Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 14 éve
Egy rakás ember ki lesz rakva.atapapapersze azzal nem számolnak, hogy ezt a 'rakás' embert megint ki fogja eltartani 😊
ez legalább olyan cukiság, mint a magánnyugdíjpénztárok felelőtlen megcsapolása,
báár nekem az adócsökkentés személyszerint bejön, mint irányeszköz, de majd kiderül mi lesz...
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Lehet csak Fehérvár ekkora császár hely, de itt utcatakarítás, és hasonló szocmunkát most is kaphat aki bemegy és szól, hogy kéne, mert nincs más.Szlovákiában megpróbálták kicsiben, Dél-Afrikában a feketékkel nagyban, láttuk, mi lett a vége. Ha elveszed a segélyt és mellé nem adsz munkát, akár lapátolást is, annyi.DzsokijuingAmíg írtad a hsz-t, én máris megoldást kínáltam.vadibandielsősorban nem erre gondoltam mert a nyugdíjasok nagy része már megdolgozott azért amit kap
de ha kivennénk a játékból 1 millió cigányt máris jobban állnánk.haromt
Mindenki tudja, hogy a sok ingyenélő cigánynak nem az a problémája, hogy nem talál munkahelyet, hanem hogy nem akar dolgozni.
több mint 14 éve
+ van 1millió+a gyerekeik akik nem adóznak. ez tarthatatlan.adózni az is adózik, akik feketén keres, csak nem járulékkal/szja-val, hanem csak áfával, jövedéki adóval
2 millió emberen élősködik 6 millió, ez mi a lófasz? Ehhez brutális forradalmi átalakítás kell mert egyszerűen nem finanszírozható. Nem lehet maszatolni. Ez nem orvosolható adócsökkentéssel. Brutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromt
De nem értem hogy miért az Orbánkra vagy annyira dühös, amikor a "jóléti rendszerváltást" pont a baloldal hajtotta végre.
El lesznek inflálva ezek a kiadások, ne aggódj.
Különben pont most beszélnek arról, hogy az önkormányzati dolgozók 10%-t, 45ezer embert küldenek el.
Az egyik idősebb közszolga rokonom eléggé majrézik, mert őt is a kirúgás fenyegeti. Közel van a nyugdíjhoz, már nem tudna váltani és a melóhelyén (egy közigszerv jogi osztályán) futószalagon jönnek a kezébe a kormány átalakítási tervei. Ő mondta, hogy állítólag a megyei kormányhivatalok létrehozatalával a Fidesz minden megyei közigszerv humánpolitikai, bérszámfejtési, és egyéb, mindenhol jelenlévő részlegét egybe akarja sűríteni és csak a szakfeladatokat ellátó részeket hagyná érintetlenül. Egy rakás ember ki lesz rakva.
több mint 14 éve
Szlovákiában megpróbálták kicsiben, Dél-Afrikában a feketékkel nagyban, láttuk, mi lett a vége. Ha elveszed a segélyt és mellé nem adsz munkát, akár lapátolást is, annyi.elsősorban nem erre gondoltam mert a nyugdíjasok nagy része már megdolgozott azért amit kapBrutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromtAmíg írtad a hsz-t, én máris megoldást kínáltam.vadibandi
de ha kivennénk a játékból 1 millió cigányt máris jobban állnánk.haromt
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
elsősorban nem erre gondoltam mert a nyugdíjasok nagy része már megdolgozott azért amit kapBrutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromtAmíg írtad a hsz-t, én máris megoldást kínáltam.vadibandi
de ha kivennénk a játékból 1 millió cigányt máris jobban állnánk.
több mint 14 éve
Brutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromtAmíg írtad a hsz-t, én máris megoldást kínáltam.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Van 10millió ember az országbanEbből: 1 millió cigány. Ebből 800 ezeren legalább segélyből él tehát az állam tartja el.
Van 800 ezer közszolga állambácsi pénzén. ez eddig 1,8 (1,6millió államilag finanszírozott)
van 3,5 millió nyugdíjas... 5,1 millió/5,3 államilag finanszírozott
Marad 4,7 millió ember. Ebből mondjuk 3 millió a kereső állampolgár. és 2 millió adózik rendesen
És van mondjuk 300k államilag finanszírozott felsőoktatásban résztvevő
ergo 5,6-6 millió embert plusz a saját gyerekeiket tartja el 2 millió ember.
+ van 1millió+a gyerekeik akik nem adóznak. ez tarthatatlan.
2 millió emberen élősködik 6 millió, ez mi a lófasz? Ehhez brutális forradalmi átalakítás kell mert egyszerűen nem finanszírozható. Nem lehet maszatolni. Ez nem orvosolható adócsökkentéssel. Brutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...
több mint 14 éve
A keresők és az eltartottak arányát kéne módosítani oly módon, hogy minden nyugdíjast ki kellene végezni.Persze bonyolult lenne a pontos megtakarítás kiszámítása, mert sok nagyszülő az unokapesztrálással tehermentesíti az alsófokú nevelési intézményeket, illetve segít abban, hogy ne essenek ki a munkából a beteg gyerekek miatt a szülők.
több mint 14 éve
Átlehetne alakítani az elbaszott pénznyelő államot és a szociális rendszert, de semmi ilyen nincsírtam már, a szociális rendszer pénzét egyszerűen elinflálják. A különadókban az a "jó", hogy olyan szolgáltatószektorok kapták a nyakukba, amelyek a legátlathatóbban működnek és nem fogja a szürkegazdaságot növelni az adó, ellentétben mondjuk az emelkedő SZJA-val. Legfeljebb árat emelnek, ami hajtja az inflációt és a szociális kiadások nem lesznek emelve.
Továbbra is pumpálják a pénzt a cigányokba, segélyezik hogy gyártsa a gyerekeket, pumpálják a pénzt a kibaszott MÁV-ba, BKV-ba.
haromt
Talán emlékszel a szocik kampányplakatájára, miszerint a gaz fidesz annak idején egy fillérrel sem emelte a családi pótlékot. Most se fogja, az infláció viszont ketyeg.
A MÁV-BKV át lesz alakítva, Tarlós is mondta hogy kirúgások lesznek a BKV-nál, mert többen dolgoznak az adminisztrációnál, mint ahány sofőr van.
Ahelyett hgoy felülvizsgálnák hogy miért van 1 millió rokkantnyugdíjas, amikor valójában még a fele sincs.jó az 800ezernek is, ráadásul azok fele nyugdíjkorhatár feletti már. Továbbá ezek száma is keményen csökkenni fog és ez nem is Orbánék érdeme, Gyurcsány alatt kezdték el szigorítani a szabályokat és ma már sokkal nehezebben nyilvánítanak rokkanttá valakit.
haromt
Meg lehetne felezni a kurva bürökráciát. 1 tollvonással, ami egyből lehetővé tenné a nagyarányú járulék és adócsökkentést és beindulna a gazdaság is....Ezt elfogadnám, ha egyértelmű lenne, hogy vége a válságnak. De ha most százezreket utcára dobsz, nem fog nekik senki se állást adni. Kapnának végkielégítést, meg segélyt, szintén állami pénzből. Most legalább csinálnak is valamit. Igazából nem a közszolga sok (persze van belőlük elég), hanem az egyéb álláshely kevés.
Takarodjanak a faszverő hivatalnokok és a fantomdolgozó kerékkopogtatók a szárnyvonalról.
Lehet hogy kurva nagy lenne a munkanélküliség egy ideig de 1000xesen jönne vissza a dolog 1-2 éven belül.
haromt
több mint 14 éve
Én már tavaly is mondtam, hogy ebben van valami mismásolás. Elég szép bankrollt építettem fel NBA meccsekből az egyik on-line fogadóirodánál, majd a decemberi hónapba sikerült elvesztenem mindent. Márciusig nem töltöttem újra, majd hívtak, hogy mi volt az oka, hogy nem töltöttem ennyi ideje? Akkor kifejtettem a nézeteim. Azóta nem igazán rakok NBA meccsekre. :/Bassza meg a Pacers a harmadik negyedet!!! Mért pont most fognak ki egy ilyen napot...deny79meg a Lakers is... nem igaz hogy nem tudják elverni a MIN-t 15 ponttal minimum...ráadásul raktam az első 20 pontra, 19-12 re vezetnek, naná, hogy 19-20 ra átveszi a vezetést a 'wolves... no comment...eaglesmcnabb
több mint 14 éve
Lehet hogy kurva nagy lenne a munkanélküliség egy ideig de 1000xesen jönne vissza a dolog 1-2 éven belül. haromtEz nem túl életszagú. Mindig, mindenhol ilyen tervekkel kopogtatnak be a közgazdászok a politikusok ajtaján, de a politikusok tudják, addigra megbuknak, mire ezerszeresen visszajönne a dolog.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de teljesen egyetértek haromt-vel.haromt for President!
több mint 14 éve
Bassza meg a Pacers a harmadik negyedet!!! Mért pont most fognak ki egy ilyen napot...deny79meg a Lakers is... nem igaz hogy nem tudják elverni a MIN-t 15 ponttal minimum...ráadásul raktam az első 20 pontra, 19-12 re vezetnek, naná, hogy 19-20 ra átveszi a vezetést a 'wolves... no comment...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
A képlet úgy néz ki, hogy Peti és Ferenc felmarkolt egy rakás lovét, elosztotta és lenyúlta, amit most ideje visszaadni.Pontosan azért szidom hogy miként csinálja. 2/3dal szarhatna a tamogatottságra. Átlehetne alakítani az elbaszott pénznyelő államot és a szociális rendszert, de semmi ilyen nincs
Orbánékat legfeljebb azért lehet szidni, hogy miként próbálják ezt megtenni. Folytathatnák tovább a 2006 ősze óta tartó megszorítást, valszeg akkor azért szidnád őket.
Kirúghatnának százezreket a közszférából, de amíg nem robog a világgazdaság, addig a kirúgottakat nem szívja fel a piac, akik munkanélküli segélyt szívnák az államtól. Így csak tízezreket tesznek ki.
Ha a különadókat tudják tartani és a termelő gazdaság jól reagál az átalakításokra, akkor jól is kijöhetünk a dolgokból.
Én sem vagyok teljesen elégedett, de túlzás rögtön ferenci mélységeket emlegetniatapapa
Továbbra is pumpálják a pénzt a cigányokba, segélyezik hogy gyártsa a gyerekeket, pumpálják a pénzt a kibaszott MÁV-ba, BKV-ba.
Ahelyett hgoy felülvizsgálnák hogy miért van 1 millió rokkantnyugdíjas, amikor valójában még a fele sincs.
Meg lehetne felezni a kurva bürökráciát. 1 tollvonással, ami egyből lehetővé tenné a nagyarányú járulék és adócsökkentést és beindulna a gazdaság is. De nemm...
Ti mondjátok hogy nem kell félniük úgyse váltják le őket, hát akkor legyen forradalom. Takarodjanak a faszverő hivatalnokok és a fantomdolgozó kerékkopogtatók a szárnyvonalról.
Lehet hogy kurva nagy lenne a munkanélküliség egy ideig de 1000xesen jönne vissza a dolog 1-2 éven belül. Én azért kattantam be mert meglenne a lehetőségük de csak maszatolnak, értelmetlen dolgokkal (médiaalkotmány, határontúliak szavazati joga) na meg persze elriasztanak minden befektetőt miközben semmi sem történik ami a jó irányba mutatna.
Ráadásul olyan arrogánsan hogy az már tényleg drága Rákosi elvtárst idézi.
több mint 14 éve
A multik nem fognak árat emelni, mert minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy az áraikat olyan szinten tartsák, hogy valaki egyáltalán betévedjen az áruházaikba. Ennek a hozadéka az, hogy a beszállítókon fogják bevasalni, kicsikarni azokat a pénzeket, melyekkel megtarthatják "kedvező" áraikat. Az a rohadt nagy valóság, hogy az átlagkereset szó is csak elméletben létezik, mivel a hülye is tudja, hogy a bruttó jövedelmek 80-200 körül mozognak és kedves vezetőink ( nem a politikusokat értem ) nettó 800.000-2.000.000 forintokat visznek haza havonta.
több mint 14 éve
Bassza meg a Pacers a harmadik negyedet!!! Mért pont most fognak ki egy ilyen napot...
több mint 14 éve
A tökéletes gyűlöletkampánynak köszönhetően balról, és az elbaszott, kényelmes, "jók vagyunk" attitűdnek köszönhetően jobbról.volt már hatalmon...akkor is leváltották... miért? 😊eaglesmcnabb2013-ban már nem lesz OV kormányon. Erre most teszek egy sört.haromtmiért ne lenne?atapapa
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
Annyit mondott, hogy adócsökkentés. Na ez nem lesz, vagyis lesz. Olyan ami alig érint valakit.Téged lehet hogy nem, de a munkáltatókat igen. Mostanában olvastam egy cikket, hogy az elmúlt egy évben a magyar üzleti környezet a 10 legjobban javuló állam között volt. Ami fele-fele arányban Oszkóék és Orbánék érdeme kb.
haromt
Na meg a válságadók miatti elbocsájtások a multiknálEgyáltalán nem biztos hogy a multi a válságadó miatt kirúgásokba kezd, főleg akkor nem, ha beindul a világgazdaság. Legfeljebb árat emel.
haromt
Gázáremelés. Ami mindenkit szintén.Legalább tanultak az egyik legnagyobb hibájukból az előző kormányzás óta, hogy mindenki helyett fizették a kedvezményes gázt. De hogy pontosan tudd, kit kell szidni: a gázártámogatást Bajnaiék vették el tavasszal, csak akkor senkit nem érdekelt, mert már nem kellett fűteni.
haromt
Növekedő banki árak a ami szintén mindenkit. + mégdrágább lesz a hitelEhhez kell az izmos PSZÁF. Nekem van egy kisebb bankhitelem és a nyár végén olyat csinált a bank, mint még soha: pár hónapon át visszamenőlegesen csökkentette magától a kamatot és pénzt utalt vissza hónapokon át a számlámra.
haromt
A képlet úgy néz ki, hogy Peti és Ferenc felmarkolt egy rakás lovét, elosztotta és lenyúlta, amit most ideje visszaadni.
Orbánékat legfeljebb azért lehet szidni, hogy miként próbálják ezt megtenni. Folytathatnák tovább a 2006 ősze óta tartó megszorítást, valszeg akkor azért szidnád őket.
Kirúghatnának százezreket a közszférából, de amíg nem robog a világgazdaság, addig a kirúgottakat nem szívja fel a piac, akik munkanélküli segélyt szívnák az államtól. Így csak tízezreket tesznek ki.
Ha a különadókat tudják tartani és a termelő gazdaság jól reagál az átalakításokra, akkor jól is kijöhetünk a dolgokból.
Én sem vagyok teljesen elégedett, de túlzás rögtön ferenci mélységeket emlegetni
több mint 14 éve
Meg kell nézni hogy milyen jelszavakkal váltották le Orbánt 2002-ben, amikor éppen a régió egyik legjobban teljesítő országa voltunk: több pénzt az embereknek, jól megy a gazdaságnak, de Orbán nem adja oda a népnek.jaja, ez tény. hasonlóan elcsesztük a viszonylag jól menő gazdaságot a következetlenséggel mint most amivel az írek küzdenek. Csak ők talán kicsit fentebbről estek kicsit nagyobbat mint mi
Ami egyrészt igaz volt, mert Orbán alatt durván csökkent a GDP-arányos államadósság és nem osztogatott, másrészt hülyeség volt, mert egy kormánynak piacgazdaságban nem az a feladata, hogy osszon a népnek, hanem hogy olyan körülményeket teremtsen, hogy a privátgazdaságból megéljenek.
Azóta észrevették sokan, hogy a szimpla osztogatás hová vezet. Most egy újabb manipulációnak hittek, hogy a régebben elhitt manipuláció okozta károkat kijavítsák.atapapa
--------------------------------------------------
több mint 14 éve
Jól mondod, manipuláció.bezzeg Ferkó, akit újraválasztottak, igaz? 😊félre ne érts nem vagyok egy ferkó fan, sőt nagyon nem, de számomra még mindig felfoghatatlan, hogy hogy tudott az emberek elsöprő többsége egy olyan ember szavaiban bízni, akit egyszer már leváltott... Lehet jönni a "2 rossz közül a jobbat választottuk" dumával, de képtelen vagyok felfogni hogy az emberek ilyen könnyen felejtenek, illetve hogy ilyen könnyen manipulálhatók...eaglesmcnabb
fetomy
Meg kell nézni hogy milyen jelszavakkal váltották le Orbánt 2002-ben, amikor éppen a régió egyik legjobban teljesítő országa voltunk: több pénzt az embereknek, jól megy a gazdaságnak, de Orbán nem adja oda a népnek.
Ami egyrészt igaz volt, mert Orbán alatt durván csökkent a GDP-arányos államadósság és nem osztogatott, másrészt hülyeség volt, mert egy kormánynak piacgazdaságban nem az a feladata, hogy osszon a népnek, hanem hogy olyan körülményeket teremtsen, hogy a privátgazdaságból megéljenek.
Azóta észrevették sokan, hogy a szimpla osztogatás hová vezet. Most egy újabb manipulációnak hittek, hogy a régebben elhitt manipuláció okozta károkat kijavítsák.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
OV nem mondott semmit.bezzeg Ferkó, akit újraválasztottak, igaz? 😊miért ne lenne?atapapavolt már hatalmon...akkor is leváltották... miért? 😊eaglesmcnabb
Amúgy meg tök mindegy, mert az emberek képtelenek felfogni, hogy szavazhatnak az öreganyjukra is, akkor se lesz a következő pár évben jobb, mert kurvanagy szarban vagyunk. Így mindig arra szavaznak, aki szebbet mond, aztán csalódnak benne, leváltják, és satöbbi.fetomy
Annyit mondott, hogy adócsökkentés. Na ez nem lesz, vagyis lesz. Olyan ami alig érint valakit.
Munkahelyteremtés. Elbocsájtások lesznek. Amire szükség van az állami szférában, de garantáltan nem fognak tapsolni hozzá és nem fognak járni többet OVnak csápolni.
Na meg a válságadók miatti elbocsájtások a multiknál
Cserébe lesz járuléknövelés ami viszont mindenkit érint.
Gázáremelés. Ami mindenkit szintén.
Növekedő banki árak a ami szintén mindenkit. + mégdrágább lesz a hitel, így a multiktól és az államtól kirúgott embert nem tudja majd alkalmazni a hazai KKV mert nem tud hitelt felvenni az esetleges befektetésekhez.
Lesz lenyúlt 3000 milliárd manyup zsé, amire semmi konkrétum nincs hogy mikor adják vissza. Mert valószínűleg soha.
Na és persze a csodás megoldások miatt lesz itt EU pénzek befagyasztása is, na meg iszonyatos forint leértékelődés amit minden devizahiteles szop majd. 250 forintos CHF meg 320-as Euro.
Potenciális összeomlás piros-fehér-zöldbe csomagolva narancs szalagokkal.
És az nem válasz mindenre hogy a gyúrcsány elkúrta. Meg volt adva a lehetőség hogy jó irányba induljanak el, de a rosszba indultak. A lejtőn álló kocsi elől még az éket is kirúgták
több mint 14 éve
bezzeg Ferkó, akit újraválasztottak, igaz? 😊félre ne érts nem vagyok egy ferkó fan, sőt nagyon nem, de számomra még mindig felfoghatatlan, hogy hogy tudott az emberek elsöprő többsége egy olyan ember szavaiban bízni, akit egyszer már leváltott... Lehet jönni a "2 rossz közül a jobbat választottuk" dumával, de képtelen vagyok felfogni hogy az emberek ilyen könnyen felejtenek, illetve hogy ilyen könnyen manipulálhatók...
fetomy
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Ha így is lesz, miért kerülne ki a hatalomból? Antall a taxis-blokád után, Gyurcsány őszöd után is ott maradt, ezekhez képest sokkal kisebb földmozgás várható.A régi fideszesek is ellene fognak fordulni +az összefogó ellenzék és olyan lázadozás lesz itt hogy csak na. Az EU is brutál módon be fogja fenyíteni.2013-ban már nem lesz OV kormányon. Erre most teszek egy sört.haromtmiért ne lenne?atapapa
haromt
Az EU fenyítését se tudom honnan vizionálod. A különadót majd támadják a multik - amelyek egy szót se szóltak, amikor pozitív diszkrimináció alanyai voltak évtizedeken át - majd meglátjuk milyen sikerrel.
Most még csak a jobboldali értelmiség fordult vele szembe de januárban, amikor a minimálbéres protestszavazó is megkapja a fizetési papírját akkor vége lesz. Ha számlák is megérkeznek akkor meg végleg.Ha a protestszavazónak gyereke van, akkor nem lesz gondja a fizetési papírral. Két választás közötti félidőben mind a Horn-, mind az előző Orbán-kormány sokkal népszerűtlenebb volt, mint amennyi szavazatot aztán a kormányzását követő választáson kapott. Mondhatni ez így természetes.
haromt
De attól mert a kormány népszerűtlenebb lesz, még nem fognak automatikusan miniszterelnököt cserélni vagy új választást kiírni, különösen nem a kétharmad birtokában.
több mint 14 éve
bezzeg Ferkó, akit újraválasztottak, igaz? 😊volt már hatalmon...akkor is leváltották... miért? 😊eaglesmcnabb2013-ban már nem lesz OV kormányon. Erre most teszek egy sört.haromtmiért ne lenne?atapapa
Amúgy meg tök mindegy, mert az emberek képtelenek felfogni, hogy szavazhatnak az öreganyjukra is, akkor se lesz a következő pár évben jobb, mert kurvanagy szarban vagyunk. Így mindig arra szavaznak, aki szebbet mond, aztán csalódnak benne, leváltják, és satöbbi.
több mint 14 éve
És akkor valóban jöhet a nagykoalíció, leánykori nevén a népfront kormány.nem véletlenül tettem a nagykoalíciót macskakörömbe, mikor írtam. Mert szerintem pont, hogy nem népfrontos lesz, ha lesz OVék után, hanem mindenki kivétel a jobbik/amilyen szélsőséges párt lesz
Konkrétan már ámokfutás amit csinál.
Most még csak a jobboldali értelmiség fordult vele szembe de januárban, amikor a minimálbéres protestszavazó is megkapja a fizetési papírját akkor vége lesz. Ha számlák is megérkeznek akkor meg végleg.haromt
egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a közeljövőben összefogjanak velük. A jobbik meg 50%felett azért nem lesz, így ha mindenki összefog ellenük az elég lesz
--------------------------------------------------