Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Lemaradtam valamiről vagy eddig is nem kénye-kedve szerint tudott mindenki "ülzleti utazni", rokont látogatni aki akart?Ez a másik nagy kedvencem, hogy azért nem köll az orosz mert nem lehet menni #kicsimmelolaszban. Bazdmeg, valszeg egy nyárról beszélgetünk tele olyan lehetőségekkel, mint a balaton, a tisza tó vagy akármi. Persze ott nem olyan menő hashtagelni, megértem. Ennyi arcvesztésért cserébe viszont sokkal nagyobb sansza van, hogy nem döglik bele a vírusba. Persze valószínűleg 2 hónap múlva mindenki azt szúrat amit akar, 2 hónappal több lehetőség, hogy koronás legyen valaki annak a következményeivel együtt. Nem igazán értem mit kell ezen mérlegelni.Számtalan egyéni körülmény és megfontolás létezhet. Én pl. a járvány miatt nem tervezem, hogy idén külföldre utazom. Másoknak viszont családtagjaik élnek kint, vagy a munkájuk miatt lenne jó utazniuk. Nem feltétlenül mindenki csak nyaralgatni akar.
peach
nagylaza
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Minek érnie ??akkor már az orosz szépen dolgozikpersze csak akkor előtte 1,5-2 hónap mire belövik mindkét szurit, plusz ér is valamit. 😀Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak.amugy ezen én is gondolkodtam h oké megkapom a ruszkit, végre tudok majd utazni munkában is egyszerűbben.
De ettől ők még nem oltásellenesek, max ruszkioltás ellenesek, a kettő nem ugyanaz. Apám se lesz attól vegetáriánus mert nem eszi meg a csirkét.
eaglesmcnabb
szerintem mire meglesz az egységes eu döntés oroszt is elfogadják. ha mégsem akkor semmi akadálya h 3-4 hónap mulva egyénileg adassak be magamnak olyat ami elismert nem?
briareos
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
ah értemElőtte minimum 1,5-2 hónappal tudnod kell az utazásodról hogy legyen idő az első plusz második oltásra, plusz arra a kb 2 hétre hogy védelmet nyújtson a vakcina. Tehát ha van infóm egy esedékes utazásról mához egy hónapra cseszhetem, mert1 hónap múlva nem tudnék utazni, mert csak a 2. szuri között van annyi, és még utána is várni kell míg a vakcina védelmet nyújt.ne haragudj 10szer olvastam el ezt és nem értem, lehet mert nem anyanyelvem a magyar. elmagyaráznád mintha egy gyereknek mondanád h mit akartál irni?persze csak akkor előtte 1,5-2 hónap mire belövik mindkét szurit, plusz ér is valamit. 😀Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak.amugy ezen én is gondolkodtam h oké megkapom a ruszkit, végre tudok majd utazni munkában is egyszerűbben.
De ettől ők még nem oltásellenesek, max ruszkioltás ellenesek, a kettő nem ugyanaz. Apám se lesz attól vegetáriánus mert nem eszi meg a csirkét.
eaglesmcnabb
szerintem mire meglesz az egységes eu döntés oroszt is elfogadják. ha mégsem akkor semmi akadálya h 3-4 hónap mulva egyénileg adassak be magamnak olyat ami elismert nem?
briareos
eaglesmcnabb
briareos
eaglesmcnabb
de ha üzleti út azt most is meg tudod oldani,
ha magánút akkor befolyásolod az időpontot. vagy én vagyok naiv?
több mint 4 éve
ezt olvastam, te mondtad h nem sikerült még megfejtened h megy a keverésA kedvedért, újra:vannak már esetek amikor emberek xből kaptak elsőt és zből másodikat nem?szerintem mire meglesz az egységes eu döntés oroszt is elfogadják. ha mégsem akkor semmi akadálya h 3-4 hónap mulva egyénileg adassak be magamnak olyat ami elismert nem?Ha a németek is "oltakozni" kezdenek vele, akkor biztosra veszem, hogy elfogadják.
briareos
Azt, hogy mit lehet beadatni később (mennyire lehet eltérni az első, vagy első két körben kapott vakcinától) nekem még nem sikerült megfejtenem.
nagylaza
briareos
www.portfolio.hu/global/20210409/johetnek-a-hivatalos-vakcinamixek-amikor-direkt-keverik-az-oltasokat-477738?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
több mint 4 éve
A Szputnyikhoz:www.portfolio.hu/gazdasag/20210409/nemetorszag-szerint-csak-az-oroszokon-mulik-a-szputnyik-eu-engedelye-477860
több mint 4 éve
Előtte minimum 1,5-2 hónappal tudnod kell az utazásodról hogy legyen idő az első plusz második oltásra, plusz arra a kb 2 hétre hogy védelmet nyújtson a vakcina. Tehát ha van infóm egy esedékes utazásról mához egy hónapra cseszhetem, mert1 hónap múlva nem tudnék utazni, mert csak a 2. szuri között van annyi, és még utána is várni kell míg a vakcina védelmet nyújt.ne haragudj 10szer olvastam el ezt és nem értem, lehet mert nem anyanyelvem a magyar. elmagyaráznád mintha egy gyereknek mondanád h mit akartál irni?persze csak akkor előtte 1,5-2 hónap mire belövik mindkét szurit, plusz ér is valamit. 😀Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak.amugy ezen én is gondolkodtam h oké megkapom a ruszkit, végre tudok majd utazni munkában is egyszerűbben.
eaglesmcnabb
briareos
eaglesmcnabb
briareos
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
A kedvedért, újra:vannak már esetek amikor emberek xből kaptak elsőt és zből másodikat nem?szerintem mire meglesz az egységes eu döntés oroszt is elfogadják. ha mégsem akkor semmi akadálya h 3-4 hónap mulva egyénileg adassak be magamnak olyat ami elismert nem?Ha a németek is "oltakozni" kezdenek vele, akkor biztosra veszem, hogy elfogadják.
briareos
Azt, hogy mit lehet beadatni később (mennyire lehet eltérni az első, vagy első két körben kapott vakcinától) nekem még nem sikerült megfejtenem.
nagylaza
briareos
www.portfolio.hu/global/20210409/johetnek-a-hivatalos-vakcinamixek-amikor-direkt-keverik-az-oltasokat-477738?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
több mint 4 éve
Ez a másik nagy kedvencem, hogy azért nem köll az orosz mert nem lehet menni #kicsimmelolaszban. Bazdmeg, valszeg egy nyárról beszélgetünk tele olyan lehetőségekkel, mint a balaton, a tisza tó vagy akármi. Persze ott nem olyan menő hashtagelni, megértem. Ennyi arcvesztésért cserébe viszont sokkal nagyobb sansza van, hogy nem döglik bele a vírusba. Persze valószínűleg 2 hónap múlva mindenki azt szúrat amit akar, 2 hónappal több lehetőség, hogy koronás legyen valaki annak a következményeivel együtt. Nem igazán értem mit kell ezen mérlegelni.Számtalan egyéni körülmény és megfontolás létezhet. Én pl. a járvány miatt nem tervezem, hogy idén külföldre utazom. Másoknak viszont családtagjaik élnek kint, vagy a munkájuk miatt lenne jó utazniuk. Nem feltétlenül mindenki csak nyaralgatni akar.
peach
több mint 4 éve
vannak már esetek amikor emberek xből kaptak elsőt és zből másodikat nem?szerintem mire meglesz az egységes eu döntés oroszt is elfogadják. ha mégsem akkor semmi akadálya h 3-4 hónap mulva egyénileg adassak be magamnak olyat ami elismert nem?Ha a németek is "oltakozni" kezdenek vele, akkor biztosra veszem, hogy elfogadják.
briareos
nagylaza
több mint 4 éve
ne haragudj 10szer olvastam el ezt és nem értem, lehet mert nem anyanyelvem a magyar. elmagyaráznád mintha egy gyereknek mondanád h mit akartál irni?persze csak akkor előtte 1,5-2 hónap mire belövik mindkét szurit, plusz ér is valamit. 😀Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak.amugy ezen én is gondolkodtam h oké megkapom a ruszkit, végre tudok majd utazni munkában is egyszerűbben.
eaglesmcnabb
briareos
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
Ez a másik nagy kedvencem, hogy azért nem köll az orosz mert nem lehet menni #kicsimmelolaszban. Bazdmeg, valszeg egy nyárról beszélgetünk tele olyan lehetőségekkel, mint a balaton, a tisza tó vagy akármi. Persze ott nem olyan menő hashtagelni, megértem. Ennyi arcvesztésért cserébe viszont sokkal nagyobb sansza van, hogy nem döglik bele a vírusba. Persze valószínűleg 2 hónap múlva mindenki azt szúrat amit akar, 2 hónappal több lehetőség, hogy koronás legyen valaki annak a következményeivel együtt. Nem igazán értem mit kell ezen mérlegelni.én azt nem értem, h ha te meg én meg az értelmesek be vagyunk oltva, miért lázadunk ha a hülyék ki akarnak cseszni magukkal.
peach
menjenek olaszba meg baliba meg leszarom, nekem ne legyen bajom belőle, majd több parkolóhely lesz és szabad ingatlan.
annyi energiát ölünk a taigetosz pozitivak életben tartására amit értelmesebben is lehetne
több mint 4 éve
A másik, hogy tegnapi hír, hogy a németek berendeltek a szputnyikból. Európa vezető hatalmáról beszélgetünk, arról az országról amelyik fingja az eu-ban passzát szelet, innentől nem kérdés, hogy kap e az orosz eu engedélyt meg el fogják e fogadni. Szerintem legalábbis, de nem értek én a lovakhoz. Ezekszerint mások sokkal jobban, higy ezen vekengenek...
több mint 4 éve
szerintem mire meglesz az egységes eu döntés oroszt is elfogadják. ha mégsem akkor semmi akadálya h 3-4 hónap mulva egyénileg adassak be magamnak olyat ami elismert nem?Ha a németek is "oltakozni" kezdenek vele, akkor biztosra veszem, hogy elfogadják.
briareos
több mint 4 éve
persze csak akkor előtte 1,5-2 hónap mire belövik mindkét szurit, plusz ér is valamit. 😀Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak.amugy ezen én is gondolkodtam h oké megkapom a ruszkit, végre tudok majd utazni munkában is egyszerűbben.
eaglesmcnabb
briareos
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Ez a másik nagy kedvencem, hogy azért nem köll az orosz mert nem lehet menni #kicsimmelolaszban. Bazdmeg, valszeg egy nyárról beszélgetünk tele olyan lehetőségekkel, mint a balaton, a tisza tó vagy akármi. Persze ott nem olyan menő hashtagelni, megértem. Ennyi arcvesztésért cserébe viszont sokkal nagyobb sansza van, hogy nem döglik bele a vírusba. Persze valószínűleg 2 hónap múlva mindenki azt szúrat amit akar, 2 hónappal több lehetőség, hogy koronás legyen valaki annak a következményeivel együtt. Nem igazán értem mit kell ezen mérlegelni.
több mint 4 éve
Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak.amugy ezen én is gondolkodtam h oké megkapom a ruszkit, végre tudok majd utazni munkában is egyszerűbben.
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
Rengeteg ismerősöm azért oltatja be magát a vírus elleni védelmen felül, hogy utána nyáron szabadon utazhasson. Na most ha az EU nem ismeri el a szovjet és a kínai vakcinát, akkor nem utazhatnak szabadon, így megértem hogy vannak akik inkább olyan vakcinát kérnek amit a nyugati országok is elfogadnak. De ettől ők még nem oltásellenesek, max ruszkioltás ellenesek, a kettő nem ugyanaz. Apám se lesz attól vegetáriánus mert nem eszi meg a csirkét.
több mint 4 éve
Az indokaidat értem.Nem fogom újra és újra leírni az indokaimat, úgy látom, fölösleges. Abban viszont biztos lehetsz, hogy az "ellenzék kommunikációja" fikarcnyit sem befolyásolt.Pont ugyanannyira tudhatod, hogy mikor kapsz Pfizert, mint azt, hogy mi van a Sputnik papírjaiban, vagy magában a Sputnikban, amitől meg parázol.A magam részéről abban bízom (reményeim szerint megalapozottan), hogy egy-két héten belül kapok Pfizert. Ha tudnám, hogy erre belátható időn belül nincs reális esély, akkor elfogadnék bármit. HO-ban dolgozom, igyekszem minden óvintézkedést megtenni és betartani. Ettől még megtörténhet, hogy életem legrosszabb döntését hoztam, amikor - elsősorban az egészségi állapotom miatt - nem kértem a Szputnyikot. Szóval: nem állítom, hogy igazam van.Kellene egy "repülőgép" topik.Ti nyitottátok ezt a diskurzust, nekem megfelel, ha arról beszélgetünk, hogy miként lehet valaki annyira faszkalap, hogy a jelen helyzetben relativizálja az oltakozást és veszélyesebbnek tart egy bármilyen oltást, mint magát a koronavírust.
nagylaza
Amióta oltanak a koronavírus ellen Magyarországon, több, mint 10ezren haltak meg koronavírusban, míg se a kínaitól, se az orosztól, de még a most húdehalálosnak kikiáltott astrától se halt meg senki.
Szerinted érdemes azt latolgatni, hogy az astrától trombózist kapsz, a kínait nem adták be az EU-s hatósághoz, meg hogy az orosszal nem is tudom már mi volt a baj, csak ha az a kormányzatnak jó, akkor az ellenzéknek dafke nem?
Noooormális, Margit?!
Sobri Jóska
nagylaza
Két feltételes mód veszélyességét veted össze egy olyan egyenlettel, ami tele van változókkal és ismeretlenekkel.
Azt gondolom, hogy ha annyi lenne a tudásod, hogy kapsz holnap egy oltást, akkor mennél, és oltakoznál, nem lennél az oltás felvétele ellen.
Azáltal, annak hatására döntesz, hogy kap az oltás egy olyan tulajdonságot (gyártó), ami valójában semmi plusz infót nem hordoz magában (mintha annyit tudnál, hogy az egyik oltás az jksdfh7326rjsdg kódjelű a másik meg shefsg7673jsdh).
Ami szíved joga, nem tartozol senki felé se elszámolni, csak ne mond azt, hogy nem vagy a Sputnik oltás ellen, és azt se, hogy úgyanígy döntöttél volna, ha nem lennél képben a politikát illetően, és nem lenne a kínai meg az orosz "kormánypárti vakcina"ként kommunikálva az ellenzék által.
Sobri Jóska
nagylaza
Azt nem értem, hogy az indokaidat megértve nem igaz az az állítás, hogy te a Sputnik oltás ellen vagy?
több mint 4 éve
Nem fogom újra és újra leírni az indokaimat, úgy látom, fölösleges. Abban viszont biztos lehetsz, hogy az "ellenzék kommunikációja" fikarcnyit sem befolyásolt.Pont ugyanannyira tudhatod, hogy mikor kapsz Pfizert, mint azt, hogy mi van a Sputnik papírjaiban, vagy magában a Sputnikban, amitől meg parázol.A magam részéről abban bízom (reményeim szerint megalapozottan), hogy egy-két héten belül kapok Pfizert. Ha tudnám, hogy erre belátható időn belül nincs reális esély, akkor elfogadnék bármit. HO-ban dolgozom, igyekszem minden óvintézkedést megtenni és betartani. Ettől még megtörténhet, hogy életem legrosszabb döntését hoztam, amikor - elsősorban az egészségi állapotom miatt - nem kértem a Szputnyikot. Szóval: nem állítom, hogy igazam van.Kellene egy "repülőgép" topik.Ti nyitottátok ezt a diskurzust, nekem megfelel, ha arról beszélgetünk, hogy miként lehet valaki annyira faszkalap, hogy a jelen helyzetben relativizálja az oltakozást és veszélyesebbnek tart egy bármilyen oltást, mint magát a koronavírust.
nagylaza
Amióta oltanak a koronavírus ellen Magyarországon, több, mint 10ezren haltak meg koronavírusban, míg se a kínaitól, se az orosztól, de még a most húdehalálosnak kikiáltott astrától se halt meg senki.
Szerinted érdemes azt latolgatni, hogy az astrától trombózist kapsz, a kínait nem adták be az EU-s hatósághoz, meg hogy az orosszal nem is tudom már mi volt a baj, csak ha az a kormányzatnak jó, akkor az ellenzéknek dafke nem?
Noooormális, Margit?!
Sobri Jóska
nagylaza
Két feltételes mód veszélyességét veted össze egy olyan egyenlettel, ami tele van változókkal és ismeretlenekkel.
Azt gondolom, hogy ha annyi lenne a tudásod, hogy kapsz holnap egy oltást, akkor mennél, és oltakoznál, nem lennél az oltás felvétele ellen.
Azáltal, annak hatására döntesz, hogy kap az oltás egy olyan tulajdonságot (gyártó), ami valójában semmi plusz infót nem hordoz magában (mintha annyit tudnál, hogy az egyik oltás az jksdfh7326rjsdg kódjelű a másik meg shefsg7673jsdh).
Ami szíved joga, nem tartozol senki felé se elszámolni, csak ne mond azt, hogy nem vagy a Sputnik oltás ellen, és azt se, hogy úgyanígy döntöttél volna, ha nem lennél képben a politikát illetően, és nem lenne a kínai meg az orosz "kormánypárti vakcina"ként kommunikálva az ellenzék által.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
reméltem is hogy komolyan mondod, mert viccnek egy kicsit erős lenneNem.Értelmes, önálló, független ember nem hagyhatja, hogy a politika, a média kihasson az életére.Te most viccelsz?
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Válaszoltam rá, remélem, olvastad.Erre szívem szerint 1000 lájkot adnékKellene egy "repülőgép" topik.Ti nyitottátok ezt a diskurzust, nekem megfelel, ha arról beszélgetünk, hogy miként lehet valaki annyira faszkalap, hogy a jelen helyzetben relativizálja az oltakozást és veszélyesebbnek tart egy bármilyen oltást, mint magát a koronavírust.
nagylaza
Noooormális, Margit?!
Sobri Jóska
Nagylaza remélem olvasod
VvAlekosz
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Erre szívem szerint 1000 lájkot adnékKellene egy "repülőgép" topik.Ti nyitottátok ezt a diskurzust, nekem megfelel, ha arról beszélgetünk, hogy miként lehet valaki annyira faszkalap, hogy a jelen helyzetben relativizálja az oltakozást és veszélyesebbnek tart egy bármilyen oltást, mint magát a koronavírust.
nagylaza
Noooormális, Margit?!
Sobri Jóska
Nagylaza remélem olvasod
több mint 4 éve
Nem.Értelmes, önálló, független ember nem hagyhatja, hogy a politika, a média kihasson az életére.Te most viccelsz?
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 4 éve
Pont ugyanannyira tudhatod, hogy mikor kapsz Pfizert, mint azt, hogy mi van a Sputnik papírjaiban, vagy magában a Sputnikban, amitől meg parázol.A magam részéről abban bízom (reményeim szerint megalapozottan), hogy egy-két héten belül kapok Pfizert. Ha tudnám, hogy erre belátható időn belül nincs reális esély, akkor elfogadnék bármit. HO-ban dolgozom, igyekszem minden óvintézkedést megtenni és betartani. Ettől még megtörténhet, hogy életem legrosszabb döntését hoztam, amikor - elsősorban az egészségi állapotom miatt - nem kértem a Szputnyikot. Szóval: nem állítom, hogy igazam van.Kellene egy "repülőgép" topik.Ti nyitottátok ezt a diskurzust, nekem megfelel, ha arról beszélgetünk, hogy miként lehet valaki annyira faszkalap, hogy a jelen helyzetben relativizálja az oltakozást és veszélyesebbnek tart egy bármilyen oltást, mint magát a koronavírust.
nagylaza
Noooormális, Margit?!
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 4 éve
Értelmes, önálló, független ember nem hagyhatja, hogy a politika, a média kihasson az életére.Te most viccelsz?
Sobri Jóska