Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
Holnap megyünk szervezett céges oltásra (Pfizer). 114-ből 60-an kérték, 5-en már mást kaptak.

Nem túl jó arány. Egy állami, hivatali szervezetben ahol diplomás emberek dolgoznak.

Nem tudom, hogy a többiek mire várnak v mire számítanak, de annyira nem is érdekel.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
 444.hu/2021/03/18/egy-erdeklodo-allampolgarnak-elarultak-mi-szamit-kronikus-betegsegnek-az-oltasi-listan

Aha, szóval én egészséges vagyok.
Mikey
Én is.
És az egészség a fő.
De az egyébként logikus, hogy:

az illetékesek azokat a betegségeket választották ki - vagyis az oltás szempontjából hivatalosan azok számítanak krónikusnak - “melyeknél az elmúlt egy év adatai alapján a legnagyobb a kockázata a súlyos lefolyásnak és a halálozásnak.”
Ezen a kockázati listán az első helyen nem betegség, hanem az életkor áll, az egészségügyi dolgozók immunizálása után a lakosság oltását ezért kezdték a legidősebbekkel.
“A hazai és nemzetközi adatok alapján ezt követően a keringési betegség, a daganatos megbetegedés, a cukorbetegség, COPD és transzplantáció áll. Jelenleg az előbb hivatkozott betegségekben szenvedők oltására van lehetőség az Ön korosztályában, így adatai a háziorvosa részére még nem kerültek továbbításra.”

több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
 444.hu/2021/03/18/egy-erdeklodo-allampolgarnak-elarultak-mi-szamit-kronikus-betegsegnek-az-oltasi-listan

Mikey
ne aggódj covid halottként ezer alapbetegséged lenne
briareos
A mai listában pl a fejfájás
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Mikey
ne aggódj covid halottként ezer alapbetegséged lenne

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 033

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
Anyámék ma végre megkapták korházi oltóponton az oltást, tegnap szólt a háziorvos, hogy ma 9-re menjenek.
Apám szerint teljesen flottul menne az egész, katonák, medikusok, adminisztrátorok is pöpecül tették a dolgukat, csak az okoz fennakadást, hogy a sok agyhalott odamegy délelőtt, miközben 12-re meg 16:30-ra kapott időpontot, de "biztos, ami biztos", és "úgysincs dolgom, már most ráérek" logikával ott nyüzsög, tömegölődik. És ezek is beállnak kint a sorba, meg leültetik bent, de nyilván csak a megadott időpontban hívják be, és ez okozza, hogy sorállás van, meg némi fennakadás, meg némi zűrzavar.
De lakástól lakásig megvoltak az egésszel másfél óra alatt.

A másik, hogy ma beszéltem volt szomszédnőmmel, ő 70 éves, és most átesett rajta, ahogy a lánya, az unokája (aki hozta a bölcsiből), a lánya férje, a lánya férjének a szülei is.
Akik egy adag Pfizer után kapták el, és mindketten meg is haltak, 75-80 évesen.
Ezt azért írom, mert amíg nem százszázalékos az újabb adagok biztos érkezése, addig van logika a második adagok visszatartásában. Valódi védettséget a 2 oltás együttese garantál. Ahogy abban is van logika, ha nem tartják vissza, hanem eloltják. De emiatt alacsony nálunk a beadott vakcinák aránya az érkezettekhez képest, mert akik első körben Pfizert kaptak azok adagjait 21 nap múlva adják be, és azok félre is vannak téve.

telex.hu/koronavirus/2021/03/18/vedettsegi-igazolvany-ervenyesseg-szamitasa-fertozes-gyogyulas-teszt-oltas

Mily' meglepő, hogy ez is totál káosz...
warr_b
Írtam ugye a nagypapát a meg nem kapott oltás utáni oltási igazolással, és miután feleségemnek meg kiutalt a nav x összeget és visszatartott x-y-t, hogy rá pár napra jöjjön a határozat, hogy x-et megtagadja és x-y-t kiutalja, én már azon is csodálkozok, hogy ez az ország valahogy még működik
r.baggio
Régóta életvitelszerűen Angliában élő barátom naponta bombáz ugyanilyen sztorikkal, alátámasztandó, hogy Anglia mennyire egy fasz, működésképtelen ország, tuti 3 éven belül az EU nélkül megszűnik, összeomlik, minden vezetőjük dilettáns szarházi, nem ezért költözott ki, stb.
Mindig megkérdem, hogy oké, értem, de akkor miért nem jön haza?
...

Ha így megy tovább hétfőre a jelenlegi 8. helyről az 4. helyre lépünk fel az 1 millió főre vetített halálozási listán.
Jelenleg a 8.-ak vagyunk, de holnapra Angliát tuti előzzük és Montenegrót is. Hétfőre Szlovákia és Belgium is meglesz 😕
Így a sorrend várhatóan Gibraltár, San Marino, Csehország és mi...fasza
Klaci79
Ez azért egy értelmetlen lista, mert nem ugyanaz számít bele nálunk és másutt.
Nálunk meghal egy fertőzött covidos szívleállásban és covidhalott, spanyoloknál 4 héttel a pozitív teszteredmény után meghal kétoldali tüdőgyulladásban, akkor nem covidos halott.
Mindenhol más a metodika, amivel egy halottat valahova számolnak.

Szerintem egész Európában a valódi halálozási arány ugyanannyi 1 millió főre vetítve, ott lehet több, ahol már összeomlott az egészségügy.
Mert ha valaki korházba kerül irreleváns, hogy még száz vagy ezer főre van kapacitás, ha rá van.
Ezért, és az életmód hasonlósága miatt nem lehet markáns különbség európai országok halálozási adatai között, illetve az adott népesség átlagos egészségi szintje tolhatja le vagy fel a számokat.
De ha lefutott a járvány, és egy ilyen halálozási adatsort finomítanak az adott ország covid előtti várható élettartamaival, akkor biztosan az jön ki, hogy minden európai országban ugyananyi lakosságszázalék az áldozat, nem lesz szignifikáns különbség.

több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Ma teszteltek, negatív.
empty taxi
Kollégámat is: pozitív...
😫

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 228 — NFL bracket champion '26
Ma teszteltek, negatív.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
 444.hu/2021/03/18/gulyas-alhir-hogy-kapacitasproblema-van-az-egeszsegugyben

A Magyar Orvosi Kamara titkára, Svéd Tamás múlt héten azt mondta a 444-nek, az egészségügy a kapacitások vége felé jár, nem az ágyak vagy a lélegeztetőgépek, hanem a szakszemélyzet hiánya miatt. Szerinte nem érdemes nyakló nélkül bővíteni az intenzíves ágyakat, mert az az ellátás rovására megy.

Megkérdeztük Gulyást, egyetértenek-e ezzel, és a kormány szerint meddig érdemes bővíteni az intenzíves kapacitást.

„Felelősségteljes nyilatkozatokra kérjük az Orvosi Kamarát, hozzátéve, hogy a tapasztalataink vegyesek, van amikor ez sikerül. Ez nem tartozik ebbe a körbe. A helyzet az, hogy intenzív kapacitás és lélegeztetőkapacitás is rendelkezésre áll, és az ehhez szükséges személyi állomány is biztosított

„Többször kértük az Orvosi Kamarát, hogy tartózkodjon ilyen jellegű vélemények, vádak, megalapozatlan álhírek megfogalmazásától és terjesztésétől.”

Ez kezd kicsit olyan lenni, mintha komolyan azt hinnék, hogy ha valamit sokat mondanak, akkor az egyszer csak igaz lesz...
Mikey
V for Vandetta. Bazdmeg, itt zajlik a valóságban...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
A kórházak nincsenek túlterhelve, mert kirendeltük az egyetemistákat = nincsen hipertóniám, mert szedem a vérnyomáscsökkentőt (laugh)

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
 444.hu/2021/03/18/gulyas-alhir-hogy-kapacitasproblema-van-az-egeszsegugyben

A Magyar Orvosi Kamara titkára, Svéd Tamás múlt héten azt mondta a 444-nek, az egészségügy a kapacitások vége felé jár, nem az ágyak vagy a lélegeztetőgépek, hanem a szakszemélyzet hiánya miatt. Szerinte nem érdemes nyakló nélkül bővíteni az intenzíves ágyakat, mert az az ellátás rovására megy.

Megkérdeztük Gulyást, egyetértenek-e ezzel, és a kormány szerint meddig érdemes bővíteni az intenzíves kapacitást.

„Felelősségteljes nyilatkozatokra kérjük az Orvosi Kamarát, hozzátéve, hogy a tapasztalataink vegyesek, van amikor ez sikerül. Ez nem tartozik ebbe a körbe. A helyzet az, hogy intenzív kapacitás és lélegeztetőkapacitás is rendelkezésre áll, és az ehhez szükséges személyi állomány is biztosított

„Többször kértük az Orvosi Kamarát, hogy tartózkodjon ilyen jellegű vélemények, vádak, megalapozatlan álhírek megfogalmazásától és terjesztésétől.”

Ez kezd kicsit olyan lenni, mintha komolyan azt hinnék, hogy ha valamit sokat mondanak, akkor az egyszer csak igaz lesz...

több mint 4 éve
Érdekesen alakulnak a dolgok.. November végén ugye átestem a covidon, múlt héten úgy döntöttem, hogy regisztrálok, mert lejárt a 3 hónap, nehogy újra elkapjam. A héten sajnos lebetegedett a család, mindenki pozitív lett, nálam egyelőre nincsenek tünetek, az előbb hívott az orvosom, hogy jövő kedden megkaphatom a szputnik-ot. Zajlik az élet.
Szesze
szoval a regisztraciohoz kotod h ujra elkaptad?
csebi
Én (még) nem kaptam el 😊 Csak ez is elég gáz, h milyen alapon előzök én be egy csomó embert itt.. Én egy kisvárosban lakom, ismerjük egymást, sok esetben ugyanaz a háziorvos is. Én ugye átestem ezen a szaron novemberben, relatíve fiatal vagyok, nincs krónikus betegségem és eleve múlt héten regisztráltam, mégis előbb kapok most oltást, mint egy csomó ismerősöm akiknél ezek akár egyike se áll fenn..
Szesze
Ez a kulcs, nincs visszabontva praxis szintre, hogy hol mennyi, milyen betegségű regisztrált van. Minden praxis kap X oltóanyagot, van, ahol ez az 1-2. célcsoportra se elég az oltási sorrendben (nagyvárosi praxisok, sok idős/krónikus pácienssel), eközben egy kisebb vidéki praxisban már simán oltják a 4-5-6.lépcsőfokot.
somoskovig
Ez amúgy hihetetlen mekkora öngól rendszerszinten. Pont ott oltanak, ahol "ráérne" (ezt most nagyon idézőjelben) és pont ott nem oltanak, ahol sokkal inkább indokolt lenne. Aztán mindenki csodálkozik hogy baj van...
Mikey
az a lényeg, hogy elmondhassák mennyi embert beoltottak
most hívott anyám rokona, hogy behívták oltani, elment, de jelezte nekik, hogy nem teljesen okés, lehet, hogy már elkapta... válasz: ez valami öregkori nyavalya lehet, biztos nem az... de az volt és persze rá megkapta az oltást
NB2
Uh az kemény. Mondjuk lehet megérné elverni azt, aki ennyivel elintézte hogy "valami öregkori nyavalya lehet."

több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 135 — nabege2@yahoo.com
Érdekesen alakulnak a dolgok.. November végén ugye átestem a covidon, múlt héten úgy döntöttem, hogy regisztrálok, mert lejárt a 3 hónap, nehogy újra elkapjam. A héten sajnos lebetegedett a család, mindenki pozitív lett, nálam egyelőre nincsenek tünetek, az előbb hívott az orvosom, hogy jövő kedden megkaphatom a szputnik-ot. Zajlik az élet.
Szesze
csebi
Én (még) nem kaptam el 😊 Csak ez is elég gáz, h milyen alapon előzök én be egy csomó embert itt.. Én egy kisvárosban lakom, ismerjük egymást, sok esetben ugyanaz a háziorvos is. Én ugye átestem ezen a szaron novemberben, relatíve fiatal vagyok, nincs krónikus betegségem és eleve múlt héten regisztráltam, mégis előbb kapok most oltást, mint egy csomó ismerősöm akiknél ezek akár egyike se áll fenn..
Szesze
Ez a kulcs, nincs visszabontva praxis szintre, hogy hol mennyi, milyen betegségű regisztrált van. Minden praxis kap X oltóanyagot, van, ahol ez az 1-2. célcsoportra se elég az oltási sorrendben (nagyvárosi praxisok, sok idős/krónikus pácienssel), eközben egy kisebb vidéki praxisban már simán oltják a 4-5-6.lépcsőfokot.
somoskovig
Ez amúgy hihetetlen mekkora öngól rendszerszinten. Pont ott oltanak, ahol "ráérne" (ezt most nagyon idézőjelben) és pont ott nem oltanak, ahol sokkal inkább indokolt lenne. Aztán mindenki csodálkozik hogy baj van...
Mikey
az a lényeg, hogy elmondhassák mennyi embert beoltottak
most hívott anyám rokona, hogy behívták oltani, elment, de jelezte nekik, hogy nem teljesen okés, lehet, hogy már elkapta... válasz: ez valami öregkori nyavalya lehet, biztos nem az... de az volt és persze rá megkapta az oltást
több mint 4 éve
Szesze
csebi
Szesze
somoskovig

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 141 — Chiefs GM
Szesze
csebi
Szesze

több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 257 — Bears & Illinois fan
Szesze
csebi
Szesze
Állami vagy fegyveres szervnél dolgozol esetleg?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 993 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Ezt én sem értem, pont írta egy ex-kollégám, hogy látja hogy a (jelenlegi) kollégák közül sorban írogatják ki (gondolom faszbúk vagy hasonló, ami nekem nincs) a negyvenes emberkék, hogy megkapták az oltást...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
Szesze
csebi
Szesze
ertettem eloszor is csak vicceltem, lemaradt a mosoly jel ez az en hibam 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Szesze
csebi
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Szesze
csebi
Nem, csak azt akarja mondani, hogy aki átesett rajta az Szputnyikot kap. 😊

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
Szesze

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 395
Mondjuk annyi hatása biztosan van a nemrég bevezetett intézkedéseknek, hogy a westendben (beszaladtam kajáért) az alsó, legtömöttebb részen konkrétan 23 embert számoltam meg a metró bejárattól a kaja sorig. Az egy elég hosszú szakasz egyébként, és március elején konkrétan egymást taposták az emberek itt.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Idézet a koronavírus kormányoldalról: "Ahogy az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján is elhangzott, az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az Országos Oltási Munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, 6752 oltópont van kijelölve, amelyből közel 6 ezer jelenleg is működik a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon. Ettől több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni - tették hozzá. A közleményben kiemelték: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. A brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb fog érkezni. Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot - írta a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja."

Tehát 3.1 millió vakcina van az országban, amiből beadtak eddig 1 millió 850 ezret. 1 millió 250 ezer hűtőben pihen. De nem az oltópontok a szűk keresztmettszet, hanem a vakcina hiánya.

Világos.
peterk2005
"Ettől több", legalább magyarul sem tudnak.
warr_b
Asszem ez hajdúsági szleng.
ender1112
Ahogy a kolléga írta: magyarul sem tudnak.

Dábrácán.
Amadeus
Te vagy az, Lajos?
😄
zemanla
Épp egy francia bankban ülök.
Amadeus
Már a magyar nem hazafele hozza a külföldön megkeresett pénzt, hanem itthonról viszi ki. Hát nem jobban élünk mint tíz éve?
samu09
Ebből is látszik: Magyarország jobban teljesít!
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 544 — I like the Texans, I like who we are
Idézet a koronavírus kormányoldalról: "Ahogy az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján is elhangzott, az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az Országos Oltási Munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, 6752 oltópont van kijelölve, amelyből közel 6 ezer jelenleg is működik a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon. Ettől több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni - tették hozzá. A közleményben kiemelték: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. A brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb fog érkezni. Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot - írta a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja."

Tehát 3.1 millió vakcina van az országban, amiből beadtak eddig 1 millió 850 ezret. 1 millió 250 ezer hűtőben pihen. De nem az oltópontok a szűk keresztmettszet, hanem a vakcina hiánya.

Világos.
peterk2005
"Ettől több", legalább magyarul sem tudnak.
warr_b
Asszem ez hajdúsági szleng.
ender1112
Ahogy a kolléga írta: magyarul sem tudnak.

Dábrácán.
Amadeus
Te vagy az, Lajos?
😄
zemanla
Épp egy francia bankban ülök.
Amadeus
Már a magyar nem hazafele hozza a külföldön megkeresett pénzt, hanem itthonról viszi ki. Hát nem jobban élünk mint tíz éve?