NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 707
44
18:00 Minnesota @ Wisconsin - CBS
Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Ha egy antigén gyorsteszt pozitívat mutat, akkor azért van sansz rá hogy a PCR negatív lesz?Nem igazán, a működési logika alapján ha az pozitív, akkor hordozod a vírust tutira, ha negatív, akkor lehet a PCR még pozitív (lehetett a gyorstesztnél hibás mintavétel, akármi).
bcsarli
több mint 3 éve
Láma kérdés de a maszk kifelé véd ugye nem befelé?Alapvetően attól véd h te ne fertőzz meg másokat.
Janek
Szerkesztette: empty taxi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Amadeus the Young
32 915
Én is felteszem. Nem kerül semmibe igazából és valós veszélynek érzékelem a 4. hullámot.Hollandiában november 2-ára hirdették ki a sajtótájékoztatót amin bejelentik a szigorításokat. A szokásos maszk+ 1.5 méterre számít mindenki.Itt is hasonlóra számítok.
davemayer
Ma kellett járnom egy körütat, bank, telefonszolgáltató, könyvelő, stb. Itt-ott láttam egy-két emberen maszkot. Láttam vásárlón, eladón, biztonsági emberen is vegyesen. A telekom szaküzletben (utálom, mert mindig lassú az ügymenet és sokan vannak, most se volt másképp) egy eladón volt masz a nagyjából 8-ból, és velem együtt két vásárlón a körülbelül húszból. De mi maszkos vásárlók túl voltunk reprezentálva, mert a bevásárló központban nem volt minden 10. emberen maszk, inkább minden 20-30. emberen.
Engem már nem foglalkoztat, tényleg mindenkinek a maga dolga. Én ha zárt helyre megyek, ahol nem lehet normálisan távolságot tartani, akkor múlt hét óta felrakom a maszkot és kész. Az elmúlt másfél év annyit jelentett már, hogy legalább nem néznek ki miatta. Elfogadja mindenki, csak nagyon kevesen teszik fel. (Szeintem egyébként tíz emberből a fele önként felrakná, kötelezővé tenni se kellene ..... ha több maszkos lenne. A minden huszadik kevés ahhoz, hogy elég impulzust adjon. Ezért kell a maszk szabályokat olyan "bután" bevezetni, hogy utcán is hordani kell meg hasonlók, mert tíz emberből nyolc birka. Kell neki a nyáj, ami után mehet, és két bites szabályok kellenek, mert az utcán nem kell, mert minek, ha egyedül ülsz a moziban nem kell, mert minek, de ha bemész egy zsúfolt plazaba ahol egymás sarkát tapossák a kajáldák előtt az emberek, ott tedd fel, az túl bonyolult.)
peterk2005
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 3 éve
Láma kérdés de a maszk kifelé véd ugye nem befelé?
több mint 3 éve
Ha egy antigén gyorsteszt pozitívat mutat, akkor azért van sansz rá hogy a PCR negatív lesz?mindenre van
bcsarli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Ha egy antigén gyorsteszt pozitívat mutat, akkor azért van sansz rá hogy a PCR negatív lesz?
több mint 3 éve
én leszarok mindent, teszem fel a maszkot, amint zárt helyre érek (igen, a plázába is).Hollandiában november 2-ára hirdették ki a sajtótájékoztatót amin bejelentik a szigorításokat. A szokásos maszk+ 1.5 méterre számít mindenki.Itt is hasonlóra számítok.
davemayer
Ma kellett járnom egy körütat, bank, telefonszolgáltató, könyvelő, stb. Itt-ott láttam egy-két emberen maszkot. Láttam vásárlón, eladón, biztonsági emberen is vegyesen. A telekom szaküzletben (utálom, mert mindig lassú az ügymenet és sokan vannak, most se volt másképp) egy eladón volt masz a nagyjából 8-ból, és velem együtt két vásárlón a körülbelül húszból. De mi maszkos vásárlók túl voltunk reprezentálva, mert a bevásárló központban nem volt minden 10. emberen maszk, inkább minden 20-30. emberen.
Engem már nem foglalkoztat, tényleg mindenkinek a maga dolga. Én ha zárt helyre megyek, ahol nem lehet normálisan távolságot tartani, akkor múlt hét óta felrakom a maszkot és kész. Az elmúlt másfél év annyit jelentett már, hogy legalább nem néznek ki miatta. Elfogadja mindenki, csak nagyon kevesen teszik fel. (Szeintem egyébként tíz emberből a fele önként felrakná, kötelezővé tenni se kellene ..... ha több maszkos lenne. A minden huszadik kevés ahhoz, hogy elég impulzust adjon. Ezért kell a maszk szabályokat olyan "bután" bevezetni, hogy utcán is hordani kell meg hasonlók, mert tíz emberből nyolc birka. Kell neki a nyáj, ami után mehet, és két bites szabályok kellenek, mert az utcán nem kell, mert minek, ha egyedül ülsz a moziban nem kell, mert minek, de ha bemész egy zsúfolt plazaba ahol egymás sarkát tapossák a kajáldák előtt az emberek, ott tedd fel, az túl bonyolult.)
peterk2005
a többiek felőlem azt csinálnak amit akarnak, ha úgy gondolják, hogy a zoxigénmaszk kényelmesebb, akkor higgyék csak ezt.
több mint 3 éve
Most, hogy értékelve lett humoros fordulata, kovid szempontbol: nem szukseges teszt és/vagy oltas (lehetnek kivetelek, atalanossagban irom). Azonban mégis ugyanugy hordozhatja a fertozest, terjesztheti azt.2 évTegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Mi a kulonbseg a 10 esztendos és a 12 esztendős gyermek kozott?
csebi
Ventura
Negritis
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20211027/koronavirus-megerkeztek-a-szerda-reggeli-magyar-adatok-5073083125 új beteg
36 halott
több mint 3 éve
Persze. Plusz elég hideg is van reggel, melegíti a pofám, nekem az is bejön. 😀 Főleg ha még valamennyi szél is van. 😀A metrón, buszon, boltban, stb, az én kis buborékomban általánosan egy erős 30-35%-nyi maszkhordó embert tapasztalok. A héten ugye nincs suli, aztán kisebb az embertömeg. Például volt olyan metrójárat, hogy 7-en utaztunk egy kocsiban, és 6 emberen volt maszk (köztük rajtam is).Már csak azért is logikus mert ha mondjuk nincs is covidos a buszon/metrón, de az éppen itt lévő fosós-hányós vagy influenzás dolgokat nem kapod el, már nyertél.
Vrij6
Matthew99
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
A metrón, buszon, boltban, stb, az én kis buborékomban általánosan egy erős 30-35%-nyi maszkhordó embert tapasztalok. A héten ugye nincs suli, aztán kisebb az embertömeg. Például volt olyan metrójárat, hogy 7-en utaztunk egy kocsiban, és 6 emberen volt maszk (köztük rajtam is).Már csak azért is logikus mert ha mondjuk nincs is covidos a buszon/metrón, de az éppen itt lévő fosós-hányós vagy influenzás dolgokat nem kapod el, már nyertél.
Vrij6
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
A metrón, buszon, boltban, stb, az én kis buborékomban általánosan egy erős 30-35%-nyi maszkhordó embert tapasztalok. A héten ugye nincs suli, aztán kisebb az embertömeg. Például volt olyan metrójárat, hogy 7-en utaztunk egy kocsiban, és 6 emberen volt maszk (köztük rajtam is).
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Hollandiában november 2-ára hirdették ki a sajtótájékoztatót amin bejelentik a szigorításokat. A szokásos maszk+ 1.5 méterre számít mindenki.Itt is hasonlóra számítok.
davemayer
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Hollandiában november 2-ára hirdették ki a sajtótájékoztatót amin bejelentik a szigorításokat. A szokásos maszk+ 1.5 méterre számít mindenki.Davemayerrel kevered szerintem, ő él Hollandiában.Jól tudom hogy Te Hollandiában élsz?Nem tudok egyéb infót, valaki posztolta hétvégén, hogy gépen van szegény, mára állítólag meghalt 😕Sajnos azt hallottam, hogy mifelénk egy 13 éves kislány került kórházba, gépre és mára meg is halt.......😕
Szörnyű.......😕
csi77
Volt valamilyen alapbetegsége szegénynek?
Vrij6
De már az eredeti posztot sem találom.
csi77
bcsarli
Csi77 meg Tolna megye, ha nem tévedek nagyot (Szekszárd? 😊).
Vrij6
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
gyógyszertanilag a 12 éves a felnőtt adagot kapjaTegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Mi a kulonbseg a 10 esztendos és a 12 esztendős gyermek kozott?
csebi
Ventura
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
?Tegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Mi a kulonbseg a 10 esztendos és a 12 esztendős gyermek kozott?
csebi
Ventura
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
2 évTegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Mi a kulonbseg a 10 esztendos és a 12 esztendős gyermek kozott?
csebi
Ventura
több mint 3 éve
Tegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Mi a kulonbseg a 10 esztendos és a 12 esztendős gyermek kozott?
csebi
több mint 3 éve
Itt jelenleg kb semmi nincs. Iskolában, óvodában kötelező a maszk, de az gondolom saját hatáskör.Ooo bazz. Ez is közrejátszott abban h most ki költöztünk h itt Máltán sokkal tudatosabban védekeznek az emberek, ráadásul a beoltott arany is jóval magasabb.Tegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Szerintem se lesz lófasz se.
csebi
Tegnap késő délután derült ki, hogy asszony irodai szobatársának 9 hónapos kisgyereke pozitív...
warr_b
csebi
Maximum még a rendelőkben, kórházakban kell, boltokban, zárt térben sehol semmi.
Dédi is most van kórházban 85 évesen az elmúlt másfél hónapban már harmadszor, infarktusgyanú, vérefelköhögés, most meg tüdőgyulladás... Persze a sok remek orvosnak fingja nincs szokás szerint, hogy mitől van, de legalább beszélni sem tud velük az ember, mert 0,3 mp alatt válnak kámforrá.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Ooo bazz. Ez is közrejátszott abban h most ki költöztünk h itt Máltán sokkal tudatosabban védekeznek az emberek, ráadásul a beoltott arany is jóval magasabb.Tegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Szerintem se lesz lófasz se.
csebi
Tegnap késő délután derült ki, hogy asszony irodai szobatársának 9 hónapos kisgyereke pozitív...
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Amúgy meg 44 halott 1 nap alatt. Szóval jah, tenni kéne valamit.Köztük egy 24 éves, egy a harmincas és három a negyvenes korosztályból.
Vrij6
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Tegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.Szerintem se lesz lófasz se.
csebi
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Tegnapi Máltai gep tele az őszi szunetelos magyarral akiknek kb legalább fele rosszul hordja a maszkot. Nem lesz már otthon semmilyen hullám, az emberek elengedtek ezt az egészet, már maszk sem lesz sztem kötelező otthon. Azért remelem pár idióta itt megkapja a büntetését majd mert nem hordja a maszkot.
több mint 3 éve
Mondjad neki, hogy minden oltás ugyanolyan jó.Rokont győzködök, ez az ellenérve. Majd megmutatom a cikket. Mondjuk nem biztos, emiatt nem fizetnék elő 😊Gyerekkori - gyerekkorban kikezelt - asztma esetében felnőtt embernél van olyan vakcina ami inkább kerülendő?Még az "aktív" asztmásoknak is javasolják az oltást, elég sok előadást és cikket találsz erről a neten.
bcsarli
Pl: www.portfolio.hu/gazdasag/20210320/az-asztmasoknak-es-az-allergiasoknak-is-javasoljak-az-oltast-475010
www.facebook.com/watch/?v=922625401877946
A helyedben azért inkább a háziorvosomat kérdezném.
nagylaza
bcsarli
több mint 3 éve
Rokont győzködök, ez az ellenérve. Majd megmutatom a cikket. Mondjuk nem biztos, emiatt nem fizetnék elő 😊Gyerekkori - gyerekkorban kikezelt - asztma esetében felnőtt embernél van olyan vakcina ami inkább kerülendő?Még az "aktív" asztmásoknak is javasolják az oltást, elég sok előadást és cikket találsz erről a neten.
bcsarli
Pl: www.portfolio.hu/gazdasag/20210320/az-asztmasoknak-es-az-allergiasoknak-is-javasoljak-az-oltast-475010
www.facebook.com/watch/?v=922625401877946
A helyedben azért inkább a háziorvosomat kérdezném.
nagylaza
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló