Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Jövök haza. Ugye itt lakok a határ mellett. Minden harmadik autó szlovák rendszám, mondom mivan itt? És ez nem 1 nem 2 autó, több száz... ez az egyik, ami bosszant...

A másik, ami felidegesít, hogy sok ember minimálbérre van bejelentve, közbe meg milliókat keres...

Nem is beszélve a többi problémáról az országban, amit fentebb említettetek.

Nagyon nagy a baj.JC6
hát ezaz...Szigorúbban kéne venni a dolgokat. Az USA-ban 200 $ adócsalásért elárverezik a házadat... itt ha meglátnak egy szlovák rendszámú autót, lerendezik egy ejnye-bejnyével... kurvára nincs jól így.
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...eaglesmcnabb
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).deny79
Akkor nem írtam volna, ha a felét nem ismerném 😀 Az X5-ös BMW-től kezdve az új Audi A6-ig van itt minden....
több mint 14 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
Jövök haza. Ugye itt lakok a határ mellett. Minden harmadik autó szlovák rendszám, mondom mivan itt? És ez nem 1 nem 2 autó, több száz... ez az egyik, ami bosszant...

A másik, ami felidegesít, hogy sok ember minimálbérre van bejelentve, közbe meg milliókat keres...

Nagyon nagy a baj.JC6
hát ezaz...Szigorúbban kéne venni a dolgokat. Az USA-ban 200 $ adócsalásért elárverezik a házadat... itt ha meglátnak egy szlovák rendszámú autót, lerendezik egy ejnye-bejnyével... kurvára nincs jól így.
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...eaglesmcnabb
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).deny79
gurulj végig Tarján, vagy Győr kertvárosi részén és csodálkozni fogsz mennyi szlovák ismerőse és rokona van az ott lakóknak. Tarjánban van olyan ház, ajol egy Mercedes terepjáró, egy Mercedes sportkocsiszerű (asszem SLK) és egy Volvo S80 áll a ház előtt, csodák csodájára szlovák rendszámmal. még ma is, pedig már fél éve nincs ellenzékben a haza és a válság miatt önfeláldozóan odaadjuk a magánnyugdíjas pénzünket is.

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
A foglalkoztatáspolitika legnagyobb gondja a munkanélküliség szerkezete, 8 általánossal, bizonyos régiókban nincs alternatíva.atapapa
Van alternativa... csak azt a munkat nem vallaljak el, ez (is) a baj.

Amugy Tibi ne pattogj, nem lesz itt mar diktatura 😉 a legjobban az I. Jozsef resz tetszik belole 😀
http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571Igor
Rég olvastam ilyen szórakoztató cikket 😀
több mint 14 éve
Deny 5 832 — Z-O-U!!!

Nagyon nagy a baj.JC6
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).
több mint 14 éve
catattack 3 520
Brutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromt
Ez nem érdeke senkinek, csak az elnyomott adózóknak. 😕
több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 497 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett

Nagyon nagy a baj.JC6
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...

az egykulcsos adórendszerről meg: ne vicceljetek, szerintetek nőni fog az adózási morál? ugyanmár...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
A foglalkoztatáspolitika legnagyobb gondja a munkanélküliség szerkezete, 8 általánossal, bizonyos régiókban nincs alternatíva.atapapa

Amugy Tibi ne pattogj, nem lesz itt mar diktatura 😉 a legjobban az I. Jozsef resz tetszik belole 😀
http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571Igor
Ezen én is gondolkoztam, de megmondta, a Habsburgok nem számítanak. 😀

több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Igor
Bizonyos régiókban nincs. Vagyis lenne, az elköltözés, de a magyar ebből a szempontból még mindig túlságosan immobilis.

több mint 14 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 365 — No 1 Zhang Yufei fan

http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
catattack 3 520
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de teljesen egyetértek haromt-vel.

haromt for President!JC6
Sörből a Balaton? :o
több mint 14 éve
Törölt felhasználó

Nagyon nagy a baj.
több mint 14 éve
fel kell venni 4000 adókommandóst, érdekelté tenni őket és ráuszítani a minimálbéres vállalkozókra, aki a budai hegyen lakik, és szlovák rendszámú mercivel jár.
és akkor talán nekem sem kellene a fizetésem felét átutalni még neki családi pótlék gyanánt.gabtsi
Így van. De ennek csak akkor van értelme, ha viszonylag egyszerű és átlátható az adórendszer, ha megéri adózni és nem trükközni meg ellenőrt lefizetni. Én főleg ezért tudom támogatni az egykulcsos adót.atapapa
nem gondolom h adórendszer függő, hogy milyen hatékony a behajtás.
gabtsi
hogy ne függne össze. A Laffer-görbe hívei szerint például alap, hogy a 0%-os és 100%-os adókulcs esetén és 0 lesz a bevétel, a vita azon megy, hogy a kettő között hol van optimális kulcs.
Aztán az egyszerűbb adórendszerrel nehezebb ügyeskedni. Nem csak az adózó, hanem az adóhatóság részéről is, kevésbé tud önkényeskedni az ellenőr, ha nincs 100 gumiszabály.

több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
fel kell venni 4000 adókommandóst, érdekelté tenni őket és ráuszítani a minimálbéres vállalkozókra, aki a budai hegyen lakik, és szlovák rendszámú mercivel jár.
és akkor talán nekem sem kellene a fizetésem felét átutalni még neki családi pótlék gyanánt.gabtsi
Így van. De ennek csak akkor van értelme, ha viszonylag egyszerű és átlátható az adórendszer, ha megéri adózni és nem trükközni meg ellenőrt lefizetni. Én főleg ezért tudom támogatni az egykulcsos adót.atapapa
nem gondolom h adórendszer függő, hogy milyen hatékony a behajtás.

ma jelen pillanatban senkit nem érdekel, hogy amit lejelentesz meg a valóság az köszönőviszonyban van-e egymással. ha csak kicsit is a minimál fölött vallasz, a kutyát nem érdekled.

az egykulcsos adóval én is egyetértek, csak tatok tőle az adófizetési morálon nem javítana. vasszigor kell a népnek.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Így van. De ennek csak akkor van értelme, ha viszonylag egyszerű és átlátható az adórendszer, ha megéri adózni és nem trükközni meg ellenőrt lefizetni. Én főleg ezért tudom támogatni az egykulcsos adót.

több mint 14 éve
ata megint szelektíven olvasol.
Én is utálom a csöveseket. De Tarlós sem mondott semmi olyat hogy épít annyi melegedőt/hajléktalan szállót, mint amennyit kibasz az alúljáróból.
haromt
pont te olvasol szelektíven, arról volt szó, hogy biztosítanak nekik helyet s úgy tiltják meg az aluljárókban alvást.
Én megtehetem hogy azt mondom hogy ki kell baszni a közszféra felét mert soha nem leszek kormányon/leszek polgármester. De nekik talán gondolkodnia kell a valós véghezvitelen is mert nem csak ötletelget elvileg.
haromt
Értsd meg hogy ez nem megy. Kikúrsz százezreket egy pillanat alatt az utcára a jelenlegi 10%-os munkanélküliség felett? ha a negyede talál munkát akkor jó.
Elvileg oké, hogy fizessen az állam kevesebb segélyt, mint munkabért, de a tartós munkanélkülivé válás, a céltalan lődörgés komoly veszélyeket hordoz magában.
Fokozatosan és ésszel kell csinálni.

több mint 14 éve
persze azzal nem számolnak, hogy ezt a 'rakás' embert megint ki fogja eltartani 😊
sapka
arról is írtam, hogy ez önmagában nem megoldás. nagyjából olyan mértékben van értelme az állami szférából történő kirúgásoknak, amilyen arányban a piac képes felszívni az állásukat elvesztőket.atapapa
szép is lenne, ha lenne ilyen piac, ami szívesen beszippantaná ezeket az embereket, teljes mértékben egyik kézből másikba harapást lehet csak, és ki tudja melyik jobb hosszabb távon...
pont mostanában értekeztünk/em pár emberrel, hogy talán célszerű lenne átvenni picit az amerikai foglalkoztatási alapelvet, mmint hogy mindenkinek adnak munkát, tehát arra gondolok, hogy az utolsó néger is el tud menni szállodákba bőröndöt cipelni, vagy cipőboltba ajtónállni stb. aprópénzért csinálni vmit, már aki akar, annak ez nagy lehetőség lenne, persze maradjunk abban a naiv optimizmusban hogy azért sokan akarnának nem éppen pl. lapátolni utakat.sapka
Azért a közszférában jellemzően képzettebb a munkaerő, még ha sok büfészakos is van, ők könnyebben helyezkednének el. A foglalkoztatáspolitika legnagyobb gondja a munkanélküliség szerkezete, 8 általánossal, bizonyos régiókban nincs alternatíva.

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
ata megint szelektíven olvasol.
Én is utálom a csöveseket. De Tarlós sem mondott semmi olyat hogy épít annyi melegedőt/hajléktalan szállót, mint amennyit kibasz az alúljáróból.
Egyetértek vele hogy ki kell baszni őket de hova teszed? Sétálgatni fog a városban és nem fog aludni sehol? Vagy mit gondolt? Megoldás nuku?
Én megtehetem hogy azt mondom hogy ki kell baszni a közszféra felét mert soha nem leszek kormányon/leszek polgármester. De nekik talán gondolkodnia kell a valós véghezvitelen is mert nem csak ötletelget elvileg.

Abban maximálisan egyetértek aonerrel hogy kurva sok adóellenőr kéne na meg kurva sok rendőr. Ha egy országban nicns meg a rend akkor csinálni kell
több mint 14 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 643 — Axel Foley
Van egy dolog ami kurvára dühít és nem értem meg miért nem éri meg az államnak ezt felszámolni. Remélem elmagyarázzátok nekem.

Árubeszerző vagyok,egy nagy élelmiszerraktárba járok vásárolni a cégemnek.
(Ez máshol is megy,csak én itt látom ugye.)
Tehát:
Jön a szlovák kamion hozza a cukrot,lerakják.
Majd jön egy másik szlovák kamion amire visszateszik és visszaviszi a kiindulási ponttól 40kmre,ugyanazon cég másik telephelyére.
Ha jól értelmeztem akkor így kikerüli az ÁFA fizetést,állítólag 3milla adót spórolnak meg így egy kanyaron.
A magyarországi cég meg keres 140ezret egy kamionnyi árun.
Azt mondják,hogy ez nem ÁFAcsalás csak adóminimalizálás.
Egy nap amúgy kb 10kamionnyi cucc (cukor,kávé,miegymás) érkezik és megy azonnal tovább.

Remélem érthető volt.
Tehát a kérdés még egyszer:

Miért nem éri meg az államnak ezt felszámolni?

több mint 14 éve
Éreztem,hogy levonáskor lesz a csúcson.
Köszönjük Budapest Bank.
Lényeg,hogy ne tudjuk kifizetni.

Dátum Valuta Megnevezés Egység Vétel Közép Eladás
2010.11.02 CHF Svájci frank 1 192 195.9 199.8
2010.11.03 CHF Svájci frank 1 193.1 197 200.9
2010.11.04 CHF Svájci frank 1 194.1 198 202
2010.11.05 CHF Svájci frank 1 197 201.1 205.1
2010.11.08 CHF Svájci frank 1 199.5 203.6 207.6
2010.11.09 CHF Svájci frank 1 200.8 204.9 209
2010.11.10 CHF Svájci frank 1 200.6 204.6 208.7

több mint 14 éve
Tudom jól, hogy mindenki adózik az afá-val stb, de az ilyen irányú bevételek sokkal kevésbé kalkulálhatóak, mint az, hogy marad 10000 milliárdom ha nem adok segílyt és kibaszom a bürökrácia felét.
A nem adott segílyből még lehet csinálni közmunka programot, amire az utcára került magyarok el fognak menni

Az itt a nagy forradalom, hogy Tarlós kibassza az alúljáróból a csöveseket, amivel max annyit ér el hogy 5x annyi fog megfagyni. Valóban geci idegesítőek a csövesek de ettől a probléma nem fog megoldódni. De jól szemlélteti az eddigi fidesz politikát, hogy ami nem látszik, azt el lehet úgy adni a zembereknek, hogy nincs.
Olyan mint az, adót csökkentünk, a családosnak jó lesz, tehát az látszik majd hogy jó, de közben az emberek többsége minimálbér vagy akközelit kereső gyermektelen. Aki hiába állna neki most gyereket csinálni a fizetése akkor sem lenne több, hogy élvezhesse a kedvezményt.

Áh mindegy. parttalan vita. Itt kell hagyni ezt a szarkupacotharomt
alakíts pártot és hirdesd hogy kiteszed a bürokrácia felét vagy hallgass Ferencre (el lehet menni)
ha a csöveseknek adnak valami melegedőt párhuzamosan a kitiltásukkal, akkor semmi gond. elég abból a liberó hozzáállásból, hogy bárki ott alszik és olyan állapotban, ahol akar. a külföldi leszáll a pályaudvarokon a vonatról és rögtön teleszart aluljárókba botlik, hurrá.

Az adórendszeren lehet vitázni, azon viszont szerintem nem érdemes hogy a mostani mennyire volt hatékony.

több mint 14 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/10/megsem_szunnek_meg_az_extraadok_2012-ben/?rnd=113

érdekes...Ezt nagyon randán be fogjuk szopni.
haromt
én eddig támogattam ezt a dolgot, legfőképpen azért mert ezúttal nem tőlem kérnek még pénzt, ill csak olyanból amit jó eséllyel nem is látok soha.

de ez így sztem kontraproduktív lesz. 3 évig még belefér mert sokat kaszáltak az elmúlt években, de azon cégek akik kis marginnal dolgoznak, el fognak gondolkodni azon, hogy a veszteség termelése mellett, érdemes-e itt maradni. és akkor még annyi se lesz mint eddig.

ata pozitív diszkriminációs megjegyzéséhez meg annyit tennék hozzá, hogy majd ha minden magyar vállalt rendesen bejelenti az alkalmazottait és valós adód és járulékokat fizet utánuk, akkor talán nem lesz kötelező a kedvezményeket osztogatni a multiknak sem.

ez itt nagyon komolyan el van nézve, és éve óta nem történik semmi. kurva nagy a hiány, aminek nagy részét lehetne fedezni csak abból, hogy növeled a behajtás hatékonyságát.

és akkor talán nekem sem kellene a fizetésem felét átutalni még neki családi pótlék gyanánt.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Tegnap láttam valami szennylap elején,hogy ganxsta 1milláért haknizik valami TV2es műsorban.
Nekem majd egy évet kell ezért kurva keményen robotolni.
Aztán mást sem olvasni,hogy a celebeknek elfogyott a pénze.
Szopjanak le.

több mint 14 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
Egy rakás ember ki lesz rakva.atapapa
persze azzal nem számolnak, hogy ezt a 'rakás' embert megint ki fogja eltartani 😊
sapka
arról is írtam, hogy ez önmagában nem megoldás. nagyjából olyan mértékben van értelme az állami szférából történő kirúgásoknak, amilyen arányban a piac képes felszívni az állásukat elvesztőket.atapapa
szép is lenne, ha lenne ilyen piac, ami szívesen beszippantaná ezeket az embereket, teljes mértékben egyik kézből másikba harapást lehet csak, és ki tudja melyik jobb hosszabb távon...
pont mostanában értekeztünk/em pár emberrel, hogy talán célszerű lenne átvenni picit az amerikai foglalkoztatási alapelvet, mmint hogy mindenkinek adnak munkát, tehát arra gondolok, hogy az utolsó néger is el tud menni szállodákba bőröndöt cipelni, vagy cipőboltba ajtónállni stb. aprópénzért csinálni vmit, már aki akar, annak ez nagy lehetőség lenne, persze maradjunk abban a naiv optimizmusban hogy azért sokan akarnának nem éppen pl. lapátolni utakat.

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
+ van 1millió+a gyerekeik akik nem adóznak. ez tarthatatlan.
2 millió emberen élősködik 6 millió, ez mi a lófasz? Ehhez brutális forradalmi átalakítás kell mert egyszerűen nem finanszírozható. Nem lehet maszatolni. Ez nem orvosolható adócsökkentéssel. Brutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromt
adózni az is adózik, akik feketén keres, csak nem járulékkal/szja-val, hanem csak áfával, jövedéki adóval
De nem értem hogy miért az Orbánkra vagy annyira dühös, amikor a "jóléti rendszerváltást" pont a baloldal hajtotta végre.

El lesznek inflálva ezek a kiadások, ne aggódj.

Különben pont most beszélnek arról, hogy az önkormányzati dolgozók 10%-t, 45ezer embert küldenek el.
Az egyik idősebb közszolga rokonom eléggé majrézik, mert őt is a kirúgás fenyegeti. Közel van a nyugdíjhoz, már nem tudna váltani és a melóhelyén (egy közigszerv jogi osztályán) futószalagon jönnek a kezébe a kormány átalakítási tervei. Ő mondta, hogy állítólag a megyei kormányhivatalok létrehozatalával a Fidesz minden megyei közigszerv humánpolitikai, bérszámfejtési, és egyéb, mindenhol jelenlévő részlegét egybe akarja sűríteni és csak a szakfeladatokat ellátó részeket hagyná érintetlenül. Egy rakás ember ki lesz rakva.atapapa
azért OV-t basztatom, mert most ők vannak hatalmon. És ők tényleg megtehetnék. Nincs ellenzék aki kivinné csápolni és koktélt dobálni a népeket.
A cigányoknak meg úgyse kell a munka. Ha nem kapnak segílykít majd lelépnek. Nem igazán érdekel hogy hova.

Tudom jól, hogy mindenki adózik az afá-val stb, de az ilyen irányú bevételek sokkal kevésbé kalkulálhatóak, mint az, hogy marad 10000 milliárdom ha nem adok segílyt és kibaszom a bürökrácia felét.
A nem adott segílyből még lehet csinálni közmunka programot, amire az utcára került magyarok el fognak menni

Az itt a nagy forradalom, hogy Tarlós kibassza az alúljáróból a csöveseket, amivel max annyit ér el hogy 5x annyi fog megfagyni. Valóban geci idegesítőek a csövesek de ettől a probléma nem fog megoldódni. De jól szemlélteti az eddigi fidesz politikát, hogy ami nem látszik, azt el lehet úgy adni a zembereknek, hogy nincs.
Olyan mint az, adót csökkentünk, a családosnak jó lesz, tehát az látszik majd hogy jó, de közben az emberek többsége minimálbér vagy akközelit kereső gyermektelen. Aki hiába állna neki most gyereket csinálni a fizetése akkor sem lenne több, hogy élvezhesse a kedvezményt.

Áh mindegy. parttalan vita. Itt kell hagyni ezt a szarkupacot
több mint 14 éve
Egy rakás ember ki lesz rakva.atapapa
sapka
arról is írtam, hogy ez önmagában nem megoldás. nagyjából olyan mértékben van értelme az állami szférából történő kirúgásoknak, amilyen arányban a piac képes felszívni az állásukat elvesztőket.