Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Lehet, de ehhez működnie kell a napi 5-10 halottnak.A vírus nem így nézi, mert nem ilyen a matematikája. 😊 A vírus matek az, hogy ha bemész egy olyan kocsmába, ahol mindenki baseball ütőt lenget a kezében, akkor bármelyikhez is lépsz oda, pofán fog találni egy baseball ütő. Ha egy kétszer akkora kocsmába mész be, ahol dupla annyi ember van, és csak minden második ember kezében van baseball ütő, akkor lesz 50% esélyed, hogy megúszd. 😊
Én úgy látok egy 10 milliós országban 5 millió oltatlant, mintha 5 milliós ország lennénk oltatlanul, mint egy duplaakkora Szlovákia. Az meg nem akkora ország, hogy 110 helyett 55 fő per km2 népsűrűséggel ne lenne ugyanilyen járvány. De majd meglátjuk, persze.Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Na én orosz chipet kapok jövőhéten.Szigorúan vodkával működik.
Megbízható vagy sokat kell tölteni? Milyen wi-fi szabványt ismer?
Toca
több mint 4 éve
Az orosz chipnek a legrosszabb az aksija, minden riválisánál előbb kell újratölteniCsernobil közelében magától újra töltődik.
r.baggio
több mint 4 éve
Az orosz chipnek a legrosszabb az aksija, minden riválisánál előbb kell újratölteni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nem érted a kérdést. Nem azt kérdezte, hogy mik vagy kik ők. Azt kérdezte, hogy hogyan jönnek létre.Van közöttünk biológus, aki elmeséli hogy születnek a mutációk?A mutánsok a Marvel Comics képregényeinek, elsősorban az Uncanny X-Men című sorozatnak és kapcsolódó kiadványainak szereplői. Ezek a mutánsok olyan emberek akik genetikai elváltozásokkal születtek, amik emberfeletti képességekkel ruházzák fel őket és ők testesítik meg az emberi evolúció következő szintjét.
Lehet nem ártana beszélni róla, mert segítene, hogy mindenki megértse a problémát.
Én azért nem akarom elmondani, mert matematikus vagyok, és csak elemzem a méréseket, ráadásul jó 10 éve nem foglalkoztam a témába vágó kutatással.
De ha van orvos vagy biológua, aki avatott, és elmeséli, hogy hogyan jönnek létre a mutánsok, az klassz lenne.
Cancel Culture
kc3
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
index.hu/kulfold/2021/04/07/ema-europai-gyogyszerugynokseg-astrazeneca-vakcina-oltas-koronavirus-coivd-19/
több mint 4 éve
Van közöttünk biológus, aki elmeséli hogy születnek a mutációk?A mutánsok a Marvel Comics képregényeinek, elsősorban az Uncanny X-Men című sorozatnak és kapcsolódó kiadványainak szereplői. Ezek a mutánsok olyan emberek akik genetikai elváltozásokkal születtek, amik emberfeletti képességekkel ruházzák fel őket és ők testesítik meg az emberi evolúció következő szintjét.
Lehet nem ártana beszélni róla, mert segítene, hogy mindenki megértse a problémát.
Én azért nem akarom elmondani, mert matematikus vagyok, és csak elemzem a méréseket, ráadásul jó 10 éve nem foglalkoztam a témába vágó kutatással.
De ha van orvos vagy biológua, aki avatott, és elmeséli, hogy hogyan jönnek létre a mutánsok, az klassz lenne.
Cancel Culture
kc3
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Van közöttünk biológus, aki elmeséli hogy születnek a mutációk?A mutánsok a Marvel Comics képregényeinek, elsősorban az Uncanny X-Men című sorozatnak és kapcsolódó kiadványainak szereplői. Ezek a mutánsok olyan emberek akik genetikai elváltozásokkal születtek, amik emberfeletti képességekkel ruházzák fel őket és ők testesítik meg az emberi evolúció következő szintjét.
Cancel Culture
több mint 4 éve
Van közöttünk biológus, aki elmeséli hogy születnek a mutációk?Lehet nem ártana beszélni róla, mert segítene, hogy mindenki megértse a problémát.
Sending out an S.O.S
több mint 4 éve
Lehet, ha így lesz kiderül.Nem tudom. A magyar lakosság alapvetően árérzékeny, a billegőket biztosan motiválná. Tudod, mint a teleshopban, már csak két termék maradt hihetetlen akciónkban, ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget!Ez a 100 százaléknyi addig nem oltakozó közül hányat terelne oltópontra? 10%? 30%? 50%? 80%?De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.Hmm, szerintem két egymást követő lépés:
Sobri Jóska
- Többletjogok a kártyásoknak, akár egészen alacsony szintre lehajolva, pl 100 négyzetméternél nagyobb üzletbe csak kártyás mehet be.
- Elhangzik egy hasonló mondat: eddig oltottunk ingyen, aki ebben a hónapban nem regisztrál, 40 000 forint/oltás összegért oltakozhat utána.
Szerintem ennyi elég is lenne egy "migráns-kampánnyal" karöltve.
Szokol
Sobri Jóska
Szerintem meglepően magas lenne ez az arány.
Szokol
Az biztos, hogy egy magas arány engem meglepne, ezt elismerem.
Csak pl. nézem, hallgatom Konok Pétert vagy Réz Andrást, akiket korábban értelmes embereknek gondoltam, ők azt kommunikálják, hogy nem oltakoznak, ha nem kötelező, és kötve hiszem, hogy akár az anyagi, akár a többletjogos ösztönzés hatna rájuk. (Persze ezt nem tudhatom biztosan.)
Más oltásellenest nem ismerek, az én ismerettségi körömben mindenki regisztrált, nagyrészüket már be is oltották, nincs egy oltásellenes sem, így kevés rálátásom van egy oltást nemakaró lelkivilágára, ez tény.
Illetve aki ingyen nem akar oltakozni, az pénzért se fog, a többletjogaival meg nagyrészük úgyse tudna élni, azért amiről mi itt írunk, hogy repülés, koncert, színház, plázába járás, az a társadalomnak egy elég szűk (1-2 milliós) rétegét érinti, a vidéki kirándulásokon, forgatásokon látott fazonok nagyrészének megfelel a kisbolt, a helyi kocsma, nem túl sok kulturális igénye és anyagi lehetősége van, ahol realizálni tudná a többletjogai hiányát.
több mint 4 éve
"Hogy fogjak ellenorizni, h vki kapott oltast, ha csinaltat egy fasza igazolast a jozsefvarosi piacon?"My bad, lemaradtam errol a QR kodos plasztik igazolvanyrol.
2021-ben ezt a kérdést egy fiatal ember hogyan teheti fel, már nem azért?
Qr kódról és miegyébről hallottál már? Biztos sok rafkós utazna Milánóba is a józsin vett rájener jegyével, de vannak dolgok, melyek már nem papír alapon mennek
r.baggio
En eddig mindig csak egy sima papirt lattam, rajta h mikor meg mit kapott, hanyadik adagkent az illeto, meg a szemelyes adatok.
De akkor gondolom az, h a kartyaval/qr koddal lehet majd haknizni, teljesen elkepzelhetetlen, mikozben olyanokat hivnak 1. oltasra akik mar megkaptak azt, teljes tervezett oltasi napok maradnak el, meg ugy en bloc ad hoc modon megy az oltas. Oltunk fiatalt kozepkorut meg idoset, mikozben nincsen beoltva az osszes idos.
De fix h mindenki megkapja majd a kartyajat, es mindenkinek az oltastol kapott fel evig lesz ervenyes. Utana ha lejar, 2 hetvege alatt beoltjak azt az 5 millio embert, es majd frissitik a kozponti rendszerben az adatokat h ne pirosan csippanjon a qr kodos kartyad a plaza bejaratanal.
A papir alapu seftelesnek legalabb maradt nyoma.
Hint: a Jozsi inkabb metafora volt, hisz mar reg bezart.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Nem tudom. A magyar lakosság alapvetően árérzékeny, a billegőket biztosan motiválná. Tudod, mint a teleshopban, már csak két termék maradt hihetetlen akciónkban, ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget!Ez a 100 százaléknyi addig nem oltakozó közül hányat terelne oltópontra? 10%? 30%? 50%? 80%?De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.Hmm, szerintem két egymást követő lépés:
Sobri Jóska
- Többletjogok a kártyásoknak, akár egészen alacsony szintre lehajolva, pl 100 négyzetméternél nagyobb üzletbe csak kártyás mehet be.
- Elhangzik egy hasonló mondat: eddig oltottunk ingyen, aki ebben a hónapban nem regisztrál, 40 000 forint/oltás összegért oltakozhat utána.
Szokol
Sobri Jóska
Szerintem meglepően magas lenne ez az arány.
több mint 4 éve
Szerinted nem kéne oltakozni, ha 2 millió emberenként egy meghal miatta trombózisban?adofizetestol max hosszutavu verrogkepzodesed lesz nem egybol. olyanokat sorolsz fel ember aminek koze nincs ehhez. pofazol itt de allitom nem vetted fel eddig evente az influenza ellen semDe, felnőtt embereket is kötelezhetnek. 😊Vannak kötelező oltások, csecsemőknek, gyerekeknek. Ahogy óvodába, meg 16 éves korig iskolába járni is kötelező. Felnőtt embereket nem kötelezhetsz. Sem arra, hogy dolgozzon kötelezően, se arra hogy beoltassa magát.Pár hónapja egyik virológus azt mondta nem lehet kötelezővé tenni jogilag. Egészségügyi beavatkozásnak minősül, amit soha nem lehet kötelezővé tenni, mert akkor innentől kezdve egyéb más ilyet is annak lehetne. Asszem a tüdőszűrést hozta fel példának talán, az is mindenkinek javasolt, előírt lenne, mégis hányan nem mennek el. (Én se voltam ki tudja mióta)Mindig van egy első alkalom.
zavi27
Kötelezővé lehet tenni bármit.
Így működik az állam.
Illetve most is vannak kötelező oltások. Csak egy törvény, rendelet, jogszabálymódosítás az egész. És nem is ütközne eu-s jogba.
Sobri Jóska
Az lehet a max, hogy aki nincs oltva, az nem mehet ilyen-olyan rendezvényre pl, mint ahogy ugye bizonyos védőoltások nélkül bizonyos trópusi országokba se utazhatsz be. De ennyi.
warr_b
Pl. adófizetésre, vizsgákra, felülvizsgálatokra, szabálykövetésre, létezik hadkötelezettség, EU-ban is, USA-ban kötelező esküdtnek lenni, ha kisorsolnak, millió és egy dologra lehet kötelezni felnőtt embereket is.
Még oltás felvételére is ha X vagy Y országba akarsz beutazni, ahogy te is írod.
Sobri Jóska
kc3
Jelenleg 2 millió emberből koronavírusban 40ezer hal meg, ennyi plusz infót adok, hogy ne kapkodd el a választ.
több mint 4 éve
Lehet, de ehhez működnie kell a napi 5-10 halottnak.Nem az a lényeg, hogy én mit értek, hanem azok, akik nagybetűvel írják a NORMÁLIS ÉLET-et. Én most is normálisan élek, csak alkalmazkodni kellett bizonyos változásokhoz, nehézségekhez.Sobri JóskaAkik nagybetűvel írják, azoknak normális lesz az élet, ahogy beülhetnek egy étterembe, moziba, elmehetnek meccsre, a gyerek meg iskolába jár. Sokan közülük most is megtennék ha lehetne, náluk ez nem átoltottság kérdése. Sokan tudják, hogy most nem lehet, kivárják amíg igen, de nekik is ezt jelenti körülbelül. Ezt meg lehet tenni az 5 millió beoltottnál már, Izrael rá a példa. Ott már mennek az éttermek, stb. és a napi 300-400 eset, 5-8 halott az ára. Ezt itt is bőven be fogják vállalni Orbánék, sokkal kisebb annak a napi fertőzés számnak és halott számnak már a negatív hatása, mint egy kötelezővé tett vakcinának.
peterk2005
Én úgy látok egy 10 milliós országban 5 millió oltatlant, mintha 5 milliós ország lennénk oltatlanul, mint egy duplaakkora Szlovákia. Az meg nem akkora ország, hogy 110 helyett 55 fő per km2 népsűrűséggel ne lenne ugyanilyen járvány.
De majd meglátjuk, persze.
Izrael egy banánköztársaság. 😊De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült. 5 millió beoltott nem fogja semennyire lassítani a vírust, pláne, hogy mutálódik, és "hatékonyabban" fertőz.Sobri JóskaDe fogja. Lásd Izrael. Eltűnni nem fog viszont (sajnos).
peterk2005
De az lényegibb, hogy Izrael nem Európa közepén van, nem járkálnak ki-be az országból, mivel csak arab országok veszik körbe, ott kevesen alapítanak céget Libanonban, az egyiptomi tengerpartra se ugranak le nyaralni, és idénymunkások se érkeznek a mezőgazdaságukba Jordániából, valamint mindenki volt ott katona, nem fegyelmezetlenül bóklásznak az emberek, akár be vannak oltva, akár nincsenek, más a településszerkezete, más a korfája, sokkal fejlettebb az egészségügye, teljesen hasonlíthatatlan Magyarországhoz.
több mint 4 éve
adofizetestol max hosszutavu verrogkepzodesed lesz nem egybol. olyanokat sorolsz fel ember aminek koze nincs ehhez. pofazol itt de allitom nem vetted fel eddig evente az influenza ellen semDe, felnőtt embereket is kötelezhetnek. 😊Vannak kötelező oltások, csecsemőknek, gyerekeknek. Ahogy óvodába, meg 16 éves korig iskolába járni is kötelező. Felnőtt embereket nem kötelezhetsz. Sem arra, hogy dolgozzon kötelezően, se arra hogy beoltassa magát.Pár hónapja egyik virológus azt mondta nem lehet kötelezővé tenni jogilag. Egészségügyi beavatkozásnak minősül, amit soha nem lehet kötelezővé tenni, mert akkor innentől kezdve egyéb más ilyet is annak lehetne. Asszem a tüdőszűrést hozta fel példának talán, az is mindenkinek javasolt, előírt lenne, mégis hányan nem mennek el. (Én se voltam ki tudja mióta)Mindig van egy első alkalom.
zavi27
Így működik az állam.
Illetve most is vannak kötelező oltások. Csak egy törvény, rendelet, jogszabálymódosítás az egész. És nem is ütközne eu-s jogba.
Sobri Jóska
Az lehet a max, hogy aki nincs oltva, az nem mehet ilyen-olyan rendezvényre pl, mint ahogy ugye bizonyos védőoltások nélkül bizonyos trópusi országokba se utazhatsz be. De ennyi.
warr_b
Pl. adófizetésre, vizsgákra, felülvizsgálatokra, szabálykövetésre, létezik hadkötelezettség, EU-ban is, USA-ban kötelező esküdtnek lenni, ha kisorsolnak, millió és egy dologra lehet kötelezni felnőtt embereket is.
Még oltás felvételére is ha X vagy Y országba akarsz beutazni, ahogy te is írod.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nem az a lényeg, hogy én mit értek, hanem azok, akik nagybetűvel írják a NORMÁLIS ÉLET-et. Én most is normálisan élek, csak alkalmazkodni kellett bizonyos változásokhoz, nehézségekhez.Sobri JóskaAkik nagybetűvel írják, azoknak normális lesz az élet, ahogy beülhetnek egy étterembe, moziba, elmehetnek meccsre, a gyerek meg iskolába jár. Sokan közülük most is megtennék ha lehetne, náluk ez nem átoltottság kérdése. Sokan tudják, hogy most nem lehet, kivárják amíg igen, de nekik is ezt jelenti körülbelül. Ezt meg lehet tenni az 5 millió beoltottnál már, Izrael rá a példa. Ott már mennek az éttermek, stb. és a napi 300-400 eset, 5-8 halott az ára. Ezt itt is bőven be fogják vállalni Orbánék, sokkal kisebb annak a napi fertőzés számnak és halott számnak már a negatív hatása, mint egy kötelezővé tett vakcinának.
De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült. 5 millió beoltott nem fogja semennyire lassítani a vírust, pláne, hogy mutálódik, és "hatékonyabban" fertőz.Sobri JóskaDe fogja. Lásd Izrael. Eltűnni nem fog viszont (sajnos).

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Optimista vagy, de legyen igazad.A "nem mehetsz sehova + hamarosan fizetned kell az oltásért" kombó a 300 forintos vizitdíj országában? 95%... 😀 A maradék agyhalottért meg tényleg nem kár.Ez a 100 százaléknyi addig nem oltakozó közül hányat terelne oltópontra? 10%? 30%? 50%? 80%?De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.Hmm, szerintem két egymást követő lépés:
Sobri Jóska
Szokol
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 4 éve
A "nem mehetsz sehova + hamarosan fizetned kell az oltásért" kombó a 300 forintos vizitdíj országában? 95%... 😀 A maradék agyhalottért meg tényleg nem kár.Ez a 100 százaléknyi addig nem oltakozó közül hányat terelne oltópontra? 10%? 30%? 50%? 80%?De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.Hmm, szerintem két egymást követő lépés:
Sobri Jóska
Szokol
Sobri Jóska
több mint 4 éve
De, felnőtt embereket is kötelezhetnek. 😊Vannak kötelező oltások, csecsemőknek, gyerekeknek. Ahogy óvodába, meg 16 éves korig iskolába járni is kötelező. Felnőtt embereket nem kötelezhetsz. Sem arra, hogy dolgozzon kötelezően, se arra hogy beoltassa magát.Pár hónapja egyik virológus azt mondta nem lehet kötelezővé tenni jogilag. Egészségügyi beavatkozásnak minősül, amit soha nem lehet kötelezővé tenni, mert akkor innentől kezdve egyéb más ilyet is annak lehetne. Asszem a tüdőszűrést hozta fel példának talán, az is mindenkinek javasolt, előírt lenne, mégis hányan nem mennek el. (Én se voltam ki tudja mióta)Mindig van egy első alkalom.
zavi27
Így működik az állam.
Sobri Jóska
warr_b
több mint 4 éve
Ez a 100 százaléknyi addig nem oltakozó közül hányat terelne oltópontra? 10%? 30%? 50%? 80%?De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.Hmm, szerintem két egymást követő lépés:
Sobri Jóska
Szokol
több mint 4 éve
Vannak kötelező oltások, csecsemőknek, gyerekeknek. Ahogy óvodába, meg 16 éves korig iskolába járni is kötelező. Felnőtt embereket nem kötelezhetsz. Sem arra, hogy dolgozzon kötelezően, se arra hogy beoltassa magát.Pár hónapja egyik virológus azt mondta nem lehet kötelezővé tenni jogilag. Egészségügyi beavatkozásnak minősül, amit soha nem lehet kötelezővé tenni, mert akkor innentől kezdve egyéb más ilyet is annak lehetne. Asszem a tüdőszűrést hozta fel példának talán, az is mindenkinek javasolt, előírt lenne, mégis hányan nem mennek el. (Én se voltam ki tudja mióta)Mindig van egy első alkalom.
zavi27
Így működik az állam.
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.Hmm, szerintem két egymást követő lépés:
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Pár hónapja egyik virológus azt mondta nem lehet kötelezővé tenni jogilag. Egészségügyi beavatkozásnak minősül, amit soha nem lehet kötelezővé tenni, mert akkor innentől kezdve egyéb más ilyet is annak lehetne. Asszem a tüdőszűrést hozta fel példának talán, az is mindenkinek javasolt, előírt lenne, mégis hányan nem mennek el. (Én se voltam ki tudja mióta)Mindig van egy első alkalom.
zavi27
Így működik az állam.
több mint 4 éve
Amúgy milyen probléma esetén hoztak valós megoldást?Szerntem a koronavírusig minden probléma esetén.
bcsarli
Szóval, attól függ, hogy mit értesz normális életen.Nem az a lényeg, hogy én mit értek, hanem azok, akik nagybetűvel írják a NORMÁLIS ÉLET-et.
peterk2005
Én most is normálisan élek, csak alkalmazkodni kellett bizonyos változásokhoz, nehézségekhez.
Joska en csak azt gondolom, hogy latva az elmult 11 evet, hogy komoly penzt fognak szetosztani a haveri kornek ebbol valahogy. oket ez mozgatja, rohadtul nem erdekli oket, hogy amugy mi lesz az orszaggal, a lakossaggal.Tudom mi mozgatja Orbánékat.
csebi
De érdekelne, hogy más szerint mi lehet a terv a probléma megoldására (nem ezzel párhuzamosan a profitmaximalizálásra), ha mindenkit, aki akarta már beoltottak, de a járvány érdemben, nagyságrendileg nem enyhült.
5 millió beoltott nem fogja semennyire lassítani a vírust, pláne, hogy mutálódik, és "hatékonyabban" fertőz.