Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Fogalmad sincs meddig véd a vakcina, de nyugodtan mész majd társaságba meg az idősekhez? Hát nem mész majd nyugodtan!Eddig se mentem, ezután se megyek. Világjárvány van, betartom a saját magam által felállított szigorú protokollt, és remélem a legjobbakat. De egyik protokoll se 100 százalékos.
Chargers LT
De ha be leszek oltva, akkor a jelenlegi protokollom mondjuk 90 százalékos hatékonysága 99 százalékosra javul.
Vagyis tizedére csökkentem az esélyét, hogy rábaszok.
Szerintem ez jó deal.
Illetve pontosan tudom meddig véd a vakcina, hetente csinálok majd IgG antitest tesztet, és minden találkozás előtt.
Egyszerű lesz, mint egy otthoni vércukorszintmérés.
A vakcinát meg soha nem fogják kötelezővé tenni. A jelen helyzetben tuti.Ez a te prognozisod.
Chargers LT
Az enyém meg az, hogy ha 85-90 lakosságszázalekot be tudnak oltani anélkül, akkor nem fogják. Ha nem tudnak, akkor kénytelenek lesznek.
Majd meglátjuk.
több mint 4 éve
ne hulyeskedj,nyaron nem lesz virusFiverem s családja beteg lett az elmúlt napokban. A teszt eredmenye:Most amúgy ez lesz a durva, hogy jön a húsvét, nyár stb., az emberek többsége már amúgy is félszívvel "védekezik", aztán beütnek a különböző mutációk, amik ugye durvábbak mint ami eddig volt és szép megbetegedési meg halálozási ráta lesz megint...
O pozitiv, felesege negativ. S mint irtam, mindannyian betegek.
Majd a Védettségi igazilvanyon is kulonbozo datum szerepel? 😁
Ventura
Akiket meg beoltottak, azok meg izgulhatnak, hogy akkor most ők védve vannak-e vagy sem és mikor kerülnek legközelebb sorra.
Tényleg, igazolt sportoló igazolvánnyal lehet kapni hamarabb oltást?
Solymi
orban megmondta a fiatalok vszinuleg szabad nyarra szamithatnak, lehet menni a balcsira, loloek nyitva lesznek.
| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
Nálunk após 9 napja kapott kínait. Most vitte el a mentő, covidos. Mondjuk nem fullad, nem köhög, csak 38 feletti láza van 5-6 napja és remeg mint a kocsonya, izzad és hidegrázása van. Mindenki az oltás mellékhatására gondolt, de mivel nem javult ez az állapot, a körzeti doki kiküldte a mentőt. Tesztelték, pozitív, elvitték.
több mint 4 éve
Fiverem s családja beteg lett az elmúlt napokban. A teszt eredmenye:Most amúgy ez lesz a durva, hogy jön a húsvét, nyár stb., az emberek többsége már amúgy is félszívvel "védekezik", aztán beütnek a különböző mutációk, amik ugye durvábbak mint ami eddig volt és szép megbetegedési meg halálozási ráta lesz megint...
O pozitiv, felesege negativ. S mint irtam, mindannyian betegek.
Ventura
Akiket meg beoltottak, azok meg izgulhatnak, hogy akkor most ők védve vannak-e vagy sem és mikor kerülnek legközelebb sorra.
Tényleg, igazolt sportoló igazolvánnyal lehet kapni hamarabb oltást?
több mint 4 éve
Nagynénémnek szóltak, hogy kaphat oltást. AZ vagy Szputnyik, mire ő, csak a kínaival hajlandó beoltatni magát, ezek nem kellenek😊Nálunk anyumnak ötödikre végre nem kínait vagy oroszt ajánlottak. Hétfőn reggel kapja az AZ-t.
NB2
több mint 4 éve
Nagynénémnek szóltak, hogy kaphat oltást. AZ vagy Szputnyik, mire ő, csak a kínaival hajlandó beoltatni magát, ezek nem kellenek😊
több mint 4 éve
Fiverem s családja beteg lett az elmúlt napokban. A teszt eredmenye:O pozitiv, felesege negativ. S mint irtam, mindannyian betegek.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Remek, hogy írtál 4 hozzászólást, amiből 3 nem is volt válasz 🤣1. Fesztivál idén nem lesz semmi, ezt biztosan tudom, Gerendaitól, Lőbenweintől.Holnap megyünk szervezett céges oltásra (Pfizer). 114-ből 60-an kérték, 5-en már mást kaptak.Adom, de hogy mire várnak? 3 válaszra, amire a másik pár millió magyar, meg ember a földön:
Nem túl jó arány. Egy állami, hivatali szervezetben ahol diplomás emberek dolgoznak.
Nem tudom, hogy a többiek mire várnak v mire számítanak, de annyira nem is érdekel.
Willie Parker
1. Meddig véd a vakcina?
A mai napig nem válaszolták meg, sőt, a kormányunk olyan oltási kártyát küldött rokonnak, ami 1, azaz 1 hónap múlva lejár 😀 Még az se ér szart se vele, aki mondjuk holmi nyári utazás, vagy fesztivál miatt oltatná be magát 😀
2. Milyen mellékhatások lehetnek 2-3 év múlva?
Nyilván fogalmuk sincs...de kurva jó lenne tudni nah.
3. Milyen jogellenes megkülönböztetések, hátrányok lesznek azokra nézve, akik nem kérték az oltást?
Tudom csavaros a kérdés, de sajnos fel kell tenni.
4. Bónusznak, Elfogadja-e majd a keleti (orosz és kínai) vakcinákat-e az EU majd az oltási igazolásban?
Jelenleg úgy néz ki, hogy nem fogja...na most baszhatom, ha oroszt kapok, de tesóm pl nekem Innsbruckban él, 2 éve nem láttam a szarság miatt, ha nem lehet majd Ausztriába utazni az orosz oltással se.
Nos, erre várnak.
Várhatnak...
Chargers LT
És utazás se lesz, ha nem lesz elég ember beoltva.
2. Vakcinának nem mellékhatása, hanem szövődménye lehet. Hogy 2-3 év múlva mi lesz, azt leghamarabb 2-3 év múlva tudhatjuk meg.
Addig elég botorság lenne erre várni.
De vélelmezhetően semmi komoly.
3. Semmilyen, mert előbb-utóbb kötelező lesz,nem kell "kérni", így arra nézve lesz csak szankció, aki elutasítja.
4. Számít?
Nem azért oltakozunk, hogy utazni lehessen meg fesztiválozni, meg legyen róla papírunk, hanem azért, hogy ne betegedjünk meg, ne haljunk meg, ne adhassuk tovább a fertőzést veszélyeztetettebb ismerősnek, rokonnak, idegennek, hogy lehessen NORMÁLISAN ÉLNI.
Ez így egy évvel a vírus megjelenése után még mindig nem egyértelmű?
Sobri Jóska
Hanem vélemény, meg feltételezés.
Na pont ezért vár ki kurva sok ember. Aki ezt nem érti, azzal se lehet mit kezdeni. Vannak viszont gondolkodó emberek, akik ész érveket akarnak tényekkel.
Mert az említett válaszok nélkül sem lehet majd normálisan élni.
Fogalmad sincs meddig véd a vakcina, de nyugodtan mész majd társaságba meg az idősekhez? Hát nem mész majd nyugodtan!
A fesztiválok kapcsán meg pont azt mondtam, hogy aki ilyen bagatel okkal még vevő is lenne az oltára, az se megy el, mert nem tudja, meddig és hova érvényes.
Az utazás más dolog... Millió embernek nagyon is fontos az életük, családjuk, munkájuk szempontjából. Nem a nyaralgatásról van szó... Bár tudjuk, hogy dubajba és maldívra most is lehet menni vakcina nélkül is.
A vakcinát meg soha nem fogják kötelezővé tenni. A jelen helyzetben tuti.
Az megint más, hogy lehet 10 év múlva egy normálisan tesztelt és fejlesztett védőoltás lesz kötelezően.
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Fekete-Győr szakértő is lett:Szerintem a kínairól olvasta ami ide is be lett linkelve, vagyis többeknél 3. oltásra is szükség volt az UEA-ben.
"Földi-Kovács Andrea műsorvezető felidézte, hogy korábban Fekete-Győr az orosz és a kínai vakcina magyarországi használatát diplomáciai eszköznek nevezte, és azt mondta, hogy Orbán Viktor nyomást helyezett a hatóságokra, hogy engedélyezzék ezeket. Viszont most már ő is oltatna a keleti vakcinákkal. Fekete-Győr szerint szerencsére időközben kiderült, hogy ezek is biztonságosak, bár kevésbé hatásosak."
Ez mikor derült ki? Fegyőr olvasott valamit amit mi nem 😊 Akkor sem tudtuk mennyire hatásos amikor diplomáciai eszköznek nevezte és ma sem tudjuk mennyire hatásos - annyit tudunk csak, hogy hatásos, de ezt akkor is tudtuk. Politikusok 😊
MC12
Az oroszról még nem hallottam, de azt mondjuk kinézem, hogy a hír egy szövegkörnyezetből kiragadott mondatok.
több mint 4 éve
Fekete-Győr szakértő is lett:"Földi-Kovács Andrea műsorvezető felidézte, hogy korábban Fekete-Győr az orosz és a kínai vakcina magyarországi használatát diplomáciai eszköznek nevezte, és azt mondta, hogy Orbán Viktor nyomást helyezett a hatóságokra, hogy engedélyezzék ezeket. Viszont most már ő is oltatna a keleti vakcinákkal. Fekete-Győr szerint szerencsére időközben kiderült, hogy ezek is biztonságosak, bár kevésbé hatásosak."
Ez mikor derült ki? Fegyőr olvasott valamit amit mi nem 😊 Akkor sem tudtuk mennyire hatásos amikor diplomáciai eszköznek nevezte és ma sem tudjuk mennyire hatásos - annyit tudunk csak, hogy hatásos, de ezt akkor is tudtuk. Politikusok 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
www.facebook.com/Dorr.Hunique/posts/694689224758447
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
telex.hu/koronavirus/2021/03/19/alig-eltem-es-kozben-az-lattam-a-neten-hogy-nincs-is-jarvany-epp-az-oltastol-lesz-birkanep-a-magyar

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Kemensitől ismét egy szép munka.prezi.com/v/9gzjxrjxtuq_/vakcina-hirado/?fbclid=IwAR11GcIGKYMH_1PK6dRG0STqlMbBCGgu_0NKxvwb8iHZjXKgWa8tJvUFTyY
több mint 4 éve
Anyáék tegnap 900at oltottak Sárváron. Egyébként kutatómentőként dolgozik, hetek óta átvezényelték Sárvárra Veszprémből és csak ez van. Nagyon kivannak már, hüvelykujj sz oltós kézen off, dehát nyilván tolják ameddig bírják mindennap.Személy szerint is köszönöm mert családtagjaimat is ők oltották.
shawnka
több mint 4 éve
Gyúrcsány!!!USA-ban 115 millió oltást adtak be eddig és várható, hogy mire eléri az új kormány a 100. napját 200 millió oltást beadnak.Nem értem itthon is miért nem lehet mondjuk a csoda stadionokat erre használni most, mikor másra amúgy sincsenek.
Nem tudom, hogy olt e háziorvos, de az biztos, hogy ott is az oltópontokat preferálják, ami szerintem sokkal jobb megoldás, mert közben a háziorvos legalább az alaptevékenységét el tudná látni...
Klaci79
Bár mondjuk a válasz egyértelmű, Brüsszel miatt nincs elég vakcina ezért nem kell oltópont 😀
kapitnono
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
USA-ban 115 millió oltást adtak be eddig és várható, hogy mire eléri az új kormány a 100. napját 200 millió oltást beadnak.Nem értem itthon is miért nem lehet mondjuk a csoda stadionokat erre használni most, mikor másra amúgy sincsenek.
Nem tudom, hogy olt e háziorvos, de az biztos, hogy ott is az oltópontokat preferálják, ami szerintem sokkal jobb megoldás, mert közben a háziorvos legalább az alaptevékenységét el tudná látni...
Klaci79
Bár mondjuk a válasz egyértelmű, Brüsszel miatt nincs elég vakcina ezért nem kell oltópont 😀

több mint 4 éve
Anyáék tegnap 900at oltottak Sárváron. Egyébként kutatómentőként dolgozik, hetek óta átvezényelték Sárvárra Veszprémből és csak ez van. Nagyon kivannak már, hüvelykujj sz oltós kézen off, dehát nyilván tolják ameddig bírják mindennap.
több mint 4 éve
mi értelme lenne nyitni 2.5 millió beoltottal???Értelme nincs, de ez jött ki a konzultációból. Mondjuk így a 8. hullám itthon kicsit előbbre jön, de addig újabb oltópontokat állítanak fel.
ez elég messze van egy biztonságos átoltottsági szinttől, nem?
briareos

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
mi értelme lenne nyitni 2.5 millió beoltottal???ez elég messze van egy biztonságos átoltottsági szinttől, nem?
több mint 4 éve
Nem, dehogy attól azért messze van 😊 ha az idézetek közötti időtávot nézem akkor szeptember - március között politikai kommunikációs szempontból erős közepest kéne adni nekik, aminek szakmailag a mélypontja a két héttel ezelőtti Gulyás - Orbán tandem csütörtök - pénteki mutatványa volt. Azóta érezhetően módosítottak a kommunikációs stratégián, elég csak a tegnapi Gulyás-tájékoztatást megnézni, de akár a ma reggeli interjú is ezt mutatja. (Igen, Gulyásnál az a lényeg, hogy nem mondott semmit, nem keltett felesleges zavart, ez fontos képesség egy tájékoztatón) Miért erős közepes? A Fidesz növelte a támogatottságát december óta 3%-al, jelenleg bő 2,6 milliós a tábora, és bőven megvan a bázisa egy nyitás utáni növekedéshez. Ezt pedig - mivel a kormányzást nemigazán lehet finoman szólva sem dícsérni - kizárlóag kommunikációval sikerült elérni, ami nem kis eredmény."Akkor tudjuk megtenni az első lépéseket, amikor minden 65 év feletti regisztrált be lett oltva – tette hozzá a miniszterelnök. 2,5 millió beoltottnál jöhet el ez a pillanat.""amire elsősorban figyelni kell, nem a megbetegedések, hanem a halálozások száma. A védekezés sikerét a megmentett életek számában tudjuk most lemérni"
warr_b
"MINDENKI megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani."
Ha ez a politikai kommunikáció, akkor a műfaj legalját láthatjuk és hallhatjuk
r.baggio
Ha a minőségére gondolsz mint legalja, hát, arra nehéz mit mondani. Én még nem láttam - pedig volt dolgom néhánnyal - magas minőségű, etikus és szép politikai kommunikációt, ez a stratégia se lóg lóg ki különösebben lefelé vagy felfelé, vagy ha arra gondolsz, hogy hazudoznak össze vissza, az meg nem hátránya ennek a kommunikációs stratégiának, sőt inkább eleme,így ez egyáltalán nem árt a narratívának, tehát messze van attól, hogy legalja legyen.
Ha személy szerint te ezt hitvány és undorító dolognak tartod, azt megértem.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
USA-ban 115 millió oltást adtak be eddig és várható, hogy mire eléri az új kormány a 100. napját 200 millió oltást beadnak.Nem tudom, hogy olt e háziorvos, de az biztos, hogy ott is az oltópontokat preferálják, ami szerintem sokkal jobb megoldás, mert közben a háziorvos legalább az alaptevékenységét el tudná látni...
több mint 4 éve
Napi 20-30k vakcinával hogy számolták ki a májusra mindenkit beoltunk dumát ?vagy csak az számít hogy ígéret legyen ?youtu.be/NyZkW7DeUxQ?t=44
Janek
| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
39 598 tesztből jött ki a több, mint 10 ezres, rekord napi fertőzött.De majd jövőhéten eldöntjük az esetleges húsvéti nyitást.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Napi 20-30k vakcinával hogy számolták ki a májusra mindenkit beoltunk dumát ?vagy csak az számít hogy ígéret legyen ?
több mint 4 éve
Nem értem miért vesz még komolyan amit összehazudoznak az elvakult plebsznek a kompetens vezetés látszatát keltve...