Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
"Mindkét vakcina rengeteg antitestet vált ki már az első oltás után is. De meglepő módon az AstraZeneca oltás sokkal erősebb sejtes immunválaszt vált ki, mint a Pfizer vakcina."
 www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/erosebb-az-astrazeneca-a-pfizerrel-hasonlitottak-ossze-az-immunvalaszt/05g8c7n

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 508 — Patriot
Ha már az EESZT-ről volt szó tegnap, a védettségi kártyán levő qr kód épp az adott személy saját profiljára visz

És ott már jelzi is amúgy, hogy érvényes-e még (persze egyelőre mind az), úgyhogy már csak egy alátett applikáció kérdése, hogy xy dolgokra bevezessék
r.baggio
Ez fasza, de mi van akkor ha nekem mondjuk nincs ügyfélkapum, és teszem azt nem is akarom, hogy legyen? 😬😄
warr_b
Illetve olyan kérdések is felmerülnek, hogy a szenzitiv eü adatodat ellenőrizheti-e egy zsírtarkójú a disco bejáratnál vagy csak hatósági személy teheti ezt.
Az applikáció elég sok kérdést hoz magával, amire -még- nincs jogi precedens.
több mint 4 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 516
Van már bármilyen független kutatás ami vizsgálta , hogy tényleg milyen százalékban hatékonyak a vakcinák?
Mert eddig csak a gyártók által kiadott 94(Pfizer) , 91(Sputnik) stb számokról hallottam. Nem értem a Pfizer-nek miért hisz annyira mindenki , az oroszoknak meg a kínaiaknak, sőt még a svéd-angolnak sem. A Pfizer talán nem a pénz miatt csinálja ??
Szerintem még egyikről sincs érdemi információ , hogy melyik mennyire hatékony, milyen utólagos mellékhatásai vannak, ehhez még rengeteg időnek kell eltelnie, hogy kiderüljenek. Ahogy Sobri is írta , mire ténylegesen kiderül , hogy melyik is a leghatékonyabb és melyik véd a leghosszabb ideig, addigra már lesz annyi vakcina , hogy kifizeti az ember és megkapja amelyiket akarja.
Pep71
Miért hiszed, hogy a Nike boltba kapott Rodgers mezed , piaconon kapott Rodgers mezed és a Wishen rendelt Rodgers mezed között minőségbeli különbség van?
Pfizerrel végig oltották Izraelt.
Miattuk vannak adataink, hogy terhes nőket is lehet oltani vagy hogy úgy nez ki lassan gyerekeket is.
Az adataik lepapirozottak, USA gyogyszerugynoksege elég kemény, ott azért nehéz himihumizni a számokkal.
Perpill úgy tűnik ők járnak a legelőrébb a kutatásokban.
Kínaira nincs betekintés, ahol oltottak is elég érdekes számok jöttek, messze a 90%-tol, nem az 1 éven túli védettség okán, hanem, hogy az elso kettő oltás érjen valamit kell sok embernek majd 3. oltás.
Toca
És a Nike mezek hol is készülnek ?? 🤣🤣 A Nike mezben jobban sportolsz mint egy Kínaiban? 😁
Egy szóval nem mondtam , hogy a Pfizer szar lenne , csak azt, hogy ők is pénzért csinálják, nem az emberek két szép szeméért.
Amerikai gyógyszerügynökség, ha annyira kemény akkor a Jansen , h-h engedélyezve volt , most meg még sem jó? Egyszerűen nincs még elegendő adat szerintem, hogy meg lehessen mondani melyik vakcina milyen . Addig meg az előítéletek miatt van elutasítva, főleg az orosz szerintem.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 961 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Ha már az EESZT-ről volt szó tegnap, a védettségi kártyán levő qr kód épp az adott személy saját profiljára visz

És ott már jelzi is amúgy, hogy érvényes-e még (persze egyelőre mind az), úgyhogy már csak egy alátett applikáció kérdése, hogy xy dolgokra bevezessék
r.baggio
Ez fasza, de mi van akkor ha nekem mondjuk nincs ügyfélkapum, és teszem azt nem is akarom, hogy legyen? 😬😄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Tegnap itt fű alatt megelőztük San Marino-t, így Gibraltár és Csehország után nálunk halt meg a legtöbb ember covid fertőzés következtében. Erre a táblázatra nemrég (az első hullám után) még oly büszke kormánysajtó, most mélyen kussol.
Klaci79
Máshogy számolunk!
Meg most oltani menő abban elől vagyunk.
Toca
Amúgy ezt a másképp számolunkat sosem értettem, mert nem mondták, hogy miben vagy miért számolunk másképp.
Egyik ismerősöm coviddal lélegeztetőre került. A szervezete legyengült és bár a szervezete végül legyőzte a covidot, meghalt egy kórházi fertőzésben.
Ezt vajon mi covidnak számoljuk, de a világ többi része nem? Egyébként tényleg érdekelne, hogy mi a procedúra nálunk és másoknál, mert a másképp számolunk az jól hangzik, de totálisan értelmetlen...félek az életben nem fogok erre választ kapni.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 251 — Vikings fan
Tegnap itt fű alatt megelőztük San Marino-t, így Gibraltár és Csehország után nálunk halt meg a legtöbb ember covid fertőzés következtében. Erre a táblázatra nemrég (az első hullám után) még oly büszke kormánysajtó, most mélyen kussol.
Klaci79
Máshogy számolunk!
Meg most oltani menő abban elől vagyunk.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
több mint 4 éve
Van már bármilyen független kutatás ami vizsgálta , hogy tényleg milyen százalékban hatékonyak a vakcinák?
Mert eddig csak a gyártók által kiadott 94(Pfizer) , 91(Sputnik) stb számokról hallottam. Nem értem a Pfizer-nek miért hisz annyira mindenki , az oroszoknak meg a kínaiaknak, sőt még a svéd-angolnak sem. A Pfizer talán nem a pénz miatt csinálja ??
Szerintem még egyikről sincs érdemi információ , hogy melyik mennyire hatékony, milyen utólagos mellékhatásai vannak, ehhez még rengeteg időnek kell eltelnie, hogy kiderüljenek. Ahogy Sobri is írta , mire ténylegesen kiderül , hogy melyik is a leghatékonyabb és melyik véd a leghosszabb ideig, addigra már lesz annyi vakcina , hogy kifizeti az ember és megkapja amelyiket akarja.
Pep71
Miért hiszed, hogy a Nike boltba kapott Rodgers mezed , piaconon kapott Rodgers mezed és a Wishen rendelt Rodgers mezed között minőségbeli különbség van?
Pfizerrel végig oltották Izraelt.
Miattuk vannak adataink, hogy terhes nőket is lehet oltani vagy hogy úgy nez ki lassan gyerekeket is.
Az adataik lepapirozottak, USA gyogyszerugynoksege elég kemény, ott azért nehéz himihumizni a számokkal.
Perpill úgy tűnik ők járnak a legelőrébb a kutatásokban.
Kínaira nincs betekintés, ahol oltottak is elég érdekes számok jöttek, messze a 90%-tol, nem az 1 éven túli védettség okán, hanem, hogy az elso kettő oltás érjen valamit kell sok embernek majd 3. oltás.
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 405 — Do Your Job
amelyiket akarja.
Pep71
Ha csak éjszaka nem dolgozott valaki nagyon, mert tegnap még nem volt...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 516
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Hétfőn kaptam szputnyikot. 2. nap éjszaka elkezdtem fosni, másfél napig. Aztán ennyi volt.
Bruce
Én tegnap fostam, 12 nappal a Sputnik után. Szerintem nem függ össze. 😊

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
És annál, hogy az ember nincs beoltva, válogat, várakozik jobb az, hogy be van oltva astrával, kínaival, sputnikkal?
Sobri Jóska
Nem tőlem kérdezted, de elfogadom persze. Annyi a különbség, hogy az én felfogásom szerint mindenképpen rizikózom. Ha most beoltatom magam kínaival (ha beoltatnám, mert engem még mindig nem hívtak), akkor a következő néhány hét kockázatát tudnám csökkenteni azzal, hogy valami már van bennem. Ha nem kérem, és mondjuk 1 hónap múlva kapok Pfizert, akkor pedig a 2 hónap => X hónap (nem tudjuk mennyi) időszak kockázatát csökkentem azzal, hogy olyan vakcina van bennem, amiről dől az infó, és elég pontosan lehet tudni, hogy milyen védettséget ad, szemben azzal, amiről alig van valami infó, és nem nagyon tudni.

Hidd el, nem örülök ennek a döntésnek. Utálom mindkét rizikót.
peterk2005
De mi van ha egy hónap múlva nem kapsz Pfizert? Csak 2, 3, vagy 6? Nem tudhatod.
Amit írsz akkor korrekt, ha biztos, hogy 1 hónapon belül kapsz Pfizert.
Akkoris odabillen a kockázatelemzésed ha csak valószínűsége van a Pfizernek egy hónapon belül, nem bizonyossága?
Ha elfogadom, hogy a biztos Pfizer jobb, mint a biztos Sinopharm, akkor elfogadod, hogy a biztos Sinopharm jobb, mint a bizonytalan Pfizer?
(Arról nem is beszélve, hogy előbb-utóbb magáneü.-ben is lesz mindegyik, és nem azon a 10-20-30ezer forinton fog nálad se múlni mondjuk októberben rátolatni egy akármit az ingyenesre.)

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 808 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 751 — Salus populi suprema lex esto
Hétfőn kaptam szputnyikot. 2. nap éjszaka elkezdtem fosni, másfél napig. Aztán ennyi volt.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 546 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha elfogadom azt, hogy a számok alapján (95% vs 75%) a Pfizer jobb, mint a Sinopharm, akkor cserébe elfogadod, hogy a Sinopharm jobb, mint a semmi?
És annál, hogy az ember nincs beoltva, válogat, várakozik jobb az, hogy be van oltva astrával, kínaival, sputnikkal?
Sobri Jóska
Nem tőlem kérdezted, de elfogadom persze. Annyi a különbség, hogy az én felfogásom szerint mindenképpen rizikózom. Ha most beoltatom magam kínaival (ha beoltatnám, mert engem még mindig nem hívtak), akkor a következő néhány hét kockázatát tudnám csökkenteni azzal, hogy valami már van bennem. Ha nem kérem, és mondjuk 1 hónap múlva kapok Pfizert, akkor pedig a 2 hónap => X hónap (nem tudjuk mennyi) időszak kockázatát csökkentem azzal, hogy olyan vakcina van bennem, amiről dől az infó, és elég pontosan lehet tudni, hogy milyen védettséget ad, szemben azzal, amiről alig van valami infó, és nem nagyon tudni.

Hidd el, nem örülök ennek a döntésnek. Utálom mindkét rizikót.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 266 — Így remélem megfelelek nektek.....
Úgy tűnik "sikerült" lebuktatni a monori tankert.... ugyanis valószínűleg ők találták ki azt a hülyeséget amiről írtam. Máshol az országban ilyen rendelkezés nincs. Meglátjuk mi lesz a következménye, ha lesz....
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 446 — The Mathematician
A Rókusban (Bp.) ma én is behúztam a Pfizert, természetesen csak azt követően, hogy kiderült, jó eséllyel három kell belőle.😊
A lényeg: 9 óra előtt tíz perccel érkeztem a tett helyszínére, kitöltöttem a papírokat, sorban álltam, majd 9 óra 4 perckor megkaptam az oltást. Írd és mondd, ez összesen 14, azaz tizennégy perc!
Szóval, tényleg úgy ment, mint a karikacsapás.
nagylaza
Ha lesz valami oltás-reakció bedobhatnád, a közérdeklődésre való tekintettel 😊))
MC12
Nem vagyok mérvadó, közben ugyanis a számban is bedurrant valami, pár óráig beszélni is alig tudtam a fájdalomtól.
Ha már itt tartunk, szeretném megtudakolni a hozzáértőktől: aznap beadott vakcinára, nyálkahártyára felvitt gyulladáscsökkentő gélre és Cataflamra mennyi bort lehet inni? (Vöröset.)
nagylaza
Oltásra nyugodtan amennyi jól esik.
Cataflamera meg annyit amennyitől nem félsz, hogy szétcseszi a májad 😀
Toca
Miért, szétcseszi? (Teljesen vakon vagyok a gyógyszerekkel.)
nagylaza
Mindent a májad bont le. Gyógyszert, alkoholt gondolom amúgy a vakcina feldolgozásban is van szerepe.
Nem jó túlerőltetni.
Mondjuk a gyógyszer - alkohol kombonak biztos van más negatív hatása is de azokhoz már nem értek. ( igazából ezt is csak laikusan meg orvosoktol hallva raktam össze ).
Toca
van az a mennyiségű alkohol ami önmagában hazavágja 😀
néha 1-1 jobb estén meg is iszom 😀
persze mivel nem 7ből 5x így vna ideje regenerálódni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A Rókusban (Bp.) ma én is behúztam a Pfizert, természetesen csak azt követően, hogy kiderült, jó eséllyel három kell belőle.😊
A lényeg: 9 óra előtt tíz perccel érkeztem a tett helyszínére, kitöltöttem a papírokat, sorban álltam, majd 9 óra 4 perckor megkaptam az oltást. Írd és mondd, ez összesen 14, azaz tizennégy perc!
nagylaza
Ha lesz valami oltás-reakció bedobhatnád, a közérdeklődésre való tekintettel 😊))
MC12
Nem vagyok mérvadó, közben ugyanis a számban is bedurrant valami, pár óráig beszélni is alig tudtam a fájdalomtól.
Ha már itt tartunk, szeretném megtudakolni a hozzáértőktől: aznap beadott vakcinára, nyálkahártyára felvitt gyulladáscsökkentő gélre és Cataflamra mennyi bort lehet inni? (Vöröset.)
nagylaza
Toca
nagylaza
Mindent a májad bont le. Gyógyszert, alkoholt gondolom amúgy a vakcina feldolgozásban is van szerepe.
Nem jó túlerőltetni.
Mondjuk a gyógyszer - alkohol kombonak biztos van más negatív hatása is de azokhoz már nem értek. ( igazából ezt is csak laikusan meg orvosoktol hallva raktam össze ).
több mint 4 éve
nagylaza
MC12
nagylaza
Toca
Hülye vagyok. Most esett le...

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
nagylaza
MC12
nagylaza
több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 872 — Apu ökölbeszorított keze
nagylaza
MC12
nagylaza
3 napig azért ne erőltetsd. én is ma iszom elsőre a keddi után.
1 napig elég álmos meg fejfájós voltam

több mint 4 éve
nagylaza
NFC döntőnk menne ilyen könnyedén, sóhaj.
Tactful Cactus
Az se baj, ha nehezen megy, csak menjen!😊
több mint 4 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 384
nagylaza
NFC döntőnk menne ilyen könnyedén, sóhaj.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 4 éve
nagylaza
MC12
több mint 4 éve
nagylaza
Úgy rátudtok erre a 3. Adag Pfizerre csodálkozni mintha eddig nem lett volna szó arról hogy nem fog a kettő örökös védelmet adni 😊