Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Hát nem tudom. Én ma voltam kontroll röntgenen. A betegek 90%-án volt maszk, a staff 90%-án pedig nem volt. Szerintem ezek tudnak valamit 😊
több mint 5 éve
Nálunk hétfőtől újra HO...Nekem ma valaszoltak az emailemre (amiben azt irtam kb h HO alatt is siman mentek a dolgok, meg h magasabb szamok vannak mint amikor a HO el lett rendelve meg be lett szuntetve, es h szemelyesen is azt latom bkvn h az emberek jelentos resze szarik a maszkra, es h szakertok szerint is a 2.hullam elejen lehetunk de egyelore meg nincs korlatozas v hatarzar),h majd 24.en ha mindenki visszajott nyaralasrol lesz egy vezetoi gyules ahol dontenek egy javaslatrol amit kikuldenek a nemeteknek. Ja meg h mindenkinek a sajat felelossege h a munkaidon kivul is figyeljen az egeszsegere (bkv, bulik, osszejovetelek), es h az iroda biztositott/fertotlenitett hely legalabb.
nagylaza
3 perce lakik az irodatol es kocsival jar, en meg 13 megallora a 4-6al...
Szoval ez van, bizok benne h lesz valtozas a lakossag reszerol, szeptemberre meg talan HO is lesz...
A BKV ma bejelentette h leszallitjak azokat akik nem viselnek maszkot.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Szerintem irreleváns mit mond az, aki rühelli Orbánt, mivel a szubjektivitását próbálja objektív igazságként interpretálni.Előbb még az elmúlt 15 évről beszéltél, a szoci+Fidesz vonulatról, ezért aztán én is erre reagáltam. Most pedig már a 90-es évek elején jársz, az MDF-kormány idején. Az ügynökakták hogyan jönnek ide?Eltekintve a 90-es évek olajos-törvényeitől, Bod Péter Ákos jóvoltából. De a Zétényi-Takács féle elévülési törvénytől, az ügynökakták sorsáig megesett párszor. Csak ugye a múlt és emlékezeted jótékony homálya...Ezzel nem vitatkozom. A visszamenőleges hatállyal hozott törvényeket azonban az OV-rendszer vezette be, függetlenül mindenféle leválaszthatatlan vonulattól.Én pont aztmondom, amit akarok. Az bizony minimum elmúlt 15 év.Sobri fórumtárs azt akarta mondani, hogy az "elmúlt tíz évben". 2010 előtt nem volt divat az utólagos jogalkotás. Akkor még hiányzott az a politikai innováció, amit OV oly sikeresen meghonosított.És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Igazából tudom, hogy a rendszer így működik, csak az itteni hozzászólással volt bajom, hogy miért nem tudom én ezt elfogadni. Együtt élni persze kénytelen vagyok vele, de elfogadni nem megy
Klaci79
nagylaza
Medgyessy megpuccsolását, majd az őszödi beszédet, annak okait és következményeit én egy leválaszthatatlan vonulatba veszem az Orbán-kormányzással, mint ami nélkül sose történt volna így.
Sobri Jóska
nagylaza
Nincs új a nap alatt, de persze neked, mivel rühelled Orbánt, az egész politikai szartúrás 2010-ben kezdődött. A valóságban sajnos nem.
Sobri Jóska
Jól látod, rühellem az Orbán-kormányt. Azt viszont nem állítottam, hogy az általad szartúrásnak nevezett politikai mélyrepülés 2010-ben kezdődött. Szerintem úgy érdemes vitatkozni, ha legalább érintőlegesen figyelembe vesszük, mit mond a másik. Szerinted?
nagylaza
Ahogy egy holokauszt-tagadóval, rasszistával, laposföldhívővel vagy homofóbbal se folytatnék érdemi vitát, mert nem érvekkel támasztja alá a vélt igazát, hanem a bugyutaságához keres muníciót, amivel dobálózhat, mint a majmok a szarukkal. És a végén úgyis mindig ugyanoda lyukad ki.
több mint 5 éve
Előbb még az elmúlt 15 évről beszéltél, a szoci+Fidesz vonulatról, ezért aztán én is erre reagáltam. Most pedig már a 90-es évek elején jársz, az MDF-kormány idején. Az ügynökakták hogyan jönnek ide?Eltekintve a 90-es évek olajos-törvényeitől, Bod Péter Ákos jóvoltából. De a Zétényi-Takács féle elévülési törvénytől, az ügynökakták sorsáig megesett párszor. Csak ugye a múlt és emlékezeted jótékony homálya...Ezzel nem vitatkozom. A visszamenőleges hatállyal hozott törvényeket azonban az OV-rendszer vezette be, függetlenül mindenféle leválaszthatatlan vonulattól.Én pont aztmondom, amit akarok. Az bizony minimum elmúlt 15 év.Sobri fórumtárs azt akarta mondani, hogy az "elmúlt tíz évben". 2010 előtt nem volt divat az utólagos jogalkotás. Akkor még hiányzott az a politikai innováció, amit OV oly sikeresen meghonosított.És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Igazából tudom, hogy a rendszer így működik, csak az itteni hozzászólással volt bajom, hogy miért nem tudom én ezt elfogadni. Együtt élni persze kénytelen vagyok vele, de elfogadni nem megy
Klaci79
nagylaza
Medgyessy megpuccsolását, majd az őszödi beszédet, annak okait és következményeit én egy leválaszthatatlan vonulatba veszem az Orbán-kormányzással, mint ami nélkül sose történt volna így.
Sobri Jóska
nagylaza
Nincs új a nap alatt, de persze neked, mivel rühelled Orbánt, az egész politikai szartúrás 2010-ben kezdődött. A valóságban sajnos nem.
Sobri Jóska
Jól látod, rühellem az Orbán-kormányt. Azt viszont nem állítottam, hogy az általad szartúrásnak nevezett politikai mélyrepülés 2010-ben kezdődött. Szerintem úgy érdemes vitatkozni, ha legalább érintőlegesen figyelembe vesszük, mit mond a másik. Szerinted?
több mint 5 éve
Eltekintve a 90-es évek olajos-törvényeitől, Bod Péter Ákos jóvoltából. De a Zétényi-Takács féle elévülési törvénytől, az ügynökakták sorsáig megesett párszor. Csak ugye a múlt és emlékezeted jótékony homálya...Ezzel nem vitatkozom. A visszamenőleges hatállyal hozott törvényeket azonban az OV-rendszer vezette be, függetlenül mindenféle leválaszthatatlan vonulattól.Én pont aztmondom, amit akarok. Az bizony minimum elmúlt 15 év.Sobri fórumtárs azt akarta mondani, hogy az "elmúlt tíz évben". 2010 előtt nem volt divat az utólagos jogalkotás. Akkor még hiányzott az a politikai innováció, amit OV oly sikeresen meghonosított.És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Klaci79
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 5 éve
Ezzel nem vitatkozom. A visszamenőleges hatállyal hozott törvényeket azonban az OV-rendszer vezette be, függetlenül mindenféle leválaszthatatlan vonulattól.Én pont aztmondom, amit akarok. Az bizony minimum elmúlt 15 év.Sobri fórumtárs azt akarta mondani, hogy az "elmúlt tíz évben". 2010 előtt nem volt divat az utólagos jogalkotás. Akkor még hiányzott az a politikai innováció, amit OV oly sikeresen meghonosított.És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Klaci79
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Én pont aztmondom, amit akarok. Az bizony minimum elmúlt 15 év.Sobri fórumtárs azt akarta mondani, hogy az "elmúlt tíz évben". 2010 előtt nem volt divat az utólagos jogalkotás. Akkor még hiányzott az a politikai innováció, amit OV oly sikeresen meghonosított.És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Klaci79
nagylaza
több mint 5 éve
Nálunk hétfőtől újra HO...
több mint 5 éve
Sobri fórumtárs azt akarta mondani, hogy az "elmúlt tíz évben". 2010 előtt nem volt divat az utólagos jogalkotás. Akkor még hiányzott az a politikai innováció, amit OV oly sikeresen meghonosított.És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Klaci79
több mint 5 éve
Ha neked így egyszerűbb, akkor ne fogadd el. Itt senki se akarja letolni a torkodon. 😊És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
Klaci79
több mint 5 éve
És ezt még mindig nem tudom megszokni 😊De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.Pedig az is a következmények egyike, hogy utólag is hozhatnak jogszabályokat. Te hol éltél az elmúlt 15 évben?
Klaci79
El lehet menni Balatonra is simán nem NER üdülőbe. Sőt képzeld el tudsz menni az egész országba rengeteg helyre ami nem NER kézben van, csak kicsit kutass.Nagyon kutatni se kell. Elég letölteni a Momentum noligarcha alkalmazását, és máris ott a lista, hogy szerintük hova ne vidd a pénzed, ha nem akarod a NER-lovagoknak adni.
Toca
Ezt mondom én is. Az egész világon és itthon is sosem volt gazdasági válság, nyomorúság, szopó következik.Sokkal gázabbak a lassan, de biztosan érkező gazdasági hatások. Millió magyar embert elérő munka- és bevételnélküliség, teljes ágazatok, szektorok földbeállása, nem csak szolgáltató-, hanem termelő, gyári foglalkoztatottak keresetkiesése, csökkenése.ez a matolcsy-féle "kanyarban előzés" minden józan által ember megjósolt módon árokba zuhanás lesz
Sobri Jóska
hvg.hu/gazdasag/20200814_A_jarvany_tortenelmi_a_vartnal_nagyobb_pofont_adott_a_magyar_gazdasagnak
r.baggio
A kb. 4,5 millió foglalkoztatottból kb. 1 milliónak már most nincs munkája/bevétele. És még nem tartunk 5000 fertőzöttnél és 1000 halottnál se.
több mint 5 éve
Egyébként durva,de tényleg rengeteg ember vesz fel hitelt idén.Én speciel a jelzáloghitelről és a babaváróról tudok csak nyilatkozni de annyi igénylés érkezik be mint tavaly ilyenkor kb. és javarészt lakásvásárlások meg építések,nem adósságrendezés meg szab.felhasználásúak.ja igen, bocs, egy másik cikkben most olvasom mészáros takarékbankjának vezető elemzőjét, aki szerint "most az a fontos, hogy a rendelkezésre álló friss adatok szerint nagyon erős visszapattanás zajlik, a válság egyértelműen V-alakú."Csak tempót vesz a puma a szökkenéshez.Sokkal gázabbak a lassan, de biztosan érkező gazdasági hatások. Millió magyar embert elérő munka- és bevételnélküliség, teljes ágazatok, szektorok földbeállása, nem csak szolgáltató-, hanem termelő, gyári foglalkoztatottak keresetkiesése, csökkenése.ez a matolcsy-féle "kanyarban előzés" minden józan által ember megjósolt módon árokba zuhanás lesz
Sobri Jóska
hvg.hu/gazdasag/20200814_A_jarvany_tortenelmi_a_vartnal_nagyobb_pofont_adott_a_magyar_gazdasagnak
r.baggio
FLZOLI
r.baggio
több mint 5 éve
a turul madál lehet alaszáll de utána felemlekedik sose látott magasságbaja igen, bocs, egy másik cikkben most olvasom mészáros takarékbankjának vezető elemzőjét, aki szerint "most az a fontos, hogy a rendelkezésre álló friss adatok szerint nagyon erős visszapattanás zajlik, a válság egyértelműen V-alakú."Csak tempót vesz a puma a szökkenéshez.Sokkal gázabbak a lassan, de biztosan érkező gazdasági hatások. Millió magyar embert elérő munka- és bevételnélküliség, teljes ágazatok, szektorok földbeállása, nem csak szolgáltató-, hanem termelő, gyári foglalkoztatottak keresetkiesése, csökkenése.ez a matolcsy-féle "kanyarban előzés" minden józan által ember megjósolt módon árokba zuhanás lesz
Sobri Jóska
r.baggio
FLZOLI
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
ja igen, bocs, egy másik cikkben most olvasom mészáros takarékbankjának vezető elemzőjét, aki szerint "most az a fontos, hogy a rendelkezésre álló friss adatok szerint nagyon erős visszapattanás zajlik, a válság egyértelműen V-alakú."Csak tempót vesz a puma a szökkenéshez.Sokkal gázabbak a lassan, de biztosan érkező gazdasági hatások. Millió magyar embert elérő munka- és bevételnélküliség, teljes ágazatok, szektorok földbeállása, nem csak szolgáltató-, hanem termelő, gyári foglalkoztatottak keresetkiesése, csökkenése.ez a matolcsy-féle "kanyarban előzés" minden józan által ember megjósolt módon árokba zuhanás lesz
Sobri Jóska
r.baggio
FLZOLI

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Csak tempót vesz a puma a szökkenéshez.Sokkal gázabbak a lassan, de biztosan érkező gazdasági hatások. Millió magyar embert elérő munka- és bevételnélküliség, teljes ágazatok, szektorok földbeállása, nem csak szolgáltató-, hanem termelő, gyári foglalkoztatottak keresetkiesése, csökkenése.ez a matolcsy-féle "kanyarban előzés" minden józan által ember megjósolt módon árokba zuhanás lesz
Sobri Jóska
r.baggio
több mint 5 éve
Sokkal gázabbak a lassan, de biztosan érkező gazdasági hatások. Millió magyar embert elérő munka- és bevételnélküliség, teljes ágazatok, szektorok földbeállása, nem csak szolgáltató-, hanem termelő, gyári foglalkoztatottak keresetkiesése, csökkenése.ez a matolcsy-féle "kanyarban előzés" minden józan által ember megjósolt módon árokba zuhanás lesz
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Vonaton is, bemondja minden egyes tetves megállóban ugye a sablonszöveget.Sőt, én már tapasztaltam pár idősebb honfitársunktól, hogy kifejezetten rosszallóan és megvetően néztek, hogy rajtam maszk van.
Akik nem viselnek, ezt tényleg teljesen ignorálják, és keresztülnéznek azokon, akik viselik.
Vrij6
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Vonaton is, bemondja minden egyes tetves megállóban ugye a sablonszöveget.Akik nem viselnek, ezt tényleg teljesen ignorálják, és keresztülnéznek azokon, akik viselik.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Ha hasonlóan folytatódik a trend, mint tavasszal, akkor jövő hétvégére berobban a dolog. Akkor majd talán felveszik rendesen azt a szaros maszkot. De mivel nincsenek korlátozások, szerintem elég hamar eljuthatunk a napi 100+ új esethez.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
index.hu/belfold/budapest/2020/08/14/bkk_maszkviselet_koronavirus_leszallit_jarmu/A Volánnál itt,Békés megyében ez a szám olyan 5% ahogy látni szoktam.A pláne a dologban,hogy az az 5% se normálisan veszi fel.Persze a figyelmeztető matrica továbbra is kint van minden ajtón,hogy : "Maszk viselése kötelező".
nah erre kiváncsi leszek
korábbi info amit láttam twitteren
Negritis
több mint 5 éve
index.hu/belfold/budapest/2020/08/14/bkk_maszkviselet_koronavirus_leszallit_jarmu/85? Jó lesz az kb 30 nak is. Szinte senkin nincs már, még az ellenőrökön sem, de lehet csak ott van ez ahol én járok 😀
nah erre kiváncsi leszek
Negritis

több mint 5 éve
index.hu/belfold/budapest/2020/08/14/bkk_maszkviselet_koronavirus_leszallit_jarmu/nah erre kiváncsi leszek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
De mi akadályoz meg abban, hogy ha már imádsz nyaralni és egyszerűen képtelen vagy kihagyni, akkor ahogy hazaérsz leteszteltesd magad?Ok, elhiszem, hogy a Te nyaralási szokásaidat ez kielégíti, másét nem. Ismerek olyat, aki imád sátrazni, én rühellem. Elmegyek Mo-on valami kis faluba jó szállásra...és? Utána egyik eső a másik után. Én nem szeretek kirándulni egész szabadságom alatt egyik várromból a másik múzeumba. Nekem ez nem kikapcsolódás, mint ahogy rengeteg másik embernek sem. Úgyhogy remek, ha magadból indulsz ki, csak éppen mindenki máshol érzi jól magát. Én speciel leginkább török, spanyol, vagy távolabbi tengerpartokon. Azt pedig meghagyom tavasz-őszi programnak, hogy felfedezzem kis hazám. Ha meg víz kell ki sem kellene mozdulni otthonról, úgyhogy nem mindenkinek opció az, ami Neked az. Összesen van 2-3 hét nyári szabim, azt szeretném úgy kihasználni ahogy nekem tetszik. Természetesen figyelembe véve, hogy jelenleg hogy áll a világ.Aha már értem. Tehát ha nem azt teszem, amit pártunk és vezérünk elvár, akkor szopok? Az azt igen. Plusz ugye nem ezzel a rendszerrel van baj, hanem azzal, akinek ez nem tetszik. Végülis tök jogos.Vicces hogy a 2 írásod mennyire nem összeegyeztethető, mintha tarsaságban leszidnál vmiért majd négyszemközt azt mondod hogy amúgy igazam volt 😂
Amúgy is ott a NER Balcsi, ha esetleg a proli magyar nyaralni akar, az úgyis annyiba kerül, mintha Szingapúrba menne az ember, úgyh legalább a külföld érzet az árakban megvan.
| Amúgy még mielőtt nekem esik vki, tisztában vagyok vele, hogy nem ajánlatos most külföldre menni, én sem megyek, kibírom. De azért ahhoz nem fogok tapsikolni, hogy léptem nyomon szopatják azt, aki mégis megteszi, csak azért, hogy lehetőleg Lölönél verjem el a pénzem itthon. |
roberto23
Egyébként a Balatonon kívül nagyon de nagyon sok helyre el lehet menni otthon, akár vízpartra is, és ugyanolyan szórakozás vagy kikapcsolódást nyújthat. Persze én ha otthon lennék a Balatont preferálnám de pl amilyen sokan most odamennek inkább elmennék a senki háta mögé egy panzióba vagy falura ahol van medence és meg is vagyunk (még talán jobb is).
davemayer
De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.
Klaci79
Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
Akkor számít majd a teszt indokoltnak és akkor lesz államilag támogatott ha majd Lölö gyártja azt a lakmuszt. Tudod ezt te is.De mikor számít egy teszt indokoltnak? Erre tényleg kíváncsi vagyok, mert persze tudom minden nagyon leterheli az ellátó rendszert, de tényleg érdekel mikortól lesz egy tezst indokolt.nyu, a TB ellátásnak nem része a nyaralásból hazatérők szűrése, ez a megfogalmazás elfogadható? Indokolatlanul terhelné az ellátási rendszert, ezért ezt a terhet áthárítja az igénylőre, mit ahogy most a NEAK szerinti nem indokolt teszteléseket sem finanszírozza az Álomkincstár, hanem visszadobálja az elrendelőnek.Ok, elhiszem, hogy a Te nyaralási szokásaidat ez kielégíti, másét nem. Ismerek olyat, aki imád sátrazni, én rühellem. Elmegyek Mo-on valami kis faluba jó szállásra...és? Utána egyik eső a másik után. Én nem szeretek kirándulni egész szabadságom alatt egyik várromból a másik múzeumba. Nekem ez nem kikapcsolódás, mint ahogy rengeteg másik embernek sem. Úgyhogy remek, ha magadból indulsz ki, csak éppen mindenki máshol érzi jól magát. Én speciel leginkább török, spanyol, vagy távolabbi tengerpartokon. Azt pedig meghagyom tavasz-őszi programnak, hogy felfedezzem kis hazám. Ha meg víz kell ki sem kellene mozdulni otthonról, úgyhogy nem mindenkinek opció az, ami Neked az. Összesen van 2-3 hét nyári szabim, azt szeretném úgy kihasználni ahogy nekem tetszik. Természetesen figyelembe véve, hogy jelenleg hogy áll a világ.Aha már értem. Tehát ha nem azt teszem, amit pártunk és vezérünk elvár, akkor szopok? Az azt igen. Plusz ugye nem ezzel a rendszerrel van baj, hanem azzal, akinek ez nem tetszik. Végülis tök jogos.Vicces hogy a 2 írásod mennyire nem összeegyeztethető, mintha tarsaságban leszidnál vmiért majd négyszemközt azt mondod hogy amúgy igazam volt 😂
Amúgy is ott a NER Balcsi, ha esetleg a proli magyar nyaralni akar, az úgyis annyiba kerül, mintha Szingapúrba menne az ember, úgyh legalább a külföld érzet az árakban megvan.
| Amúgy még mielőtt nekem esik vki, tisztában vagyok vele, hogy nem ajánlatos most külföldre menni, én sem megyek, kibírom. De azért ahhoz nem fogok tapsikolni, hogy léptem nyomon szopatják azt, aki mégis megteszi, csak azért, hogy lehetőleg Lölönél verjem el a pénzem itthon. |
roberto23
Egyébként a Balatonon kívül nagyon de nagyon sok helyre el lehet menni otthon, akár vízpartra is, és ugyanolyan szórakozás vagy kikapcsolódást nyújthat. Persze én ha otthon lennék a Balatont preferálnám de pl amilyen sokan most odamennek inkább elmennék a senki háta mögé egy panzióba vagy falura ahol van medence és meg is vagyunk (még talán jobb is).
davemayer
De mondom, ne azzal gyere, hogy akkor vállaljam a következményeket, mert megint éppen utólag hoznak jogszabályokat, miközben nem csökkentették a TB-t azért, mert ez már nem vonatkozik a hazaérkezőkre.
Klaci79
sutianap
roberto23