Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az a lényeg, hogy választhatnak majd, hogy mitől haljanak meg. 😊 Nem lesz az, hogy apám ez van, ezt kapod, és amiatt lassulunk be, mert az nem kell.Az EU (Von den Leyen féle) "hivatalosan" két hónappal előre hozta a teljes EU 70%-ának leoltását szeptemberről júliusra. A gyorsítás elsősorban a felfutó Pfizer termelésnek köszönhető (májusban indít egy új gyár, havi 100 millió adaggal). Közben beperlik az AstraZeneca-t a nem teljesített vállalások miatt.De hát attól meghalnak a zemberek!
(Szlovákiába májusban 1 millió Pfizer fog érkezni. Áprilisban ez a szám valamivel 400 ezer alatti volt. Ha az arányok maradnak, akkor ez azt jelenti, hogy hozzánk kb. 1.8-2 millió adag fog érkezni májusban.)
peterk2005
warr_b
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Az EU (Von den Leyen féle) "hivatalosan" két hónappal előre hozta a teljes EU 70%-ának leoltását szeptemberről júliusra. A gyorsítás elsősorban a felfutó Pfizer termelésnek köszönhető (májusban indít egy új gyár, havi 100 millió adaggal). Közben beperlik az AstraZeneca-t a nem teljesített vállalások miatt.De hát attól meghalnak a zemberek!
(Szlovákiába májusban 1 millió Pfizer fog érkezni. Áprilisban ez a szám valamivel 400 ezer alatti volt. Ha az arányok maradnak, akkor ez azt jelenti, hogy hozzánk kb. 1.8-2 millió adag fog érkezni májusban.)
peterk2005

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Az EU (Von den Leyen féle) "hivatalosan" két hónappal előre hozta a teljes EU 70%-ának leoltását szeptemberről júliusra. A gyorsítás elsősorban a felfutó Pfizer termelésnek köszönhető (májusban indít egy új gyár, havi 100 millió adaggal). Közben beperlik az AstraZeneca-t a nem teljesített vállalások miatt.(Szlovákiába májusban 1 millió Pfizer fog érkezni. Áprilisban ez a szám valamivel 400 ezer alatti volt. Ha az arányok maradnak, akkor ez azt jelenti, hogy hozzánk kb. 1.8-2 millió adag fog érkezni májusban.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kormánycég fizette a terasznyitást ünneplő hírességek posztjaitEz vótmá? S még a férgekre mondjuk, hogy gerinctelenek.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
www.vg.hu/vg/husz-het-alatt-negyszeresere-emelkedett-az-oltasi-hajlandosag-3709090/Masszív oltásellenesség a lakosság kb. 10-15%-ában van jelen.Végülis majd kiderül igaz e a 10-15 százalékod, én drukkolok, hogy így legyen, de ezt most úgy vélem nagyon alábecsülöd.
----
Ezt ne itt vitassuk meg, hanem a saját topicjában inkább. Kezdve onnan, hogy ha hatékonyabb, akkor tudsz mondani legaláb egy létező / létezett példát is rá az utóbbi 150 évből.
peterk2005
Milliókról van szó, nem egy-másfél millió oltásellenesről.Sobri Jóska
Folyamatosan nő az elfogadók és csökken az elutasítók száma. Utóbbi csak 1-1 százalékokat ugyan, de már 20% alá ment. Szerintem 15% alá nem is nagyon fog menni, de ki tudja, lehet, hogy még ki lehet sajtolni 1-2%-ot még. És van (ebben a pillanatban) 19%-nyi bizonytalan. Őket kell első körben meggyőzni, azzal már 80% fölé menne a hajlandóság. Oké, ne menjünk fölé, jussunk a közelébe. Ezzel elég sokat lehet kezdeni: "A statisztikai hivatal adatai szerint a 64 év felettiek (86 százalék) és a felsőfokú végzettségűek (82 százalék) tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak a vakcinákkal kapcsolatban."
A 60 fölöttiek hajlandósága magas, a diplomázottaké is. A koncert, mozi, étterem, sportmeccs igazolványossá tétele éppen azt a réteget tudná mobilizálni, akik jelenleg a legelutasítóbbak. Maradnak a középkorú alacsony végzettségűek. Nekik meg mehetne egy vándorbusz, sörrel, kolbásszal. 😀 😀
Mondtam, a Kim család 73 éve folyamatosan, Pol Pot haláláig, Sztálin több, mint 30 évig, Mao és örökösei 76 éve, stb.Sobri JóskaOké, de ez olyan hatékonyság, mint a ciáné. Az is "hatékonyabban" hat a szervezetre, mint a kenyér. Mégse hiszem, hogy azt kéne alkalmazni a szervezetre, ha krízisbe kerül. 😊

több mint 4 éve
ki a faszom az a Dömötör Csaba?Karikó Katalintól kezdve már mindenki ízekre szedte, de Dömötör Csaba közli a parlamentben, hogy "ezek tények". Rohadt ideges vagytok ettől a szarkavarástól, és nem múlik el úgy nap, hogy ne lenne valami hasonló. Tévedni lehet (én is megtettem), a tudatos hazudozás és manipuláció viszont megbocsáthatatlan. Arról nem beszélve, hogy szó szerint életveszélyes.Nem az a gond, hogy nem ugyanannyit adtak be, hanem az, hogy ezek átlagok. 😊 Egy átlagra vonatkozó számsor átlagához átlagolni kell, nem összeadni.Jogos, leesett! Tényleg nem lehet mechanikusan összeadni, ha nem ugyanannyi mennyiséget adtak be mindegyik vakcinából! ELVTÁRSAK, VISSZA AZ EGÉSZ!Akkor nézd át még egyszer.A második oszlop ugyanígy hiteles: 95+177+356+555+700=408.A táblázat negyedik oszlopa szerint 1+20+16+32+7=20. Mit vársz?Azt én is néztem, de mondom én értelmezek félre valamit.
nagylaza
Bazzani
nagylaza
És hátha leesik mit jelent, hogy "százezer oltottra vetített szám".
Aztán töprengj el ki nem ért a matekhez.
Sobri Jóska
nagylaza
De mindegy, mert úgy sem jó az adat. Meg a többi adat se. Ha a táblázatból kiszámolom, hogy hány beoltottra számolták ki, akkor 200 ezerrel több jön ki, mint ahányan megkapták a második vakcinát. 😀
Meg eleve kb. ötvenedének kellene lenniük a számoknak, ha az amerikai / angol (izraeli) statisztikákhoz viszonyítom. Ha tényleg ilyenek a számaink (nagyságrendileg legalább), akkor kb. mindegyik vakcina megromlott, mire ideért.
peterk2005
nagylaza
több mint 4 éve
hvg.hu/tudomany/20210426_szputnyik_v_hosszabb_ido_oltasok_kozottHasonló technológia, mint az astra. Annál is kiderült, hogy elhúzva még jobb is a hatása. (Csak ugye 3 hónapot várni a másodikra .... )
Na, vajon szombatig módosul itthon a protokoll? Akkor kapnám a 2. adagot...
somoskovig

több mint 4 éve
Minek lehet minősíteni azt, amit Kiss Róbert ma mondott az operatív törzs sajtótájékoztatóján?Karikó Katalintól kezdve már mindenki ízekre szedte, de Dömötör Csaba közli a parlamentben, hogy "ezek tények". Rohadt ideges vagytok ettől a szarkavarástól, és nem múlik el úgy nap, hogy ne lenne valami hasonló. Tévedni lehet (én is megtettem), a tudatos hazudozás és manipuláció viszont megbocsáthatatlan. Arról nem beszélve, hogy szó szerint életveszélyes.Nem az a gond, hogy nem ugyanannyit adtak be, hanem az, hogy ezek átlagok. 😊 Egy átlagra vonatkozó számsor átlagához átlagolni kell, nem összeadni.Jogos, leesett! Tényleg nem lehet mechanikusan összeadni, ha nem ugyanannyi mennyiséget adtak be mindegyik vakcinából! ELVTÁRSAK, VISSZA AZ EGÉSZ!Akkor nézd át még egyszer.A második oszlop ugyanígy hiteles: 95+177+356+555+700=408.A táblázat negyedik oszlopa szerint 1+20+16+32+7=20. Mit vársz?Azt én is néztem, de mondom én értelmezek félre valamit.
nagylaza
Bazzani
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
De mindegy, mert úgy sem jó az adat. Meg a többi adat se. Ha a táblázatból kiszámolom, hogy hány beoltottra számolták ki, akkor 200 ezerrel több jön ki, mint ahányan megkapták a második vakcinát. 😀
Meg eleve kb. ötvenedének kellene lenniük a számoknak, ha az amerikai / angol (izraeli) statisztikákhoz viszonyítom. Ha tényleg ilyenek a számaink (nagyságrendileg legalább), akkor kb. mindegyik vakcina megromlott, mire ideért.
peterk2005
nagylaza
"A vendéglátóhelyek kerthelyiségeinek, teraszainak hétvégi megnyitásakor tömegesen jelentek meg a kikapcsolódni vágyok, kirívó szabályszegés azonban nem történt. A rendőrség tapasztalatai szerint a védelmi intézkedések betartását illetően a lakosság széles köre együttműködő volt."
Számomra a "nem értelmezhető" kategória.
több mint 4 éve
Karikó Katalintól kezdve már mindenki ízekre szedte, de Dömötör Csaba közli a parlamentben, hogy "ezek tények". Rohadt ideges vagytok ettől a szarkavarástól, és nem múlik el úgy nap, hogy ne lenne valami hasonló. Tévedni lehet (én is megtettem), a tudatos hazudozás és manipuláció viszont megbocsáthatatlan. Arról nem beszélve, hogy szó szerint életveszélyes.Nem az a gond, hogy nem ugyanannyit adtak be, hanem az, hogy ezek átlagok. 😊 Egy átlagra vonatkozó számsor átlagához átlagolni kell, nem összeadni.Jogos, leesett! Tényleg nem lehet mechanikusan összeadni, ha nem ugyanannyi mennyiséget adtak be mindegyik vakcinából! ELVTÁRSAK, VISSZA AZ EGÉSZ!Akkor nézd át még egyszer.A második oszlop ugyanígy hiteles: 95+177+356+555+700=408.A táblázat negyedik oszlopa szerint 1+20+16+32+7=20. Mit vársz?Azt én is néztem, de mondom én értelmezek félre valamit.
nagylaza
Bazzani
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
peterk2005
több mint 4 éve
Nem az a gond, hogy nem ugyanannyit adtak be, hanem az, hogy ezek átlagok. 😊 Egy átlagra vonatkozó számsor átlagához átlagolni kell, nem összeadni.Jogos, leesett! Tényleg nem lehet mechanikusan összeadni, ha nem ugyanannyi mennyiséget adtak be mindegyik vakcinából! ELVTÁRSAK, VISSZA AZ EGÉSZ!Akkor nézd át még egyszer.A második oszlop ugyanígy hiteles: 95+177+356+555+700=408.A táblázat negyedik oszlopa szerint 1+20+16+32+7=20. Mit vársz?Azt én is néztem, de mondom én értelmezek félre valamit.
nagylaza
Bazzani
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
no megkaptam én is az oltást. nem lettem rosszul utána, bár a vállam kicsit furán néz kii.imgur.com/OgJgwYU.png
chemicals keep me under control
több mint 4 éve
Én is, 3 órája 😉hvg.hu/tudomany/20210426_szputnyik_v_hosszabb_ido_oltasok_kozottFater most kapta meg a másodikat, remek
somoskovig
r.baggio

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
"Újra mehetnek focimeccsre az osztrákok május 21-től"De:
"A maximális nézőszám felét, illetve legfeljebb 3000 szurkolót engednek be egyszerre a stadionokba. A szurkolóknak FFP2-es maszkot kell hordaniuk, és oltási igazolvánnyal vagy negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük."
www.atv.hu/kulfold/20210426-ujra-mehetnek-focimeccsre-az-osztrakok-majus-21-tol/hirkereso
több mint 4 éve
Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
Na a sok kamusportoló bebukta ezt.
Bazzani
Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.Ideges is lettem. Most sikerult volna kondiba jutnom, erre kapufa. Hun vagytok igazolványok?
Na a sok kamusportoló bebukta ezt.
Bazzani
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
hvg.hu/tudomany/20210426_szputnyik_v_hosszabb_ido_oltasok_kozottFater most kapta meg a másodikat, remek
somoskovig

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Kanálból is a merőkanál. 😀 Igazából egy értelmes van köztük, a többi elég egyszerű teremtés.Kollégáim, kolléganőim nagyon aranyosak voltak -- és most direkt használom az aranyos jelzőt a buta helyett, mert jobban hangzik -- mert szinte hitetlenkedtek, hogy csak kisebb helyi fájdalmam volt egy napig az oltás után, és semmi más. Mert hát a tévében nem ezt mondják, és a neten is egy csomó olyat olvasni, akinek...olvasva a bejegyzéseid a kolléganőidről: hát eléggé elcseszett egy csapat lehet ilyenekkel 😊 nem tűnnek a legélesebb késnek a fiókban sőt inkább kanálnak tűnnek.
Komolyan, kivagyok az ilyenektől. Nem lehetne hogy eltűnjön ez az egész vírus a francba egyik napról a másikra?! Hát már komolyan az kezd a legnagyobb veszélye lenni, hogy kiborulok miattuk és elásom őket a réten. 😀
Mikey
csebi
több mint 4 éve
Arról én letettem, túl sokan vannak.Kollégáim, kolléganőim nagyon aranyosak voltak -- és most direkt használom az aranyos jelzőt a buta helyett, mert jobban hangzik -- mert szinte hitetlenkedtek, hogy csak kisebb helyi fájdalmam volt egy napig az oltás után, és semmi más. Mert hát a tévében nem ezt mondják, és a neten is egy csomó olyat olvasni, akinek...Én jobban szeretném, ha az idióták tűnnének el.
Komolyan, kivagyok az ilyenektől. Nem lehetne hogy eltűnjön ez az egész vírus a francba egyik napról a másikra?! Hát már komolyan az kezd a legnagyobb veszélye lenni, hogy kiborulok miattuk és elásom őket a réten. 😀
Mikey
somoskovig
több mint 4 éve
Nekem is van olyan ismerős, aki fb-ob hirdeti, hogy azóta van ilyen sok halott, amióta oltanak...mit tudok erre mondani, igaza van 😀sztem meg azóta hogy Lölö elvette andikát
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nekem is van olyan ismerős, aki fb-ob hirdeti, hogy azóta van ilyen sok halott, amióta oltanak...mit tudok erre mondani, igaza van 😀
több mint 4 éve
"Szlávik János elmondta, hogy ugyan túl vagyunk a járvány harmadik csúcsán, de senki sem tudja, mi lesz két hét múlva. Optimális esetben az új fertőzőttek és az elhunytak száma is csökkenő görbét fog mutatni, de biztosak nem lehetünk benne, főként látva, hogy az emberek milyen tömegekben élvezték a nyitást."felirhatjuk a kurva meglepő tények mellé az évente pár alkalommal az égből aláhulló misztikus fehér pehelycsapadék mellé amitől mindig azonnal lebénul az ország
www.life.hu/hirek/20210426-szlavik-janos-a-nyitas-tomegerol-pont-ok-azok-akik-a-jarvanyt-gerjeszthetik.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
több mint 4 éve
Vodka elnyomja állítólag. 😀hvg.hu/tudomany/20210426_szputnyik_v_hosszabb_ido_oltasok_kozottÉn meg majd felköhögöm, vagy kiizzadom, ha már bekerült mindkét adag.
somoskovig
Sobri Jóska
több mint 4 éve
hvg.hu/tudomany/20210426_szputnyik_v_hosszabb_ido_oltasok_kozottBiztos, hogy aki megkapta már az elsőt, az időben kapja a másodikat. A többinél is hasonlóan volt. Aki a változás után kap szputnyik 5-öt, annak nő az ideje
somoskovig
több mint 4 éve
"Szlávik János elmondta, hogy ugyan túl vagyunk a járvány harmadik csúcsán, de senki sem tudja, mi lesz két hét múlva. Optimális esetben az új fertőzőttek és az elhunytak száma is csökkenő görbét fog mutatni, de biztosak nem lehetünk benne, főként látva, hogy az emberek milyen tömegekben élvezték a nyitást."www.life.hu/hirek/20210426-szlavik-janos-a-nyitas-tomegerol-pont-ok-azok-akik-a-jarvanyt-gerjeszthetik.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
több mint 4 éve
hvg.hu/tudomany/20210426_szputnyik_v_hosszabb_ido_oltasok_kozottÉn meg majd felköhögöm, vagy kiizzadom, ha már bekerült mindkét adag.
somoskovig
több mint 4 éve
Érdekes amúgy, hogy oltások tekintetében mekkorát ment a tudomány, de tesztekben, meg egyáltalán a vírus terjedésével, természetével kapcsolatban mintha pont ugyanott lennénk, mint egy éve. Aztán lehet, hogy csak én nem tájékozódom eléggé vagy rossz helyekről.a röhej, hogy január vége óta táppénzen vagyok itthon, szóval amúgy sem mászkálok sehova, tényleg a gyógytorna azon ritka alkalmak egyike, mikor elmegyek, meg néha 1-2 bevásárlásMesélek...Munkatársam pont így járt, háziorvos pénteken gyógyultnak nyilvánította, de azért ő elment tesztre mielőtt ma visszajött volna dolgozni, pozitív. Kíváncsi lennék azért, hogy ez a remek protokoll mennyiben járul(t) hozzá a vírus terjedéséhez...
Ugye írtam, hogy április 10-i tesztem pozitív lett. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) enyhe tünetekkel átvészeltem az egészet, néha köhögtem, picit fáradt voltam, de okés lett minden. Mivel azt mondtam, hogy április 5-től voltak a tünetek (amúgy tényleg akkor már ismerős mondta, hogy úgy köhögtem mint a covidos), ezért április 16-val már (simán megvolt a 3 tünetmentes nap) feloldhatták volna a karantént. Mivel az asszisztens nem hívott, mondom nem baj legalább még jobban tünetmentes leszek, akkor hétfőn majd hívom. Beszéltünk, 19-én éjféltől már nem vagyok karanténban. Másik projektem is fut sajnos, minden hétfőn gyógytornára kell járnom. Húsvét hétfő miatt nem mentem, következő hétfőn már karanténban voltam, utána hétfőre én (ha feloldottak volna, ha nem) rendes voltam, mert eldöntöttem, hogy akkor se megyek, nehogy hisztizzenek emiatt. Nah ma elmentem. Gyógytornász kérdése: Nah kedves ... meggyógyult? Mondom nincsenek tüneteim már lassan 10 napja, szóval tuti. Azt mondja nincs negatív tesztem? Mondom miért lenne? Nem így működik, ha tünetmentes vagy, telefon a dokinak és zutty már nem is vagyok karanténban. Mire ő: ajajj, lehet, hogy akkor én most még fertőzök, mert pozitív vagyok. A kolléganője is 6 hete pozitív tesztet ad. Mondom nem úgy van, hogy az első 4-5 napban fertőzök? Nah megindult a telefonálgatás és végülis fogadtak, de én éreztem magam szarul. De most tényleg mivan, ha pozitív tesztet adok megint?
NB2
Henderson
de ha én nem érzem magam rosszul, a teszt meg baromira megbízhatatlan, akkor mit tegyünk?
anyámat negatív teszttel adták haza, de mikor rákérdeztem, hogy ő akkor most gyógyult vagy nem, a kórházban! azt mondták, hogy az a gyorsteszt nem teljesen megbízható
jah és a gyógytornászom jövő héttől az intenzíven fog dolgozni
NB2
"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"