Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 464 — The Mathematician
 telex.hu/koronavirus/2021/04/12/varosmajor-oltopont-oltas-sor-varakozas-tomeg

sogor itt all, o sem a kormany portyazoja, sem pedig hetkoznapi magyar portyazo, hanem tenyleg idopontra erkezett.
csebi
de nem időpontra kellene menni? mi értelme akkor beállni órákkal előtte?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 634 — Lucas Scott
 telex.hu/koronavirus/2021/04/12/varosmajor-oltopont-oltas-sor-varakozas-tomeg

sogor itt all, o sem a kormany portyazoja, sem pedig hetkoznapi magyar portyazo, hanem tenyleg idopontra erkezett.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
Két "kétoltásos" buszsofőr halt meg Vásárhelyen.
53 és 51 évesek.
Bazzani
Nem önmagában az oltás a lényeg, hanem a védettség kialakulása.
A példádból is látszik, hogy ha valaki nem védett, akkor mennyire durva ez a vírus.
Hiába kaptak már két oltást is, amíg nem alakul ki a védettség, addig ott a fenyegetettség és a valós veszély.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
De mit jelent az, hogy "nem mutat elég immunitást"? Hogyan tesztelték ezeket az embereket? A PCR teszt nem feltétlenül pontos, a sejtes immunitást meg nem tudom, hogy tesztelik-e. (Egyáltalán lehet-e tesztelni, azt sem.)
peterk2005
Az antitestet kimutató tesztekkel (pl. ezzel:  shop.egeszsegerod.hu/Clungene-COVID-19-IgG/IgM-Gyorsteszt-25-db-tesz-25 ) látod, hogy van e antitested a második oltás után. (Lehetne egy oltás után is, csak ugye a februárban beadottaknál 3 hét múlva rányomták a másodikat, így a gyakorlatban megegyezik az első oltás utáni ötödik hét és a második oltás utáni második hét vége.) Barátomék cégénél ezzel nézik, hogy aki megkapta már mindkét oltást, annál kialakult e az immunitás, amit az antitest jelenléte jelez. Barátom kiváncsiságból párnaponta nézte magánál, de csak a második oltás utáni 10. napon lett először pozitív az IgG.
Gondolom majd te is valami hasonlóval nézed meg, hogy a szüleidnél kialakult e a védelem, és hasonlóval monitoroznak a kínaiak meg az emírek is.
Sobri Jóska
Az ötlet jó, csak nem teljesen.

telex.hu/koronavirus/2021/03/30/vakcina-oltas-antitest-teszt-szerologiai-gyorsteszt-vedelem-immunitas
somoskovig
Olvastam, ettől függetlenül náluk a gyakorlatban működik. Legtöbbüket Pfizerrel és Astraval oltották, es az első oltás után 5-6 héttel ez a fenti gyorsteszt kimutatta az antitestet.

Na most hívtak szputnyikra...
Közben meg hallom, hogy a Jansent majd katonai oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre...hogy sz.pjon lovat, aki ezt az egészet kitalálja
Klaci79
Most komolyan azon megy a "hiszti", hogy "csak" orosz oltást tudsz kapni a vírus megjelenése után kevesebb, mint másfél éven belül? Taps...
Semmi baj nincs a sputnikkal, nem értem miert ódzkodsz tőle.
Ha lesz nyáron turizmus, akkor addigra utazni is ugyanúgy lehet majd vele.

több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 122 — nabege2@yahoo.com
Mielőtt szokott jönni az influenza vírus, mindig telepromózzák, hogy gyorsan adassák be az oltást, amíg nem jön. Vajon itt is nem biztos, hogy jó ötlet már a vírus tombolása közepén oltást kapni, mert hamis biztonságérzetet ad.
Ötletelés, nem tudom, hogy igazam van-e😊
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 027
Én meg próbálom elérni a háziorvosom, akivel éltembe egyszer találkoztam, de ez lehetetlen küldetésnek minősül...
Nomac
Nekem sem sikerül elérnem telefonon, szóval kénytelen leszek bemenni... ahol persze megkapom majd hogy mé nem telefonálok...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
53 és 51 évesek.
Bazzani
Milyen oltás és mikor kapták meg? Ezek azért lényeges szempontok
r.baggio
Illetve vagy igaz vagy nem. Ha előbbi akkor ugye lehet agyalni, mert elvileg mindegyik az első után 14 nappal már kéne, hogy adjon annyi védettséget, hogy ne járjon így az ember
peach
Azt azért hidd el, hogy igaz.
Az, hogy milyen oltás nem tudom.
Majd megkérdezem ha találkozok a barátommal aki a közvetlen kollégájuk volt.

több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 783 — a new hope (again)
53 és 51 évesek.
Bazzani
r.baggio
Illetve vagy igaz vagy nem. Ha előbbi akkor ugye lehet agyalni, mert elvileg mindegyik az első után 14 nappal már kéne, hogy adjon annyi védettséget, hogy ne járjon így az ember

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
53 és 51 évesek.
Bazzani
r.baggio
"lenyegtelen, mert mindegyik ugyanolyan jo, ez nem az oltastol volt, elkaptak, es mar akkor halottak voltak"
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
53 és 51 évesek.
Bazzani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
53 és 51 évesek.

több mint 4 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 244 — Invisible man
 telex.hu/koronavirus/2021/04/11/szuletesnap-csaladi-osszejovetel-oriasi-hiba-fertozes
warr_b
Róla beszéltem én is nemrég. Látom sikerült megkapnia a figyelmet.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Pfizer is érkezik még a héten:
"További mintegy 248 040 Pfizer-vakcina is érkezik hamarosan" by Ceci mama
Beki
Gondolom tanárok maradéka és egyéb állami alkalmazottak és a betegséggel rendelkezők.
Klaci79
Meg tanárok pótidőpont és 2. körök tippre.
Beki
2. körnek talán még korai...jövő héten is jön egy ilyen adag.
Klaci79
Na jó...legyünk optimisták h kórházi oltópontokra is jut az átlag magyarnak.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Beki
Gondolom tanárok maradéka és egyéb állami alkalmazottak és a betegséggel rendelkezők.
Klaci79
Beki
2. körnek talán még korai...jövő héten is jön egy ilyen adag.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Beki
Klaci79
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 270 — balazs.t85@gmail.com
Vicc ez az egész oltás..

Kisváros vidéken. Keresztanyukám aki már az első körökben regisztrált. (63) éves, még mindig nem kapta meg az oltást, mert a háziorvosa szerint nincs a listán, és így nem adhatja be neki. Hiába szeretné megkapni, azt sem tudja mit kéne tenni, mert már regisztrált, látni is a rendszerben.

Két 30 év alatti kollégám hétvégén kapta meg az oroszt. Az egyiknél a szülőket hívták oltásra, és mivel volt felesleges orosz, ezért az egész családot beoltottak mellé (+5 fő). A másiknál pedig egyszerűen jelentkezett hogy ő kér, és már meg is kapta.

Én meg próbálom elérni a háziorvosom, akivel éltembe egyszer találkoztam, de ez lehetetlen küldetésnek minősül...
több mint 4 éve
Beki
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Tegnap páran beírtátok hogy kaptatok orosz vakcinát
Van valakinél valami negatív fejlemény?
VvAlekosz
Én kedden kapom a másodikat belőle. Az első után én estére elég szarul lettem, fejfájás, hidegrázás, láz.. másnap estig tartott. Kíváncsi leszek a másodiknál mi lesz, elvileg azok szoktak nagyobb hatást kiváltani, de remélem most megúszom.
Szesze
Detto. Pénteken kaptam az elsőt reggel nyolckor. Este hat körül kezdtem érezni az izom fájdalmat, kilencre láz fejfájás hidegrazas. De nekem másnap reggelre elmúlt.
samu09
Ha már "személyeskedünk", van olyan, akinek nullás a vércsoportja, és úgy volt oltási reakciója?
Sobri Jóska
Igen, teljesen ugyanazok a reakciók, amit fent leírtak. Szombaton kaptam délután 2 órakor, 10 körül jött a hidegrázás, aztán 38.5 fokos láz, fejfájás. Másnap végig ez, mára elmúlt, úgy néz ki.
Érdekes mert a családban volt más is aki oroszt kapott és neki meg semmi reakciója nem volt.
Pep71
Én is nullás vagyok
Ma már nincs hőemelkedés meg végtag fájdalom sem.Csak rohadt gyenge vagyok mint akit agyonvertek.De sajna muszáj volt dolgozni menni.Vettem egy tesztet negatív bár sok értelmét nem láttam neki mivel se köhögés se ízvesztés nem volt.
Na mindegy sajnos nincs szerencsém ezzel az oltással...
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
Off

Karikó Katalint gondolom nem kell bemutatni, de az nekem csak ma csörgött le, hogy a lánya, Francia Zsuzsanna (Susan Francia) amerikai színekben ugyan, de kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok evezős...
warr_b
Ha valaki még nem olvasta... Én is innen tudtam meg, de ettől függetlenül is kifejezetten ajánlom:
 hang.hu/magyar-hang-plusz/2021/01/10/kariko-katalin-az-emberiseg-megmentoje/
(Filmre kívánkozó történet. Az USA-ban is alaposan megszenvedett.)
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 277 — Így remélem megfelelek nektek.....
Off

Karikó Katalint gondolom nem kell bemutatni, de az nekem csak ma csörgött le, hogy a lánya, Francia Zsuzsanna (Susan Francia) amerikai színekben ugyan, de kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok evezős...
warr_b
Ha ezt most nem írod, szégyen, nem szégyen, nekem soha le se csörög 😛 😉

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 976 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Off

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Közben meg hallom, hogy a Jansent majd katonai oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre...hogy sz.pjon lovat, aki ezt az egészet kitalálja
Klaci79
Jelentkezz át Csévharasztra vagy Péteribe, esetleg Úriba 😛
dande
Talán most a reptéren is lesz esély...bár amilyen mázlim van ott is szputnyik lesz
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 277 — Így remélem megfelelek nektek.....
Klaci79
Jelentkezz át Csévharasztra vagy Péteribe, esetleg Úriba 😛
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
kozben en is regisztraltam, mert haziorvosom szerint legalabb 2-3 het mire eljut hozza olyan lista, amin a mai regisztraltak is szerepelnek. gondolom azt a rengeteget adatot dolgozzak fel, amit meg kell adni ...

btw: van bki itt olyan, aki passziv taj szamos mint en es kapott esetleg mar vakcinat? elvileg ugyanugy nem fizettetik ki velunk, de ha esetleg van errol ellenkezo tapasztalat akkor szivesen olvasnam.
csebi
Ez azért érdekes, mert engem pl 5 nappal a regisztrációm után behívott a háziorvos még 3-4 hete. Mondjuk finoman szólva meg is lepődtem.. de ezek szerint viszont a rendszerbe elég gyorsan bekerülsz. (legalább is akkor így volt)
Szesze
ez nem akkor volt mikor eppen kiadtak, hogy a teljes listat elkuldik a hazidokiknak nem csak egy szukitettet, hogy abbol valogassanak?
csebi
passz.. nem hallottam erről.