Kerékpár
24 feliratkozó
több mint 3 éve
no
7 302
Pogacar lejton nem fog kockaztatni a tobbi meg nem jo pelda mert a boxban megiscsak az ellenfel uti ki. A gyenge napjat kell kihasznalni ha lesz neki. Ennyi.Nyilván senki se úgy nézi.Ezzel egyetertek es szamomra nem az agond hogy o nyer vagy barki aki a legerosebb.Armstrongot se lehetett megverni, ha nem történt semmi, sőt, még akkor se, amikor tudott egy rövidebb utat lefele, előtte Merckxet se, utána Contadort vagy Froomet is alig.hat maskeppen latjuk ezt a sportot.Pont ez az izgi a háromhetesekben.Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
Hogy ki esik, mikor esik, mibe kerül az neki.
Vagyis emiatt már most izgalmas.
Sobri Jóska
no
Ha van egy kiemelkedő bringás, akkor ennyi az izgalomfaktor, mert ha nem esik, akkor senki se fogja meg.
Azok a változatos versenyek, azol van legalább 3-4 hasonlóan erős, jó formaban lévő bringás.
Ha van egy adott GT-re tápolt menő, akkor az nyer is.
Sobri Jóska
2 dolog ellen szoltam fel. A kozvetitesben nem kell eloadni hogy mekkora verseny van es kesz. A masik a TDF sarga triko MINDENT elnyomo erejerol. Errol akkor is irtam amikor Froome nyert es Pogacar-t is komalom mert megmutatja hogy a legjobb a legjobb es nem a csapat a lenyeg ( fontos de...)
Viszont soha nem nezem ugy hogy essen el valaki.
no
Én is estem már, kibaszott ijesztő, fájdalmas és kellemetlen.
De én meg arra reflektáltam, hogy egy olyan háromhetesen, ahol van egy ennyire kiemelkedő bringás, effektíve ennyi az izgalomfaktor, hogy esik e vagy sem, mert bringán nem veri meg amúgyse senki.
Én Armstrong alatt minden Tour minden percét néztem, és sose volt kétség, hogy végül megnyeri. Még amikor a hegyről lefele a füvön jött gurult le.
A sárga trikó VALÓBAN mindent überel, ez a közfelfogás, a hagyomány, ez a bringasport Oscar-, Nobel-, Kossuth-díja.
A kommentátoroktól meg hülyén venné ki magát, ha blazírtan úgy közvetítenének végig az első TT-től kezdve, hogy "ezt megnyerte Pogacar, nézük mi ennek a kis falunak a látványossága, mert a verseny már eldőlt".
Kevés versenytípus van, ahol (sérülés, bukás vagy hasonló "vis major"októl eltekintve) mindig kijön a papírforma, és a legerősebb nyer.
Még egy 12 menetes bokszmeccsen is lehet 11 elvesztett menet után kiütés, vagy focimeccsen kiállítás, talált gól, és nyerhet a kiscsapat, de háromhetesen nincsenek véletlenek.
Megvédem a kommentátorokat, emiatt nincs könnyű dolguk.
Sobri Jóska
A sarga triko es a TDF ellen mar sokat irtam. Ma sem latom maskent sot egyre rosszabb a helyzet es ez a sport egyik legnagyobb baja. A Aert-Poel kettos egy titan es itt "gyakorlatilag" erdektelen amit csinalnak. Kiveve az altalad megvedett kommentatoroknal akiknek nem kell leirni sem a dolgot de ennyire felszopkodni sem.
több mint 3 éve
Pont az tud aktívkodni aki esélytelen.Pont nem en vagyok aki a csapatot emeli ki. Pont en harcolok hogy nem a sky miatt nyertek a fiuk vele.Amugy a hsz-nak az volt a lenyege hogy 0 verseny es izgalom de a kozvetites meg olyan hogy mintha all-time legjobb sportesemeny lenne.Persze mert pogacar annyival jobb mint bárki más jelenleg a mezőnyből. Innentől kezdve csinálhat bárki bármit, úgyis meg van lőve. De akkor ez is a megoldás szerinted? Törődjenek bele hogy Pogcar jobb és legyenek passzívak?
no
Attól függetlenül szerintem a tegnapi elmenés teljesen jó húzás volt van aert és van der poel részéről is, egyrészt ahogy indult lehetett volna belőle sokkal nagyobb pogacar hátrány is, másrészt van aert a többiekhez mérten kurvajól áll összetettben a szökésének is köszönhetően. Ha azt nem lépik meg is pogacar vezetne, de így legalább próbálkoztak.
Pont te értékeled túl mindig a csapat/segítők erősségét a verseny végkimenetelének szempontjából, pedig nincs az a taktika amivel egy ilyen Pogacart megversz (hacsak nem történik vele valami).
Ez is csak azt az alapfelvetést igazolja hogy 90%-ban az az ember nyer aki a legerősebb, a csapatától függetlenül. Utoljára 2008-ban nyert Tourt Sastre úgy, hogy volt nála erősebb versenyző, viszont neki jobb volt a csapata. Illetve 2014-ben Nibali hogy Froome és Contador ketten is elestek, ezt a 2 esetet leszámítva Armstrongig bezárólag mindig az nyert aki a legerősebb volt, tök mindegy hogy neki illetve másoknak milyen csapata volt.
eaglesmcnabb
Aert-Poel elmenetele kinek szamitott es miben? En orulok hogy nem passzivak csak egy a verseny reszerol teljesen erdektelen dolog volt. Kuzdottek hogy ki hordja az utolso napon a sarga trikot. Ami nagy dolog, csak megsem ha nem vagy ra eselyes a vegen.
Carapaz volt aktiv es pont ezt emeltem ki hogy megint a passziv emberek nyertek a csatat.
no
Ez mindig így volt.
Nekem az az elméletem, hogy eleve nem kéne háromhetesre TT, csapatidőfutam meg pláne nem. Csak sok változatos szakasz, mindenféle terepviszonnyal, de az utóbbi tizeniksz évben már nagyon túlagyalt, kimódolt (értsd: szar) útvonalakat raknak össze.
De ez már más topic.
több mint 3 éve
no
7 302
Ugyan ezeken a hegyeken nem kapnanak soha ennyit toluk ahol lemaradtak. Szar kis bukkanon szallt el Thomas es Roglic.Köszönöm.Szerintem simán Pogacar ennyivel erősebb jelenleg mindenkinél.
Thomas és Roglic ennyire rossz formában, vagy a bukasok megviselték őket?
tüsi91
Nyilván a bukások nem könnyítik meg senki dolgát, de szemre nem ezen múlik.
Pogacar kurva erős.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
no
7 302
Pont nem en vagyok aki a csapatot emeli ki. Pont en harcolok hogy nem a sky miatt nyertek a fiuk vele.Amugy a hsz-nak az volt a lenyege hogy 0 verseny es izgalom de a kozvetites meg olyan hogy mintha all-time legjobb sportesemeny lenne.Persze mert pogacar annyival jobb mint bárki más jelenleg a mezőnyből. Innentől kezdve csinálhat bárki bármit, úgyis meg van lőve. De akkor ez is a megoldás szerinted? Törődjenek bele hogy Pogcar jobb és legyenek passzívak?
no
Attól függetlenül szerintem a tegnapi elmenés teljesen jó húzás volt van aert és van der poel részéről is, egyrészt ahogy indult lehetett volna belőle sokkal nagyobb pogacar hátrány is, másrészt van aert a többiekhez mérten kurvajól áll összetettben a szökésének is köszönhetően. Ha azt nem lépik meg is pogacar vezetne, de így legalább próbálkoztak.
Pont te értékeled túl mindig a csapat/segítők erősségét a verseny végkimenetelének szempontjából, pedig nincs az a taktika amivel egy ilyen Pogacart megversz (hacsak nem történik vele valami).
Ez is csak azt az alapfelvetést igazolja hogy 90%-ban az az ember nyer aki a legerősebb, a csapatától függetlenül. Utoljára 2008-ban nyert Tourt Sastre úgy, hogy volt nála erősebb versenyző, viszont neki jobb volt a csapata. Illetve 2014-ben Nibali hogy Froome és Contador ketten is elestek, ezt a 2 esetet leszámítva Armstrongig bezárólag mindig az nyert aki a legerősebb volt, tök mindegy hogy neki illetve másoknak milyen csapata volt.
eaglesmcnabb
Aert-Poel elmenetele kinek szamitott es miben? En orulok hogy nem passzivak csak egy a verseny reszerol teljesen erdektelen dolog volt. Kuzdottek hogy ki hordja az utolso napon a sarga trikot. Ami nagy dolog, csak megsem ha nem vagy ra eselyes a vegen.
Carapaz volt aktiv es pont ezt emeltem ki hogy megint a passziv emberek nyertek a csatat.
több mint 3 éve
Nyilván senki se úgy nézi.Ezzel egyetertek es szamomra nem az agond hogy o nyer vagy barki aki a legerosebb.Armstrongot se lehetett megverni, ha nem történt semmi, sőt, még akkor se, amikor tudott egy rövidebb utat lefele, előtte Merckxet se, utána Contadort vagy Froomet is alig.hat maskeppen latjuk ezt a sportot.Pont ez az izgi a háromhetesekben.Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
Sobri Jóska
no
Ha van egy kiemelkedő bringás, akkor ennyi az izgalomfaktor, mert ha nem esik, akkor senki se fogja meg.
Azok a változatos versenyek, azol van legalább 3-4 hasonlóan erős, jó formaban lévő bringás.
Sobri Jóska
2 dolog ellen szoltam fel. A kozvetitesben nem kell eloadni hogy mekkora verseny van es kesz. A masik a TDF sarga triko MINDENT elnyomo erejerol. Errol akkor is irtam amikor Froome nyert es Pogacar-t is komalom mert megmutatja hogy a legjobb a legjobb es nem a csapat a lenyeg ( fontos de...)
no
Én is estem már, kibaszott ijesztő, fájdalmas és kellemetlen.
De én meg arra reflektáltam, hogy egy olyan háromhetesen, ahol van egy ennyire kiemelkedő bringás, effektíve ennyi az izgalomfaktor, hogy esik e vagy sem, mert bringán nem veri meg amúgyse senki.
Én Armstrong alatt minden Tour minden percét néztem, és sose volt kétség, hogy végül megnyeri. Még amikor a hegyről lefele a füvön jött gurult le.
A sárga trikó VALÓBAN mindent überel, ez a közfelfogás, a hagyomány, ez a bringasport Oscar-, Nobel-, Kossuth-díja.
A kommentátoroktól meg hülyén venné ki magát, ha blazírtan úgy közvetítenének végig az első TT-től kezdve, hogy "ezt megnyerte Pogacar, nézük mi ennek a kis falunak a látványossága, mert a verseny már eldőlt".
Kevés versenytípus van, ahol (sérülés, bukás vagy hasonló "vis major"októl eltekintve) mindig kijön a papírforma, és a legerősebb nyer.
Még egy 12 menetes bokszmeccsen is lehet 11 elvesztett menet után kiütés, vagy focimeccsen kiállítás, talált gól, és nyerhet a kiscsapat, de háromhetesen nincsenek véletlenek.
Megvédem a kommentátorokat, emiatt nincs könnyű dolguk.
több mint 3 éve
no
7 302
Ezzel egyetertek es szamomra nem az agond hogy o nyer vagy barki aki a legerosebb.Armstrongot se lehetett megverni, ha nem történt semmi, sőt, még akkor se, amikor tudott egy rövidebb utat lefele, előtte Merckxet se, utána Contadort vagy Froomet is alig.hat maskeppen latjuk ezt a sportot.Pont ez az izgi a háromhetesekben.Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
Sobri Jóska
no
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Köszönöm.Ezt nem tudni, szerintem is-is.
tüsi91
Pogacar erősebb mint tavaly, így egy top thomas és roglic sem tudna menni vele szerintem.
Nem lennék meglepve ha feladná mindkettő. Roglic talán marad egy darabig segítőnek, de ha elszáll vingegaard és van aert akkor nem sok értelme lesz. Thomas maradásának még kevesebb indoka van szvsz.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Köszönöm.Szerintem simán Pogacar ennyivel erősebb jelenleg mindenkinél.
tüsi91
Nyilván a bukások nem könnyítik meg senki dolgát, de szemre nem ezen múlik.
Pogacar kurva erős.
több mint 3 éve
tüsi91
11 023
Köszönöm.Thomas és Roglic ennyire rossz formában, vagy a bukasok megviselték őket?
több mint 3 éve
Valaki leirja mi történt ma? S az esélyesek hol jöttek?Az elején a legelső nem kategorizált emelkedőn leszakadt Thomas és később Roglic is, ők már ott teljesen elszálltak.
tüsi91
Aztán a tegnapihoz hasonlóan próbáltak szökni többen is, egy kb 15-20 fős csoport elszökött, ők haladtak az élen, aztán hozzájuk képest 5 perc hátrányban 35 km-rel (2 heggyel) a vége előtt pogacar gondolt egyet és megindult. Carapaz tudott menni vele kb 500 métert, aztán senki. Az utolsó hegyig egyesével teuns-ön kívül mindenkit utolért a szökevények közül 5 perc hátrányról. (Kb. még 300 méter emelkedő hogy őt is leszedje).
Az utolsó kb 10-15 km-es lejtmenetben már nem kockáztatott, így Teuns nyert.
Van der poel és van aert már az utolsó előtti hegyen leszakadt, van der poel el is engedte, van aert nem, így a GC menők mögött kb másfél perccel, Pogacar mögött pedig 5 perccel érkezett meg, van der poel meg kapott vagy 20 percet. (tehát az esélyesek kaptak több mint 3 percet egytől egyig pogacartól. )
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Amugy a hsz-nak az volt a lenyege hogy 0 verseny es izgalom de a kozvetites meg olyan hogy mintha all-time legjobb sportesemeny lenne.Persze mert pogacar annyival jobb mint bárki más jelenleg a mezőnyből. Innentől kezdve csinálhat bárki bármit, úgyis meg van lőve. De akkor ez is a megoldás szerinted? Törődjenek bele hogy Pogcar jobb és legyenek passzívak?
no
több mint 3 éve
tüsi91
11 023
Valaki leirja mi történt ma? S az esélyesek hol jöttek?
több mint 3 éve
Armstrongot se lehetett megverni, ha nem történt semmi, sőt, még akkor se, amikor tudott egy rövidebb utat lefele, előtte Merckxet se, utána Contadort vagy Froomet is alig.hat maskeppen latjuk ezt a sportot.Pont ez az izgi a háromhetesekben.Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
Sobri Jóska
no
több mint 3 éve
no
7 302
hat maskeppen latjuk ezt a sportot.Pont ez az izgi a háromhetesekben.Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
Sobri Jóska
több mint 3 éve
no
7 302
Amugy a hsz-nak az volt a lenyege hogy 0 verseny es izgalom de a kozvetites meg olyan hogy mintha all-time legjobb sportesemeny lenne.
több mint 3 éve
Pont ez az izgi a háromhetesekben.Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
több mint 3 éve
Pogacar elképesztő
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
no
7 302
no hosszú kommentjét nem idézem be, de ja ezen a tegnapi napon Pogacar inkább nyertes volt, hiszen Roglic teljesen elszállt, míg Carapaz feleslegesen fárasztotta magát, ehhez képest a kommentátorok ott tartottak, hogy Pogacarnak milyen szar napja volt. 😀Pogacar itt abszolut nyertesnek volt mondva.
Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.
Jughead
több mint 3 éve
carapaz megint full potyára fárasztotta magát amúgy, sokkal fáradtabb lesz majd mint a lutsenko féle csoport
több mint 3 éve
Hmm Pogačar támad kb. 35-tel a vége előtt. Nagyon hamar el akarja dönteni a lényegi kérdéseket.Sikerült.
Mikey
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Jughead
5 215
Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor nem lesz unalmas. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Zolika
912
Akkor elázik. 😊Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.És ha esik?
Jughead
több mint 3 éve
Jughead
5 215
no hosszú kommentjét nem idézem be, de ja ezen a tegnapi napon Pogacar inkább nyertes volt, hiszen Roglic teljesen elszállt, míg Carapaz feleslegesen fárasztotta magát, ehhez képest a kommentátorok ott tartottak, hogy Pogacarnak milyen szar napja volt. 😀 Egyébként, ha Pogacar nem esik (és ne essen), akkor végtelenül unalmas Tour lesz ez a sárga trikót tekintve.