérdezzek, te milyen iskolába jártál.... egész Békés megyében nincs ilyen intézmény amit te itt leírtál.Amadeus91
egyházi iskola? 😛

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 526
Nálunk középbe úgy volt, hogy a havonta szedett osztálypénzből mentünk mindig oszt kirándulásra. Na hát én 1x voltam kirándulni a 4 év alatt, amúgy minden év végén szépen visszakértem egyben a befizetett összeget. 😀szaba
én az egyik kirándulásom odaadtam egy szegény srácnak, aki felírta magát a névjegyzékbe, hogy megy, de nem tudta befizetni a turnét, nekem meg pluszban volt annyival az egyenlegem osztálypénz terén, aztán mondtam, hogy "Menjél csak, addig sem kell a többiek képét néznem" a másik kirándulásra meg mikor nem mentem, azt mondtam, hogy "fagyizzátok el a részem..."

amúgy gondolkodtam ezen a témán tegnap még később és visszagondoltam, hogy bármilyen pénzt kértek tőlünk, mindig azzal a címszóval, hogy kell a pénz, hogy tudjunk ezt-azt venni, meg legyen a sulinak stb... de annyi mindenért kellett, hogy relatíve a tanárok, konyhások, takarítók, gondnokJózsi fizetésén kívül kb. mindent mi dobtunk be. Szappan, kéztörlő etc...gondolom ismerős. Az is csak akkor volt, amikor mi vittünk be. Szóval jogosan fogalmazódik meg a kérdés, hogy most ennyire csórók a magyar közoktatási intézmények (=üzemeltetőik) vagy csak el lett mismákolva a pénzügyi része.Amadeus91
Én nem tudom ti milyen gimnáziumokba jártatok, de az én sulimban csak az osztálykirándulásért kellett fizetni, aki jött, meg a szalagtűzőért. Jah meg lehetett sport bérletet venni, ami 2000/év volt cserébe fullos kondi terem, uszoda és sport csarnokok használata ahányszor akarod. 😊 Mondjuk ez egy gazdag suli. 😊
Jah meg ki az a hülye, aki kihagy egy osztálykirándulást? A legnagyobb buli középiskolás korban, mikor elmentek 2 vagy 3 napra a többiekkel, és buliztok meg amit akartok...Jughead
te enged meg, hogy visszakérdezzek, te milyen iskolába jártál.... egész Békés megyében nincs ilyen intézmény amit te itt leírtál.
több mint 13 éve
argh, jó messze van a fővárostól😊
Gondoltam, hogy egyébként a pénzt elkérik, de nem az óvónők fizetésére költik, az nem jellemző itthon.
Ennyi pénzért ez nem tűnik túl fajának... bár megkérdem mi a helyzet tesóméknál, ott 3,5 a nagy, a kicsi fél éves lesz, de már jön a 3. is . . .

több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 107 — Axel Foley
Kishaszi!
Ez itt van Hodmezővásárhelyen. 500Ft lesz kb nekünk a napidíj+ 10ezer kb a kaja. Meg ugye mindent Te viszel a kicsinek pelenkától a WC papírig. Csak arra a napra kell fizetni amúgy amikor benn is van a gyerek természetesen. A bölcsisnénik amúgy sztem nem keresnek valami jól...
Pont most vagyok egy pici anyagi gondban amikor annyi mindent kellene venni.

több mint 13 éve
Most akkor előjövök megint a bölcsödei díjjal.
Havi 20+ezer Ft + egyéb költségek úgy, hogy tulajdonképpen mindent te viszel a gyereknek a kaján kívül.Bazzani
Ez hol van ez, 2 év múlva elhelyezkedhetne a kedvesem ott. Biztos jó a fizuja az óvónéniknek, ha ilyen árak vannak😛

több mint 13 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 354
Nálunk középbe úgy volt, hogy a havonta szedett osztálypénzből mentünk mindig oszt kirándulásra. Na hát én 1x voltam kirándulni a 4 év alatt, amúgy minden év végén szépen visszakértem egyben a befizetett összeget. 😀szaba
én az egyik kirándulásom odaadtam egy szegény srácnak, aki felírta magát a névjegyzékbe, hogy megy, de nem tudta befizetni a turnét, nekem meg pluszban volt annyival az egyenlegem osztálypénz terén, aztán mondtam, hogy "Menjél csak, addig sem kell a többiek képét néznem" a másik kirándulásra meg mikor nem mentem, azt mondtam, hogy "fagyizzátok el a részem..."

amúgy gondolkodtam ezen a témán tegnap még később és visszagondoltam, hogy bármilyen pénzt kértek tőlünk, mindig azzal a címszóval, hogy kell a pénz, hogy tudjunk ezt-azt venni, meg legyen a sulinak stb... de annyi mindenért kellett, hogy relatíve a tanárok, konyhások, takarítók, gondnokJózsi fizetésén kívül kb. mindent mi dobtunk be. Szappan, kéztörlő etc...gondolom ismerős. Az is csak akkor volt, amikor mi vittünk be. Szóval jogosan fogalmazódik meg a kérdés, hogy most ennyire csórók a magyar közoktatási intézmények (=üzemeltetőik) vagy csak el lett mismákolva a pénzügyi része.Amadeus91
Én nem tudom ti milyen gimnáziumokba jártatok, de az én sulimban csak az osztálykirándulásért kellett fizetni, aki jött, meg a szalagtűzőért. Jah meg lehetett sport bérletet venni, ami 2000/év volt cserébe fullos kondi terem, uszoda és sport csarnokok használata ahányszor akarod. 😊 Mondjuk ez egy gazdag suli. 😊
Jah meg ki az a hülye, aki kihagy egy osztálykirándulást? A legnagyobb buli középiskolás korban, mikor elmentek 2 vagy 3 napra a többiekkel, és buliztok meg amit akartok...
több mint 13 éve

amúgy gondolkodtam ezen a témán tegnap még később és visszagondoltam, hogy bármilyen pénzt kértek tőlünk, mindig azzal a címszóval, hogy kell a pénz, hogy tudjunk ezt-azt venni, meg legyen a sulinak stb... de annyi mindenért kellett, hogy relatíve a tanárok, konyhások, takarítók, gondnokJózsi fizetésén kívül kb. mindent mi dobtunk be. Szappan, kéztörlő etc...gondolom ismerős. Az is csak akkor volt, amikor mi vittünk be. Szóval jogosan fogalmazódik meg a kérdés, hogy most ennyire csórók a magyar közoktatási intézmények (=üzemeltetőik) vagy csak el lett mismákolva a pénzügyi része.
több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 453
Megint én lettem az "iroda ura"..., bár most valszeg addig azért nem maradok, h éjszakai járattal kelljen haza menni...
mondjuk megértem h a munkáltatónak megéri h túlórában megcsináljuk, de azért szép gesztus lenne, ha vennénk fel néhány embert, h kicsit kevesebbet kelljen...

Félreértés ne essék, alapvetően elfogadom a tényt, h ha olyan van, akkor 12-16 órát bent maradok,/*nem is tudnék aludni, a tudattal, h azért csúszik valami, vagy másnak kell érte vért izzadni, mert én otthon szórakozok*/, ez valószínűleg mindenhol így van /*és a gerincesek törzse vélhetően hasonlóan cselekedik*/, de amikor kezd rendszeressé válni, akkor igazán meg lehetne fontolni 1-2 ember felvételét, mert az egy dolog, h ha extrém sokat kell dolgozni, akkor kapok extra szabadságot, és azt hiszem ez több mint amit a legtöbb helyen remélhet az ember, de az azért mégse ugyanaz...
És negatív visszajelzést nem kapok a munkasebességemre, sőt... Szóval arra merek gondolni, h az erőforrások és a feladatok mennyisége nincsenek a lehető legnagyobb összhangban...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 13 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 272 — Bears & Illinois fan
Javul hálisten, köszi.
Megpróbáltam az összes elterelő hadműveletet, de nem ér semmit úgyhogy marad a harcolós módszer. De a napi 10 orrszívás helyett már csak kettő van.
De várom már a bölcsit, tuti állandóan beteg lesz szegény...Bazzani
Hát....... Mondanám, hogy nem, de becsapnálak. A miénk az két hét-egy héttel (bölcsi-otthon) kezdte, aztán fifty-fifty is volt. Ezzel szemben ismerek olyat, akinek az első négy hónapban nem volt beteg. Tényleg, ha beteg, visszaadják (levonják) a díjat?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Szobi22 Green Bay Packers 2 484 — Bajnok
7 órát szoptam ma Honvéd-kórházban, ráadásul előtte jó eséllyel elbasztam egy állásinterjút. nem jó ez így

több mint 13 éve
Javul hálisten, köszi.
Megpróbáltam az összes elterelő hadműveletet, de nem ér semmit úgyhogy marad a harcolós módszer. De a napi 10 orrszívás helyett már csak kettő van.
De várom már a bölcsit, tuti állandóan beteg lesz szegény...

több mint 13 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 272 — Bears & Illinois fan
Havi 20+ezer Ft + egyéb költségek úgy, hogy tulajdonképpen mindent te viszel a gyereknek a kaján kívül.Bazzani
Na javul a helyzet lánykádnál?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Havi 20+ezer Ft + egyéb költségek úgy, hogy tulajdonképpen mindent te viszel a gyereknek a kaján kívül.

több mint 13 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 284
Nálunk középbe úgy volt, hogy a havonta szedett osztálypénzből mentünk mindig oszt kirándulásra. Na hát én 1x voltam kirándulni a 4 év alatt, amúgy minden év végén szépen visszakértem egyben a befizetett összeget. 😀
több mint 13 éve
Ma az úr színe elé kell járulnom, és áldoznom kell az ingyenes közoktatás oltárán. Tankönyv vásárlás a program...apeszos
Plusz a füzetek, írószerek egyebek frissítése, mappák meg a tököm tudja mi még. Repkednek a tízezrek.kittli
Jó, jó, de osztálypénz az nics.zinedine5
Ugyan mióta? Bár az is igaz, hogy tavaly már nem kellett wc papírt meg szappant vinnie az iskolába a gyereknek.kittli
 index.hu/belfold/2012/08/17/tilos_osztalypenzt_szedni/

zinedine5
Ez amúgy kurva jó, mert fater matek-rajz tanár, na most rajzon mindig szedett be pénzt, hogy a rajzhoz tudjon venni alapanyagot, pl. agyag, zsírkréta, papír, ceruzák, hegyezők, stb...
Faktosoknál dettó.Vrijbloed
utolsó magyarországi iskolai évemre visszagondolva rohadt nagy pénznyelő volt a suli. Mondjuk ingyen voltak a faktok (annyit is értek) de volt nyelvvizsga felkészítő (mert a sima iskolai óra nem volt elég rá....) 10ezerért, kellett sporthozzájárulást fizetni amiből elvileg sportszereket vettek, de gyakorlatban abból fizették a sport csapatok buszozását és zabálását (2000 forint/fő, azért komoly összeg az is egy 7-800 tanulós suliban) volt akkor osztálypénz egy 10-s/félév, erre kellett még fizetni korábbi években, ha kirándulni akartunk, kb még ennyit, és akkor a srácok tolhatták a 2. buszt is ami lerobbant alattuk a Szeged-Kecskemét távon. Utolsó évben kellett egy tánc tanár az osztálytánchoz, az az osztálynak 80-90 ezer forintba került (hál'isten a keringő betanítási része ingyen volt), de kellett bérelni frakkot a keringőhőz (8-12), venni ballagási ruhát (egységesen 40 körül mindenkinek,az osztálytárs családjától), fényképezés szintén ezres tételben, + tankönyvek, füzetek, 1-2 toll amit nem hagyunk el. Az a vicc, hogy mikor végeztem humánus kedvembe jöttem és mondom vissza viszem a könyveket, amelyeket alig használtam és odaadhatok szinte úgy állapotban egy olyan szegényebb tanuló társamnak, akiknek gondot jelent megvenni a könyvet év elején. (bizony ilyen nemes lélek is tudok lenni) aztán mire összeszedtem az összes ilyen könyvet, 2szer kellett fordulnom, hogy mindet be tudjam vinni az iskolába. Tényleg summázva a dolgot, rengeteg fölösleges dolgot kértek és tanítottak, aminek semmi hasznát nem látom, még ma sem. Kedvencem az a 4. ben (általános) vett tus! rajzórára, ami ma is a gyári csomagolásában áll a doboz alján. De akkor nagyon kellett rohanni, hogy meglegyen MÉÉÉG holnapra. És a végén voltam olyan pofátlan, hogy a ballagáson, mikor sírni illik én egy széles vigyorral mentem végig a suliban 😀

edit: fénymásolási díj.
több mint 13 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Ma az úr színe elé kell járulnom, és áldoznom kell az ingyenes közoktatás oltárán. Tankönyv vásárlás a program...apeszos
Plusz a füzetek, írószerek egyebek frissítése, mappák meg a tököm tudja mi még. Repkednek a tízezrek.kittli
Ugyan mióta? Bár az is igaz, hogy tavaly már nem kellett wc papírt meg szappant vinnie az iskolába a gyereknek.kittli

zinedine5
Ez amúgy kurva jó, mert fater matek-rajz tanár, na most rajzon mindig szedett be pénzt, hogy a rajzhoz tudjon venni alapanyagot, pl. agyag, zsírkréta, papír, ceruzák, hegyezők, stb...
Faktosoknál dettó.
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat

zinedine5
Ja értem. Ezt nálunk úgy oldották meg, hogy az egyik szmk tag szedi a pénzt és abból finanszíroz az osztály minden extra költséget. Kirándulás, mikulás ünnepség, farsang, stb...kittli
Ez pont így van nálunk is.
Másodikos a legkisebb gyermekem, így hát:
Tankönyvek: 15.000.-
Füzetcsomag+kiegészítők+tanári kérés: 9700.-
Osztálypénz félévre: 9.300.-
Tornacucc: 7.000.-
Diák bérlet: 3.300.-
-------------------------
Összesen: 44.300.-
Így kezdésnek. Aztán majd következik az év első szülőije, ott még lesznek turpisságok....