Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 14 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
Ha azt vesszük alapul, hogy csak tavaly 6%-t esett a GDP, akkor annyira nem földtől elrugaszkodott dolog hasonló növekedést várni.
A válság előtti utolsó évben a régió államai 6-10%-t bővültek (még a nálunk jobb bázissal rendelkező csehek is), mi meg 0,8%-t.

A gond az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy most olyan hatalmas világgazdasági fellendülés jön, erre nem lehet építeni.

több mint 14 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 256 — Saturday Night Lights
tökéletes cikk
http://velemenyvezer.blog.hu/2010/11/11/matolcsy_gazt_ad_a_lejtonharomt
Eddig aszonták, hogy ideiglenes válságadó lesz. Most kitalálták, hogy bár kevesebb lesz, de utána is megmarad, csak átnevezzük.

Lehet, hogy a nyugdíjunkat se kapjuk vissza, csak kevesebb lesz és azt is átnevezik, mondjuk öregségi állami hozzájárulásnak.

Matolcsy teljes gáz és a csapata sem tűnik túl acélosnak, ha engedik ilyen (már tíz éve is közröhejt okozó) kijelentéseket tenni, hogy 7%.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
tökéletes cikk
http://velemenyvezer.blog.hu/2010/11/11/matolcsy_gazt_ad_a_lejton
több mint 14 éve
gyeek LSU Tigers 8 189 — Faith, Fight, Fold
@ I. József: engem felkavart. Uhrin Benedekért sem voltam oda.

Képzeljétek csak el a Szent Koronát azon az ariszokratikus dalia fejen. 😉 (Ha tényleg elképzelem, akkor egyáltalán nem vicces.)

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
majd megteszi azt a bíróság 😉atapapa
épp ez az hogy szarnak rá az egészre... ha a hatóság szigorúbban lépne fel ezek ellen, nem is csinálnák az emberek... amíg megtehetik különösebb következmény nélkül, addig kurva nagy baj van...eaglesmcnabb
Amúgy komolyan jó lenne egyszer kipróbálni, hogy mindenki minden adót, stb. befizetne, hogy láthassa mindenki, hogy ez mennyire lehetséges ilyen mértékűek mellett. Csak mert pl. nekünk boltunk volt, nagy forgalommal, viszonylag magas árakkal, becsületesen fizetve minden adót. 2 év után abba kellett hagyni, hogy még nullával jöjjünk ki, több mint 1 milliót bukva a dolgon.
Mindemellett nem akartuk meglopni az államot, még akkor sem, ha ők azt tették, inkább abbahagytuk.

Csak azt mondom, hogy sokan úgy szenteskednek jobbra-balra, hogy fogalmuk nincsen arról, mit jelent mindent hivatalosan, becsületesen csinálni. De amúgy lehet, ha az ember alkalmazott valahol, és nincsenek olyan luxusvágyai, mint autó, vagy éppen saját vállalkozás pl.
több mint 14 éve
épp ez az hogy szarnak rá az egészre... ha a hatóság szigorúbban lépne fel ezek ellen, nem is csinálnák az emberek... amíg megtehetik különösebb következmény nélkül, addig kurva nagy baj van...eaglesmcnabb
amelyik kormány szemet huny az ilyen bulik felett, az meg is érdemli
De előbb várjuk meg azt, hogy a NAV miként is fog működni

több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 497 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
épp ez az hogy szarnak rá az egészre... ha a hatóság szigorúbban lépne fel ezek ellen, nem is csinálnák az emberek... amíg megtehetik különösebb következmény nélkül, addig kurva nagy baj van...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Igaz.
Míg itthon egy pár éves, használt 525-s BMW megvétele, forgalomba helyezése, stb. 5-7 M forint, addig Szloviban kijössz 2 misiből. Nem vicc, haverom megcsinálta... de elítélni nem tudom ez miatt.JC6
majd megteszi azt a bíróság 😉

több mint 14 éve
Igaz.
Míg itthon egy pár éves, használt 525-s BMW megvétele, forgalomba helyezése, stb. 5-7 M forint, addig Szloviban kijössz 2 misiből. Nem vicc, haverom megcsinálta... de elítélni nem tudom ez miatt.JC6
Pontosan ilyenekről van szó. Aki erre azt mondja, hogy márpedig ő ha lehetősége lenne, akkoris előbbit választaná, azt elég nehéz komolyan venni.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Igaz.
Míg itthon egy pár éves, használt 525-s BMW megvétele, forgalomba helyezése, stb. 5-7 M forint, addig Szloviban kijössz 2 misiből. Nem vicc, haverom megcsinálta... de elítélni nem tudom ez miatt.
több mint 14 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Grafi szerintem én is épp ezt mondom, hogy ha alámennének bizonyos adókban teszem azt szlovák államnak (ez a szószerk. kicsit vicces), akkor meg elmennének máshova a 'milliomos parasztok', mert megtehetiksapka
Nem hinném, hogy nagyon máshova mennének, mert sehol nem alacsonyabbak az árak a közelben a szlovákokon kívül. Azon kellene elgondolkodni a megfelelő minisztériumban, hogy a feltételezett 2-3 milliós plusz bevétel mennyi ÁFA kiesést "hoz" az országnak, mert így szépen kikerülnek minket. Gyakorlatilag aki luxusautót vesz, annak jó része szlovákoknál veszi meg, vagy ott helyezio forgalomba, és utána ott fizeti a biztosítást is, meg a súlyadót is. Az a része aki itt veszi meg, sokkal kevesebb pénzt hoz a hallatlanul magas regadóból, mint amennyi kieseik az egyéb bevételekből a másik oldalon. Ki lehet számolni, hogy mennyi az ÁFA-ja egy 10-20millás autónak, mennyi kötelezőt és súlyadót fizetne itt ki. Ha meg nem is szüntetnék, de nagy mértékben csökkentenék a terheket, akkor már nem érné meg egy külföldi céget fenntartani csak emiatt, mint ahogy sokan ezt teszik.
Ilyenekkel kellene foglalkozni, nem azzal, hogy pl. az egyik ismerősöm autója, ami 10+ évvel ezelőtt let behozva amerikából, és rendelkezik minden magyar papírral azóta, nem megy most át a vizsgán, mert nincs benne az E jelzés a lámpákban. Eddig hogy ment át akkor? Vagy pl. egy lefóliázott ablakú autó miért csak addig veszélyes, amíg nincs róla műbizonylat 20e Ft-tal többért??
több mint 14 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 5 493 — Steelers fan
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...

eaglesmcnabb
Igaza lenne, ha nem csupa megvalósíthatatlan ötlettel hozakodna elő. Az nem megoldás, hogy vegyük el csak úgy a segílyt. - más kérdés, hogy én is támogatnám ezt😊)) - Meg kell teremteni a jogalapot a kiutaláshoz, bár szerintem a munkához való kötésben semmi alkotmányellenes nincs, de ugye majdnem cigányforradalom lett belőle, meg rácisták lettünk. (Pedig Romániában meg van oldva...)

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
nem az a hibás aki csinálja, hanem aki hagyja...eaglesmcnabb
Ez nem igaz. Állítólag épp ezeket a réseket próbálják betömködni. Nagyon is hibás aki csinálja, attól mert van lehetőség szétlopni vagy megkárosítani a hazát, attól még nem kell így is tenni!catattack
Kevesen olyan jókeresztények, hogy ha valaki meglopja őt, átveri, hazudik neki, akkor cserébe ő tökéletesen becsületesen, őszintén áll a másikhoz...

Természetesen a szemet-szemért elv vakká tenné a világot, mégis, azért itt nem arról van szó, hogy megkárosítja az illető, meglopja a hazát, csak nincs kedve megtömni a vezetők zsebét.

Hozzáteszem ha lehetőségem lenne, sem használnám ki, csak nap mint nap tapasztalom, hogy hogyan lehetetleníti el az állam az emberek megélhetését, ezért megértem, ha valaki kihasználja az ilyet. (Nyilván a milliárdosok más tészta)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
egyszerű a megoldás
Felvenni sok rendőrt (nem olyat aki verekedni tud, csak a "jogosítványai" vannak meg.
kiállítani az utcára. (sok új munkahely mégha időlegesen is)
Minden Tót rendszámút megállít. ha a lakcíme magyarországi, akkor autó el. Csá.
Nem kell túlragozni. Szép nagy és gyors bevétel növekedés lenne.
több mint 14 éve
catattack 3 520
nem az a hibás aki csinálja, hanem aki hagyja...eaglesmcnabb
Ez nem igaz. Állítólag épp ezeket a réseket próbálják betömködni. Nagyon is hibás aki csinálja, attól mert van lehetőség szétlopni vagy megkárosítani a hazát, attól még nem kell így is tenni!
több mint 14 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 497 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Grafi szerintem én is épp ezt mondom, hogy ha alámennének bizonyos adókban teszem azt szlovák államnak (ez a szószerk. kicsit vicces), akkor meg elmennének máshova a 'milliomos parasztok', mert megtehetik, de azért hiszek abban hogy a racionális viselkedés elég erős életösztön pl. ilyen szituációkban, mert ha valaki megteheti hogy egy számára 'nélkülözhetetlen' dolgot megvásároljon 20%kal olcsóbban akkor megfogja, de ki nem?, és ha nem szlovák autója lesz akkor ukrán vagy francia vagy nem tudom, számít?
csak azt próbáltam sugallni hogy az "európai egyesült piaccal"(most vmi utópisztikus kép fogott meg) úgysem lehet ilyen téren versenyezni..., és teljes mértékben a piacszerekezet velejárója, szerintem.
btw lehet akkor nem ugyanazt mondom 😐sapka
ha külföldi rendszámú autóval járkálsz idehaza akkor voltaképpen adót csalsz...
de egyrészt igazad van... nem az a hibás aki csinálja, hanem aki hagyja...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
Grafi szerintem én is épp ezt mondom, hogy ha alámennének bizonyos adókban teszem azt szlovák államnak (ez a szószerk. kicsit vicces), akkor meg elmennének máshova a 'milliomos parasztok', mert megtehetik, de azért hiszek abban hogy a racionális viselkedés elég erős életösztön pl. ilyen szituációkban, mert ha valaki megteheti hogy egy számára 'nélkülözhetetlen' dolgot megvásároljon 20%kal olcsóbban akkor megfogja, de ki nem?, és ha nem szlovák autója lesz akkor ukrán vagy francia vagy nem tudom, számít?
csak azt próbáltam sugallni hogy az "európai egyesült piaccal"(most vmi utópisztikus kép fogott meg) úgysem lehet ilyen téren versenyezni..., és teljes mértékben a piacszerekezet velejárója, szerintem.
btw lehet akkor nem ugyanazt mondom 😐

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
azta lemaradtam,
2 órával ezelőtt kellett volna adnom egy lájkot atapapának mert említette a Laffer-görbét, de kicsit rosszul értelmezte sapka
bocsi, próbáltam közérthető lenni, előfordul

több mint 14 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Annyiban tehet róla az állam, hogy ha nem lenne olyan kurva magas a reg.adó, akkor a milliomos parasztja itt venné meg az autót, itt fizetné a kötelezőt, és a magyar kereskedő is több adót fizetne be. Így viszont akinek van annyi pénze, h vegyen egy ilyen árú autót, csinál egy szlovák kamu céget (ma már az se kell, megcsinálja más pár 10eFt-ért) és röhög a markába, mert megspórol több milliót.
Amennyi bevétel bejöbn a regadóból, annak többszöröse a kiesés a többi miatt.
Vácon (vagy mondhatnám a westend bérlő parkolóját) szinte minden nagyobb autó (ML merci, Touareg, BMV) szlovák rendszámmal nyomul.
több mint 14 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
azta lemaradtam,
2 órával ezelőtt kellett volna adnom egy lájkot atapapának mert említette a Laffer-görbét, de kicsit rosszul értelmezte :rolleyes:
francba ilyenek ezek a szappanoperák
de ezt a szlovák autózást meg hagyjátok, nem az állam tehet róla hogy ilyen a szabad piac 😉 , bezzeg a jó kis kommunizmusban nem tudtuk kinek mije van, de jó is volt 😉

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 365 — No 1 Zhang Yufei fan
Ezen én is gondolkoztam, de megmondta, a Habsburgok nem számítanak. 😀F.Schleck
Erre en is gondoltam... de ez az ami nekem szemely szerint nem tetszett. Tortenelmet akar hamisitani... amit akkor sem lehet, ha esetleg tortenestesen minden, ami a cikkben van, igaz.
Ha III. Jozsef neven jott volna, lehet csak annyit mondtok: orulok hogy egy 92 eves bacsi ilyen jo szellemi allapotban van meg 😉Igor
azért lett I. Józsi, mert ő Árpád-házi, a másik kettő meg Habsburg volt, és ő elölről kezdte a számolást, mert a sok Béla, Kálmán István és László mellett a Dodik kimaradtak 😂DiamondsHead44
De ha Matyas lett volna a keresztneve, biztos nem I. Matyas neven jelentkezett volna 😛

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Erre en is gondoltam... de ez az ami nekem szemely szerint nem tetszett. Tortenelmet akar hamisitani... amit akkor sem lehet, ha esetleg tortenestesen minden, ami a cikkben van, igaz.
Ha III. Jozsef neven jott volna, lehet csak annyit mondtok: orulok hogy egy 92 eves bacsi ilyen jo szellemi allapotban van meg 😉Igor
azért lett I. Józsi, mert ő Árpád-házi, a másik kettő meg Habsburg volt, és ő elölről kezdte a számolást, mert a sok Béla, Kálmán István és László mellett a Dodik kimaradtak 😂DiamondsHead44
pfuj Habsburgok... Az ő Joseph-jeik nem számítanak.
Egyébként Horthy meglehetősen Habsburg párti volt legalábbis karrierje kezdetén, így tőle kicsit furcsa lenne első Józsefként koronázni valakit.
Én ilyen szarokra nem adok mint magyar király. Visszavezetem magam Nagy Károly-ig és kapásból bejelentkezek a Francia, Német, Olasz, Belga, Holland, Cseh, Osztrák és Svájci trónra.
több mint 14 éve
catattack 3 520
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).deny79
Hidd el, hogy az alföldet is járják elég szép számmal és ba..meg nem adják lejjebb a VW Touareg-nél!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
gurulj végig Tarján, vagy Győr kertvárosi részén és csodálkozni fogsz mennyi szlovák ismerőse és rokona van az ott lakóknak. Tarjánban van olyan ház, ajol egy Mercedes terepjáró, egy Mercedes sportkocsiszerű (asszem SLK) és egy Volvo S80 áll a ház előtt, csodák csodájára szlovák rendszámmal. még ma is, pedig már fél éve nincs ellenzékben a haza és a válság miatt önfeláldozóan odaadjuk a magánnyugdíjas pénzünket is.DiamondsHead44
Pontosan. De nagyon dühítő... és ez csak egy pici probléma... Viszont egy ejnye - bejnyével elintézni meg gusztustalan. Szembeköpik azokat, akik durva pénzeket pengetnek ki a kocsijukért, a biztosítástól kezdve a súlyadóig...

Esküszöm, egy kicsit már tudok szlovákul, legközelebb megvárom míg ki-vagy beszállnak a kocsijukba odamegyek és elkezdek szlovákul beszélni 😀 "Látom milyen zsír új verdád van, a rendszáma szerint innen 300 km-re lett beregisztrálva, mit keresel itt?" 😊
több mint 14 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
Van alternativa... csak azt a munkat nem vallaljak el, ez (is) a baj.

Amugy Tibi ne pattogj, nem lesz itt mar diktatura 😉 a legjobban az I. Jozsef resz tetszik belole 😀
http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571Igor
azért lett I. Józsi, mert ő Árpád-házi, a másik kettő meg Habsburg volt, és ő elölről kezdte a számolást, mert a sok Béla, Kálmán István és László mellett a Dodik kimaradtak 😂

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)