Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 445 — The Mathematician
A hozzájárulási nyilatkozatban, amit a háziorvosom az oltás időpontjáról szóló értesítéshez mellékelt, ez áll:
„A koronavírus elleni védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.”
Nos: április 16-án kaptam meg az első Pfizert, a másodikat pedig május 21-én fogom megkapni. Akárhogyan is számolom, ez 35 nap.
Szokol kérdésére is reflektálva: ezek után nem tudom, hogy a védettség kialakulására vonatkozó 7 napot mennyire kell komolyan venni.
nagylaza
sztem ő elkapta és felgyógyulás után érdekli hogy mikortól mehet emberek közé

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 285 — beers & Packers
A hozzájárulási nyilatkozatban, amit a háziorvosom az oltás időpontjáról szóló értesítéshez mellékelt, ez áll:
„A koronavírus elleni védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.”
Nos: április 16-án kaptam meg az első Pfizert, a másodikat pedig május 21-én fogom megkapni. Akárhogyan is számolom, ez 35 nap.
Szokol kérdésére is reflektálva: ezek után nem tudom, hogy a védettség kialakulására vonatkozó 7 napot mennyire kell komolyan venni.
több mint 4 éve
Az ízületi gyulladás is alapbetegség. A járványnak köszönhetően folyamatosan bővül a tudásom.
"A kormányzati tájékoztató oldalon közzétett adatok tanúsága szerint a legfiatalabb áldozat egy 34 éves nő volt, akinek ízületi gyulladást jelöltek meg alapbetegségként."
 index.hu/belfold/2021/04/18/belfold-koronavirus-magyarorszag-legfiatalabb-aldozat-34-es-35-eves-no/
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Nah, aki nem akarja kivárni az oltást.... 😊

telex.hu/zacc/2021/04/16/szeretne-oltast-es-nyaralni-is-irany-a-maldiv-szigetek-megkapja-mindkettot
warr_b
Bár lenne valaki ebben az országban, akinek a magángépe szinte kívülről tudja az utat 😉
Klaci79
A hét minden napján 2-3 légitársaság gépe is megy átszállással Pestről, a lehetőség adott mindenkinek 😀
kapitnono
Tényleg! Mesélj még 😀
több mint 4 éve
Közben úgy döntöttünk, hogy még legalább két hétig itthon maradnak a gyerekek.
warr_b
Eleve ezt a döntést kellett volna a kormánynak is meghoznia, minden szinten (politikailag is, egészségügyileg meg pláne, gazdaságilag meg jelentéktelen) totális faszság volt ezt a 19-et erőltetni..
Szesze
Erősítésként:
 tasz.hu/cikkek/a-tasz-jogi-allaspontja-az-iskolanyitasrol-2021-04-18
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 026

telex.hu/zacc/2021/04/16/szeretne-oltast-es-nyaralni-is-irany-a-maldiv-szigetek-megkapja-mindkettot
warr_b
A repjegy oda-vissza gondolom olcsón van.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
warr_b
Eleve ezt a döntést kellett volna a kormánynak is meghoznia, minden szinten (politikailag is, egészségügyileg meg pláne, gazdaságilag meg jelentéktelen) totális faszság volt ezt a 19-et erőltetni..
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 956 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 135 — WHO DAT!!!!

warr_b
Bár lenne valaki ebben az országban, akinek a magángépe szinte kívülről tudja az utat 😉
Klaci79
A hét minden napján 2-3 légitársaság gépe is megy átszállással Pestről, a lehetőség adott mindenkinek 😀

Szerkesztette: kapitnono

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
3706 új eset és átlépte a 25 ezret a halottak száma 😕 (205)
Közben bezzeg Brüsszelben...
Klaci79
Ugyanakkor a kórházban levők száma durva csökkenést, míg lélegeztetőgépen levők száma enyhe csökkenést mutat.
Érdekes volna, ha hirtelen ilyen durva hatása lenne a sulizárásnak és az oltásoknak egyszerre...
Első oltásból 38k, másodikból kb 14k-t sikerült beadni tegnap.
több mint 4 éve

warr_b
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 956 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Szerbiában megvizsgálták tízezer ember oltások utáni ellenanyag-termelését
 24.hu/kulfold/2021/04/18/szerbia-oltasok-vakcian-ellenanyag-antitest-vizsgalat/
"A Pfizer vakcinája már az első oltás után két nappal kiváltotta az antitesttermelést a beoltottak több mint 85 százalékánál, a második dózis után pedig ez az arány 95 százalékra nőtt."
Hurrá, nem kell maszkot hordanom!😊
Figyelem! Ahogyan arra Warr fórumtárs nagyon helyesen felhívta a figyelmet, módosították a cikket. A két nap valójában két hét!

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
Most mi a legfrissebb verzió: hanyadik naptól nem fertőzök? Mindenhol mást olvasok..
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 405 — Do Your Job
Klaci79
Lehagytuk San Marinot.
Amadeus
Jövő héten itt is meglesz az első hely...😟

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 495
Klaci79
Lehagytuk San Marinot.
több mint 4 éve
több mint 4 éve
Mérőt nagyon kedvelem, ez is egy érdekes megközelítés az oltásvisszautasításról:

"- Én történetesen nagyon érintett vagyok abban, hogy utazhassak, legalábbis ebbe a két országba [korábban már nevesítette őket: Németország és Románia – a szerző], ezért azt mondtam, hogy én nem akarom kockáztatni azt, hogy már a repülőre se engednek föl. Azután, hogy visszautasítottam a be nem vizsgált vakcinát, nem azért, mert nem tartom jónak, hanem azért, mert nekem történetesen fontos volt ez, alig tíz nappal utána megkaptam a Pfizert.
- Tehát jó döntés volt a magad részéről...
- Nem. Az a helyzet, hogy ez így társadalmilag nem korrekt. Azért nem, mert az én döntésem tulajdonképpen a társadalomnak hátrányt okoz, azért, mert lassítom a védekezést. Mert „kapja mindenki, azt, ami jut neki” – ez is egy hozzáállás, kicsit talán túl autoriter, hogy csúnyább szót ne mondjak rá. (...) De ez se igazságos, mert másképpen fontos annak, hogy utazhasson, akinél nüanszok döntenek arról, hogy a Balatonon akar-e nyaralni vagy Olaszországban, és már annál, akinek mondjuk a gyereke vagy a szerelme ott él, és oda akar menni."

Illetve Orbánról:

"Az interjúban szó esik Orbán Viktorról is, akit először tehetséges miniszterelnöknek nevez, de gyorsan kiderül, hogy ezt nem dicséretnek szánja.

Szerinte a kormányfő „egy zseniális szélkakas, mert mindig arra fordul, amerre holnap fog fújni a szél, és azért az egy kunszt.” Csak éppen „ugyanannyit forgolódik, mint egy normál szélkakas”, tehát „ugyanolyan megbízhatatlan, ugyanolyan kiszámíthatatlan, alkalmatlan partnernek”. Később azt is elmondja, hogy Orbánt továbbra sem tartja nácinak vagy fasisztának, „nem is zakkant meg”, a probléma szerint az vele, hogy „velejéig romlott”."

telex.hu/kult/2021/04/17/veiszer-alinda-mero-laszlo-interju
Sobri Jóska
Az Orbánra vonatkozó megállapításokat tudom értelmezni, egyet is értek velük. A vakcináról szóló részt viszont nem értem. Mármint azt nem értem, hogy mi következik ebből, és mit nevezel érdekes megközelítésnek. Számomra csak az jön le, hogy ellentmond saját magának. Neked erősséged Mérő László szövegeinek elemzése. Segíts, kérlek!
nagylaza
Azt mondja, hogy az oltásválogatás egy játszma, ami egyéni szempontból lehet sikeres kimenetelű (pl. a saját példája), össztársadalmilag mégis lassítja a vírusvédekezést, mert ha mindenki ezt a stratégiát alkalmazná, akkor sokkal később érné el az ország a szükséges védettséget, ami olyan emberéletekbe is kerülhet, akikébe egy válogatásmentes, autoriter "kapja mindenki azt, ami jut neki" oltási menetrend esetén nem kerülne, illetve a válogató nem veszi figyelembe az övénél nagyobb szükségletet más esetén.
Vagyis döntéselméletileg társadalmilag nem jó döntés visszautasítani oltást, de emberek vagyunk, és szarunk a másik ember a mienkénél akár nagyobb problémáira, szükségleteire, igényeire, a mienk legyen kielégítve, és ez alól ő se kivétel.
(Szerintem valami némileg módosított "közlegelők problematikája" szerűséget verbalizált.)

Érdekes, mert újszerű (játékelméleti), új szempontokat is behoz (azokét, akik a mi válogatásunk miatt kerülnek hátrányba), és mindenkinek más következik ebből, valakinek az, hogy inkább nem válogat, valakinek az, hogy ha mindenki válogat, akkor neki is az a sikeres stratégia, ha ő is.
És nem mond ellent magának, csak külön tudja választani a személyét az elemzésétől.
Ahogy az se ellentmondás, ha mondjuk valaki vizet prédikál (mert társadalmilag hasznos amit mond, ha valakire hat akkor emelkedik a népegészség szintje, csökkenhet az alkoholizmusé), de bort iszik (mert ő meg gyarló ember, azt jobban szereti).
Sobri Jóska
Mérő nem mond semmit arról, hogy mi lenne a jó (igazságos) megoldás. Azt mondja, hogy így se jó, úgy se jó, de tulajdonképpen amúgy se jó. Nem jó ez sehogyan sem, basszameg.
Az olyasfajta érvelésről, hogy azok, akik az egyik vagy másik vakcinát kérik maguknak, hátrányba hoznak másokat, akkor lehetne értelmes vitát folytatni, ha lennének megbízható adataink arról, kik és mennyire ragaszkodtak az adott vakcinatípushoz, végül pedig kik és milyen okból fogadtak el kényszerűségből másik fajtát. Ilyen adataink azonban nincsenek. Pontosabban: sok egyéb mellett ilyen adataink sincsenek.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 250 — Vikings fan
Igen lehet úgyis nézni, hogy nincs eleg adat emiatt mindegyik jó.
Én speciel szeretem inkább az összes elérhető adat / cikk alapján értékelni a helyzetet aztán ha jön új hír változtatok rajta.
Egész életemet így éltem miért pont most gondolkodnék máshogy?
Toca
Csak így lehet nézni, hiszen az összes elérhető adat is elégtelen.
Mindegyik vakcina ugyanolyan jó, ha az a másik választás, hogy ne legyen beoltva az ember.
Pont mert így éltél mindig, ezért vagy már beoltva.
Sobri Jóska
Nem.
Ha kínait ajánlottak volna nem lennék beoltva. Ahogy lehet januárban se fogadom el az oroszt.
Vannak adatok ami alapján döntök.
Neked nem elegek, nekem ahhoz, hogy döntést hozzak elegek.
több mint 4 éve
 www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/koronavirus-fertozes-oltas-utan.727324.html?fbclid=IwAR1wH120pLGw7lx69Oyt5NpO0VINLRWk8hD_rbWSvN_dJ3A_lU-gnoELzP0

Nyilvánosságra hozták végre....na nem nálunk persze...
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
magyarul Egy geci konkrétan. 😊
ozibozi
De jó értelemben véve.
Ha nincs geci, te se vagy. 😊
Sobri Jóska
Hoppá! Ozibozi lenne Orbán Gáspár?
nagylaza
Kis "g"-vel, névelő nélkül? Ugyan miért?

több mint 4 éve
Mérőt nagyon kedvelem, ez is egy érdekes megközelítés az oltásvisszautasításról:

"- Én történetesen nagyon érintett vagyok abban, hogy utazhassak, legalábbis ebbe a két országba [korábban már nevesítette őket: Németország és Románia – a szerző], ezért azt mondtam, hogy én nem akarom kockáztatni azt, hogy már a repülőre se engednek föl. Azután, hogy visszautasítottam a be nem vizsgált vakcinát, nem azért, mert nem tartom jónak, hanem azért, mert nekem történetesen fontos volt ez, alig tíz nappal utána megkaptam a Pfizert.
- Nem. Az a helyzet, hogy ez így társadalmilag nem korrekt. Azért nem, mert az én döntésem tulajdonképpen a társadalomnak hátrányt okoz, azért, mert lassítom a védekezést. Mert „kapja mindenki, azt, ami jut neki” – ez is egy hozzáállás, kicsit talán túl autoriter, hogy csúnyább szót ne mondjak rá. (...) De ez se igazságos, mert másképpen fontos annak, hogy utazhasson, akinél nüanszok döntenek arról, hogy a Balatonon akar-e nyaralni vagy Olaszországban, és már annál, akinek mondjuk a gyereke vagy a szerelme ott él, és oda akar menni."

Illetve Orbánról:

"Az interjúban szó esik Orbán Viktorról is, akit először tehetséges miniszterelnöknek nevez, de gyorsan kiderül, hogy ezt nem dicséretnek szánja.

Szerinte a kormányfő „egy zseniális szélkakas, mert mindig arra fordul, amerre holnap fog fújni a szél, és azért az egy kunszt.” Csak éppen „ugyanannyit forgolódik, mint egy normál szélkakas”, tehát „ugyanolyan megbízhatatlan, ugyanolyan kiszámíthatatlan, alkalmatlan partnernek”. Később azt is elmondja, hogy Orbánt továbbra sem tartja nácinak vagy fasisztának, „nem is zakkant meg”, a probléma szerint az vele, hogy „velejéig romlott”."

Sobri Jóska
Az Orbánra vonatkozó megállapításokat tudom értelmezni, egyet is értek velük. A vakcináról szóló részt viszont nem értem. Mármint azt nem értem, hogy mi következik ebből, és mit nevezel érdekes megközelítésnek. Számomra csak az jön le, hogy ellentmond saját magának. Neked erősséged Mérő László szövegeinek elemzése. Segíts, kérlek!
nagylaza
Azt mondja, hogy az oltásválogatás egy játszma, ami egyéni szempontból lehet sikeres kimenetelű (pl. a saját példája), össztársadalmilag mégis lassítja a vírusvédekezést, mert ha mindenki ezt a stratégiát alkalmazná, akkor sokkal később érné el az ország a szükséges védettséget, ami olyan emberéletekbe is kerülhet, akikébe egy válogatásmentes, autoriter "kapja mindenki azt, ami jut neki" oltási menetrend esetén nem kerülne, illetve a válogató nem veszi figyelembe az övénél nagyobb szükségletet más esetén.
Vagyis döntéselméletileg társadalmilag nem jó döntés visszautasítani oltást, de emberek vagyunk, és szarunk a másik ember a mienkénél akár nagyobb problémáira, szükségleteire, igényeire, a mienk legyen kielégítve, és ez alól ő se kivétel.
(Szerintem valami némileg módosított "közlegelők problematikája" szerűséget verbalizált.)

Érdekes, mert újszerű (játékelméleti), új szempontokat is behoz (azokét, akik a mi válogatásunk miatt kerülnek hátrányba), és mindenkinek más következik ebből, valakinek az, hogy inkább nem válogat, valakinek az, hogy ha mindenki válogat, akkor neki is az a sikeres stratégia, ha ő is.
És nem mond ellent magának, csak külön tudja választani a személyét az elemzésétől.
Ahogy az se ellentmondás, ha mondjuk valaki vizet prédikál (mert társadalmilag hasznos amit mond, ha valakire hat akkor emelkedik a népegészség szintje, csökkenhet az alkoholizmusé), de bort iszik (mert ő meg gyarló ember, azt jobban szereti).

több mint 4 éve
ozibozi
De jó értelemben véve.
Sobri Jóska
Hoppá! Ozibozi lenne Orbán Gáspár?
több mint 4 éve
ozibozi
De jó értelemben véve.

több mint 4 éve

Illetve Orbánról:

Sobri Jóska