Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 634 — Lucas Scott
kozben en is regisztraltam, mert haziorvosom szerint legalabb 2-3 het mire eljut hozza olyan lista, amin a mai regisztraltak is szerepelnek. gondolom azt a rengeteget adatot dolgozzak fel, amit meg kell adni ...

btw: van bki itt olyan, aki passziv taj szamos mint en es kapott esetleg mar vakcinat? elvileg ugyanugy nem fizettetik ki velunk, de ha esetleg van errol ellenkezo tapasztalat akkor szivesen olvasnam.
csebi
Ez azért érdekes, mert engem pl 5 nappal a regisztrációm után behívott a háziorvos még 3-4 hete. Mondjuk finoman szólva meg is lepődtem.. de ezek szerint viszont a rendszerbe elég gyorsan bekerülsz. (legalább is akkor így volt)
Szesze
ez nem akkor volt mikor eppen kiadtak, hogy a teljes listat elkuldik a hazidokiknak nem csak egy szukitettet, hogy abbol valogassanak?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Na most hívtak szputnyikra...
Közben meg hallom, hogy a Jansent majd katonai oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre...hogy sz.pjon lovat, aki ezt az egészet kitalálja
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
kozben en is regisztraltam, mert haziorvosom szerint legalabb 2-3 het mire eljut hozza olyan lista, amin a mai regisztraltak is szerepelnek. gondolom azt a rengeteget adatot dolgozzak fel, amit meg kell adni ...

btw: van bki itt olyan, aki passziv taj szamos mint en es kapott esetleg mar vakcinat? elvileg ugyanugy nem fizettetik ki velunk, de ha esetleg van errol ellenkezo tapasztalat akkor szivesen olvasnam.
csebi
Ez azért érdekes, mert engem pl 5 nappal a regisztrációm után behívott a háziorvos még 3-4 hete. Mondjuk finoman szólva meg is lepődtem.. de ezek szerint viszont a rendszerbe elég gyorsan bekerülsz. (legalább is akkor így volt)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 634 — Lucas Scott

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
vik New England Patriots 45
Tegnap páran beírtátok hogy kaptatok orosz vakcinát
Van valakinél valami negatív fejlemény?
VvAlekosz
Én kedden kapom a másodikat belőle. Az első után én estére elég szarul lettem, fejfájás, hidegrázás, láz.. másnap estig tartott. Kíváncsi leszek a másodiknál mi lesz, elvileg azok szoktak nagyobb hatást kiváltani, de remélem most megúszom.
Szesze
Detto. Pénteken kaptam az elsőt reggel nyolckor. Este hat körül kezdtem érezni az izom fájdalmat, kilencre láz fejfájás hidegrazas. De nekem másnap reggelre elmúlt.
samu09
Ha már "személyeskedünk", van olyan, akinek nullás a vércsoportja, és úgy volt oltási reakciója?
Sobri Jóska
nekem nullás, csütörtön délután kaptam első AZ-t, csütörtök este megjött a láz és fejfájás de olyan erővel hogy éjszaka nem is tudtam aludni sem, nagyon rottyon voltam. péntek nap közben már jobb volt, enyhe fejfájás, meg hőemelkedés vagy minimális láz, de legalább pihenni tudtam. péntek estére úgy nézett ki hogy már minden rendeződik, de még a szombat éjszaka is érdekes volt, vagy kétszer felriadtam álmomból úgy hogy elég szarul éreztem magam, de vasárnap reggel óta azt mondom minden visszatért a régi kerékvágásba.

Összességében amúgy elég szar érzés volt, a sima betegségek is nagyon ritkák nálam, és nagyon könnyen át szoktam akkor is vészelni, fejem nem is fájt az előző húsz évben sem, és akkor is agyrászkódás miatt 😊 szóval ez az oltás utáni hatás most rendesen levert, de összességében nem panszkodom, örülök hogy dolgozik bennem és meglesz majd idővel a védettség.

Apropó, ha már nullás vér meg covid oltás. Vért adni lehet majd menni? Vagy ezzel kapcsolatban van bármi infó vagy ajánlás?
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Úgy látom, hamarosan (a kanyarban?) előzünk az 1 M főre jutó elhunytak számában...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 464 — The Mathematician
 telex.hu/koronavirus/2021/04/11/szuletesnap-csaladi-osszejovetel-oriasi-hiba-fertozes
warr_b
#élnikell
Negritis
Előbb-utóbb úgyis meghaltak volna.
Mikey
#mindmeghalunk ?
warr_b
#csakegygyengébbinfluenza

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 976 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/koronavirus/2021/04/11/szuletesnap-csaladi-osszejovetel-oriasi-hiba-fertozes
warr_b
#élnikell
Negritis
Mikey
#mindmeghalunk ?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 027
warr_b
#élnikell
Negritis

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
warr_b
#élnikell

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 976 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 122 — nabege2@yahoo.com
Ez így okés?
Munkatársam kontakt lett, az élettársa által (aki másik műszakban van) kb 2.5 hete! Munkatàrsam 6 napja ment el teszteni, pozitív! Kezdődik a 10nap-)
Erre ma meg belibben az élettársa... ez így lehetséges?
steelwolf
Na figyelj akkor 😊
Én szombaton pozitív, bátyám tesztje csütörtökön negatív és azt mondta az asszisztens, ha nem kap határozatot, akkor mehetne melózni. Miközben egyébként ő sokkal többet köhög mint én. Szóval nem igazán lehet itt már okosnak lenni.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 393
Te nem vitatkoztál semmivel hanem vagdalózol 😊 vitatkozz azzal amit leírtam. Az meg tény, hogy senkinek nem ütötte át az ingerküszöbét, minden komolyan vehető portál egyetlen hírben beszámolt róla és ennyi. A kedvedért megnéztem a pártok oldalait, hiszen ha ez egy orbitális szenzáció, akkor már ugye ott kéne tüntetni a parlament előtt, de minimum 1-2 sajtóközleményt ki kéne adni erre reflektálva:
Nos, semmi.
MC12
Melyik "orbitális szenzáció" esetén írtak a pártok oldalai azonnal cikket, és szerveztek tüntetést azonnal a hír megjelenésének napján?

Egyébként mit számít, hogy Gyurcsány mit mond? Szerinted ő többet tud? Mert szerintem nem. Csak hasraüt ő is, ha mond is valamit, ahogy szinte mindenki.

És ezzel a hírrel éppen ez a baj. Mondott valamit egy kínai egészségügyi főmufti, amit kb. senki nem tud pontosan hova tenni. Mit jelent az, hogy "nem elég hatásos"? Melyik vakcina nem az? És mennyi az az annyi akkor? Változott a bűvös 76%? Egyáltalán, az mire vonatkozott? Az eredeti variánsra? A britre? A dél-afrikaira? Vagy brazilra? Vagy mindegyikre? Hogyan derült ki, hogy "nem elég hatásos"? A sok millió beoltotttól nyert adatok mutatnak mást, mint a tesztelési fázis számai? Vagy idővel csökkent le? Kb. két hete volt ugye hír, hogy az Emírségekben - szintén nem egy közlékeny fajta - elkezdték visszahívni a hat hónapnál korábban oltottakat harmadik oltásra. Illetve, aki a második adag után "nem mutat elég immunitást", szintén harmadikat kap. De mit jelent az, hogy "nem mutat elég immunitást"? Hogyan tesztelték ezeket az embereket? A PCR teszt nem feltétlenül pontos, a sejtes immunitást meg nem tudom, hogy tesztelik-e. (Egyáltalán lehet-e tesztelni, azt sem.) És miért kezdték el visszahívni a hat hónapnál régebbieket? Más volt a vakcina akkor még? Vagy elfogyott a hatása? Olvasni ezt is meg azt is, de csak utalás szinten, sehol semmi konkrétum.

Ezek lennének fontosak, nem az, hogy Gyurcsány mit papol. Beoltotak már félmillió magyart is, számukra is kijárna a nyílt tájékoztatás, a ködös utalások helyett. Ők is vissza lesznek például hívva? Gondolkozunk ezen egyáltalán? Vagy majd csak lesz valahogy?
peterk2005
1. Szerintem ilyenre mind a ketten tudnánk példát az elmúlt 30 évből. Azért egy közlemény kiadás még vasárnap délután se nagy kunszt, adnak is ki minden marhaságról.

2. Ezekben mind - mind egyetértünk. Nincs vita köztünk. Annyit állítottam csupán, hogy ezzel a nyilatkozattal sem tudunk sokkal többet, mint eddig. Ezért most körbehordozni ezt a nyilatkozatot, mint egy véres kardot, hogy "naugye", szerintem nincs értelme.
Egyvalamivel beljebb kerültünk, - ha már a hétvégén ez volt a metafóra a fórumon - hogy a kínai vakcina nagy valószínűséggel zsiros kenyér, nem bélszín 😊 És azért ez is igazsághoz tartozik:

"Csak 50,7 százalékban véd a kínai fejlesztésű CoronaVac (amivel NEM oltanak idehaza - MC12) oltóanyag az eredeti, vuhaninál agresszívebben fertőző brazil koronavírus-variáns ellen – adta hírül vasárnap a vakcinát Brazíliában gyártó Butantan Intézet egy 12,4 ezer önkéntessel végzett klinikai vizsgálatra alapozva. Az eredményeket megküldték a The Lancet című tekintélyes orvosi lapnak is.

De kiderült az is, hogy a vakcina legalább 83,7 százalékban enyhíti annyira a vírusvariáns okozta megbetegedést, hogy nincs szükség kórházi vagy orvosi ellátásra."

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 516
291 halott és megint nőtt a kórházban lévők száma is.. Ha erre most még rányitják az óvodákat/iskolákat az csodás lesz.
Szesze
Igen... plusz 64k új első oltás tegnap, összesen 2.9M... hamarosan újabb nyitási lépések jönnek.
Beki
a kormányban nem tudják, hogy a második oltás után is pár hét mire kialakul a megfelelő védettség? 😀
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 496
291 halott és megint nőtt a kórházban lévők száma is.. Ha erre most még rányitják az óvodákat/iskolákat az csodás lesz.
Szesze
Igen... plusz 64k új első oltás tegnap, összesen 2.9M... hamarosan újabb nyitási lépések jönnek.
Beki
őrültség.

Tudom, önmagamat ismétlem.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Szesze
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 783 — a new hope (again)
Szombat délben kaptam, ma reggelre fáj egy kicsit a karom. Asszonynak még ennyi se. Én 0-s vagyok, ő A-s.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Szesze
csak az adatok torlódnak, oh wait

több mint 4 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 516
Tegnap páran beírtátok hogy kaptatok orosz vakcinát
Van valakinél valami negatív fejlemény?
VvAlekosz
Én kedden kapom a másodikat belőle. Az első után én estére elég szarul lettem, fejfájás, hidegrázás, láz.. másnap estig tartott. Kíváncsi leszek a másodiknál mi lesz, elvileg azok szoktak nagyobb hatást kiváltani, de remélem most megúszom.
Szesze
Detto. Pénteken kaptam az elsőt reggel nyolckor. Este hat körül kezdtem érezni az izom fájdalmat, kilencre láz fejfájás hidegrazas. De nekem másnap reggelre elmúlt.
samu09
Ha már "személyeskedünk", van olyan, akinek nullás a vércsoportja, és úgy volt oltási reakciója?
Sobri Jóska
Igen, teljesen ugyanazok a reakciók, amit fent leírtak. Szombaton kaptam délután 2 órakor, 10 körül jött a hidegrázás, aztán 38.5 fokos láz, fejfájás. Másnap végig ez, mára elmúlt, úgy néz ki.
Érdekes mert a családban volt más is aki oroszt kapott és neki meg semmi reakciója nem volt.
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 679 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
A kínai járványügyi vezető szerint kiforgatták a szavait, amikor a vakcinák hatékonyságáról beszélt
 444.hu/2021/04/12/a-kinai-jarvanyugyi-vezeto-szerint-kiforgattak-a-szavait-amikor-a-vakcinak-hatekonysagarol-beszelt?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-kinai-jarvanyugyi-vezeto-szerint-kiforgattak-a-szavait-amikor-a-vakcinak-hatekonysagarol-beszelt
„A világban használt vakcinák hatékonysága időnként magas, időnként alacsony. A kutatóknak szerte a világon foglalkozniuk kell azzal a kérdéssel, hogyan lehetne javítani rajta”
nagylaza
Csak nehogy kiessen az ablakon ezek után...
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
Ez így okés?
Munkatársam kontakt lett, az élettársa által (aki másik műszakban van) kb 2.5 hete! Munkatàrsam 6 napja ment el teszteni, pozitív! Kezdődik a 10nap-)
steelwolf
Szerintem nagyon nem okés.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
A kínai járványügyi vezető szerint kiforgatták a szavait, amikor a vakcinák hatékonyságáról beszélt
 444.hu/2021/04/12/a-kinai-jarvanyugyi-vezeto-szerint-kiforgattak-a-szavait-amikor-a-vakcinak-hatekonysagarol-beszelt?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-kinai-jarvanyugyi-vezeto-szerint-kiforgattak-a-szavait-amikor-a-vakcinak-hatekonysagarol-beszelt
„A világban használt vakcinák hatékonysága időnként magas, időnként alacsony. A kutatóknak szerte a világon foglalkozniuk kell azzal a kérdéssel, hogyan lehetne javítani rajta”
több mint 4 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 567 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Ez így okés?
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 124 — Chiefs GM
De mit jelent az, hogy "nem mutat elég immunitást"? Hogyan tesztelték ezeket az embereket? A PCR teszt nem feltétlenül pontos, a sejtes immunitást meg nem tudom, hogy tesztelik-e. (Egyáltalán lehet-e tesztelni, azt sem.)
peterk2005
Az antitestet kimutató tesztekkel (pl. ezzel:  shop.egeszsegerod.hu/Clungene-COVID-19-IgG/IgM-Gyorsteszt-25-db-tesz-25 ) látod, hogy van e antitested a második oltás után. (Lehetne egy oltás után is, csak ugye a februárban beadottaknál 3 hét múlva rányomták a másodikat, így a gyakorlatban megegyezik az első oltás utáni ötödik hét és a második oltás utáni második hét vége.) Barátomék cégénél ezzel nézik, hogy aki megkapta már mindkét oltást, annál kialakult e az immunitás, amit az antitest jelenléte jelez. Barátom kiváncsiságból párnaponta nézte magánál, de csak a második oltás utáni 10. napon lett először pozitív az IgG.
Gondolom majd te is valami hasonlóval nézed meg, hogy a szüleidnél kialakult e a védelem, és hasonlóval monitoroznak a kínaiak meg az emírek is.
Sobri Jóska
Az ötlet jó, csak nem teljesen.

telex.hu/koronavirus/2021/03/30/vakcina-oltas-antitest-teszt-szerologiai-gyorsteszt-vedelem-immunitas