Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Azt tudja valaki, hogy mitől függ, hogy vakakit a háziorvos hív oltásra, vagy oltópontra kell mennie?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
a finnek megint más állatfajOké, de ez a nő finn. 😊Te indítanál egy magyar oknyomozó hírportált?sztem itt van egy hatalmas különbség, egy amerikai vagy simán angol nyelvű portált sokkal kisebb penetrációval is simán fenn tudsz tartani
Nem tartana vissza, hogy ha szarul csinálod, akkor éhen halsz, és csak elviszi a pénzed, ha meg jól, akkor hamar olyan ember zsebében turkálsz, aki ezt nem nézi jó szemmel, és veszélybe sodrod a családodat és önmagadat is?
Sobri Jóska
30x+ az usa lakossága mint a magyar, és akkor ne is beszéljünk azokról akiket csak azért elérsz mert magyarul van
egy magyar nyelvű portál szól mondjuk 20 millió emberhez? itt brutális penetrációra van szükséged amit könnyű ledönteni
viszont angolul sokkal kisebb is bőven elég
Negritis
1/2x magyarországi lakossággal.
És a recenzióból is kiderül, hogy amit ír, az finncentrikus, az orosz szállal.
Sobri Jóska
és én azért vettem azt külön, mert nem az adott esetre próbáltam fókuszálni hanem hogy mennyivel másabb egy globális kérdést felvetni-megnézni (márpedig putyin és oroszország az)
mint itthon azt vitatni hogy kósa tényleg ilyen hülye vagy hogy tomika épp mennyit kokózott
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Bocs mindenkitől, részemről ennyi volt az OFF.
több mint 4 éve
Te indítanál egy magyar oknyomozó hírportált?Magyarországon is vannak speciális oknyomozó portálok, részben közösségi finanszírozásból, részben (sejtésem szerint nagyobb részben) nyugati támogatásokból működnek. Nálunk azonban nem gyilkolnak újságírókat (egyelőre legalábbis), „csak” egzisztenciális kockázat, hogy szembeszállsz-e a hatalommal. Az igazi kérdés az, hogy Oroszországban, Mexikóban vagy bármely más olyan országban elindítanék-e tényfeltáró portált, ahol viszont gyilkolnak. Hát, nem tudom...
Nem tartana vissza, hogy ha szarul csinálod, akkor éhen halsz, és csak elviszi a pénzed, ha meg jól, akkor hamar olyan ember zsebében turkálsz, aki ezt nem nézi jó szemmel, és veszélybe sodrod a családodat és önmagadat is?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nincs olyan ember, aki mindig a saját érdekét helyezi az első helyre, persze, De az kinek az érdeke, hogy valaki oknyomozó hírportált üzemeltessen, oknyomozó könyvet írjon, ha nem a hírportálnak, újságírónak?Neked igen. 😊 Mert neked értelmetlen a rizikó felvállalása is. Sokaknak viszont nem az.
Az jó szempont, hogy véletlenül sodródik bele, azt is elfogadom, hogy nem mérte fel jól, mibe vágta a fejszéjét. De valóban a tisztesség az, ami nem engedi, hogy kiszálljon? Nem valami elbaszott büszkeség, a józan ész hiánya, indokolatlan ragaszkodás?Sobri Jóska
Én orvos / nővér se lennék most. Bennem nem lenne meg az a hivatástudat, hogy naponta 10 órát covid osztályon robotoljak full védőszerkóban, a saját egészségemet komolyan veszélyeztetve. Mégis rengeteg ilyen ember van, hála az égnek. Szerintem alapvetően ők is "csak" dolgozni, megélni, pénzt keresni akarnak, de ha krízis van, hajlandók vállalni a szakmájukkal járó rizikót is. Nem hiszem, hogy elbaszott büszkeség, a józan ész hiánya lenne a részükről. Van az úgy, hogy az embernek van saját magán túl is felelősségérzete, hogy ha már ezt elvállaltam, akkor meg is csinálom. Hála az égnek, különben mindenhonnan pucolna mindenki, ahogy egy kis rizikó felmerül.
Szerintem egyébként - bár ezen bevallom nem gondolkoztam eddig, csak most, hogy felvetetted - alapvetően a legtöbb ember ilyen. Talán te is, ezt te tudod eldönteni. Én mindenesetre azt hiszem, ilyen vagyok, csak nálam nem az orvos, nővér, újságíró (rendőr, stb.) szakma tudja ezt okozni. Ezeket "békeidőben" se tudnám csinálni. Űrhajós viszont szerintem simán lennék például, ha lehetnék. 😊 Szerintem gondolkodás nélkül bevállalnám a rizikóit.
Elkanyarodtunk eléggé. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Oké, de ez a nő finn. 😊Te indítanál egy magyar oknyomozó hírportált?sztem itt van egy hatalmas különbség, egy amerikai vagy simán angol nyelvű portált sokkal kisebb penetrációval is simán fenn tudsz tartani
Sobri Jóska
30x+ az usa lakossága mint a magyar, és akkor ne is beszéljünk azokról akiket csak azért elérsz mert magyarul van
egy magyar nyelvű portál szól mondjuk 20 millió emberhez? itt brutális penetrációra van szükséged amit könnyű ledönteni
Negritis
1/2x magyarországi lakossággal.
És a recenzióból is kiderül, hogy amit ír, az finncentrikus, az orosz szállal.
több mint 4 éve
Nekem ezzel igazából nincs bajom...csak pár hete, amikor felmerült, bőszen tiltakoztak, hogy nem fogják a papokat beoltani. Én is tudom, hogy bemenni a kórházba egy utolsó kenetet feladni ebben a helyzetben, bizony nem egyszerű.Bár itt egyesek számára elképzelhetetlennek tűnik, ennek ellenére a papok elvégzik a papi szolgálatot, ami a munkájuk. Betegeket látogatnak, elmennek az idősekhez, feladják az utolsó kenetet… A papok túlnyomórészt többsége nem kisfiúkat molesztál a vasárnapi mise után, utána meg egy hétig imádkozik. Sok helyen kiemelten fontos szerepet töltenek be a közösségükben. Nem beoltatni azt a lelkészt, aki ránéz Mari nénire hetente, mert más nem teszi ezt meg, az nettó hülyeség. És igen, sok embernek megnyugvást jelent, ha elmennek vasárnap templomba, pont úgy, mint az elmúlt 70 évben mindig, és nem tudnak részt venni egy zoomos istentiszteleten… Ezen a ti felháborodástok nem fog változtatni.Na csak sikerült elérni...jól van már azt hittem nem veszik ebben az országban komolyan a vallást:"Az indoklás szerint kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban."
magyarnarancs.hu/belpol/soron-kivul-oltjak-a-papokat-es-a-lelkeszeket-237706?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=MN&fbclid=IwAR33aZBfdxLwk5FHfKHuz8jJIKSTEqq_onND_9zjwQ3v0-o8gMdJDfT0PK4
Klaci79
Ez külön tetszik...
Beki
vpi
Csak megint a kommunikáció, hogy egyik héten ez a duma, a másik héten meg az...
több mint 4 éve
Te indítanál egy magyar oknyomozó hírportált?sztem itt van egy hatalmas különbség, egy amerikai vagy simán angol nyelvű portált sokkal kisebb penetrációval is simán fenn tudsz tartani
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Azt te is tudod, minden újságíró tudja, hogy nincs "az igazság". Igazságok, érdekek, szempontok, nézőpontok szövevényes hálója alkotja a valóságot.Vannak emberek, akik nem (legalábbis nem mindig) a saját érdeküket helyezik az első helyre. Az önzetlenség megnyilvánulásának sokféle szintje és sokféle formája lehet, a karitatív munkától kezdve egészen addig, hogy valaki akár az életét is kockáztatja az igazság feltárása érdekében. Lehet, hogy eleve ilyen mentalitású. Lehet, hogy véletlenül sodródik bele. Lehet, hogy kezdetben maga se mérte fel mire vállalkozik, de minél mélyebbre merül, annál kevésbé engedi a tisztessége, hogy kiszálljon. Felfoghatatlan? Bizonyára. Nincs mindenre racionális magyarázat. Szerencsére.OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:Hátha te tudod a választ, mert amióta olvastam ezt a cikket, azóta töprengek ezen, de így hogy linkelted érzek benned is affinitást a téma iránt:
telex.hu/kulfold/2021/03/19/ha-putyin-trolljai-rad-szallnak-neked-annyi
nagylaza
Miért választ magának valaki olyan üzletet, pénzkeresetet, miért olyan tevékenységből akar szert tenni profitra (tényfeltáró portál), ami ennyire kurvára veszélyes, amivel nyilvánvalóan egy nála nagyobb és erősebb entitás/hatalom tyúkszemére lép, ahol olyan erőket szabadíthat magára és a családjára, amiket nem tud kezelni, és felborítják az egész életét?
Vagy egyszerűbben: miért veszélyes bűnözők zsebében turkálásból akar valaki megélni, amikor még az átlagember se viseli jól, ha a megélhetését, bevételeit basztatják, nemhogy a bűnözők?
Sobri Jóska
nagylaza
Nincs olyan ember, aki mindig a saját érdekét helyezi az első helyre, persze, De az kinek az érdeke, hogy valaki oknyomozó hírportált üzemeltessen, oknyomozó könyvet írjon, ha nem a hírportálnak, újságírónak?
Az jó szempont, hogy véletlenül sodródik bele, azt is elfogadom, hogy nem mérte fel jól, mibe vágta a fejszéjét. De valóban a tisztesség az, ami nem engedi, hogy kiszálljon? Nem valami elbaszott büszkeség, a józan ész hiánya, indokolatlan ragaszkodás?
Szerintem mindenre van racionális magyarázat, a világon mindennek van oka, ha célja nincs is, egy logikai láncolat eredményez történéseket - legfeljebb sose tudjuk azt teljességgel megismerni, feltárni.
De ez egy eléggé egyszerű helyzet, ami azért felfoghatatlan mert teljesen haszontalan, értelmetlen.
Te indítanál egy magyar oknyomozó hírportált?
Arról nem is beszélve, hogy a fasz Snowden is mit ért el azzal, hogy elkezdett nem az ő szintjén lévő emberekkel baszakodni? Kvázi bebörtönözte magát, tönkrevágta az életét. Nem hiszem, hogy boldog lenne vagy elégedett, a világ semmit se változott, ő meg verheti a fejét a falba, hogy mekkora egy önelégült pöcs volt és hogy megszívta.
több mint 4 éve
A konkrét esetben remélhetőleg kiderül a könyvből, beszámolok majd, ha elolvastam. (De ez csak a következő hónapban lesz esedékes.)Itt most azokról van szó, akik oknyomozó hírportált indítanak, üzemeltetnek, annak dolgoznak gazdasági vállalkozásként, pénzkeresési céllal, és kőkemény bűnözők ellen akarnak fellépni alapvetően felhatalmazás, eszközök, védettség, biztonság nélkül.Miért választ magának valaki olyan üzletet, pénzkeresetet, miért olyan tevékenységből akar szert tenni profitra (tényfeltáró portál), ami ennyire kurvára veszélyes, amivel nyilvánvalóan egy nála nagyobb és erősebb entitás/hatalom tyúkszemére lép, ahol olyan erőket szabadíthat magára és a családjára, amiket nem tud kezelni, és felborítják az egész életét?Valószínűleg nem megélhetésként tekint rá, hanem hivatásként. Űrhajósnak is sokan jelentkeznek, pedig annak a szakmai halálozási rátája az oknyomozó újságírónál is sokkal rosszabb.
Vagy egyszerűbben: miért veszélyes bűnözők zsebében turkálásból akar valaki megélni, amikor még az átlagember se viseli jól, ha a megélhetését, bevételeit basztatják, nemhogy a bűnözők?
Sobri Jóska
És van aki biztonsági kötél nélkül sziklát mászik, vagy bázist ugrik. Gyakran még pénzt se keres vele. Sőt, egy csomó pénzt elkölt rá. A Himalájára is rengetegen elindulnak, és ott is többen maradnak ott arányaiban, mint oknyomozó újságíróként.
Sokfélék vagyunk. Hála az égnek.
peterk2005
Sok újságírót ismerek, akiknek az újságírás a hivatása, mégse eképp próbálnak boldogulni.
A könyvet író nő is újságírást tanult, ebbéli képzettsége van, ezért érzem relevánsnak a kérdésemet.
Vagyis nem azokra vonatkozik a kérdésem, akiknek a sziklamászás, bázisugrás, hegymászás csak a hobbijuk, az adrenalinfröccsük, az időtöltésük.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Itt most azokról van szó, akik oknyomozó hírportált indítanak, üzemeltetnek, annak dolgoznak gazdasági vállalkozásként, pénzkeresési céllal, és kőkemény bűnözők ellen akarnak fellépni alapvetően felhatalmazás, eszközök, védettség, biztonság nélkül.Miért választ magának valaki olyan üzletet, pénzkeresetet, miért olyan tevékenységből akar szert tenni profitra (tényfeltáró portál), ami ennyire kurvára veszélyes, amivel nyilvánvalóan egy nála nagyobb és erősebb entitás/hatalom tyúkszemére lép, ahol olyan erőket szabadíthat magára és a családjára, amiket nem tud kezelni, és felborítják az egész életét?Valószínűleg nem megélhetésként tekint rá, hanem hivatásként. Űrhajósnak is sokan jelentkeznek, pedig annak a szakmai halálozási rátája az oknyomozó újságírónál is sokkal rosszabb.
Sobri Jóska
És van aki biztonsági kötél nélkül sziklát mászik, vagy bázist ugrik. Gyakran még pénzt se keres vele. Sőt, egy csomó pénzt elkölt rá. A Himalájára is rengetegen elindulnak, és ott is többen maradnak ott arányaiban, mint oknyomozó újságíróként.
peterk2005
Sok újságírót ismerek, akiknek az újságírás a hivatása, mégse eképp próbálnak boldogulni.
A könyvet író nő is újságírást tanult, ebbéli képzettsége van, ezért érzem relevánsnak a kérdésemet.
Vagyis nem azokra vonatkozik a kérdésem, akiknek a sziklamászás, bázisugrás, hegymászás csak a hobbijuk, az adrenalinfröccsük, az időtöltésük.
több mint 4 éve
Remélem, nem keltettem olyan benyomást, hogy mértékadónak tartom, mit beszél Gulyás. A hsz-ban szereplő állítás cáfolataként hoztam fel.Szerinted érdekes módon a „Pfizeren kívüli vakcinára senki nem akarja ráhúzni, hogy az a legjobb”.Amit idéztél Gulyástól, az teljesen igaz, csak teljesen bullshit is egyben.
Senki? Nos, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón közölte: „a Sinopharm- és az AstraZeneca-vakcina semmivel nem rosszabb, mint a többi, sőt bizonyos szempontból lényegesen jobb eredményeket mutat, mint például a Pfizer”.
Éppen ma linkeltem egy hírt, ami pont, hogy nem a Pfizert dicsőítette. Láttad te is, mert szóba hoztad. Akkor miről beszélsz?
nagylaza
Valóban mindegyik vakcina ugyanolyan jó és hasznos, ha az a szempont, hogy aki elkapja ne betegedjen le súlyosan és ne haljon bele, és az is igaz, hogy 100 szempontot figyelembe véve lesz olyan szempont, ami alapján X másik alapján Y vakcina hoz jobb számokat.
Mint iktriad Jax-es statisztikái, amikben "bizonyos szempontból lényegesen jobb eredményeket mutat" a Jax, pl. újonc UDFA RB által a negyedik negydben szerzett elkapott TD-k, vagy idegenben veteránminimumért játszó LB által bemutatott tacklek számának tekintetében, csak ezeknek semmi közük ahhoz, hogy ki nyeri a meccset.
De teljesen lényegtelen mit mond Gulyás, meg melyik vakcina a jobb. Ez nem vakcinaverseny. Minden oltás jobb, mint a koronavírus. Ez a lényeg.
Ha holnap hívnak, hogy van X, Y és Z, akkor válassz kedved, infóid, akármi szerint valamit, csak válassz.
De aki mondjuk még nyáron se lesz beoltva, mert neki ez a kérdés áttranszformálódik valami ovis dackorszak felnőttváltozatává (lásd a bomlott agyú Réz Andrást a tegnapi Sallerben), az bassza meg a kurva anyját.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Vannak emberek, akik nem (legalábbis nem mindig) a saját érdeküket helyezik az első helyre. Az önzetlenség megnyilvánulásának sokféle szintje és sokféle formája lehet, a karitatív munkától kezdve egészen addig, hogy valaki akár az életét is kockáztatja az igazság feltárása érdekében. Lehet, hogy eleve ilyen mentalitású. Lehet, hogy véletlenül sodródik bele. Lehet, hogy kezdetben maga se mérte fel mire vállalkozik, de minél mélyebbre merül, annál kevésbé engedi a tisztessége, hogy kiszálljon. Felfoghatatlan? Bizonyára. Nincs mindenre racionális magyarázat. Szerencsére.OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:Hátha te tudod a választ, mert amióta olvastam ezt a cikket, azóta töprengek ezen, de így hogy linkelted érzek benned is affinitást a téma iránt:
nagylaza
Miért választ magának valaki olyan üzletet, pénzkeresetet, miért olyan tevékenységből akar szert tenni profitra (tényfeltáró portál), ami ennyire kurvára veszélyes, amivel nyilvánvalóan egy nála nagyobb és erősebb entitás/hatalom tyúkszemére lép, ahol olyan erőket szabadíthat magára és a családjára, amiket nem tud kezelni, és felborítják az egész életét?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Szerinted érdekes módon a „Pfizeren kívüli vakcinára senki nem akarja ráhúzni, hogy az a legjobb”.Amit idéztél Gulyástól, az teljesen igaz, csak teljesen bullshit is egyben.
Senki? Nos, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón közölte: „a Sinopharm- és az AstraZeneca-vakcina semmivel nem rosszabb, mint a többi, sőt bizonyos szempontból lényegesen jobb eredményeket mutat, mint például a Pfizer”.
Éppen ma linkeltem egy hírt, ami pont, hogy nem a Pfizert dicsőítette. Láttad te is, mert szóba hoztad. Akkor miről beszélsz?
nagylaza
Valóban mindegyik vakcina ugyanolyan jó és hasznos, ha az a szempont, hogy aki elkapja ne betegedjen le súlyosan és ne haljon bele, és az is igaz, hogy 100 szempontot figyelembe véve lesz olyan szempont, ami alapján X másik alapján Y vakcina hoz jobb számokat.
Mint iktriad Jax-es statisztikái, amikben "bizonyos szempontból lényegesen jobb eredményeket mutat" a Jax, pl. újonc UDFA RB által a negyedik negydben szerzett elkapott TD-k, vagy idegenben veteránminimumért játszó LB által bemutatott tacklek számának tekintetében, csak ezeknek semmi közük ahhoz, hogy ki nyeri a meccset.
De teljesen lényegtelen mit mond Gulyás, meg melyik vakcina a jobb. Ez nem vakcinaverseny. Minden oltás jobb, mint a koronavírus. Ez a lényeg.
Ha holnap hívnak, hogy van X, Y és Z, akkor válassz kedved, infóid, akármi szerint valamit, csak válassz.
De aki mondjuk még nyáron se lesz beoltva, mert neki ez a kérdés áttranszformálódik valami ovis dackorszak felnőttváltozatává (lásd a bomlott agyú Réz Andrást a tegnapi Sallerben), az bassza meg a kurva anyját.
több mint 4 éve
Miért választ magának valaki olyan üzletet, pénzkeresetet, miért olyan tevékenységből akar szert tenni profitra (tényfeltáró portál), ami ennyire kurvára veszélyes, amivel nyilvánvalóan egy nála nagyobb és erősebb entitás/hatalom tyúkszemére lép, ahol olyan erőket szabadíthat magára és a családjára, amiket nem tud kezelni, és felborítják az egész életét?Valószínűleg nem megélhetésként tekint rá, hanem hivatásként. Űrhajósnak is sokan jelentkeznek, pedig annak a szakmai halálozási rátája az oknyomozó újságírónál is sokkal rosszabb.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
az egoizmusnak is van egy olyan vonatkozása hogy elpusztíthatatlan vagyok, aztán persze jön a valóságnak hívott dolog és pofán basz, de ettől még az egy létező életérzésDehogyis, az teljesen más.egoizmus, igaszságérzet,...OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:Hátha te tudod a választ, mert amióta olvastam ezt a cikket, azóta töprengek ezen, de így hogy linkelted érzek benned is affinitást a téma iránt:
nagylaza
Sobri Jóska
hasonló hogy miért áll valaki rendőrnek, ügyésznek,...
Negritis
Egy újságíró ezerféle dologgal foglalkozhat a szakma művelésén belül, egy rendőr rendőrként csak rendőrködhet.
Illetve egy újságíró az aki ,ár a képzése legelején megtanulja, hogy nincs "igazság", nézőpontok vannak, szempontok, egyéni és társadalmi hasznosság, stb.
És az egoizmust is cáfolom, akinek fontos az egója, az ponthogy nem kezdi el cibálni az oroszlán bajszát, vagy nem ugrik piranhák közé fürdőzni. Mondjuk ha a piranhákra azt hiszi, hogy pezsgőfürdő, akkor lehet, de ahhoz nagyon butának kell lenni.
Sobri Jóska
és nem biztos hogy mindenki megtanulja, főleg hogy hálivúd az oknyomozó újságírást meg a magánnyomorgókat elég szépen felromantizálta
több mint 4 éve
Dehogyis, az teljesen más.egoizmus, igaszságérzet,...OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:Hátha te tudod a választ, mert amióta olvastam ezt a cikket, azóta töprengek ezen, de így hogy linkelted érzek benned is affinitást a téma iránt:
nagylaza
Sobri Jóska
Negritis
Egy újságíró ezerféle dologgal foglalkozhat a szakma művelésén belül, egy rendőr rendőrként csak rendőrködhet.
Illetve egy újságíró az aki ,ár a képzése legelején megtanulja, hogy nincs "igazság", nézőpontok vannak, szempontok, egyéni és társadalmi hasznosság, stb.
És az egoizmust is cáfolom, akinek fontos az egója, az ponthogy nem kezdi el cibálni az oroszlán bajszát, vagy nem ugrik piranhák közé fürdőzni. Mondjuk ha a piranhákra azt hiszi, hogy pezsgőfürdő, akkor lehet, de ahhoz nagyon butának kell lenni.
több mint 4 éve
egoizmus, igaszságérzet,...OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:Hátha te tudod a választ, mert amióta olvastam ezt a cikket, azóta töprengek ezen, de így hogy linkelted érzek benned is affinitást a téma iránt:
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ne csúsztass! (Különösen egy Packers-drukkertől várnék több korrektséget...😊)🤣🤣🤣 Ha annak veszed , akkor igen .te vagy az egyik aki nagy Pfizer-esLibernyák, sorosbérenc, migránssimogató, brüsszelimádó, hazaáruló, pfizeres. Érzem, ez is ilyen szitokszó lesz.
Pep71
Mikey
Saját maga leírja , hogy abszolút nem ért a vakcinákhoz, de ő neki csak a Pfizer jó, mert valahol ezt meg azt olvasta , meg az ismerőse ezt meg azt mondta. Viszont a tényleges hozzáértőknek akik azt mondják , hogy mindegyik vakcina jó, azoknak nem hisz. Páran túl okosak akarnak lenni a témában. Érdekes a Pfizeren kívüli vakcinára senki nem akarja ráhúzni , hogy az a legjobb.
Pep71
Nem arról írtam, hogy „valahol ezt meg azt” olvastam, hanem arról, hogy tőlem telhetően mindent elolvastam, ami Magyarországon a járványról és a vakcinákról megjelent. A kettő között lényeges különbség van. Pontosan úgy értsd, ahogyan írtam: mindent. Hírt, információt, elemzést, nyilatkozatot, interjút, vitafórumokról készült tudósítást. Továbbá rengeteg beszélgetést néztem/hallgattam ebben a témában. És nem csak az elmúlt egy-két hónapban, hanem a járvány kezdetétől. Méghozzá folyamatosan, napi rendszerességgel.
Csatlakozva Klaci79 kérdéséhez: te kit fogadsz el „tényleges” (megfellebbezhetetlen) szakértőnek? Szlávik Jánost, aki tavaly február 25-én (alig több mint két héttel március 11-e, az országos veszélyhelyzet kihirdetése előtt) azon kesergett, hiába magyarázza, hogy „a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza”? Netán Orbán Viktort, aki még tavaly szeptemberben (!) is azt bírta mondani, hogy Magyarországon „vannak olyan települések, ahol soha nem is volt, meg nem is lesz koronavírus”? Nem tűnik fel neked, hogy közben Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár teljesen eltűnt?
Szerinted érdekes módon a „Pfizeren kívüli vakcinára senki nem akarja ráhúzni, hogy az a legjobb”.
több mint 4 éve
Bár itt egyesek számára elképzelhetetlennek tűnik, ennek ellenére a papok elvégzik a papi szolgálatot, ami a munkájuk. Betegeket látogatnak, elmennek az idősekhez, feladják az utolsó kenetet… A papok túlnyomórészt többsége nem kisfiúkat molesztál a vasárnapi mise után, utána meg egy hétig imádkozik. Sok helyen kiemelten fontos szerepet töltenek be a közösségükben. Nem beoltatni azt a lelkészt, aki ránéz Mari nénire hetente, mert más nem teszi ezt meg, az nettó hülyeség. És igen, sok embernek megnyugvást jelent, ha elmennek vasárnap templomba, pont úgy, mint az elmúlt 70 évben mindig, és nem tudnak részt venni egy zoomos istentiszteleten… Ezen a ti felháborodástok nem fog változtatni.Na csak sikerült elérni...jól van már azt hittem nem veszik ebben az országban komolyan a vallást:"Az indoklás szerint kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban."
magyarnarancs.hu/belpol/soron-kivul-oltjak-a-papokat-es-a-lelkeszeket-237706?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=MN&fbclid=IwAR33aZBfdxLwk5FHfKHuz8jJIKSTEqq_onND_9zjwQ3v0-o8gMdJDfT0PK4
Klaci79
Ez külön tetszik...
Beki
több mint 4 éve
OFF Putyin trolljait kértem születésnapomra. Ha valakinek eddig elkerülte a figyelmét:Hátha te tudod a választ, mert amióta olvastam ezt a cikket, azóta töprengek ezen, de így hogy linkelted érzek benned is affinitást a téma iránt:
nagylaza
több mint 4 éve
litkai még mindig jobb ha inkább írThe Stronger you become, the Weaker you really are.
több mint 4 éve
Pedig már többször leírtam.Amúgy ezt a másképp számolunkat sosem értettem, mert nem mondták, hogy miben vagy miért számolunk másképp.Tegnap itt fű alatt megelőztük San Marino-t, így Gibraltár és Csehország után nálunk halt meg a legtöbb ember covid fertőzés következtében. Erre a táblázatra nemrég (az első hullám után) még oly büszke kormánysajtó, most mélyen kussol.Máshogy számolunk!
Klaci79
Meg most oltani menő abban elől vagyunk.
Toca
Egyik ismerősöm coviddal lélegeztetőre került. A szervezete legyengült és bár a szervezete végül legyőzte a covidot, meghalt egy kórházi fertőzésben.
Ezt vajon mi covidnak számoljuk, de a világ többi része nem? Egyébként tényleg érdekelne, hogy mi a procedúra nálunk és másoknál, mert a másképp számolunk az jól hangzik, de totálisan értelmetlen...félek az életben nem fogok erre választ kapni.
Klaci79
Ugye konkrétan nem a covidba hal bele valaki, hanem a covid által a szervezetében okozott hatások miatt.
Ez lehet trombózis, szívgyulladás, oxigénhiányos állapot, összeomló keringés, stb. (A végén minden ember azért hal meg, mert megáll a szíve. Senki sem él, akinek nem megy a szíve, és senki sem halott, akinek meg igen.)
A világban többfajta protokoll van, a miénk az egyik véglet, ugyanis a magyar protokoll szerint covid-halottnak számít, akinek a halálát megelőző egy hónapban volt pozitív covid-tesztje. Nem részletezzük, hogy mondjuk IV-es fokozató COPD-sként a fél tüdeje nem biztosított elég oxigén számára, a már meglévő rákja ellen nem tudott tovább harcolni a szervezete, vagy a citokin vihar miatti gyulladástól megállt a szíve. Covid-halott.
A másik véglet mondjuk a szlovák protokoll, aszerint, ha van is valakinek pozitív covid-tesztje, megállapítják a halál pontos okát, mintha nem lenne járvány, és a fenti példákat véve alapul lesz egy COPD, egy áttétes rák és egy szívinfarktus a halál oka. Náluk az a covid-halott, akinél nem tárnak fel más esetleges kiváltó okot a koronavírusfertőzésen kívül. (Nem alapbetegséget, vagyis diabétesz, hipertónia náluk se halálok önmagában.)
A világ többi részén pedig a fenti kettő között még sokféle protokoll használatos, függően akár városoktól, de intézményenként is lehet eltérő gyakorlat mondjuk Angliában.
Ha a fenti összefoglalónál mindez részletesebben érdekel, akkor google a barátod, én is qubiten és hasonlókon olvastam erről.
több mint 4 éve
És a fészbúkon mit mondanak a szakértők? Hadd tudjuk már meg, hogy mit mondanak a tudomány igazi emberei.A ténylegesen hozzáértő itt éppen melyik kormánypárti politikus, vagy szakember? Csak hogy tudjam a bölcs tanácsaidból, hogy kinek hihetek, ha az eu gyógyszerügynökségnek, vagy az amcsinak nem? Kérlek taníts minket, végre köztünk van egy képzett virológus 😀Nem én sírok itt minden nap, hogy nincs Pfizer 🤣🤣
Klaci79
Indexen szakértők mind azt mondták, hogy az összes vakcina jó , de te biztos jobban tudod. Mit tudsz a Pfizerről ami miatt annyival jobb mint a többi?? Semmit.
Pep71