Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Mielőbbi felépülést kívánok!
NB2
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
erről van valami konkrét infó(d)?mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
több mint 4 éve
Dehogynem.Mi a valószínűsége annak, hogy egy random ember magyar?Hajtogatod ugyanazt újra és újra. Még egyszer: nincs random ember. Csak makro szinten van, ami egy egészségügy számára fontos, de személyesen számodra, számomra csak áttételes információt hordoz. Számodra vagy számomra a Pfizernek sem 91%-os a hatékonysága. Hanem nem tudod / tudom, hogy mennyi. És nem tudsz "anytwo"-zni, mert a lapokat sem ismered. A sajátjaidat sem. Azt valószínűsíthetjük csak, hogy ha nincs olyan ismereted ami arra utalhat, hogy komoly esélye van annak, hogy a lapjaid sokkal rosszabbak is lehetnek, mint a várható lapok, akkor több jópár nagyságrenddel kisebb rizikót vállalsz a vakcinával, mint azzal, hogy bevállalod a megfertőződést. De ne erőltess erre számokat, mert nem tudjuk a számokat. Nem tudjuk, hogy 1 a hárommolióhoz, 1 a 30 millióhoz vagy 1 a harmincezerhez konkrétan nálad vagy nálam.
15,4 millió magyar van és 7700 millió ember van.
Akkor 1:500-hoz. Vagy 0,2 %.
Ez ilyen egyszerű.
Nem 50%, "hogy hát vagy magyar vagy nem".
(Akkoris ha 15,6 millió magyar van, vagy már 7800 millió ember. Ugyanaz a nagyságrend.)
De valójában azt írod hosszan és feleslegesen, hogy a pontos becsléshez tudnod kéne, hogy pekingi, londoni vagy soproni emberről van e szó, mert az befolyásolja a valószínűséget. Ez igaz, de ezt nem tudjuk.
Így két ezrelék a jó válasz a kérdésre.
Mi a valószínűsége, hogy belehal egy random ember (mondjuk te, én, akárki) az AstraZeneca oltásba?
Kb. valahol egy a millióhoz és egy a hárommillióhoz között, nincs érdemi különbség, vagyis megállapítható, hogy nem 50%. Nagyon nem.
Ennyi a lényeg, és ez a helyes szám ha nincs több adatod, csak annyi, hogy "egy random ember".
(Mint amikor egy ismertlen játékos ranget úgy lövöd be, hogy mondjuk "anytwo". Akkor a teljes pakli -minusz a te két lapod- ellen számolsz.)
Sobri Jóska
peterk2005
Pont azért mert nem specifikálunk alkalmas az egy a millióhoz matek.
Bár itt mások a számok, de a metodika és a nagyságrend ugyanaz:
qubit.hu/2021/04/09/biztonsagos-az-astrazeneca-vakcinaja-vagy-sem
Ezt most nagyon nem akarod megérteni, pedig pont azért, mert nem tudjuk mi alapján változik életkor, betegségelőzmények, genetika, stb. a trombózishajlam az összes embert egybe kell venni és az alapján kell számolni. Valójában minden egyes embernél vagy 0% az esély, hogy belehal, vagy 100%, pont azt lehet kiszámolni, hogy mekkora a valószínűsége, hogy te a belehalós vagy e. De amíg milliónként egynél 100 és 999999-nél meg 0, addig ez kurvára nem 50-50.
több mint 4 éve
A miniszterelnök sosem mondta egyik oltásra sem, hogy ne adassák be maguknak.Nem kell nagy logikai érzék hozzá, hogy mi állt az Astra-ügy mögött, ami talán már itthonra is begyűrűzött: a piacszerzés/piacvédelem.Hasonlót állít Jakab Ferenc is:
(Az USÁ-ban teljesen véletlenül a napokban utasították el az Astra piacra lépési kérését, az EU-ban pedig Macron nyíltan, a németek finoman, a skandinávok milliomodnyi okkal nyírják a vakcinát.)
S látható, elindult a Sputnyik ócsárolása is.
Hogy végül csak Fízer maradjon.
Charlie Firpo
www.penzcentrum.hu/egeszseg/20210409/jakab-ferenc-az-astrazeneca-elleni-kifogasok-nem-szakmaiak-hanem-gazdasagiak-1113640?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Rohadt nehéz igazságot tenni. Ezért lenne jó, ha konszenzusos szakmai álláspontok lennének, és nem pofázna bele boldog-boldogtalan, főleg nem a politikusok, legkevésbé pedig a Szijjártó-Orbán duó.
nagylaza
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Nem kell nagy logikai érzék hozzá, hogy mi állt az Astra-ügy mögött, ami talán már itthonra is begyűrűzött: a piacszerzés/piacvédelem.Hasonlót állít Jakab Ferenc is:
(Az USÁ-ban teljesen véletlenül a napokban utasították el az Astra piacra lépési kérését, az EU-ban pedig Macron nyíltan, a németek finoman, a skandinávok milliomodnyi okkal nyírják a vakcinát.)
Charlie Firpo
www.penzcentrum.hu/egeszseg/20210409/jakab-ferenc-az-astrazeneca-elleni-kifogasok-nem-szakmaiak-hanem-gazdasagiak-1113640?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Rohadt nehéz igazságot tenni. Ezért lenne jó, ha konszenzusos szakmai álláspontok lennének, és nem pofázna bele boldog-boldogtalan, főleg nem a politikusok, legkevésbé pedig a Szijjártó-Orbán duó.
több mint 4 éve
Valahol régebben azt olvastam, hogy az indiait nem is fogják végül exportálni, mert kell belföldre...index.hu/belfold/2021/04/09/nem-lesz-oltas-idehaza-cansino-es-a-covishield-vakcinakkal/Csak mert hosszú a szállítási idő? Egyre durvább a kormány oltasellenessege...
Beki
samu09

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Igen ezért mondom, hogy véletlen egybeesés hogy pont az oltás után kapták elMinden oltás után kell legalább 1 hét mire az oltás teljes hatásfokkal véd, ezt is b@sznak hangsúlyozni a médiában...Szüleim Pfizert kaptak és ugyanúgy oltás után pár nappal jött a pozitiv teszt, szóval nem jelent semmit. Az oltásnak nincs köze hozzá és készmondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Wester
empty taxi
Lesz ez még így se!
több mint 4 éve
A médiában történetesen hangsúlyozzák (na, nem a fideszholdingos részében), az április 19-ei iskolanyitás ügyében is ezzel volt tele minden. Cecília és Viktor nem hangsúlyozza.Minden oltás után kell legalább 1 hét mire az oltás teljes hatásfokkal véd, ezt is b@sznak hangsúlyozni a médiában...Szüleim Pfizert kaptak és ugyanúgy oltás után pár nappal jött a pozitiv teszt, szóval nem jelent semmit. Az oltásnak nincs köze hozzá és készmondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Wester
empty taxi
több mint 4 éve
A Pfizer és az Astra bizonyítottan bő két hét alatt alakul ki. A Sputnyik is, csak azt még nem papírozták.Minden oltás után kell legalább 1 hét mire az oltás teljes hatásfokkal véd, ezt is b@sznak hangsúlyozni a médiában...Szüleim Pfizert kaptak és ugyanúgy oltás után pár nappal jött a pozitiv teszt, szóval nem jelent semmit. Az oltásnak nincs köze hozzá és készmondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Wester
empty taxi
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Nem kell nagy logikai érzék hozzá, hogy mi állt az Astra-ügy mögött, ami talán már itthonra is begyűrűzött: a piacszerzés/piacvédelem.(Az USÁ-ban teljesen véletlenül a napokban utasították el az Astra piacra lépési kérését, az EU-ban pedig Macron nyíltan, a németek finoman, a skandinávok milliomodnyi okkal nyírják a vakcinát.)
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Minden oltás után kell legalább 1 hét mire az oltás teljes hatásfokkal véd, ezt is b@sznak hangsúlyozni a médiában...Szüleim Pfizert kaptak és ugyanúgy oltás után pár nappal jött a pozitiv teszt, szóval nem jelent semmit. Az oltásnak nincs köze hozzá és készmondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Wester

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Na csak írnom kellett reggel, hogy semmi üzenet a háziorvostól, két órája hívott, hogy astra van kell-e? Kell. Akkor egy órán belül legyek nála. Ok. Kérdeztem mi történt? Azt mondta elég sok astrát mondanak le a népek és inkább várnak vagy ha van orosz kínai azt is inkább. A doktor szerint ez masszív marhaság ami van azt fel kell venni ha nincs kizáró ok. De így már falun (igaz 6000es de azért falu) oltják a 90 után születetteket is. Szóval astra felvéve, július 2án ismétlés.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Oltásellenes baloldal! Ja, várjál...
Klaci79
több mint 4 éve
Szüleim Pfizert kaptak és ugyanúgy oltás után pár nappal jött a pozitiv teszt, szóval nem jelent semmit. Az oltásnak nincs köze hozzá és készmondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Lesz ez még így se!
több mint 4 éve
mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/04/09/nem-lesz-oltas-idehaza-cansino-es-a-covishield-vakcinakkal/Csak mert hosszú a szállítási idő? Egyre durvább a kormány oltasellenessege...
Beki
több mint 4 éve
állítólag náluk nem alakul ki a vérrög, ami az oltáshoz köthető. Pusztán ezért oltanak idősebbeket. Összességében sincs túl sok ember, de azok főképp fiatalabbak akiknél bajt okozott az AstraEzt így hogy?Továbbra sem értem mitől vedettebb egy idős a meszes ereivel a trombózistól mint egy fiatal...
"Megerősítették: Franciaországban az AstraZeneca helyett másik vakcinát kapnak második oltásként az 55 év alattiak"
"A szóban forgó beoltottak - 533 ezren vannak ilyenek az országban - másodjára mRNS típusú vakcinát fognak kapni, vagyis a Pfizer/BioNTech vagy és a Moderna cégekét - közölték sajtótájékoztatón."
www.portfolio.hu/global/20210409/megerositettek-franciaorszagban-az-astrazeneca-helyett-masik-vakcinat-kapnak-masodik-oltaskent-az-55-ev-alattiak-477800?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
FLZOLI
több mint 4 éve
Mindenesetre mielőbbi gyógyulást anyukádnak. Az általad leírtak alapján remélhetőleg még időben elkapták a dolgot és pár nap kezelés után kijöhet a kórházból.mert kellenek a számok, hogy mennyit beoltottunk és ilyenre nincs időAz volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
pedig ezt kéne
NB2
több mint 4 éve
Ezt így hogy?Továbbra sem értem mitől vedettebb egy idős a meszes ereivel a trombózistól mint egy fiatal...
"Megerősítették: Franciaországban az AstraZeneca helyett másik vakcinát kapnak második oltásként az 55 év alattiak"
"A szóban forgó beoltottak - 533 ezren vannak ilyenek az országban - másodjára mRNS típusú vakcinát fognak kapni, vagyis a Pfizer/BioNTech vagy és a Moderna cégekét - közölték sajtótájékoztatón."
www.portfolio.hu/global/20210409/megerositettek-franciaorszagban-az-astrazeneca-helyett-masik-vakcinat-kapnak-masodik-oltaskent-az-55-ev-alattiak-477800?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
több mint 4 éve
mert kellenek a számok, hogy mennyit beoltottunk és ilyenre nincs időAz volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
pedig ezt kéne
több mint 4 éve
Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
több mint 4 éve
Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.oh...fasza 😕
NB2
Ismeretlenül is mielőbbi jobbulást.
Az ember el se hiszi, hogy vannak ilyen történetek, amíg nem találkozik velük.
Apósom 74, kínait kapott, most a 2.-at éppen, de rendben van, sem az oltástól nincs baj, sem covidot nem kapott el a rendelőben....lekopogom
több mint 4 éve
Ezt így hogy?"Megerősítették: Franciaországban az AstraZeneca helyett másik vakcinát kapnak második oltásként az 55 év alattiak"
több mint 4 éve
Valóban sokan passzolhatjak az Astrát, ha minket is (29,30 évesek, betegség nélkül, belső Budapesti forgalmas háziorvosi korzetbe) behivnak jövő hétre 😊Simán megyünk egyébként