NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 378
43
20:30 GASPARILLA BOWL - Memphis vs NC State (Net4+)
Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 14 éve
Tudom, hogy jöhetnek új dolgok. Nekem ha kitalálnak valamit, ami nem világít a pofámba, és könyv illata van, ráadásul még lapozni is tudom, akkor igen, lecserélem a könyvet 😛Egyik nagy vágyam, hogy saját kis könyvtáram legyen (mármint otthoni jellegű) egyszer. Imádom a könyvek hangulatát, és amit csak lehet úgy olvasok. Egyedül a tankönyv-jellegű készítmények jók netes verzióban, mert ott lehet keresni a dolgokra, és úgysem olvasom el az egészet. Így is annyit kell olvasnom a gépen, hogy mikor versenyeztünk, ki tudja gyorsabban mozgatni a szemét jobbra balra, azt hitték hirtelen REM-fázisba vonultam 😀
Viszont egy regény esetén, vagy verses kötetnél, nem akarok keresni benne, meg mittudomén, hanem akarok egy gépzúgás mentes, a szememnek is kellemes környezetet, ahol belemerülök a könyvbe. Ráadásul nem gyufásdoboznyi méretű, meg mobiltelefon méretű meg mittudomén mekkora szarságokat akarok. A könyv tökéletesen megfelel annak, amire én vágyom.
Biztos, hogy már az ebuk is, meg még amit majd kitalálnak átveszik a könyvek helyét, de eltűntetni nem fogják őket nem hogy 20 vagy 50 évig, de 100-ig sem hiszem. De nekem az is elég, ha csak 50-ig még maradnak, addig se élek, nemhogy tovább 😛
dehogy fogy el a papír 😊 vagy ha igen, majd kitalálnak egy majdnempapírt, ami mindenben tök ugyanaz, csak másból van 😛 Manapság már mindenre csinálnak tökéletes érzetű másolatot 😛 Meg hát te mondtad, ki tudja milyen technikai fejlődés jön, lehet találnak ki valamit, ami ugyanaz mint a könyv, csak valamiért olcsóbb 😛
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
a papír újrahasznosítható...akkor bezárhatnak a múzeumok is mert megnézhetem neten is a monalisát... sőt még közelebbről is mint a Louvreban.Lehet, ezért is kérdeztem az elején, nem deklaráltam. (Mégha én a "modernek" közé tartozom, és azt hiszem semmi se örök.)
mindent nem változtat meg a technikai fejlődés. könnyebbé teszi a dolgokat de van ami örök. és a könyv ilyen.haromt
De még a mi életünkben meglátjuk mik lesznek a tendenciák.
Viszont egy dolog biztos: a papír egyszer elfogy, vagy irreálisan drága adathordozóvá válik.Sobri Jóska
több mint 14 éve
akkor bezárhatnak a múzeumok is mert megnézhetem neten is a monalisát... sőt még közelebbről is mint a Louvreban.Lehet, ezért is kérdeztem az elején, nem deklaráltam. (Mégha én a "modernek" közé tartozom, és azt hiszem semmi se örök.)
mindent nem változtat meg a technikai fejlődés. könnyebbé teszi a dolgokat de van ami örök. és a könyv ilyen.haromt
De még a mi életünkben meglátjuk mik lesznek a tendenciák.
Viszont egy dolog biztos: a papír egyszer elfogy, vagy irreálisan drága adathordozóvá válik.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
akkor bezárhatnak a múzeumok is mert megnézhetem neten is a monalisát... sőt még közelebbről is mint a Louvreban.mindent nem változtat meg a technikai fejlődés. könnyebbé teszi a dolgokat de van ami örök. és a könyv ilyen.
több mint 14 éve
de nem csak az irodalmi alkotások tartják életben ezt. vannak olyan albumok, rengeteg képpel illusztrált könyvek, ami 100 év múlva is menni fog, mert ez a természetes.20 év múlva úgy, mint most a papíroson. Csak az e-papíron lévőt nagyítani is lehet majd, szavakra keresni benne stb.
hogy nézne ki Dürer rézkarcos album e-book formában?haromt
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 14 éve
de nem csak az irodalmi alkotások tartják életben ezt. vannak olyan albumok, rengeteg képpel illusztrált könyvek, ami 100 év múlva is menni fog, mert ez a természetes.Még egyszer: nem könyv vs ebook amiről szó van.
hogy nézne ki Dürer rézkarcos album e-book formában?haromt
Könyv papíron vs. bármi más.
Mondom, technikailag pl lehet veszel egy gyufásdoboz méretű 10 terrás projektort, ami egy tetszőleges falfelületre odavetíti a világ múzeumban tartott összes festményét, belenagyítási lehetőséggel, audiokommentárral, kisfilmmel a festőről, és még mindig van benne hely 15ezer művészeti témájú filmnek HD-ban.
És ez nem a távoli jövő, technikailag 2020-ra simán meglehet.
több mint 14 éve
Dehát megmondják hogy ez a szakhoz tartozik, te meg nem fogadod el, és hisztizel. 😊Ez úgyis csak félkész jegyzet. Várd meg míg teljesen elkészül. 😊ha könyvtáros akarok lenni, akkor elmegyek könyvtárosnak, ha menedzser, akkor meg menedzsernek
De egyébként nem rossz és haszontalan dolgok vannak benne.
Egyébként mikor jelentkeztél valóban könyvtáros akartál lenni? Mert ha úgysenem, akkor diploma megvan, és úgyis egy gyors pályaelhagyással kezdesz, és akkor ennek több hasznád veheted a működő világegyetemben, mint az egyébként könyvtárosi szakismereteidnek a nemkönyvtárosi pályán.Sobri Jóska
ez az én nagy bajom
nekem ne mondja meg senki, hogy mi használható és mi nem, azt tanítsák, ami a szakhoz kapcsolódik, vagy akkor ne indítsák el, ilyen egyszerűJJ
fetomy, most az ebook az alternatíva, de 20 év alatt iszonyat új dolgok kialakulhatnak, ne feledd, 15 éve még szinte senkinek nem volt mobilja, nekem 96-ban volt az első féltégla méretű, ismerőseim közül szinte elsőként.
Rengeteg lehetőség kialakulhat még, ami most nekünk eszünkbe se jut.
És lehet hogy 20 év még kevés, de ahogy egy két gyűjtőt eltekintve senki sem igényli már a bakelitlemezt, és a cd-t is egyre kevesebben, úgy a könyvek is szépen eltűnhetnek, jön egy generáció, amelyik már nem olvas papírról, és meg is történt az áttörés. 😊
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
de nem csak az irodalmi alkotások tartják életben ezt. vannak olyan albumok, rengeteg képpel illusztrált könyvek, ami 100 év múlva is menni fog, mert ez a természetes.hogy nézne ki Dürer rézkarcos album e-book formában?
több mint 14 éve
Ez úgyis csak félkész jegyzet. Várd meg míg teljesen elkészül. 😊ha könyvtáros akarok lenni, akkor elmegyek könyvtárosnak, ha menedzser, akkor meg menedzsernek
De egyébként nem rossz és haszontalan dolgok vannak benne.
Egyébként mikor jelentkeztél valóban könyvtáros akartál lenni? Mert ha úgysenem, akkor diploma megvan, és úgyis egy gyors pályaelhagyással kezdesz, és akkor ennek több hasznád veheted a működő világegyetemben, mint az egyébként könyvtárosi szakismereteidnek a nemkönyvtárosi pályán.Sobri Jóska
ez az én nagy bajom
nekem ne mondja meg senki, hogy mi használható és mi nem, azt tanítsák, ami a szakhoz kapcsolódik, vagy akkor ne indítsák el, ilyen egyszerű

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Ebben teljesen biztos vagyok. Meg remélem is, mert soha életemben nem akarok számítógépen olvasni egy x00 oldalas könyvet...elmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulniaNem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóska
kapja be mind, aki kitalálta, hogy már nem is könyvtárosokat kell képezni, hanem "információbrókereket"JJ
Egyébként a vételi adatok isezt mutatják. Hiába hódít az ebuk, a könyvek is kelendők.
A Da Vinci kódot pl. 80 millióan vették már meg 7 év alatt. A Potterek is több tízmilliósak egyenként. De Stieg Larsson Man somja is toplistás volt úgy tudom, meg a manapság új vámpíros könyvek, a Twilight vezérletével, de több másik is jó pár millióval büszkélkedik.
Kétségkívül várható, hogy ebukok és hasonlók leszneka királyak 20 év múlva, de hogy könyvtárak és könyvek még 50 év múlva is lesznek, abban biztos vagyok. Méghozzá azért, mert fiatal gyerekek is mennek anyukával éjfélkor a könyvesboltba, mert speciális nyitás lesz, amiért jön az új Darren Shan könyv. Tudom, személyesen tapasztaltam, és éjjel bakker sorok állnak, és nem felnőttek, hanem kis tinik, akik letölthetnék, sőt le is töltötték, de kell könyvben is. Mert hiába hiszik sokan a plázapicsák és plázagyökerek miatt, hogy gáz manapság olvasni, ez nem így van. Igenis presztízskérdés, hogy nekem megvan-e már az új XY könyv. És nagyon sokan olvasnak tinik is, mert a média -ezt pl. baromi helyesen- iszonyat tud nyomatni könyveket is. Márpedig aki elolvas egy könyvet az szerintem nem olyan szívesen olvas gépen. Főleg hogy gépen olvasni baromira nem kényelmes, sem fizikailag sem a szemnek.
Lehet, hogy kevesebb dolgot adnak majd ki könyvben, mint manapság, de biztos vagyok benne, hogy úgy is sokat fognak.
több mint 14 éve
Ez úgyis csak félkész jegyzet. Várd meg míg teljesen elkészül. 😊De egyébként nem rossz és haszontalan dolgok vannak benne.
Egyébként mikor jelentkeztél valóban könyvtáros akartál lenni? Mert ha úgysenem, akkor diploma megvan, és úgyis egy gyors pályaelhagyással kezdesz, és akkor ennek több hasznád veheted a működő világegyetemben, mint az egyébként könyvtárosi szakismereteidnek a nemkönyvtárosi pályán.
több mint 14 éve
egyébként 1,5 év alatt totálisan elsajátítottam a gyakorlatból mindent amikor könyvtáros voltam, mindenféle tanulás nélkül.a katalogizálástól kezdve minden szaron át.haromtpont ezt mondogatom mindenhol, az elméleti oktatás az eltén egyenlő a kínzással, értelme nulla, mert gyakorlati haszna semmi
De a papír elfogy, nem gazdaságos, míg 1 GB memória nem papíralapon kb tízezerszer olcsóbb.könyvtár akkor is lesz, a legnagyobb baj, hogy semmi nyitás nincs itthon az új adathordozók felé.. van pár oldal, ahol digitalizálnak meg ilyesmi, de az okosok szerint több értelme megfoghatatlan dolgok menedzseléséről tanulni
Azt én se gondolom, hogy egyből minden könyv megy a kukába, de abban biztos vagyok, hogy 10 éven belül mindent digitalizálni fognak, és az a kérdés, hogy mondjuk 20 év múlva az új könyvek megjelennek e egyáltalán papíron. (Szerintem nem. De 50 év múlva biztos nem.)
És nem feltétlenül csak ebookra gondolok (amit azért a most születő gyerekek készségszinten kezelnek majd, ahogy a most 10-20 évesek a szgépeket), hanem ki tudja milyen új technológiák lesznek 20 év múlva.
Pl durva, de technikailag egy mobiltelefon méretű kis projektorba bele lehet aplikálni nemsokára 10 terrabite információt, ami jelenthet 5000 filmet és 1.000.000 könyvet, és mondjuk megvehető lesz 199 dollárért.Sobri Jóska
ha a három év egyedüli tananyagaként szépen elektronikus formába öntenénk annyi könyvet, amennyit tudunk, sokkal jobban járna mindenki és talán hasznosabb is lenne 😊
a lényeg a lényeg, hogy nem vagyok hajlandó ilyen szarságot tanulni
http://www.freeweb.hu/szebp/menedzsment/felkeszuleshez_jegyzet.pdf

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Nem győztél meg.Téged nem is lehet... 😀
Sobri Jóska
több mint 14 éve
Nem győztél meg.Az egyik amit Tibi is leírt, mégpedig, hogy nem érné meg mindent digitalizálni. Plusz például egy szépirodalmi alkotásnak szvsz sokkal nagyobb értéke van/lesz könyv formában, mintha valaki digitalizálva olvasná. Nem kevesen vannak úgy vele, hogy jobban szeretik "megfogható" formában.lesznek...AsbeeIndoklás?Sobri Jóska
Én leginkább sulis netes jegyzeteknél találkozok csak az elektronikus formával, én simán megtanulom gépről, de a legtöbben mennek és kinyomtatják...Asbee
10 év és minden digitalizálva lesz, hidd el.
Megéri, nem éri meg, ez a tendencia.
A fiatalok meg ha az ebook-ot szokják meg semmi kötödésük nem lesz a "megfogáshoz".
Kifut 1-2 generáció, és könyvek tényleg csak múzeumokban lesznek szerintem.
több mint 14 éve
Az egyik amit Tibi is leírt, mégpedig, hogy nem érné meg mindent digitalizálni. Plusz például egy szépirodalmi alkotásnak szvsz sokkal nagyobb értéke van/lesz könyv formában, mintha valaki digitalizálva olvasná. Nem kevesen vannak úgy vele, hogy jobban szeretik "megfogható" formában.Indoklás?Sobri JóskaNem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóskalesznek...Asbee
Én leginkább sulis netes jegyzeteknél találkozok csak az elektronikus formával, én simán megtanulom gépről, de a legtöbben mennek és kinyomtatják...
több mint 14 éve
nem tudom milyen szakon vagy 😊 az a baj, hogy jól átbasztak a minorokkal, mert a három tájékoztatóban meghirdetettből pont az nem indult el, ami érdekelt volna, a történelem... helyette van tudásmenedzsment meg pályázatírás, királyJJMérnök-informatikus szakon. Nekünk az az elképzelés, hogy ha majd lediplomázunk, és mindenki céget fog alapítani, akkor valamennyire értsünk hozzá (és 4 kredit a menedzsment, mint a programozás... no comment)
több mint 14 éve
De a papír elfogy, nem gazdaságos, míg 1 GB memória nem papíralapon kb tízezerszer olcsóbb.Azt én se gondolom, hogy egyből minden könyv megy a kukába, de abban biztos vagyok, hogy 10 éven belül mindent digitalizálni fognak, és az a kérdés, hogy mondjuk 20 év múlva az új könyvek megjelennek e egyáltalán papíron. (Szerintem nem. De 50 év múlva biztos nem.)
És nem feltétlenül csak ebookra gondolok (amit azért a most születő gyerekek készségszinten kezelnek majd, ahogy a most 10-20 évesek a szgépeket), hanem ki tudja milyen új technológiák lesznek 20 év múlva.
Pl durva, de technikailag egy mobiltelefon méretű kis projektorba bele lehet aplikálni nemsokára 10 terrabite információt, ami jelenthet 5000 filmet és 1.000.000 könyvet, és mondjuk megvehető lesz 199 dollárért.
több mint 14 éve
ha csak a gyakorlati része érdekelt akkor miért nem mentél valamelyik OKJ-s könyvtáros asszisztens képzőre. Fél év vagy egy és megtanulod ugyan azt, olcsóbban.olcsóbban nehezen, egy könyvet, jegyzetet nem vettem két év alatt 😊
Egyetemi szinten már tényleg a management jön hozzá, amit vezetőként kell használnod.haromt
nem tudom milyen szakon vagy 😊 az a baj, hogy jól átbasztak a minorokkal, mert a három tájékoztatóban meghirdetettből pont az nem indult el, ami érdekelt volna, a történelem... helyette van tudásmenedzsment meg pályázatírás, királyPersze, múzeumokban 😀Nem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóskalesznek...Asbee
JJ nekem is kell menedzsmentet meg vállalkozásgazdaságtant tanulnom, sőt mikro és makroökonómiát, meg üzleti jogot is.tenorx

---
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
nem, de manapság már mindenhol szükség van rá, kivéve a totál humán dolgokat.más szakokon is kapásból vezetőnek képezik a tanulókat anélkül, hogy az alap dolgokról elsajátítanának valamit?elmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulniaha tegyük fel könyvtárvezető/igazgató leszel, akkor igen is szükség van a management képzésre.
kapja be mind, aki kitalálta, hogy már nem is könyvtárosokat kell képezni, hanem "információbrókereket"JJ
meg kell szervezned a beszerzést, a finanszírozást stb.haromt
gyűlölöm a felsőoktatástJJ
egyébként 1,5 év alatt totálisan elsajátítottam a gyakorlatból mindent amikor könyvtáros voltam, mindenféle tanulás nélkül.a katalogizálástól kezdve minden szaron át.
több mint 14 éve
más szakokon is kapásból vezetőnek képezik a tanulókat anélkül, hogy az alap dolgokról elsajátítanának valamit?elmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulniaha tegyük fel könyvtárvezető/igazgató leszel, akkor igen is szükség van a management képzésre.
meg kell szervezned a beszerzést, a finanszírozást stb.haromt
gyűlölöm a felsőoktatást

---
több mint 14 éve
Persze, múzeumokban 😀lesznek...Asbeeelmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulniaNem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóska
JJ nekem is kell menedzsmentet meg vállalkozásgazdaságtant tanulnom, sőt mikro és makroökonómiát, meg üzleti jogot is.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
ha csak a gyakorlati része érdekelt akkor miért nem mentél valamelyik OKJ-s könyvtáros asszisztens képzőre. Fél év vagy egy és megtanulod ugyan azt, olcsóbban.Egyetemi szinten már tényleg a management jön hozzá, amit vezetőként kell használnod.
több mint 14 éve
1, azaz egy darab órán foglalkoztunk az ebookokkal, de szaktársaim többsége úgy fogja kézhez venni majd jeles diplomáját, hogy be sem tudna egyet kapcsolni...elmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulniaNem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóska
könyvek mindenképp lesznek, könyvtárba járni mindig fognak az emberek, de persze szokásosan teljesen másról, a humbugról szól a szak
érdekelne a könyvtárosság, de én könyvtárosnak jelentkeztem, nem hogy vállalati menedzsmentet tanuljak, akkor a közgázra megyek wazz

---
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
annyi tudás van felhalomozódva nyomtatva, hogy nem fognak mindent digitalizálniIndoklás?Sobri JóskaNem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóskalesznek...Asbee
több mint 14 éve
Indoklás?lesznek...Asbeeelmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulniaNem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóska