Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
trump esetében el is hiszem, de ugye az usa és már nem is ő vanAkkor könyveljük el, hogy a tagországok döntéshozói a médiából tájékozódnak...hmmmTalán ezért?Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?
telex.hu/koronavirus/2021/04/09/nepszerutlen-az-astrazeneca-a-szputnyikra-is-sokan-huzzak-a-szajukat-a-pfizert-viszont-mindenki-keri-haziorvosok-a-vakcinakrol
Csak egy kis részlet:
“Mint mondta, Astrára azonban még ennél is nehezebb összegyűjteni az embereket, „csak becsülni tudok, de 100 astrás hely betöltéséhez fel kell hívni 200-220 embert. Szputnyiknál 100 helyre körülbelül 120-150 embert. Pfizernél meg lényegében 100 hívásból összejön a 100 hely.”“
Én tényleg nagyon örülök, hogy az a 100-120 ember aki nem megy el, jobban tudja mint az orvos, hogy neki megfelel-e az astra. Tényleg, nem lesz itt baj az eü-vel a vírus után, csak ugyanezeket az embereket kell felvenni, nyilván ha a virológiához értenek akkor a sérvműtét se lesz gond.
MC12
A média tényszerűen beszámolt erről, mert ez a dolga.
Jughead
Egyetlen agyi vérrögképződéses esetet sem tárt fel az AstraZeneca- és a Pfizer-vakcina vizsgálata
www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26769/egyetlen-agyi-verrogkepzodeses-esetet-sem-tart-fel-az-astrazeneca-es-a-pfizer-vakcina-vizsgalata
Charlie Firpo
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
ez alatt is elszomorítóak a kommentek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Akkor könyveljük el, hogy a tagországok döntéshozói a médiából tájékozódnak...hmmmTalán ezért?Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?
telex.hu/koronavirus/2021/04/09/nepszerutlen-az-astrazeneca-a-szputnyikra-is-sokan-huzzak-a-szajukat-a-pfizert-viszont-mindenki-keri-haziorvosok-a-vakcinakrol
Csak egy kis részlet:
“Mint mondta, Astrára azonban még ennél is nehezebb összegyűjteni az embereket, „csak becsülni tudok, de 100 astrás hely betöltéséhez fel kell hívni 200-220 embert. Szputnyiknál 100 helyre körülbelül 120-150 embert. Pfizernél meg lényegében 100 hívásból összejön a 100 hely.”“
Én tényleg nagyon örülök, hogy az a 100-120 ember aki nem megy el, jobban tudja mint az orvos, hogy neki megfelel-e az astra. Tényleg, nem lesz itt baj az eü-vel a vírus után, csak ugyanezeket az embereket kell felvenni, nyilván ha a virológiához értenek akkor a sérvműtét se lesz gond.
MC12
Jughead
Egyetlen agyi vérrögképződéses esetet sem tárt fel az AstraZeneca- és a Pfizer-vakcina vizsgálata
www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26769/egyetlen-agyi-verrogkepzodeses-esetet-sem-tart-fel-az-astrazeneca-es-a-pfizer-vakcina-vizsgalata
Charlie Firpo
több mint 4 éve
Egy héttel később:Talán ezért?Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?
Csak egy kis részlet:
MC12
Jughead
Charlie Firpo
"Most már hivatalos, hogy van összefüggés az AstraZeneca-oltás és a vérrögök között."
www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/astrazeneca-okozhat-verrogot-megis-ajanljak/l653d87
No?
több mint 4 éve
Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Jó a cikk egyébként, engem is érdekel, hogy ki miért utasít és fogad el egy-egy vakcinát.
Csak egy kis részlet:
MC12
Sajnálom amúgy az orvosokat, mert tényleg nem ezzel kellene basztatni őket.
Kellett volna egy sima Excel, mi jó és mi nem és akkor gyorsan mehetne a telefon, nem lenne elutasítás egy darab sem. Akinek meg nem jó, csak a Pfizer, az vár az életkorának megfelelően.
Mondjuk azokat a csoportokat, akiket előre vesznek, pl a MVM dolgozók, BKK, tanárok esetleg, simán lehetett volna egy Astra is, ha úgyis hamarabb kapják, mint eredetileg kapták volna....
De ez nagyon tetszik:
Jön – mondjuk – egy vasutas, és azt mondja, hogy doktor úr, ne haragudjon, de Pfizerrel oltják a stratégiai ágazatokban dolgozókat, a minisztériumi dolgozókat, a tanárokat, az egészségügyi dolgozókat, a kismamákat stb., nekem miért nem az jár? És erre nehéz mit mondani.”
több mint 4 éve
Talán ezért?Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?
Csak egy kis részlet:
MC12
Jughead
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Ezek a kérdések hogy jönnek ide? Azt kérdeztem, hogy miért a média a hibás a hisztiért? Azért kérdeztem, mert ők csak beszámoltak arról, hogy az országok leállították az oltást.Az az állam, amelyik megakadályozta a területén gyártott AZ vakcinák kivitelét. Nem oltunk, de nem is vihetik ki.Úgy rémlik az olasz kormány állította le az első adagot, és utána több állam is, de nem emlékszem pontosan.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
Az EMA-tól nem, az AstraZenecatól nem, a saját adataikból nem.
Úgy is kérdezhetem: miért állította le Dánia az oltást az AZ-val? Szerinted?
Sobri Jóska
Jughead
De ez nem válasz arra, hogy milyen infók alapján tették.
Honnan tudják jobban, mint az EMA vagy a gyártó?
Az a mondás, hogy a nyugati vakcinák transzparensek.
Mit láttak meg a politikusok, amit a szakemberek nem?
Vagy ez politikai döntés volt talán?
Miért állította le szerinted az EU többsége az oltást az AZ-vel?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
No, nézzük azt a tényszerű beszámolást:Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?
Csak egy kis részlet:
MC12
Jughead
Cím:
"Újabb gyanús haláleseteket jelentettek AstraZeneca-oltások után"
Cikkben:
"Az összefüggést ugyanakkor még nem tisztázták véglegesen, a halál pontos okát boncolással állapítják majd meg"
Cím:
"Haláleset miatt felfüggesztették, most az időseknek is ajánlják az AstraZenecát az osztrákok"
Cikkben:
"Az osztrák kormány döntést hozott arról, hogy a 65 év felettiek, illetve a krónikus betegek esetében is biztonságos az oltóanyag használata."
Cím:
"Meghalt egy 38 éves szlovák nő, akit AstraZenecával oltottak be"
Cikkben:
"Az oltás és a haláleset között közvetlen összefüggést nem állapítottak meg."
És ugyanez tucatjával. Mert pontosan tudja az író, hogy az emberek 80%-a a címig jut el és a lead-ig, a fentebbi mondatok pedig már jó mélyen, a cikkekben vannak.
Ezért például nem kéne olyat írni a címben, hogy meghalt egy szlovák nő, akit AZ-val oltottak, amikor a cikkben leírja utána, hogy nincs bizonytíva az összfüggés. Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, hogy a média felelőssége miért óriási. És aki ezt bagetelizálja, annak lenne egy eladó hidam.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Mert agyhalottak.Szerinted?Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
Sobri Jóska
peterk2005
több mint 4 éve
Az az állam, amelyik megakadályozta a területén gyártott AZ vakcinák kivitelét. Nem oltunk, de nem is vihetik ki.Úgy rémlik az olasz kormány állította le az első adagot, és utána több állam is, de nem emlékszem pontosan.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
De ez nem válasz arra, hogy milyen infók alapján tették.
Honnan tudják jobban, mint az EMA vagy a gyártó?
Az a mondás, hogy a nyugati vakcinák transzparensek.
Mit láttak meg a politikusok, amit a szakemberek nem?
Vagy ez politikai döntés volt talán?
Miért állította le szerinted az EU többsége az oltást az AZ-vel?
több mint 4 éve
Megkérdeztem a háziorvosomat és a munkatársát, mit tudnak a vakcinákról. Azt mondták, kábé annyit, amennyit én. Köszcsi.Decemberben nem gondoltam volna, hogy április elején az is a vírus-szkeptikus barom táborba lesz majd sorolva, aki öt lehetséges vakcinából kettőt vagy hármat nem preferál, de a többiért bármikor beáll azonnal a sorba.Gődényéknek is vannak érveik, Konoknak is van, meg minden egyes vírusszkeptikus baromnak, aki szerint nincs vírus, nem kell maszk, nem kell oltás, NORMÁLIS ÉLET kell, semmi más.
peterk2005
Mitől másabb az, mitől kevésbbé barom, aki okosabbnak hiszi magát az orvosoknál, akik beoltják 5 féle vakcinával, amiből szerinte csak 2-3 a jó? Aki jobban tudja, hogy a kínai, az orosz, az AZ szar, mint a szakhatóság, az orvos?
A Johnson&Johnsonnál is kialakulhat trombózis, mai cikkben olvastam.
Idővel lesz a Pfizernél is ilyen egy a millióból probléma. Akkor majd kotyvaszt magának a barom otthon valami tutit a nosaltyról leszedett covid-vakcina recept alapján?
Hatból négy szar lenne, és csak kettő jó?
És azt te jobban tudod, mint azok, akik orvosok és oltanak?
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Elsőként (emlékeim szerint) pár német kórházban álltak le vele.Úgy rémlik az olasz kormány állította le az első adagot, és utána több állam is, de nem emlékszem pontosan.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
Sobri Jóska
Jughead
több mint 4 éve
Decemberben nem gondoltam volna, hogy április elején az is a vírus-szkeptikus barom táborba lesz majd sorolva, aki öt lehetséges vakcinából kettőt vagy hármat nem preferál, de a többiért bármikor beáll azonnal a sorba.Gődényéknek is vannak érveik, Konoknak is van, meg minden egyes vírusszkeptikus baromnak, aki szerint nincs vírus, nem kell maszk, nem kell oltás, NORMÁLIS ÉLET kell, semmi más.
peterk2005
Mitől másabb az, mitől kevésbbé barom, aki okosabbnak hiszi magát az orvosoknál, akik beoltják 5 féle vakcinával, amiből szerinte csak 2-3 a jó? Aki jobban tudja, hogy a kínai, az orosz, az AZ szar, mint a szakhatóság, az orvos?
A Johnson&Johnsonnál is kialakulhat trombózis, mai cikkben olvastam.
Idővel lesz a Pfizernél is ilyen egy a millióból probléma. Akkor majd kotyvaszt magának a barom otthon valami tutit a nosaltyról leszedett covid-vakcina recept alapján?
Hatból négy szar lenne, és csak kettő jó?
És azt te jobban tudod, mint azok, akik orvosok és oltanak?
több mint 4 éve
Helyette?Jippijéé, hétfőn szputnyik.Csak közben nem lehet. Előtte és utána javallott!
Tényleg nem lehet inni utána alkoholt?
Még jó hogy nincs szezon. Illetve ez ettől függetelen nálam sajnos.
Tactful Cactus
nagylaza
😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Szerinted?Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Úgy rémlik az olasz kormány állította le az első adagot, és utána több állam is, de nem emlékszem pontosan.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ebben a sztoriban a "felelős" az utolsó szó, ami eszembe jut.Illetve lehet, hogy már kaphatott volna oltást hetekkel ezelőtt, mégiscsak nagymama, tuti nem 30-40 éves, de a kínai és az orosz az a geci Orbán, az astra az a trombózisveszély miatt nem kellett neki, dehát mi baja lehet, tud ő várni türelmesen, felelősen.Minapi történet: megszületik a gyerek, jön a nagymama vidékről látogatóba (az öreg Atyaúristen és a Müller Cecíliával kombinált Godzilla se tudná visszatartani). El van ájulva a gyönyörűségtől, „arany bogaram, utyuliputyuli, meg kell zabálni”. Csupán elfelejtette előtte közölni, hogy a környékén mindenki koronavírusos, de nem csak a környékén, hanem ő maga is covidos, és egész komoly tüneteket produkál.Hát élni kell, na.
Na, ha ilyet hallok, előjön belőlem az állat.
nagylaza
warr_b
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?Honnan vette az EU többsége az ehhez a döntéshez szükséges infókat?
Jughead
több mint 4 éve
Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Őszintén kívánom (még egyszer: őszintén kívánom), hogy egy év múlva ezt a postodat te dughasd a mi - meg a német, spanyol, francia, dán, angol orvos szakma - orra alá és ne a te orrod alá dugja valaki más.
Csak egy kis részlet:
MC12
Decemberben nem gondoltam volna, hogy április elején az is a vírus-szkeptikus barom táborba lesz majd sorolva, aki öt lehetséges vakcinából kettőt vagy hármat nem preferál, de a többiért bármikor beáll azonnal a sorba.
Egyébként ezek a számok nem is tragikusak. Eddig nagyjából annyi Pfizer+Moderna jött be, mint AZ+Szputnyik (kicsit több is). Ha az AZ felét utasítják vissza, a Szputnyikot 3-ból 1 ember, az azt jelenti, hogy átlagosan 420-440 hívással be lehet adni 300 vakcinát. Azaz négyből három hívás eredményes. Ez kifejezetten jó arány jelenleg, ezzel bőven lehet tolni az oltásokat. Én ha nem hallom ezeket a számokat, akkor azt tippeltem volna, hogy ennél visszautasítás nélkül se jobb az arány, egyszerűen azért, mert nem érnek rá, rossz valami adat, stb.
Nem azokkal van a gond, akik regisztráltak, és válogatnak. Ők oltatni akarnak, csak nem akármivel. Ezek pár héten belül be lesznek oltva így is meg úgy is. A gond akkor lesz, ha jönnek a valódi szkeptikusok. Akkor lesz az a hívási arány még 10-ből 1 is. Pedig akkor már bármit lehet majd választani.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
De ez nem a felelőskeresésről szól, hanem az adott emberekről, akik bár megtehetnék, de nem oltakoznak.Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Ez a click-bait média gyalázás és okolás annyira gyerekes.
Csak egy kis részlet:
MC12
Eddig is fos halom voltak és a jövőben is azok lesznek.
Őszintén az egész média piacot uralja a Fidesz, ha el akarja juttatni az üzenetet a médiában minden emberhez, hogy az Astra nem veszélyes megoldhatnák.
Ezzel nem arra utalok, hogy ők a hibásak, csak hogy megtehetnék ha akarnák.
Arról se a clickbait média tehet, hogy több ország betiltotta valamilyen vagy teljes használatát.
Megjegyzem a nagy oltasellenesség legnagyobb élharcosa korábban a Fidesz volt és a híveik nem annyira felejtik ám ezt el, ha egyszer beléjük programozták.
Emellett az emberek nálunk nem szeretnek oltakozni, ha minimális negatív dolgot mondasz nekik ugrani fognak rá.
Ezt az egészet nem a click-bait médiára kell fogni, ők is hozzáteszik a magukét, de itt azért más szereplőknek sokkal nagyobb a felelősége.
Toca
És valami kurva jó érvük mindig lesz rá.
Olyan jó, hogy ez kínai, az orosz, amaz meg vagy megöl, vagy nem, fifty-fifty...
több mint 4 éve
Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Miért a média hibás azért, hogy az EU többsége leállította az AZ-t a vérrögképződés miatt?
Csak egy kis részlet:
MC12
több mint 4 éve
Illetve lehet, hogy már kaphatott volna oltást hetekkel ezelőtt, mégiscsak nagymama, tuti nem 30-40 éves, de a kínai és az orosz az a geci Orbán, az astra az a trombózisveszély miatt nem kellett neki, dehát mi baja lehet, tud ő várni türelmesen, felelősen.Minapi történet: megszületik a gyerek, jön a nagymama vidékről látogatóba (az öreg Atyaúristen és a Müller Cecíliával kombinált Godzilla se tudná visszatartani). El van ájulva a gyönyörűségtől, „arany bogaram, utyuliputyuli, meg kell zabálni”. Csupán elfelejtette előtte közölni, hogy a környékén mindenki koronavírusos, de nem csak a környékén, hanem ő maga is covidos, és egész komoly tüneteket produkál.Hát élni kell, na.
nagylaza
warr_b
több mint 4 éve
Érdemes a Telex cikket elolvasni, hogy milyen jó, hogy ennyi hozzáértő ember van, aki ugye nem a clickbait médiából tájékozódik hanem megfontoltan és hozzáértően dönt.Ez a click-bait média gyalázás és okolás annyira gyerekes.
Csak egy kis részlet:
MC12
Eddig is fos halom voltak és a jövőben is azok lesznek.
Őszintén az egész média piacot uralja a Fidesz, ha el akarja juttatni az üzenetet a médiában minden emberhez, hogy az Astra nem veszélyes megoldhatnák.
Ezzel nem arra utalok, hogy ők a hibásak, csak hogy megtehetnék ha akarnák.
Arról se a clickbait média tehet, hogy több ország betiltotta valamilyen vagy teljes használatát.
Megjegyzem a nagy oltasellenesség legnagyobb élharcosa korábban a Fidesz volt és a híveik nem annyira felejtik ám ezt el, ha egyszer beléjük programozták.
Emellett az emberek nálunk nem szeretnek oltakozni, ha minimális negatív dolgot mondasz nekik ugrani fognak rá.
Ezt az egészet nem a click-bait médiára kell fogni, ők is hozzáteszik a magukét, de itt azért más szereplőknek sokkal nagyobb a felelősége.
több mint 4 éve
Minapi történet: megszületik a gyerek, jön a nagymama vidékről látogatóba (az öreg Atyaúristen és a Müller Cecíliával kombinált Godzilla se tudná visszatartani). El van ájulva a gyönyörűségtől, „arany bogaram, utyuliputyuli, meg kell zabálni”. Csupán elfelejtette előtte közölni, hogy a környékén mindenki koronavírusos, de nem csak a környékén, hanem ő maga is covidos, és egész komoly tüneteket produkál.Hát élni kell, na.
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Minapi történet: megszületik a gyerek, jön a nagymama vidékről látogatóba (az öreg Atyaúristen és a Müller Cecíliával kombinált Godzilla se tudná visszatartani). El van ájulva a gyönyörűségtől, „arany bogaram, utyuliputyuli, meg kell zabálni”. Csupán elfelejtette előtte közölni, hogy a környékén mindenki koronavírusos, de nem csak a környékén, hanem ő maga is covidos, és egész komoly tüneteket produkál.Na, ha ilyet hallok, előjön belőlem az állat.