Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
Jól hallom? Legyőztük a harmadik hullámot is?
nagylaza
szerintem még sokkal-sokkal durvább, hogy ezt képes volt így lenyilatkozni:

"Magyarországon a statisztika része volt olyan elhunyt is, aki közlekedési balesetben hunyt el, és utána mutatták ki a szervezetében a koronavírust."

az anyátok picsáját, de tényleg
mocskos undorító férgek ezek
r.baggio
Aha, akinel meg foggyulladast irtak meglevo alapbetegsegnel, es abba halt bele?
Sajnos eleg valoszinu hogy magasabb az elhunytak szama, mint a hivatalos adat. Hiaba irnak bele ilyeneket is...

Amugy tisztara mint a South Parkban amikor lelottek a rendorok a fekete sracot es mondtak hogy a covid kovetkezmenye miatt kerult korhazba 😀
Borbinho
Még rosszabb, ha tényleg igazat mond, akkor megerősítette a covid-ellenesek egyik legfőbb konteóját, ha meg hazudik, akkor a "halálkormány" az egyik legenyhébb jelző, amit a fideszesek ámokfutására használni lehet

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 227 — NFL bracket champion '26
nagylaza
Nálunk voltak hullámok? Hát meg sem rendültünk.
Vrij6
"Ne örülj mikor a hullám partra sodorja a hullám." (Junkies: Viszlát)

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
Tragikus:
 propeller.hu/itthon/3653272-dobbenet-mar-63-egeszsegugyi-dolgozo-halt-bele-koronavirus?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 230 — Cowboys fan
nálunk ma az asszony is megkapta az Astráját, most már csak arra kell figyelni, hogy ne essünk bele abba a hetvenbe, aki minden tizennyolcmillió oltottból pórul jár...
slowmotion
Jó hírt mondok!
Hét, nem hetven.
Sobri Jóska
Ha beleesik, akkor kb. mindegy neki
Amadeus
1 a 2.500.000-hoz az esély, hogy beleesik.
Pont annyi, hogy 17 szelvényből ötösöd lesz a lottón.
Bőven vállalható.
Sobri Jóska
makroszinten ez igaz, de mikroszinten azért nem mindegy.
előbbin négy ezred ezrelék valószínűséget látsz, de mikroszinten az ember ötven százalékot lát.
slowmotion
Melyik ember?
Az amelyik a "vagy rábaszok vagy nem" két lehetőségét két egyaránt valószínű kimenetelként tekinti?
Ne is haragudj, de nem hiszem, hogy ez bármilyen szinten is logikus gondolkodás volna.
Mintha egy pókerversenyen preflop megadnék egy allint egy elárult ászpár ellen egy egyszínű négyes-tizessel azzal a felkiáltással, hogy "vagy jön a flush vagy nem, 50-50".
Vagy ha azt gondolnám, hogy reggel a ház előtt összefutok Brad Pittel, hiszen "vagy arra jár épp, vagy nem, fifty-fifty".

Ahol van pontos matek, ott lehet elég jól számolni valószínűséget, ott nem ragad bele az ember a vagy-vagy lehetőségbe, mintha az egyben valószínűség is lenne.
Az Astránál a jelenleg ismert adatok alapján kb. egy a két és fél millióhoz az esély a halálos trombózisra, vérrögképződésre meg egy a hatszázezerhez. 1:600.000
Matthew99 írta, hogy az átlag fogamzásgátlónál meg ez kb. egy a százhoz. 1:100
Hatezerszer biztonságosabb az AZ trombózisügyileg, mint egy hétköznapi gyógyszer.
Az a helyzet, hogy az Astranak szar a sajtója a clickbait médiumok miatt, a fogamzásgátlóval meg most a kutya nem foglalkozik.
Nem látom be, hogy egy csepp ésszel lehet ezt mikroszinten ötven százaléknak látni.
Sobri Jóska
ez a makroszint.
felülről a 10 halál az csak egy csepp a tengerben, alulról meg 10 tragédia. ha valaki pl fogamzásgátlót sem szedhet, akkor azért próbálkozzon az Astrával?
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
nagylaza

"Magyarországon a statisztika része volt olyan elhunyt is, aki közlekedési balesetben hunyt el, és utána mutatták ki a szervezetében a koronavírust."

r.baggio
Aha, akinel meg foggyulladast irtak meglevo alapbetegsegnel, es abba halt bele?
Sajnos eleg valoszinu h magasabb az elhunytak szama, mint a hivatalos adat. Hiaba irnak bele ilyeneket is...

Amugy tisztara mint a South Parkban amikor lelottek a rendorok a fekete sracot es mondtak h a covid kovetkezmenye miatt kerult korhazba 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 261 — Vikings fan
nálunk ma az asszony is megkapta az Astráját, most már csak arra kell figyelni, hogy ne essünk bele abba a hetvenbe, aki minden tizennyolcmillió oltottból pórul jár...
slowmotion
Jó hírt mondok!
Hét, nem hetven.
Sobri Jóska
Ha beleesik, akkor kb. mindegy neki
Amadeus
1 a 2.500.000-hoz az esély, hogy beleesik.
Pont annyi, hogy 17 szelvényből ötösöd lesz a lottón.
Bőven vállalható.
Sobri Jóska
makroszinten ez igaz, de mikroszinten azért nem mindegy.
előbbin négy ezred ezrelék valószínűséget látsz, de mikroszinten az ember ötven százalékot lát.
slowmotion
Melyik ember?
Az amelyik a "vagy rábaszok vagy nem" két lehetőségét két egyaránt valószínű kimenetelként tekinti?
Ne is haragudj, de nem hiszem, hogy ez bármilyen szinten is logikus gondolkodás volna.
Mintha egy pókerversenyen preflop megadnék egy allint egy elárult ászpár ellen egy egyszínű négyes-tizessel azzal a felkiáltással, hogy "vagy jön a flush vagy nem, 50-50".
Vagy ha azt gondolnám, hogy reggel a ház előtt összefutok Brad Pittel, hiszen "vagy arra jár épp, vagy nem, fifty-fifty".

Ahol van pontos matek, ott lehet elég jól számolni valószínűséget, ott nem ragad bele az ember a vagy-vagy lehetőségbe, mintha az egyben valószínűség is lenne.
Az Astránál a jelenleg ismert adatok alapján kb. egy a két és fél millióhoz az esély a halálos trombózisra, vérrögképződésre meg egy a hatszázezerhez. 1:600.000
Matthew99 írta, hogy az átlag fogamzásgátlónál meg ez kb. egy a százhoz. 1:100
Hatezerszer biztonságosabb az AZ trombózisügyileg, mint egy hétköznapi gyógyszer.
Az a helyzet, hogy az Astranak szar a sajtója a clickbait médiumok miatt, a fogamzásgátlóval meg most a kutya nem foglalkozik.
Nem látom be, hogy egy csepp ésszel lehet ezt mikroszinten ötven százaléknak látni.
Sobri Jóska
Mivel van két olyan oltás, ahol jelen tudás szerint még ennyi veszély sem fenyeget, miért választanád ezt? Már persze, ha választhatsz.
ender1112
Igen, szerintem ennyi a lényeg.
Ha van másikra lehetőség inkább azt választja az ember. Ha csak AZ lenne akkor jogos amit Jóska ír.
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 062 — Слава Україні! Героям слава!
nagylaza
Nálunk voltak hullámok? Hát meg sem rendültünk.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
És ez?
"Nagy a gond az egészségügyi dolgozóknál: 10 ezrekkel csökkenhetett a fizetés"
 www.napi.hu/magyar-gazdasag/egeszsegugy-szakdolgozo-koronavirus-covid-19-jarvany-apolo-vedono-mutos-orvos-ber-oltas.726653.html
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
Van infó arról, hogy (kb 2 hete volt az, hogy 2 hét múlva lehet az oltópontokra menni és fizetősen vakcinázni, ha választani akarsz), lehet-e már olyat, hogy neked xy vakcina kell és kifizeted a 28.000 Ft-ot (ez az összeg hivatalos volt már 2 hete) az oltópontokon, nincs regisztráció ugye, stb, megkapod oszt cső.
Chargers LT
Erre gondolsz?

index.hu/gazdasag/2021/03/24/nemzetkozi-oltokozpont-vakcina-regisztracio-vege/

illetve:

oltokozpont.hu/hu/covid_vakcina_foglalas
Willie Parker
Nem hinném, gondolom nem véletlenül visszakoztak az egészből, meg adták vissza az 5000 Ft-ot...
Gondolom ezután lett az a verzió, amit én írtam le

Szerkesztette: Chargers LT

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
nagylaza

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 466 — The Mathematician
nagylaza
aszittem olyan jók vagyunk hogy még csak a harmadik hullánál tartunk

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
A bő ismerősi körömben az alábbi a helyzet (és meglepődnék, ha ti mást tapasztalnátok) :

szinte csak 30 alatti ismerősöm kapott eddig oltást. orvos ismerős szólt, beállt a sor végére, feleségét vitte oltásra és kérdezték ő nem kér-e, stb stb. egy esetet leszámítva nem is regisztrált senki

viszont az idősebb korosztályban még regisztrálni se hajlandóak sajnos, pedig többen EÜ dolgozók 😊

pl anyum egyik barátnőjénének tegnapra halt meg a testvére, embóliában, miután megkapta a 2.adag kínai vakcinát. picit hihetetlen, hogy az egyik személyes tapasztalat (hogy vki rosszul lesz, meghal a vakcinától. ami nem is biztos, h a vakcinától volt) felülírja a másikat (hogy látják hányan kerülnek kórházba, hányan halnak bele a vírusba)...

de a vírust nem elkapni úgy gondolják biztosabb, mint egy kétes vakcinát beadatni...hát elképzelésem sincs, mi lesz a megoldás...
Borbinho
Az a baj, hogy azok az emberek akik ilyen-olyan okok miatt tartanak a vakcinától (nagyon sok ilyen van, szerintem az oltható lakosság minimum fele, de inkább több) azok jó része a halálesetekből éppen hogy nem azt a következtetést vonja le, hogy be kell adatnom, mert meghalhatok (ld ismerős, vagy akár családtag), hanem hogy xy is beadatta és utána 2 héttel meghalt, szóval biztos a vakcina okozta az egészet. Rengetegen hiszik azt, hogy ezek a sajnálatos halálesetek magától a vakcináktól következnek be, nem pedig annak ellenére.. Ezért volt hatalmas felelőtlenség politikai vonalra vinni ezt az egészet (mindkét oldal részéről) a normális tájékoztatás helyett, mert ez most rengeteg ember életébe kerül, ráadásul hatalmas indulatokat szül még pluszban, teljesen érthető módon. Végtelenül elkeserítő.
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
A bő ismerősi körömben az alábbi a helyzet (és meglepődnék, ha ti mást tapasztalnátok) :

szinte csak 30 alatti ismerősöm kapott eddig oltást. orvos ismerős szólt, beállt a sor végére, feleségét vitte oltásra és kérdezték ő nem kér-e, stb stb. egy esetet leszámítva nem is regisztrált senki

viszont az idősebb korosztályban még regisztrálni se hajlandóak sajnos, pedig többen EÜ dolgozók 😊

pl anyum egyik barátnőjénének tegnapra halt meg a testvére, embóliában, miután megkapta a 2.adag kínai vakcinát. picit hihetetlen, hogy az egyik személyes tapasztalat (hogy vki rosszul lesz, meghal a vakcinától. ami nem is biztos, h a vakcinától volt) felülírja a másikat (hogy látják hányan kerülnek kórházba, hányan halnak bele a vírusba)...

de a vírust nem elkapni úgy gondolják biztosabb, mint egy kétes vakcinát beadatni...hát elképzelésem sincs, mi lesz a megoldás...
Borbinho
nem ellenkezni akarok biztos vagyok h te ezt tapasztaltad, én az ellenkezőjét, mindenki regisztrált és kor szerint kb utolsónak kerülök sorra, ahogy számítottam is rá.

más: van térkép az oltópontokról?
briareos
Hivatalos szerintem nincs, illetve csak a kórházi dolgozóknak, de nekem Google Maps dobott fel😊
Willie Parker
heim pálba kell majd mennem sose voltam kérdéses odatalálok e majd jó helyre a komplexumon belül
briareos
Megtalálod...
Múlt csütörtökön az Üllői úton kb 100 m-es sor állt a bejárat előtt. 😕
Az ünnepek alatt nem tudom, oltottak-e, de már sort nem láttam.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Vito Minnesota Vikings LSU Tigers 619 — Purple People Eaters
heim pálba kell majd mennem sose voltam kérdéses odatalálok e majd jó helyre a komplexumon belül
briareos
Szerintem itt is olvastam, de ismerősöktől is hallottam, hogy bejáratnál katonák voltak és tök kedvesen útba igazítottak mindenkit, hogy merre van az oltópont, szóval ezzel szerintem nem lesz probléma, biztos gondoltak erre.
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 257 — Bears & Illinois fan

Borbinho
nem ellenkezni akarok biztos vagyok h te ezt tapasztaltad, én az ellenkezőjét, mindenki regisztrált és kor szerint kb utolsónak kerülök sorra, ahogy számítottam is rá.

briareos
Hivatalos szerintem nincs, illetve csak a kórházi dolgozóknak, de nekem Google Maps dobott fel😊
Willie Parker
briareos
Vélelmezem vidéki példám okán, hogy ott is katonák, rendőrök igazítanak útba, szerintem nem fogsz tudni eltévedni.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Borbinho

briareos
Willie Parker

több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 142
Van infó arról, hogy (kb 2 hete volt az, hogy 2 hét múlva lehet az oltópontokra menni és fizetősen vakcinázni, ha választani akarsz), lehet-e már olyat, hogy neked xy vakcina kell és kifizeted a 28.000 Ft-ot (ez az összeg hivatalos volt már 2 hete) az oltópontokon, nincs regisztráció ugye, stb, megkapod oszt cső.
Chargers LT
Erre gondolsz?

index.hu/gazdasag/2021/03/24/nemzetkozi-oltokozpont-vakcina-regisztracio-vege/

illetve:

oltokozpont.hu/hu/covid_vakcina_foglalas
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 142

Borbinho

briareos
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Borbinho

több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155
Gulyás: nincs komoly kockázat az iskolák ápr 19-ei kinyitásában 😀
Beki
nagyon helyes. vitya mar masnap dolgozott.
raadasul egy kalap ala vettek minden oktatast, ami miatt ertelmetlenul elhuzodik 1v1 kontaktos kepzes is.
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Gulyás: nincs komoly kockázat az iskolák ápr 19-ei kinyitásában 😀
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 641 — Lucas Scott
amugy a korhazban apoltak szama, es lelegeztetogepen levoke csokken, figyeljuk h ez tartos tendencia-e vagy jojozni fogunk most a nyitasnak koszonhetoen.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.