Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 266 — no es importante
nagy baromság, minden szupermarket tele van kamerázva, pláne a pénztáraknál

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 666 — je suis poloska
facebookon olvastam gondoltam megosztom veletek is:
"Ne dobd el a blokkot! Légy éber!
Ne dobd el a blokkot!!!!!! Nem velem történt én is csak kaptam!
Tanulságos és megszívlelendő az új "őrület"
. Döbbenetes!!!!!!!
Személyes tapasztalatom egy kisebbséghez (rövidesen többséghez)
tartozó személlyel. Legyetek éberek! Egy hipermarketban vásároltam, de
a pénztári blokkot nem vettem magamhoz. Amikor a bevásárlókocsival az
autómhoz értem, utánam fut egy cigány, azt állítva, hogy elloptam az
általa vásárolt árut. Azonnal mutatta a (az általam eldobott/elhagyott
) pénztári bizonylatot és nyomban telefonált (az volt neki...!)
rendőrért. Az mentett meg, hogy bankkártyával fizettem. Amikor a
rendőr előtt ezt kijelentettem, a "barna" azonnal elfutott. A rendőr
szerint ebben az esetben az volt a szerencsém, hogy kártyával
fizettem, különben előállított volna, hiszen a pénztári blokk nem
nálam, hanem a cigánynál volt. Állítólag az ilyen esetek egyre
gyakrabban ismétlődnek. A pénztáros nehezen tud (nem akar, vagy nem
mer?) emlékezni a vásárlásra, hiszen naponta emberek tömegével van
dolga..."

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Alapkiképzésről volt szó, ha jól emlékszem. A kiképzés elég "hasznos" elfoglaltság?apeszos
"A kiképzés a katona legfontosabb járandósága" (nem szó szerint és nem tudom, kitől idézve).

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Alapkiképzésről volt szó, ha jól emlékszem. A kiképzés elég "hasznos" elfoglaltság?
több mint 14 éve
Szerintem akkor sorozzanak, ha ki is találnak valami elfoglaltságot az allománynak, egyébként értelmetlen faszverés az egész.sutianap
Ez teljesen jogos. (Sőt az elfoglaltság elé be lehetne szúrni egy "hasznos" vagy "értelmes" szót is. 😊)
Mégis te vagy az első, aki ezt leírja, a hőbörgő hozzászólások a zsigeri "nehogymá'" érzés megjelenítésén túl ezt nem tartalmazták.

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 14 éve
És egy gondolat az alapkiképzéshez: semmi értelme nincs, ez nem koncepciózus fizikai/elméleti képzés volt, hanem egyfajta "aki ahhoz is lúzer, hogy felmentesse magát, azt szivassuk meg balfasz módon".
Írtam: minden amit megtanultam egy délután elsajátítható lett volna, és ez a teljes zászlóaljra vonatkozott.
Kaposvár 92-93Sobri Jóska
Hát nem tudom. Nekem azért sikerült megizzadnom rendesen (meglehetősen aktív sportoló létemre), az akkori 72,5 kg-os versenysúlyomról 64 kg-ra fogytam két hét alatt. Nem tudom milyen zászlóaljnál voltál, de a határőrségnél azért elég komoly kiképzés volt a nyolcvanas évek elején.
több mint 14 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Én ismerek jópárat, bár nem engem kérdeztél.
Anélkül, hogy elvesznénk a részletekben, azt mondom a következő kérdésedre: ne erőltessük ezt a kötelező katonásosdit. Sobri Jóska
Biztos voltam benne, hogy te ehhez is értesz és hozzá tudsz szólni, mint egyébként minden máshoz is.
Annak is örülök, hogy gondolatolvasó is vagy, bár elnézést kell kérnem, hogy én még nem tudtam, hogy ez lenne a következő kérdésem.
Biztosan tévedek, de eszem ágában sem volt erőltetni a kérdést, ugyanis mindenkinek joga van ahhoz, hogy eldöntse, akar-e "kötelező katonásosdit", vagy nem.

Én ezeket a hozzászólásokat nem értem:
Egyébként ennek a tiszti és altiszti karnak és hadseregrendszernek nem adnék a keze alá sorállományt. Kiképzés a kummantásra, a sunnyogásra és a másik szívatására. tomi-tomi
A mai fiatalságnak azért annál jobbat kívánok, minthogy frusztrált, fegyverbuzi, IQ-hiányos és hatalommániás katonatisztek felügyelete alá helyezzem őket (tisztelet a kivételnek) Dzsokijuing
Jobb esetben saját élményekből (pl. volt itt 26 évvel ezelőtti), rosszabb esetben meg a család férfitagjainak történeteiből levont általánosítások.
Nyilván ma is ugyanúgy megy minden, mint akkor.
Mintha ugyanazok az alkoholista, alkalmatlan, 6 osztályt végzett, párttagság miatt tisztté lett emberek lesnének ki a laktanya kerítése mögül, mint 50 éve, várva, hogy újra eljöjjön az ő idejük. (Ilyenkor azért az általánosítások nagy ellensége fel szokott szólalni a többség véleményével szemben ezen a fórumon - most nem.)

És még valami:
Én speciel kikészülnék, ha érettségi után be kellett volna vonulnom, vagy most kellene. Tisztesség, alázat, becsület így is ragadt rám, nem kell,hogy ott szopassanak...Mondjuk Kalasnyikovval, Dragunovval, PK-val lőnék párat, eldobálnék 1-2 gránátot is, de ennyi. Asbee
Aha. Gondolom mindezt kb. két nap alatt, mert annyira érsz rá.
Vannak olyan történelmi helyszínek és időszakok, amikor és ahol ennyi a katonai felkészítés, aztán mehetsz is. De ezeket szokták finoman "kevésbé szerencsés"-nek nevezni.
Még mindig nem mondtam azt, hogy szükségesnek látom a dolgot. Ehhez egy nagyon komoly háttérkoncepció lenne szükséges, nem is beszélve a társadalmi támogatottságról és más elemekről.
De először is mindezeken kívül látni kell azt, hogy itt se nem "alázás"ról vagy "szopatás"ról és nem is örömlövészetről van szó.
A sorkatonai szolgálat felfüggesztésének megszüntetéséről és (itt a fórumon) alapkiképzésről esett szó. (Az meg, hogy 20-30 éve milyen volt, maximum anekdotaszinten és a jelenleg szolgálók ócsárlásának "megalapozására" jöhet szóba.)
Gondolom a fröcsögőknek meg sem fordult a fejében, hogy hasznos dolgokat is ki lehet ebből hozni. (És még mindig nem mondtam, hogy indokoltnak látnám. Lehet vitázni, egyéni szinttől nemzetgazdasági szintig a hasznosság vagy károsság mértékéről, ebbe én nem szeretnék belefolyni.)

Jöhet a sav.Gogo
Ény 94be vonultam, orvoszsázadhoz, de így se teccett, úgyhogy Kovácsszázadossal egy hónap után elköszöntünk kezembe a Magyar Honvédség vezérkari főnökének utasításával miszerint minden katonai irat- és adattárból töröltek s még háború esetén sem vagyok mozgosítható. A tisztekre feltett kevésbé sem kímélő tulajdonságokat nem cáfolhatom, a következőképp nézett ki a Zách utcában: Nizza típusú mentő = sörszállító, tehát mindig le kellet papírozni egy kijárást, hogy tudják cserélni a rekeszeket. Az akkori állapotokban ugye ez kiemelt laktanya volt - orvos, és felszolgáló (a tiszt legjobb barátja a kantin) valamint egy kisegítőszázaddal, plucc ugye a Nato kontingens is ott telephelyezett. - a faszverésen meg a piáláson kívül más értékek fellelhetetlenek voltak, hozzávéve a kisegítő század körkörös körbeszopását és szopatását. Ény akkor adtam fel mikor együtt alaki gyakorlatoztunk a nyíri századdal és pluccba beköllött lökni két órát egy darab faszkalap miatt akinek "senknemondjameghogymiccsinyálokbaszki" hangulata volt, de meg mondanám, hogy mostanra komoly praxisú személyek is elgondolkoztak a pépesreverésén. Ény meg akkor mondtam, hogy sajnos igen komolyra fordult az allergiás bronchitisem. Nem idealistáknak való hely.
Szerintem akkor sorozzanak, ha ki is találnak valami elfoglaltságot az allománynak, egyébként értelmetlen faszverés az egész.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 14 éve
Amiket írtam, a legkevésbé sem ócsárolták a jelenleg szolgálókat, nem is lehetséges, hiszen most nincs sorozott állomány.tomi-tomi
Egyébként ennek a tiszti és altiszti karnak és hadseregrendszernek nem adnék a keze alá sorállományt. Kiképzés a kummantásra, a sunnyogásra és a másik szívatására.tomi-tomi
Az aláhúzott részre gondoltam ócsárolás alatt. (Gondolom a most aktív tiszt-tiszthelyettes állomány lenne érintett a sorállomány kiképzésében.)
A kiképzés minőségének kérdésességéről - szerintem ez egy olyan rész, ahol sokat lehet vitázni (és megint visszaérünk a rendszer, koncepció és rászánt pénz kérdéséhez). Elfogadom, hogy neked ezzel kapcsolatban ez a véleményed.
De az aktív állománnyal szerintem nem lenne akkora probléma, mint te feltételezed. Megkockáztatom, velük lenne a legkevesebb.

a tiszhelyettesek ugyanúgy a legaljam mindenre alkalmatlan vidéki munkanélküli srácokSobri Jóska
Aha. Mind egy szálig.
Ha valaki más általánosítana ekkorát (netántán egy magyarországi kisebbséggel kapcsolatban), egy fél napig rágódnál rajta.
ez nem koncepciózus fizikai/elméleti képzés voltSobri Jóska
Látom, nem jött át, amit az előző hsz-emben írtam.
A terelés viszont még mindig nagyon jól megy.

Még valami ehhez a témához címzett nélkül:
Szerintem az "én nem megyek be, hogy x ideig szopassanak" ebben a kérdésben éppúgy nem érv, mint a "majd ott megtanulnák a rendet, fegyelmet" típusú. Egyiknek sincs semmi köze ahhoz, amiről szólnia kellene - és az se érv, hogy engem is csak untattak '92-ben.
Ha valamiről vitázni kellene, akkor az a cél, tartalom, keret és az ehhez tartozó legjobb megvalósítás (és itt jön be az, hogy sorállomány, polgári védelem, hétvégén bevonuló nemzeti gárda, semmi vagy valami más).

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 135 — #NoStress
igazából pontosan ez kell nekik. nem is feltétlen fegyveres kiképzés, hanem sok alakizés és fizikális baszkodás, sok szivatással.haromt
Ha ennyire tetszik, mutass példát és jelentkezzél önként, én ezt megspórolom és mindenki óvva intek a kaszárnyától.Dzsokijuing
én nem vagyok mai fiatal 😛

ezek ma már sorba sem tudnak állni. most ilyen dolgokról, mint csapat, vagy fegyelem ne is beszéljünk.
az más kérdés hogy milyen a magyar tiszti állomány és hogyan képeznének ki, de most éppen elméletről vitázunk. Márpedig elméletben a fegyelem belenevelése a totálisan elkanászodott fiatalokba, kurvára mindenkinek jót tenne.haromt
Tipikus betespedő, más faszával a csalánt verő, nagypapás, kispolgári hozzáállás. Meg vagyok döbbenve.

Gogo, ja hozzá tudok szólni, mivel egyik legjobb barátom hivatásos tiszt, másik már leszerelt, de édesapja vezérkari tábornok, és nem is olyan régen sokat beszélgettünk erről.
igyekszem megint rövid lenni:
Lófasz se változott érdemben a seregben az elmúlt 10-20x évben.
pénz ugyanúgy nincs semmire, a tiszhelyettesek ugyanúgy a legaljam mindenre alkalmatlan vidéki munkanélküli srácok, a technika ósdi, és mindehhez az egész koncepció teljesen értelmetlen és ami jó lenne benne, az is megvalósíthatatlan.

És egy gondolat az alapkiképzéshez: semmi értelme nincs, ez nem koncepciózus fizikai/elméleti képzés volt, hanem egyfajta "aki ahhoz is lúzer, hogy felmentesse magát, azt szivassuk meg balfasz módon".
Írtam: minden amit megtanultam egy délután elsajátítható lett volna, és ez a teljes zászlóaljra vonatkozott.
Kaposvár 92-93

több mint 14 éve
És látod ott a baj: a "beleszarok" hozzáállás. Mert 1,5 év gyakorlat azért már valami.... lenne.apeszos
Ezt a példát pont azért hoztam fel, mert az érintetten kívül mindenki azon szörnyülködött, hogy mi a tökömnek kell kiképezni még majd egy szakácsot is, jó esetben persze egy sofőrből. A Határőrség a saját maga érdekeivel is szembe ment, ez tény. A mi akkori olvasatunkban csak azért, hogy kicsesszen egy határőrrel.
Btw, pont azt írod le az ottani hozzáállásoddal, ami a szememben megkülönbözteti az engedelmes viselkedést a fegyelemtől.tomi-tomi
Egyik következik a másikból. A fegyelem szó definíciója szerint betartottam a bevonulásommal rám rótt szabályzat/szabályok előírásait. Az egyik ilyen szabály: a feljebbvalódnak feltétlen engedelmességgel tartozol. A feljebbvaló indoklás nélkül adhatott utasítást, úgynevezett parancsot. Aminek én, mint egyszerű sorozott baka (sicc!) engedelmeskedtem. A fegyelmezés: rákényszerítés az adott szabályok betartására. Akit nem kell kényszeríteni, az fegyelmezett. ÉS engedelmes. Tulajdonképpen igazad van. Engedelmes voltam. Ez volt (akkor) a dolgom.
több mint 14 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
És látod ott a baj: a "beleszarok" hozzáállás. Mert 1,5 év gyakorlat azért már valami.... lenne.apeszos
Ezt a példát pont azért hoztam fel, mert az érintetten kívül mindenki azon szörnyülködött, hogy mi a tökömnek kell kiképezni még majd egy szakácsot is, jó esetben persze egy sofőrből. A Határőrség a saját maga érdekeivel is szembe ment, ez tény. A mi akkori olvasatunkban csak azért, hogy kicsesszen egy határőrrel.
Btw, pont azt írod le az ottani hozzáállásoddal, ami a szememben megkülönbözteti az engedelmes viselkedést a fegyelemtől.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Gogo, részemről nem lesz sav.
Valóban pontatlanul, ennél fogva általánosítva fogalmaztam éjszaka. Én nem az alkoholista, 6 osztályt végzett tulajdonságokat érzem fontosnak az (al)tiszti állománynál. Óhatatlanul frusztráltak - pénztelenség, korrupcióra hajlamos közegben szocializálódtak - ld. lakásvásárlási ügyek, sorállomány kezelésében gyakorlatlanok, a fiatalabbak akár képzetlenek is. S a legfontosabb, amit Te is írtál, "Ehhez egy nagyon komoly háttérkoncepció lenne szükséges, nem is beszélve a társadalmi támogatottságról és más elemekről.". Ezt intéztem el annyival, hogy hadseregrendszer.
Mindezek mellett, nem tapasztaltam (olvastam, hallottam, pedig még aktivitást is felmutatok ilyen téren) olyan mértékű változásról a honvédség sorozott állományának kiképzésének és szolgálatának kapcsán, amelyek a legkisebb mértékben is megváltoztatnák a - valóban 25-26 éves - személyes tapasztalataimon alapuló véleményemet. Tehát valóban nem tudhatjuk, hogy menne most a kiképzés, de az általam (meg)ismert tapasztalatok döntő többsége alapján nem reménykednék a fene nagy változásban.
Amiket írtam, a legkevésbé sem ócsárolták a jelenleg szolgálókat, nem is lehetséges, hiszen most nincs sorozott állomány.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 527 — Saturday Night Lights
Túlfejlett volt a gyermek igazságérzete...

http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/2011/05/19/a_10_eves_megindokolta_miert_lotte_le_naci_apjat/

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
A takarítással semmi gond nincs, a WC tiszta volt, pusztán szívatásból mentem takarítani - piszoáronként fél kiló káliszappannal. Miért vigyázna a rendre? Valaki úgyis kitakarítja, a takarító meg nem nyuvaszthat ki mindenkit.
Hogy miért került a szabályzatba, hogy csak csattogó herékkel lehet esténként felmosni a folyosót, azt nem tudom, de hogy a fegyelmet nem növelte, az biztos. Ott volt "helyben" egy katonailag is hasznos szakmával egy - potenciálisan lelkes - szakács, belőle kreáltak egy gyakorlatlan, balesetveszélyes "beleszarok" hozzáállású tgk sofőrt. Ezt mondom, remegni valamitől/valakitől nem fegyelem, max. engedelmeskedés.
Én is visszamennék, de én szerencsés kivételnek érzem magam, nagyon valószínűnek tartom, hogy a zászlóaljból csak a mi szakaszunk tagjai(nak egy része) mondanák ezt.tomi-tomi
Hát igen, hozzáállás kérdése.... Én (és a körletemben "nyaraló" kb. 40 kopasz) sosem néztem -pláne nem kérdeztem- miért kell menni akár naponta háromszor klotyót aknamentesíteni, sakkozni, fókázni. Szóltak, mentem, csináltam. Kb. két hétig. Aztán leszálltak arról a körletről. Az sem zavart különösebben, hogy csattogó herékkel kellett fókázni, mi baj lehetett belőle? Max a buzik csorgattak némi bő nyálat, de ők is csak titokban, mert az isten sem menthette meg azt, aki hangot adott efféle hajlamainak. És látod ott a baj: a "beleszarok" hozzáállás. Mert 1,5 év gyakorlat azért már valami.... lenne.
több mint 14 éve
Az egyház a hippik nyakába varrta a pedofíliát: http://index.hu/kulfold/2011/05/19/a_hippik_miatt_lettek_pedofilok_a_papok/Dzsokijuing
S most kit gyűlölsz? A hippiket, hogy megfertőzték a makulátlan papságot? Vagy... bele sem merek gondolni! 😊tomi-tomi
Azt gyűlölöm, aki a gerendát nem bírja kipiszkálni a szeméből.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Én ismerek jópárat, bár nem engem kérdeztél.
Anélkül, hogy elvesznénk a részletekben, azt mondom a következő kérdésedre: ne erőltessük ezt a kötelező katonásosdit. Sobri Jóska
Biztos voltam benne, hogy te ehhez is értesz és hozzá tudsz szólni, mint egyébként minden máshoz is.
Annak is örülök, hogy gondolatolvasó is vagy, bár elnézést kell kérnem, hogy én még nem tudtam, hogy ez lenne a következő kérdésem.
Biztosan tévedek, de eszem ágában sem volt erőltetni a kérdést, ugyanis mindenkinek joga van ahhoz, hogy eldöntse, akar-e "kötelező katonásosdit", vagy nem.

Én ezeket a hozzászólásokat nem értem:
Egyébként ennek a tiszti és altiszti karnak és hadseregrendszernek nem adnék a keze alá sorállományt. Kiképzés a kummantásra, a sunnyogásra és a másik szívatására. tomi-tomi
A mai fiatalságnak azért annál jobbat kívánok, minthogy frusztrált, fegyverbuzi, IQ-hiányos és hatalommániás katonatisztek felügyelete alá helyezzem őket (tisztelet a kivételnek) Dzsokijuing
Jobb esetben saját élményekből (pl. volt itt 26 évvel ezelőtti), rosszabb esetben meg a család férfitagjainak történeteiből levont általánosítások.
Nyilván ma is ugyanúgy megy minden, mint akkor.
Mintha ugyanazok az alkoholista, alkalmatlan, 6 osztályt végzett, párttagság miatt tisztté lett emberek lesnének ki a laktanya kerítése mögül, mint 50 éve, várva, hogy újra eljöjjön az ő idejük. (Ilyenkor azért az általánosítások nagy ellensége fel szokott szólalni a többség véleményével szemben ezen a fórumon - most nem.)

És még valami:
Én speciel kikészülnék, ha érettségi után be kellett volna vonulnom, vagy most kellene. Tisztesség, alázat, becsület így is ragadt rám, nem kell,hogy ott szopassanak...Mondjuk Kalasnyikovval, Dragunovval, PK-val lőnék párat, eldobálnék 1-2 gránátot is, de ennyi. Asbee
Aha. Gondolom mindezt kb. két nap alatt, mert annyira érsz rá.
Vannak olyan történelmi helyszínek és időszakok, amikor és ahol ennyi a katonai felkészítés, aztán mehetsz is. De ezeket szokták finoman "kevésbé szerencsés"-nek nevezni.
Még mindig nem mondtam azt, hogy szükségesnek látom a dolgot. Ehhez egy nagyon komoly háttérkoncepció lenne szükséges, nem is beszélve a társadalmi támogatottságról és más elemekről.
De először is mindezeken kívül látni kell azt, hogy itt se nem "alázás"ról vagy "szopatás"ról és nem is örömlövészetről van szó.
A sorkatonai szolgálat felfüggesztésének megszüntetéséről és (itt a fórumon) alapkiképzésről esett szó. (Az meg, hogy 20-30 éve milyen volt, maximum anekdotaszinten és a jelenleg szolgálók ócsárlásának "megalapozására" jöhet szóba.)
Gondolom a fröcsögőknek meg sem fordult a fejében, hogy hasznos dolgokat is ki lehet ebből hozni. (És még mindig nem mondtam, hogy indokoltnak látnám. Lehet vitázni, egyéni szinttől nemzetgazdasági szintig a hasznosság vagy károsság mértékéről, ebbe én nem szeretnék belefolyni.)

Jöhet a sav.

több mint 14 éve
Az egyház a hippik nyakába varrta a pedofíliát: http://index.hu/kulfold/2011/05/19/a_hippik_miatt_lettek_pedofilok_a_papok/Dzsokijuing
S most kit gyűlölsz? A hippiket, hogy megfertőzték a makulátlan papságot? Vagy... bele sem merek gondolni! 😊

több mint 14 éve
Az egyház a hippik nyakába varrta a pedofíliát: http://index.hu/kulfold/2011/05/19/a_hippik_miatt_lettek_pedofilok_a_papok/

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 14 éve
Akkor segíts nekem, kérlek. Mennyiben járult hozzá a fegyelem elsajátításához, hogy teljesen szabályos engedélykérés után dohányzás helyett miért kellett budit pucolni, a rózsaszín buzipendely alá miért nem lehetett felvenni alsógatyát, a zalai 160 cm -es szakácsot miért kellett Ulanbátorba küldeni teherautó-sofőr kiképzésre, miért kellett ügyelnünk arra, hogy a kimaradáson lévő tiszthelyettes ágya alá bekészítsük a lavórt 5 centi vízzel és még sorolhatnám. Mondom ezt úgy, hogy összességében jó hangulatú volt az alapkiképzésem. (Körmend, 1985 február)tomi-tomi
Hány takarítónőt láttál a laktanyában? Takarítani is kellett valakinek..... 😀 Hogyan járult a fegyelemhez? Nem csinál kupit a klotyóban, mert a többiek (esetenként Te.. 😊) kinyúvasztják, ha utána is takarítani kell pluszban. Egy idő után már automatikusan vigyáz a rendre, talán még otthon is, leszerelés után. Alsógatya? Ugyan már, mi volt abban a borzasztó nehéz? Egyébként az volt a szabályzatban. Gondolom nem szavazással alkották. Hülye szabály, de szabály. A 160 cm-es szakács kicsit elszakadt anyuci szoknyája mellől, esetleg új szakmát tanult.... Nyírbátorban nem? Hogy miért nevelne fegyelemre a részeg tisztes? Talán mert remegtél tőle hogy valamit NEM tettél meg, amit meg kellett volna. A mai "plázacicák" szarnak rá. Suliba kellene menni? Mi a francnak? Fel kellene kelni reggel, mert dolgozni kéne menni? Ugyan már, apuci úgy is eltart.... Én nem mondhatom el, hogy jó hangulatú volt a kiképzésem, és az első kimaradásom a kiképzés utáni állomáshelyre való utazás előtt volt. Kaptam három órát. Siklósi "gladiátorképző" 1984 február. Mégis azt mondom utólag: visszamennék.apeszos
A takarítással semmi gond nincs, a WC tiszta volt, pusztán szívatásból mentem takarítani - piszoáronként fél kiló káliszappannal. Miért vigyázna a rendre? Valaki úgyis kitakarítja, a takarító meg nem nyuvaszthat ki mindenkit.
Hogy miért került a szabályzatba, hogy csak csattogó herékkel lehet esténként felmosni a folyosót, azt nem tudom, de hogy a fegyelmet nem növelte, az biztos. Ott volt "helyben" egy katonailag is hasznos szakmával egy - potenciálisan lelkes - szakács, belőle kreáltak egy gyakorlatlan, balesetveszélyes "beleszarok" hozzáállású tgk sofőrt. Ezt mondom, remegni valamitől/valakitől nem fegyelem, max. engedelmeskedés.
Én is visszamennék, de én szerencsés kivételnek érzem magam, nagyon valószínűnek tartom, hogy a zászlóaljból csak a mi szakaszunk tagjai(nak egy része) mondanák ezt.

több mint 14 éve
Siklósi "gladiátorképző" 1984 február.apeszos
Ludus 😀Höri
300 😀

Én speciel kikészülnék ha érettségi után be kellett volna vonulnom, vagy most kellene. Tisztesség, alázat, becsület így is ragadt rám, nem kell, hogy ott szopassanak...Mondjuk Kalasnyikovval, Dragunovval, PK-val lőnék párat, eldobálnék 1-2 gránátot is, de ennyi.Asbee
Mondtam: Respect a kivételnek. Nem volt az olyan nagy szívás, simán ki lehetett bírni. Ha tisztességgel csináltad amit mondtak, hamar leszálltak rólad. Persze voltak nagyon önérzetes emberkék, akik lázadoztak kicsit, így ők végezték a javát... 😀 És a végére érdekes módon megtanulták a rendet
több mint 14 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Siklósi "gladiátorképző" 1984 február.apeszos
Ludus 😀

több mint 14 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Én speciel kikészülnék ha érettségi után be kellett volna vonulnom, vagy most kellene. Tisztesség, alázat, becsület így is ragadt rám, nem kell, hogy ott szopassanak...Mondjuk Kalasnyikovval, Dragunovval, PK-val lőnék párat, eldobálnék 1-2 gránátot is, de ennyi.

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 14 éve
Akkor segíts nekem, kérlek. Mennyiben járult hozzá a fegyelem elsajátításához, hogy teljesen szabályos engedélykérés után dohányzás helyett miért kellett budit pucolni, a rózsaszín buzipendely alá miért nem lehetett felvenni alsógatyát, a zalai 160 cm -es szakácsot miért kellett Ulanbátorba küldeni teherautó-sofőr kiképzésre, miért kellett ügyelnünk arra, hogy a kimaradáson lévő tiszthelyettes ágya alá bekészítsük a lavórt 5 centi vízzel és még sorolhatnám. Mondom ezt úgy, hogy összességében jó hangulatú volt az alapkiképzésem. (Körmend, 1985 február)tomi-tomi
Hány takarítónőt láttál a laktanyában? Takarítani is kellett valakinek..... 😀 Hogyan járult a fegyelemhez? Nem csinál kupit a klotyóban, mert a többiek (esetenként Te.. 😊) kinyúvasztják, ha utána is takarítani kell pluszban. Egy idő után már automatikusan vigyáz a rendre, talán még otthon is, leszerelés után. Alsógatya? Ugyan már, mi volt abban a borzasztó nehéz? Egyébként az volt a szabályzatban. Gondolom nem szavazással alkották. Hülye szabály, de szabály. A 160 cm-es szakács kicsit elszakadt anyuci szoknyája mellől, esetleg új szakmát tanult.... Nyírbátorban nem? Hogy miért nevelne fegyelemre a részeg tisztes? Talán mert remegtél tőle hogy valamit NEM tettél meg, amit meg kellett volna. A mai "plázacicák" szarnak rá. Suliba kellene menni? Mi a francnak? Fel kellene kelni reggel, mert dolgozni kéne menni? Ugyan már, apuci úgy is eltart.... Én nem mondhatom el, hogy jó hangulatú volt a kiképzésem, és az első kimaradásom a kiképzés utáni állomáshelyre való utazás előtt volt. Kaptam három órát. Siklósi "gladiátorképző" 1984 február. Mégis azt mondom utólag: visszamennék.
több mint 14 éve
én nem vagyok mai fiatal 😛

ezek ma már sorba sem tudnak állni. most ilyen dolgokról, mint csapat, vagy fegyelem ne is beszéljünk.
az más kérdés hogy milyen a magyar tiszti állomány és hogyan képeznének ki, de most éppen elméletről vitázunk. Márpedig elméletben a fegyelem belenevelése a totálisan elkanászodott fiatalokba, kurvára mindenkinek jót tenne.haromt
haromt, azt hiszem tévedésben vagy. Az alapkiképzésnek nem a fegyelem a célja, hanem a gondolkodás nélküli, akár a józan észnek ellentmondó engedelmeskedés. Nem fegyelmet várnak el - az csak a felszín, hanem egyéniség nélküli egységes cselekvést. S most a tömegképzésről beszélünk, nem elitalakulatokról.tomi-tomi
Az alapkiképzésnek pont a fegyelemre nevelés a célja, a "gondolatgyilkosság" csak utána jön... 😊 Én vallom, hogy jó kiképzést kaptam, igaz annak 27 éve is van már, és a határőrségnél, nem a nyusziknál. Nálunk állandóra volt kiosztva az éles lőszer, nem csak őrség idején.... Muszáj volt fegyelmet tanulni.apeszos
Akkor segíts nekem, kérlek. Mennyiben járult hozzá a fegyelem elsajátításához, hogy teljesen szabályos engedélykérés után dohányzás helyett miért kellett budit pucolni, a rózsaszín buzipendely alá miért nem lehetett felvenni alsógatyát, a zalai 160 cm -es szakácsot miért kellett Ulanbátorba küldeni teherautó-sofőr kiképzésre, miért kellett ügyelnünk arra, hogy a kimaradáson lévő tiszthelyettes ágya alá bekészítsük a lavórt 5 centi vízzel és még sorolhatnám. Mondom ezt úgy, hogy összességében jó hangulatú volt az alapkiképzésem. (Körmend, 1985 február)

több mint 14 éve
A mai fiatalság fegyelemre és csapatszellemre nevelésének legjobb módja az lenne, ha mindenkit államilag támogatott tömegsport-képzésben részesítenének. Majd' 10 évig röplabdáztam versenyszerűen és annál jobb kiképzést nem kaptam egész életemben 😊

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.