Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 389 — #neverpunt
Egy ítélettől persze hogy nem fog megváltozni a hazai jogkövetés. De ha a közvélemény elé jutó ügyekben ilyenkor rendre felmentő ítélet születne, akkor a köz gátlástalanabb része mitől tartaná be a törvényeket?atapapa
És most mitől tartja be? A köz gátlástalanabb része ígyse úgyse tartja be a törvényeket, elárulom neked.Sobri Jóska
így van, jellemzően ezzel a fajtával vannak tele a börtönök.

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
Egy ítélettől persze hogy nem fog megváltozni a hazai jogkövetés. De ha a közvélemény elé jutó ügyekben ilyenkor rendre felmentő ítélet születne, akkor a köz gátlástalanabb része mitől tartaná be a törvényeket?atapapa
És most mitől tartja be? A köz gátlástalanabb része ígyse úgyse tartja be a törvényeket, elárulom neked.

több mint 14 éve
Valamint amiket írtál egyik sem primér haszon, az én általam írt 8 ember (ebből 7 gyerek) jelentős életminőségváltozásához képest.
Ezért még mindig tartom: NO SITT STOHLNAK!

Amit elkövetett meg olyan mérvű, hogy nem arányos megtorlásnak 2 év börtönben.Sobri Jóska
Utóbbi mondatra ott van a bíróság, ők majd eldöntik, hogy mi mivel arányos.

Azt amúgy hadd kérdezzem meg, hogy mi az a bűn, amiért még jó indok, hogy sok gyereket tart el? Csak mert ezzel vigyázni kell, mert akkor kedvenc skandináv népcsoportunk számára itt a tökéletes ok. Alapból van 6 gyerekük, a lopással csalással stb... ők elég sok pénzt juttatnak a gyereküknek, akkor nem baj, Oláh Gedeon lopjon, raboljon, mert ha ezért elítélik, akkor a gyerekei életminősége sokat romlik? Esetleg 1-1 gyilkosság is belefér, ha ezzel 7 gyereknek megélhetést biztosít? Vagy ha a gyilkosság nem, azért mások súlyos veszélyeztetése (valami ilyesmi lehet az ittasan drogozva vezetés) az még akkor belefér, ha ezzel 7 gyereket eltart az illető?fetomy
Figyi, biztos feltűnt már, hogy én ritkán gondolkodom standerdekben. 😊
Így azt se hiszem, hogy engem a cigányoktó majd a törvény véd meg, vagy egy bíróság, jó esetben 4 év múlva hozott ítéletével. Legyen szó lopásról, rablásról. Sőt, még a gyilkosságtól se a bíróság véd meg, hiszen ritkán hallani olyan tanúvallomásokat, hogy "bunyó volt, de azért nem vettem elő a kést, mert féltem a súlyosabb ítélettől, és a bíróságtól". Mondhatni soha.
És nekem is lenne egy kérdésem: szerinted a te szabadságodról joga van ítélkezni egy másik embernek? Ugyan miért? Érdekelne mit gondolsz erről.

több mint 14 éve
Sobri: Oké. Akkor én most kijelentem, hogy nekem, édesanyámnak, húgaimnak és egyéb szeretteimnek mindnek jobb lesz, ha egyel kevesebb olyan mászkál az utakon, akitől kitelik, hogy hótrészegen bedrogozva vezessen. Simán összeszedek 9 embert minimum, aki örülne annak, ha egyel kevesebb visszaesően ittas vezetőtől kellene tartania.fetomy
pontosan, ez a speciális prevenció egyik eleme

több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Büntetendő ha valaki bedrogozva és hullára piálva balestete okoz pláne visszaesőként?
(most az elmenekülésről ne is beszéljünk)
Igen.
A büntetése iskolai hakni vagy börtön?
Sztem az utóbbi.Bazzani
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy az általad említett bűncselekménnyel semmi gond nincsen, ha nem hal meg a másik. Igazából fejbe is lőhetlek, hiszen ha valami csoda folytán túléled, akkor már senkinek nem lesz jobb, ha engem elítélnek, hiszen nem csináltam semmi olyat, ami miatt meghalt volna valaki.

Sobri: Oké. Akkor én most kijelentem, hogy nekem, édesanyámnak, húgaimnak és egyéb szeretteimnek mindnek jobb lesz, ha egyel kevesebb olyan mászkál az utakon, akitől kitelik, hogy hótrészegen bedrogozva vezessen. Simán összeszedek 9 embert minimum, aki örülne annak, ha egyel kevesebb visszaesően ittas vezetőtől kellene tartania.
több mint 14 éve
Mivel Stohl már vezetett piásan, ezért evidens, hogy nála a prevenció nem működik, vagyis azért megbüntetni, hogy majd legközelebb ne vezessen piásan, semmi értelme. Nem ezen múlik nála.
És másnál sem, mert akkor lenne igaz a citált paragrafus, ha Stohl leültetését követően drasztikusan, de legalább kimutathatóan visszaesne az ittas vezetések száma.Sobri Jóska
ez fájt 😂 töményen fájt

"Mivel Stohl már vezetett piásan, ezért evidens, hogy nála a prevenció nem működik, vagyis azért megbüntetni, hogy majd legközelebb ne vezessen piásan, semmi értelme. Nem ezen múlik nála."
talán éppen ezért kéne végre leültetni, mert mint kiderült, az egyéb szankciók nem hatottak rá (félreértés ne essék, különösebben az sem zavarna, ha nem kapna letöltendőt, amennyiben az eset összes körülménye és a büntetéskiszabási gyakorlat alapján a bíróság úgy véli, hogy erre ilyen esetekben nincs szükség)

Egy ítélettől persze hogy nem fog megváltozni a hazai jogkövetés. De ha a közvélemény elé jutó ügyekben ilyenkor rendre felmentő ítélet születne, akkor a köz gátlástalanabb része mitől tartaná be a törvényeket?

több mint 14 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
És kinek lesz jobb? Hát attól se jobb senkinek, ha pl. az Amstetteni Rémet elítélik. Annak, hogy valakit börtönbüntetésre ítélnek semmi köze ahhoz, hogy kinek lesz jobb, mert nem arról szól.
fetomy
De, szerintem arról szól.
És ha a rémet leültetik, akkor elérik azt a célt, ami szerintem egyedül elfogadható, hogy kivonják a társadalomból, és elérik, hogy többet ne öljön meg senkit.
Stohl nem ölt meg senkit.
És úgy jön ide, hogy kinek lesz jobb, hogy nekem ez a megközelítésem. Nem kell elfogadd, de attól még ez. 😊Sobri Jóska
Nem rajta múlt. És ha az én rokonom ült volna az autóban, nekem lenne bírósági tárgyalásom, nem Stohl-nak.
több mint 14 éve
Sobri, ezt most nem értem. Hogyne lenne jogegyenlőség, csak éppen az ügyvédi minőség dönt. Dzsokijuing
Gondold ezt.
Én konkrétan tudok kilóra megvett bírókról, ügyészekről (a Palotás perről te is olvashatsz).
Pl. Bárándy nem abban nagy, hogy annyira keni-vágja a jogot, hanem, hogy tudja melyik bírót mivel, mennyiért lehet zsebretenni. Sőt, olyat is tudok, hogy bizonyos összegért elintéz olyan ügyet is, ahol nem is ő a védő.

több mint 14 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 100 — Axel Foley
És kinek lesz jobb? Hát attól se jobb senkinek, ha pl. az Amstetteni Rémet elítélik. Annak, hogy valakit börtönbüntetésre ítélnek semmi köze ahhoz, hogy kinek lesz jobb, mert nem arról szól.
fetomy
És ha a rémet leültetik, akkor elérik azt a célt, ami szerintem egyedül elfogadható, hogy kivonják a társadalomból, és elérik, hogy többet ne öljön meg senkit.
És úgy jön ide, hogy kinek lesz jobb, hogy nekem ez a megközelítésem. Nem kell elfogadd, de attól még ez. 😊Sobri Jóska
Büntetendő ha valaki bedrogozva és hullára piálva balestete okoz pláne visszaesőként?
(most az elmenekülésről ne is beszéljünk)
Igen.
A büntetése iskolai hakni vagy börtön?
Sztem az utóbbi.

több mint 14 éve
fetomy
És úgy jön ide, hogy kinek lesz jobb, hogy nekem ez a megközelítésem. Nem kell elfogadd, de attól még ez. 😊

több mint 14 éve
Valamint amiket írtál egyik sem primér haszon, az én általam írt 8 ember (ebből 7 gyerek) jelentős életminőségváltozásához képest.

Amit elkövetett meg olyan mérvű, hogy nem arányos megtorlásnak 2 év börtönben.Sobri Jóska
Utóbbi mondatra ott van a bíróság, ők majd eldöntik, hogy mi mivel arányos.

Azt amúgy hadd kérdezzem meg, hogy mi az a bűn, amiért még jó indok, hogy sok gyereket tart el? Csak mert ezzel vigyázni kell, mert akkor kedvenc skandináv népcsoportunk számára itt a tökéletes ok. Alapból van 6 gyerekük, a lopással csalással stb... ők elég sok pénzt juttatnak a gyereküknek, akkor nem baj, Oláh Gedeon lopjon, raboljon, mert ha ezért elítélik, akkor a gyerekei életminősége sokat romlik? Esetleg 1-1 gyilkosság is belefér, ha ezzel 7 gyereknek megélhetést biztosít? Vagy ha a gyilkosság nem, azért mások súlyos veszélyeztetése (valami ilyesmi lehet az ittasan drogozva vezetés) az még akkor belefér, ha ezzel 7 gyereket eltart az illető?
több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
pedig pont ezt csinálja Ruttner és elég jól. most ott tart a történet, hogy megállapodtak a szakértők (az első fok ellenében), hogy nem bizonyítható, hogy a baleset okozta az idős úr maradandó fogyatékosságát, azaz ez a (jelentősen) súlyosbító körülmény már nem áll (?) fent.

szerk: tk darabokra szedte az első fokon szakértő szakértőt.
(btw, imho Ruttner díjából elélne a 7 gyerek sztem 2 év 4 hónapig, nem is szarul)

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 245 — Saturday Night Lights
Sobri, ezt most nem értem. Hogyne lenne jogegyenlőség, csak éppen az ügyvédi minőség dönt. Bíróismerősöm mondja, hogy a kezük meg van kötve, a minimumtól a maximumig ítélhetnek, de a Stohl-ügyben nem láttam, hogy Ruttner azon kívül, hogy odaadta a tárgyalóteremben a névjegyét a Garasnak, érdemben előállt volna valami vadiúj mentőmellénnyel. Szerintem a taktikája egyes-egyedül a mérséklés. Ez a bűvésztrükk a szakértői véleményekkel egy jó bírónál nem oszt, nem szoroz, kivéve, ha eljárási hiba kerül elő, mert akkor elölről indul a procedúra. Mondom mindezt botcsinálta jogászként 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Úgy néz ki, én leszek itt az, aki szerint Stohl leültetésének az égvilágon semmi értelme, és nem sztereotípiák fröcsögésével kívánom a bennem lévő - egyébként teljesen emberi - bosszúszomjat csillapítani.
Először annyit, hogy Kovács2Józsi esetében sem vagyok börtönpárti, mivel ismerem a magyar börtönviszonyokat, és ma Magyarországon egyetlen értelmét látom csak annak, hogy valakit börtönbe csuknak, mégpedig az az az egy, hogy kizárják a társadalomból veszélyessége okán. Büntető, elrettentő, nevelő hatása nincs a börtönnek.
Viszont most nem arról beszélünk, hogy K2J esetén hasonló vétségért jónak tartom e a börtönt (mondtam: nem), hanem Stohl esetében jó, értelmes, hasznos megoldásnak. Szintén nem.
Mitől lesz jobb neked, nekem, akárkinek ha börtönbe kerül? Semennyiben.
Csak az ostoba gyűlölködőknek lesz jobb, akik a saját nyomorukat úgy akarják kompenzálni, hogy átélhetik, hogy ez a celeb most jól rábaszott. Nem túl primér haszon.
Viszont ha nem kerül sittre, akkor továbbra is el tudja tartani a saját 3, és a nővére 4 félárva gyerekét, és az anyukáját.
Tud tartani előadásokat 'ne piálj/ne drogozz ha vezetsz' témakörben, ami ha már megelőz 1 db balesetet, akkor is megérte.
Az én logikámban ha sittre kerül akkor primér szinten senkinek se lesz jobb, szekunder szinten pár írigy gyűlölködőnek, még lejjebb pár fejlett igazságérzetű embernél nem borul ki a bili.
Ha nem kerül sittre, akkor primér szinten 8 embernek minimum jobb lesz, valamint szekunder szinten nagy preventív hasznossággal bírhat a dolog.
Ezért a szavazatom: NO SITT!Sobri Jóska
Nem azért kell vagy nem kell sittre mennie, mert a gyűlölködök ettől jól/rosszul éreznék magukat.
A büntetés céljának könyvtárnyi, évszázadokat felölelő irodalma van, két fő irányzata a megtorlás és a prevenció. De az is prevenció (generálisan), ha az egyén tudja, hogy bizonyos cselekményért büntetést fog kapni és ezért azt nem követi el. Ahogy a Btk, fogalmaz
A büntetés célja a társadalom védelme érdekében annak megelőzése, hogy akár az elkövető, akár más bűncselekményt kövessen el.
Ha nincs büntetés, akkor az egyén szocializációja felett csak a lelkiismeret és a társadalom rosszalló megvetése tartaná vissza az elkövetőt a bűncselekménytől. Ami nem sok.

Ami jár, azt kapja meg, függetlenül attól, hogy az kinek fog örömet okozni.atapapa
Mivel Stohl már vezetett piásan, ezért evidens, hogy nála a prevenció nem működik, vagyis azért megbüntetni, hogy majd legközelebb ne vezessen piásan, semmi értelme. Nem ezen múlik nála.
És másnál sem, mert akkor lenne igaz a citált paragrafus, ha Stohl leültetését követően drasztikusan, de legalább kimutathatóan visszaesne az ittas vezetések száma. Ez majd kiderül, hogy így van e, ha leültetik. A tippem: nem lesz így.

Amit elkövetett meg olyan mérvű, hogy nem arányos megtorlásnak 2 év börtönben.

több mint 14 éve
Ha nem kerül sittre, preventív hatása lehet? Ugyanmár, mitől lenne preventív? Ezzel pont azt mondják, hogy hiába visszaeső, mert ha ő majd ha nem megy be, akkor eltart X embert, és majd eljár előadásokra akkor meg van úszva a dolog. A börtönnek lehet, hogy nincs nevelő javító mittudoménmilyen hatása, de ettől függetlenül még némely büntetés börtönt jelent. És ilyen indokkal, hát akkor én is csinálok akármit, aztán majd azt mondom, hogy a börtön úgyse nevel, én meg majd eljárok, aztán hittérítek.
Preventív hatása inkább akkor már annak lehet, ha a diákok emberek azt látják, hogy nesze bakker, hiába k.vahíres, elismert színész mittudomén, ha bűnös, akkor őt is elítélik.
És kinek lesz jobb? Hát attól se jobb senkinek, ha pl. az Amstetteni Rémet elítélik. Annak, hogy valakit börtönbüntetésre ítélnek semmi köze ahhoz, hogy kinek lesz jobb, mert nem arról szól. Ha megölöm a szomszéd fiát, engem meg börtönre ítélnek, egyáltalán nem lesz jó a szomszédnak. Sem a másik szomszédnak, vagy akárkinek. Nem is értem hogy jön ez ide, hogy kinek lesz jobb...
Ha viszont kint maradhat jobb lesz 8 embernek? Hát persze, de gondolom milliárd olyan elítélt van, aki miatt senkinek nem lett jobb, hogy börtönbe került, ellenben a családja hogy örült volna, ha felmentik, vagy felfüggesztik.

Hozzáteszem magasról teszek rá mire ítélik el. Szeretném, ha méltó büntetést kapna, legyen az akármi. Viszont azt nem szeretném, hogy nevetséges indokokkal, minthogy ha nem csukják le, majd eltartja a családját, meg hogy senkinek nem lesz jobb ha lecsukják, nem szeretném, ha felmentenék. Akkor mentsék fel értelmes, elfogadható indokkal, és nem szólok egy rossz szót sem. De ő már tudja, hogy hibázott, és többet ilyen cunyát nem csinál. Na befosok, mintha nem mondhatná ezt akárki, ettől még nem lehet megúszni büntetést. Ha igen, akkor az nem lesz igazságos, akárhogy is akarja akárki annak beállítani.

Egyébként BodrogiGyulabácsi nyilván nem támogatja a drogos vezetést, meg mittudoménmit. Nem kell kiforgatni a gesztusokat, és attól még, hogy X Jakab rühelli Stohlt, még lehetnek barátai, családja, aki ki fog állni mellette, mert ez a dolguk. Feltételezem pl. Te Bazzani, ha édesanyád -feltételezem jó a viszonyotok- elgázol egy kiskutyát, még nem fogod leköpni hiába van neked is kutyád. Legalábbis ideális esetben az ember kiáll a családja és barátai ellen. 1on1 megmondja, hogy te idióta barom, de mindenki más előtt, a nyilvánosság előtt nem fog ellene fordulni.
több mint 14 éve
Rajna Tennessee Titans 8 007 — Nega Scott
A biciklitúra nem az én műfajom. Pláne nem a Balaton-felvidéken. De legalbáb túl vagyok rajta, az tuti hogy ilyet soha többé.

több mint 14 éve
Úgy néz ki, én leszek itt az, aki szerint Stohl leültetésének az égvilágon semmi értelme, és nem sztereotípiák fröcsögésével kívánom a bennem lévő - egyébként teljesen emberi - bosszúszomjat csillapítani.
Először annyit, hogy Kovács2Józsi esetében sem vagyok börtönpárti, mivel ismerem a magyar börtönviszonyokat, és ma Magyarországon egyetlen értelmét látom csak annak, hogy valakit börtönbe csuknak, mégpedig az az az egy, hogy kizárják a társadalomból veszélyessége okán. Büntető, elrettentő, nevelő hatása nincs a börtönnek.
Viszont most nem arról beszélünk, hogy K2J esetén hasonló vétségért jónak tartom e a börtönt (mondtam: nem), hanem Stohl esetében jó, értelmes, hasznos megoldásnak. Szintén nem.
Csak az ostoba gyűlölködőknek lesz jobb, akik a saját nyomorukat úgy akarják kompenzálni, hogy átélhetik, hogy ez a celeb most jól rábaszott. Nem túl primér haszon.
Viszont ha nem kerül sittre, akkor továbbra is el tudja tartani a saját 3, és a nővére 4 félárva gyerekét, és az anyukáját.
Tud tartani előadásokat 'ne piálj/ne drogozz ha vezetsz' témakörben, ami ha már megelőz 1 db balesetet, akkor is megérte.
Az én logikámban ha sittre kerül akkor primér szinten senkinek se lesz jobb, szekunder szinten pár írigy gyűlölködőnek, még lejjebb pár fejlett igazságérzetű embernél nem borul ki a bili.
Ha nem kerül sittre, akkor primér szinten 8 embernek minimum jobb lesz, valamint szekunder szinten nagy preventív hasznossággal bírhat a dolog.
Ezért a szavazatom: NO SITT!Sobri Jóska
Nem azért kell vagy nem kell sittre mennie, mert a gyűlölködök ettől jól/rosszul éreznék magukat.
A büntetés céljának könyvtárnyi, évszázadokat felölelő irodalma van, két fő irányzata a megtorlás és a prevenció. De az is prevenció (generálisan), ha az egyén tudja, hogy bizonyos cselekményért büntetést fog kapni és ezért azt nem követi el. Ahogy a Btk, fogalmaz
A büntetés célja a társadalom védelme érdekében annak megelőzése, hogy akár az elkövető, akár más bűncselekményt kövessen el.
Ha nincs büntetés, akkor az egyén szocializációja felett csak a lelkiismeret és a társadalom rosszalló megvetése tartaná vissza az elkövetőt a bűncselekménytől. Ami nem sok.

Ami jár, azt kapja meg, függetlenül attól, hogy az kinek fog örömet okozni.

több mint 14 éve
Sobri Jóska
Ez érzelmi érv. Én csak aszondom, hogy az általa elkövetett bűncselekménynek ennyi a büntetési tétele és visszaesőként letöltendő. Az összes többi nem számít. Csak így lehet a törvény előtti egyenlőséget biztosítani, különben a celebek kerülnek arra a polcra, ahová a középkorban a földesurak és a papság.Dzsokijuing
De a törvény elött NINCS egyenlőség, ha ismered a magyar joggyakorlatot ezt tudnod kéne.
Ha csak Stohlon múlna, hogy legyen, elfogadnám amit mondasz.
De mivel tudod, hogy mi a realitás, így ezt az érvet képmutatónak, és álszentnek érzem, de elismerem, zsigerileg ezt érzi az ember helyesnek igazságérzetileg.
De a polcon most is kurva sokan ülnek, rengeteg ismert ügyet, és sok kisebbet sorolhatnék, ami nulla sajtónyilvánosságot kapott a környezetemben, és ahol jópénzért bizony fel lehetett ülni arra a polcra.

több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 245 — Saturday Night Lights
Sobri Jóska
Ez érzelmi érv. Én csak aszondom, hogy az általa elkövetett bűncselekménynek ennyi a büntetési tétele és visszaesőként letöltendő. Az összes többi nem számít. Csak így lehet a törvény előtti egyenlőséget biztosítani, különben a celebek kerülnek arra a polcra, ahová a középkorban a földesurak és a papság.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Mondjuk én örülnék neki ha nem day-by-day szerepelne a képernyőn 😊empty taxi
Detto. Mivel műsorvezetőnek szar, színésznek szimplán nem szeretem.
De ez most nem erről szól.
(Valamint ugye nem kötelező nézni sem.)
Örülnék annak is, ha mondjuk még vagy rengeteg ember nem kapna ekkora hype-ot, reflektorfényt, stb., de azért még nem sittelném le őket.

több mint 14 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
Mondjuk én örülnék neki ha nem day-by-day szerepelne a képernyőn 😊

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 14 éve
Ezért a szavazatom: NO SITT!

több mint 14 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 100 — Axel Foley
Azért kíváncsi volnék arra,hogy mondjuk Bodrogi Gyulabácsi ugyanígy írna e levelet,ha ez a drogosan piásan vezető köcsög mondjuk az ő gyerekének ment volna neki. Vagy akkor már baj lenne? Vagy Bodrogi Gyulabácsi támogatja a drogozást és az ittas vezetést?

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Én minden "celebet" leültetnék...emberiség elleni bűntett, amiket egyesek leművelnek..
több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
amint megkapja a felfüggesztett büntit ez azonnal el lesz felejtve. sokkal hitelesebb lett volna ez a mennyire megbántam és változtam, előadásokat tartok, ha nem lett volna minden egyes "fellépésére" odatrombitálva a média, és a sajtó telesírása, hogy szegény ember blablabla... micsoda érték. plusz az előadásaival letöltendő nélkül kb. annyi üzenetet hordoz, hogy ha celeb vagy te is megúszod.DoM
nem kísértem minden előadását a tv-ben, de amit tegnap láttam anyagot róla, nem volt mindenhol negyven tv stáb. kétségtelen, hogy ezt azért csinálja hogy enyhítsenek a büntetésén, de kérdezem én, ki nem tenne meg mindent/bármit, hogy megmeneküljön a börtöntől ? én biztosan.

nem védeni akarom stohlt, neki is jobb lenne, ha leguggolna egy kicsit, de sztem hasznosabb lenne kint mint bent. csak ennyit akartam.

ami nem hajlik, az törik!