Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Ingyen szotyola es tökmag
Janek
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Nagy szerencse, hogy 32 Virologus, 44 immunologus, 65 toxikulogus és 213 belgyógyász után végre a háziorvosok is elmondják a véleményüket 😊 hónapok óta hiányolom a fogorvosok és a nőgyógyászok álláspontját a kérdésben. Annyira, mint egy háziorvosé lenne releváns az is. 😊Helyes. Ha a háziorvosok nem értenek hozzá annyira, mint némelyek itt a fórumon, akkor a kormány ne hárítsa rájuk a felelősséget. Nevezzen ki egy kellően népes szakmai stábot, amelyhez minden állampolgár nyugodt szívvel fordulhat, ha felvilágosítást és tanácsot szeretne kérni. (Elvileg ezt a funkciót a koronavirus.gov.hu töltené be, csak éppen nem működik.)
MC12
Máskülönben én bizonyos vagyok abban, hogy a háziorvosok is képesek lennének válaszolni, ha megfelelő, adatokkal és vizsgálati eredményekkel alátámasztott szakmai útmutatót, nem pedig politikai utasításokat kapnának.
több mint 4 éve
Lehet, de a kérdés ugyanúgy áll 4-5-6 millióra is.sztem nem lesz 6 millió önkéntes, 5nél sajnos el fogjuk érni a korlátokat4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Az a jobb kérdés, hogy amikor majd kb. 6 milliónál megáll, akkor mi a büntetés?
Janek
Sobri Jóska
Negritis
Ha ott megáll, mi a bünti?
több mint 4 éve
Nagy szerencse, hogy 32 Virologus, 44 immunologus, 65 toxikulogus és 213 belgyógyász után végre a háziorvosok is elmondják a véleményüket 😊 hónapok óta hiányolom a fogorvosok és a nőgyógyászok álláspontját a kérdésben. Annyira, mint egy háziorvosé lenne releváns az is. 😊telex.hu/koronavirus/2021/04/20/oltas-haziorvos-budapest-koronavirus-sinopharm-vakcinaÉn ebben a Sinopharm-kampányban nem kívánok részt venni, nem tudom az embereknek azt mondani, hogy ezt ajánlom” – mondja a szintén fővárosi praxissal működő dr. Eörsi Dániel háziorvos. Azt mondja, azért, mert „orvosszakmailag nem nagyon vagyunk meggyőződve az oltóanyag hatékonyságáról”. Szerinte nagy különbség van a mostani és a februári helyzet között. Akkor a Sinopharm vakcináját vészhelyzeti forgatókönyv alapján engedélyezte hazánk. Ez abban a helyzetben igazolható volt, „én is támogattam, hiszen folyamatosan romlottak a járványmutatók és kevés volt az igazolt hatékonyságú vakcina”.
A körlevél legérdekesebb része viszont az volt, hogy – háziorvosok elmondása szerint – minden eddigi vakcinás levéllel szemben tartalmazott egy ilyen mondatot:nah csak haladunk az elbaszott amerikai rendszer felé a maguink korrupt módján 😀
Tájékoztatom, hogy az Ön által végzett oltások esetében, oltásonként díjazásban részesül.
Negritis
Ma viszont teljesen más a járványhelyzet és a vakcinaellátottság is, ezért már nem tartható fent továbbra is az az érv, hogy adjuk be, ha nincs is igazolt hatékonysága, mert egy bármilyen oltás is jobb, mint a betegség.
(...)Eörsi doktor szerint egy futballhasonlat „talán ott fent is” segíthet megérteni a helyzetet: „kínaival oltani olyan, mint amikor a kapus felmegy fejelni”.
Lehet egy csapat olyan nagy bajban, amikor már ez a kétségbeesettnek tűnő megoldás is jobb a semminél, de ezt azért nem alkalmazzák rutinszerűen a meccs minden pillanatában.
Ejnye már! Minden vakcina ugyanolyan jó.
nagylaza
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Stb,= meccs!Túlságosan pozitív vagy, az 5 millió csak akkor lesz meg önkéntes alapon, ha 12-18 korosztályt is elkezdik oltanisztem nem lesz 6 millió önkéntes, 5nél sajnos el fogjuk érni a korlátokat4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Az a jobb kérdés, hogy amikor majd kb. 6 milliónál megáll, akkor mi a büntetés?
Janek
Sobri Jóska
Negritis
4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Akkora várják a mozik, színházak, stb nyitását
Janek
r.baggio
Azzal kellett volna kezdeni!😉
Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/04/20/oltas-haziorvos-budapest-koronavirus-sinopharm-vakcinaÉn ebben a Sinopharm-kampányban nem kívánok részt venni, nem tudom az embereknek azt mondani, hogy ezt ajánlom” – mondja a szintén fővárosi praxissal működő dr. Eörsi Dániel háziorvos. Azt mondja, azért, mert „orvosszakmailag nem nagyon vagyunk meggyőződve az oltóanyag hatékonyságáról”. Szerinte nagy különbség van a mostani és a februári helyzet között. Akkor a Sinopharm vakcináját vészhelyzeti forgatókönyv alapján engedélyezte hazánk. Ez abban a helyzetben igazolható volt, „én is támogattam, hiszen folyamatosan romlottak a járványmutatók és kevés volt az igazolt hatékonyságú vakcina”.
A körlevél legérdekesebb része viszont az volt, hogy – háziorvosok elmondása szerint – minden eddigi vakcinás levéllel szemben tartalmazott egy ilyen mondatot:nah csak haladunk az elbaszott amerikai rendszer felé a maguink korrupt módján 😀
Tájékoztatom, hogy az Ön által végzett oltások esetében, oltásonként díjazásban részesül.
Negritis
Ma viszont teljesen más a járványhelyzet és a vakcinaellátottság is, ezért már nem tartható fent továbbra is az az érv, hogy adjuk be, ha nincs is igazolt hatékonysága, mert egy bármilyen oltás is jobb, mint a betegség.
(...)Eörsi doktor szerint egy futballhasonlat „talán ott fent is” segíthet megérteni a helyzetet: „kínaival oltani olyan, mint amikor a kapus felmegy fejelni”.
Lehet egy csapat olyan nagy bajban, amikor már ez a kétségbeesettnek tűnő megoldás is jobb a semminél, de ezt azért nem alkalmazzák rutinszerűen a meccs minden pillanatában.
Ejnye már! Minden vakcina ugyanolyan jó.
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/04/20/oltas-haziorvos-budapest-koronavirus-sinopharm-vakcinaA körlevél legérdekesebb része viszont az volt, hogy – háziorvosok elmondása szerint – minden eddigi vakcinás levéllel szemben tartalmazott egy ilyen mondatot:nah csak haladunk az elbaszott amerikai rendszer felé a maguink korrupt módján 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Sógor 1 hete regisztrált és csütörtökön kapja Pécsen a Pfizert. Kitartás a lemaradóknak.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/04/20/koronavirus-negymillio-beoltott-oltas-nyitas-kormany/Túlságosan pozitív vagy, az 5 millió csak akkor lesz meg önkéntes alapon, ha 12-18 korosztályt is elkezdik oltanisztem nem lesz 6 millió önkéntes, 5nél sajnos el fogjuk érni a korlátokat4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Az a jobb kérdés, hogy amikor majd kb. 6 milliónál megáll, akkor mi a büntetés?
Janek
Sobri Jóska
Negritis
4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Akkora várják a mozik, színházak, stb nyitását
Janek
r.baggio
A lap információi szerint a négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, illetve a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása. Azokat 18 éves kor felett védettségi igazolvánnyal lehetne látogatni.mondjuk továbbra is kurvagáz hogy az első öltés másnapján akarunk ajándékozni, sokkal fontosabb lenne hogy a második oltásokat nézzünk és onnan 2 hét legyen bármiféle nyitás alapja
A vendéglátósok a teraszok után a belső tereket is kinyithatnák, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek a fogyasztás idejére nem.
több mint 4 éve
Túlságosan pozitív vagy, az 5 millió csak akkor lesz meg önkéntes alapon, ha 12-18 korosztályt is elkezdik oltanisztem nem lesz 6 millió önkéntes, 5nél sajnos el fogjuk érni a korlátokat4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Az a jobb kérdés, hogy amikor majd kb. 6 milliónál megáll, akkor mi a büntetés?
Janek
Sobri Jóska
Negritis
Janek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
sztem nem lesz 6 millió önkéntes, 5nél sajnos el fogjuk érni a korlátokat4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Az a jobb kérdés, hogy amikor majd kb. 6 milliónál megáll, akkor mi a büntetés?
Janek
Sobri Jóska
több mint 4 éve
4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?Az a jobb kérdés, hogy amikor majd kb. 6 milliónál megáll, akkor mi a büntetés?
Janek
több mint 4 éve
4 millió oltásnál mi a következő ajándék a népnek ?
több mint 4 éve
24.hu/kulfold/2021/04/20/johnson-and-johnson-vakcina-vizsgalat-ema/az eddigi eredmények azonban azt mutatják, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait
több mint 4 éve
Ma éjfélkor jön a vodkás szuri, 22-én meg megy a 330-as a huaweies-ért...jövő hétre oltásnagyhatalom leszünk!
több mint 4 éve
Konstans bajom van ezekkel a NER szlogenekkel, nézd el nekem, hogy fejből nem mindegyik megy pontosan. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Leírtam párszor, de ezek szerint nem figyelsz.Ugyanezt írja a hvg.hu a mai frissítésben: „A Lancet cikke egyébként egy olyan vizsgálatról szól, amelyben 12 mintát vizsgáltak csak a Sinopharmból.”Leszek én a Sobri Jóska, ne kelljen vele fáradnia: Azaz 12 ember beoltottak, és náluk jó eredményt mutatott. Tehát minden vakcina jó. (Azt hiszem így, vastag betűvel. Ha elcsesztem és dőlttel kellett volna, akkor mea culpa.)
hvg.hu/itthon/20210419_Menczer_Tamas_Lancet_Sinopharm?s=hk
nagylaza
peterk2005
Minden vakcina ugyanolyan jó.
Én ezt mondom, írom az elejétől kezdve.
több mint 4 éve
Vagy: komolyan vettem a politikai kommunikációt.Ugyanezt írja a hvg.hu a mai frissítésben: „A Lancet cikke egyébként egy olyan vizsgálatról szól, amelyben 12 mintát vizsgáltak csak a Sinopharmból.”Leszek én a Sobri Jóska, ne kelljen vele fáradnia: Azaz 12 ember beoltottak, és náluk jó eredményt mutatott. Tehát minden vakcina jó.
nagylaza
peterk2005
több mint 4 éve
Ugyanezt írja a hvg.hu a mai frissítésben: „A Lancet cikke egyébként egy olyan vizsgálatról szól, amelyben 12 mintát vizsgáltak csak a Sinopharmból.”Leszek én a Sobri Jóska, ne kelljen vele fáradnia: Azaz 12 ember beoltottak, és náluk jó eredményt mutatott. Tehát minden vakcina jó. (Azt hiszem így, vastag betűvel. Ha elcsesztem és dőlttel kellett volna, akkor mea culpa.)
nagylaza
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mit is állított tegnap Menczer Tamás?„A világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közösségi oldalán.
Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban azt mondta: a cikk szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is. Jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos.”
Bár eleve gyanús volt a dolog (miért éppen Menczer Tamás jelentene be egy ilyen nagy horderejű hírt?), nekem nem sikerült beazonosítanom, melyik cikk a forrás.
Bolgár György viszont az imént elmondta a Klubrádióban: nincs szó arról, hogy a The Lancet általánosságban kiállt volna a Sinopharm mellett. A hivatkozott cikkben az áll, hogy 12 (!) beoltottat vizsgáltak. Náluk valóban jó védelem alakult ki a dél-afrikai mutánssal szemben.
Ugyanezt írja a hvg.hu a mai frissítésben: „A Lancet cikke egyébként egy olyan vizsgálatról szól, amelyben 12 mintát vizsgáltak csak a Sinopharmból.”
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
de ez tul esszeru lett volna.Nevetséges, hogy csak a kibaszott propaganda megy de aki decemberben jelentkezett azt sem tudják beoltani.Valószínűleg jobb megoldás lett volna, ha csak az időseknél kérik a háziorvosok segítségét. Hozzájuk lehet, hogy házhoz is kell menni, nehéz őket elérni (nem neteznek/emaileznek), náluk logikus lépés volt. És a legsúlyosabb 65 alattiaknál szintén. Viszont az aktív generációban jobb lett volna szerintem a központi elosztás mellett maradni. Szépen évről évre lefelé lépkedve, országosan egységesen, Kapod az SMS-t/email-t, hogy X időpontban mehetsz oltásra. És mondjuk 48 órán belül visszaigazolhatod úgy, hogy felmész egy oldalra, beírod a tajszámod és a kapott időpontot, ezzel be is lehet azonosítani, aztán egy "megyek, nem megyek, ezt nem kérem" három gomb. Aki nem tud internetre menni, az meg egy telefonszámra elküldheti ugyanezt SMS-ben. A vakcina disztribúció is pontosabb lehetett volna, mert nem lett volna az, hogy mondjuk Kisvárdára (csak hasraütöttem) kivisznek 300 adagot, de a háziorvosok csak 200-at tudnak berendelni, és szaladgálni kell (fiatalabbakat behívni) azért, hogy el lehessen oltani. Máshova szintén kivisznek 300 adagot, ahol meg kétszer annyi a hatvanas, és 600-at is be tudtak volna adatni. Központi elosztásnál naponta látták volna, hogy hol pontosan mennyi kell, X helyre megy 180, Y helyre 250, Z nagy lakosságsűrűségú helyre meg 400. És legfeljebb a magukat visszaigazoló, de elmenni mégsem tudók helyett kellett volna valakiket találni.(Vagy este lejelenti, hogy marad 40 adag, és másnap annyival kevesebbet szállítanak ki).
Jelentkezzél, jelentkezzél.
Cseszd meg oltsátok be aki kérte.
Bazzani
peterk2005
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nevetséges, hogy csak a kibaszott propaganda megy de aki decemberben jelentkezett azt sem tudják beoltani.Valószínűleg jobb megoldás lett volna, ha csak az időseknél kérik a háziorvosok segítségét. Hozzájuk lehet, hogy házhoz is kell menni, nehéz őket elérni (nem neteznek/emaileznek), náluk logikus lépés volt. És a legsúlyosabb 65 alattiaknál szintén. Viszont az aktív generációban jobb lett volna szerintem a központi elosztás mellett maradni. Szépen évről évre lefelé lépkedve, országosan egységesen, Kapod az SMS-t/email-t, hogy X időpontban mehetsz oltásra. És mondjuk 48 órán belül visszaigazolhatod úgy, hogy felmész egy oldalra, beírod a tajszámod és a kapott időpontot, ezzel be is lehet azonosítani, aztán egy "megyek, nem megyek, ezt nem kérem" három gomb. Aki nem tud internetre menni, az meg egy telefonszámra elküldheti ugyanezt SMS-ben. A vakcina disztribúció is pontosabb lehetett volna, mert nem lett volna az, hogy mondjuk Kisvárdára (csak hasraütöttem) kivisznek 300 adagot, de a háziorvosok csak 200-at tudnak berendelni, és szaladgálni kell (fiatalabbakat behívni) azért, hogy el lehessen oltani. Máshova szintén kivisznek 300 adagot, ahol meg kétszer annyi a hatvanas, és 600-at is be tudtak volna adatni. Központi elosztásnál naponta látták volna, hogy hol pontosan mennyi kell, X helyre megy 180, Y helyre 250, Z nagy lakosságsűrűségú helyre meg 400. És legfeljebb a magukat visszaigazoló, de elmenni mégsem tudók helyett kellett volna valakiket találni.(Vagy este lejelenti, hogy marad 40 adag, és másnap annyival kevesebbet szállítanak ki).
Bazzani

több mint 4 éve
Nevetséges, hogy csak a kibaszott propaganda megy de aki decemberben jelentkezett azt sem tudják beoltani.Ha feladsz egy hirdetést, hogy minden csinos nőt magadévá teszel a legnagyobb örömükre, majd jelentkezik 200 nő, attól még nem tudod mindegyiket az első péntek este levarrni.
Bazzani
Türelem.
Tavaly ilyenkor még az élesztőt zsákoltuk, most meg úgy néz ki, hogy május végére minden regisztrált be lesz oltva az első adaggal. Szerintem ez egyfajta csoda, hogy 1 év alatt nemhogy hatásos vakcinákat fejlesztettek ki, hanem a fél országot be is tudták vele oltani, indokolatlannak érzem ezt az attitűdöt, szinte már mindenkit hívtak 30 fölött, van egy valós napi kapacitás valahol 50 és 100ezer között, annál többet nem tudnak oltani, és mivel már sok helyen a második adagokat szúrják, így ki lehet számolni, hogy szépen, hamarosan eljutnak mindenkihez.
Egyáltalán nem halad lassan az oltás, ha van vakcina már lövik is be.
több mint 4 éve
Nevetséges, hogy csak a kibaszott propaganda megy de aki decemberben jelentkezett azt sem tudják beoltani.Jelentkezzél, jelentkezzél.
több mint 4 éve
Ja, küldik azt a chipes vacakot.mar megint hatraltatjak a sikeres magyar oltas programot."Újabb, mintegy 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett kedden Magyarországra - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden."Szemét Brüsszel nem hagy minket békén!
nagylaza
Bazzani
csebi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May