Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 557 — The Mathematician
 www.cnbc.com/2021/02/04/uk-trial-experiments-with-mixing-covid-vaccines-.html
asszem készülnek a káoszra

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 650 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.
Amúgy nálunk pl most februártól kb 20 embert vettek, vesznek fel. Egyébként meg a legtöbb ismerősömnek, haveromnak több a meló, mint valaha.
warr_b
Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
Volt vendéglátósként, repülőtéri dolgozóként gondolhatod hogy nekem kissé más tapasztalaim vannak
r.baggio
Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban lecsapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.
Amadeus
nekem van több olyan ügyvéd ismerősöm (kicsi irodák akár egyénik is), akik panaszkodnak, tartalékokat élnek fel szóval szektoron belül is vannak különbségek.

és sajnos nekem is vannak ismerőseim, akik elvesztették a munkát COVID miatt. nem találtak tavaly tavasz óta újat.
csebi
Tedd hozzá hogy olyan munkát amit szeretnének.
davemayer
en is diplomaskent segédmunkás vagyok immaron 4. honapja, bar most úgy latszik sikerul egy masik, jobb ideiglenes munka. panaszkodom, de bizonyos ertelemben pozitiv iranyba is terelt eme jarvany (mely nyilván akkor lesz pozitiv kesobb,, ha fel is hasznalom, s epitek belole), s magam is ostorozom. Tanito jellegu.

Masreszrol, eleg degradaonak erzem, hogy segedmunkaskent jobban keresek, mint az atlag (a valosagrol beszelek, nem a bekommunikalt 400-rol!). Nevetseges. Szegyen ez az ország.

Szerkesztette: Ventura

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
szal valszeg ez még eltart 1 db-ig.
empty taxi
Ezt a félmondatodat meglátja r.baggio, és agyvérzéssel súlyosbított szívszélhűdést kap azon nyomban. 😊
Sobri Jóska
értem én, hogy a reptéren leépítették, de talán mégsem a magyartanári pálya az első tartalék elképzelés...
vagy mégis?
slowmotion
Reméljük.

Baggio érdekében.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 245 — Cowboys fan
empty taxi
Ezt a félmondatodat meglátja r.baggio, és agyvérzéssel súlyosbított szívszélhűdést kap azon nyomban. 😊
Sobri Jóska
értem én, hogy a reptéren leépítették, de talán mégsem a magyartanári pálya az első tartalék elképzelés...
vagy mégis?
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.
Amúgy nálunk pl most februártól kb 20 embert vettek, vesznek fel. Egyébként meg a legtöbb ismerősömnek, haveromnak több a meló, mint valaha.
warr_b
Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
Volt vendéglátósként, repülőtéri dolgozóként gondolhatod hogy nekem kissé más tapasztalaim vannak
r.baggio
Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban lecsapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.
Amadeus
nekem van több olyan ügyvéd ismerősöm (kicsi irodák akár egyénik is), akik panaszkodnak, tartalékokat élnek fel szóval szektoron belül is vannak különbségek.

és sajnos nekem is vannak ismerőseim, akik elvesztették a munkát COVID miatt. nem találtak tavaly tavasz óta újat.
csebi
Tedd hozzá hogy olyan munkát amit szeretnének.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 095 — #NoStress
Nekem is van egy kis garzonom, áron alul vettem pár éve, (...) Eláll magának, elromlani se tud, ha valami barát, ismerős szarba kerül, még laknia is lesz hol.
Sobri Jóska
Áruld el, mi hasznod van abból, hogy szükség esetén segítesz egy bajba került barátnak? Hogyan illeszkedik ez egy büszke utilitarista világképébe? Nagyot csalódtam.
nagylaza
Mindenkinek a személyiségében vannak anomáliák, senki sem egy romantikus regény koherens, egyjellemű szereplője.
De gondolj arra, hogy ezáltal a szivességbankba pakolok tőkét, akkor passzolni fog az áltlad is kezelhető haszonelvűségképbe.

Kiegészítem: Nekem az a haszon, ha jól érzem magam.
Ez nyilván a pénz segítségével könnyen akceptálható, tehát primér szinten a sok pénz az sok jóérzés. De vagyok annyira önző, hogy ha pl. egy youtube csatornát vagy internetes fórumot támogatok, vagy amikor ingyen tanítottam gyerekotthonban, vagy adok egy legatyásodott volt kollegának egy láda konzervet, ami nálam csak porosodna, úgyse eszem meg, mégha előtte való nap vettem is az egészet direkt ezért, az nekem élvezetes, jól érzem közben magam.
Itt is tettenérhető a haszonelvűség.

Sobri Jóska
Sajnos, kénytelen vagyok felhívni a figyelmedet egy súlyos ellentmondásra. Jelesül: egy haszonelvű ember nem lelheti örömét abban, ha másoknak önzetlenül segít. Ettől ab ovo nem érezheti jól magát. Érdemes óvatosnak lenned. A humánum szinte észrevétlenül beférkőzött a lelkedbe, és mételyezni fog egész életedben, ha nem vigyázol.
nagylaza
Én nem így látom.
És írtam is, hogy az önzőség a mozgatórugó.
Teréz anya se önzetlenségből segített bárkin is, hanem önzésből, mert őt ezt tette boldoggá, elégedetté, ettől érezte jól magát.
Az kész szerencse, hogy ez olyan önzés, ami társadalmilag hasznos és elismert, sokak számára jó. De attól még önzés.

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 979
Mi ment itt is félre??? Pedig ők aztán teszteltek meg szigorúak voltak...vagy mázlisták vagyunk, vagy valóban hat a gyerekkori oltás, vagy nálunk is ez van csak kamuznak vagy ég jön majd a java(Doki??)

index.hu/kulfold/2021/02/04/a-szlovakiai-korhazakban-jelenleg-3626-covidos-beteget-kezelnek/
dande
"A miniszter szerint a koronavírus gyorsabban terjedő brit mutációja az oka, hogy az új fertőzöttek napi száma nem csökken." hmm?
Vrij6
Angliából hazatérő vendégmunkások hordták szét, vannak vagy 300 ezren
Willie Parker
Így vagy úgy, de működik a gyere haza fiatal program.
Figyeld meg, hogy benne lesz a kampányban 😀
Solymi
Szlovákiában?
Végülis ők is azért vannak szarban, mert orbánegygeci, minek túlbonyolítani...
Sobri Jóska
Hupsz, ezt benéztem.
Na mindegy, de előre szóltam, hogyha idegenbe szakadt hazánkfiai netán tömegesen kezdenének hazajönni, akkor az úgyis sikerként lenne elkönyvelve.
több mint 5 éve
Lecsó Denver Broncos 3 365
Az FFP2 nem jelent feltétlen membrános maszkot! Az FFP3 nem tudom hányadán áll ezen kiegészítővel.
Ami tény, hogy a membrános kuka!
Cégünknél már novemberben betiltották az "akármilyen" maszkok használatát. Heti 5db KN95 maszkot kapunk, és csak azt lehet (kell) hordani.
clbass
Igazad van. Akkor úgy mondom, hogy a "szelepes" maszkok...
FFP3 szerintem már nincs szelep nélkül, mert nagyon nehéz lenne a kilégzés. FFP2 van szelep nélkül is.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Most mondták a rádióba hogy a szlovákok teljes lakhelyelhagyási tilalmat bevezetését fontolgatják, engedélyt meg ehhez SMS-Ben kéne kérni a vírus fokozódása miatt. Mi csúszott ott el hogy ekkora a gebasz? Enyhítettek korábban? Nem figyeltem az adataikat mostanában.
MC12
Valószínűleg (ezt gyanítják, most fogják majd széles körben tesztelni) az angol - fertőzőbb - variáns terjed, azért romlanak a számok. Már több EU országban, ahol megjelent a variáns, elkezdtek szigorítani. Elsősorban a rongymaszkok helyett az FFP2-es (3-as) maszkok kötelezővé tételével.

Szerintem nálunk is el fog jönni még ez az idő, mert már itthon is kimutattak néhány esetet. Aki teheti, vásároljon be FFP2-es maszkból, most (még) olcsón, 3-400 forintért lehet kapni, többféle színben, gyerek és felnőtt méretben is. Ha kötelezővé teszik, hiány lehet belőle és az ára is keményen megugorhat ismét.
peterk2005
Az egyszerű kőműves is tudja, hogy az FFP2-es és 3-as maszk egy kalap szart ér a koronavírus elleni védekezésben, ugyanis a pillangószelep, ami rajta van, az akadálytalanul engedi ki a dszuvát a szádból. Vagyis ha te fertőző vagy, kevesebbet ér, mint egy zsebkendő a szád előtt.
Lecsó
Az FFP2 nem jelent feltétlen membrános maszkot! Az FFP3 nem tudom hányadán áll ezen kiegészítővel.
Ami tény, hogy a membrános kuka!
Cégünknél már novemberben betiltották az "akármilyen" maszkok használatát. Heti 5db KN95 maszkot kapunk, és csak azt lehet (kell) hordani.
több mint 5 éve
Lecsó Denver Broncos 3 365
Most mondták a rádióba hogy a szlovákok teljes lakhelyelhagyási tilalmat bevezetését fontolgatják, engedélyt meg ehhez SMS-Ben kéne kérni a vírus fokozódása miatt. Mi csúszott ott el hogy ekkora a gebasz? Enyhítettek korábban? Nem figyeltem az adataikat mostanában.
MC12
Valószínűleg (ezt gyanítják, most fogják majd széles körben tesztelni) az angol - fertőzőbb - variáns terjed, azért romlanak a számok. Már több EU országban, ahol megjelent a variáns, elkezdtek szigorítani. Elsősorban a rongymaszkok helyett az FFP2-es (3-as) maszkok kötelezővé tételével.

Szerintem nálunk is el fog jönni még ez az idő, mert már itthon is kimutattak néhány esetet. Aki teheti, vásároljon be FFP2-es maszkból, most (még) olcsón, 3-400 forintért lehet kapni, többféle színben, gyerek és felnőtt méretben is. Ha kötelezővé teszik, hiány lehet belőle és az ára is keményen megugorhat ismét.
peterk2005
Az egyszerű kőműves is tudja, hogy az FFP2-es és 3-as maszk egy kalap szart ér a koronavírus elleni védekezésben, ugyanis a pillangószelep, ami rajta van, az akadálytalanul engedi ki a dszuvát a szádból. Vagyis ha te fertőző vagy, kevesebbet ér, mint egy zsebkendő a szád előtt.
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 297 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nekem is van egy kis garzonom, áron alul vettem pár éve, (...) Eláll magának, elromlani se tud, ha valami barát, ismerős szarba kerül, még laknia is lesz hol.
Sobri Jóska
Áruld el, mi hasznod van abból, hogy szükség esetén segítesz egy bajba került barátnak? Hogyan illeszkedik ez egy büszke utilitarista világképébe? Nagyot csalódtam.
nagylaza
Mindenkinek a személyiségében vannak anomáliák, senki sem egy romantikus regény koherens, egyjellemű szereplője.
De gondolj arra, hogy ezáltal a szivességbankba pakolok tőkét, akkor passzolni fog az áltlad is kezelhető haszonelvűségképbe.

Ez nyilván a pénz segítségével könnyen akceptálható, tehát primér szinten a sok pénz az sok jóérzés. De vagyok annyira önző, hogy ha pl. egy youtube csatornát vagy internetes fórumot támogatok, vagy amikor ingyen tanítottam gyerekotthonban, vagy adok egy legatyásodott volt kollegának egy láda konzervet, ami nálam csak porosodna, úgyse eszem meg, mégha előtte való nap vettem is az egészet direkt ezért, az nekem élvezetes, jól érzem közben magam.

Sobri Jóska
Sajnos, kénytelen vagyok felhívni a figyelmedet egy súlyos ellentmondásra. Jelesül: egy haszonelvű ember nem lelheti örömét abban, ha másoknak önzetlenül segít. Ettől ab ovo nem érezheti jól magát. Érdemes óvatosnak lenned. A humánum szinte észrevétlenül beférkőzött a lelkedbe, és mételyezni fog egész életedben, ha nem vigyázol.
nagylaza
Észre sem véve, hogy traumatizált vallásos lesz 😛 😉
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 308 — beers & Packers
Sobri Jóska
nagylaza

Sobri Jóska
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 158
 index.hu/belfold/2021/02/04/galgoczi_agnes_optorzs/

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sörözőt zártak be fél évre, amiért a kocsmában az alkalmazottakon kívül nyolc vendég tartózkodott, akik nem viseltek maszkot, és mindannyian fogyasztottak különböző italokat.

A KÓRHÁZAKBAN A PFIZER, A HÁZIORVOSOKNÁL A MODERNA VAKCINÁIT HASZNÁLJÁK MAJD.
warr_b
94 éves nagyim holnap kapja meg a Modernát
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 014 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
És persze irány Dubaj!

index.hu/gazdasag/2021/02/04/repules-legikozlekedes-dubaj/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 014 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 index.hu/belfold/2021/02/04/galgoczi_agnes_optorzs/

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sörözőt zártak be fél évre, amiért a kocsmában az alkalmazottakon kívül nyolc vendég tartózkodott, akik nem viseltek maszkot, és mindannyian fogyasztottak különböző italokat.

A KÓRHÁZAKBAN A PFIZER, A HÁZIORVOSOKNÁL A MODERNA VAKCINÁIT HASZNÁLJÁK MAJD.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Sobri Jóska
nagylaza
A barát az barát, méghaszaris...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Mi ment itt is félre??? Pedig ők aztán teszteltek meg szigorúak voltak...vagy mázlisták vagyunk, vagy valóban hat a gyerekkori oltás, vagy nálunk is ez van csak kamuznak vagy ég jön majd a java(Doki??)

index.hu/kulfold/2021/02/04/a-szlovakiai-korhazakban-jelenleg-3626-covidos-beteget-kezelnek/
dande
"A miniszter szerint a koronavírus gyorsabban terjedő brit mutációja az oka, hogy az új fertőzöttek napi száma nem csökken." hmm?
Vrij6
Willie Parker
Solymi
Szlovákiában?
Végülis ők is azért vannak szarban, mert orbánegygeci, minek túlbonyolítani...

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 979

dande
Vrij6
Willie Parker
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Nálam így lakott a XI ker panel lakásomban egy volt kollégám.
Egy gyerekkel költöztek, áprilisban mennek családi házba 4 gyerekkel. Kinőtték a 3 szobát!😄
Azért valahol jó érzés, h tudtam nekik segíteni..

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Sobri Jóska
nagylaza

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 308 — beers & Packers
Sobri Jóska
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 827 — no es importante

dande
Vrij6
Willie Parker
Sőt a teljes térségét beleszámolhatod, Klaci írta is december környékén, hogy a pozsonyi repülőtér rekordforgalommal működik az ünnepi időszakban

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A kkv-ban érzem egyelőre, hogy tömeges borulás fog jönni (rendezvényszervezős piacról van most ügyem). A multi ügyfél pl köszöni szépen jól van és prosperál.
Amadeus
Nyilván ott, a multi az multi, de az emberek 65 százaléka meg szolgáltatószektorban dolgozik, az most teljesen szopóágon van. Az uszkve 3 millió ember. Ha annak csak a harmada tartósan jövedelem nélkül marad, akkor az máris egymillió ember.
Ezt még ideig-óráig el lehet maszkolni, meg segít a szülő, a barát, a rokon, a pasi, stb., de egy ponton túl átszakad a gát.

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
Ingatlan van kevesebb érezhetően, cserébe csordogálnak a fizetésképtelenségi, követelésérvényesítési ügyek, szerződésszegések.
Amadeus
És ebből nem arra következtetsz, hogy fogy a pénz?
Nyiván egy folyamat elején vagyunk, az meg így kezdődik, csökken a bevétel, a cégek nem fizetnek, halasztást, részletfizetést kérnek, aztán ez szépen leér a munkavállalói fizetések szintjére is, majd jönnek az elbocsájtások.

444.hu/2021/02/02/a-jarvany-alatt-negyszer-annyian-maradtak-munka-nelkul-mint-2009-ben-a-gazdasagi-vilagvalsag-csucsan
empty taxi
az olyan csalfa adat, mint állásidő, minek számít? 😊
tulajdonképpen van munkám, hisz szerződésem megvan, ám munkát nem végzek, s igy bevétel sincs - hónapok óta. s több más helyen is lehet igy, szóval joval több az a "munka nélküli". hogy túl tudjak állni segítség nélkül valószínüleg felszippantotta feketén az építőipar néhányukat, van kik hazamenekültek a szülőkhöz, stb.
Ventura
Mivel Európában és Magyarországon a munkavállalók 65-70 százaléka a szolgáltató szektorban dolgozik, így itthon a valóságban millió körüli bevétel- és jövedelemnélküli ember lehet már, még ha a hivatalos statisztikákban ez nem is jelenítődik meg.
Ezért lesz nagyon durva 2021 gazdaságilag.
Sobri Jóska
Én egyelőre nem látom ezt a praxisban, de lehet, hogy később fog begyűrűzni.
Amadeus
Hát, az ingatlanpiacon sem látszódik. Fél éve lógok a netes portálokon, és azon kívül, hogy, amit esetleg érdemes lenne felhívni már elkelt, nem vagyunk előrébb. Nem tudom mi kellene, hogy tényleg az a felvázolt vagyontalanság legyen. Mert összességében nincs.
kristóf17
Egyrészt tart a hitelmoratórium. Ha annak vége, és a tulaj nem tud fizetni, kikerül az ingatlan a piacra, az lefele viszi majd az árakat.
Másrészt aki befektetésnek vette, annak nem kenyérre kell, sőt, az ingatlan enni sem kér, minek adja el? (Nekem is van egy kis garzonom, áron alul vettem pár éve, fullosan fel lett újítva, 19-ben lett kész, aztán jött a korona. Most kb. 15-20 százalékkal kevesebbért tudnám eladni, de nem sürgős, mivel a havi közösköltség, közműátalány tízezer alatt van, valós fogyasztás nulla, semmi okom nincs forszírozni az értékesítest. Eláll magának, elromlani se tud, ha valami barát, ismerős szarba kerül, még laknia is lesz hol. Gondolom sokan vannak vele így.)
Harmadrészt, a pesti, pestkörnyéki ingatlanok európai régióközponthoz képest még mindig alul vannak árazva, a valós értékük még plusz 30-50 százalék, minimum.
Sobri Jóska
Eddig a kivárásra és felhalmozásra gondoltam, tekintve, hogy a tömeges válságba kerülés - pl kriminológiai - jelei nem jelentek meg tömegesen eddig.

A kkv-ban érzem egyelőre, hogy tömeges borulás fog jönni (rendezvényszervezős piacról van most ügyem). A multi ügyfél pl köszöni szépen jól van és prosperál.

Nyilván, ha tényleg megborul a kkv szektor, akkor az általam első bekezdésben írt jelek is jönni fognak záros határidőn belül. Most kéne Orbánnak megfogni a történetet.
több mint 5 éve
empty taxi