NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Hát nekem alapból ott kezdődik, hogy egy könyvtárosnak minek egyetem/főiskola... Most valamit nagyon nem tudok gondolom, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi az a dolog a könyvtárosságban, ami miatt több évig kell tanulnom a felsőoktatásban.

Másik ilyen amúgy a pap. Nem lehetek pap, csak ha előtte elvégzek egy egyetemen teológia szakot. Én meg azt hittem, hogy ha bejelentem, hogy álmomban Jézussal néztük a való világot, mehetek is.
több mint 14 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 269 — no es importante
JJ, te író, szakíró leszel, csak még nem tudjuk pontosan hogyan. Kár lenne a felhalmozott irdatlan mennyiségű adathalomért. 😊Sobri Jóska
a nagyobb baj, hogy én se 😊 ehhez úgy éreztem, hogy jól illeszkedne egy nyugodt kis könyvtárosi meló a pincérkedés után, erre ilyen szarságokkal tömik a fejem

én közgazdasági középsuliban végeztem, két évnyi közgáz, két év jog és 1-1 év statisztika-számvitel egy dologra megtanított, hogy előbb megyek el kukásnak, mintsem menedzser vagy valami ehhez hasonló szörnyszülött legyek
a hideg kiráz a jogi maszlagoktól, a matektól és az értelmezhetetlen, értelmetlen cifra körmondatoktól, én egy egyszerű tájékoztató-könyvtárosként képzeltem el magamat, mert úgy érzem, ahhoz van affinitásom, de a szemét iskola ezt máshogy gondolja 😊JJ
😊
nem is meggyőzni akartalak, csak leírtam más tapasztalatait
(és köszönöm a bókokat 😀)Szobi22
sajnos tudom én jól, látom hogy egyesek mennyire élvezik, mikor végre pl. vezetéselméletet tanulhatnak (rájuk is fér kis elnyomott életükben)... nincs bajom amúgy ezzel a szakmával sem, aki akarja és tudja, csinálja, csak ne tuszkolnák rá ennyire arra, aki nem
könyvtáros akartam lenni, nem információbróker meg csipcsup menedzser, hogy blődségek beseggelésére kényszerítsenek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Szerintem alapba nincs sok értelme könyvet e-book-al vagy bármi jövőbeli csodával hasonlítani, mert nem ugyanaz. Nem ugyanazt az élményt nyújtja, hogy a kezedbe veszel egy igényesen kiadott könyvet vagy ugyanazt elolvasod e-bookon. Ez olyan, mint hogy mp3-ba leszed az ember egy zenét vagy berak egy eredeti cd-t. Tartalmilag ugyanaz, de élményben más.
több mint 14 éve
Szobi22 Green Bay Packers 2 484 — Bajnok
én közgazdasági középsuliban végeztem, két évnyi közgáz, két év jog és 1-1 év statisztika-számvitel egy dologra megtanított, hogy előbb megyek el kukásnak, mintsem menedzser vagy valami ehhez hasonló szörnyszülött legyek
a hideg kiráz a jogi maszlagoktól, a matektól és az értelmezhetetlen, értelmetlen cifra körmondatoktól, én egy egyszerű tájékoztató-könyvtárosként képzeltem el magamat, mert úgy érzem, ahhoz van affinitásom, de a szemét iskola ezt máshogy gondolja 😊JJ
😊
nem is meggyőzni akartalak, csak leírtam más tapasztalatait
(és köszönöm a bókokat 😀)

több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 136 — #NoStress
JJ, te író, szakíró leszel, csak még nem tudjuk pontosan hogyan. Kár lenne a felhalmozott irdatlan mennyiségű adathalomért. 😊

több mint 14 éve
persze, mert ez így modern, így lehetsz csak középvezető, aztán felsővezető, aztán maga a miniszterelnök...
a választási lehetőség hiánya zavar, hogy három minort hirdettek meg alapból, és persze pont az nem indult el, amivel ezt a fost el tudtam volna kerülni
mindegy, csak jövő nyárig tartson még ki a tanviszonyom, és akkor könnyen ki tudok menni az usánkábaJJ
nem, pont ez az. hogy nem akart ő soha semmiféle vezető lenni. egyszerűen elkerülhetetlennek látja, hogy ezeket használnia kelljen a munkája során. elhiszem, hogy lehet máshogy is, csak leírtam, ha már pont tegnap ecsetelte nekem 10 percig, mert szerintem releváns vélemény. és persze nem gondolom, hogy ettől szeretni kéne, egyszerűen szembejöhet, hogy szükség van rá. 😊Szobi22
a hideg kiráz a jogi maszlagoktól, a matektól és az értelmezhetetlen, értelmetlen cifra körmondatoktól, én egy egyszerű tájékoztató-könyvtárosként képzeltem el magamat, mert úgy érzem, ahhoz van affinitásom, de a szemét iskola ezt máshogy gondolja 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
persze, mert ez így modern, így lehetsz csak középvezető, aztán felsővezető, aztán maga a miniszterelnök...
a választási lehetőség hiánya zavar, hogy három minort hirdettek meg alapból, és persze pont az nem indult el, amivel ezt a fost el tudtam volna kerülni
mindegy, csak jövő nyárig tartson még ki a tanviszonyom, és akkor könnyen ki tudok menni az usánkábaJJ
nem, pont ez az. hogy nem akart ő soha semmiféle vezető lenni. egyszerűen elkerülhetetlennek látja, hogy ezeket használnia kelljen a munkája során. elhiszem, hogy lehet máshogy is, csak leírtam, ha már pont tegnap ecsetelte nekem 10 percig, mert szerintem releváns vélemény. és persze nem gondolom, hogy ettől szeretni kéne, egyszerűen szembejöhet, hogy szükség van rá. 😊

több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
A géptől olvasástól én is sokkot kapok, de egy ebook olvasón vagy akár már a Galaxy Semen is tök jó olvasni.tenorx
Egy nyúlfarknyi okos telefon képernyő ugyan mivel tud többet egy laptop képernyőjénél?Schleck
Nem tudom, próbáld ki. Sokkal kevésbé fárad a szemem, mint laptopon olvasástól. Gondolom abban lehet valami, hogy kisebb fényerő, meg kisebb felületet kell nézni.tenorx
Nem tudom, tanultam már telefonról, de annyi különbséget vettem észre, hogy sokkal többet kell lapozgatnom, mint laptopon. A fényerőt ott is tudod állítani, a mérettel pedig nem tudom, hogy mi a gond, egy könyv mérete is jobban hasonlít egy laptopon megnyitott pdf-éhez, mint egy okostelefon képernyőjéhez. De kinek a pap, kinek a paplan. 😊

több mint 14 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 638 — Wrath of Khan
A géptől olvasástól én is sokkot kapok, de egy ebook olvasón vagy akár már a Galaxy Semen is tök jó olvasni.tenorx
Egy nyúlfarknyi okos telefon képernyő ugyan mivel tud többet egy laptop képernyőjénél?Schleck
Nem tudom, próbáld ki. Sokkal kevésbé fárad a szemem, mint laptopon olvasástól. Gondolom abban lehet valami, hogy kisebb fényerő, meg kisebb felületet kell nézni.
több mint 14 éve
érdekelne a könyvtárosság, de én könyvtárosnak jelentkeztem, nem hogy vállalati menedzsmentet tanuljak, akkor a közgázra megyek wazzJJ
bocs, ha már egész máshol tart a társalgás, nem olvastam el a végéig. pont tegnap beszélgettem egy anyukával (lányát tanítom matekra), aki bölcsészként végzett, és muzeológus. őt pont ez érdekli, nem a "gazdasági szarok". ennek ellenére pont arra panaszkodott, hogy pl. az ELTE-n és egyáltalán a bölcsészképzésen nem kapsz naprakész, valóban használható tudást, mivel pl. az olyan tárgyak, mint a menedzsment, vállgazd, stb hiányoznak. mert aki ilyeneket csinál, annak is szüksége lesz rá, és mivel nem tanították meg nekik, önállóan kell összeszedniük.
de akkor majd megmondom neki, hogy örülhet, mert ilyeneket is tanítanak 😊Szobi22
mindegy, csak jövő nyárig tartson még ki a tanviszonyom, és akkor könnyen ki tudok menni az usánkába

---
több mint 14 éve
Abból a szempontból szar hasonlat, hogy "mert az eredeti jobban érdekli".
Mivel a könyv se eredeti.
De az igaz, hogy ha úgy nézzük, hogy élményt, feelinget veszünk, akkor értelmezhető, mégha ezt csak te fogalmaztad is így meg. 😊
Végtére is Zámbódzsimi ravatalánál is tízezrek voltak személyesen, nem elégedtek meg a tévében látott verzióval.
Az élmény megfizethetetlen. 😊Sobri Jóska
Nyilván úgy nem eredeti mint a ML, de átvitt értelemben eredeti, mivel egy regénynek az eredeti formája a könyv, a gépen levő változat az másolat. Tudom, a könyv is, de a tudatalattinak olyasmi érzést ad, mint egy festmény eredetiben. Ez a ML esetén nem változik, mert egy festmény egyszeri mű, míg a könyv eleve sorozatgyártásra készül, tehát egy festmény mindig is ilyen szerepet fog betölteni, a könyv pedig nem, mert másnak már más lesz az "eredeti" a regényben. De ez sokkal hosszabb folyamat, minthogy leváltsa belátható időn belül a könyvet szerintem.
több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Egy nyúlfarknyi okos telefon képernyő ugyan mivel tud többet egy laptop képernyőjénél?

több mint 14 éve
nyilván nem, de had hozzak már fel olyan érvet is amire Sobri nem tud válaszolni 😛 😀
szerk.: de tud. :o eaglesmcnabb
😂 Hát mert te tényleg elhitted, hogy majd nem? 😂
több mint 14 éve
A géptől olvasástól én is sokkot kapok, de egy ebook olvasón vagy akár már a Galaxy Semen is tök jó olvasni.
több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 666 — je suis poloska
Lehet hogy faszság. De egy e-bookot lehet dedikálni edeti kézirattal? 😀
Mert a könyvet lehet 😉eaglesmcnabb
Nem mondod, hogy ezért jobb a könyv 😀tenorx
nyilván nem, de had hozzak már fel olyan érvet is amire Sobri nem tud válaszolni 😛 😀
szerk.: de tud. :o

Én a tankönyveket is megveszem, max eladom olcsóbban jövőre, (amire egyébként igen csak van kereslet, holott van elektronikusan is anyag hozzá elegendő) de nem fogok 200 oldalas jegyzeteket gépről olvasni, mert egyszerűen hányok tőle. Ez van.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Lehet hogy faszság. De egy e-bookot lehet dedikálni eredeti kézirattal? 😀
Bár nem pontosan értem a második mondatod, de ha ezen múlik, akkor hozd az ebookod, és bármilyen dedikációt elintézek rá. 😊

több mint 14 éve
Nem mondod, hogy ezért jobb a könyv 😀
több mint 14 éve
Mert a könyvet lehet 😉

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Abból a szempontból szar hasonlat, hogy "mert az eredeti jobban érdekli".
Mivel a könyv se eredeti.
De az igaz, hogy ha úgy nézzük, hogy élményt, feelinget veszünk, akkor értelmezhető, mégha ezt csak te fogalmaztad is így meg. 😊
Végtére is Zámbódzsimi ravatalánál is tízezrek voltak személyesen, nem elégedtek meg a tévében látott verzióval.
Az élmény megfizethetetlen. 😊

több mint 14 éve
érdekelne a könyvtárosság, de én könyvtárosnak jelentkeztem, nem hogy vállalati menedzsmentet tanuljak, akkor a közgázra megyek wazzJJ
bocs, ha már egész máshol tart a társalgás, nem olvastam el a végéig. pont tegnap beszélgettem egy anyukával (lányát tanítom matekra), aki bölcsészként végzett, és muzeológus. őt pont ez érdekli, nem a "gazdasági szarok". ennek ellenére pont arra panaszkodott, hogy pl. az ELTE-n és egyáltalán a bölcsészképzésen nem kapsz naprakész, valóban használható tudást, mivel pl. az olyan tárgyak, mint a menedzsment, vállgazd, stb hiányoznak. mert aki ilyeneket csinál, annak is szüksége lesz rá, és mivel nem tanították meg nekik, önállóan kell összeszedniük.
de akkor majd megmondom neki, hogy örülhet, mert ilyeneket is tanítanak 😊

több mint 14 éve
A Mona Lisás hasonlat pont jó ide. Irdatlan tömegek áldoznak órákat is arra, hogy kivárják a sort, megtalálják az épületben (mert biza nem olyan gyors az sem, főleg ha közben meg-megnézel más útba esőt is). Az ég világon semmit nem érnek vele, baromi nagy idő és pénzpocsékolás, de akkor is megteszik, mert érzésben megéri. És az ilyen dolgok által kiváltott érzelmi világot nem 10-20 év munkája lecserélni, de még 50 sem.

Nem fasság. Igazad van, de nem fasság, mert mindkettő esetén arról beszélünk, hogy érzelmeket, boldogságot, elégedettséget váltanak ki. Ebben hasonlítanak. És ahogy a ML eredetisége, régisége úgy a könyv illata, kinézete, hangulata váltja ezt ki.
több mint 14 éve
haromt már említette. Látod másolatban, kurva szép felbontásban könyvből, és internetről is a Mona Lisát.
Mi a lófasznak megy el az ember +költségért a Louvre-ba megnézni? Ha már látta ezerszer?
Mert az eredeti jobban értékelik.
Amíg lesznek olyan emberek (gondolom nem én vagyok az egyetlen), akik a könyveket többre értékelik, mint a digitális cuccokat addig lesz könyv. És ilyen emberek mindig lesznek.... Csak úgy szólok...eaglesmcnabb
Ez így jó nagy faszság, de ha így gondolod a te dolgod. 😊
Mikor olvastál könyvet eredeti kézirat formátumban, vagy eredeti nyelven?
Egy festmény így összehasonlítani egy irodalmi művel eleve csúsztatás, mivel a nyomdában készült könyv eleve reprodukció, míg a Mona Lisa-t ténylef Leonardo festette, azért tljesen más ott állni elötte, mint fotón nézni.
De azért, mert nem látod a világ összes festményét eredetiben csak megnézed neten, vagy könyvben ami neked tetszik. (Ja, és a könyv itt is reprodukció, csak gyengébb minőségű, mint egy 10 megapixeles fotó)
Szóval a könyv-ebook(esetleg más hordozó), eredeti Mona Lisa-repró hasonlat már kiindulásként faszság.

több mint 14 éve
haromt már említette. Látod másolatban, kurva szép felbontásban könyvből, és internetről is a Mona Lisát.
Mi a lófasznak megy el az ember +költségért a Louvre-ba megnézni? Ha már látta ezerszer?
Mert az eredeti jobban értékelik.
Amíg lesznek olyan emberek (gondolom nem én vagyok az egyetlen), akik a könyveket többre értékelik, mint a digitális cuccokat addig lesz könyv. És ilyen emberek mindig lesznek.... Csak úgy szólok...

több mint 14 éve
Nem tudom, hogy én hallgattam-e csak szar minőségű bakelit lemezeket, de úgy érzem, hogy a cdknek sokkal jobb a minőségük. Plusz azt nehézkes beépíteni a kocsiba 😂

De annak is megvan a saját feelingje, viszont az tuti, hogy mai zenét nem hallgatnék bakeliten. Jazz-t, gospelt stb.. simán, arra ad plusz hangulatot. Könyvek esetén nem tudom mi lenne az, ami átvezetne egy más platformra, hiszen ott betűket olvasok.. Max ha valami illat és egyéb agyi rezgéseket okozó cuccokkal megoldják, hogy mégjobban megkönnyítsék a belemélyedést a könyvbe, de még azt is csak könyvformában tudnám élvezni 😛
több mint 14 éve
A mi generációnknak biztos megmarad a könyv, az nem kérdéses, hiszen bakelitlemezjátszók is vannak, max a megjelenő zenék elenyésző része érhető csak el rajtuk.
Pedig sokan még mindig arra a hangzásra esküsznek.
Én is könyvolvasó vagyok, ez természetes, de -bár nekem nincs- az ebookra nem tudok rosszat mondani. Nem zúg, nem bántja a szemet, stb.
Az ok, amiért nekem nincs, és jó darabig nem is lesz, hogy a kedvenc könyveim, az az 50, amit az újak mellett, 2-3 évente újraolvasok, nem elérhetőek magyarul ebookon. ha majd az 50ből 40 elérhető lesz, na akkor veszek. Vagy amikor 9999.- ft lesz 😊