Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Mondjuk én kicsit megfordítanám a kérdést.Pontosan, már bocsánat de aki nem bír ki egy évet hogy ne nyaraljon külföldön az baszódjon meg. Ha üzleti ügy akkor pedig igenis tájékozodjon előre hogy merre halad az az ország ahova tart, nem lesz egy full zöld tünetmentes országból 2-3 nap alatt piros.
Ha valaki elmegy nyaralni annak ellenére, hogy kérve lett ha lehet ne tegye illetve nem képes tesztelni magát hazafele, hogy ha már kint volt, megbizonyosodjon arról, hogy ő nem fertőződött akkor miért is baj ez a törvény ?
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Az elvet értem, a gondom az egésszel az h módosították a törvény végrehajtási rendeletét, ami így elvileg ellentmond a törvénynek, ami ugye magasabb rendű jogszabály, fog ez az ügy még a Kúrián járni...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
rokaur
876
Spanyolok mikor átkerültek sárgába napi 2000+ volt a fertőzöttek száma (több napja, nem egyszeri eset), nem mondanám egy előre nem látható eseménynek, hogy átkerültek. Augusztus 5.-én jelentették be, hogy sárgába kerültek és 8.-tól volt hatályos.Most kiutazni az országból nyaralás céljából rettentő nagy luxus, vannak akik elvesztették az állásukat, nagy segítséget az államtól nem kapnak, nagyon jól venné ki magát, hogy azok meg akik 10 napot Mallorcán nyaraltak az állam költségén tesztelhetnek.
Illetve elveszi a kedvet a minden hétvégén hazalátogatástól, mi is szerettünk volna feleségemmel hazalátogatni a szabadságunk alatt, de nincs annyi szabadságunk, hogy leüljük a karantént otthon, 200k meg pláne nincs arra, hogy önköltségen teszteljünk magánklinikán, szóval mi ennek hatására maradtunk ami az ország szempontjából jó, nekünk szar - de megértjük.
Szerkesztette: rokaur
több mint 5 éve
Mondjuk én kicsit megfordítanám a kérdést.Ha valaki elmegy nyaralni annak ellenére, hogy kérve lett ha lehet ne tegye illetve nem képes tesztelni magát hazafele, hogy ha már kint volt, megbizonyosodjon arról, hogy ő nem fertőződött akkor miért is baj ez a törvény ?
több mint 5 éve
tegyük fel hogy van egy autód ahova leparkolsz délután, megiszol 3 sört a meccs soránMi pont így jártunk anno a Las Palmas-ban, kedd-szerda-csütörtök este ugyanoda parkoltuk az autót, az első két nap utáni reggelen nem is volt ezzel gond, csak mikor péntek reggel mentünk volna érte, a hűlt helyét se találtuk, mert elvontatták, mivel valami felvonulást rendeztek a belvárosban, amiről akkor szereztél csak tudomást, ha épp észrevetted az egy-két random helyen csütörtökön kirakott táblát... (és mikor leparkoltunk, rengeteg másik autó volt a közelben, abból se tűnhetett fel, hogy valami nem stimmel)
éjfélkor pedig jön az intézkedés hogy onnantól az már nem parkoló hely ezért elvontatják az autódat és ha visszaakarod kapni akkor fizess 30ezret érte (nem tudom mennyi most az elszállítás a teszt miatt mondok 30at)
ugye előre nem tudhattad hogy az a hely nem lesz többé parkoló és éjfélkor el se viheted mert ittál (nyaralni vagy)
akkor itt te vagy a hülye? vagy pedig a rendszer szar ami azt bünteti aki nem tehet róla?
Negritis
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
dawyd728
4 117
tegyük fel hogy van egy autód ahova leparkolsz délután, megiszol 3 sört a meccs soránMost nem az van, h az adott kerületben éjfél után úgy adódhat, h egyik pillanatról a másikra elvihetik a parkoló autókat, mert olyan a helyzet? Nincs kommunikálva ez az infó, akkor igazad van.
éjfélkor pedig jön az intézkedés hogy onnantól az már nem parkoló hely ezért elvontatják az autódat és ha visszaakarod kapni akkor fizess 30ezret érte (nem tudom mennyi most az elszállítás a teszt miatt mondok 30at)
ugye előre nem tudhattad hogy az a hely nem lesz többé parkoló és éjfélkor el se viheted mert ittál (nyaralni vagy)
akkor itt te vagy a hülye? vagy pedig a rendszer szar ami azt bünteti aki nem tehet róla?
Negritis
Felelőssen kell dönteni. Persze tudom nem mindenki szórakozásból utazgat, de az élet nem mindig igazságos..
több mint 5 éve
akkor lenne igazad ha senkinek nem járna aki külföldön volt, de nem ez a helyzet áll fentDe az nem büntetes, ha nem kapsz kedvezményt.megint az van hogy ha nem értek vele egyet teljesen akkor már csak azért lehet mert a kormányt kritizálom, nem pedig azért mert ténylegesen nem értek teljesen vele egyetaz hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökEgy praktikus kérdés.
viszont az hogy jár-e közben táppénz függjön attól amikor kimegyek
ha jóhiszeműen betartva a szabályokat zöldbe megyek ki, akkor mire fel vagyok megbüntetve mikor hazajövök?
márpedig a szabályozás szövege szerint csak azt nézik amikor hazajöttél
Negritis
Honnan tudható mikor mentem ki?
Beülök a kocsimba este, reggel Nizzában vagyok. Nulla határellenőrzés. (Ha majd még hazafele is nulla, akkor hidd el, a legtöbben úgyse maradnak otthon karanténban.)
Ha rendeletet alkotsz, abba egzakt dolgok kellenek.
Az, hogy mikor jössz, az egzakt.
De ha még egyértelmű is lenne a megérkezés (mondjuk repülök), akkor is az számít mikor érkezel, az adja a valós választ a veszélyre.
Értem, hogy szokás itthon a mindig aktuális (kormányzati) proaktivitást fikázni, de ez a döntés egy jó döntés. Ha emiatt akár egy pöcs is itthonmarad, és nem hoz mondjuk Brazíliábol egy adag vírust, már megérte.
Sobri Jóska
nekem az a bajom vele hogy azokat is bünteti akik betartják a szabályokat amit nem tartok korrektnek
függetlenül mindentől
Negritis
Régen, aki nem dolgozott, az nem kapott pénzt. Mindegy, hogy beteg volt, vagy lógott, vagy esküvőre ment.
Ma már van egyfajta társadalombiztosítás, aminek a “táppénz” is a része. De nem mindig, mindenkinek.
Az nem büntetés, ha a jogosultság nem teljeskörű. Ha mondjuk nincs jegyed, nem szállhatsz repülőre. Nem megbüntetnek azzal, hogy nem szállhatsz fel, hanem nem kapsz meg valamit, amire nincs jogosultságod. Ha eddig olyan helyzetben voltál, hogy egy telefon, kértel egy jegyet és kaptál, de most már ez a helyzet nem áll fenn, ez nem büntetés, csak kedvezménycsökkenés.
Sobri Jóska
aki zöld országba megy és mázlija van hogy zöld ország maradt ő nem jár így
a szociális juttatások miatt fizetem az adót, ha nem akarnék védőhálót akár dolgozhatnék amerikában is ahol hagyják hogy megdögöljek ha már nem tudok robotolni
és ha akarná a kormány tudná ellenőrizni hogy ki mikor lép ki ha megint figyelné a határokat amit amúgy se ártana ha már ennyire csak kintről jön be a vírus
tegyük fel hogy van egy autód ahova leparkolsz délután, megiszol 3 sört a meccs során
mi van akkor ha én kiutaztam 12.én 13.án jött ez a baromság és 14én kitalálják hogy ahol vagyok most már sárga nem pedig zöld
semmi információnak nem voltam a tudatában mégis megbüntetnek érte
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
De az nem büntetes, ha nem kapsz kedvezményt.megint az van hogy ha nem értek vele egyet teljesen akkor már csak azért lehet mert a kormányt kritizálom, nem pedig azért mert ténylegesen nem értek teljesen vele egyetaz hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökEgy praktikus kérdés.
ha jóhiszeműen betartva a szabályokat zöldbe megyek ki, akkor mire fel vagyok megbüntetve mikor hazajövök?
Negritis
Beülök a kocsimba este, reggel Nizzában vagyok. Nulla határellenőrzés. (Ha majd még hazafele is nulla, akkor hidd el, a legtöbben úgyse maradnak otthon karanténban.)
De ha még egyértelmű is lenne a megérkezés (mondjuk repülök), akkor is az számít mikor érkezel, az adja a valós választ a veszélyre.
Értem, hogy szokás itthon a mindig aktuális (kormányzati) proaktivitást fikázni, de ez a döntés egy jó döntés. Ha emiatt akár egy pöcs is itthonmarad, és nem hoz mondjuk Brazíliábol egy adag vírust, már megérte.
Sobri Jóska
nekem az a bajom vele hogy azokat is bünteti akik betartják a szabályokat amit nem tartok korrektnek
függetlenül mindentől
Negritis
Régen, aki nem dolgozott, az nem kapott pénzt. Mindegy, hogy beteg volt, vagy lógott, vagy esküvőre ment.
Ma már van egyfajta társadalombiztosítás, aminek a “táppénz” is a része. De nem mindig, mindenkinek.
Az nem büntetés, ha a jogosultság nem teljeskörű. Ha mondjuk nincs jegyed, nem szállhatsz repülőre. Nem megbüntetnek azzal, hogy nem szállhatsz fel, hanem nem kapsz meg valamit, amire nincs jogosultságod. Ha eddig olyan helyzetben voltál, hogy egy telefon, kértel egy jegyet és kaptál, de most már ez a helyzet nem áll fenn, ez nem büntetés, csak kedvezménycsökkenés.
több mint 5 éve
megint az van hogy ha nem értek vele egyet teljesen akkor már csak azért lehet mert a kormányt kritizálom, nem pedig azért mert ténylegesen nem értek teljesen vele egyetaz hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökEgy praktikus kérdés.
Negritis
Sobri Jóska
függetlenül mindentől
több mint 5 éve
Azt is tedd hozzá, kérlek, hogy Horváto. és Au. milyen színű.denem praccíliából hozzák, hanem horvátból meg ósztriából - teljesen fals a kockázatfelmérésaz hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökEgy praktikus kérdés.
Negritis
Sobri Jóska
voltál-e külföldön?
nem, a férjem klágenfurtba, háromhetente hazajár, tőle kaptam
kakukk
külföldön vótál-e?
nem, a lányom barátja egy törökfijú kéthétig nálunk lakott
szevasz
és ezek mennek, nem a bárányfelhők...
sutianap
több mint 5 éve
denem praccíliából hozzák, hanem horvátból meg ósztriából - teljesen fals a kockázatfelmérésaz hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökEgy praktikus kérdés.
Negritis
Sobri Jóska
voltál-e külföldön?
nem, a férjem klágenfurtba, háromhetente hazajár, tőle kaptam
kakukk
külföldön vótál-e?
nem, a lányom barátja egy törökfijú kéthétig nálunk lakott
szevasz
és ezek mennek, nem a bárányfelhők...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Annak volt előzménye.volt már említve, és beszéltétek ismondjuk ingatlan ugyanúgy necces tud lenni ilyen helyzetbenMiért?
Negritis
Ott van.
Nem kér enni, az emberek száma csak nő, ‘90 óta konstans emelkedik itthon az értéke, és hacsak nem államosítják nehéz elbukni, elveszteni, elorozni.
Mi benne a necc?
Sobri Jóska
te hoztad fel a barcelonai einstandot csupán azért említettem meg
Negritis
Ha pikkpakk államosítják, akkor valóban nem jó.
De ennek nagyon kicsi az esélye, vállalható. (Arról nem is beszelve, hogyha a 100 milliós lakásod elkobozzák, akkor valószínűleg a 100 milliós bankbetéted is.)
több mint 5 éve
az hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökEgy praktikus kérdés.
Negritis
több mint 5 éve
Tisztázzuk: nem megyek külföldre nyaralni, pedig terveztem.Ha csóró vagy, mit utazgatsz?Szerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Senkit nem hagyunk az út szélén.
Vrij6
Az nem kap táppénzt, aki piros és sárga országba megy nyaralni, majd onnan hazatérve karanténba kenyszerül, és a karanténidőszakot akarja kifizettetni.
Így szerintem se jár a táppénz. Ez az “ára”, hogy oda ment, ahova épeszű ember nem menne.
Sobri Jóska
nagylaza
Ha nem bírsz egy tesztet kifizetni, akkor mit utazgatsz?
Ha nem bírsz a seggeden ülni, vagy oda menni (bárhova itthon, szinte bárhova az EU-ban), amelyik ország csak mérsékelten veszélyes, akkor így jártál, fizess, és baszódj meg a karanténban, ne bóklásszál és ne várd, hogy majd ezért még pénzt is kapsz.
Ha utálod Orbánt, és bármi, amit a kormányzat csinál, csak idegesít, és csak fikázni tudod, akkor majd 22-ben szavazz ellene.
Ez egy teljesen logikus és észszerű döntés volt. Ha nem így látod, mert Orbán egy geci, akkor nem így látod. Attól még az.
Sobri Jóska
Ámde. Lehet, hogy a "csórók" olcsóbban megússzák, ha nem a Balatonon, hanem másik országban töltenek el egy hetet. Vagy: rokonokat látogatnak pl. Romániában. Vagy: üzleti útra kell menniük. Vagy: stb. A külföldi út nem feltétlenül egyenlő a luxussal és/vagy a felelőtlenséggel.
A teszt azoknál is 30 ezernél indul, akik át se lépték a határt.
Kösz a tippet, megfontolom. Lehet, hogy nem a Fideszre fogok szavazni. Tudod mit? Már meg is győztél.
több mint 5 éve
Sztem vki színtévesztő az egyébként innen fúj a szél:Szerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Az nem kap táppénzt, aki piros és sárga országba megy nyaralni, majd onnan hazatérve karanténba kenyszerül, és a karanténidőszakot akarja kifizettetni.
Így szerintem se jár a táppénz. Ez az “ára”, hogy oda ment, ahova épeszű ember nem menne.
Sobri Jóska
nagylaza
www.youtube.com/watch?v=hTHvBLc4uBw

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
volt már említve, és beszéltétek ismondjuk ingatlan ugyanúgy necces tud lenni ilyen helyzetbenMiért?
Negritis
Ott van.
Nem kér enni, az emberek száma csak nő, ‘90 óta konstans emelkedik itthon az értéke, és hacsak nem államosítják nehéz elbukni, elveszteni, elorozni.
Mi benne a necc?
Sobri Jóska
te hoztad fel a barcelonai einstandot csupán azért említettem meg
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 5 éve
az hogy kell-e hatósági karantén az függjön attól amikor hazajövökSzuper.www.portfolio.hu/gazdasag/20200731/orban-viktor-uzent-a-kulfoldi-nyaralasra-keszuloknek-443120Akkor tájékozódj, hogy hol áll fenn a veszélye annak, hogy beszopod, és kalkuláld bele.az a jó hogy aznap döntik el hogy melyik ország milyen színű, tehát ha én kimentem 6.án a zöld spanyolországba mondván zöld akkor oda lehet utazniSzerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
nagylaza
ami 7.étől sárga lett, akkor beszoptam ...
Negritis
Sobri Jóska
a főni azt mondta hogy zöldbe menjek, zöldbe mentem
Negritis
De amikor jössz, logikus, hogy az számít, amiből jöttél.
Pl. én ma kimegyek Nizzába, zöld, 2 hét múlva berobban ott, én meg október közepén hazajövök. (Ha már utazok, szeretek hosszan, lehet ott ismerős, szállás, stb.) közben Franciao. bepirosodott.
Szerinted ne jöhessek haza?
Vagy ha hazajövök, szerinted rám a zöld szabályozás kellene vonatkozzon?
Eddig felelősebbnek tűntél...
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Szuper.www.portfolio.hu/gazdasag/20200731/orban-viktor-uzent-a-kulfoldi-nyaralasra-keszuloknek-443120Akkor tájékozódj, hogy hol áll fenn a veszélye annak, hogy beszopod, és kalkuláld bele.az a jó hogy aznap döntik el hogy melyik ország milyen színű, tehát ha én kimentem 6.án a zöld spanyolországba mondván zöld akkor oda lehet utazniSzerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
nagylaza
Negritis
Sobri Jóska
Negritis
De amikor jössz, logikus, hogy az számít, amiből jöttél.
Pl. én ma kimegyek Nizzába, zöld, 2 hét múlva berobban ott, én meg október közepén hazajövök. (Ha már utazok, szeretek hosszan, lehet ott ismerős, szállás, stb.) közben Franciao. bepirosodott.
Szerinted ne jöhessek haza?
Vagy ha hazajövök, szerinted rám a zöld szabályozás kellene vonatkozzon?
Eddig felelősebbnek tűntél...
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20200731/orban-viktor-uzent-a-kulfoldi-nyaralasra-keszuloknek-443120Akkor tájékozódj, hogy hol áll fenn a veszélye annak, hogy beszopod, és kalkuláld bele.az a jó hogy aznap döntik el hogy melyik ország milyen színű, tehát ha én kimentem 6.án a zöld spanyolországba mondván zöld akkor oda lehet utazniSzerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
nagylaza
Negritis
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Akkor tájékozódj, hogy hol áll fenn a veszélye annak, hogy beszopod, és kalkuláld bele.az a jó hogy aznap döntik el hogy melyik ország milyen színű, tehát ha én kimentem 6.án a zöld spanyolországba mondván zöld akkor oda lehet utazniSzerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
nagylaza
Negritis
több mint 5 éve
Ha csóró vagy, mit utazgatsz?Szerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
nagylaza
Ha nem bírsz egy tesztet kifizetni, akkor mit utazgatsz?
Ha nem bírsz a seggeden ülni, vagy oda menni (bárhova itthon, szinte bárhova az EU-ban), amelyik ország csak mérsékelten veszélyes, akkor így jártál, fizess, és baszódj meg a karanténban, ne bóklásszál és ne várd, hogy majd ezért még pénzt is kapsz.
Ha utálod Orbánt, és bármi, amit a kormányzat csinál, csak idegesít, és csak fikázni tudod, akkor majd 22-ben szavazz ellene.
Ez egy teljesen logikus és észszerű döntés volt. Ha nem így látod, mert Orbán egy geci, akkor nem így látod. Attól még az.
több mint 5 éve
az a jó hogy aznap döntik el hogy melyik ország milyen színű, tehát ha én kimentem 6.án a zöld spanyolországba mondván zöld akkor oda lehet utazniSzerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 5 éve
Szerintem is teljesen rendben van, hogy a végrehajtási rendelet módosításával írják felül a törvényt. Az is teljesen rendben van, hogy mindez egyik pillanatról a másikra történik. Az még nagyobb rendben van, hogy a kormány színezőst játszik a járványveszéllyel, és csak a Magasságos Ég tudja, melyik ország milyen alapon lesz piros, sárga vagy éppen zöld. Az pedig végképp a legnagyobb rendben van, hogy a teszt ára 30 ezerről indul.Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Csalóka a cím.hvg.hu/gazdasag/20200813_A_kormany_sajat_hataskorben_elvette_a_tappenzt_a_koronakarantenos_magyaroktol😀 😀 😀 😀
Negritis
Vrij6
több mint 5 éve
Ezt is írtam korábban, diverzifikáltan.mondjuk a keszpenz necces. pl egy moldav ismerosom gyujtott, gyujtott... kurva sok penzt, gazdagok voltak, majd jott a nagy valtozas.....a penzuk semmit nem ert.Az se valószínű azért Európa közepén.Még mindíg jobb, mint a bankbetét államosítása. Ha jól értelmeztem amit írtál.Technikailag igen (ha államcsőd van, vagy már arra készülnek mondjuk), de a gyakorlatban szükségtelen, hisz -leegyszerűsítve- csak visszaadja az állam, amit finanszírozásra kaptak.Megtehetik, hogy a futamidő lejárta után nem fizetik ki a kamattal együtt?Azt minek?Az állampapírt is államosíthatják?...mit lehet még államosítani???? 😊A második ingatlantól kezdve (lásd Barcelona) a bankbetétekig bármit.
zemanla
Sobri Jóska
bcsarli
Sobri Jóska
bcsarli
A nagyon pesszimista forgatókönyvekben se izgulnék egy állampapír miatt. (Csak ugye az eleve olyan alacsony hozam, hogy egy romló gazdasági környezetben negatív kamat lehet némileg magas infláció mellett. Befekteted mondjuk 10000 tojás értékét, és egy év múlva kamattal visszakapsz annyit, amiből 9000 tojást tudsz csak venni.)
Sobri Jóska
bcsarli
Csak gordonnak írtam mi lenne a pesszimista szcenárió.
Én személy szerint a bankbetétet is gáznak tartom (aki átélte a Postabank buktát, vagy ismer olyat, aki megszívta, vagy olvasott bankcsődökről, az soha nem fog egy bankban sem megbízni), de erről már volt disputa korábban. Én készpénz-, ingatlan-, aranypárti vagyok, az ténylegesen van. A bankbetét meg egy szám egy számítógépben, aminek a fedezete csak a bizalom. Én bizalmatlan típus vagyok.
Sobri Jóska
ZoliMP
3 skandináv korona (dkk, sek, nok), 3 dollár (usd, cad, aud), euro, svájci frank. Korábban angol font még.
Ha ez így egyben eldurran, akkor úgyis mindegy.
Nem igazán likvid. De olyan ember nem hiszem lenne, akinek van 5 ingatlana, de semmi kápé, arany. És amikor már több tízmilliód van, azt se fogod csak kápéban tartani, szóval kell is.Miért?Általánosságban egyetértek. Én is pártolom a mai Magyarországon az ingatlant mint befektetést.
Ott van.
Mi benne a necc?
Sobri Jóska
Mondjuk ugye a 2009-es válság után azért estek egy szép nagyot az ingatlanárak, ami után ugye '13 végén kezdtek el újra emelkedni az árak. Ha likviditási gondok miatt akkoriban kellett vkinek értékesítenie ingatlant az azért bukott rajta rendesen.
És itt térnék rá az ingatlan mint befektetés legnagyobb hátrányára: nem likvid. Ha gyorsan van szükséged pénzre, akkor az ebben "lekötött" pénzedhez valószínűleg nem vagy komolyabb veszteség árán jutsz hozzá.
empty taxi
Illetve áron alul mindig likvid, és ha befektetésnek veszed, nem lakni, akkor a kicsi, jó állapotú, jó lokációjút fogod tartani, aminek sokkal nagyobb a piaca, mint egy nagy 120m2-es családi háznak Újpesten.
És még a hitelválságot figyelembe véve is emelkedik és emelkedik az ingatlan egy régióközpontban (Budapest) ha nem 2-5 éveket nézel, hanem hosszabb szakaszokat.
Az a ritka ami 2013 és 19 között volt, hogy már 1-2 év után markáns haszonnal adhattál rajta túl.
Jó az ingatlan föld, telek egyaránt.
Mert van.
Ellentétben a bankbetéttel.
Bankban annyi legyen amennyit “használsz”.
Ha lenne 10 milliárdom se hiszem, hogy 10 milliónál több lenne bankban. Minek?