Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Na pfizer a karomban! Bár nem éreztem a szuri helyét sem (van némi tűfóbiám). Tegnap kora délután hívták az asszonyt, én még nem kerültem volna most sorra, de szerencsére kisírta nekem is, így nem kell tovább várni.
több mint 4 éve
én is ezt csináltam 1 évig. itt jön be az h akkor máshonnan szerzel shotot, itt forumon is voltak felajánlások, lezuúgni ide oda beadatni és kész. Mondjuk nem tudom h neked bármelyik jó e vagy csak egy adott.Ez vicces lenne, ha 6-7 hónapja nem max heti 1szer mennék ki a 3 méterre lévő boltba, mert próbálok mindent tartani, és soha nem kerülök sorra.biztos ravens fanDe, highest risk (extremely clinically vulnerable)be vagyok sorolva.Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Az oltás szempontjából nem számítasz annak, gondolom.
tenorx
Mikey
Írtam neki, azt mondta, hogy sorban olt, mert még "viszonylag fiatal maga".Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Menj utána a dolognak.
tenorx
Máshogy tényleg soha nem kerülsz sorra.
Egy telefont megér.
Bazzani
tenorx
briareos
tenorx
több mint 4 éve
Ez vicces lenne, ha 6-7 hónapja nem max heti 1szer mennék ki a 3 méterre lévő boltba, mert próbálok mindent tartani, és soha nem kerülök sorra.biztos ravens fanDe, highest risk (extremely clinically vulnerable)be vagyok sorolva.Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Az oltás szempontjából nem számítasz annak, gondolom.
tenorx
Mikey
Írtam neki, azt mondta, hogy sorban olt, mert még "viszonylag fiatal maga".Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Menj utána a dolognak.
tenorx
Egy telefont megér.
Bazzani
tenorx
briareos
több mint 4 éve
biztos ravens fanDe, highest risk (extremely clinically vulnerable)be vagyok sorolva.Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Az oltás szempontjából nem számítasz annak, gondolom.
tenorx
Mikey
tenorx
Egy telefont megér.
Bazzani
tenorx
több mint 4 éve
De, highest risk (extremely clinically vulnerable)be vagyok sorolva.Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Az oltás szempontjából nem számítasz annak, gondolom.
tenorx
Mikey
tenorx
Egy telefont megér.
Bazzani
több mint 4 éve
Ez frissebb: koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-11vhol van arrol adat, hogy melyik vakcinabol mennyit adtak be nominalisan? picit tulzonak erzem professzor ur szavait.koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-10
csebi
g7.hu/adat/20210414/szinte-mar-az-osszes-kinai-vakcinat-beadtak-magyarorszagon/
pár napos adat arról hogy menniy érkezet és mennyit adtak be
de valahol leszokták hozni azt is hogy ebből mennyi első és mennyi második, lehet az origo(?)
Negritis
A héten 388 ezer nyugati jött be a múlt heti óta. Főleg pfizer.
Ne hallgass rá. Rossz ilyent mondani, de ez a helyzet. És nem is az ő hibája valószínűleg. Múlt héten nekem is ugyanezt mondta a házidokim (neki AZ-ja volt, és úgy tudta nem is lesz más), ezen a héten meg egész héten pfizert olt. Ráadásul ő maga, nem is oltópontra küld. Infó káosz van, nem csak a mi számunkra, hanem a rendszerben dolgozók számára is. Valahol "odafönt" döntenek, valahogy, amit "odalent" senki se tud, hogy miért és hogy. Megkérdezni se merik / tudják. A visszacsatolásoktól, helyi szintektől megszabadított NER csodái ugye.Na beprotekcióztam magam kínaira keddre. 8.án verseny a lányomnak, legyen papírom hátha.Ja és a háziorvosom jelezte hogy hetekig csak kínai oltóanyag lesz nála mert nem kap mást.
Bazzani
Bazzani
(Darabszámban sem lehet igaz az állítás. Igaz, ez a millió kínai jó sok, akár mindet is be lehet adni elsőre, mert május végére fog jönni a csomag nagy része, abból be lehet adni majd a másodikakat. Ennyi azért nyugatiból nem fog jönni pár napon belül, de heti 350+ adaggal simán lehet számolni. Namost kb. 900 ezer embert kell még beoltani a regisztráltakból. Már inkább csak 800 ezer nem is 900. Oszd el, legrosszabb esetben is 3-3.5 hét, mert az astrák mind mehetnek első oltásra - a másodikakat majd júniusban kezdik adni -, a Pfizerből meg a márc eleji - 100 ezer körüli heti - adagok másodikjait kell csak levonni. 250+ ezer mehet. És jön még 100 ezer sputnik is. Plusz jön a janssen is most már. Nem véletlen, hogy elkezdték csinálni ezt az online regisztrációs / foglalós oldalt, szerintem itt nem az lesz, hogy hetekig csak kínai, hanem heteken belül vadászni fogják a jelentkezőket. Bejelentkezel, foglalsz időpontot mint egy étterembe, és mész a választott shotodért.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
444.hu/2021/04/21/pokoli-a-virushelyzet-indiaban-de-azt-meg-nem-tudni-mennyire-kell-felnunk-az-uj-varianstolNincs mitől félni 🙂
Vrij6
demokrata.hu/tudomany/a-szputnyik-v-az-osszes-ismertte-valt-mutacio-ellen-ved-373341/

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
444.hu/2021/04/21/pokoli-a-virushelyzet-indiaban-de-azt-meg-nem-tudni-mennyire-kell-felnunk-az-uj-varianstol
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Az oltás szempontjából nem számítasz annak, gondolom.
tenorx
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Neked is elveszett a neved a rendszerben szerintem. Nekem is, sulyos asztmaskent. A haziorvos csodalkozott is, hogy reges reg oltaniuk kellett volna engem, de sosem latott a listan. Regisztralva vagyok, ellenoriztem is. Ellenorizd te is, ha ott vagy, akkor hivd fel az orvost, mert biztos, hogy be fog valahova rakni szurira.
tenorx
több mint 4 éve
Nah felpörögtek az események, az automata sms után fel is hívtak 😀 Jövő hétfő délután mehettem volna a háziorvoshoz - kínaira. Köszönettel visszautasítottam. Mondta a csaj, hogy végighívják az embereket, kb 300-an vannak a listáján. Mondta azt is, hogy általában kínait szoktak kapni, és nem tudja lesz-e más, illetve ha igen, mikor. De legalább megkérdezte, hogy milyet szeretnék, mondta hogy felírja. Úgyhogy ez legalább pozitívum. Így viszont már majd oltópontra küldenek, amit nem is bánok, nem csipázom a háziorvost 😊 Kiváncsi leszek, akkor így mennyi idő lesz, elejtett a csaj egy félmondatot, hogy lehet akkor már csak nyáron 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.asszonynak ma azt mondtak telefonban az oltokozpontrol, hogy hiaba terhes lehet, hogy 3 het lesz mire kap idopontot ...
tenorx
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.Menj utána a dolognak.
tenorx
Egy telefont megér.
több mint 4 éve
Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.ti Pittsburgh szurkolók kihúztátok a gyufát a kormánynál 😊
tenorx
több mint 4 éve
Nem a be nem oltottakat szeretném cukkolni, de ma megkaptam a második orosz oltásomat. Ahhoz képest , hogy alig 5 hete regisztráltam.......
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Egyébként jó buli, hogy magasan veszélyeztetettként még mindig nem kaptam semmit, de már az ismerőseim 95%-a be van oltva.
több mint 4 éve
Hm, pedig nincs semmi kód vagy ilyesmi az sms-ben. Annyit ír, hogy a regisztrációkor az ehhez a telefonszámhoz megadott taj számmal lehet időpontot foglalni.Amúgy aki regisztrált, de még nem oltották és jó neki a kínai, az foglaljon időpontot:Csak azok tudnak, akik SMS-t kaptak +
eeszt.gov.hu
warr_b
A regisztráltak egy online felületen maguk foglalhatnak időpontot. Az új rendszer kipróbálására Pécset, Debrecenben, Szegeden, és Budapesten az egyetemi kórházak oltópontjain kerül sor.
Beki

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Amúgy aki regisztrált, de még nem oltották és jó neki a kínai, az foglaljon időpontot:Csak azok tudnak, akik SMS-t kaptak +
eeszt.gov.hu
warr_b
A regisztráltak egy online felületen maguk foglalhatnak időpontot. Az új rendszer kipróbálására Pécset, Debrecenben, Szegeden, és Budapesten az egyetemi kórházak oltópontjain kerül sor.
több mint 4 éve
Amúgy aki regisztrált, de még nem oltották és jó neki a kínai, az foglaljon időpontot: eeszt.gov.hu

több mint 4 éve
Ha sms-t tudtak küldeni, akkor szerintem megvan nekik 🤣Hoppá, meg is kaptam az sms-t 😁megadjuk a szamodat a helyi fidesznek, hogy hivjanak rabeszelni? 😊
Mehetnék időpontot foglalni holnap du. 4-ig. Kár hogy kínai lenne, így inkább kihagyom 🤣
warr_b
csebi
Amúgy légszi, mindenképp 😂

több mint 4 éve
Hoppá, meg is kaptam az sms-t 😁megadjuk a szamodat a helyi fidesznek, hogy hivjanak rabeszelni? 😊
Mehetnék időpontot foglalni holnap du. 4-ig. Kár hogy kínai lenne, így inkább kihagyom 🤣
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Hoppá, meg is kaptam az sms-t 😁Mehetnék időpontot foglalni holnap du. 4-ig. Kár hogy kínai lenne, így inkább kihagyom 🤣

több mint 4 éve
ugy latszik a kormany figyelembe veszi miket irsz ide:Nevetséges, hogy csak a kibaszott propaganda megy de aki decemberben jelentkezett azt sem tudják beoltani.Valószínűleg jobb megoldás lett volna, ha csak az időseknél kérik a háziorvosok segítségét. Hozzájuk lehet, hogy házhoz is kell menni, nehéz őket elérni (nem neteznek/emaileznek), náluk logikus lépés volt. És a legsúlyosabb 65 alattiaknál szintén. Viszont az aktív generációban jobb lett volna szerintem a központi elosztás mellett maradni. Szépen évről évre lefelé lépkedve, országosan egységesen, Kapod az SMS-t/email-t, hogy X időpontban mehetsz oltásra. És mondjuk 48 órán belül visszaigazolhatod úgy, hogy felmész egy oldalra, beírod a tajszámod és a kapott időpontot, ezzel be is lehet azonosítani, aztán egy "megyek, nem megyek, ezt nem kérem" három gomb. Aki nem tud internetre menni, az meg egy telefonszámra elküldheti ugyanezt SMS-ben. A vakcina disztribúció is pontosabb lehetett volna, mert nem lett volna az, hogy mondjuk Kisvárdára (csak hasraütöttem) kivisznek 300 adagot, de a háziorvosok csak 200-at tudnak berendelni, és szaladgálni kell (fiatalabbakat behívni) azért, hogy el lehessen oltani. Máshova szintén kivisznek 300 adagot, ahol meg kétszer annyi a hatvanas, és 600-at is be tudtak volna adatni. Központi elosztásnál naponta látták volna, hogy hol pontosan mennyi kell, X helyre megy 180, Y helyre 250, Z nagy lakosságsűrűségú helyre meg 400. És legfeljebb a magukat visszaigazoló, de elmenni mégsem tudók helyett kellett volna valakiket találni.(Vagy este lejelenti, hogy marad 40 adag, és másnap annyival kevesebbet szállítanak ki).
Jelentkezzél, jelentkezzél.
Cseszd meg oltsátok be aki kérte.
Bazzani
peterk2005
telex.hu/belfold/2021/04/21/oltasi-regisztracio-oltopontok-sms-idopont
több mint 4 éve
neki megvoltak a tesztjei, negatív tesztik vissza se engedte a honvédségA halálom, amikor azt hallom, hogy "már úgyis átestem rajta"...de persze semmi teszt, csak szarul volt pár napig. Meg a "dolgozzon csak az immunrendszerem"...Tegnap beszéltem egy ismerőssel a 18.kerületben, mint kiderült ott az oltóponton dolgozik.én nemtom pl öcsémékkel mi lesz, a héten mesélte muter hogy ők nem akarnak oltatni
Mondta, hogy hétfőn pl már lasszóval kellett az embereket fogniuk pfizerre és modernára is, valószínűleg kezd telítődni ez a rész. Kínaira, illetve szputnyikra már a háziorvosoknak kell szervezni az embereket a kiküldött körlevél szerint, de szinte lehetetlen küldetésnek tűnik ez.
Biztos, hogy még százezrek mondják majd, hogy jöjjön a kínai vagy orosz, csak legyen már valami, de érzékelhető, hogy közeledik az idő, amikor a regisztráltakkal végez az egészségügy. Utána viszont nekem úgy tűnik, nagyon nehéz lesz meggyőzni az embereket, az oltás fontosságáról. Azon ismerőseim, akik "oltásellenesek" -és itt azokra gondolok, akik valóban azok és nem csak a Mencer féle "politikusaink" szerint-, azok nagyon nehezen meggyőzhetőek egyelőre. Nincsenek különösebb (számomra) ésszerű érveik, sőt egyesek olyanokat állítanak, hogy azóta nő a halottak száma, amióta oltják az embereket. Nos ezt a réteget elképesztően nehéz lesz rávenni az oltásra és szerintem egy fokkal még nehezebb lesz majd a kínai oltóanyagra rábírni őket. (Van olyan oltásszkeptikus ismerős, aki azért a pfizert végül beadatta magának)
Klaci79
kora 30asok a feleségével, mindketten katonák, bár a csaj otthon van most gyerekkel (1.5 éves)
öcsém ősszel átesett rajta így úgy gondolja minden fasza ...
Negritis
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Meg a "dolgozzon csak az immunrendszerem"...remelem ok korhazba sem mennenek ugye?
Klaci79