NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 256 — #neverpunt
Két vádlottat életfogytiglanra ítélt a bíróság a Cozma-ügyben első fokonapeszos
30-30 év, 20 év, kemény.
Én két olyan konkrét esetet tudok, ahol szintén diszkóbalhé volt, verekedés lett, mindkettő halállal végződött (mondjuk kés nem volt, az igaz, az egyiknél túl jól sikerült a "telibeverés", a másiknál rossz helyen volt az útpadka), és az ítéletek 5 év és 4 év voltak.
Anélkül, hogy bármelyik irányban is állást foglalnék (vagyis, hogy sok e a 30 év, kvés e a 4 vagy 5), azt a tényt emelném ki, hogy nagyjából ugyanarról van szó (vagyis előre megfontolt szándékot, nyereségvágyat egyik estben sem bizonyítottak), mégis az ítéletek között ekkora óriási különbség van. Számomra ez az, ami fölöttébb érdekes.Sobri Jóska
egyszerű a válasz
a 4 - 5 éves ítélet és az általad írt körülmények azt valószínűsítik, hogy halált okozó testi sértés (2-től 8 év a büntetési tétel) miatt ítélték el őket, itt meg szándékos emberölés minősített esete (10-20 év, vagy életfogytig) volt halmazatban életveszélyt okozó testi sértéssel (2-8 év). Plusz itt volt egy pici büntetett előélet is.

több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Igen, biztos így van, de ne jogi szemmel nézzük, hanem úgy ahogy történt.
Diszkó, túltengő adrenalin (pia, drog, ki tudja), szóváltás, bunyó, halál.
Ez az alap sztori.
Senki se úgy indult el otthonról, hogy ölni fog, mindhárom esetben meghalt valaki a végén, mondhatni véletlenségből lett a tragédia.
Mégis íz ítéletek közti óriási különbség nekem legalábbis döbbenetes. (Még egyszer mondva: ezúttal nem foglalok állást hogy a 4-5 év a kevés, vagy a 20-30 e a sok.)Sobri Jóska
Hát de a jog miatt van ekkora különbség, nyilván jogilag kell tudni miért.
És gondolom te is elfogadod, hogy egy rosszul végződő verekedés és egy késes támadás között nagy különbség van. Főleg, ha nem egyszer csúszott bele az áldozatba a kés, vagy többekbe is belecsúszott.
Nem mindegy, hogy megütlek, megszúrlak, esetleg lelőlek. Akkor sem, ha mind halállal végződik, szerintem. Nyilván nem jogilag a végeredmény ugyanaz, "műfajban" ugyanaz, de két bírósági ítéletet így nem lehet összehasonlítani.

Ha össze lehetne, akkor ennyi erővel Stohlt is úgy kellene kezelni, mint egy másik ittas vezetőt, aki mondjuk megölt így valakit, hiszen Stholnak is csak mákja, hogy a másik nem halt meg, könnyen meghalhatott volna, vagy durvábban lesérül. De jogilag ez a véletlen különbség hatalmas.

Ja igen, és nem tudom a hivatalos jegyzőkönyvet, és vádpontokat, de könnyen lehet, hogy az általad írt eseteknél nem, itt pedig több súlyosbító körülmény, múltbéli cselekmény volt.
több mint 14 éve
pc_x 943 — Red Fist
Ha már a kötél is szóba került. Valamelyik nap volt egy cikk valahol arról, hogy mennyivel többe kerül egy halálos itélet, mint egy sima életfogytiglan. Valami hihetetlen összeg volt írva, nem is emlékszem pontosan, de százmilliós nagyságrand volt zöldhasúban 1-1 halálra itélés és végrehajtása költsége. :rolleyes: :mad:GRAFI
Lenne aki ingyen is megtenné biztospetey
Ezt a témát viszont egyszer már kivesézték a topikban... ugy nem lesz újabb flamewar belőle? 😂

több mint 14 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 645 — Csodabogár
Ha már a kötél is szóba került. Valamelyik nap volt egy cikk valahol arról, hogy mennyivel többe kerül egy halálos itélet, mint egy sima életfogytiglan. Valami hihetetlen összeg volt írva, nem is emlékszem pontosan, de százmilliós nagyságrand volt zöldhasúban 1-1 halálra itélés és végrehajtása költsége. :rolleyes: :mad:GRAFI
Lenne aki ingyen is megtenné biztos

több mint 14 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Ha már a kötél is szóba került. Valamelyik nap volt egy cikk valahol arról, hogy mennyivel többe kerül egy halálos itélet, mint egy sima életfogytiglan. Valami hihetetlen összeg volt írva, nem is emlékszem pontosan, de százmilliós nagyságrand volt zöldhasúban 1-1 halálra itélés és végrehajtása költsége. :rolleyes: :mad:
több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
amennyire tudom ráadásul halmazati büntetés ez a 30 év.

én amúgy mindig úgy gondolom:
-bíró úr nem sok az az öt év ?
- mondom kötél!!!

ilyeneket ne etessenek adóforintból.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
.brk Green Bay Packers 1 890
Ez az alap sztori.
Senki se úgy indult el otthonról, hogy ölni fog, mindhárom esetben meghalt valaki a végén, mondhatni véletlenségből lett a tragédia.
Mégis íz ítéletek közti óriási különbség nekem legalábbis döbbenetes. (Még egyszer mondva: ezúttal nem foglalok állást hogy a 4-5 év a kevés, vagy a 20-30 e a sok.)Sobri Jóska
egy ítéletet hogy ne nézzünk már ne jogi szemmel? "pia, drog, ki tudja" mind súlyosbító körülmény, ha jól emlékszem nem egy késszúrás volt, innentől kezdve nehéz gondatlanságról beszélni. gondolom példát is akart a bíró statuálni, azért varrta be őket életfogytiglanra, de én egyetértek vele.
több mint 14 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Ez az alap sztori.
Már hogy lehetne nem jogi szemmel nézni? A független magyar bíróság egy jogállamban mi más alapján döntsön? Kívülről bizonyára nagyon hasonlóak az esetek, de nyilván más a minősítésük, ha ennyire kiugró a különbség az ítéletben.
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 137 — #NoStress
Vigyél nekik nyugodtan ajándékot Sobri. Ha olyan jól érvelsz, ahogy itt szoktál, lehet beengednek és le is szophatod őket. Ott rohadjon meg az összes a börtönben.GRAFI
Szerintem sincs ebben részedről semmi személyes, így nincs is mire reagálnom.

több mint 14 éve
Ez az alap sztori.
Mégis íz ítéletek közti óriási különbség nekem legalábbis döbbenetes. (Még egyszer mondva: ezúttal nem foglalok állást hogy a 4-5 év a kevés, vagy a 20-30 e a sok.)

több mint 14 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Vigyél nekik nyugodtan ajándékot Sobri. Ha olyan jól érvelsz, ahogy itt szoktál, lehet beengednek és le is szophatod őket. Ott rohadjon meg az összes a börtönben.
több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Meg -bár nem tudom jelenthet-e ez éveket-, de szerintem az is fontos szempont volt, hogy kés is volt, nem szimpla verekedés.fetomy
Így van, és az már emberi élet kioltására irányult. Sobri példájánál a gondatlanságból elkövetett halált okozó testi sértés lehetett a vád.
több mint 14 éve
Meg -bár nem tudom jelenthet-e ez éveket-, de szerintem az is fontos szempont volt, hogy kés is volt, nem szimpla verekedés.
több mint 14 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 519 — Chiefs GM
30-30 év, 20 év, kemény.
Én két olyan konkrét esetet tudok, ahol szintén diszkóbalhé volt, verekedés lett, mindkettő halállal végződött (mondjuk kés nem volt, az igaz, az egyiknél túl jól sikerült a "telibeverés", a másiknál rossz helyen volt az útpadka), és az ítéletek 5 év és 4 év voltak.
Anélkül, hogy bármelyik irányban is állást foglalnék (vagyis, hogy sok e a 30 év, kvés e a 4 vagy 5), azt a tényt emelném ki, hogy nagyjából ugyanarról van szó (vagyis előre megfontolt szándékot, nyereségvágyat egyik estben sem bizonyítottak), mégis az ítéletek között ekkora óriási különbség van. Számomra ez az, ami fölöttébb érdekes.Sobri Jóska
Valószínűleg más volt a vád. Cozma-ügyben több emberen elkövetett emberölés kísérlete volt a fő vádpont, míg a 4-5 éves esetek így leírva inkább halált okozó testi sértésnek tűnnek.

több mint 14 éve
30-30 év, 20 év, kemény.
Anélkül, hogy bármelyik irányban is állást foglalnék (vagyis, hogy sok e a 30 év, kvés e a 4 vagy 5), azt a tényt emelném ki, hogy nagyjából ugyanarról van szó (vagyis előre megfontolt szándékot, nyereségvágyat egyik estben sem bizonyítottak), mégis az ítéletek között ekkora óriási különbség van. Számomra ez az, ami fölöttébb érdekes.

több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Két vádlottat életfogytiglanra ítélt a bíróság a Cozma-ügyben első fokon
több mint 14 éve
catattack 3 520
JJ, nem igazán értem mire gondolsz 😊fetomy
a netes fórumok népszerűvé válásával bátorodott fel minden idióta, hogy az ő véleményük is érdekel valakit, így írhatnak bármit, bárhogyJJ
Van megoldás:
Hozd vissza a lájk gombot és mellé vezesd be a "sajnálom", "köszönöm", "egyetértek", "sobriszűrő" funkciókat is.
több mint 14 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 431 — Panthers fan
Én mindig átolvasom a saját cikkeimet, de sajnos ettől függetlenül maradnak benne hibák, mert sokszor azt olvasom, amit írni akartam (mivel az van a fejemben) és nem azt, amit ténylegesen írtam. Lektorra meg kinek van pénze...
Jakehomer
Ettől szakma. 😊
Hogy ugye nem betűket olvasunk, hanem szavakat, sorokat, sorrészleteket, és az agyunkat nem zavarja pár elütés, pár kihagyott betű, de ezeket egy "profinak" mind meg kell találni.Sobri Jóska
Kösz a tájékoztatást, végeztem lektorálást is már, ha nem is nagyon magas szinten, nagyjából képben vagyok. Csak 15 óra folyamatos munka és képernyőbámulás például eléggé rontani tudja az ember hatékonyságát.

Tepper takarodj!
több mint 14 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Ettől szakma. 😊
Hogy ugye nem betűket olvasunk, hanem szavakat, sorokat, sorrészleteket, és az agyunkat nem zavarja pár elütés, pár kihagyott betű, de ezeket egy "profinak" mind meg kell találni.Sobri Jóska
Ne is mondd, mostanában én is ezzel szívok a munkahelyemen... Csak általában magyaron kívül bármilyen európai nyelven, amit nem is beszélek, kellemes elfoglaltság 😊

szerk: pedig nem is vagyok lektor 😊

több mint 14 éve
Az a baj, hogy amit ezen a fórumon pl. Soldadosnál jegyeztem meg, hogy folyamatosan újraolvassa és javítgatja még az itteni hszeit is, azt sokan nem mondhatják el magukról máshol még a cikkeinél sem. Nem a lektor hiánya itt a baj, hanem hogy ezt egyáltalán nem akarják kompenzálni.
több mint 14 éve
pl. ezen oldal működtetői sem végzett/képzett újságírók, hanem a témában járatos "amatőrök", civilek.Sobri Jóska
én végzett és képzett is vagyok, bár amatőr státuszom érintetlen, ezt kár lenne tagadni.Höri
Tudom, de ha beleírom a "szinte mind" kitételt, most nem tudod ezt beírni. 😊

Én mindig átolvasom a saját cikkeimet, de sajnos ettől függetlenül maradnak benne hibák, mert sokszor azt olvasom, amit írni akartam (mivel az van a fejemben) és nem azt, amit ténylegesen írtam. Lektorra meg kinek van pénze...
Jakehomer
Ettől szakma. 😊
Hogy ugye nem betűket olvasunk, hanem szavakat, sorokat, sorrészleteket, és az agyunkat nem zavarja pár elütés, pár kihagyott betű, de ezeket egy "profinak" mind meg kell találni.

több mint 14 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 431 — Panthers fan

Persze az tény, hogy tényleg nagyon sok a neten az igénytelen, összehányt írás.

Tepper takarodj!
több mint 14 éve
Hát igen itt is jelentkezik az, hogy ki miért csinálja. Én pl. semmiképp nem adtam és mikor úgy adódik nem is adok ki a "nyilvánosság elé" olyan írásokat, amiket nem néztem át. Ha tudom, hogy nem fogja senki átnézni, mielőtt kikerül valahova, akkor tuti, hogy többször is elolvasom. Így is lehet hiba, csak remélhetőleg kevés.

Egyébként a netes felület riszpektje terjedőben van, nálunk suliban még tanították is, hogy mit hogyan kell benne, stb.. És az a baj, hogy pont a népszerűbbek szarnak rá a leginkább, hisz úgyis odamegy az ember a hírekért, nem nóném oldalakra. Megint oda értem, hogy rühellem, mikor valaki úgy "foglal" egy munkahelyet, hogy szarik bele, és még félgőzzel sem teljesíti.
több mint 14 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
pl. ezen oldal működtetői sem végzett/képzett újságírók, hanem a témában járatos "amatőrök", civilek.Sobri Jóska
én végzett és képzett is vagyok, bár amatőr státuszom érintetlen, ezt kár lenne tagadni.

több mint 14 éve
(Pl az egyetemi ismertetőknél is van sok elütési, egyeztetési hiba. Ha majd egyszer nagyon ráérek.Sobri Jóska
bármikor jelezheted ezeket az adott topicban, én folyamatosan nézem át a korábban feltetteket is
(van pár, mely már néhány éve íródott, a viszonylag frissekben nem vagy csak alig lehet hiba, ezt garantálom)JJ
Igen, valóban. De gondoltam karácsonyi, vagy szezonkezdési ajándékként átnézem az összeset, és ki is javítom őket (nekem van erről papírom 😛 ), csak mostanában rengeteg melóm van, de ami késik, nem múlik. 😊