Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 14 éve
Két vádlottat életfogytiglanra ítélt a bíróság a Cozma-ügyben első fokonapeszos30-30 év, 20 év, kemény.
Én két olyan konkrét esetet tudok, ahol szintén diszkóbalhé volt, verekedés lett, mindkettő halállal végződött (mondjuk kés nem volt, az igaz, az egyiknél túl jól sikerült a "telibeverés", a másiknál rossz helyen volt az útpadka), és az ítéletek 5 év és 4 év voltak.
Anélkül, hogy bármelyik irányban is állást foglalnék (vagyis, hogy sok e a 30 év, kvés e a 4 vagy 5), azt a tényt emelném ki, hogy nagyjából ugyanarról van szó (vagyis előre megfontolt szándékot, nyereségvágyat egyik estben sem bizonyítottak), mégis az ítéletek között ekkora óriási különbség van. Számomra ez az, ami fölöttébb érdekes.
több mint 14 éve
catattack
3 520
Van megoldás:JJ, nem igazán értem mire gondolsz 😊fetomya netes fórumok népszerűvé válásával bátorodott fel minden idióta, hogy az ő véleményük is érdekel valakit, így írhatnak bármit, bárhogyJJ
Hozd vissza a lájk gombot és mellé vezesd be a "sajnálom", "köszönöm", "egyetértek", "sobriszűrő" funkciókat is.
több mint 14 éve
Kösz a tájékoztatást, végeztem lektorálást is már, ha nem is nagyon magas szinten, nagyjából képben vagyok. Csak 15 óra folyamatos munka és képernyőbámulás például eléggé rontani tudja az ember hatékonyságát.Én mindig átolvasom a saját cikkeimet, de sajnos ettől függetlenül maradnak benne hibák, mert sokszor azt olvasom, amit írni akartam (mivel az van a fejemben) és nem azt, amit ténylegesen írtam. Lektorra meg kinek van pénze...Ettől szakma. 😊
Jakehomer
Hogy ugye nem betűket olvasunk, hanem szavakat, sorokat, sorrészleteket, és az agyunkat nem zavarja pár elütés, pár kihagyott betű, de ezeket egy "profinak" mind meg kell találni.Sobri Jóska
Tepper takarodj!
több mint 14 éve
Ettől szakma. 😊Ne is mondd, mostanában én is ezzel szívok a munkahelyemen... Csak általában magyaron kívül bármilyen európai nyelven, amit nem is beszélek, kellemes elfoglaltság 😊
Hogy ugye nem betűket olvasunk, hanem szavakat, sorokat, sorrészleteket, és az agyunkat nem zavarja pár elütés, pár kihagyott betű, de ezeket egy "profinak" mind meg kell találni.Sobri Jóska
szerk: pedig nem is vagyok lektor 😊
több mint 14 éve
Az a baj, hogy amit ezen a fórumon pl. Soldadosnál jegyeztem meg, hogy folyamatosan újraolvassa és javítgatja még az itteni hszeit is, azt sokan nem mondhatják el magukról máshol még a cikkeinél sem. Nem a lektor hiánya itt a baj, hanem hogy ezt egyáltalán nem akarják kompenzálni.
több mint 14 éve
Tudom, de ha beleírom a "szinte mind" kitételt, most nem tudod ezt beírni. 😊pl. ezen oldal működtetői sem végzett/képzett újságírók, hanem a témában járatos "amatőrök", civilek.Sobri Jóskaén végzett és képzett is vagyok, bár amatőr státuszom érintetlen, ezt kár lenne tagadni.Höri
Én mindig átolvasom a saját cikkeimet, de sajnos ettől függetlenül maradnak benne hibák, mert sokszor azt olvasom, amit írni akartam (mivel az van a fejemben) és nem azt, amit ténylegesen írtam. Lektorra meg kinek van pénze...Ettől szakma. 😊
Jakehomer
Hogy ugye nem betűket olvasunk, hanem szavakat, sorokat, sorrészleteket, és az agyunkat nem zavarja pár elütés, pár kihagyott betű, de ezeket egy "profinak" mind meg kell találni.
több mint 14 éve
Én mindig átolvasom a saját cikkeimet, de sajnos ettől függetlenül maradnak benne hibák, mert sokszor azt olvasom, amit írni akartam (mivel az van a fejemben) és nem azt, amit ténylegesen írtam. Lektorra meg kinek van pénze...Persze az tény, hogy tényleg nagyon sok a neten az igénytelen, összehányt írás.
Tepper takarodj!
több mint 14 éve
Hát igen itt is jelentkezik az, hogy ki miért csinálja. Én pl. semmiképp nem adtam és mikor úgy adódik nem is adok ki a "nyilvánosság elé" olyan írásokat, amiket nem néztem át. Ha tudom, hogy nem fogja senki átnézni, mielőtt kikerül valahova, akkor tuti, hogy többször is elolvasom. Így is lehet hiba, csak remélhetőleg kevés.Egyébként a netes felület riszpektje terjedőben van, nálunk suliban még tanították is, hogy mit hogyan kell benne, stb.. És az a baj, hogy pont a népszerűbbek szarnak rá a leginkább, hisz úgyis odamegy az ember a hírekért, nem nóném oldalakra. Megint oda értem, hogy rühellem, mikor valaki úgy "foglal" egy munkahelyet, hogy szarik bele, és még félgőzzel sem teljesíti.
több mint 14 éve
pl. ezen oldal működtetői sem végzett/képzett újságírók, hanem a témában járatos "amatőrök", civilek.Sobri Jóskaén végzett és képzett is vagyok, bár amatőr státuszom érintetlen, ezt kár lenne tagadni.
több mint 14 éve
Igen, valóban. De gondoltam karácsonyi, vagy szezonkezdési ajándékként átnézem az összeset, és ki is javítom őket (nekem van erről papírom 😛 ), csak mostanában rengeteg melóm van, de ami késik, nem múlik. 😊(Pl az egyetemi ismertetőknél is van sok elütési, egyeztetési hiba. Ha majd egyszer nagyon ráérek.Sobri Jóskabármikor jelezheted ezeket az adott topicban, én folyamatosan nézem át a korábban feltetteket is
(van pár, mely már néhány éve íródott, a viszonylag frissekben nem vagy csak alig lehet hiba, ezt garantálom)JJ
több mint 14 éve
(Pl az egyetemi ismertetőknél is van sok elütési, egyeztetési hiba. Ha majd egyszer nagyon ráérek.Sobri Jóskabármikor jelezheted ezeket az adott topicban, én folyamatosan nézem át a korábban feltetteket is
(van pár, mely már néhány éve íródott, a viszonylag frissekben nem vagy csak alig lehet hiba, ezt garantálom)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Valamint a netes felületeket nem is veszik annyira komolyan, hiszen nem hetente jelenik meg egy új tartalom, de még csak nem is naponta, hanem szinte percenként, óránként, egyszerűen akkora mennyiségű iromány keletkezik, hogy technikailag lehetetlen lektorálni mindet.de ez nem csak a felejthető oldalakon van így, 10ből 6 cikk az indexen tartalmaz legalább egy értelmetlen mondatot, vagy kifelejt egy szót a szerző, félregépel stb. tényleg nem veszi senki a fáradtságot, hogy ha megvan egy cikk átolvassa mielőtt kirakják ? és nem csak az index.gabtsiennek inkább önellenőrző folyamatként kellene mennie, de sajnos sokan nem szeretik átbogarászni a saját cikkeiket, pláne mikor futószalagon gyártják őket és a lényeg, hogy minél több hír menjen ki (leütésre megy a fizetés, stb.)
amúgy meg nem olcsók a lektorokJJ
Másrészt az újságíró nem egy szakma, pl. ezen oldal működtetői sem végzett/képzett újságírók, hanem a témában járatos "amatőrök", civilek. (Pl az egyetemi ismertetőknél is van sok elütési, egyeztetési hiba. Ha majd egyszer nagyon ráérek kijavítom szívesen ezeket.)
Így, mivel bárki üzemeltethet honlapot, és csak üzleti ügyességén múlik, hogy az mennyire lesz felkapott, látogatott, stb, és így ismert, semmi elvi minimum nincs arra nézve, hogy mi kerülhet ki ezekre az oldalakra, csak a tulajdonosokon múlik.
Viszont rengeteg site van, rengetegen írnak rá, és ezek elenyésző hányada valóban újságíró.
Ezért van az, amit érzel, hogy sok a magyartalan, nyelvhelytelen mondat, zagyva szöveg, elütés, hiba.
több mint 14 éve
de ez nem csak a felejthető oldalakon van így, 10ből 6 cikk az indexen tartalmaz legalább egy értelmetlen mondatot, vagy kifelejt egy szót a szerző, félregépel stb. tényleg nem veszi senki a fáradtságot, hogy ha megvan egy cikk átolvassa mielőtt kirakják ? és nem csak az index.gabtsiennek inkább önellenőrző folyamatként kellene mennie, de sajnos sokan nem szeretik átbogarászni a saját cikkeiket, pláne mikor futószalagon gyártják őket és a lényeg, hogy minél több hír menjen ki (leütésre megy a fizetés, stb.)
amúgy meg nem olcsók a lektorok

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
de ez nem csak a felejthető oldalakon van így, 10ből 6 cikk az indexen tartalmaz legalább egy értelmetlen mondatot, vagy kifelejt egy szót a szerző, félregépel stb. tényleg nem veszi senki a fáradtságot, hogy ha megvan egy cikk átolvassa mielőtt kirakják ? és nem csak az index.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
JJ, nem igazán értem mire gondolsz 😊fetomya netes fórumok népszerűvé válásával bátorodott fel minden idióta, hogy az ő véleményük is érdekel valakit, így írhatnak bármit, bárhogy

---
több mint 14 éve
Aki nem akarja felhúzni magát az ne olvassa el ezt: http://index.hu/bulvar/2011/06/22/sztojkat_megint_ki_kellett_vinni_a_targyalasrol/Azért van arcuk remélem Veszprémi drukkeerekkel teli börtönbe rakják.
Felesleges részleteket kiemelnem, szánalmas az egész védelem.Schleck
több mint 14 éve
Aki nem akarja felhúzni magát az ne olvassa el ezt: http://index.hu/bulvar/2011/06/22/sztojkat_megint_ki_kellett_vinni_a_targyalasrol/Felesleges részleteket kiemelnem, szánalmas az egész védelem.
több mint 14 éve
JJ, nem igazán értem mire gondolsz 😊gabtsi: Igazából pont az a helyzet, hogy talán annyira magas színvonalon tájékoztatnak, hogy nem ismerjük az ő kifejezéseiket (sem semmilyen szótár, vagy más weboldal).
több mint 14 éve
Nemtom mondjuk hol jelent meg ez, de többnyire lehetsz nyugodtan idióta, attól még írogathatsz másoknak.fetomyegy keresztény oldalon:
http://www.mindennapi.hu/cikk/sport/kozpenzbol-mentik-meg-a-fradit-/2011-06-21/4254
mindenesetre az ars poeticajuk fun:
A mindennapi.hu magas színvonalon és hitelesen tájékoztat aktualitásokról.
több mint 14 éve
Nemtom mondjuk hol jelent meg ez, de többnyire lehetsz nyugodtan idióta, attól még írogathatsz másoknak.fetomya fórumoknál

---
több mint 14 éve
persze h a merchandisre-ra gondolt, de ha ír egy cikket akkor csak vehetné a fáradtságot, hogy megnézi hogy ezt a szót, hogyan kell írni. vagy simán ne írja oda.gabtsiNyomtatott újságírásban sem divat ugye műveltnek lenni, mint ahogyan azt kitárgyaltuk nemrég itt, de az online még katasztrofálisabb, mert online újságírónak aztán bárki elmehet. Nemtom mondjuk hol jelent meg ez, de többnyire lehetsz nyugodtan idióta, attól még írogathatsz másoknak.
több mint 14 éve
persze h a merchandisre-ra gondolt, de ha ír egy cikket akkor csak vehetné a fáradtságot, hogy megnézi hogy ezt a szót, hogyan kell írni. vagy simán ne írja oda.gabtsiannyira de annyira kevesen beszélnek Magyarországon normálisan külföldiül h ilyeneken én már meg se lepődök

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 14 éve
persze h a merchandisre-ra gondolt, de ha ír egy cikket akkor csak vehetné a fáradtságot, hogy megnézi hogy ezt a szót, hogyan kell írni. vagy simán ne írja oda.
több mint 14 éve
a laptopdjt emlékeim szerint Zamecsnik Péter védte, Stohlt első fokon pedig vmi fiatal gyerek, talán vadibandi évfolyamtársa volt, vagy vmi ilyesmit írt.http://www.nlcafe.hu/sztarok/20110408/stohl_megint_kirugta_ugyvedjet
más: egészen elképesztő, hogy milyen szinten van az online újságírás. egymás után a harmadik cikkbe futok bele (nem csak kis látogatottságú oldalon), ahol totál magyartalan mondatok és egyéb elírások tömkelege van.
segítsetek már, hogy pl aki ezt a cikket írta az mire gondolt, vagy egyáltalán miért ír olyanról amiről fingja nincs ?
"Állította, a jegybevétel, a tévéközvetítési jogdíj, az egyéb szponzori támogatás és a szurkolói butik bevétele (murch and design) egyaránt a klub kasszáját hizlalja."
azmiaz ?gabtsi
Péchy Kristóf védte első fokon, után jött a mostani, Ruttner György...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!