Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Csak engem nem hivtak meg egyaltalan oltas miatt, aki amugy tobb honapja regisztralt, es kronikus betegsege is van? 😀Hivatalosan van asztmám és levelet is kaptam (papíron) még márciusban a NEAK-tól, hogy hamarosan hívnak mert kockázati csoportba tartozom 😊 azóta semmi, pedig falun van a háziorvos is. De különösebben nem görcsölök rajta. Hívtam a dokit, azt mondta majd szól.
Lassan a teljes ismerosi koromtol hallom, akiknek a nagyja teljesen egeszseges, alapbetegsegrol nem tud, es ok megkaptak vagy mehetnek.
Turelmesen varok, de azert latom, hogy korulottem lassan mindenkit oltanak.
Stez
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
www.szabadeuropa.hu/a/nem-koronavirusban-halnak-meg-sokan-hanem-a-megfelelo-ellatas-hianyatol/31192135.html
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Csak engem nem hivtak meg egyaltalan oltas miatt, aki amugy tobb honapja regisztralt, es kronikus betegsege is van? 😀Háziorvost nem kérdezed meg?
Lassan a teljes ismerosi koromtol hallom, akiknek a nagyja teljesen egeszseges, alapbetegsegrol nem tud, es ok megkaptak vagy mehetnek.
Stez
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Csak engem nem hivtak meg egyaltalan oltas miatt, aki amugy tobb honapja regisztralt, es kronikus betegsege is van? 😀én múlt héten regisztráltam de még nem kaptam se emailt se semmit 😀
Stez
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Csak engem nem hivtak meg egyaltalan oltas miatt, aki amugy tobb honapja regisztralt, es kronikus betegsege is van? 😀Lassan a teljes ismerosi koromtol hallom, akiknek a nagyja teljesen egeszseges, alapbetegsegrol nem tud, es ok megkaptak vagy mehetnek.
több mint 4 éve
Nah 14-én mehetnék Szputnyikra, de 20-a előtt biztos nem jutok haza, így nem foglaltam le az időpontot.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
a kormány szándéka mindig a telt ház, legyen szó akár a foci eb-s csoportmeccsekről, akár a hullaházakról, egyre megyAzok még torlódni is fognak egy ideig sajnos, akkor is, ha a hullám elkezd csitulni. Még hetek is lehetnek mire elkezdenek komolyan esni.81k első beoltott tegnap.Viszont a halottak megint (fel)adattorlódtak rendesen.
Beki
Bazzani
Kivéve, ha az iskola nyitás fúj egy kis friss szelet a lankadó tűzre, mert akkor megint lángolni fogunk.
peterk2005

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Ennyit a konteósoknak............................ 😕 R.I.P
több mint 4 éve
Azok még torlódni is fognak egy ideig sajnos, akkor is, ha a hullám elkezd csitulni. Még hetek is lehetnek mire elkezdenek komolyan esni.81k első beoltott tegnap.Viszont a halottak megint (fel)adattorlódtak rendesen.
Beki
Bazzani
Kivéve, ha az iskola nyitás fúj egy kis friss szelet a lankadó tűzre, mert akkor megint lángolni fogunk.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ráadásul a számok máshogy alakulnak a briteknél, németeknél és a norvégoknál isMi a valószínűsége annak, hogy egy random ember magyar?Hajtogatod ugyanazt újra és újra. Még egyszer: nincs random ember. Csak makro szinten van, ami egy egészségügy számára fontos, de személyesen számodra, számomra csak áttételes információt hordoz. Számodra vagy számomra a Pfizernek sem 91%-os a hatékonysága. Hanem nem tudod / tudom, hogy mennyi. És nem tudsz "anytwo"-zni, mert a lapokat sem ismered. A sajátjaidat sem. Azt valószínűsíthetjük csak, hogy ha nincs olyan ismereted ami arra utalhat, hogy komoly esélye van annak, hogy a lapjaid sokkal rosszabbak is lehetnek, mint a várható lapok, akkor több jópár nagyságrenddel kisebb rizikót vállalsz a vakcinával, mint azzal, hogy bevállalod a megfertőződést. De ne erőltess erre számokat, mert nem tudjuk a számokat. Nem tudjuk, hogy 1 a hárommolióhoz, 1 a 30 millióhoz vagy 1 a harmincezerhez konkrétan nálad vagy nálam.
15,4 millió magyar van és 7700 millió ember van.
Akkor 1:500-hoz. Vagy 0,2 %.
Ez ilyen egyszerű.
Nem 50%, "hogy hát vagy magyar vagy nem".
(Akkoris ha 15,6 millió magyar van, vagy már 7800 millió ember. Ugyanaz a nagyságrend.)
De valójában azt írod hosszan és feleslegesen, hogy a pontos becsléshez tudnod kéne, hogy pekingi, londoni vagy soproni emberről van e szó, mert az befolyásolja a valószínűséget. Ez igaz, de ezt nem tudjuk.
Így két ezrelék a jó válasz a kérdésre.
Mi a valószínűsége, hogy belehal egy random ember (mondjuk te, én, akárki) az AstraZeneca oltásba?
Kb. valahol egy a millióhoz és egy a hárommillióhoz között, nincs érdemi különbség, vagyis megállapítható, hogy nem 50%. Nagyon nem.
Ennyi a lényeg, és ez a helyes szám ha nincs több adatod, csak annyi, hogy "egy random ember".
(Mint amikor egy ismertlen játékos ranget úgy lövöd be, hogy mondjuk "anytwo". Akkor a teljes pakli -minusz a te két lapod- ellen számolsz.)
Sobri Jóska
peterk2005
szóval hogy a kipcsak vér hogy reagál az megint egy teljesen más kérdés
több mint 4 éve
Ehh... 🙁telex.hu/sport/2021/04/09/meghalt-igaly-diana-olimpiai-bajnok-sportlovo

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
index.hu/sport/2021/04/09/koronavirusban-meghalt-az-olimpiai-bajnok-igaly-diana/😕 😕 😕
több mint 4 éve
Mi a valószínűsége annak, hogy egy random ember magyar?Hajtogatod ugyanazt újra és újra. Még egyszer: nincs random ember. Csak makro szinten van, ami egy egészségügy számára fontos, de személyesen számodra, számomra csak áttételes információt hordoz. Számodra vagy számomra a Pfizernek sem 91%-os a hatékonysága. Hanem nem tudod / tudom, hogy mennyi. És nem tudsz "anytwo"-zni, mert a lapokat sem ismered. A sajátjaidat sem. Azt valószínűsíthetjük csak, hogy ha nincs olyan ismereted ami arra utalhat, hogy komoly esélye van annak, hogy a lapjaid sokkal rosszabbak is lehetnek, mint a várható lapok, akkor több jópár nagyságrenddel kisebb rizikót vállalsz a vakcinával, mint azzal, hogy bevállalod a megfertőződést. De ne erőltess erre számokat, mert nem tudjuk a számokat. Nem tudjuk, hogy 1 a hárommolióhoz, 1 a 30 millióhoz vagy 1 a harmincezerhez konkrétan nálad vagy nálam.
Ez ilyen egyszerű.
(Akkoris ha 15,6 millió magyar van, vagy már 7800 millió ember. Ugyanaz a nagyságrend.)
De valójában azt írod hosszan és feleslegesen, hogy a pontos becsléshez tudnod kéne, hogy pekingi, londoni vagy soproni emberről van e szó, mert az befolyásolja a valószínűséget. Ez igaz, de ezt nem tudjuk.
Mi a valószínűsége, hogy belehal egy random ember (mondjuk te, én, akárki) az AstraZeneca oltásba?
Kb. valahol egy a millióhoz és egy a hárommillióhoz között, nincs érdemi különbség, vagyis megállapítható, hogy nem 50%. Nagyon nem.
Ennyi a lényeg, és ez a helyes szám ha nincs több adatod, csak annyi, hogy "egy random ember".
(Mint amikor egy ismertlen játékos ranget úgy lövöd be, hogy mondjuk "anytwo". Akkor a teljes pakli -minusz a te két lapod- ellen számolsz.)
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Sztm az astrát egyre durvább mennyiségben utsíthatják vissza , nálunk a cég kapott 930 Pfizert , ez rohadt gyorsan elment a kritikus személyzet körében . Aztán jött mail h akinek ebből nem jutott mehet astrára de még cég szinten , egy nap mulva h mehet az összes Mvm holdinghoz tartozó többi cég is ( Ovit,P2 ,Konto stb ) , aztán 1 nappal később h mostmár minden külső cég munkavállalója is jöhet , kicsit később h mindenki és azoknak a rokona is jöhet 😊 elég világos h astra nem túl kelendő..Dehát nincs is elég vakcina...81k első beoltott tegnap.Még a végén haladni fog az oltás.
Beki
Amadeus
Beki
több mint 4 éve
Sok volt tegnap az autóbaleset biztos.81k első beoltott tegnap.Viszont a halottak megint (fel)adattorlódtak rendesen.
Beki
Bazzani
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Dehát nincs is elég vakcina...81k első beoltott tegnap.Még a végén haladni fog az oltás.
Beki
Amadeus
több mint 4 éve
81k első beoltott tegnap.Viszont a halottak megint (fel)adattorlódtak rendesen.
Beki
több mint 4 éve
81k első beoltott tegnap.Még a végén haladni fog az oltás.
Beki
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
81k első beoltott tegnap.
több mint 4 éve
Így van, politikától függetlenül nem sok mindennek drukkoltam még ennyire, hogy beváljanak a kínai meg az orosz oltások (meg nyilván a többi is). Nagyon nagy gáz lenne, ha nem ......Világos, csak ez nem hitéleti kérdés. Objektíven mérhető. Júniúsra pedig már a védettség hosszáról is rendelkezésre fog állni elég adat, túl leszünk a 6-8 hónapon is.Nyilván 😀Aki a pfizerétmellesleg ezt a vakcinát is a leggyorsabban fejlesztették ki, a legkevesebb méllékhatást is ez produkálta, az első és második oltás sem ua. Ráadásul mérhetően 90%~os véddttséget is nyújt, pár hét és jönnek a tények a védettség hosszáról is...Ki mérte azt a 90 %-ot?
ezek után már tényleg csak a sajtó marad meg a ruszofóbia ébren tartására.
Bedobunk pár hírt, megfuttatjuk, az meg kit érdekel, hogy pár hét múlva kijön hogy hazugság volt az egész.
ozibozi
ender1112
ozibozi
De majd ha ugyanaz mondja, akkor el fogom hinni.
ender1112
/mondjuk én itt sokakkal ellentétben örülnék, ha a többi/bármilyen vakcina is jól teljesítene./
ozibozi
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Most már 5g képes vagyok én is. 8ra volt idopontom, 7:55kor álltam be a sorba, 8:10kor már be is lőtték és most ülnöm kell nehogy kiájuljak véletlenül.
Tehát itt Debrecen gyorsan megy és még teát is kaptam😃
több mint 4 éve
Story of a 66-year-old researcher, an immigrant, who rarely got grants, never got her own lab, never earned more than $60K. For four decades, she kept working on mRNA—a path considered foolish. Her work is the basis for the Pfizer and Moderna vaccines. https://t.co/wOvCEM8jja
— Nathan Heller (@nathanheller) April 9, 2021

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Ami most pusztít, az a brit variáns. Agresszivitását, pusztító erejét tekintve jóval erősebb, mint az egy évvel ezelőtt megismert vírus, már a tűzereje, mondta Orbán Viktor az interjú elején.
Háborús állapotok vannak most Magyarországon Orbán szerint, ilyet még nem láttunk, a nagyszüleink beszéltek ilyenről, meg filmekben látni ilyet.Itt csak jegyrendszer nem történt meg, azon kívül szinte minden: halottak, lélegeztetőgépek, minden, mondta.
Szakértői vélemények szerint akkor lesz béke, ha a vírust az oltásokkal sikerült legyőzni
Május első hete után meglépjük az ötmillió beoltottat, május közepére elérjük a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót.
Ez eddig tök logikus. Csak ha háború van, amit május elejére/közepére megnyerünk, akkor mi a tökömért kell kinyitni az iskolákat április 19-én, és nem mondjuk 2-3 héttel később???
Szerk: Legalább a középiskolákat elhalasztották május 10-re.
Szerkesztette: somoskovig
több mint 4 éve
Mi a valószínűsége annak, hogy egy random ember magyar?Tudom miként kell pontosan valószínűséget számolni, és tudom, hogy mik a határai. A póker is ezért dolgozik rangekkel, laptartományokkal, nem konkrét lapokkal, hogy "át lehessen fordítani", és lehessen használni prognózishoz, döntéselőkészítéshez, döntéshez.Nem pókerezem, így nem tudtam mi az a laptartomány. Rákerestem, és ha jól értettem meg (szerintem jól értettem meg), akkor ha tudod, hogy miért dolgoznak a pókeresek laptartományokkal, akkor érted, hogy azért, hogy a minta elemeit valamilyen módszerrel uniformizálják ahhoz, hogy az uniformizált elemere vonatkozó valószínűség számításnak (becslésnek) legyen értelme (adjon használható információt).
Érdekelne, hogy szerinted mennyi az esélye, a valószínűsége, hogy egy random magyar ember akit beoltanak AZ-val vérrögképződésben meghal? Ha nem tudod pontosan, akkor elég ha írsz egy becsült számot. Meg lennék lepve ha ez 50% lenne nálad és ne a 0-hoz tartó 1:2500000-hoz lenne közelebb...
Sobri Jóska
A kérdésednek viszont ezért nincs. Nincs random magyar ember. Ahogy random laptartomány sincs. Ahogy semmire nem mész a pókerben egy "random laptartománnyal", úgy semmire nem mész egy "random ember" esélyeivel sem. Mert a veled szemben ülő játékosnak nem random laptartománya van, és neked, nekem sem random az immunrendszerünk, egészségünk. Hanem valamilyen. Ismerni kell a paramétereit, hogy valamit becsülni lehessen belőle. Namost nem pókerezem, ezért nem ismerem a range-eket sem, nem tudom uniformizálni az eleme(ke)t, így valószínűségeket sem tudok számolni (becsülni). Hiába kenem-vágom a valószínűségszámítást, akkor sem. És virológus sem vagyok, nem tudok az emberekből sem - ha úgy tetszik - "range"-eket kreálni, az immunrendszeri, egészségügyi stb. állapotuk alapján. Sőt, vakcina esetén még azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen lapok vannak a játékban. Pókerben legalább ez utóbbit tudom, így ha megmondod a range-t, abból már tudok számolni. Vakcinánál passz.
Úgyhogy fogalmam sincs. Úgy értem remote dunsztom sincs. Nem tudom, hogy mondjuk egy korábban már véralvadási problémával szembekerült ember milyen rizikót vállal, ha AZ-t szúrat. Azt sem tudom, hogy autoimmunk problémáva bírkózó emberek milyen rizikót vállalnak. Azt feltételezem, hogy jóval - akár nagyságrendekkel is - nagyobbat, mintha az ilyen ember Pfizert / Modernat kapna, aminél nem merült fel lehetséges kapcsolat. De csak feltételezem, az meg laikus esetén annyit is ér. Semmit.
peterk2005
Ez ilyen egyszerű.
több mint 4 éve
szerintem az emberek nem csak azt nézik hogy mennyi az esélye hogy meghalhatnak az oltás után hanem az is megijeszti őket hogy egy olyan folyamat indulhat el a szervezetükben ami legsúlyosabb esetben akár halált is okozhatTudod mi az a folyamat aminek egyenes következménye a halál?
R2D2
| születés |