Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Tudom miként kell pontosan valószínűséget számolni, és tudom, hogy mik a határai. A póker is ezért dolgozik rangekkel, laptartományokkal, nem konkrét lapokkal, hogy "át lehessen fordítani", és lehessen használni prognózishoz, döntéselőkészítéshez, döntéshez.Nem pókerezem, így nem tudtam mi az a laptartomány. Rákerestem, és ha jól értettem meg (szerintem jól értettem meg), akkor ha tudod, hogy miért dolgoznak a pókeresek laptartományokkal, akkor érted, hogy azért, hogy a minta elemeit valamilyen módszerrel uniformizálják ahhoz, hogy az uniformizált elemere vonatkozó valószínűség számításnak (becslésnek) legyen értelme (adjon használható információt).
Érdekelne, hogy szerinted mennyi az esélye, a valószínűsége, hogy egy random magyar ember akit beoltanak AZ-val vérrögképződésben meghal? Ha nem tudod pontosan, akkor elég ha írsz egy becsült számot. Meg lennék lepve ha ez 50% lenne nálad és ne a 0-hoz tartó 1:2500000-hoz lenne közelebb...
Sobri Jóska
A kérdésednek viszont ezért nincs. Nincs random magyar ember. Ahogy random laptartomány sincs. Ahogy semmire nem mész a pókerben egy "random laptartománnyal", úgy semmire nem mész egy "random ember" esélyeivel sem. Mert a veled szemben ülő játékosnak nem random laptartománya van, és neked, nekem sem random az immunrendszerünk, egészségünk. Hanem valamilyen. Ismerni kell a paramétereit, hogy valamit becsülni lehessen belőle. Namost nem pókerezem, ezért nem ismerem a range-eket sem, nem tudom uniformizálni az eleme(ke)t, így valószínűségeket sem tudok számolni (becsülni). Hiába kenem-vágom a valószínűségszámítást, akkor sem. És virológus sem vagyok, nem tudok az emberekből sem - ha úgy tetszik - "range"-eket kreálni, az immunrendszeri, egészségügyi stb. állapotuk alapján. Sőt, vakcina esetén még azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen lapok vannak a játékban. Pókerben legalább ez utóbbit tudom, így ha megmondod a range-t, abból már tudok számolni. Vakcinánál passz.
Úgyhogy fogalmam sincs. Úgy értem remote dunsztom sincs. Nem tudom, hogy mondjuk egy korábban már véralvadási problémával szembekerült ember milyen rizikót vállal, ha AZ-t szúrat. Azt sem tudom, hogy autoimmunk problémáva bírkózó emberek milyen rizikót vállalnak. Azt feltételezem, hogy jóval - akár nagyságrendekkel is - nagyobbat, mintha az ilyen ember Pfizert / Modernat kapna, aminél nem merült fel lehetséges kapcsolat. De csak feltételezem, az meg laikus esetén annyit is ér. Semmit.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ilyen ez a Lancet, leközölnek egy cikket anélkül, hogy elutaznának Oroszországba,és letesztelnék a Szputnyikot személyesen.És a Lancetben csak úgy leközölnek holmi orosz "tudósok" által bemondott számot? Kész szerencse, hogy nem 120 százalékot mondtak egy sztahanovista tudós miatt, a Lancet leközli, a lóláb meg kilógott volna.De nem veszem annak, ugyanis az, aki fideszes prop alapján alakít ki véleményt, az számomra agyhalott. Gondolom tiszteletben tartod a véleményemet ezügyben. De ha nem, hát nem.Itt rajtam kívül kb. mindenki ellenzéki, mégis, rajtad kívül kb. elenyésző az oltásellenesek száma.De igen, egy az egyben "Az ellenzék oltásellenes" nevű ostoba, vagy ha úgy jobban érted, agyhalott propot tolod vissza, személyre szabottan.mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Nem nyomom, mivel nem vagyok fideszes, csak fideszszavazó, illetve a politikai kommunikációjuk nagyrésze nem nekem szól, és nem is aszerint gondolkodom, vélekedek vagy érvelek.
ender1112
Mi lenne ha nem lennél oltásellenes, csak mert utálod Orbánt?
Pont aki helyetted guglizik, ozibozi az, akinél kevesebben rühellik jobban Orbánt, mégis, el tud ettől vonatkoztatni, és pl. egy oltóanyagot annak valójában ítél meg, nem pedig a politikai lózungok alapján.
Sobri Jóska
Helyettem pedig nem kell gugliznia senkinek, egyértelmű volt, hogy az szám az orosz által megadott szám, nem másé.
Az pedig, hogy rühellem e Orbánt független attól, hogy melyik oltásnak van rendes nyugati engedélye.
ender1112
Így vedd ezt a személyesen kialakult véleményemnek, mindenféle kormányzati propaganda nélkül. Mármint azt, hogy mindenki, aki oltásellenes, az számomra agyhalott.
A szám a Lancetben közölt szám, ami egy nyugati szaklap, nem egy orosz szócső.
Sobri Jóska
A szám pedig, ami a Lancelben leközöltek, orosz tudósok által bemondott szám volt. Azt hittem elolvastad amit ozibozi linkelt.
ender1112
A lényeg, hogy most jól leleplezted őket.
Majd kritikusan olvasom a jövőben, képesek ezek a tudósok mindenféle számot csak úgy odamondani nekik.
A véleményed nem zavar, a fórumozás már csak ilyen, tele van mindenféle véleménnyel. Oltásellenestől a fideszpropagandáig van itt minden.
Sobri Jóska
Szerencsére azért ezen a fórumon kevés mind az oltásellenes, mind a fideszpropaganda.
több mint 4 éve
szerintem az emberek nem csak azt nézik hogy mennyi az esélye hogy meghalhatnak az oltás után hanem az is megijeszti őket hogy egy olyan folyamat indulhat el a szervezetükben ami legsúlyosabb esetben akár halált is okozhat de még semelyik nem halálos szövődmény esetén sem tudjuk hogy lesz e bármi következménye18 millió angliai oltottból 30 vérrögképződéses eset.Nekem az az állításom, hogy aki ma AZ-val oltatja magát, annál az esélye, hogy vérrög képződik az oltástól 1:600ezerhez, hogy ebbe bele is hal, az 1:2,5 millióhoz.A hét valójában 30 az Egyesült Királyságban - 18 millió oltásból
Ezt vitatod?
Sobri Jóska
www.bbc.com/news/health-56616119
És 31 Németországban - 2.7 millió oltásból
www.dw.com/en/astrazeneca-whats-the-deal-with-thrombosis/a-56901525
Willie Parker
Ez az 1:600.000-hez arány.
7 halálozás, ez az 1:2.500.000.
Pontosan írtam, nem értem mi rajta a javítanivaló.
Sobri Jóska
nincs adatunk arról hogy mennyi esetben okozott nem halálos de káros dolgot az emberek szervezetében az AZ oltás így nem csodálom hogy sok ember úgy gondolkozik ahogy
több mint 4 éve
És a Lancetben csak úgy leközölnek holmi orosz "tudósok" által bemondott számot? Kész szerencse, hogy nem 120 százalékot mondtak egy sztahanovista tudós miatt, a Lancet leközli, a lóláb meg kilógott volna.De nem veszem annak, ugyanis az, aki fideszes prop alapján alakít ki véleményt, az számomra agyhalott. Gondolom tiszteletben tartod a véleményemet ezügyben. De ha nem, hát nem.Itt rajtam kívül kb. mindenki ellenzéki, mégis, rajtad kívül kb. elenyésző az oltásellenesek száma.De igen, egy az egyben "Az ellenzék oltásellenes" nevű ostoba, vagy ha úgy jobban érted, agyhalott propot tolod vissza, személyre szabottan.mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Nem nyomom, mivel nem vagyok fideszes, csak fideszszavazó, illetve a politikai kommunikációjuk nagyrésze nem nekem szól, és nem is aszerint gondolkodom, vélekedek vagy érvelek.
ender1112
Pont aki helyetted guglizik, ozibozi az, akinél kevesebben rühellik jobban Orbánt, mégis, el tud ettől vonatkoztatni, és pl. egy oltóanyagot annak valójában ítél meg, nem pedig a politikai lózungok alapján.
Sobri Jóska
Helyettem pedig nem kell gugliznia senkinek, egyértelmű volt, hogy az szám az orosz által megadott szám, nem másé.
Az pedig, hogy rühellem e Orbánt független attól, hogy melyik oltásnak van rendes nyugati engedélye.
ender1112
Így vedd ezt a személyesen kialakult véleményemnek, mindenféle kormányzati propaganda nélkül. Mármint azt, hogy mindenki, aki oltásellenes, az számomra agyhalott.
Sobri Jóska
A szám pedig, ami a Lancelben leközöltek, orosz tudósok által bemondott szám volt. Azt hittem elolvastad amit ozibozi linkelt.
ender1112
A lényeg, hogy most jól leleplezted őket.
Majd kritikusan olvasom a jövőben, képesek ezek a tudósok mindenféle számot csak úgy odamondani nekik.
A véleményed nem zavar, a fórumozás már csak ilyen, tele van mindenféle véleménnyel. Oltásellenestől a fideszpropagandáig van itt minden.
több mint 4 éve
Professzorok egy asztalnál II.Három elismert hazai professzor kerekasztal-beszélgetését hallhatjuk csütörtök este, újra mérlegre tesszük a koronavírus-fertőzés veszélyeit, a hosszú távú szövődmények kockázatát és az oltás különféle vonatkozásait.
Merkely Béla, Jakab Ferenc, Szekanecz Zoltán
29.20-tól: ASTRAZENECA és az pl, hogy ráolthatnak-e aktuálisan betegre...
www.facebook.com/kovidok/videos/278319663970745/
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
De nem veszem annak, ugyanis az, aki fideszes prop alapján alakít ki véleményt, az számomra agyhalott. Gondolom tiszteletben tartod a véleményemet ezügyben. De ha nem, hát nem.Itt rajtam kívül kb. mindenki ellenzéki, mégis, rajtad kívül kb. elenyésző az oltásellenesek száma.De igen, egy az egyben "Az ellenzék oltásellenes" nevű ostoba, vagy ha úgy jobban érted, agyhalott propot tolod vissza, személyre szabottan.mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Nem nyomom, mivel nem vagyok fideszes, csak fideszszavazó, illetve a politikai kommunikációjuk nagyrésze nem nekem szól, és nem is aszerint gondolkodom, vélekedek vagy érvelek.
ender1112
Sobri Jóska
ender1112
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Itt rajtam kívül kb. mindenki ellenzéki, mégis, rajtad kívül kb. elenyésző az oltásellenesek száma.De igen, egy az egyben "Az ellenzék oltásellenes" nevű ostoba, vagy ha úgy jobban érted, agyhalott propot tolod vissza, személyre szabottan.mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Nem nyomom, mivel nem vagyok fideszes, csak fideszszavazó, illetve a politikai kommunikációjuk nagyrésze nem nekem szól, és nem is aszerint gondolkodom, vélekedek vagy érvelek.
ender1112
Sobri Jóska
ender1112
Így vedd ezt a személyesen kialakult véleményemnek, mindenféle kormányzati propaganda nélkül. Mármint azt, hogy mindenki, aki oltásellenes, az számomra agyhalott. Gondolom tiszteletben tartod a véleményemet ezügyben. De ha nem, hát nem.
A szám a Lancetben közölt szám, ami egy nyugati szaklap, nem egy orosz szócső. Azt hittem elolvastad amit ozibozi linkelt.
több mint 4 éve
De igen, egy az egyben "Az ellenzék oltásellenes" nevű ostoba, vagy ha úgy jobban érted, agyhalott propot tolod vissza, személyre szabottan.mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Nem nyomom, mivel nem vagyok fideszes, csak fideszszavazó, illetve a politikai kommunikációjuk nagyrésze nem nekem szól, és nem is aszerint gondolkodom, vélekedek vagy érvelek.
ender1112
Sobri Jóska
Helyettem nem kell gugliznia senkinek, egyértelmű volt, hogy az szám az oroszok által megadott szám, nem másé.
Szerkesztette: ender1112
több mint 4 éve
mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Nem nyomom, mivel nem vagyok fideszes, csak fideszszavazó, illetve a politikai kommunikációjuk nagyrésze nem nekem szól, és nem is aszerint gondolkodom, vélekedek vagy érvelek.
ender1112
több mint 4 éve
A végén kiderül h a magyar állam piacra dobott egy új szerepjáték paklit 😀Én tegnap megkaptam a második védettségi igazolványomat.Azért kérdezem, mert oltásosat még nem láttam. Arra hallottam már 1 évet is. Az igazolt felgyógyulást tudom csak, hogy az 6 hónap.6, nem?Na, az öregeimnek is megjött az igazoló kártyájuk. Úgy emlékeztem, hogy oltáskor megkapták, de ezek szerint az csak valami sajtpapír volt, mert most postán jött egy "rendes" műanyag lapocska is, mint a személyi vagy a jogsi. Ők már kb. 1 hónapja megkapták a másodikat egyébként.Hány hónap igazolt védettséget nyújt a kártya oltás esetén?
sidenote: Nem ártana emellett valami digitális alternatívát is bevezetni, mert néhány havonta nyomtatni meg postázni egy ilyent, nem lesz olcsó muri.
peterk2005
Gorcsev
briareos
Gorcsev
Az elsőt 3 hete kaptam, gondolom mert átestem a betegségen, a mostanit az első oltásom gyanánt (?)
Vajon kapok egy harmadik kis plexi kártyát, miután megkaptam a második oltásom?
Mindegyiket magamnál kell hordanom vagy a legfrissebbet vagy bármelyiket?
vpi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
mi lenne, ha nem nyomnád fullba a kretén fideszes propot?Küldheted, de felesleges, akkor meg nem lesz rajtad sapka.www.szabadeuropa.hu/amp/orosz-vakcina-hatekonysag-lancet-91-szazalek-szputnyik-v/31082372.htmlAkkor újra: ki mérte ezt objektíven?Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ezek után már tényleg csak a sajtó marad meg a ruszofóbia ébren tartására.
Bedobunk pár hírt, megfuttatjuk, az meg kit érdekel, hogy pár hét múlva kijön hogy hazugság volt az egész.
ozibozi
ender1112
ozibozi
De majd ha ugyanaz mondja, akkor el fogom hinni.
ender1112
/mondjuk én itt sokakkal ellentétben örülnék, ha a többi/bármilyen vakcina is jól teljesítene./
ozibozi
ender1112
Küldöm ennek a nemzetközi megfelelőjét is, csak fel. Kell tölteni a telefont.
ozibozi
Aki oltásellenes, azt nem győzik meg a tények, hiszen eleve a sötétség a fejükben se tényeknek köszönhetően alakul ki.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Szóval orosz tudósok mérték ezt objektíven. Nincs több kérdésem.www.szabadeuropa.hu/amp/orosz-vakcina-hatekonysag-lancet-91-szazalek-szputnyik-v/31082372.htmlAkkor újra: ki mérte ezt objektíven?Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
Bedobunk pár hírt, megfuttatjuk, az meg kit érdekel, hogy pár hét múlva kijön hogy hazugság volt az egész.
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
/mondjuk én itt sokakkal ellentétben örülnék, ha a többi/bármilyen vakcina is jól teljesítene./
ozibozi
ender1112
ozibozi
több mint 4 éve
Küldheted, de felesleges, akkor meg nem lesz rajtad sapka.www.szabadeuropa.hu/amp/orosz-vakcina-hatekonysag-lancet-91-szazalek-szputnyik-v/31082372.htmlAkkor újra: ki mérte ezt objektíven?Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
ozibozi
Aki oltásellenes, azt nem győzik meg a tények, hiszen eleve a sötétség a fejükben se tényeknek köszönhetően alakul ki.
több mint 4 éve
18 millió angliai oltottból 30 vérrögképződéses eset.Nekem az az állításom, hogy aki ma AZ-val oltatja magát, annál az esélye, hogy vérrög képződik az oltástól 1:600ezerhez, hogy ebbe bele is hal, az 1:2,5 millióhoz.A hét valójában 30 az Egyesült Királyságban - 18 millió oltásból
Ezt vitatod?
Sobri Jóska
Willie Parker
Ez az 1:600.000-hez arány.
7 halálozás, ez az 1:2.500.000.
Pontosan írtam, nem értem mi rajta a javítanivaló.
több mint 4 éve
www.szabadeuropa.hu/amp/orosz-vakcina-hatekonysag-lancet-91-szazalek-szputnyik-v/31082372.htmlAkkor újra: ki mérte ezt objektíven?Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
több mint 4 éve
Egyre szebb:"Az oroszok kérik vissza Szlovákiától a leszállított Szputnyik vakcinákat"
24.hu/kulfold/2021/04/08/szputnyik-szlovakia-oroszorszag/
több mint 4 éve
Akkor újra: ki mérte ezt objektíven?Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
ozibozi
több mint 4 éve
Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
ender1112
ozibozi
ender1112
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
ender1112
ozibozi
több mint 4 éve
Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
ender1112
több mint 4 éve
mellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ozibozi
több mint 4 éve
Spoiler alert. Nem ment le érte. 😃Bezzeg ha Pfizert ajánlottak volna 😛
"A kormánypropaganda azt harsogja, hogy az oltás mekkora siker Magyarországon. Az oltási terv rendben halad.
Ma, 13.30-kor kaptam egy telefonhívást DUNAFÖLDVÁRRÓL, hogy amennyiben szeretném, hétfőn, 09.30-kor megkapom az első Szputnyik V vakcinámat PAKSON.
Azt szeretném tudni, hogy hogyan kerültek az adataim Dunaföldvárra, amikor Gyöngyösön születtem és 56 éve itt is élek. A háziorvosom is gyöngyösi.
Óriási tapsot szeretnék kérni ennek a csodálatos sikertörténetnek."
Hanni

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
A hét valójában 30 az Egyesült Királyságban - 18 millió oltásbólDehogynem.Önellentmondásban vagy. Vagy nem tudunk valamit, és akkor az esélyeit sem tudjuk, vagy tudunk valamit, és akkor az esélyeit is tudjuk. Azt jelentheted ki - mert ezt tudjuk -, hogy az AZ kb. 20 millióból 7 esetben okoz halált. De nem mutathatsz rám, tesómra, magadra, hogy nekem, neked, tesómnak 7 a 20 millióhoz az esélyünk, hogy meghaljunk. Mert ezt meg nem tudjuk még. A két mutató nem ugyanarra a valószínűségre vonatkozik, egyikből nem következik a másik.A matek egyébként azért ennnyire még nem ismert, mert vészhelyzeti engedélyes vakcináról van szó. Nem tudni pontosan, hogy van-e embercsoport / betegségcsoport akiknél megugrik a rizikó. Úgy tűnik, hogy van, de még várni kell az eredményekre. Szóval valószínűleg a nagy többségnél nem nagyobb a rizikó, mintha 1 ampulla desztillált vizet adnának be, de egy bizonyos kisebbségnél a rizikó jóval magasabb, mint 1 a 600 ezerhez. Lehet ennek tízszerese, százszorosa, ezerszerese is akár. És pillanatnyilag senki nem tudja, hogy melyik csoportba tartozik.De pont ez a matek lényege.
peterk2005
Hogy a két csoportnak (akiknél a rizikó annyi, mint a desztvíznél, és akiknél 1:1000-hez) az együttes rizikója 1 a 600ezerhez.
Amíg nem tudod, hogy melyik csoportba tartozol, addig csak így számolhatod.
Pont ez a valószínűség lényege, hogy minden egyedi esetben csak egy 100 százalékos kimenetel van, de a valószínűség pont azt mutatja meg, hogy az összes lehetőségből mekkora a sansz, hogy az történik.
XY ember ha a paraméterei kedvezőtlenek biztosan belehal az Astra okozta vérrögképződésbe, de amíg nem tudható, hogy mik ezek a kedvezőtlen paraméterek, addig annak az esélye, hogy te, én, a tesód, random ember ilyen paraméterekkel rendelkezzen, az 1 a 2.500.000-hoz.
Vagyis szinte biztosan nem hal bele.
Annyi esélye van belehalni, mintha választanék február hónap összes hete, napja, órája, perce, masodperce közül egyetlen másodpercet, és neked ezt kéne eltalálnod. Szinte lehetetlen.
Sobri Jóska
peterk2005
A teljes 18 millió oltott halálozási adatait tudjuk. Az 7 ember.
Vagyis 1 ember belehalási esélye az oltásba 1:2500000-hoz.
Azt nem tudjuk, hogy ki tartozik és miért a 7-be és ki a többibe, ezért rád, rám, tesómra mutatva kijelenthető, hogyha a 7-be tartozik 100% meghal, ha a többibe, akkor 0%, hogy belehal, és annak a valószínűsége, hogy a 7-be tartozik, az 7:18millióhoz, vagyis 1 a 2,5 millióhoz.
Nekem az az állításom, hogy aki ma AZ-val oltatja magát, annál az esélye, hogy vérrög képződik az oltástól 1:600ezerhez, hogy ebbe bele is hal, az 1:2,5 millióhoz.
Ezt vitatod?
Sobri Jóska
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 4 éve
Te tudod, mi az igazság? Te hiszel Putyinéknak? Te hiszel Orbánéknak?Ezt te el is hiszed ?"a Szlovákiába érkezett Szputnyik V vakcinák nem azonosak azokkal, amelyeket az EMA-nak küldtek ellenőrzésre."Ja-ja, ezt már tegnap is olvastam valahol, amikor feltúrtam a netet Szputnyik-ügyben. Szerepet játszott abban, hogy végül nem kértem. Egyszerűen nem bízom az oroszokban, és bőven tettek is azért, hogy így legyen. (Jut eszembe: Navalnij még életben van?)
hvg.hu/vilag/20210408_Szlovakia_adat_Szputnyik_V?fbclid=IwAR2UsGOMTgbtSPjtckrtNp2DsRz2KoFbZQMYpS23N80obAD9iflQ2TtmtmE
Klaci79
nagylaza
VvAlekosz
"A szlovák gyógyszerfelügyelet emellett azt is állítja: a Szlovákiának szállított vakcina nem azonos sem azzal, amit más országok kaptak, sem azzal, amit a Lancet nevű tudományos szaklapban publikált tanulmány szerzői vizsgáltak"
azonnali.hu/cikk/20210406_szlovakia-mar-egy-honapja-bevasarolt-a-szputnyikbol-de-az-oltast-egyelore-nem-kezdik-el-vele
több mint 4 éve
mellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...ezek után már tényleg csak a sajtó marad meg a ruszofóbia ébren tartására.