Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
na a legfontosabbat megléptékkitépték a kígyó nyelvét
NINCS ÉLŐ himnuszéneklés a nfl rendezvényeken
megmenekültavilág

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
annál komolyabb számok kellenek a teljes leálláshoz mint legutóbb voltak, mert most már valamivel jobban tudják a nyugati országok hogyan és mint lehet kezelniFocimeccs szünetében akarsz esküvőt?! 😛Előbb-utóbb szerintem ismét jön a tömegesemények (legyen az esküvő vagy sportesemény) tiltása. Vagy egy sporteseménynél a zártkapu vagy a nagyon limitált nézőszám.Ne már, novemberig húzzák ki 😀
NB2
Toca
Sok szempontból november lehet a legrosszabb, amikor még benne vagyunk és még fullon vannak a szabályozások.
Amúgy ha a nyaralások nem robbantják be igazán akkor az iskolakezdés sem tehet nagy kárt nem igaz?
Mondjuk én Mo helyében most kb lezárnám megint az országot a picsába és akkor tulzott belső intézkedéseket talán nem is kell végrehajtani, nem kell leállítani az életet újra.
Egyébként mi lesz a reakció majd ha hasonló számok lesznek mint tavasszal, megint leállítanak mindent vagy majd megmagyarázzák?
davemayer
pl ha az olaszoknál megint lesz napi 1500 új eset, de ez szét szórva az országban és nem 1-2 tartományra korlátozva az szintén más dolgot jelent
és reméljük az emberek és a kormányok tanultak annyit hogy nem kell full zárlat ahhoz hogy nagyjából kordában tarthassák
ehhez mondjuk ugye az alap dolgok hogy maszk, kesztyű, kézfertőtlenítő és távolság tartás szükséges lesz
valamint ha elkezd beütni a szar az éttermek/kocsmák számíthatnak egy újabb bezárásra és valszeg okos lenne ha az általános iskoláktól felfelé otthoni oktatás lenne
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Focimeccs szünetében akarsz esküvőt?! 😛Előbb-utóbb szerintem ismét jön a tömegesemények (legyen az esküvő vagy sportesemény) tiltása. Vagy egy sporteseménynél a zártkapu vagy a nagyon limitált nézőszám.Ne már, novemberig húzzák ki 😀
NB2
Toca
Sok szempontból november lehet a legrosszabb, amikor még benne vagyunk és még fullon vannak a szabályozások.
Amúgy ha a nyaralások nem robbantják be igazán akkor az iskolakezdés sem tehet nagy kárt nem igaz?
Mondjuk én Mo helyében most kb lezárnám megint az országot a picsába és akkor tulzott belső intézkedéseket talán nem is kell végrehajtani, nem kell leállítani az életet újra.
Egyébként mi lesz a reakció majd ha hasonló számok lesznek mint tavasszal, megint leállítanak mindent vagy majd megmagyarázzák?
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Előbb-utóbb szerintem ismét jön a tömegesemények (legyen az esküvő vagy sportesemény) tiltása. Vagy egy sporteseménynél a zártkapu vagy a nagyon limitált nézőszám.Ne már, novemberig húzzák ki 😀
NB2
több mint 5 éve
A vége kivételével pont ugyanezt akartam írni. Sportnál ha valami még futó versenysorozatot be akarnak fejezni azt mondom ok, az sem védhető igazán de legalább van indok. Na de már új sorozatok indulásáról is szó volt/van, aminek kb már most látszik hogy semmi értelme. Minek indítják el az nflt ha eleve hangulattalan lesz és még abban a formában sem lehet garantálni hogy be is tudják fejezni? Minek már most selejtezni a következő évi nemzetközi európai focira ha még az előző befejezésére is csak terv van de arra sem lehet rámondani hogy biztosan működni fog?Előbb-utóbb szerintem ismét jön a tömegesemények (legyen az esküvő vagy sportesemény) tiltása. Vagy egy sporteseménynél a zártkapu vagy a nagyon limitált nézőszám.Mi a fasznak csinálni bármi olyat, ami ennyire veszélyes?
NB2
Valószínűleg azért, mert ilyen az emberi természet.
Leszarja a racionalitást, a megelőzést, prevenciót, előrelátást, tervezést az élet minden területén, és csak a vágyai, szükségletei, öncéljai kielégítése, megvalósítása vezérli. Így volt ez sokezer éve is, sokszáz éve is, így van ez most is.
Új-Zélandon (oké, sziget, kétezer km-re a legközelebbi kontinenstől) be tudtak zárkózni, a betegek meghaltak, meggyógyultak, a járvány lecsengett, meg tudták oldani.
Európa miért nem tudja? (Vagy akár az USA.)
Mert kurvára töketlen, és az elmúlt ezer évben arra szocializálódlott, hogy nem tanul, nem alkalmazkodik, nem tud markáns döntéseket hozni, belefullad a saját erőképébe és az ebből fakadó túlkompenzáló polkorrektségébe.
Minek bármilyen sporteseményt rendezni világjárvány alatt?
Miért kell úgy csinálni, mint Károly, aki akkor fog fel valamit, ha belehal?
Pénzért, nyilvánvaló.
És minek a pénz?
Mert képtelen felfogni, hogy ez a világ, már nem az a világ, ami tavaly volt. Mert nem tanul, nem alkalmazkodik... és körbe is értünk.
Sobri Jóska
Az hogy egy ország hogy szabályozza az eseményeit abban nagyobb szabadság megengedhető, de számomra teljesen nyilvánvaló hogy minden nemzetközi sporteseményt le kellene fújni, vagy max abban gondolkodni hogy a már futót befejezni és a következőt csak akkor elindítani ha látszik az hogy hogyan akarják stabilan végig csinálni.
És tényleg, a pénz felülírja ezt is.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Előbb-utóbb szerintem ismét jön a tömegesemények (legyen az esküvő vagy sportesemény) tiltása. Vagy egy sporteseménynél a zártkapu vagy a nagyon limitált nézőszám.Mi a fasznak csinálni bármi olyat, ami ennyire veszélyes?
NB2
Valószínűleg azért, mert ilyen az emberi természet.
Leszarja a racionalitást, a megelőzést, prevenciót, előrelátást, tervezést az élet minden területén, és csak a vágyai, szükségletei, öncéljai kielégítése, megvalósítása vezérli. Így volt ez sokezer éve is, sokszáz éve is, így van ez most is.
Új-Zélandon (oké, sziget, kétezer km-re a legközelebbi kontinenstől) be tudtak zárkózni, a betegek meghaltak, meggyógyultak, a járvány lecsengett, meg tudták oldani.
Európa miért nem tudja? (Vagy akár az USA.)
Mert kurvára töketlen, és az elmúlt ezer évben arra szocializálódlott, hogy nem tanul, nem alkalmazkodik, nem tud markáns döntéseket hozni, belefullad a saját erőképébe és az ebből fakadó túlkompenzáló polkorrektségébe.
Minek bármilyen sporteseményt rendezni világjárvány alatt?
Miért kell úgy csinálni, mint Károly, aki akkor fog fel valamit, ha belehal?
Pénzért, nyilvánvaló.
És minek a pénz?
Mert képtelen felfogni, hogy ez a világ, már nem az a világ, ami tavaly volt. Mert nem tanul, nem alkalmazkodik... és körbe is értünk.
több mint 5 éve
444.hu/2020/08/10/a-szennyvizadatok-alapjan-4-10-napon-belul-novekedni-fog-a-koronavirusos-megbetegedesek-szamam.hvg.hu/itthon/20200810_merkely_bela_koronavirus_masodik_hullam
Beki
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
444.hu/2020/08/10/a-szennyvizadatok-alapjan-4-10-napon-belul-novekedni-fog-a-koronavirusos-megbetegedesek-szama
több mint 5 éve
Előbb-utóbb szerintem ismét jön a tömegesemények (legyen az esküvő vagy sportesemény) tiltása. Vagy egy sporteseménynél a zártkapu vagy a nagyon limitált nézőszám.
több mint 5 éve
www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-nem-utazott-el-hetfon-lisszabonba-az-atletico-madrid-2777321és akkor most lesz érdemes figyelni hogy ezek után mi lesz
több mint 5 éve
ez is fasza24.hu/belfold/2020/08/10/koronavirus-ujfeherto-rendezveny-hazi-karanten/
több mint 5 éve
ejj ezek a mai fiatalokwww.origo.hu/itthon/20200810-koronavirus-semmelweisegyetem-fertozes.html
több mint 5 éve
Lehet védekezett hitetlenül is. Ez sem derül ki a cikkekből.Ez nem biztos. Ha hitt volna benne, lehet, hogy védekezett volna, és el sem kapja.Elhiszem. Hát akkor nem kamu a cikk, csak olyan adatszegény, hogy nagyfokú bizalmat igényel a médium irányába elsőre tényként kezelni. Bennem ez nincs meg.Némi keresgélés után kideríthető, hogy ki az illető. Nem szeretnék személyes adatokat sérteni, ezért inkább nem írom ide.Akkor itt egy bővebb változat. Nem annyira tűnik kamunak. (Még akkor sem, ha a Blikk a forrás.)444.hu/2020/08/09/azt-terjesztette-a-magyar-ferfi-hogy-a-covid-kamu-julius-25-en-kiirta-az-fb-re-hogy-megbetegedett-augusztus-5-en-meghaltEnnyi a teljes cikk szövege:
nagylaza
“Én voltam az egyik szószólója annak, hogy a coviddal kapcsolatos hírek kamu! Hát nem az! Elkaptam! Borzasztó érzés! Vigyàzzatok magatokra, tartsátok be szabàlyokat, higgyétek el nekem, hogy nagyon megéri!“
Ez állt egy járműszereléssel foglalkozó magyar férfi július 25-én írt facebookos bejegyzésében. A családja tíz nappal később már arról volt kénytelen posztolni a férfi falára, hogy
“Legyengült teste nem volt képes tovább harcolni a betegséggel. Fájdalommal búcsúzunk tőle. Emléke szívünkben örökké él.”
Ha ez nem lenne elég szomorú, még ezek után is akadtak olyan ismerősei, akik a kommentjeik szerint kételkedtek a halála okában.
A cikk célja okés, ne bagatelizálj, védekezz, de aznap csak egy idős, krónikus beteg halt meg. 4-én és 6-án is.
Szóval a cikk is kamu valószínűleg.
Sobri Jóska
www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-tagado-magyar-ferfi-meghalt/jsfvg9x
nagylaza
nagylaza
De tényleg van egy Károly, aki rákúrt, pedig nem is hitt benne.
Tanulság1.: a valósag és a hit két teljesen különböző dolog.
Tanulság2: nem azért halt meg szegény hülye, mert nem hitt benne. Nem a “nemhivés” következménye a halál, hanem az életkor, a krónikus betegsége (COPD) és a vírus kedvezőtlen konstellációjáé.
Tanulság3.: egyik tanulság se hordoz valódi, alkalmazható, hasznosítható, instant tanulságot számunkra.
Sobri Jóska
peterk2005
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20200810_szennyviz_koronavirus_fertozes_debrecen_budapest
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Ez nem biztos. Ha hitt volna benne, lehet, hogy védekezett volna, és el sem kapja.Elhiszem. Hát akkor nem kamu a cikk, csak olyan adatszegény, hogy nagyfokú bizalmat igényel a médium irányába elsőre tényként kezelni. Bennem ez nincs meg.Némi keresgélés után kideríthető, hogy ki az illető. Nem szeretnék személyes adatokat sérteni, ezért inkább nem írom ide.Akkor itt egy bővebb változat. Nem annyira tűnik kamunak. (Még akkor sem, ha a Blikk a forrás.)444.hu/2020/08/09/azt-terjesztette-a-magyar-ferfi-hogy-a-covid-kamu-julius-25-en-kiirta-az-fb-re-hogy-megbetegedett-augusztus-5-en-meghaltEnnyi a teljes cikk szövege:
nagylaza
“Én voltam az egyik szószólója annak, hogy a coviddal kapcsolatos hírek kamu! Hát nem az! Elkaptam! Borzasztó érzés! Vigyàzzatok magatokra, tartsátok be szabàlyokat, higgyétek el nekem, hogy nagyon megéri!“
Ez állt egy járműszereléssel foglalkozó magyar férfi július 25-én írt facebookos bejegyzésében. A családja tíz nappal később már arról volt kénytelen posztolni a férfi falára, hogy
“Legyengült teste nem volt képes tovább harcolni a betegséggel. Fájdalommal búcsúzunk tőle. Emléke szívünkben örökké él.”
Ha ez nem lenne elég szomorú, még ezek után is akadtak olyan ismerősei, akik a kommentjeik szerint kételkedtek a halála okában.
A cikk célja okés, ne bagatelizálj, védekezz, de aznap csak egy idős, krónikus beteg halt meg. 4-én és 6-án is.
Sobri Jóska
nagylaza
nagylaza
Tanulság2: nem azért halt meg szegény hülye, mert nem hitt benne. Nem a “nemhivés” következménye a halál, hanem az életkor, a krónikus betegsége (COPD) és a vírus kedvezőtlen konstellációjáé.
Tanulság3.: egyik tanulság se hordoz valódi, alkalmazható, hasznosítható, instant tanulságot számunkra.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
444.hu/2020/08/10/kepet-posztolt-a-zsufolt-iskolai-folyosorol-megbuntettek-erte-majd-kilencen-megfertozodtek-georgiabanIdehaza pedig a gólyatáborok többségét megtartják.
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/08/09/belgium_tengerpart_koronavirus_korlatozas/www.thesun.co.uk/news/12352765/massive-beach-brawl-belgium-umbrellas-sunbeds/
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 5 éve
"Illegális bevándorlás - Bakondi: nőtt a migránstömeg miatti fertőzési veszélyEzek az új szakkifejezések ...
A migránstömeg miatti fertőzési veszély a korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában."
Ez az igazi nagy baj! A migráncsok hozzák a vírust! Fenyeget a MIGRÁNSTÖMEG!
nagylaza
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
"Illegális bevándorlás - Bakondi: nőtt a migránstömeg miatti fertőzési veszélyA migránstömeg miatti fertőzési veszély a korábbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában."
Ez az igazi nagy baj! A migráncsok hozzák a vírust! Fenyeget a MIGRÁNSTÖMEG!
több mint 5 éve
moly.hu/konyvek/paolo-giordano-jarvany-idejenAz Ncore-on fent van.
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
Annyi tanulság azért van, hogy nem kell hülyeségeket beszélni, mert az ember hajlamos rá, hogy a viselkedését a saját buta szövegeihez igazítsa. Károly halála előtt nem sokkal az egyik hozzátartozója (legalábbis a családnév egyezik: feltételezem, hogy rokon) még arról posztolgatott, hogy mekkora nagy átverés ez a koronavírusos hiszti + nincs is járvány.Elhiszem. Hát akkor nem kamu a cikk, csak olyan adatszegény, hogy nagyfokú bizalmat igényel a médium irányába elsőre tényként kezelni. Bennem ez nincs meg.Némi keresgélés után kideríthető, hogy ki az illető. Nem szeretnék személyes adatokat sérteni, ezért inkább nem írom ide.Akkor itt egy bővebb változat. Nem annyira tűnik kamunak. (Még akkor sem, ha a Blikk a forrás.)444.hu/2020/08/09/azt-terjesztette-a-magyar-ferfi-hogy-a-covid-kamu-julius-25-en-kiirta-az-fb-re-hogy-megbetegedett-augusztus-5-en-meghaltEnnyi a teljes cikk szövege:
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Elhiszem. Hát akkor nem kamu a cikk, csak olyan adatszegény, hogy nagyfokú bizalmat igényel a médium irányába elsőre tényként kezelni. Bennem ez nincs meg.Némi keresgélés után kideríthető, hogy ki az illető. Nem szeretnék személyes adatokat sérteni, ezért inkább nem írom ide.Akkor itt egy bővebb változat. Nem annyira tűnik kamunak. (Még akkor sem, ha a Blikk a forrás.)444.hu/2020/08/09/azt-terjesztette-a-magyar-ferfi-hogy-a-covid-kamu-julius-25-en-kiirta-az-fb-re-hogy-megbetegedett-augusztus-5-en-meghaltEnnyi a teljes cikk szövege:
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
nagylaza
több mint 5 éve
Némi keresgélés után kideríthető, hogy ki az illető. Nem szeretnék személyes adatokat sérteni, ezért inkább nem írom ide.Akkor itt egy bővebb változat. Nem annyira tűnik kamunak. (Még akkor sem, ha a Blikk a forrás.)444.hu/2020/08/09/azt-terjesztette-a-magyar-ferfi-hogy-a-covid-kamu-julius-25-en-kiirta-az-fb-re-hogy-megbetegedett-augusztus-5-en-meghaltEnnyi a teljes cikk szövege:
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 5 éve
Akkor itt egy bővebb változat. Nem annyira tűnik kamunak. (Még akkor sem, ha a Blikk a forrás.)444.hu/2020/08/09/azt-terjesztette-a-magyar-ferfi-hogy-a-covid-kamu-julius-25-en-kiirta-az-fb-re-hogy-megbetegedett-augusztus-5-en-meghaltEnnyi a teljes cikk szövege:
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/08/09/norvegia_franciaorszag_repulogep_karanten_koronavirus/