Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Utálom a netes trollokat. A 'wiseass' alfajukat meg különösen.
több mint 13 éve
Én jártam egy kisboltba, ahol meg a pénztáros baszott visszaköszönni, pedig van vagy 20 nm a helység, tehát az akusztikával nincs gond. Szóval van példa bőven mindenre:persze, nem is arra akartam utalni, hogy a boltosok rendesek - vásárlók nem, hanem hogy általában véve az emberek ilyenek, állástól függetlenül.
"magyarországon az egy főre eső bunkók száma, kettő" ahogy Hofi mondta.dcsicsak
több mint 13 éve
Mivel témánál vagyunk ide teszem, pedig a viccekbe kéne 😀www.urbanlegends.hu/2008/01/az-ozdi-tesco-es-a-marshall/
A szkennelt doksikat is nézzétek meg mindenképp!
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Én jártam egy kisboltba, ahol meg a pénztáros baszott visszaköszönni, pedig van vagy 20 nm a helység, tehát az akusztikával nincs gond. Szóval van példa bőven mindenre:dolgoztál ott?jjncaaEz nem feltétel a -magyar- embernek, hogy pontosan tudja, mi történik ott 😊
Egyébként nálunk a gyárban alapból elmondták, hogy mindenki köszön mindenkinek, és mindig helóval, mindenkit tegezünk. Ma konkrétan 8 emberre köszöntem rá, akiket nap mint nap sokszor látok, egy se köszönt vissza. Hagyján, hogy ez kb. szabály, de azért szerintem alapvető dolog is minimum visszaköszönni, ha már előre nem is.
Egyébként boltban is ugyanez volt. Az emberek java része baszik köszönni, de még csak visszaköszönni is.fetomy
"magyarországon az egy főre eső bunkók száma, kettő" ahogy Hofi mondta.
több mint 13 éve
dolgoztál ott?jjncaaEz nem feltétel a -magyar- embernek, hogy pontosan tudja, mi történik ott 😊
Egyébként nálunk a gyárban alapból elmondták, hogy mindenki köszön mindenkinek, és mindig helóval, mindenkit tegezünk. Ma konkrétan 8 emberre köszöntem rá, akiket nap mint nap sokszor látok, egy se köszönt vissza. Hagyján, hogy ez kb. szabály, de azért szerintem alapvető dolog is minimum visszaköszönni, ha már előre nem is.
Egyébként boltban is ugyanez volt. Az emberek java része baszik köszönni, de még csak visszaköszönni is.
több mint 13 éve
Az, mondjuk nem volt buta ötlet, mert amióta azt felállították, a városban gyakorlatilag nem látsz eldobott üres sörös, kólás dobozt, és pet palackot.Már röptében 5-6 csöves repül rá.Ezért mindenképpen jár egy pirospont a multinak.laccoo74Mondjuk ezeket a aludoboz/flakonautomatákat elkülöníthették volna a többitől, nem túl vidám dolog az ott vásárolt üvegekkel várakozni, hogy a mosdatlanszagú (és enyhén fejeztem ki magam) hajléktalanok visszaváltsák a több zsáknyi összekukázott sörösdobozt. Volt olyan hogy vagy 10 percet vártam, és természetesen pont amikor sorra kerültem akkor szart be az automata. Amikor meg próbáltam bekiabálni a kis résen az alkalmazottnak hogy csináljon valamit rám se szart, biztos gondolta hülye csöves le van szarva.
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
olyan szép lenne... 😕 nem lehet. panaszkönyv, anyázás, kirúgás....és ha szólok (finoman), akkor jön anyuka, hogy mit szólok bele a gyereknevelésbe...berger90"ha már maga nem neveli, valakinek muszáj"kaszo
Mindig jövőre
több mint 13 éve
...és ha szólok (finoman), akkor jön anyuka, hogy mit szólok bele a gyereknevelésbe...berger90"ha már maga nem neveli, valakinek muszáj"
több mint 13 éve
Elfogadom amit írsz, én nem is a CBA szállítókhoz való hozzáállásához hasonlítom, hanem a saját korábbi feltételrendszere lett sokkal genyóbb (polcpénz stb), nyilván ebben az is benn van, hogy most sokkal erősebbek, mint 8-10 éve, amikor tizedennyi áruházuk volt...A Tesco kérdésében annyit hadd jegyezzek meg, hogy azért már évek óta nem kell tőlük hasra esni, mert egyre gecibbek a beszállítókkal, meg a dolgozóikkal is. Nem mellesleg ez igaz lehet a kisboltosra is.csi77Nekem van szerencsém ilyen szempontból ismerni elég sok partnert, multit és hazai láncot is. A Tesco kemény, nem keresi magát agyon náluk az ember, de egy CBA-hoz képest maga a paradicsom. És ráadásul amit megbeszélsz velük, azt nagyobb százalékkal teszik meg, mint hazai barátaink.somoskovig
Amit írsz, az alapján te is egy nagy országos céget képviselsz, tehát talán a tárgyalási feltételek mások, illetve a fizetési feltételek is jobbak lehetnek. A KKV szektornak a fizetési csiki csuki játékok sokkal jobban tudnak fájni....(mellesleg szerintem inkább a közepes vállaltok tudnak rendszeresen beszállítani a Tesco és tsainak)
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Én igen, és a pénztár részét meg tudom erősíteni.dolgoztál ott?jjncaaMulti témában igen szórakoztató olvasmány a Tesco titok című könyv!Anno olvastam a könyvet, és szerintem azóta csak romlott a helyzet.És, nem csak a Tescoban.laccoo74
Lehet hogy kamu is akad bőven, de sokmindent jól ábrázol erről a világról!Nerm most íródott,bizonyára sokminden változott azóta, könnyed kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel!yooker
Mindig jövőre
több mint 13 éve
dolgoztál ott?Multi témában igen szórakoztató olvasmány a Tesco titok című könyv!Anno olvastam a könyvet, és szerintem azóta csak romlott a helyzet.És, nem csak a Tescoban.laccoo74
Lehet hogy kamu is akad bőven, de sokmindent jól ábrázol erről a világról!Nerm most íródott,bizonyára sokminden változott azóta, könnyed kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel!yooker

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Esküszöm, nem is szólnék egy szót sem, de a legtöbbje nem is vásárol. A gyereknek persze addig a legjobb szórakozás leborogatni a könyveket, rángatni az ajtót (hátha berobban az üveg, ugye, kicsit sem veszélyes...), és ha szólok (finoman), akkor jön anyuka, hogy mit szólok bele a gyereknevelésbe. (egyébként minél több a gyerek, az anyuka bunkósága exponenciálisan növekszik...)Mi a FASZÉRT nem tud köszönni az emberek 90 százaléka, ha bejön egy boltba? Mi a vérvörös redváért kell nekem végighallgatnom, hogy "bezzeg a másik boltban megvették ezt a könyvet, szégyellje magát fiatalember"?! És mi az Úristenért nem lehet kitiltani a hiperaktív hülyegyerekeket egy könyvesboltból???mert van pénze anyucinak?Amadeus91
Ááh.berger90
Mindig jövőre
több mint 13 éve
Mi a FASZÉRT nem tud köszönni az emberek 90 százaléka, ha bejön egy boltba? Mi a vérvörös redváért kell nekem végighallgatnom, hogy "bezzeg a másik boltban megvették ezt a könyvet, szégyellje magát fiatalember"?! És mi az Úristenért nem lehet kitiltani a hiperaktív hülyegyerekeket egy könyvesboltból???mert van pénze anyucinak?
Ááh.berger90
több mint 13 éve
Mi a FASZÉRT nem tud köszönni az emberek 90 százaléka, ha bejön egy boltba? Mi a vérvörös redváért kell nekem végighallgatnom, hogy "bezzeg a másik boltban megvették ezt a könyvet, szégyellje magát fiatalember"?! És mi az Úristenért nem lehet kitiltani a hiperaktív hülyegyerekeket egy könyvesboltból???Ááh.
Mindig jövőre
több mint 13 éve
Zömmel magyarokkal kommunikálunk, csak a Tesco egy jól szervezett, központosított lánc, pontosan tudja a saját elvárásait, erősségeit, és hogy mit tud kínálni a beszállítóknak. Ha akarja a beszállító ezeket a feltételeket teljesíteni, akkor megkapja cserébe az elvárt szolgáltatást.és ez azért van mert külföldiekkel kommunikáltok (vagy ők a döntéshozók) vagy magyarokkal de a cégprofil miatt "kell" jobban odafigyelniük hogy betartsák az ígéreteiket? Magyarul jobb helyen szocializálódtak vagy miért van ez így?davemayerA Tesco kérdésében annyit hadd jegyezzek meg, hogy azért már évek óta nem kell tőlük hasra esni, mert egyre gecibbek a beszállítókkal, meg a dolgozóikkal is. Nem mellesleg ez igaz lehet a kisboltosra is.csi77Nekem van szerencsém ilyen szempontból ismerni elég sok partnert, multit és hazai láncot is. A Tesco kemény, nem keresi magát agyon náluk az ember, de egy CBA-hoz képest maga a paradicsom. És ráadásul amit megbeszélsz velük, azt nagyobb százalékkal teszik meg, mint hazai barátaink.somoskovig
Hazai láncok jellemzően számos régióból + egy központból állnak, a tulajdonosi viszonyok rettentő kaotikusak, mindenki keresztbe birtokol mindenkit, emellett ugye vannak saját tulajdonú boltok és franchise boltok is, sokkal drágább fenntartani az egész szervezetet, ezért sokkal magasabb árrés-igénnyel dolgoznak. Másrészt a kaotikus felépítés miatt egyáltalán nem biztos, hogy amit a központ megígér, azt nem szabotálja-e el egyik-másik régió, mert neki van saját szerződése egy másik beszállítóval, vagy mert éppen egyéb érdekei mást diktálnak.
több mint 13 éve
Multi témában igen szórakoztató olvasmány a Tesco titok című könyv!Anno olvastam a könyvet, és szerintem azóta csak romlott a helyzet.És, nem csak a Tescoban.
több mint 13 éve
Multi témában igen szórakoztató olvasmány a Tesco titok című könyv!Lehet hogy kamu is akad bőven, de sokmindent jól ábrázol erről a világról!Nerm most íródott,bizonyára sokminden változott azóta, könnyed kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel!
több mint 13 éve
és ez azért van mert külföldiekkel kommunikáltok (vagy ők a döntéshozók) vagy magyarokkal de a cégprofil miatt "kell" jobban odafigyelniük hogy betartsák az ígéreteiket? Magyarul jobb helyen szocializálódtak vagy miért van ez így?A Tesco kérdésében annyit hadd jegyezzek meg, hogy azért már évek óta nem kell tőlük hasra esni, mert egyre gecibbek a beszállítókkal, meg a dolgozóikkal is. Nem mellesleg ez igaz lehet a kisboltosra is.csi77Nekem van szerencsém ilyen szempontból ismerni elég sok partnert, multit és hazai láncot is. A Tesco kemény, nem keresi magát agyon náluk az ember, de egy CBA-hoz képest maga a paradicsom. És ráadásul amit megbeszélsz velük, azt nagyobb százalékkal teszik meg, mint hazai barátaink.somoskovig
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
A Tesco kérdésében annyit hadd jegyezzek meg, hogy azért már évek óta nem kell tőlük hasra esni, mert egyre gecibbek a beszállítókkal, meg a dolgozóikkal is. Nem mellesleg ez igaz lehet a kisboltosra is.csi77Nekem van szerencsém ilyen szempontból ismerni elég sok partnert, multit és hazai láncot is. A Tesco kemény, nem keresi magát agyon náluk az ember, de egy CBA-hoz képest maga a paradicsom. És ráadásul amit megbeszélsz velük, azt nagyobb százalékkal teszik meg, mint hazai barátaink.
több mint 13 éve
Minden multi megpróbálja lehúzni a vásárlókat.Akciós kiadványban x forintért hirdetik, kasszánál már x+ba kerül, jó esetben észreveszed azonnal, szóváteszed, megmagyarázzák, legjobb esetben korrigálják.Sokan nem nézik meg a végén a blokkot.Én sem szoktam bevallom férfiasan.Párom mindig megnézi, és jónéhány meglepetés érte már utólag, de mint tudjuk pénztártól való távozás után...Az nagyon égő, amikor a kasszás rosszul semlegesíti a lopásgátlót, és rádront a biztonsági szolgálat.Az a kínos, hogy látja kb 100 ember, amiből kb 60 szemében azonnal rohadt tolvaj vagy, aki megérdemelné, hogy olajban sütögessék, persze a téves riasztás utáni bocsánatkérést már másik 100 ember látja, tehát 60 ember szemében te utolsó rohadt tolvaj maradtál.Bírom a homleszeket is, amikor a wc-hez sem lehet odaférni, mert mellette van az aludobozos "nyerőgép".Az, mondjuk nem volt buta ötlet, mert amióta azt felállították, a városban gyakorlatilag nem látsz eldobott üres sörös, kólás dobozt, és pet palackot.Már röptében 5-6 csöves repül rá.Ezért mindenképpen jár egy pirospont a multinak.
több mint 13 éve
Egyébként mivel csak súly alapján tud ellenőrizni, nem nagy művészet átbaszni. Főleg, hogy sokszor szabvány méretek vannak, tehát a ratyi teszkós táblás csoki is ugyanannyi gramm mint a milka, lindt és társai.fetomy"Ismerek valakiket" akik éjszakánként a pizzás és baconos kiflit rendszeresen sima sajtosként írják be. Nem mind1 hogy 25 vagy 120 forint 😀
több mint 13 éve
Egyébként mivel csak súly alapján tud ellenőrizni, nem nagy művészet átbaszni. Főleg, hogy sokszor szabvány méretek vannak, tehát a ratyi teszkós táblás csoki is ugyanannyi gramm mint a milka, lindt és társai.Egyébként tudom jól, hogy gecik a munkásokkal, csakhogy ez nem teszkó meg nem multi, ez mindenhol (illetve akárhol) előfordul(hat). Kisboltban ugyanúgy, sőt... kisbolt, kis haszon, kis stáb, kis fizetés, kurvasok munka. Én legalábbis ugyanilyeneket, sőt akár még durvább lehúzásokat is tapasztaltam/láttam kisboltban, kis étteremben, étteremláncban, gyárban mindenhol. Volt ahol 1 napig dolgoztam, miután az a nap olyan kb. -4000 forintos "bevételt" hozott a konyhára, de legalább azért meggörbültem, pedig az egy sima kisebb étterem volt, 4-5 fős csapattal.
több mint 13 éve
A Tesco kérdésében annyit hadd jegyezzek meg, hogy azért már évek óta nem kell tőlük hasra esni, mert egyre gecibbek a beszállítókkal, meg a dolgozóikkal is. Nem mellesleg ez igaz lehet a kisboltosra is.Régen sem a kisboltokba jártak az emberek, hanem elsősorban az ABC-be, amely szinte (30 éve) változatlan színvonalon működik tovább ma is COOP, CBA stb néven......
A Tesco már régen nem a legolcsóbb, csak az akciók esetleg. Beszéltem több olyan vállalkozóval, akik nyolc-tíz évig voltak beszállítóik, de már nem éri meg, mert gyakorlatilag fillérek maradtak meg az árun, ha meg volt reklamáció (vélt vagy valós), akkor meg bukta.
A legszebb, amit a régebben Tescoban vezető szinten dolgozó haverom mesélt, egy szállító karácsony előtt gesztenyepürét vitt nagy tételben a tecsóba és hálából megkérdezte, hány dolgozó van ott, mert neki egyenként adna egy-egy csomagot ajándékba. meg is történt az ajándékozás, amelyet a felsővezetés döntése alapján be kellett árazni és ki a polcra......
Mindezektől függetlenül én is járok hozzájuk, viszonylag sűrűn, megjegyezve, hogy nálunk nincs a madaras változat (Ósan), viszont sokat járok Fehérvárra és Kecskemétre, ahol van és szerintem az előbbiek a cipőjüket nem vihetnék....😊
Nálunk Szekszárdon van egy kisbolt, amely a 90-es évek elején cukor, liszt kereskedésként nyitott, aztán szépen lassan átalakult vegyesbolttá. 1997 óta 200 m sugarú körben rányitott a Penny, a Tesco és a Lidl, de még mindig nyitva van. Ők a zöldségfronton találták meg azt a szegmenst, amiben jobbak, mint az említett egységek. Nem tudom máshol hogy van, de nálunk a Tescoban augusztus végén akciósan olyan paradicsomot árultak (aminek akkor van a szezonja), ami színe alapján inkább narancsra emlékeztetett.......😊
Összefoglalva a Tesco és társai a multik hasznossági listájának alját súrolják, de kellenek. Az automata pénztárgép még annyira nem elterjedt, de fel kell rá készülnünk. Majd jól átveri a gépet a magyar ember! 😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ugyan csak júniusban államvizsgázom, de már most a falra tudnék mászni, ha ránézek a tételekre...