Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 142
110 70 év alatti halott: 40%
20 50 év alatti halott: 7%
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
3M első beoltott után döntenek a köv. nyitási lépésekről.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 642 — Lucas Scott
3.95M ember regisztrált oltásra Gulyás szerint.
Beki
ez rohejesen keves sztem. kb 8 millio fo lehet akiket lehet oltani (kb 2 millio fo a 18 ev alatti), szoval kb fele. mar csak kevesen fognak regisztralni (mint en) akkor is max 4.5-re mehet fel sztem.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
3.95M ember regisztrált oltásra Gulyás szerint.
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 783 — a new hope (again)
Nálunk mindenki megkapta a kártyát már az első oltás után

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 142
"Hogy fogjak ellenorizni, h vki kapott oltast, ha csinaltat egy fasza igazolast a jozsefvarosi piacon?"

2021-ben ezt a kérdést egy fiatal ember hogyan teheti fel, már nem azért?

Qr kódról és miegyébről hallottál már? Biztos sok rafkós utazna Milánóba is a józsin vett rájener jegyével, de vannak dolgok, melyek már nem papír alapon mennek
r.baggio
My bad, lemaradtam errol a QR kodos plasztik igazolvanyrol.
En eddig mindig csak egy sima papirt lattam, rajta h mikor meg mit kapott, hanyadik adagkent az illeto, meg a szemelyes adatok.

De akkor gondolom az, h a kartyaval/qr koddal lehet majd haknizni, teljesen elkepzelhetetlen, mikozben olyanokat hivnak 1. oltasra akik mar megkaptak azt, teljes tervezett oltasi napok maradnak el, meg ugy en bloc ad hoc modon megy az oltas. Oltunk fiatalt kozepkorut meg idoset, mikozben nincsen beoltva az osszes idos.

De fix h mindenki megkapja majd a kartyajat, es mindenkinek az oltastol kapott fel evig lesz ervenyes. Utana ha lejar, 2 hetvege alatt beoltjak azt az 5 millio embert, es majd frissitik a kozponti rendszerben az adatokat h ne pirosan csippanjon a qr kodos kartyad a plaza bejaratanal.

A papir alapu seftelesnek legalabb maradt nyoma.

Hint: a Jozsi inkabb metafora volt, hisz mar reg bezart.
Borbinho
Én kaptam ilyen plasztikot, de meglepődtem, mert csak az első Pfizert kaptam meg 03. 19-én. Azt hittem, hogy a második után adják ki a védettségi igazolványt...

Az igazolványon csak a nevem, a szig számom és az oltási időpont van rajta, egy QR kóddal és egy sorozatszámmal. A hátoldalon annyi van, hogy szig-.gel vagy útlevéllel együtt érvényes, valamint, hogy az igazolványhoz kapcsolódó jogosultságok a koronavirus-gov-hu oldalon ellenőrizhetők!
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 679 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
nálunk ma az asszony is megkapta az Astráját, most már csak arra kell figyelni, hogy ne essünk bele abba a hetvenbe, aki minden tizennyolcmillió oltottból pórul jár...
slowmotion
Jó hírt mondok!
Hét, nem hetven.
Sobri Jóska
Ha beleesik, akkor kb. mindegy neki
Amadeus
1 a 2.500.000-hoz az esély, hogy beleesik.
Pont annyi, hogy 17 szelvényből ötösöd lesz a lottón.
Bőven vállalható.
Sobri Jóska
makroszinten ez igaz, de mikroszinten azért nem mindegy.
előbbin négy ezred ezrelék valószínűséget látsz, de mikroszinten az ember ötven százalékot lát.
slowmotion
Melyik ember?
Az amelyik a "vagy rábaszok vagy nem" két lehetőségét két egyaránt valószínű kimenetelként tekinti?
Ne is haragudj, de nem hiszem, hogy ez bármilyen szinten is logikus gondolkodás volna.
Mintha egy pókerversenyen preflop megadnék egy allint egy elárult ászpár ellen egy egyszínű négyes-tizessel azzal a felkiáltással, hogy "vagy jön a flush vagy nem, 50-50".
Vagy ha azt gondolnám, hogy reggel a ház előtt összefutok Brad Pittel, hiszen "vagy arra jár épp, vagy nem, fifty-fifty".

Ahol van pontos matek, ott lehet elég jól számolni valószínűséget, ott nem ragad bele az ember a vagy-vagy lehetőségbe, mintha az egyben valószínűség is lenne.
Az Astránál a jelenleg ismert adatok alapján kb. egy a két és fél millióhoz az esély a halálos trombózisra, vérrögképződésre meg egy a hatszázezerhez. 1:600.000
Matthew99 írta, hogy az átlag fogamzásgátlónál meg ez kb. egy a százhoz. 1:100
Hatezerszer biztonságosabb az AZ trombózisügyileg, mint egy hétköznapi gyógyszer.
Az a helyzet, hogy az Astranak szar a sajtója a clickbait médiumok miatt, a fogamzásgátlóval meg most a kutya nem foglalkozik.
Nem látom be, hogy egy csepp ésszel lehet ezt mikroszinten ötven százaléknak látni.
Sobri Jóska
Mivel van két olyan oltás, ahol jelen tudás szerint még ennyi veszély sem fenyeget, miért választanád ezt? Már persze, ha választhatsz.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ahol van pontos matek, ott lehet elég jól számolni valószínűséget, ott nem ragad bele az ember a vagy-vagy lehetőségbe, mintha az egyben valószínűség is lenne.
Az Astránál a jelenleg ismert adatok alapján kb. egy a két és fél millióhoz az esély a halálos trombózisra, vérrögképződésre meg egy a hatszázezerhez. 1:600.000
Matthew99 írta, hogy az átlag fogamzásgátlónál meg ez kb. egy a százhoz. 1:100
Hatezerszer biztonságosabb az AZ trombózisügyileg, mint egy hétköznapi gyógyszer.
Az a helyzet, hogy az Astranak szar a sajtója a clickbait médiumok miatt, a fogamzásgátlóval meg most a kutya nem foglalkozik.
Nem látom be, hogy egy csepp ésszel lehet ezt mikroszinten ötven százaléknak látni.
Sobri Jóska
Tegnap ugyanezzel kapcsolatban izzadt le a homlokom, tesóm ugyanis visszadobta az astra-t. Értem az indokait (neki is a 3 hónap a sok, ő is kiszámolta, hogy szerinte hamarabb jut 2.-hoz ha vár pár hetet és mást kap), de volt közben egy olyan beszólása, hogy "ha meg elkapnám akkor se sokkal rosszabbak a sanszaim". Ezt te se gondolod komolyan mondom neki, erre jött a szokásos "persze megint jössz a matekoddal és hülyének nézel". Nem erőltettem, felesleges. Ő se hülye, el tud osztani két számot, és mégis képes mondani ilyen mondatokat időnként.

(A matek egyébként azért ennnyire még nem ismert, mert vészhelyzeti engedélyes vakcináról van szó. Nem tudni pontosan, hogy van-e embercsoport / betegségcsoport akiknél megugrik a rizikó. Úgy tűnik, hogy van, de még várni kell az eredményekre. Szóval valószínűleg a nagy többségnél nem nagyobb a rizikó, mintha 1 ampulla desztillált vizet adnának be, de egy bizonyos kisebbségnél a rizikó jóval magasabb, mint 1 a 600 ezerhez. Lehet ennek tízszerese, százszorosa, ezerszerese is akár. És pillanatnyilag senki nem tudja, hogy melyik csoportba tartozik. Beszaharni persze nem kell, egy egészséges ember szinte biztos, hogy az előbbi, nagy csoportba tartozik, de akinek van vagy volt bármilyen számottevőbb egészségügyi problémája autoimmun reakcióktól kezdve bármi másig, ott szerintem a háziorvosnak is illik mérlegelni. Van elég medical record nélküli regisztrált már ahhoz, és több féle vakcina is, hogy el lehessen osztani úgy a vakcinákat, hogy senki ne kapjon potenciálisan nagyobb rizikójút, csak akkor ha nagyon indokolt. Egy tanár esetében például kurvára nem válogatnék, ha tényleg visszamennek a gyerekek a suliba 2 hét múlva. Akkor minden sokezerszer jobb, mint oltás nélkül bemenni a tanterembe. Náluk szerencsére a Pfizer van soron, amiről nem hallani még gondokat.)

(Megj 2.: azért ez a vakcinázási kampány nagyon úgy tűnik, hogy forradalmat fog hozni a vakcina fejlesztésekben. Ez az mrns technológia baromi nagy telitalálatnak tűnik. A leghamarabb lebomlik, nem indukál - vagy kevesebbet indukál - immunrendszeri válaszokat olyan elemeire az oltásnak amik rezisztenciához vezethetnek később, stb.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 496
Nyitóidő...
4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta
Klaci79
71k új első oltás tegnap
Beki
Abból mammer az egyik.
Amadeus
anyuka vagy nagymama?
csi77
Anyuka.

Nagymutter már a másodikra vár hál isten.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
azért ez vicces

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 257 — Bears & Illinois fan
Nyitóidő...
4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta
Klaci79
71k új első oltás tegnap
Beki
Abból mammer az egyik.
Amadeus
anyuka vagy nagymama?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 976 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 index.hu/belfold/2021/04/07/szputnyik-v-fejlesztes-kenyszer/

Ruszkiktól mondjuk nem lenne meglepő.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 496
Nyitóidő...
Klaci79
71k új első oltás tegnap
Beki
Abból mammer az egyik.
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
a fodrászok továbbra sem lehetnek nyitva ezek szerint? tegnapi korm. rendelet alapján.
deyell
Tegnap reggel 6-kor nyitott, én voltam az első 😊

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Nyitóidő...
Klaci79
71k új első oltás tegnap
több mint 4 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 331 — buhloone mindstate
a fodrászok továbbra sem lehetnek nyitva ezek szerint? tegnapi korm. rendelet alapján.
deyell
Minden szolgáltatás indulhatott március 8-ai állapotoknak megfelelően, így fodrász, műkörmös stb nyithatott.
Beki
tegnapi korm. rendelet azt tartalmazza, hogy a 104/2021es 5. alcímèt április 19ig lehet alkalmazni. az 5. alcím a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedéseket tartalmazza, amely szintén meghosszabbítva lett. vagy én értem félre?
deyell
Az egyéb üzletekre vonatkozó 3. alcímet is április 19-ig meghosszabbították, szóval igazából az egész zárást sikerült meghosszabbítani, de közben másik rendeletben meg feloldani. 😊
Jughead
ez ám a jogbiztonság. nevetséges

chemicals keep me under control

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Ha minden igaz és elég gyorsan küldtem a válasz emailt az asszonnyal szombaton elvtársak leszünk 😊
peach
😊
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Nyitóidő...
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 327
deyell
Minden szolgáltatás indulhatott március 8-ai állapotoknak megfelelően, így fodrász, műkörmös stb nyithatott.
Beki
tegnapi korm. rendelet azt tartalmazza, hogy a 104/2021es 5. alcímèt április 19ig lehet alkalmazni. az 5. alcím a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedéseket tartalmazza, amely szintén meghosszabbítva lett. vagy én értem félre?
deyell
Az egyéb üzletekre vonatkozó 3. alcímet is április 19-ig meghosszabbították, szóval igazából az egész zárást sikerült meghosszabbítani, de közben másik rendeletben meg feloldani. 😊
több mint 4 éve
deyell
Beki

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
deyell
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 976 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/belfold/2021/04/08/koronavirus-oltas-vakcina-felhasznalas-beoltottak-szama/
az 1,45 millió adag Pfizer/BioNTech 99 százalékát,
az 1,1 millió adag Sinopharm 80 százalékát,
a 216 ezer dózis Moderna 69 százalékát,
a 667 ezer dózis AstraZeneca 63 százalékát
és a 830 ezer dózis Szputynik V 47 százalékát használtuk fel.
Beki
#nincselégvakcina

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 24.hu/belfold/2021/04/08/koronavirus-oltas-vakcina-felhasznalas-beoltottak-szama/
az 1,45 millió adag Pfizer/BioNTech 99 százalékát,
az 1,1 millió adag Sinopharm 80 százalékát,
a 216 ezer dózis Moderna 69 százalékát,
a 667 ezer dózis AstraZeneca 63 százalékát
és a 830 ezer dózis Szputynik V 47 százalékát használtuk fel.
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Ha minden igaz és elég gyorsan küldtem a válasz emailt az asszonnyal szombaton elvtársak leszünk 😊
peach
én 13án kapom az orosz 5g kontrollchipet