Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 519
Haverom reggel 5 órától arra vár a Liszten, hogy indulhasson a gépe Frankfurtba.Balkánlaccoo74
kis túlzással vonattal már majdnem ott lenne.

Pest-München 7 óra, Müchen-Frankfurt 3 és fél óra.

Most körül érkezne.Amadeus91
És onnan hogyan tovább Houstonba?laccoo74
repülővel nem? Vagy elvonatozik Münchenből Párizsba és onnan repülővel.Amadeus91
Időre ment volna Mexikóba dolgozni a Jabiltól.Most szervezi a visszatranszfertlaccoo74
általában ha másik országba megyek időre, akkor úgy szervezem, hogy egy nappal érjek oda ideális esetben, mert akkor nem cink, ha 2 órát késik a MÁV.
több mint 13 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Haverom reggel 5 órától arra vár a Liszten, hogy indulhasson a gépe Frankfurtba.Balkánlaccoo74

repülővel nem? Vagy elvonatozik Münchenből Párizsba és onnan repülővel.Amadeus91
Időre ment volna Mexikóba dolgozni a Jabiltól.Most szervezi a visszatranszfert
több mint 13 éve

repülővel nem? Vagy elvonatozik Münchenből Párizsba és onnan repülővel.
több mint 13 éve

És onnan hogyan tovább Houstonba?
több mint 13 éve

Most körül érkezne.
több mint 13 éve
Haverom reggel 5 órától arra vár a Liszten, hogy indulhasson a gépe Frankfurtba.Balkán
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Sógornőm előszeretettel olvas Coelho-t 😀kishaszi
aggyá neki Márkezt, majd leszokik

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Ez a baj hogy csak elméleti síkon jön elő újra és újra!Bruce
mert ha mondjuk Sobri coming outolna, hogy roma származású, akkor már gyakorlati úton is előjönne?

ja amúgy 99, soha ne kezdjetek ki colheo-t olvasó csajjal, soha 😊jjncaa
akkor ne csajozzunk egyáltalán,vagy menjünk rá az agyhalottakra? 😊davemayer
Gina?laccoo74
Kati?jjncaa
A kőkorszakban nem volt ilyen gond.Jólirányzott romantikus homlokonküldés a bunkósbottal, és se vacsora, se virág, azonnal a lényegre lehetett térni😀Mondjuk Sobri ősapja egy kőötezrest rátett volna a bunkó végére.
több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Gina, Kati, Ica, ezek a műanyag plázacicák tönkreteszik az embert... Csakis a Mariska 😀

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 165 — Steelers fan
Sógornőm előszeretettel olvas Coelho-t 😀

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 846 — no es importante
mert ha mondjuk Sobri coming outolna, hogy roma származású, akkor már gyakorlati úton is előjönne?

Gina?laccoo74
Kati?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve

Gina?
több mint 13 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Az a bűncselekmény ami szerepel a Btk.-ban.
És hogy ott mi szerepel nem erkölcs, meg igazságérzet kérdése, hanem a jogalkotásé.Sobri Jóska
A második mondatod szerintem nem felel meg a valóságnak (és ki lehet terjeszteni a Btk.-n túlra, az egész jogrendszerre).
Vagy szerinted a büntető jogszabályok megalkotásánál nincs semmilyen mögöttes cél (vagy koherens rendezőelv) azon kívül, mint kitalálni, milyen cselekményeket rendeljen a jogalkotó büntetendőnek?Gogo
Elolvastam amit írtam, valóban félreérthetően fogalmaztam.
A jogalkotó esetében valóban van mögöttes cél.
Az én esetemben nincs. Én magamra értettem (vagy Bazzanira) azt a mondatot. Én elfogadom a már megalkotott törvényeket, nem variálok, tanakodok, okoskodom, hogy miért ez a törvény.
Ha a törvénykönyvekben ott szerepel mi bűncselekmény, mi nem, akkor ehhez igazodok, és nem az én tisztem megítélni, hogy jól van e ez így, vagy sem.
Vagyis a mondatban szereplő erkölcs és igazságérzet szavakat magunkra értelmeztem nem a jogalkotóra.Sobri Jóska
Így érthető.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 124 — #NoStress
Bazzani azt kérdezte szerintem bűncselekmény e az uzsora.
Ha benne van a Btk.-ban akkor az.
Ha nincs benne, nem az.
Sobri Jóska
és ha a Ptk.-ban van benne?
deyell
Akkor feljelenthetsz bárkit aki szerinted uzsorára ad kölcsönt.Sobri Jóska
éppenséggel nem

ahhoz, hogy a Ptk. alapján feljelentsek valakit, kereshetőségi joggal kell rendelkeznem, amihez pedig közvetlen érdekeltség is szükséges (magyarán ha pl. személyes sérelmemre történt az uzsorakölcsön) - bárkit nem lehetdeyell
Pláne.
Egyeztessetek Bazzanival erről, én írtam korábban, leszarom a bankokat, akár uzsorások akár nem.

több mint 13 éve
Bruce, nem akartam és nem is akarok se Árpádról, se az ő dolgairól beszélni, ahogy írtam is.
Tőled kérdeztem és kérdezném, hogy te mit gondolsz a valóságról, amikor egy ilyen életszerűtlen ügy mögé besorjázol?
Tényleg azt hiszed, hogy ha találna magának kismillió követőt, lájkolót, stb. akkor megváltozna bármi is?
Hiába szavazol, vagy opponálsz, attól még nem szűnik meg a gravitáció vagy a lemeztektonika, vagy a hererák, attól még a világ nagy pénzügyi gépezete járja a maga útját. Ez a valóság.
Engem az érdekelne még mindig, hogy mire gondolsz amikor egy ilyen honlapot ajánlasz? Hogy ez változtat bármin is?
És mivel én is kedvelem a te írásaidat, viszont én tudom, hogy nem vagy elmebeteg, és igyekeztem a legkonszolidáltabb módon újra feltenni a kérdést, remélem megtisztelsz egy válasszal.
Sobri Jóska
Azért sorakozok be mögé és azért ajánlom ezt az oldalt, mert ő elsőfokon megnyerte a pert és ha egy tömeg áll mögötte, akkor még nagyobb lesz a hátszele, ami miatt nem tudják olyan könnyen eltussolni. Igazságtalannak tartom a bankok hitelezési mechanizmusát, hogy fedezet nélküli pénzre kérnek 200-300%-os fedezetet, amit persze nem így mondanak, mert egy 3 milliós hitelre csak 4-4.5 milla fedezetet kérnek, de ha 9 milliót ér a lakásod akkor az egészet terheli, tehát baszhatod.
Ezért ajánlom, mert hiszek benne hogy van igazság és érvényesíteni is lehet. Bruce
Erre voltam kiváncsi, köszönöm a választ.

több mint 13 éve
És hogy ott mi szerepel nem erkölcs, meg igazságérzet kérdése, hanem a jogalkotásé.Sobri Jóska
És a "jog az erkölcs minimuma" című jogfilozófiai résszel mi a helyzet?
Gogo
Idézd a vonatkozó törvény, adott paragrafusát.Sobri Jóska
Ha valami alapvetés, nem kerül be az összes jogforrás összes paragrafusába.
Terelési kísérletnek nem volt rossz, de most nem jött össze.Gogo
Pedig de.
Nem vagy felelősségre vonható olyanért amire nincs jogszabály vagy törvény, se tiltás, se rendelkezés.
Ha nincs benne, nem az.
Teljesen egyértelmű.
Sobri Jóska
A kérdésem nem arra vonatkozott, amiről Bazzanival vitázol (- egyébként létezik: 330/A, uzsorabűncselekmény.)

A második mondatod szerintem nem felel meg a valóságnak (és ki lehet terjeszteni a Btk.-n túlra, az egész jogrendszerre).
Vagy szerinted a büntető jogszabályok megalkotásánál nincs semmilyen mögöttes cél (vagy koherens rendezőelv) azon kívül, mint kitalálni, milyen cselekményeket rendeljen a jogalkotó büntetendőnek?Gogo
Tudom, hogy létezik, ezért erről nem vitáztam, mivel ott van benne, tehet feljelentést, hajrá.
(A végeredmény az lesz, a bankok nem uzsorások.)

Elolvastam amit írtam, valóban félreérthetően fogalmaztam.
A jogalkotó esetében valóban van mögöttes cél.
Az én esetemben nincs. Én magamra értettem (vagy Bazzanira) azt a mondatot. Én elfogadom a már megalkotott törvényeket, nem variálok, tanakodok, okoskodom, hogy miért ez a törvény.
Ha a törvénykönyvekben ott szerepel mi bűncselekmény, mi nem, akkor ehhez igazodok, és nem az én tisztem megítélni, hogy jól van e ez így, vagy sem.
Vagyis a mondatban szereplő erkölcs és igazságérzet szavakat magunkra értelmeztem nem a jogalkotóra.

több mint 13 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 343 — Sworn to the Dark
Ha nincs benne, nem az.
Sobri Jóska
deyell
Akkor feljelenthetsz bárkit aki szerinted uzsorára ad kölcsönt.Sobri Jóska
éppenséggel nem

ahhoz, hogy a Ptk. alapján feljelentsek valakit, kereshetőségi joggal kell rendelkeznem, amihez pedig közvetlen érdekeltség is szükséges (magyarán ha pl. személyes sérelmemre történt az uzsorakölcsön) - bárkit nem lehet

chemicals keep me under control

több mint 13 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 756 — Salus populi suprema lex esto
Bruce, nem akartam és nem is akarok se Árpádról, se az ő dolgairól beszélni, ahogy írtam is.
Tőled kérdeztem és kérdezném, hogy te mit gondolsz a valóságról, amikor egy ilyen életszerűtlen ügy mögé besorjázol?
Tényleg azt hiszed, hogy ha találna magának kismillió követőt, lájkolót, stb. akkor megváltozna bármi is?
Hiába szavazol, vagy opponálsz, attól még nem szűnik meg a gravitáció vagy a lemeztektonika, vagy a hererák, attól még a világ nagy pénzügyi gépezete járja a maga útját. Ez a valóság.
Engem az érdekelne még mindig, hogy mire gondolsz amikor egy ilyen honlapot ajánlasz? Hogy ez változtat bármin is?
És mivel én is kedvelem a te írásaidat, viszont én tudom, hogy nem vagy elmebeteg, és igyekeztem a legkonszolidáltabb módon újra feltenni a kérdést, remélem megtisztelsz egy válasszal.
Sobri Jóska
Azért sorakozok be mögé és azért ajánlom ezt az oldalt, mert ő elsőfokon megnyerte a pert és ha egy tömeg áll mögötte, akkor még nagyobb lesz a hátszele, ami miatt nem tudják olyan könnyen eltussolni. Igazságtalannak tartom a bankok hitelezési mechanizmusát, hogy fedezet nélküli pénzre kérnek 200-300%-os fedezetet, amit persze nem így mondanak, mert egy 3 milliós hitelre csak 4-4.5 milla fedezetet kérnek, de ha 9 milliót ér a lakásod akkor az egészet terheli, tehát baszhatod.
Ezért ajánlom, mert hiszek benne hogy van igazság és érvényesíteni is lehet.
több mint 13 éve
Gogo
Pedig de.
Nem vagy felelősségre vonható olyanért amire nincs jogszabály vagy törvény, se tiltás, se rendelkezés.
Ha nincs benne, nem az.
Teljesen egyértelmű.
Sobri Jóska
A kérdésem nem arra vonatkozott, amiről Bazzanival vitázol (- egyébként létezik: 330/A, uzsorabűncselekmény.)

Vagy szerinted a büntető jogszabályok megalkotásánál nincs semmilyen mögöttes cél (vagy koherens rendezőelv) azon kívül, mint kitalálni, milyen cselekményeket rendeljen a jogalkotó büntetendőnek?

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Ha nincs benne, nem az.
Sobri Jóska
deyell
Akkor feljelenthetsz bárkit aki szerinted uzsorára ad kölcsönt.
Van egy rakás bank, a közvélekedés szerint uzsorára adnak kölcsön, hajrá.
Én arra fogadok, hogy nem nyered meg a pert.

több mint 13 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 343 — Sworn to the Dark
Ha nincs benne, nem az.
Sobri Jóska

chemicals keep me under control

több mint 13 éve
Gogo
Pedig de.
Ha nincs benne, nem az.
Teljesen egyértelmű.

több mint 13 éve
Gogo
Terelési kísérletnek nem volt rossz, de most nem jött össze.

több mint 13 éve
Gogo
Idézd a vonatkozó törvény, adott paragrafusát.

több mint 13 éve