Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Nem ez volt a felvetés lényegi eleme, ez csak egy könnyen vizualizálható részlet.Ami érdekes lesz: lesz egy nap valamikor nyáron amikor minden regisztrált be lesz oltva.visszamennek a helyükre és dolgoznak, azt a napi 2-3 oltást tényleg bármikor beadhatja a háziorvos bármikor
Onnan hogyan tovább?
Ülnek az egészségügyisek az oltópontokon, sehol egy oltandó, ömlenek a vakcinák, a háziorvosok elkezdik győzködni a nem regisztráltakat, hogy menjenek, a fele ország meg csakazértse oltatja be magát?
Vajon mi lehet a terv, ha nem a kötelező oltás?
Sobri Jóska
NB2
Arra gondoltam, hogy mondjuk 4,5-5 millió beoltottal kb. ott vagyunk, hogy lett egy félig átoltott társadalom, ami bár önmagában annak a 4-5 millió embernek ad személyesen védelmet, de országszinten csak kissé csökkenti a korházbakerülési és halálozási számot, nem nullázza le. (Pláne, ha nyáron megint jön a "nekünk élni kell" meg az ereszdelahajamat attitűd.)
Vagyis a kormányzatnak, az ellátórendszereknek ugyanúgy napi szintű probléma, eszköz-, forrás- és kapacitásterhelés marad a járvány, mint most, ha nincs szinte teljes átoltottság.
Ha nem a kötelező oltás, akkor ugyan mi lehet a terv arra az időszakra? Mondjuk szeptemberre?
És erre nem tudok mást mondani, csak azt, hogy: De, a kötelező oltás!
több mint 4 éve
Ami érdekes lesz: lesz egy nap valamikor nyáron amikor minden regisztrált be lesz oltva.visszamennek a helyükre és dolgoznak, azt a napi 2-3 oltást tényleg bármikor beadhatja a háziorvos bármikor
Onnan hogyan tovább?
Ülnek az egészségügyisek az oltópontokon, sehol egy oltandó, ömlenek a vakcinák, a háziorvosok elkezdik győzködni a nem regisztráltakat, hogy menjenek, a fele ország meg csakazértse oltatja be magát?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ami érdekes lesz: lesz egy nap valamikor nyáron amikor minden regisztrált be lesz oltva.Onnan hogyan tovább?
több mint 4 éve
Egyetemi informatika tanárunk kedvenc szavajárása volt, hogy "maguk azért ülnek itt, hogy ne úgy járjanak, mint a hivatalban ülő 50 éves Mari néni, aki csak remegő kézzel az escape gombot nyomkodja". Mondjuk ez 20 éve volt, de sebaj. 😊Az ilyen rendszerek könnyedén meghackelhetőek."Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Nem tudtam, hogy a felhő alapú adatbázisok korában egy olyan adatközlési rendszert sikerül használni, ami érzékeny a húsvéti sonkára.
Értsd: manipuláció.
nagylaza
somoskovig
De a papíralapon dokumentált adatokhoz nem fér hozzá -szó szerint- senki, pláne nem az imperialisták. Nem lennék most a helyükben.
Van itt rafkó.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ilyet tapasztalt már valaki?Valszeg mind2 listában sorra kerültél és az oltóponton aznapra még nagyobb a kihasználatlan kapacitás.
Tegnap felhívtam az orvost hogy jelezzem ha valaki lemondja előttem nekem döfhetnek bármit. Egyből beírtak astrára. Nemrég felhívott a doki hogy tegnap zavar volt az erőben, pénteken egy órával hamarabb kell majd mennem de nem a rendelőbe hanem az egyik debreceni oltopontra és szputnyikot adnak. Mit nézhettek el? Főleg úgy hogy jeleztem nekem bármi jó.
samu09

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
És a jó öreg palatábla? Kőtábla?Jah, az csak alaptörvénynek...😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Az ilyen rendszerek könnyedén meghackelhetőek."Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Nem tudtam, hogy a felhő alapú adatbázisok korában egy olyan adatközlési rendszert sikerül használni, ami érzékeny a húsvéti sonkára.
nagylaza
somoskovig
De a papíralapon dokumentált adatokhoz nem fér hozzá -szó szerint- senki, pláne nem az imperialisták. Nem lennék most a helyükben.
Van itt rafkó.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Igaz, így is nézhetjük. 😀Nincs elég, persze, mert nincs 7 millió adag, hogy mindenkit beoltsanak egy hétvége alatt.De érted... kinyögik, hogy nincs vakcina, utána meg ismertetik a következő napok oltási tervét:Változatosság kedvéért megint elhangzott ma, hogy nincs elég vakcina.Én ezt sosem értettem...komolyan gondolja azt valaki, hogy hirtelen ledobnak ide 18 millió vakcinát, miközben milliárdok várnak oltásra a világban? Szerintem baromira szerencsések vagyunk, mert keleti vakcinák nélkül is kb a top 50-ben lennénk a világon, ez is kész csoda kb. De mit gondoltak vajon a polgártársak, varázsütésre vakcina esik az égből?
Beki
Klaci79
250k Pfizer jött ebből jut háziorvosoknak és tanárok oltására
közben megy az AZ és Szputnyik, illetve Sinopharm 2. körös oltások
No meg ha nincs oltás, ezért tudnak 50-100k embert beoltani első naponta... 😀
Beki
Mikey
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Óóó egy olyan országban, ahol a vakcina regisztrációs oldal még visszaigazolást sem küld stb, ott felhő alapú szavakkal nem szabad káromkodni. 😀"Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Nem tudtam, hogy a felhő alapú adatbázisok korában egy olyan adatközlési rendszert sikerül használni, ami érzékeny a húsvéti sonkára.
nagylaza
somoskovig
több mint 4 éve
Most vagyok bajban. Pont tegnap írtam, hogy kivárom a Pfizert vagy a Modernát, erre kapom az értesítést a háziorvostól, hogy hétvégén megkaphatom a Szputnyikot, ha kérem (és a jelentkezések alapján beleférek a keretbe). Estig kell válaszolnom...A mi korosztályunknak tökéletesen illeszkedik a Sputnik a korábban, gyerekkorban kapott oltásokhoz.
nagylaza
Egy Pfizer vagy Moderna csak belezavarna ebbe a belső ökoszisztémába.
több mint 4 éve
Nincs elég, persze, mert nincs 7 millió adag, hogy mindenkit beoltsanak egy hétvége alatt.De érted... kinyögik, hogy nincs vakcina, utána meg ismertetik a következő napok oltási tervét:Változatosság kedvéért megint elhangzott ma, hogy nincs elég vakcina.Én ezt sosem értettem...komolyan gondolja azt valaki, hogy hirtelen ledobnak ide 18 millió vakcinát, miközben milliárdok várnak oltásra a világban? Szerintem baromira szerencsések vagyunk, mert keleti vakcinák nélkül is kb a top 50-ben lennénk a világon, ez is kész csoda kb. De mit gondoltak vajon a polgártársak, varázsütésre vakcina esik az égből?
Beki
Klaci79
Beki
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
"Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Nem tudtam, hogy a felhő alapú adatbázisok korában egy olyan adatközlési rendszert sikerül használni, ami érzékeny a húsvéti sonkára.
nagylaza
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
De érted... kinyögik, hogy nincs vakcina, utána meg ismertetik a következő napok oltási tervét:Változatosság kedvéért megint elhangzott ma, hogy nincs elég vakcina.Én ezt sosem értettem...komolyan gondolja azt valaki, hogy hirtelen ledobnak ide 18 millió vakcinát, miközben milliárdok várnak oltásra a világban? Szerintem baromira szerencsések vagyunk, mert keleti vakcinák nélkül is kb a top 50-ben lennénk a világon, ez is kész csoda kb. De mit gondoltak vajon a polgártársak, varázsütésre vakcina esik az égből?
Beki
Klaci79
több mint 4 éve
Még jelentősebben meggazdagodtak.Jelentősen meggazdagodtak.ami szintén felveti a kérdést hogy mi a kurva anyámat csináltak ezek a faszok 1 éven keresztülIlyet tapasztalt már valaki?Engem az oltás másnapján ismét hívtak, hogy beoltanának. Ne törődj vele, valószínűleg (sajnálatos, de mindegy), több párhuzamos lista van, néha nem találkoznak....😊
Tegnap felhívtam az orvost hogy jelezzem ha valaki lemondja előttem nekem döfhetnek bármit. Egyből beírtak astrára. Nemrég felhívott a doki hogy tegnap zavar volt az erőben, pénteken egy órával hamarabb kell majd mennem de nem a rendelőbe hanem az egyik debreceni oltopontra és szputnyikot adnak. Mit nézhettek el? Főleg úgy hogy jeleztem nekem bármi jó.
samu09
csi77
Negritis
Bazzani
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
ott eladták izraelbe a vakcinát és ölik a magyarokat, ezt tudjukMármint úgy érted, hogy Brüsszelben mit csináltak? 😉ami szintén felveti a kérdést hogy mi a kurva anyámat csináltak ezek a faszok 1 éven keresztülIlyet tapasztalt már valaki?Engem az oltás másnapján ismét hívtak, hogy beoltanának. Ne törődj vele, valószínűleg (sajnálatos, de mindegy), több párhuzamos lista van, néha nem találkoznak....😊
samu09
csi77
Negritis
Klaci79
de hogy egy egységes adatbázist nem tudtak összerakni az a világ vicce
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Jelentősen meggazdagodtak.ami szintén felveti a kérdést hogy mi a kurva anyámat csináltak ezek a faszok 1 éven keresztülIlyet tapasztalt már valaki?Engem az oltás másnapján ismét hívtak, hogy beoltanának. Ne törődj vele, valószínűleg (sajnálatos, de mindegy), több párhuzamos lista van, néha nem találkoznak....😊
samu09
csi77
Negritis
több mint 4 éve
Most Gyurcsány a soros 😊"Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Soros vagy Gyurcsány?
nagylaza
Bazzani
több mint 4 éve
Mármint úgy érted, hogy Brüsszelben mit csináltak? 😉ami szintén felveti a kérdést hogy mi a kurva anyámat csináltak ezek a faszok 1 éven keresztülIlyet tapasztalt már valaki?Engem az oltás másnapján ismét hívtak, hogy beoltanának. Ne törődj vele, valószínűleg (sajnálatos, de mindegy), több párhuzamos lista van, néha nem találkoznak....😊
samu09
csi77
Negritis
több mint 4 éve
Változatosság kedvéért megint elhangzott ma, hogy nincs elég vakcina.Én ezt sosem értettem...komolyan gondolja azt valaki, hogy hirtelen ledobnak ide 18 millió vakcinát, miközben milliárdok várnak oltásra a világban? Szerintem baromira szerencsések vagyunk, mert keleti vakcinák nélkül is kb a top 50-ben lennénk a világon, ez is kész csoda kb. De mit gondoltak vajon a polgártársak, varázsütésre vakcina esik az égből?
Beki
több mint 4 éve
ami szintén felveti a kérdést hogy mi a kurva anyámat csináltak ezek a faszok 1 éven keresztülIlyet tapasztalt már valaki?Engem az oltás másnapján ismét hívtak, hogy beoltanának. Ne törődj vele, valószínűleg (sajnálatos, de mindegy), több párhuzamos lista van, néha nem találkoznak....😊
samu09
csi77
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ilyet tapasztalt már valaki?Engem az oltás másnapján ismét hívtak, hogy beoltanának. Ne törődj vele, valószínűleg (sajnálatos, de mindegy), több párhuzamos lista van, néha nem találkoznak....😊
samu09
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
"Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Valójában az adattorlódás miatt kiderült hogy Magyarországon a járvány még 2009-ben Gyurcsány idején zajlott le most csak adminisztrálják az akkori dolgokat.
nagylaza
több mint 4 éve
Ilyet tapasztalt már valaki?Tegnap felhívtam az orvost hogy jelezzem ha valaki lemondja előttem nekem döfhetnek bármit. Egyből beírtak astrára. Nemrég felhívott a doki hogy tegnap zavar volt az erőben, pénteken egy órával hamarabb kell majd mennem de nem a rendelőbe hanem az egyik debreceni oltopontra és szputnyikot adnak. Mit nézhettek el? Főleg úgy hogy jeleztem nekem bármi jó.
több mint 4 éve
Csipetnyi Karácsony vagy migráns?Csakis Brüsszel"Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll."Soros vagy Gyurcsány?
nagylaza
Bazzani
kapitnono