Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Én választhattam volna hogy Orosz vagy pár napra rá AZ.Van olyan ember akitől azt kérdezték, hogy "van oltás, Pfizer és kínai, melyikre jön"? Szerintem nincs.Ezt írtad, ezek alapján nem értem, hogy jön ide a semmi, én a két említett vakcinára reflektáltam, amit kiemeltél:A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
Ne legyél Orbán.
Toca
És annál, hogy az ember nincs beoltva, válogat, várakozik jobb az, hogy be van oltva astrával, kínaival, sputnikkal?
Nem vagyok geci.
Sobri Jóska
Mi a baj a kínaival?
Hogy lehet kell belőle egy harmadik adag is?
Lehet, hogy a Pfizerből is kell.
Én orosszal vagyok beoltva, szóval nem válogatok. És ebben az esetben nem a gecire gondoltam, hanem az egybites egyszerűsítésre és ferdítésre/hazugságra.
somoskovig
Elvben lehet viszonyítgatni, a gyakorlatban oltás van, kéred, nem kéred.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Hát miért engem idézel ezt nem is én mondtam.A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
Ne legyél Orbán.
Toca
És annál, hogy az ember nincs beoltva, válogat, várakozik jobb az, hogy be van oltva astrával, kínaival, sputnikkal?
Nem vagyok geci.
Sobri Jóska
Elfogadom, hogy szerinted jobb és semmi más tényezőt nem kell nézni.
De leírták már vagy 100x az ő nezopontukat.
Amit nyilván nem fogadsz el, de ettől még leírták.
Attol hogy 100x elismételed az álláspontod nem lesz jobb vagy rosszabb.
Amúgy meg én beoltattam magam Szputnyikkal ahogy lett alkalmam. Ezt ajánlom mindenkinek.
több mint 4 éve
A Rókusban (Bp.) ma én is behúztam a Pfizert, természetesen csak azt követően, hogy kiderült, jó eséllyel három kell belőle.😊Ha lesz valami oltás-reakció bedobhatnád, a közérdeklődésre való tekintettel 😊))
A lényeg: 9 óra előtt tíz perccel érkeztem a tett helyszínére, kitöltöttem a papírokat, sorban álltam, majd 9 óra 4 perckor megkaptam az oltást. Írd és mondd, ez összesen 14, azaz tizennégy perc!
Szóval, tényleg úgy ment, mint a karikacsapás.
nagylaza
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Van olyan ember akitől azt kérdezték, hogy "van oltás, Pfizer és kínai, melyikre jön"? Szerintem nincs.Ezt írtad, ezek alapján nem értem, hogy jön ide a semmi, én a két említett vakcinára reflektáltam, amit kiemeltél:A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
Ne legyél Orbán.
somoskovig
Nem vagyok geci.
Sobri Jóska
Mi a baj a kínaival?
Én orosszal vagyok beoltva, szóval nem válogatok. És ebben az esetben nem a gecire gondoltam, hanem az egybites egyszerűsítésre és ferdítésre/hazugságra.
somoskovig
Elvben lehet viszonyítgatni, a gyakorlatban oltás van, kéred, nem kéred.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/04/16/astra-zenecal-oltas-angela-merkel-nemetorszag-koronavirusKicsit promozni kell a nepszerutlent, ahogy vitya tette.
Na végre van valami közös bennem és Angiban!🤣🤣🤣
nagir
ki az a madar aki elhiszi,hogy csak most kapta meg...
| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/04/16/astra-zenecal-oltas-angela-merkel-nemetorszag-koronavirusmind2en pofán basznátok viktort? 😀
Na végre van valami közös bennem és Angiban!🤣🤣🤣
nagir
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.a sinopharm esetén van ez a mondás
somoskovig
a sinovac esetében sajnos 50% környéki dolgokról beszélünk
mind2 kínai
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A Rókusban (Bp.) ma én is behúztam a Pfizert, természetesen csak azt követően, hogy kiderült, jó eséllyel három kell belőle.😊A lényeg: 9 óra előtt tíz perccel érkeztem a tett helyszínére, kitöltöttem a papírokat, sorban álltam, majd 9 óra 4 perckor megkaptam az oltást. Írd és mondd, ez összesen 14, azaz tizennégy perc!
Szóval, tényleg úgy ment, mint a karikacsapás.
több mint 4 éve
Ezt írtad, ezek alapján nem értem, hogy jön ide a semmi, én a két említett vakcinára reflektáltam, amit kiemeltél:A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
Ne legyél Orbán.
Toca
Nem vagyok geci.
Sobri Jóska
Mi a baj a kínaival?
több mint 4 éve
ez szép, én a 12 év alatt suliban 2 hetet hiányoztam szintén műtét miatt 11.-ben,ahogy visszatértem aznap sikeresen megszereztem életem egyetlen matek egyesét mert egyből dolgozatot írtunk matekfakton, és közöm nem volt a trigonometriához mivel kórázban feküdtem nagyrészt a 2 hét alatt 😀Pláne, hogy a legény is meg van már rogyva. Konkrétan elsírta magát, hogy ő most már menni akar ha mehet. Egyre inkább látszik, hogy benne hosszabb távon fog nyomot hagyni ez az egy év mint pl. bennem. Próbálnám a legjobbat adni, de most két rossz döntés közül kell a kevésbé rosszat választanom.Én kisáltalánosban egyszer hét hónapot hagytam ki egyben (baleset, nyár végén összetörtem a lábamat és több műtéttel kellett helyrerakni a bokámat. 5 hónap fekvés, 2 hónap rehab lett belőle), Ősztől kezdve egészen március közepéig skippeltem egy évet. Nehezen viseltem persze. Kiskölök voltam, hiányzott a mozgás, a társaság, stb., de nem hagyott az olyan mély nyomokat. Tizennyolc évesen az egy év kötelező katonai szolgálat összehasonlíthatatlanul nagyobb pszichés sokk volt számomra. (Én még az évet is befejeztem - különvizsgával júniusban - ismételnem sem kellett. Pedig akkor se online oktatás, se mobilteló, se internet, se semmi nem volt. Amíg kórházban feküdtem, hetente egyszer kaptam meg a heti házikat, és döntően magam tanultam, mert a szüleim se tudtak ott segíteni. Otthon már picit jobb volt, az osztálytársam naponta bejött suli után otthagyni a feladatokat, és akkor volt egy fél óra társaságom is.)
clbass
Ha nincs pszichés megrogyás csak hangulatilag vannak kipurcanva, az hamar el fog múlni. Visszamennek, találkoznak majd újra a haverokkal, tudnak mozogni, és két hónap múlva nem is emlékeznek rá. 😊 (Ahol meg phichés megrogyás lett belőle, ott már sajna a suli nem segít amúgy sem. Az pszichológust igényel. De szerencsére ez azért ritka. Ahhoz általában kell valami eleve meglevő induló baj is, amire rá jön a bezártság.)
peterk2005
tesóm még ügyesebben tolta 12 év 0 óra hiányzással 😀
persze ennek semmi köze a vírushoz, de előtörtek az emlékek
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/04/16/astra-zenecal-oltas-angela-merkel-nemetorszag-koronavirusNa végre van valami közös bennem és Angiban!🤣🤣🤣

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
1 év alatt egyszer nem hallottunk információkat az érintett gyermekek számáról.Szerintem mostanra van az embernek egy hozzáállása a vírushoz.
Az iskolanyitás előtti utolsó munkanapon bedobnak egy morzsát, ami csak mégjobban elbizonytalanít...
A felelősség rámtolva...és nem is érzem jól magam alatta 😕
Szülők hasonló cipőben mint én (5 éves kisasszony / 9 éves kislegény), hogy döntötök?
Feleségem csak felsőben tanít, és amennyiben a könyvtárat nem kell kinyitnia, úgy még 3 hetet otthon van.
Lányom márciusban átesett, így elvileg védett, és már nagyon menne oviba.
Fiamnak tegnap csináltunk antigén gyorstesztet, de eddig őt elkerülte ez a szar. Ő is nagyon menne, ráadásul 3 hét alatt házilag beszerezni, bepótolni a tananyagot nem egyszerű (Ugyebár a digitális oktatás és a tananyag tálcán megszűnik).
A legnagyobb gondom, hogy korábban voltak asztmatikus tünetei, és nem a legerősebb a tüdeje...féltem...
Jelenleg fingom nincs, hogy mivel tennék most jót 😕
clbass
Mostanra eldöntötte mennyire tartja veszélyesnek, miként kezeli ezeket a veszélyeket, mi az attitűdje maszkhoz, fertőtlenítéshez, távolságtartáshoz, oltáshoz, oltások közti variáláshoz, védettséghez, a vírus elkapásától való félelemhez, saját túlélési, kellemetlen utóhatásbéli esélyekhez, kontaktusokhoz, melóhoz, kiránduláshoz, sétához, családlátogatáshoz, boltbamenéshez, és az élet ezernyi dolgához.
Ez a koktél annyira sokféle, hogy nincs két ember akinek minden összetevője megegyezik, így nincs kettő aki mindenben ugyanúgy döntene.
Mostanra neked is van erről kialakult véleményed, csak azt kell hozzáigazítsd az adott konkrét szituhoz, hogy megfelelően dönts.
Amennyira az eddigi hsz-eid alapján sikerült képet kialakítanom rólad nem fogsz felesleges kockázatot vállalni, és te is tudod, hogy a túlzott óvatosságból még soha nem lett probléma.
Inkább tízszer féltsd feleslegesen, mint egyszer ne féltsd eléggé.
Peterk2005 írta valahol, hogy egy gyereket egy gyerekkori otthonmaradásos trauma nem visel meg feltétlenül, ezt én is így gondolom, nem sok ember van akinek egy gyerekkori víruspara kihatott a felnőttkorára, csak Howard Hughes (az Aviátor) közismert, de neki egyrészt azért nem volt olyan rossz élete, másrészt volt egyéb problémája is (OCD).
több mint 4 éve
Én ettől függetlenül örülök, hogy a Szüleim 70+ megkapták a kínait még ha 3.dik is kell. Így védettebbek mint előtte.Ez a 3., amiről a Pfizer beszél, k-rvára nem ugyanaz, mint a kínai 3. Ez egy emlékeztető oltás 12 hónap múlva, ettől még 2 oltás után 95% a védettség.Mi a baj a kínaival?„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Azt szúrja magába nyugodtan.
Tehát a kieső vakcinák helyére Sinopharm lesz.
Beki
Bazzani
index.hu/kulfold/2021/04/15/a-pfizer-vezerigazgatoja-szerint-egy-harmadik-dozisra-is-szukseg-lehet/
Csak erre, hogy lehet frappánsan ráfűzni, hogy geci Orbán?
Hát így: O1G.
Sobri Jóska
A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.
Ne legyél Orbán.
somoskovig
Aki akarja elfogadja, aki akarja vár arra amit biztonságosabbnak gondol.
Bár kevés ember van jelenleg a világon aki ki tud igazodni a sok dezinfomáció között és tudja a tutit.... PEACE

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
Ne legyél Orbán.
somoskovig
Nem vagyok geci.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
Passzolom 😕 Amúgy úgy néz ki nálunk március 5-ig van fent krétában a cucc, gondolom utána lévő hétfőtől kezdődött a zárás.Asszony ránézett a krétára, hogy mégis eddig hány óra hiányzása volt a gyereknek. Megdöbbenve láttuk, hogy a rendes tanórák utáni napközis foglalkozások is ugyanúgy ott szerepelnek, így egy nap hiányzás nem 5, hanem 8 óra hiányzást jelent. Így amikor két hetet hiányzott a gyerek, mert köhögött (amúgy kutya baja nem volt), az máris 80 óra a 250-ből, a harmada máris ugrott. Az meg tök jól hangzik, hogy osztályozó vizsgát tehet a gyerek, ha eléri vagy túllépi a 250 órát, de esetünkben elsős a gyerek, mégis milyen osztályozó vizsgáról beszélünk?Hú ez érdekes, de a mienk is hiányzott már a napköziből, na nem sokat de akkor sem szerepel a Krétán egy óra hiányzása sem... Iskolája válogatja???🤔
Amúgy továbbra sem tudnak semmi értelmes, konkrét választ adni, hogy akkor mi hogy merre meddig, vicc az egész.
warr_b
nagir

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Asszony ránézett a krétára, hogy mégis eddig hány óra hiányzása volt a gyereknek. Megdöbbenve láttuk, hogy a rendes tanórák utáni napközis foglalkozások is ugyanúgy ott szerepelnek, így egy nap hiányzás nem 5, hanem 8 óra hiányzást jelent. Így amikor két hetet hiányzott a gyerek, mert köhögött (amúgy kutya baja nem volt), az máris 80 óra a 250-ből, a harmada máris ugrott. Az meg tök jól hangzik, hogy osztályozó vizsgát tehet a gyerek, ha eléri vagy túllépi a 250 órát, de esetünkben elsős a gyerek, mégis milyen osztályozó vizsgáról beszélünk?Hú ez érdekes, de a mienk is hiányzott már a napköziből, na nem sokat de akkor sem szerepel a Krétán egy óra hiányzása sem... Iskolája válogatja???🤔
Amúgy továbbra sem tudnak semmi értelmes, konkrét választ adni, hogy akkor mi hogy merre meddig, vicc az egész.
warr_b

több mint 4 éve
Asszony ránézett a krétára, hogy mégis eddig hány óra hiányzása volt a gyereknek. Megdöbbenve láttuk, hogy a rendes tanórák utáni napközis foglalkozások is ugyanúgy ott szerepelnek, így egy nap hiányzás nem 5, hanem 8 óra hiányzást jelent. Így amikor két hetet hiányzott a gyerek, mert köhögött (amúgy kutya baja nem volt), az máris 80 óra a 250-ből, a harmada máris ugrott. Az meg tök jól hangzik, hogy osztályozó vizsgát tehet a gyerek, ha eléri vagy túllépi a 250 órát, de esetünkben elsős a gyerek, mégis milyen osztályozó vizsgáról beszélünk? Amúgy továbbra sem tudnak semmi értelmes, konkrét választ adni, hogy akkor mi hogy merre meddig, vicc az egész.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Köszi, pont elkezdtem írni.Ez a 3., amiről a Pfizer beszél, k-rvára nem ugyanaz, mint a kínai 3. Ez egy emlékeztető oltás 12 hónap múlva, ettől még 2 oltás után 95% a védettség.Mi a baj a kínaival?„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Azt szúrja magába nyugodtan.
Beki
Bazzani
index.hu/kulfold/2021/04/15/a-pfizer-vezerigazgatoja-szerint-egy-harmadik-dozisra-is-szukseg-lehet/
Sobri Jóska
A kínai esetén 2 oltás állítólag 76%, vagy kevesebb, vagy több, vagy senki nem tudja, és már beadták belőle a 3. az Emírségekben, hogy elérjék a normális védettséget.
Ne legyél Orbán.
somoskovig
Joska csak felült a clickbaitnek ne bántsd. 😀
több mint 4 éve
Ez a 3., amiről a Pfizer beszél, k-rvára nem ugyanaz, mint a kínai 3. Ez egy emlékeztető oltás 12 hónap múlva, ettől még 2 oltás után 95% a védettség.Mi a baj a kínaival?„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Azt szúrja magába nyugodtan.
Beki
Bazzani
Sobri Jóska
Ne legyél Orbán.
több mint 4 éve
Jóska szerintem kb 100x le lett írva mi a baja az embereknek kinaival.Mi a baj a kínaival?„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Azt szúrja magába nyugodtan.
Beki
Bazzani
Sobri Jóska
Minek kérdezed meg 101.jere is?
Más választ vársz ?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Menczer Tamás a facebookos videójában kifejtette, a következő hetekben 3,9 millió vakcina érkezik Kínából és 780 ezer Oroszországból.
több mint 4 éve
Mi a baj a kínaival?„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Azt szúrja magába nyugodtan.
Beki
Bazzani
több mint 4 éve
„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Azt szúrja magába nyugodtan.
Beki
több mint 4 éve
Nálunk alapból van két asszisztens mert ő a városi üzemorvos is. Viszonylag könnyű elérni. Másik oldala, hogy mennyire foglalkozik veled...Ma felhívtam a körzetit.Milyen érzés telefonon beszélni a körzetissel? Meséld már el. 😀
Bazzani
Mikey
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
„A következő napokban azért dolgozik a külügyminiszter, aztán majd a végén személyesen magam is, itt a kínaikkal elsősorban, hogy pótoljuk a máshonnan kieső vakcinákat. Erre jó esélyünk van. Legalábbis most így látom” - közölte Orbán Viktor pénteken.Tehát a kieső vakcinák helyére Sinopharm lesz.