Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.

telex.hu/koronavirus/2021/04/09/nepszerutlen-az-astrazeneca-a-szputnyikra-is-sokan-huzzak-a-szajukat-a-pfizert-viszont-mindenki-keri-haziorvosok-a-vakcinakrol

Csak egy kis részlet:

“Mint mondta, Astrára azonban még ennél is nehezebb összegyűjteni az embereket, „csak becsülni tudok, de 100 astrás hely betöltéséhez fel kell hívni 200-220 embert. Szputnyiknál 100 helyre körülbelül 120-150 embert. Pfizernél meg lényegében 100 hívásból összejön a 100 hely.”“

Én tényleg nagyon örülök, hogy az a 100-120 ember aki nem megy el, jobban tudja mint az orvos, hogy neki megfelel-e az astra. Tényleg, nem lesz itt baj az eü-vel a vírus után, csak ugyanezeket az embereket kell felvenni, nyilván ha a virológiához értenek akkor a sérvműtét se lesz gond.
MC12
Mas ugy sincs szoval win-win

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Nem értem ezt az ezzel a vakcinaval lehet utazni ezzel meg nem felvetést. Ha lesz valamilyen igazolás hogy be vagy oltva, azon tuti nem fog szerepelni a gyártó. Legalábbis szerintem nem szerepelhet. Az oltási kiskonyvedhez ami szuletesed óta megvan sem férhetnek hozza orvoson kívül más, amiben meg amúgy annyi van írva hogy bcg, baranyhimlo stb gyártó nélkül. Hogyan kérdezik le melyiket kaptad? A haziorvosod birtokában lehet ennek az infonak de ő se adhatja ki a titoktartás miatt.
Én így gondolom. Más?
samu09
Nem hiszem, hogy a vakcina típusa szenzitív adat. Akkor pedig megoldható.
nagylaza
Unióson elvileg rajta lesz mivel vagy oltva
 www.google.hu/amp/s/index.hu/kulfold/2021/04/02/keszul-az-unios-vakcinaigazolvany/amp
kapitnono
Az a gyanúm, hogy ebből is lesz egy kis adok-kapok majd Brüsszelben. Mi - meg az aki még keletről is beszerez - majd nyomjuk, hogy fogadják el azokat is, akik meg nem vettek keletit, majd nyomják, hogy mit adsz ha elfogadom. És majd adunk (ajánlunk) valamit, ami elég.

Ez a most kiállított papír/műanyag bizbasz meg vagy itthonra lesz használatos, vagy majd csíkozunk vele. 😀
peterk2005
Elfogadom, nem fogadom. Kirekesztem, nem rekesztem...
Témákat átölelő kérdés ez! Nem írunk belőle lassan egy körtáncot?
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 393
Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.

telex.hu/koronavirus/2021/04/09/nepszerutlen-az-astrazeneca-a-szputnyikra-is-sokan-huzzak-a-szajukat-a-pfizert-viszont-mindenki-keri-haziorvosok-a-vakcinakrol

Csak egy kis részlet:

“Mint mondta, Astrára azonban még ennél is nehezebb összegyűjteni az embereket, „csak becsülni tudok, de 100 astrás hely betöltéséhez fel kell hívni 200-220 embert. Szputnyiknál 100 helyre körülbelül 120-150 embert. Pfizernél meg lényegében 100 hívásból összejön a 100 hely.”“

Én tényleg nagyon örülök, hogy az a 100-120 ember aki nem megy el, jobban tudja mint az orvos, hogy neki megfelel-e az astra. Tényleg, nem lesz itt baj az eü-vel a vírus után, csak ugyanezeket az embereket kell felvenni, nyilván ha a virológiához értenek akkor a sérvműtét se lesz gond.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem értem ezt az ezzel a vakcinaval lehet utazni ezzel meg nem felvetést. Ha lesz valamilyen igazolás hogy be vagy oltva, azon tuti nem fog szerepelni a gyártó. Legalábbis szerintem nem szerepelhet. Az oltási kiskonyvedhez ami szuletesed óta megvan sem férhetnek hozza orvoson kívül más, amiben meg amúgy annyi van írva hogy bcg, baranyhimlo stb gyártó nélkül. Hogyan kérdezik le melyiket kaptad? A haziorvosod birtokában lehet ennek az infonak de ő se adhatja ki a titoktartás miatt.
Én így gondolom. Más?
samu09
nagylaza
 www.google.hu/amp/s/index.hu/kulfold/2021/04/02/keszul-az-unios-vakcinaigazolvany/amp
kapitnono
Az a gyanúm, hogy ebből is lesz egy kis adok-kapok majd Brüsszelben. Mi - meg az aki még keletről is beszerez - majd nyomjuk, hogy fogadják el azokat is, akik meg nem vettek keletit, majd nyomják, hogy mit adsz ha elfogadom. És majd adunk (ajánlunk) valamit, ami elég.

Ez a most kiállított papír/műanyag bizbasz meg vagy itthonra lesz használatos, vagy majd csíkozunk vele. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 258 — Vikings fan
Jippijéé, hétfőn szputnyik.
Tényleg nem lehet inni utána alkoholt?
Még jó hogy nincs szezon. Illetve ez ettől függetelen nálam sajnos.
Tactful Cactus
Csak közben nem lehet. Előtt és utána javallott!
nagylaza
vodkát ubival
briareos
Én így gondolom. Más?
samu09
nagylaza
Orvosi aktámban van szóval szenzitiv.
Más kérdés, hogy ha csak azzal utazhatsz
úgyis kiadod.
Németeknél van orosz vakcina rendelés innentől kezdve azzal biztos nem lesz gond a EUs utazás.
USA más kérdés.
Toca
Tényleg nem értem. Ha maga az oltás ténye nem szenzitív, akkor a fajtája miért lenne az?
nagylaza
Igazából az oltas ténye is az, sőt az is, hogy jelentkeztél-e rá.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
Tactful Cactus
nagylaza
vodkát ubival
briareos
Én így gondolom. Más?
samu09
nagylaza
úgyis kiadod.
Németeknél van orosz vakcina rendelés innentől kezdve azzal biztos nem lesz gond a EUs utazás.
USA más kérdés.
Toca
Tényleg nem értem. Ha maga az oltás ténye nem szenzitív, akkor a fajtája miért lenne az?
több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 143 — WHO DAT!!!!
Én így gondolom. Más?
samu09
nagylaza

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 258 — Vikings fan
Én így gondolom. Más?
samu09
nagylaza
úgyis kiadod.
USA más kérdés.
több mint 4 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 384
Tactful Cactus
nagylaza
vodkát ubival
briareos
Ja ja bárhol felütsz egy Csehov, Dosztojevszkij könyvet ez megy.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 4 éve
Én így gondolom. Más?
samu09
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Tactful Cactus
nagylaza
vodkát ubival

több mint 4 éve
Tactful Cactus
Csak közben nem lehet. Előtte és utána javallott!

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 541 — I like the Texans, I like who we are
Én így gondolom. Más?
több mint 4 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 384

Szerkesztette: Tactful Cactus

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 4 éve
Ez a Favipiravir mire is jó pontosan?
Szokol
Nincs gugli az interneteden?😊
A favipiravir hatóanyagú gyógyszer gátolja a vírusok szaporodását, a tapasztalatok szerint a koronavírus fertőzések kezdetén hatékony.
 www.pharmindex-online.hu/koronavirus/hirek-cikkek/haziorvosok-is-felirhatjak-a
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 027
Csak engem nem hivtak meg egyaltalan oltas miatt, aki amugy tobb honapja regisztralt, es kronikus betegsege is van? 😀

Lassan a teljes ismerosi koromtol hallom, akiknek a nagyja teljesen egeszseges, alapbetegsegrol nem tud, es ok megkaptak vagy mehetnek.

Turelmesen varok, de azert latom, hogy korulottem lassan mindenkit oltanak.
Stez
Hány éves vagy, (ha nem titok)? Lehet, hogy nagy a körzete az orvosodnak és még sokan vannak előtted a listán. Egy telefont azért megér, hátha csak elkeveredett a papírod.....
csi77
32. Az orvos raadasul ismer egyeb csaladi protekcio altal.

Mondjuk azt mondjak. Solymaron lassabban mennek a dolgok, de kitoltendo papirt mar kaptam szerintem legalabb ket honapja, hogy hamarosan sorra kerulok. A csaladban volt tobb covidos is, de engem nem jelenthettek le, pozitiv tesztem nem volt, ugyhogy erre sem tudok gondolni.

Mas kerdes, hogy egyre inkabb ugy vagyok vele, hogy megvarom, amig ha azt kerek, Pfizerrel is beolthatnak, egy szoval, valaszthatok.
Stez
Én kb. második napon regisztráltam, komoly kórtörténettel, autoimmun betegként, 32 évesen és nekem sem szóltak még.

Lassan már nekem is minden ismerősöm megkapja, mindenféle, az enyémnél jelentősen kisebb bajokkal.

Hétfőn megpróbálok beszélni a háziorvosommal, hogy miafasz van. Eddig türelmes voltam, de már nem igazán vagyok.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 465 — The Mathematician
Szokol
elvileg a tünetek enyhítésére

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 581 — Whoops, looks like something went wrong.
jah egyébként csak úgy tesztelnek (covidos beteg után), hogy azt hazudtuk, hogy lázas vagyok köhögök és náthás vagyok
(nem vagyok amúgy teljesen jól, de azért ilyen tüneteim nincsenek)
NB2
A nehany eve stroke-on atesett, magas vernyomasos es cukorbeteg edesapamhoz ki sem akarta kuldeni a mentoszolgalatos telefonos holgy a mentot, mert hogy hat covidos, termeszetes, hogy szarul van. Ugy kellett elkezdenem veszekedni vele a telefonba, hogy en marpedig azt szeretnem, hogy a mento kijojjon, mert total rosszul van.

Azt is ugy, hogy egyebkent en is mar mondtam mindent, nehezlegzest, etc. Egyszeruen nem voltak hajlandoak semmit sem csinalni egy ideig.

Sosem felejtem azt a telefonbeszelgetest. Uj munkahelyen, az elso napon, a kezdes elott fel oraval.

több mint 4 éve
 www.pcguru.hu/hirek/hamarosan-ujra-mehetunk-moziba/61958

érdekes lesz ez a védettségi papírral mozizás ...
Negritis
Mire gondolsz? Szeritnem ez annyi lesz pont, mint ahogy ellenőrzik, hogy a 18 alatti bemegy e a filmre. Egy darabig nyilván szigorúan veszik aztán tessék lássék.

Szerkesztette: MC12

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 465 — The Mathematician
 www.pcguru.hu/hirek/hamarosan-ujra-mehetunk-moziba/61958

érdekes lesz ez a védettségi papírral mozizás ...

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 581 — Whoops, looks like something went wrong.
Csak engem nem hivtak meg egyaltalan oltas miatt, aki amugy tobb honapja regisztralt, es kronikus betegsege is van? 😀

Lassan a teljes ismerosi koromtol hallom, akiknek a nagyja teljesen egeszseges, alapbetegsegrol nem tud, es ok megkaptak vagy mehetnek.

Turelmesen varok, de azert latom, hogy korulottem lassan mindenkit oltanak.
Stez
Hány éves vagy, (ha nem titok)? Lehet, hogy nagy a körzete az orvosodnak és még sokan vannak előtted a listán. Egy telefont azért megér, hátha csak elkeveredett a papírod.....
csi77
32. Az orvos raadasul ismer egyeb csaladi protekcio altal.

Mondjuk azt mondjak. Solymaron lassabban mennek a dolgok, de kitoltendo papirt mar kaptam szerintem legalabb ket honapja, hogy hamarosan sorra kerulok. A csaladban volt tobb covidos is, de engem nem jelenthettek le, pozitiv tesztem nem volt, ugyhogy erre sem tudok gondolni.

Mas kerdes, hogy egyre inkabb ugy vagyok vele, hogy megvarom, amig ha azt kerek, Pfizerrel is beolthatnak, egy szoval, valaszthatok.

több mint 4 éve
Nem nem, mindenki okos. Az a 7 ember nyilván végzett virologus/immunologus volt és alapos megfontolás, több hónapnyi elemzés és tudományos folyóiratok olvasása után hozott egy alapos, mindenre kiterjedő döntést. A háziorvosok meg az asszisztensek pedig szintén tök hülyék, és szándékosan akarják olyan vakcinával oltani az embereket aki nem jó nekik - nem túl elegáns gondolat. Csak azért mert neked van egy kifejezetten egyedi és rohadt ritka példád. MC12
Azzal a rohadt ritka példával arra utaltam, hogy ott ülve a váróban, te pontosan annyit tudtál azokról a felhívottakról, mint amennyit szerinted ők tudnak immunológiából. Semmit. De volt határozott véleményed az alapján a semmi tudás alapján. Hát annak a hétnek aki visszamondta, annak is pontosan így volt határozott véleménye .... feltéve, hogy igaz a feltételezésed, és a clickbait miatt visszakoztak. Ha nem azért, akkor te kevesebb tudásból következtettél, mint ők.
peterk2005
Értem, tehát egy faluban a kórtörténet
Pontos ismeretével fehivtak 9 embert akiknek az orvos véleménye szerint beadható a vakcina. Ezekből az emberekből 7 nemet mondott, mert ők jobban tudják hogy rájuk milyen hatással lesz az astra mint az orvosuk. Ez egy abszolút életszerű dolog.
Te szereted a statisztikát, mekkora vajon az esélye annak, hogy:
- az orvos szándékosan hív fel olyanokat akiknek nem adható az astra MC12
Az unokaöcsém esetében 100%. A többinél nem tudom. És nem én állítottam valamit arról a 7-ről, hanem te. Mégpedig azt, hogy a clickbait cikkek miatt mondták vissza.

VIsszakérdezek: mekkora az esélye, hogy egy faluban, random felhívott 9 emberből 7 online clickbait cikkeket olvas?
peterk2005
93.7% +- 3.3%. Kb. 😉

több mint 4 éve
Ez a másik nagy kedvencem, hogy azért nem köll az orosz mert nem lehet menni #kicsimmelolaszban. Bazdmeg, valszeg egy nyárról beszélgetünk tele olyan lehetőségekkel, mint a balaton, a tisza tó vagy akármi. Persze ott nem olyan menő hashtagelni, megértem. Ennyi arcvesztésért cserébe viszont sokkal nagyobb sansza van, hogy nem döglik bele a vírusba. Persze valószínűleg 2 hónap múlva mindenki azt szúrat amit akar, 2 hónappal több lehetőség, hogy koronás legyen valaki annak a következményeivel együtt. Nem igazán értem mit kell ezen mérlegelni.
peach
Számtalan egyéni körülmény és megfontolás létezhet. Én pl. a járvány miatt nem tervezem, hogy idén külföldre utazom. Másoknak viszont családtagjaik élnek kint, vagy a munkájuk miatt lenne jó utazniuk. Nem feltétlenül mindenki csak nyaralgatni akar.
nagylaza
Lemaradtam valamiről vagy eddig is nem kénye-kedve szerint tudott mindenki "ülzleti utazni", rokont látogatni aki akart?
peach
Pillanatnyilag nincs biztos tudásunk arról, hogy lesz-e uniós oltási igazolás, abban pedig mi fog szerepelni. Annak viszont nagy a valószínűsége, hogy az EMA által engedélyezett oltásokkal simán lehet utazni. A többi vakcina esetében ez még erősen kétséges.
nagylaza
Vagyis szerinted nem fogják beengedni Európába a Kínában kínaival beoltott kínaiakat?
Sobri Jóska
A korrekt válasz a részemről: nem tudom. Ha kormányunkon múlik, akkor mindenki itt fog tolongani, aki az EU-tól keletre van.
több mint 4 éve
Ez a másik nagy kedvencem, hogy azért nem köll az orosz mert nem lehet menni #kicsimmelolaszban. Bazdmeg, valszeg egy nyárról beszélgetünk tele olyan lehetőségekkel, mint a balaton, a tisza tó vagy akármi. Persze ott nem olyan menő hashtagelni, megértem. Ennyi arcvesztésért cserébe viszont sokkal nagyobb sansza van, hogy nem döglik bele a vírusba. Persze valószínűleg 2 hónap múlva mindenki azt szúrat amit akar, 2 hónappal több lehetőség, hogy koronás legyen valaki annak a következményeivel együtt. Nem igazán értem mit kell ezen mérlegelni.
peach
Számtalan egyéni körülmény és megfontolás létezhet. Én pl. a járvány miatt nem tervezem, hogy idén külföldre utazom. Másoknak viszont családtagjaik élnek kint, vagy a munkájuk miatt lenne jó utazniuk. Nem feltétlenül mindenki csak nyaralgatni akar.
nagylaza
Lemaradtam valamiről vagy eddig is nem kénye-kedve szerint tudott mindenki "ülzleti utazni", rokont látogatni aki akart?
peach
Pillanatnyilag nincs biztos tudásunk arról, hogy lesz-e uniós oltási igazolás, abban pedig mi fog szerepelni. Annak viszont nagy a valószínűsége, hogy az EMA által engedélyezett oltásokkal simán lehet utazni. A többi vakcina esetében ez még erősen kétséges.
nagylaza
Persze, erősen kérdéses egy orosz vagy kínai turista tömeg 'integrálása' saját országod turizmusába, mikor az EU harmada ebből él, a déli elmaradott területek fő bevételi forrása. Meg mégiscsak az EU-ról beszélünk, ahol az EMA ajánlja az AZ-t, de a tagállami gyógyszerhatóság nem, de azért bízz az oltásokban! Az oltási igazolás kérdése nem kérdés, mivel az EU-ról van szó, ha szólnak nekik, hogy ugorj! egyetlen kérdést fognak feltenni, milyen magasra? Nevetséges, hogy 1001 kérdésben visszakoztak, de majd épp az EU-ba történő belépés esetén fognak erőt mutatni Kínával meg az oroszokkal szemben! Majd ha a pina kerepel.
VanillaSky
Kinek kell szólnia, hogy az EU ugorjon? Kínának és az oroszoknak egyszerre? Vagy elég, ha csak az egyik? Mindegy, hogy melyik?