Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Nem az lehet, hogy a közig, ig szolg, rendőri állománynak adott Pfizer, AZ és Szputnyikot majd egyszerre jelentik be?AZ egészségügyese és az idősotthonok esetén folyamatosan jöttek az adatok, és voltak már kisebb ilyen-olyan beoltott csoportok rajtatok kívül is, én nem vettem észre még kiugró napot. Illetve egyetlen egy nap volt, de az szerintem egy három napos felfutás csúcsa lehetett, mert 70-80-90 így jöttek. Valamit akkor meglódítottak nagyon, aztán leálhatott. (Azt hiszem utána jott a 80 ezer sms beállás).
Fogalmam sincs, h bekerültünk-e a civil statba, de sejtésem szerint nem, minket pl totál szeparáltan oltottak a civilektől és a bírókat is.
Willie Parker
Ettől persze még lehet, de szerintem jelenleg minden létező darabot beírnak ami csak be lett oltva, lehet, hogy olyant is ami majd holnap fog, mert ez kb. most a number one propaganda üzenet. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nem az lehet, hogy a közig, ig szolg, rendőri állománynak adott Pfizer, AZ és Szputnyikot majd egyszerre jelentik be?De, aki a döntés előtt kapta, annak a második adagja félre van téve. Aki utána kapja azé nincs félretéve.Sobri JóskaMárcius elsején született meg a döntés. A pfizer holnap kifut a 3 hétből, egy napnyi adag maximum néhány ezret jelent. Az astra-t eredetileg 4 hétre adták, abból még 1 hét van, az is néhány ezer lehet, mert abból keveset szúrtunk előtte. A szputynikot is három hétre adják, abból is 1 nap van. Pár ezer lehet félretéve maximum, már csak azért is, mert a szputnyiknál az első és második különbözik, és az utóbbi szállítmány(ok) második adagja még be sem érkezett ((302 ezer első adag és 120 ezer körüli második adag jött eddig - hivatalos korona oldal szerint). A moderna mennyisége elenyésző.
És a kínai. Annál sincs elcsúsztatás, azt 4 hétre adják. Eddig 550 ezer vakcina érkezett, és éppen 1 hónapja (feb 20) kezdték oltani. Ha félre is rakták minden másodikat, akkor is 550 ezer elsőnek egy hónap alatt már beoltva kell lennie, ha nem az oltópont a szűk keresztmettszet. A másodikakat pár napja kezdték, tegyük fel abból még majdnem mind megvan.
Ezek alapján 550 ezer kínai (ha minden másodikat elrakták) plusz a többiből ezért vagy azért típusonként néhány ezer lehet az elrakott mennyiség. Mondjuk összesen hatszázezer. És 1,1-1.2 millió nincs beadva. Nem jön ki a matek, van fél millió különbség minimum. Úgyhogy vagy fél millióval "le vagyunk maradva", ennyi beadható lenne, de mégicsak szűk a keresztmettszet, vagy pedig a másik eshetőség, hogy a kínai annyira nem megy, hogy abból az első adagokból is kevés fogyott, és az teszi ki a fennmaradó 1.1-1.2 milió zömét. (Megvan a nagy része még.)
peterk2005
Fogalmam sincs, h bekerültünk-e a civil statba, de sejtésem szerint nem, minket pl totál szeparáltan oltottak a civilektől és a bírókat is.
több mint 4 éve
De, aki a döntés előtt kapta, annak a második adagja félre van téve. Aki utána kapja azé nincs félretéve.Sobri JóskaMárcius elsején született meg a döntés. A pfizer holnap kifut a 3 hétből, egy napnyi adag maximum néhány ezret jelent. Az astra-t eredetileg 4 hétre adták, abból még 1 hét van, az is néhány ezer lehet, mert abból keveset szúrtunk előtte. A szputynikot is három hétre adják, azt nem csúsztatjuk. De ha adták rendesen, akkor minimális lehet belőle félretéve, mert annál a két adag különbözik, és a második adagok 2/3-a be sem jött még (eddig 302 ezer első adag és 120 ezer körüli második adag jött). Feb 20 körül kezdték oltani, ha beadták az első 100 ezret még februárban (gondolom igen), akkor azóta a másodikak zömét is be kellett már. A moderna mennyisége elenyésző.
És a kínai. Annál sincs elcsúsztatás, azt 4 hétre adják. Eddig 550 ezer vakcina érkezett, és éppen 1 hónapja (feb 20) kezdték oltani. Ha félre is rakták minden másodikat, akkor is 550 ezer elsőnek egy hónap alatt már beoltva kell lennie, ha nem az oltópont a szűk keresztmettszet. A másodikakat pár napja kezdték, tegyük fel abból még majdnem mind megvan.
Ezek alapján 550 ezer kínai (ha minden másodikat elrakták) plusz a többiből ezért vagy azért típusonként néhány ezer lehet az elrakott mennyiség. Mondjuk összesen hatszázezer. Az első adagok zömének, ha tényleg ütemesen adják, nem várnak, nem az oltópont a szűk keresztmettszet, akkor be kell lennie adva már. Raktáron van 1,1-1.2 millió vakcina, tartakélolva van kb. 600 ezer, és van mondjuk néhány tízezer, legyen ötvenezer ami még az elsőkből éppen beadásra vár. Nem jön ki a matek. Van fél millió különbség minimum. Úgyhogy vagy fél millióval le vagyunk mégiscsak maradva, mégicsak szűk az oltóponti keresztmettszet, vagy pedig a kínai annyira nem megy, hogy abból az első adagokból is kevés fogyott, és az teszi ki a fennmaradó 1.1-1.2 milió zömét. (Megvan a nagy része még.) A harmadik eshetőség a mutyi. Azért nincs beadva ennyi, mert mutyiznak vele alsóbb szinteken. Negyedik verziót nem látok.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Egészen pontosan már döntés után is teszünk félre, ahogy Vitya említette 1 hete.De, aki a döntés előtt kapta, annak a második adagja félre van téve. Aki utána kapja azé nincs félretéve.nem, és elvileg már nem teszünk félreIgen, a félretett második adagok.elvileg most is 1m+ vakcina nincs beadva ...Most lehet pár hónapig kevés a vakcina, sok az oltakozni vágyó, de szerintem nyárra a regisztráltak be lesznek oltva, és akkor lesz az a szakasz, hogy a vakcina továbbra is ömlik befele, míg felvenni az oltást alig akarják. Na akkor lesz kb. a "mit szeretne, van 6 féle, mikor felelne meg?" időszaka. Addig csak kibírod, nem?fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
úgy látszik, nem kell a népeknek. slowmotion
Kezdek arra pontra jutni, olvasva a rengeteg asztal alóli esetet, hogy én is eleresztek néhány telefont. A gyomrom fordul fel tőle, hogy ilyent kell csinálni, különben a lúzerek közé kerülhetek, akik (indokolatlanul) a végére maradnak.
Lehet itt "senkit nem hagyunk az út szélén"-ezni, de ez a szerencsétlen ország úgy az árok szélén hagy, ha nem "telefonálsz", mint a pinty. Balkániak vagyunk a lelkünkben még mindig sajnos. 😕
(De annak örülök, hogy szinte akárhány megszólal, hogy megkapta pedig még nem "érett" meg rá, az szinte mind hozzáteszi, hogy amúgy utálja, hogy így kellett. Talán jön az a generáció akivel sikerül ezen változtatni. [vágyálom on].)
peterk2005
Sobri Jóska
Negritis
Sobri Jóska
Negritis
Illetve most még sok regisztrált nem kapott oltást, a rendszer is döcög, az emberek is variálnak.
De nyárra lesz pár millió vakcina, és minden regisztrált be lesz oltva.
Akkor lesz az, amit fentebb írtam, nem addig, amíg van oltatlan regisztrált.
Sobri Jóska
Szerintem nyár végére lesz több oltas mint arra vágyó. Marha addig nem derül ki, hogy 6 hónap a lejárat és újra kell oltani vagy jön egy olyan mutáns ami…
Én október / novemberre várom egy konzultáció után a kötelező oltást.
több mint 4 éve
Baszki, ha tudtam volna hogy ezek ilyen egyszerű dolgok... 😀😀A számok azért kemények:És akkor csodálkozunk, hogy keletje van ennek is 😊
telex.hu/koronavirus/2021/03/19/alig-eltem-es-kozben-az-lattam-a-neten-hogy-nincs-is-jarvany-epp-az-oltastol-lesz-birkanep-a-magyar
"A koronavírussal kapcsolatban az emberek ötöde inkább vagy teljesen (4-5-ös mértékben egy ötös skálán) úgy gondolja, hogy az oltás csak „egy adott csoport gazdasági érdekeit szolgálja”, egy másik ötöde pedig bizonytalan ebben." - azért az kemény, hogy az emberek 40%-a, (az több mint 3 millió ember) azt hiszi, hogy a vírus egy csoport érdekeit szolgálja, vagy elképzelhetőnek tartja (bizonytalan)
"Nem elhanyagolható azoknak az aránya, akik szerint „az oltással szándékosan fertőzik meg koronavírussal az embereket" - 10%, az 800 ezer ember...
"Abban, hogy az oltással csipet ültetnek az emberekbe, már csak a magyar felnőttek 4 százaléka hisz. " - még ez is több mint 300 ezer ember 😊 egy parlamenti pártot simán be tudnak juttatni 😊
Mondjuk az is kemény, hogy "Az oltással a cél az emberek feletti teljes kontroll megvalósulása" - kérdésre közel 30% mondta, hogy igen vagy elképzelhetőnek tartja az is 2,5 millió ember. Itt mire gondolnak???? Hogy beoltanak ........ és? Tehát milyen kontroll jön? Vagy az a kontroll, hogy ha jön egy új járvány, akkor megint lesz vakcina és azt is be kell majd adatni? 😀
MC12
hu.pinterest.com/mholchammerne/grabovoj-sz%C3%A1msorok/
FLZOLI
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
De, aki a döntés előtt kapta, annak a második adagja félre van téve. Aki utána kapja azé nincs félretéve.nem, és elvileg már nem teszünk félreIgen, a félretett második adagok.elvileg most is 1m+ vakcina nincs beadva ...Most lehet pár hónapig kevés a vakcina, sok az oltakozni vágyó, de szerintem nyárra a regisztráltak be lesznek oltva, és akkor lesz az a szakasz, hogy a vakcina továbbra is ömlik befele, míg felvenni az oltást alig akarják. Na akkor lesz kb. a "mit szeretne, van 6 féle, mikor felelne meg?" időszaka. Addig csak kibírod, nem?fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
Kezdek arra pontra jutni, olvasva a rengeteg asztal alóli esetet, hogy én is eleresztek néhány telefont. A gyomrom fordul fel tőle, hogy ilyent kell csinálni, különben a lúzerek közé kerülhetek, akik (indokolatlanul) a végére maradnak.
Lehet itt "senkit nem hagyunk az út szélén"-ezni, de ez a szerencsétlen ország úgy az árok szélén hagy, ha nem "telefonálsz", mint a pinty. Balkániak vagyunk a lelkünkben még mindig sajnos. 😕
(De annak örülök, hogy szinte akárhány megszólal, hogy megkapta pedig még nem "érett" meg rá, az szinte mind hozzáteszi, hogy amúgy utálja, hogy így kellett. Talán jön az a generáció akivel sikerül ezen változtatni. [vágyálom on].)
peterk2005
Sobri Jóska
Negritis
Sobri Jóska
Negritis
Illetve most még sok regisztrált nem kapott oltást, a rendszer is döcög, az emberek is variálnak.
De nyárra lesz pár millió vakcina, és minden regisztrált be lesz oltva.
Akkor lesz az, amit fentebb írtam, nem addig, amíg van oltatlan regisztrált.
több mint 4 éve
nem, és elvileg már nem teszünk félreIgen, a félretett második adagok.elvileg most is 1m+ vakcina nincs beadva ...Most lehet pár hónapig kevés a vakcina, sok az oltakozni vágyó, de szerintem nyárra a regisztráltak be lesznek oltva, és akkor lesz az a szakasz, hogy a vakcina továbbra is ömlik befele, míg felvenni az oltást alig akarják. Na akkor lesz kb. a "mit szeretne, van 6 féle, mikor felelne meg?" időszaka. Addig csak kibírod, nem?fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
peterk2005
Sobri Jóska
Negritis
Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Igen, a félretett második adagok.elvileg most is 1m+ vakcina nincs beadva ...Most lehet pár hónapig kevés a vakcina, sok az oltakozni vágyó, de szerintem nyárra a regisztráltak be lesznek oltva, és akkor lesz az a szakasz, hogy a vakcina továbbra is ömlik befele, míg felvenni az oltást alig akarják. Na akkor lesz kb. a "mit szeretne, van 6 féle, mikor felelne meg?" időszaka. Addig csak kibírod, nem?fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
peterk2005
Sobri Jóska
Negritis
több mint 4 éve
Bármennyit is töprengek rajta, mindig arra lyukadok ki, hogy kötelező kell legyen az oltás és kötelező is lesz.Gondolom Európában nem nálunk először, de az első bátor ország után megindul másutt is, és dőlnek a dominók, szépen mindenhol kötelező lesz.
Azt nem tudom ki tehet kötelezővé egy oltást, gondolom valami szakszerv, nem az országgyűlés vagy a kormányzat, bár nálunk úgyis Orbán kell hozzá személyesen.
Csak a gyakorlati kivitelezést nem látom, hogy rángatják kényszerzubbonyban Gődényt oltani, vagy rajtaüt álmában a TEK oltókommandója? Vagy csak simán belelövik 300 méterről, mint az elefántba a NatGeon?
több mint 4 éve
elvileg most is 1m+ vakcina nincs beadva ...Most lehet pár hónapig kevés a vakcina, sok az oltakozni vágyó, de szerintem nyárra a regisztráltak be lesznek oltva, és akkor lesz az a szakasz, hogy a vakcina továbbra is ömlik befele, míg felvenni az oltást alig akarják. Na akkor lesz kb. a "mit szeretne, van 6 féle, mikor felelne meg?" időszaka. Addig csak kibírod, nem?fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
peterk2005
Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Most lehet pár hónapig kevés a vakcina, sok az oltakozni vágyó, de szerintem nyárra a regisztráltak be lesznek oltva, és akkor lesz az a szakasz, hogy a vakcina továbbra is ömlik befele, míg felvenni az oltást alig akarják. Na akkor lesz kb. a "mit szeretne, van 6 féle, mikor felelne meg?" időszaka. Addig csak kibírod, nem?fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
peterk2005
több mint 4 éve
Szemét vagy egyébként, mert most olvasgattam erről a Grabovoj-számokról (ez nem volt meg, kösz a tippet: 736487053 - áldás neked) és az FB azonnal feldobott 2 csoportot, hogy csatlakozzak 😀 borzasztó nehéz megállni, hogy ne lépjen be az ember és trollkodja szét.A számok azért kemények:És akkor csodálkozunk, hogy keletje van ennek is 😊
telex.hu/koronavirus/2021/03/19/alig-eltem-es-kozben-az-lattam-a-neten-hogy-nincs-is-jarvany-epp-az-oltastol-lesz-birkanep-a-magyar
"A koronavírussal kapcsolatban az emberek ötöde inkább vagy teljesen (4-5-ös mértékben egy ötös skálán) úgy gondolja, hogy az oltás csak „egy adott csoport gazdasági érdekeit szolgálja”, egy másik ötöde pedig bizonytalan ebben." - azért az kemény, hogy az emberek 40%-a, (az több mint 3 millió ember) azt hiszi, hogy a vírus egy csoport érdekeit szolgálja, vagy elképzelhetőnek tartja (bizonytalan)
"Nem elhanyagolható azoknak az aránya, akik szerint „az oltással szándékosan fertőzik meg koronavírussal az embereket" - 10%, az 800 ezer ember...
"Abban, hogy az oltással csipet ültetnek az emberekbe, már csak a magyar felnőttek 4 százaléka hisz. " - még ez is több mint 300 ezer ember 😊 egy parlamenti pártot simán be tudnak juttatni 😊
Mondjuk az is kemény, hogy "Az oltással a cél az emberek feletti teljes kontroll megvalósulása" - kérdésre közel 30% mondta, hogy igen vagy elképzelhetőnek tartja az is 2,5 millió ember. Itt mire gondolnak???? Hogy beoltanak ........ és? Tehát milyen kontroll jön? Vagy az a kontroll, hogy ha jön egy új járvány, akkor megint lesz vakcina és azt is be kell majd adatni? 😀
MC12
FLZOLI
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
És persze nyilván az állami készleteket majd frissen alapított NER közeli forgalmazoktol lehet majd jóval drágábban beszerezni. Régi technika ez a szarháziaktól 😊Nekem volt egy olyan naív elképzelésem, hogy az időseket addig oltják, amíg vannak, mindegy, hogy mikor jelentkeznek, aztán a valóban súlyos beteg 60 alattiakat, de utána már regisztrációs sorrend lesz.Részben jogos, viszont akkor már korrektebb lenne mindezt balfasz módon felállított rangsorolás nélkül csinálni. Aki jelentkezett, azt jelentkezés sorrendjében beoltani, aztán mehet mindenki amerre lát.Lenne... de nem ez van sajnos. Én pl még be se regisztráltam, mert úgy is utolsó lettem volna a sorban, közben meg annyi most a szabad AZ is, hogy nekem is csak napok kérdése.
Mikey
r.baggio
Kezdek rájönni, hogy naív voltam. Az időseket leoltják (előbb-utóbb), de utána aki kapja marja lesz. Beindul a könyöklés és majd mennek előre a nagy cégek, a kisebb haveriak, a slepp emberei, a haveri önkormányzatok, ésatöbbi. Aki nincs ezek között, az úgyse magyar.
peterk2005
több mint 4 éve
A számok azért kemények:És akkor csodálkozunk, hogy keletje van ennek is 😊
MC12
több mint 4 éve
A számok azért kemények:telex.hu/koronavirus/2021/03/19/alig-eltem-es-kozben-az-lattam-a-neten-hogy-nincs-is-jarvany-epp-az-oltastol-lesz-birkanep-a-magyar
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nálunk fel sem merül ez, hogy az oltástól lett koronás. Konteósok pörgethetik magukat ezen, kb olyan ez, hogy pandémia sincs. Minap mondta egy ismerős, hogy ez mekkora kamu, Biden megválasztása után az usában el is tűnt a vírus, az egész kamu és megvezetés, de őt nem veri át senki. Tesója is tagadó, aki tegnap már lélegeztetőn van, minimális eséllyel, mert aki tagadó az amikor fullad is tagadja a bajt és olyan állapotba vitték már be, hogy alig maradt értelmezhető terület a tüdején.mert mi mast mondana? menjetek perelni minket meg interjut adni a blikknek?!Az orvosok, mentősök azt mondták, hogy az oltás után kapta el és nem az oltástól van ez.Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban.Ertelemszeruen pozitiv, hiszen állítások alapjan gyengitett vírust adnak be, hogy a szervezet elkezdje termelni az ellenanyagot. Bar ha eme gyengített virus is ledonti labarol az embert (utalás feleseged edesapjara), akkor az meg nincs kesz, nem lenne szabad oltani vele.
topin
Ventura
topin
gaborik
Az após sajnos nem valami felelősen gondolkozó ember, nem regizett, nem kért az oltásból. Pusholtuk eleget, beadta a derekát. De ment vigyázni a 12 éves unokára rendszeresen, ahol érintkezett a Tescoban dolgozó anyukával, ráadásul napközben rodeózott Budapesten az öreg haverok között, fél napokat. Tömegközlekedett, telefont, kezet szinte soha nem fertőtlenített. Maszkot nem cserélt, hiába vettünk neki készletet.
Szóval számunkra nem meglepetés hogy elkapta. Feszítette a húrt, reméljük nem pattan el, de amibe került azt magának idézte elő. Ettől még lehet, hogy egy felelőtlen ember fertőzte meg, de neki se kellett volna az utcákat rónia órákon át, meg találkozgatni másokkal. Amíg ült a seggén otthon, addig nem is volt baja.
több mint 4 éve
mert mi mast mondana? menjetek perelni minket meg interjut adni a blikknek?!Az orvosok, mentősök azt mondták, hogy az oltás után kapta el és nem az oltástól van ez.Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban.Ertelemszeruen pozitiv, hiszen állítások alapjan gyengitett vírust adnak be, hogy a szervezet elkezdje termelni az ellenanyagot. Bar ha eme gyengített virus is ledonti labarol az embert (utalás feleseged edesapjara), akkor az meg nincs kesz, nem lenne szabad oltani vele.
topin
Ventura
topin
| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
Oltás után is kódorgott Budapesten össze-vissza, szóval egyáltalán nem csoda, hogy elkapta ebben a mostani cunamiban.Nos, veletlen egybeeses az biztos. Az emult egy evben nem kapta el (?), azonban eppen oltas utan (1-1,5 hettel ezelott) igen. 💉🧫🦠Az orvosok, mentősök azt mondták, hogy az oltás után kapta el és nem az oltástól van ez.Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban.Ertelemszeruen pozitiv, hiszen állítások alapjan gyengitett vírust adnak be, hogy a szervezet elkezdje termelni az ellenanyagot. Bar ha eme gyengített virus is ledonti labarol az embert (utalás feleseged edesapjara), akkor az meg nincs kesz, nem lenne szabad oltani vele.
topin
Ventura
topin
Ventura
Akár elkaphatta oltás előtti napon is, vagy aznap hazafele, vagy akár ott is. Bár az V.kerületbe annyira kevesen vannak, hogy ott nem torlódik fel nagy tömeg.
több mint 4 éve
Nos, veletlen egybeeses az biztos. Az emult egy evben nem kapta el (?), azonban eppen oltas utan (1-1,5 hettel ezelott) igen. 💉🧫🦠Az orvosok, mentősök azt mondták, hogy az oltás után kapta el és nem az oltástól van ez.Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban.Ertelemszeruen pozitiv, hiszen állítások alapjan gyengitett vírust adnak be, hogy a szervezet elkezdje termelni az ellenanyagot. Bar ha eme gyengített virus is ledonti labarol az embert (utalás feleseged edesapjara), akkor az meg nincs kesz, nem lenne szabad oltani vele.
topin
Ventura
topin
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Ja.XVIII.kerületben lakó ismerősömnek is ez a baja, ott szabira ment a háziorvos. Azt meg hogy tudta kivitelezni??? Nem is értem..
2 hete nem érhető el a háziorvos.
Köszönöm.
Amadeus
topin
“Hívott szám nem elérhető”Ja.XVIII.kerületben lakó ismerősömnek is ez a baja, ott szabira ment a háziorvos. Azt meg hogy tudta kivitelezni??? Nem is értem..
Köszönöm.
Amadeus
topin
több mint 4 éve
Az orvosok, mentősök azt mondták, hogy az oltás után kapta el és nem az oltástól van ez.Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban.Ertelemszeruen pozitiv, hiszen állítások alapjan gyengitett vírust adnak be, hogy a szervezet elkezdje termelni az ellenanyagot. Bar ha eme gyengített virus is ledonti labarol az embert (utalás feleseged edesapjara), akkor az meg nincs kesz, nem lenne szabad oltani vele.
topin
Ventura
több mint 4 éve
Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban.Ertelemszeruen pozitiv, hiszen állítások alapjan gyengitett vírust adnak be, hogy a szervezet elkezdje termelni az ellenanyagot. Bar ha eme gyengített virus is ledonti labarol az embert (utalás feleseged edesapjara), akkor az meg nincs kesz, nem lenne szabad oltani vele.
topin
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Ja.XVIII.kerületben lakó ismerősömnek is ez a baja, ott szabira ment a háziorvos. Azt meg hogy tudta kivitelezni??? Nem is értem..
Köszönöm.
Amadeus
több mint 4 éve
Ja.Telefonálni kell a háziorvosnak és meglepően gyorsan lehet is menni. Nálunk tök egészséges haver hívta fel a dokit, hogy oltakozna. Mi kiröhögtük, hogy 40-es évei közepén, full egészségesen majd elhajtják, miközben anyós-após ugyanabban az V.kerületi körzetben semmi behívót nem kapott, sem én a szívbeteg létemre.fogalmam sincs, mikor regisztráltam (2, max 3 hete szerintem), de ma felhívott az orvos, hogy akarok-e AZ-t jövő hét elején.Én a legelsők között - a szüleimet akartam feltétlenül beregásztrálni, és ha már ott voltam regisztráltam magamat (magunkat) is. A szüleim múlt héten megkapták a másodikat is (pfizer), engem még nem kerestek se sms-ben. se a házi doki.
peterk2005
Pár perc múlva hívott, hogy mondta neki a doki, ha akar mehet a kínaira.
Szóval vagy az van, hogy ezeket a keletieket nem kedveli egyik-másik ezért nem hív be senkit ezekre, de ha már ott nyomul valaki az oltásért, akkor annak beszúrják. Vagy tényleg összevissza megy. Ez volt másfél hete. Azóta benyomtuk apóst a kínaira, aki pozitívan fekszik már egy kórházban. És hívták a feleségem pár napja az önkormányzattól, nem a dokitól, hogy mehet AZ-vel oltakozni. Amit viszont nem kaphat. Engem még nem kerestek, bár egyszerre regiztünk. Mondjuk én úgy tudom csak pfizert kaphatok, szóval az benne van, hogy én csúszok a futottak még közöttiekbe, hiába vagyok veszélyeztetett.
Elég nagy katyvasznak tűnik. Mindeközben a veszélyeztetett korú és vérnyomás problémákkal küzdő anyám-apám se lett még beoltva vidéken. Ők 150 körül vannak a sorban a doki szerint, de már két hete, nem jutottak előrébb. Furcsa na.
topin
Köszönöm.