Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
hehe, tárgyfelvételről semmi hír, aztán 1 óra 45 perccel előtte írnak egy üzenetet NEPTUNBAN. Imádom ezt a sulit!
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Jó ez az önkiszolgáló kassza a Tescoban. Biztos ezer előnye van, de ezzel megint egy csomó munkahely szűnik meg. Remélem hamarosan gépesítenek mindent és ránk emberekre semmi szükség nem lesz.Namost ha kibasznád a multikat akkor ezzel teremtődne rengeteg munkahely?
Úgy basznám ki az ilyen multikat, hogy a lábuk nem érné a földet. Munkahelyteremtés meg a faszom....Bazzani
Vagy inkább ponthogy megszűnne?
Ludd tábornok a te barátod.
több mint 13 éve
Jó ez az önkiszolgáló kassza a Tescoban. Biztos ezer előnye van, de ezzel megint egy csomó munkahely szűnik meg. Remélem hamarosan gépesítenek mindent és ránk emberekre semmi szükség nem lesz.Már nem a teremtés, hanem a megtartás van műsoron.Múltkor nekem is nagyon ajánlgatta egy hostes a Tesóba az önkiszolgálósat, és amikor rákérdeztem, hogy nem fél-e attól, hogy így előbb-utóbb nem lesz szükség pénztárosra, ő halál nyugodt arcal közölte, hogy ezzel próbálják őket tehermentesíteni.Ja persze, a munkábajárás terhe alól.
Úgy basznám ki az ilyen multikat, hogy a lábuk nem érné a földet. Munkahelyteremtés meg a faszom....Bazzani
több mint 13 éve
Jó ez az önkiszolgáló kassza a Tescoban. Biztos ezer előnye van, de ezzel megint egy csomó munkahely szűnik meg. Remélem hamarosan gépesítenek mindent és ránk emberekre semmi szükség nem lesz.
vagy...
több mint 13 éve
Jó ez az önkiszolgáló kassza a Tescoban. Biztos ezer előnye van, de ezzel megint egy csomó munkahely szűnik meg. Remélem hamarosan gépesítenek mindent és ránk emberekre semmi szükség nem lesz.Úgy basznám ki az ilyen multikat, hogy a lábuk nem érné a földet. Munkahelyteremtés meg a faszom....
több mint 13 éve
Nagyon jó, hogy kétszer fél órás előadást tartanak arról, hogy a műszerfalba épülő elemen mi számít hibának, mi nem, mi látható beépítve a kocsiba, mi nem, majd a válogatás közben kiderül, hogy a 800 darabból gyakorlatilag 800 darab van, amelyiken legalább 3, látványos hiba van, de mégis el kell engednünk mindet, mert nem akarnak annyit újragyártani. Elképesztő, hogy milyen pocsék minőségű műszerfal kerül többmilliós autókba...
több mint 13 éve
Igazából külföldön nem akarok élni. Innen Sopronból akár járhatnék is oda, de ebből a régióból meg mindenképp menni akarok. Kinn pedig nem tudom mennyire lenne egyszerű pl. albérletet szerezni (lépcsőházban van egy csaj aki ott dolgozik, állítólag hónapokig nem talált, igaz ez kicsit furcsa). Egyszerűen kiráz a hideg, ha abba gondolok bele, hogy itt kéne leélnem további életem. Nem azért mert olyan vacak hely Sopron, de nekem nagyon punnyadós, mindenki tud mindenkiről mindent, szombat este nem lehet úgy elmenni valahová hogy ne találkozzak ismerőssel és mindig a legnagyobb suttyókba akadok bele...Bécsbe kiköltözve meg osztrákká se akarok válni. Egyszerűen az egész ország taszít, akármikor kinn vagyok tökre idegennek érzem magam. Ugyanez megvolt pl. Németországgal is. Nyelvvel talán nem lenne probléma, anno gimi közepén németből nyelvvizsgáztam, igaz utoljára 5 éve használtam igazán németet.AsbeeSajnos nyugaton az ingatlan helyzet jelenleg elég fos. Németországban több hónap, még úgy is, ha ott laksz ismerősnél és helyben keresed, Ausztria kb. mint Németország, csak osztrákban még nincs is hozzá semmi komolyabb website sem. Svédországban él volt évfolyamtársam (2 is...) szintén ugyanezt mondják. Oroszországban ellenben jó áron van és sok, de gondolom oda nem vágysz. (pedig igen komoly meló lehetőségekkel és életpálya modellel várják a nyugati - nekik Magyarország már nyugat - munkaerőt, és ez nem vicc, hivatalos kormányprogram náluk) Az a legnagyobb baj vele az ami az egyszerűbb munkákkal is van. Túl sokan vándoroltak már be, nem bírja el egyszerűen a fogadó ország. Fizikálisan, nincs elég lakás. Ami van hely, oda castingoltatnak, meg bevándorlónak nem szívesen adják ki - nem rasszizmus - személyes élmények miatt.
Asbee, amiatt ne legyen félelmed, hogy kimész egy nyugati nagy városba mint Berlin, Bécs, München vagy London és elveszted az indentitásod. Egyrészt akkora multikulti van, hogy bárhol, bármelyik sarkon bele tudsz futni magyarokba és akkora vegyes vágott már a legtöbb város, hogy nincs semmiféle asszimiláló törekvésre lehetőség a többség részéről. Másrészt az indentitásod a tiéd, te definiálod saját magad, legyél magyar, zsidó, német, piréz, bármi. Nyugodtan vágjál bele, ha lehetőséged van.
több mint 13 éve
Igazából külföldön nem akarok élni. Innen Sopronból akár járhatnék is oda, de ebből a régióból meg mindenképp menni akarok. Kinn pedig nem tudom mennyire lenne egyszerű pl. albérletet szerezni (lépcsőházban van egy csaj aki ott dolgozik, állítólag hónapokig nem talált, igaz ez kicsit furcsa). Egyszerűen kiráz a hideg, ha abba gondolok bele, hogy itt kéne leélnem további életem. Nem azért mert olyan vacak hely Sopron, de nekem nagyon punnyadós, mindenki tud mindenkiről mindent, szombat este nem lehet úgy elmenni valahová hogy ne találkozzak ismerőssel és mindig a legnagyobb suttyókba akadok bele...Bécsbe kiköltözve meg osztrákká se akarok válni. Egyszerűen az egész ország taszít, akármikor kinn vagyok tökre idegennek érzem magam. Ugyanez megvolt pl. Németországgal is. Nyelvvel talán nem lenne probléma, anno gimi közepén németből nyelvvizsgáztam, igaz utoljára 5 éve használtam igazán németet.
több mint 13 éve
Igen, ezt írtam a végén. És Asbee potenciálisan jó szakmával lesz megáldva 😊annyi a bevándorló, hogy csak kvalifikáltan van értelme neki menni. A fél Nyugat-Dunántúl ott mosogat és takarít + 1/3 Pakisztán és Törökország. (bécsi metrón nem mentem még úgy, hogy magyar beszédet ne halljak) Bár Bécs még mindig egy low risk try Londonhoz képest.Amadeus91Bécs a legélhetőbb város Európában, és 220 km, ez nem külföld, EU. Jó pár ismerősöm dolgozik ott, ha akarsz találsz munkát (és valóban sokkal jobban keresel és még messze sem kell menni). Btw én sem szeretnék ausztriába vagy németországba menni, de azt látom, hogy a közeli barátok/nők el tudtak helyezkedni a szakmájukban, amivel itthon nem (vagy éhbérért).pc_xSzvsz ha bekerülnék egy közlekedési vállalathoz, akkor ha jól csinálom dolgokat és felküzdöm majd magam mérnöki pozícióba, akkor se járnék rosszul. Ha nem csinálnék nagy hülyeséget, szinte életem végéig maradhatnék ott, kegyetlen biztos állás lenne. Csak bekerülni nehéz...Nem 1 milliót keresnék havonta, de azért jól meg tudnék élni belőle. Ezt a külföld dolgot meg szerintem mai fiatalság kicsit túlzásba viszi már.Asbeeutálom amúgy osztrákokat...Asbeehá de azt is megfizetik, nem-e?sutianap

több mint 13 éve
annyi a bevándorló, hogy csak kvalifikáltan van értelme neki menni. A fél Nyugat-Dunántúl ott mosogat és takarít + 1/3 Pakisztán és Törökország. (bécsi metrón nem mentem még úgy, hogy magyar beszédet ne halljak) Bár Bécs még mindig egy low risk try Londonhoz képest.Bécs a legélhetőbb város Európában, és 220 km, ez nem külföld, EU. Jó pár ismerősöm dolgozik ott, ha akarsz találsz munkát (és valóban sokkal jobban keresel és még messze sem kell menni). Btw én sem szeretnék ausztriába vagy németországba menni, de azt látom, hogy a közeli barátok/nők el tudtak helyezkedni a szakmájukban, amivel itthon nem (vagy éhbérért).pc_xSzvsz ha bekerülnék egy közlekedési vállalathoz, akkor ha jól csinálom dolgokat és felküzdöm majd magam mérnöki pozícióba, akkor se járnék rosszul. Ha nem csinálnék nagy hülyeséget, szinte életem végéig maradhatnék ott, kegyetlen biztos állás lenne. Csak bekerülni nehéz...Nem 1 milliót keresnék havonta, de azért jól meg tudnék élni belőle. Ezt a külföld dolgot meg szerintem mai fiatalság kicsit túlzásba viszi már.Asbeeutálom amúgy osztrákokat...Asbeehá de azt is megfizetik, nem-e?sutianap
több mint 13 éve
Vállalj rokonságot Orbánnal.. Vagy Dávidkával. Tuti helyed lesz kiemelt fizetéssel.. 😛apeszosEgyébként utóbbit nagyon szidják, de amit tavasszal elmondott sulinkban, az alapján nem tűnt hülyegyereknek. Persze kritikák nagy része biztos jogos is, de érzésem szerint ő személyénél vannak itt nagyobb gondok is.
több mint 13 éve
Bécs a legélhetőbb város Európában, és 220 km, ez nem külföld, EU. Jó pár ismerősöm dolgozik ott, ha akarsz találsz munkát (és valóban sokkal jobban keresel és még messze sem kell menni). Btw én sem szeretnék ausztriába vagy németországba menni, de azt látom, hogy a közeli barátok/nők el tudtak helyezkedni a szakmájukban, amivel itthon nem (vagy éhbérért).Szvsz ha bekerülnék egy közlekedési vállalathoz, akkor ha jól csinálom dolgokat és felküzdöm majd magam mérnöki pozícióba, akkor se járnék rosszul. Ha nem csinálnék nagy hülyeséget, szinte életem végéig maradhatnék ott, kegyetlen biztos állás lenne. Csak bekerülni nehéz...Nem 1 milliót keresnék havonta, de azért jól meg tudnék élni belőle. Ezt a külföld dolgot meg szerintem mai fiatalság kicsit túlzásba viszi már.Asbeeutálom amúgy osztrákokat...Asbeehá de azt is megfizetik, nem-e?sutianap

több mint 13 éve
Vállalj rokonságot Orbánnal.. Vagy Dávidkával. Tuti helyed lesz kiemelt fizetéssel.. 😛Szvsz ha bekerülnék egy közlekedési vállalathoz, akkor ha jól csinálom dolgokat és felküzdöm majd magam mérnöki pozícióba, akkor se járnék rosszul. Ha nem csinálnék nagy hülyeséget, szinte életem végéig maradhatnék ott, kegyetlen biztos állás lenne. Csak bekerülni nehéz...Nem 1 milliót keresnék havonta, de azért jól meg tudnék élni belőle. Ezt a külföld dolgot meg szerintem mai fiatalság kicsit túlzásba viszi már.Asbeeutálom amúgy osztrákokat...Asbeehá de azt is megfizetik, nem-e?sutianap
több mint 13 éve
Szvsz ha bekerülnék egy közlekedési vállalathoz, akkor ha jól csinálom dolgokat és felküzdöm majd magam mérnöki pozícióba, akkor se járnék rosszul. Ha nem csinálnék nagy hülyeséget, szinte életem végéig maradhatnék ott, kegyetlen biztos állás lenne. Csak bekerülni nehéz...Nem 1 milliót keresnék havonta, de azért jól meg tudnék élni belőle. Ezt a külföld dolgot meg szerintem mai fiatalság kicsit túlzásba viszi már.utálom amúgy osztrákokat...Asbeehá de azt is megfizetik, nem-e?sutianap
több mint 13 éve
utálom amúgy osztrákokat...Asbeeén is egyébként. Főleg a burgenlandi fajtát....
több mint 13 éve
utálom amúgy osztrákokat...Asbeehá de azt is megfizetik, nem-e?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
utálom amúgy osztrákokat...
több mint 13 éve
többet kapnál mint a BKV-nál. De, ha normálisan beszélsz németül, akkor normálisabb melót is kaphatnál műszaki végzettséggel. (műszakit dolgot tanulsz, nem?)Mosogatni? Takarítani?AsbeeBécs?Amadeus91Gyere Pécsre, itt úgyis nyakig vannak az átalakításban, meg az új lopási rendszer kialakításában..apeszosBp felé venném az irányt, de amúgy se hiszem, hogy máshol lenne valami kis esély is bekerülni egy közlekedési vállalathoz...Asbee
több mint 13 éve
jégmentesíteniMosogatni? Takarítani?AsbeeBécs?Amadeus91Gyere Pécsre, itt úgyis nyakig vannak az átalakításban, meg az új lopási rendszer kialakításában..apeszosBp felé venném az irányt, de amúgy se hiszem, hogy máshol lenne valami kis esély is bekerülni egy közlekedési vállalathoz...Asbee

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Mosogatni? Takarítani?Bécs?Amadeus91Gyere Pécsre, itt úgyis nyakig vannak az átalakításban, meg az új lopási rendszer kialakításában..apeszosBp felé venném az irányt, de amúgy se hiszem, hogy máshol lenne valami kis esély is bekerülni egy közlekedési vállalathoz...Asbee
több mint 13 éve
Bécs?Gyere Pécsre, itt úgyis nyakig vannak az átalakításban, meg az új lopási rendszer kialakításában..apeszosBp felé venném az irányt, de amúgy se hiszem, hogy máshol lenne valami kis esély is bekerülni egy közlekedési vállalathoz...Asbee
több mint 13 éve
Gyere Pécsre, itt úgyis nyakig vannak az átalakításban, meg az új lopási rendszer kialakításában..apeszosBp felé venném az irányt, de amúgy se hiszem, hogy máshol lenne valami kis esély is bekerülni egy közlekedési vállalathoz...
több mint 13 éve
Jelentem nálunk Borsodban/Kazincbarcika és vonzáskörzete/meglepte a Közútkezelő T. munkatársait a januárban teljesen szokatlan hóesés.Ha finoman akarok fogalmazni, azt mondom, hogy nem igazán vannak a helyzet magaslatán.
több mint 13 éve
Gyere Pécsre, itt úgyis nyakig vannak az átalakításban, meg az új lopási rendszer kialakításában..Egyelőre még iskolapad, de városi közlekedéssel foglalkoznék majd legszívesebben. Igaz kegyetlen nehéz lesz bekerülni bárhova is...AsbeeVégén kiderül van itt még néhány szakmabeli 😀AsbeeTán te is abba nyomod? 😊catattack