Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az Kohn és Grün a viccben.Pont annyira magyar, mint amennyire én belga.pedig állítólag a pfizer magyar vakcina.te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
Amadeus
Mikey
több mint 4 éve
azok pont, hogy nem hasznalnak keletit. es meg az AZ-t is korlatozva vagy egyaltalan nem.Viszont a tényleges hozzáértőknek akik azt mondják , hogy mindegyik vakcina jó, azoknak nem hisz. Páran túl okosak akarnak lenni a témában.te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
Pep71
több mint 4 éve
Nem én sírok itt minden nap, hogy nincs Pfizer 🤣🤣A ténylegesen hozzáértő itt éppen melyik kormánypárti politikus, vagy szakember? Csak hogy tudjam a bölcs tanácsaidból, hogy kinek hihetek, ha az eu gyógyszerügynökségnek, vagy az amcsinak nem? Kérlek taníts minket, végre köztünk van egy képzett virológus 😀🤣🤣🤣 Ha annak veszed , akkor igen .te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
Saját maga leírja , hogy abszolút nem ért a vakcinákhoz, de ő neki csak a Pfizer jó, mert valahol ezt meg azt olvasta , meg az ismerőse ezt meg azt mondta. Viszont a tényleges hozzáértőknek akik azt mondják , hogy mindegyik vakcina jó, azoknak nem hisz. Páran túl okosak akarnak lenni a témában. Érdekes a Pfizeren kívüli vakcinára senki nem akarja ráhúzni , hogy az a legjobb.
Pep71
Klaci79
Indexen szakértők mind azt mondták, hogy az összes vakcina jó , de te biztos jobban tudod. Mit tudsz a Pfizerről ami miatt annyival jobb mint a többi?? Semmit.
több mint 4 éve
Nemhogy inkább örülne a sok kínai és orosz vakcinát pártoló, hogy nem vesszük el előlük a lehetőséget. Így ők megkaphatják a sinopharm/sputnyik 5-öt, én bevállalom szívesen azt a szar Pfizer/Modernát...azt mindenki mehet a dolgára.
Klaci79
A különbség annyi , hogy te hiszed azt, hogy csak az amerikai jó és szidod a többit , mások pedig elfogadnak nyugati szakértők szerint is jó orosz, kínai , svéd-angol vakcinát és közben nem szidják a Pfizert sem , annyit mondanak , hogy nem biztos , hogy az jobb. Várj a Pfizeredre, de ne itt okoskodd túl a dolgokat , mikor még adatok sincsenek, de te már most megmondod , hogy csak az amerikai a jó.
több mint 4 éve
A ténylegesen hozzáértő itt éppen melyik kormánypárti politikus, vagy szakember? Csak hogy tudjam a bölcs tanácsaidból, hogy kinek hihetek, ha az eu gyógyszerügynökségnek, vagy az amcsinak nem? Kérlek taníts minket, végre köztünk van egy képzett virológus 😀🤣🤣🤣 Ha annak veszed , akkor igen .te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
Saját maga leírja , hogy abszolút nem ért a vakcinákhoz, de ő neki csak a Pfizer jó, mert valahol ezt meg azt olvasta , meg az ismerőse ezt meg azt mondta. Viszont a tényleges hozzáértőknek akik azt mondják , hogy mindegyik vakcina jó, azoknak nem hisz. Páran túl okosak akarnak lenni a témában. Érdekes a Pfizeren kívüli vakcinára senki nem akarja ráhúzni , hogy az a legjobb.
Pep71
több mint 4 éve
🤣🤣🤣 Ha annak veszed , akkor igen .te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
több mint 4 éve
Nemhogy inkább örülne a sok kínai és orosz vakcinát pártoló, hogy nem vesszük el előlük a lehetőséget. Így ők megkaphatják a sinopharm/sputnyik 5-öt, én bevállalom szívesen azt a szar Pfizer/Modernát...azt mindenki mehet a dolgára.
több mint 4 éve
Pont annyira magyar, mint amennyire én belga.pedig állítólag a pfizer magyar vakcina.te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
Amadeus
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Pont azért linkeltem be, mert nem szeretnék a saját preferenciáim szerint szelektálni a fontosnak vagy érdekesnek tartott infók között. Hónapokon keresztül a legkülönbözőbb forrásokból csupa jó hír jött a Pfizerről, a legkevésbé sem örülök annak, hogy az elmúlt napokban ez változni látszik.nagylazaEz alapján nem változik semmi. A hatékonyságot nem így mérik (azt placebo vs vakcina vaktesztekkel lehet csak), ez egy arra vonatkozó vizsgálat, hogy a vakcina milyen jellegű immunválaszokat generál. Különböző vakcinák, különböző technológiájúak is, más az egyik, és más a másik hatásmechanizmusa.
Ez inkább abból a szempontból lehet érdekes, hogy felvetheti, hogy érdemesebb lehet egy eseleges harmadik oltásnál "keresztbe oltani". Más hatásmechanizmusút felvenni, mint amilyen az első (kettő) volt.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:telex.hu/kulfold/2021/03/19/ha-putyin-trolljai-rad-szallnak-neked-annyi
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ja meg a jó öreg Petya intézett még 600k kínai vakcinát áprilisra (májusi szállítmányból hozzák előre).
több mint 4 éve
Pont azért linkeltem be, mert nem szeretnék a saját preferenciáim szerint szelektálni a fontosnak vagy érdekesnek tartott infók között. Hónapokon keresztül a legkülönbözőbb forrásokból csupa jó hír jött a Pfizerről, a legkevésbé sem örülök annak, hogy az elmúlt napokban ez változni látszik. Mivel semmiféle szakmai tudásom nincs, én annyit tehettem, hogy lehetőleg mindent elolvastam, ami a vakcinákról megjelent a sajtóban + az ismerőseim közül tanácsot kértem azoktól, akiknek egy ilyen ügyben releváns lehet a véleménye. Így jött ki a Pfizer/Moderna.Ha jól emlékszem , te vagy az egyik aki nagy Pfizer-es , erre pont most linkelted, hogy a Astra semmivel nem rosszabb, sőt lehet , hogy jobb. Én csak annyit mondtam, hogy még nem lehet tudni , melyik mennyire hatásos , a nagy AZ fikázást sem értettem , de meg lett a haszna... Az amcsik még sosem hazudtak/ferdítettek semmiben ugye?. Addig meg az előítéletek miatt van elutasítva, főleg az orosz szerintem.Putyin módszeresen megdolgozott azért, hogy "Moszkva" egyetlen szavát se higgyük el. Hazudnak mindenről, még a nyilvánvalót is tagadják. (Lásd: kezdetben azt állították, hogy semmi közük a Krím elfoglalásához.) Az orosz állami propagandába simán belefér a nácik/hungaristák támogatása is. (Lásd: Magyar Nemzeti Arcvonal.)
Pep71
Végeláthatatlanul folytatható a sor.
Jó, én sok Politkovszkaját - és egyebeket - olvastam, de erről az átlagos hírfogyasztónak is rengeteg tudása lehet. Az oroszok esetében nem előítélet munkál, hanem évtizedes tapasztalatokon alapuló, nagyon is indokolt bizalmatlanság.
nagylaza
Pep71
Az USA-ról is sok rosszat lehet mondani, persze, de azzal talán egyetértesz, hogy lényegesen transzparensebben működik, mint akár Oroszország, akár Kína.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
68k első oltás tegnap és ismét csökkent kórházban és lélegeztetőgépen levők száma.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Na csak sikerült elérni...jól van már azt hittem nem veszik ebben az országban komolyan a vallást:"Az indoklás szerint kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban."
magyarnarancs.hu/belpol/soron-kivul-oltjak-a-papokat-es-a-lelkeszeket-237706?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=MN&fbclid=IwAR33aZBfdxLwk5FHfKHuz8jJIKSTEqq_onND_9zjwQ3v0-o8gMdJDfT0PK4
Klaci79
Ez külön tetszik...
több mint 4 éve
950 ezer regisztrált, nem beoltott van még. Az utóbbi két és fél hétben 1 millió 200 ezer embert oltottak be. Az 1 hónapot is pesszimista, lassuló oltásszámokkal kalkuláltam, pedig a beérkező vakcinák száma folyamatosan nő. És a regisztráltak száma se fog már így nőni, mert elértük az 55% környékét, ahol az oltási hajlandósági mutató is van. Innen max lassan araszol még valamit fel, nem lesz ebből még egy millió néhány hét alatt. Szóval ki nem zárhatom, de ilyen alapon azt se, hogy egyáltalán nem hívnak. (Nem csak a Pfizert fogadom el egyébként, hanem 4-et a 6-ból.)De mi van ha egy hónap múlva nem kapsz Pfizert? Csak 2, 3, vagy 6? Nem tudhatod.Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?Nem tőlem kérdezted, de elfogadom persze. Annyi a különbség, hogy az én felfogásom szerint mindenképpen rizikózom. Ha most beoltatom magam kínaival (ha beoltatnám, mert engem még mindig nem hívtak), akkor a következő néhány hét kockázatát tudnám csökkenteni azzal, hogy valami már van bennem. Ha nem kérem, és mondjuk 1 hónap múlva kapok Pfizert, akkor pedig a 2 hónap => X hónap (nem tudjuk mennyi) időszak kockázatát csökkentem azzal, hogy olyan vakcina van bennem, amiről dől az infó, és elég pontosan lehet tudni, hogy milyen védettséget ad, szemben azzal, amiről alig van valami infó, és nem nagyon tudni.
És annál, hogy az ember nincs beoltva, válogat, várakozik jobb az, hogy be van oltva astrával, kínaival, sputnikkal?
Sobri Jóska
Hidd el, nem örülök ennek a döntésnek. Utálom mindkét rizikót.
peterk2005
Amit írsz akkor korrekt, ha biztos, hogy 1 hónapon belül kapsz Pfizert. Akkoris odabillen a kockázatelemzésed ha csak valószínűsége van a Pfizernek egy hónapon belül, nem bizonyossága? Ha elfogadom, hogy a biztos Pfizer jobb, mint a biztos Sinopharm, akkor elfogadod, hogy a biztos Sinopharm jobb, mint a bizonytalan Pfizer?Sobri Jóska
(Engem egyébként nem csak az érdekel, hogy velem mi lesz. A kínaival az is gond, hogy azt végképp nem tudni, hogy ha megkaptam, akkor én milyen eséllyel lehetek fertőző, vírus átadó úgy, hogy engem ugyan nem dönt már le, de másnak átadhatom. Jön a nyár, itt vidéken elég sok olyan ember van, akivel "normális" körülmények között kapcsolatban vagyok, és várhatóan nem lesz beoltva. A kollégák között is akad ilyen. Plusz mászkálnom is kell majd pédául Svájcba és Szlovákiába. Ez a szempont csak pár hete jött elő, eddig nem is gondoltam rá, de belefuthatok olyan szituációba, hogy úgy megyek, hogy én már oltva vagyok - én máshogy nem is mennék -, de ott még vannak akik nem. Úgy akarok mozogni, hogy ne csak a saját rizikóm legyen a minimális, de azoké is, akikkel egy év után reményeim szerint ismét érintkezem, ha az élet valamelyest visszatér normális kerékvágásba. Megoldom úgy is ha nem - maszkkal, beoltva is - de azért jobb, ha nem csak az véd.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
pedig állítólag a pfizer magyar vakcina.te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
több mint 4 éve
te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Szerkesztette: Mikey
több mint 4 éve
A zsírtarkójú - vagy a Trafikos néni - most is ellenőrizheti a személyes adataidat a bejáratnàl peladaul amikor kéri, hogy mutasd fel a személyidet, ha kell majd ez a kártya, akkor ez se fog máshogy működni, mutasd fel, van? Van. Mehetsz. Nem lesz náluk egy qr detektor, hogy ellenőrizzék a hitelességét.Illetve olyan kérdések is felmerülnek, hogy a szenzitiv eü adatodat ellenőrizheti-e egy zsírtarkójú a disco bejáratnál vagy csak hatósági személy teheti ezt.Ha már az EESZT-ről volt szó tegnap, a védettségi kártyán levő qr kód épp az adott személy saját profiljára viszEz fasza, de mi van akkor ha nekem mondjuk nincs ügyfélkapum, és teszem azt nem is akarom, hogy legyen? 😬😄
És ott már jelzi is amúgy, hogy érvényes-e még (persze egyelőre mind az), úgyhogy már csak egy alátett applikáció kérdése, hogy xy dolgokra bevezessék
r.baggio
warr_b
Az applikáció elég sok kérdést hoz magával, amire -még- nincs jogi precedens.
vpi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Ha jól emlékszem , te vagy az egyik aki nagy Pfizer-es , erre pont most linkelted, hogy a Astra semmivel nem rosszabb, sőt lehet , hogy jobb. Én csak annyit mondtam, hogy még nem lehet tudni , melyik mennyire hatásos , a nagy AZ fikázást sem értettem , de meg lett a haszna... Az amcsik még sosem hazudtak/ferdítettek semmiben ugye?. Addig meg az előítéletek miatt van elutasítva, főleg az orosz szerintem.Putyin módszeresen megdolgozott azért, hogy "Moszkva" egyetlen szavát se higgyük el. Hazudnak mindenről, még a nyilvánvalót is tagadják. (Lásd: kezdetben azt állították, hogy semmi közük a Krím elfoglalásához.) Az orosz állami propagandába simán belefér a nácik/hungaristák támogatása is. (Lásd: Magyar Nemzeti Arcvonal.)
Pep71
Jó, én sok Politkovszkaját - és egyebeket - olvastam, de erről az átlagos hírfogyasztónak is rengeteg tudása lehet. Az oroszok esetében nem előítélet munkál, hanem évtizedes tapasztalatokon alapuló, nagyon is indokolt bizalmatlanság.
nagylaza
Szerkesztette: Pep71
több mint 4 éve
. Addig meg az előítéletek miatt van elutasítva, főleg az orosz szerintem.Putyin módszeresen megdolgozott azért, hogy "Moszkva" egyetlen szavát se higgyük el. Hazudnak mindenről, még a nyilvánvalót is tagadják. (Lásd: kezdetben azt állították, hogy semmi közük a Krím elfoglalásához.) Az orosz állami propagandába simán belefér a nácik/hungaristák támogatása is. (Lásd: Magyar Nemzeti Arcvonal.)
Pep71
több mint 4 éve
Ez kb. arra volt jó, hogy a magamfajta most őket is utálhassa kicsit.Na csak sikerült elérni...jól van már azt hittem nem veszik ebben az országban komolyan a vallást:Ebben az a "vicc", hogy kb a 80%-unk már túl van rajta első körben, ha kérte, mert a hittan miatt a pedagógus oltásban nagyobb részt érintettek vagyunk....katolikus papok estében a korátlag miatt is túl lehetnek rajta. Ez egy felesleges kör volt.... szerintem...
magyarnarancs.hu/belpol/soron-kivul-oltjak-a-papokat-es-a-lelkeszeket-237706?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=MN&fbclid=IwAR33aZBfdxLwk5FHfKHuz8jJIKSTEqq_onND_9zjwQ3v0-o8gMdJDfT0PK4
Klaci79
dande
több mint 4 éve
Na csak sikerült elérni...jól van már azt hittem nem veszik ebben az országban komolyan a vallást:Ebben az a "vicc", hogy kb a 80%-unk már túl van rajta első körben, ha kérte, mert a hittan miatt a pedagógus oltásban nagyobb részt érintettek vagyunk....katolikus papok estében a korátlag miatt is túl lehetnek rajta. Ez egy felesleges kör volt.... szerintem...
Klaci79
több mint 4 éve
Na csak sikerült elérni...jól van már azt hittem nem veszik ebben az országban komolyan a vallást:magyarnarancs.hu/belpol/soron-kivul-oltjak-a-papokat-es-a-lelkeszeket-237706?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=MN&fbclid=IwAR33aZBfdxLwk5FHfKHuz8jJIKSTEqq_onND_9zjwQ3v0-o8gMdJDfT0PK4
több mint 4 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!