Kérdések bármiről
30 feliratkozó
több mint 13 éve
ha a neptunon nem nyomtál rá, h jelentkezés az aktív félévre, akkor tuti ki tudod magad dumálni.ZsocaNálunk elsőbe nem kellett nyomni, csak második félévtől.
több mint 13 éve
ha a neptunon nem nyomtál rá, h jelentkezés az aktív félévre, akkor tuti ki tudod magad dumálni.ZsocaNemtom máshol hogy van, de nálunk ha nem nyomsz rá se az aktív, se a passzív félévre, akkor automatikusan aktívra rak. (viszont két "nem nyomás" után kibasz az egyetemről)
több mint 13 éve
ha a neptunon nem nyomtál rá, h jelentkezés az aktív félévre, akkor tuti ki tudod magad dumálni.
több mint 13 éve
Hát nálunk a 2. hétig lehet kérni kérvénnyel utólagos passziváltatást, illetve a beiratkozás valóban kell a hallgatói jogviszonyhoz. De valóban, készülj fel a vitákra.
több mint 13 éve
Ezt mondhatod nekik, de gyakorlatilag legtöbb fősulin, egyetemen beiratkozás dolog nem nagyon fontos, alapból annak tekintenek, amikor nyáron kaptad a levelet, abban is kb. utalgattak arra (vagyis nekem egyetemről igen). Tehát innentől kezdve már mondhatják, hogy október hetedike van, ne ilyenkor szólj, hogy nem vagy aktív, hanem passzív vagy, vagyis nem is jársz oda. Mert eltelt 4-5 hét minden suliban legalább, és nem úgy működik a nem akarok mégse idemenni, hogy nem megyek el.Persze nekünk a kodón is azt mondták,hogy ott kell lenni az évnyitón vagy min, mert ott lesz a beiratkozás. Nem mentem el, mégis oda járok 😛 A főiskolás élet így működik. Ami lényegtelen arra egyesével felhívják az emberek figyelmét, ami fontos lenne azt meg vagy rosszul/hiányosan mondják, vagy nem is mondják 😉fetomyhádde basszák meg itt 200.000 forintról van szó.Amadeus91
Helyedben hosszú vitákra készülnek, sok udvariasan megfogalmazott vitával, de nem fogadnék nagy összegben, hogy ezt neked nem kell befizetned.
több mint 13 éve
hádde basszák meg itt 200.000 forintról van szó.Amadeus91Nálam is annyiról volt. Szeptember elején tudtam meg, hogy augusztus elejéig kellett volna befizetni a lóvét..
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 901
Persze nekünk a kodón is azt mondták,hogy ott kell lenni az évnyitón vagy min, mert ott lesz a beiratkozás. Nem mentem el, mégis oda járok 😛 A főiskolás élet így működik. Ami lényegtelen arra egyesével felhívják az emberek figyelmét, ami fontos lenne azt meg vagy rosszul/hiányosan mondják, vagy nem is mondják 😉fetomyhádde basszák meg itt 200.000 forintról van szó.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Felvettek Magyarországon a Corvinusra, de nem iratkoztam be. Erre jön a felszólítás, hogy most már kamattal együtt fizessem be a tandíjat. Akkor ez most mi?!Amadeus91Beiratkozni nem kell külön. Csak aktiválni/passziválni az adott félévet Neptunon, de amúgy ott vagy a listában. Írj a TO-nak, hogy a, passziváltatni akarod magad b, hagyjanak békén és húzzanak ki mindenféle listából.
több mint 13 éve
Persze nekünk a kodón is azt mondták,hogy ott kell lenni az évnyitón vagy min, mert ott lesz a beiratkozás. Nem mentem el, mégis oda járok 😛 A főiskolás élet így működik. Ami lényegtelen arra egyesével felhívják az emberek figyelmét, ami fontos lenne azt meg vagy rosszul/hiányosan mondják, vagy nem is mondják 😉
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 901
Nem tudom más iskolánál ez hogy van,de mikor engem felvettek a DUFra majd a Kodóra, mindkettőnél az volt, hogy a beiratkozás = tárgyfelvétel. És az első félévben mindkettőnél felvették automatikusan az első féléves tárgyakat,tehát tulajdonképpen automatikus beiratkozás történt. Ha nálatok is így működik,akkor tulajdonképpen beiratkoztál, ha nem jelezted nekik,hogy mégsem szeretnél náluk tanulni / halasztanál.fetomyhádde nálunk volt 1 határidő beiratkozni mellesleg ott kellett lenni személyesen. Én meg el sem mentem, pont azért mert nem is érdekelt már maga a Corvinus. Szóval nem értem.
több mint 13 éve
Nem tudom más iskolánál ez hogy van,de mikor engem felvettek a DUFra majd a Kodóra, mindkettőnél az volt, hogy a beiratkozás = tárgyfelvétel. És az első félévben mindkettőnél felvették automatikusan az első féléves tárgyakat,tehát tulajdonképpen automatikus beiratkozás történt. Ha nálatok is így működik,akkor tulajdonképpen beiratkoztál, ha nem jelezted nekik,hogy mégsem szeretnél náluk tanulni / halasztanál.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 901
Felvettek Magyarországon a Corvinusra, de nem iratkoztam be. Erre jön a felszólítás, hogy most már kamattal együtt fizessem be a tandíjat. Akkor ez most mi?!
több mint 13 éve
Sebii
3 534
Köszi, bocs a láma kérdésért. 😊
több mint 13 éve
Nekem az lenne a kérdésem, hogy újra akarom telepíteni a gépet és meg lehet azt oldani, hogy a google chromeos könyvjelzőim és lementett jelszavaimat valahogy kimentem külső HDD-re?SebiiEz segíthet, nem? http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?answer=96816
Egyébként gondolom az dokumentumok/Application Data könyvtár környékén lehetnek ezek elmentve, de csak az Operát tudom, hogy pontosan hova menti ezeket.
több mint 13 éve
Sebii
3 534
Nekem az lenne a kérdésem, hogy újra akarom telepíteni a gépet és meg lehet azt oldani, hogy a google chromeos könyvjelzőim és lementett jelszavaimat valahogy kimentem külső HDD-re?
több mint 13 éve
http://www.dropbox.com/ és 100kb-tól 12mb-ig a 99%.mi az a dropbox es mennyi helyet foglalnak az Apps-ek? 😊JJaz ipadet hasznaloktol kerdeznem, hogy mire eleg a 16 gb-os verzio? ajanlott inkabb 32-eset venni, vagy csak a 64-es az igazan jo?JJÜzemszerű használatra bőven elég.
Akkor kell 16+ gb, ha filmeket, mp3-akat, stb, akarsz rá tölteni, mivel iPad-nek nincs usb portja, így ezeket külső vinyóról/pendrive-ról nem tudod alkalomszerűen használni (de ott a dropbox).Sobri Jóska
több mint 13 éve
nagyon tanacstalan vagyok, ha mar most a piacon lenne a fire es latnam a visszajelzeseket, lehet ra tennem a voksom, de ha egyszer belefektetek egy kis penzmagot, akkor "biztosra" akarok menniaz ipadet hasznaloktol kerdeznem, hogy mire eleg a 16 gb-os verzio? ajanlott inkabb 32-eset venni, vagy csak a 64-es az igazan jo?JJezek szerint mégsem kindle fire lesz belőle?Szobi22
mi az a dropbox es mennyi helyet foglalnak az Apps-ek? 😊az ipadet hasznaloktol kerdeznem, hogy mire eleg a 16 gb-os verzio? ajanlott inkabb 32-eset venni, vagy csak a 64-es az igazan jo?JJÜzemszerű használatra bőven elég.
Akkor kell 16+ gb, ha filmeket, mp3-akat, stb, akarsz rá tölteni, mivel iPad-nek nincs usb portja, így ezeket külső vinyóról/pendrive-ról nem tudod alkalomszerűen használni (de ott a dropbox).Sobri Jóska
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
amilo li 1705 gép, via chrom9 hc ipg videokártyával valyon miért nem viszi el benq mp525p prozsektort? csak a háttérképet vetiti
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
az ipadet hasznaloktol kerdeznem, hogy mire eleg a 16 gb-os verzio? ajanlott inkabb 32-eset venni, vagy csak a 64-es az igazan jo?JJezek szerint mégsem kindle fire lesz belőle?
több mint 13 éve
nem lehet h átállítja mondjuk angol nyelvűre a billentyűzetet? (Akkor az ű-nek megfelelő helyen van a backslash), az esetet nem magyarázza, de ha visszaállítod magyar nyelvűre, akkor működhet az AltGr+Q. Egyébként ez ascii kódok alapján történik, az enteré 11+13, a \ együtt semmi esetre se jár a 2.Van egy régi dos alatt futó játékom, de nem tudok vele játszani mert a DOSBox (dos emulátor) valahogy átrendezi a billentyűkiosztást és a \ karakter nem jön ki a Q+AltGr kombóra, hanem máshol van, viszont ott a backslash egyből új sorra vált így nem tudok mount-olni.Kipróbáltam én is, és a frissen letöltött DOSBox-szal nekem ír \-t az AltGr+Q kombóra. Lehet az talán segítene, ha letörölnéd a DOSBox-ot és újra feltennéd. De biztos ötletem sajnos nincs.Schleck
Szóval vagy más dos emulátor kéne vagy más jobb megoldás, ha van!vadibandi
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
az ipadet hasznaloktol kerdeznem, hogy mire eleg a 16 gb-os verzio? ajanlott inkabb 32-eset venni, vagy csak a 64-es az igazan jo?JJÜzemszerű használatra bőven elég.
Akkor kell 16+ gb, ha filmeket, mp3-akat, stb, akarsz rá tölteni, mivel iPad-nek nincs usb portja, így ezeket külső vinyóról/pendrive-ról nem tudod alkalomszerűen használni (de ott a dropbox).
több mint 13 éve
Van egy régi dos alatt futó játékom, de nem tudok vele játszani mert a DOSBox (dos emulátor) valahogy átrendezi a billentyűkiosztást és a \ karakter nem jön ki a Q+AltGr kombóra, hanem máshol van, viszont ott a backslash egyből új sorra vált így nem tudok mount-olni.Kipróbáltam én is, és a frissen letöltött DOSBox-szal nekem ír \-t az AltGr+Q kombóra. Lehet az talán segítene, ha letörölnéd a DOSBox-ot és újra feltennéd. De biztos ötletem sajnos nincs.
Szóval vagy más dos emulátor kéne vagy más jobb megoldás, ha van!vadibandi
több mint 13 éve
Szemüveg témára visszatérve, én is most kaptam meg a közellátómat (tehát távolra látok viszonylag szarul, egyetemen már nem tudom kivenni ilyen nagy távolságból a betűket, csak kivetítőn), órákon fogom csak használni.Sztem várjál vele mindenképpen. És érdemes csak akkor használnod a szemüveget, ha szükséged van rá (előadás, mozi stb) ez a rövidlátás akár romolhat is még. Bár nem tudom, hogy hányas lencse kell, cilinder stb, ezek ha erősek, akkor vszínű állandóra kell, bár ez a ritkább, hogy elsőre annyira erős kelljen.
A lézeres szemkezelést én is tervezem már kb. egy éve, 200k körül van, ha jól tudom, rosszat még nem hallottam róla (nem úgy a lencséről), viszont a szemüvegesnél azt mondták, hogy 22-23 éves korig nem érdemes megcsinálni, mert addig nem stabilizálódik rendesen a "látkép". 😀
Ennek ellenére lehet hamarabb megcsináltatom, nem akarok még 5 évet várni vele. 😊Newman
Ja és 50 felett meg majd ellenkező irányba fog romlani, úgyhogy lesz egy-két jó éved akkor 😀
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
az ipadet hasznaloktol kerdeznem, hogy mire eleg a 16 gb-os verzio? ajanlott inkabb 32-eset venni, vagy csak a 64-es az igazan jo?
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Van egy régi dos alatt futó játékom, de nem tudok vele játszani mert a DOSBox (dos emulátor) valahogy átrendezi a billentyűkiosztást és a \ karakter nem jön ki a Q+AltGr kombóra, hanem máshol van, viszont ott a backslash egyből új sorra vált így nem tudok mount-olni.Szóval vagy más dos emulátor kéne vagy más jobb megoldás, ha van!