Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 686 — Lucas Scott
Az elmúlt 8 napban 249 új fertőzöttről tudunk (33, 24, 32, 43, 35, 15, 22, 45 a napi új esetek száma).

Amikor hasonló számok voltak tavasszal, az első hullámban akkor kezdett beindulni (március 3.hetétől), majd jött a napi új 50-60-es eset (április eleje), majd a napi 70-100 (egész április).

Kíváncsi vagyok hasonló lesz-e a 2. hullám (ha tényleg annak az elején vagyunk), ha igen, akkor még 1-2 hétig hasonló számok lesznek (30-50 új eset), és utána kezd majd emelkedni.

A határokat tavasszal akkor zártuk le (márc 16), amikor napi 5-10 eset volt, és akkor vezették be a kijárási korlátozást amikor olyan számok voltak mint most...
Ha most nem lesznek szabályozások (+ itt az allergiaszezon ami miatt én már most kvára szenvedek), akkor csak nekem az az első gondolatom, h magasabb napi esetszámok is lehetnek, mint tavasszal?
Borbinho
Málta is érdekes helyzet most ilyen szempontból.
Ennyi aktív esetük sosem volt. Több, mint két hete minden egyes nap 10+ eset van, asszem ilyen az első hullámban nem fordult elő. Napi új fertőzés rekord megdőlt a héten, és meredekebbnek tűnik a görbe, mint első hullámban. Ennek ellenére Abela is olyan kommunikációt folytat, hogy nem releváns, mert többnyire fiatalok a fertőzöttek, enyhe lefolyású, nincs haláleset, nincs miért aggódni. Szó sincs arról, hogy bármilyen korlátozásokat vezetnek be, nem hogy lezárnák az országot ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 071 — Слава Україні! Героям слава!
Az elmúlt 8 napban 249 új fertőzöttről tudunk (33, 24, 32, 43, 35, 15, 22, 45 a napi új esetek száma).

Amikor hasonló számok voltak tavasszal, az első hullámban akkor kezdett beindulni (március 3.hetétől), majd jött a napi új 50-60-es eset (április eleje), majd a napi 70-100 (egész április).

Kíváncsi vagyok hasonló lesz-e a 2. hullám (ha tényleg annak az elején vagyunk), ha igen, akkor még 1-2 hétig hasonló számok lesznek (30-50 új eset), és utána kezd majd emelkedni.

A határokat tavasszal akkor zártuk le (márc 16), amikor napi 5-10 eset volt, és akkor vezették be a kijárási korlátozást amikor olyan számok voltak mint most...
Ha most nem lesznek szabályozások (+ itt az allergiaszezon ami miatt én már most kvára szenvedek), akkor csak nekem az az első gondolatom, h magasabb napi esetszámok is lehetnek, mint tavasszal?
Borbinho
Abszolúte logikusnak tűnik. Főleg, hogy itt szeptemberig senki nem vár jelentősebb korlátozást, aztán persze lehet meglepi. Az biztos, hogy ezt nehéz megjósolni, mondá Zombori Taktikus Sándor.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 hvg.hu/kultura/20200812_Korornavirusban_elhunyt_Trini_Lopez
empty taxi
Rip ☹️😔

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
empty taxi
😞

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
nem csak nálunk merült ez fel:
 youtu.be/yKBV6LBvjOg

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 662 — farkas.l.zoltan@gmail.com
tegnap mérgesen rámszólt a gyógyszertáros öregasszony, hogy vegyem már le a maszkot, mert nem érti mit mondok ¯\_(ツ)_/¯
kaszo
Mert motyogsz. Ne motyogj...
Sobri Jóska
Heti 3-szor eligazítást tartok 30-40 embernek az udvaron maszkban (mert ott is kötelező). Teli tüdőből kell nyomnom, mert jönnek mennek a kamionok. Nem tudom a hátsók mit értenek belőle, de ha rákérdezek mindegyik bólogat hogy értették. 😊
Szerintem a maszk jobban megfogja a hangot mint a vírust 😊
bcsarli
Nekem sosincs ilyen problémám maszkban.
Érthetően artikulálj, az fontosabb, mint a hangerő.
Sobri Jóska
Ezek szerint te is rendszeresen tartassz beszédet szabadtéren közepes létszámú embernek háttérzajjal.
bcsarli
Ha az embernek a fejében vannak a hangok állandóan és az erkélyen motyog magában az is ebbe a kategóriába számít? 😊

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
tegnap mérgesen rámszólt a gyógyszertáros öregasszony, hogy vegyem már le a maszkot, mert nem érti mit mondok ¯\_(ツ)_/¯
kaszo
Sobri Jóska
Heti 3-szor eligazítást tartok 30-40 embernek az udvaron maszkban (mert ott is kötelező). Teli tüdőből kell nyomnom, mert jönnek mennek a kamionok. Nem tudom a hátsók mit értenek belőle, de ha rákérdezek mindegyik bólogat hogy értették. 😊
bcsarli
Sobri Jóska
Ezek szerint te is rendszeresen tartassz beszédet szabadtéren közepes létszámú embernek háttérzajjal.

több mint 5 éve
Érdekes ez az orosz vakcina mondás. Valószínűleg trukkoznek megint valamit, de simán lehet hogy az alfa és béta tesztekkel már csak finomitaniuk kell a dolgokon, és élesben demoztatjak a projektjuk 😊

Inkább legyen a készleten mondjuk 10 millió oltás vagy gyógyszer a tél előtt nem vegigtesztelve a procedúrát mint megint a maszkban és az OT zseniális kepessegeiben kelljen bízni...
FLZOLI
alfabéta nenincs
ijenek vannak e
 semmelweis.hu/klinikai-vizsgalatok/oktatas/a-klinikai-vizsgalatok-fazisai/
sutianap
Az oroszok inkáb ezt követik szerintem 😊
 www.guru99.com/alpha-beta-testing-demystified.html

Unit test - Az anyag az asztalra fröccsenve nem marja le a festéket, pipa
Integration testing - vodkába keverve feloldódik, pipa
System testing - Vodkával együtt meg lehet inni, a delirium beálltát nem késlelteti, pipa
Már csak a user visszacsatolás van hátra

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Érdekes ez az orosz vakcina mondás. Valószínűleg trukkoznek megint valamit, de simán lehet hogy az alfa és béta tesztekkel már csak finomitaniuk kell a dolgokon, és élesben demoztatjak a projektjuk 😊

Inkább legyen a készleten mondjuk 10 millió oltás vagy gyógyszer a tél előtt nem vegigtesztelve a procedúrát mint megint a maszkban és az OT zseniális kepessegeiben kelljen bízni...
FLZOLI
alfabéta nenincs
ijenek vannak e
 semmelweis.hu/klinikai-vizsgalatok/oktatas/a-klinikai-vizsgalatok-fazisai/

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
kaszo
Sobri Jóska
bcsarli

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26
kaszo
Sobri Jóska
bcsarli
Pista bátyánk tudja a megoldást:

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
kaszo
Sobri Jóska

több mint 5 éve
 24.hu/belfold/2020/08/12/mero-laszlo-koronavirus-index-interju/?fbclid=IwAR03URbhjjy14rg1gK3RMTIyWT_0TXL-4kiPMWahS3463PGgKSldPh1vEB8

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
kaszo

több mint 5 éve
kaszo
olyan hogy gyógyszertáros nemnincs
vagy gyógyszerész vagy asszisztens... pls
sutianap
hát pedig egyiknek se tűnt ezek közül.
kaszo
Látszik is, hogy egyik se, ha arra kért, hogy vedd le a maszkot. 😀

több mint 5 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
kaszo
sutianap
hát pedig egyiknek se tűnt ezek közül.
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
kaszo

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
több mint 5 éve
 24.hu/kulfold/2020/08/11/koronavirus-orosz-vakcina-neve-sputnik-v-20-orszag-1-milliard-megrendeles/
sputnik 5 b+ 😒
Negritis
A V betű tuti a vodkát jelöli inkább. Placebo + házi vodka, az agysejtek mellett kiöl az mindent.

több mint 5 éve
 24.hu/kulfold/2020/08/11/koronavirus-orosz-vakcina-neve-sputnik-v-20-orszag-1-milliard-megrendeles/
sputnik 5 b+ 😒

több mint 5 éve
és elvileg a háziorvosi rendelők is zárva mert az orvosok karanténban

index.hu/belfold/2020/08/11/bezarnak_egy_ovodat_papan_miutan_pozitiv_lett_egy_kisgyerek_koronavirus-tesztje/

több mint 5 éve
Mai portya: 1 festékbolt, 2 ázsiai üzlet és 3 patika meglátogatása során a hatodik (!) helyen sikerült szűrőbetétes FFP3-as maszkot vennem (darabja 3000 HUF). Megtudtam, hogy elvileg egyszer használatos, de nyugodtan használjam többször is. A szűrőbetét azonban nem cserélhető.
Közben vettem egy FFP2-est is 2000-ért. Utána kicsit dühös lettem. Volt, ahol 2300-ért árulták ugyanezt, de a festékboltban csak 1100-ért.
Az egyik patikában mondták, hogy – mivel mosni nem szabad – fújjam le fertőtlenítővel, és tegyem ki száradni. A másik patikában ellenben közölték, hogy a világért se fújjam le fertőtlenítővel, mert tönkreteszi.
Ahhoz képest, hogy öt hónappal ezelőtt hirdették ki az országos veszélyhelyzetet, egész jól állunk. Mindenki kellőképpen felkészült, jöhet a második hullám.
nagylaza
De minek veszel ilyen drága cuccokat. A papírmaszk megvéd. Legalábbis amíg ebből van a legtöbb, és ezen lehet keresni a legtöbbet 😊