Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ha minden jól megy Svájcban jogosult vagyok felvenni a vakcinát ingyér, ami örömteli.A gond az h eddig 63 ezret szállított a Pfizer abba kantonba, ahol lakok, és élnek itt 1.1 millióan, szal valszeg ez még eltart 1 db-ig.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Mondjuk egy tünetmentes vagy még tünetmentes (első pár napos) fertőző találkozott egy nap 10 emberrel, abból eddig átlagosan megfertőzött 3-t, a mutációval meg 5-t. Ez nagyon be tudja robbantani a fertőzöttséget.Mi ment itt is félre??? Pedig ők aztán teszteltek meg szigorúak voltak...vagy mázlisták vagyunk, vagy valóban hat a gyerekkori oltás, vagy nálunk is ez van csak kamuznak vagy ég jön majd a java(Doki??)"A miniszter szerint a koronavírus gyorsabban terjedő brit mutációja az oka, hogy az új fertőzöttek napi száma nem csökken." hmm?
index.hu/kulfold/2021/02/04/a-szlovakiai-korhazakban-jelenleg-3626-covidos-beteget-kezelnek/
dande
Vrij6
több mint 5 éve
Angliából hazatérő vendégmunkások hordták szét, vannak vagy 300 ezrenMi ment itt is félre??? Pedig ők aztán teszteltek meg szigorúak voltak...vagy mázlisták vagyunk, vagy valóban hat a gyerekkori oltás, vagy nálunk is ez van csak kamuznak vagy ég jön majd a java(Doki??)"A miniszter szerint a koronavírus gyorsabban terjedő brit mutációja az oka, hogy az új fertőzöttek napi száma nem csökken." hmm?
index.hu/kulfold/2021/02/04/a-szlovakiai-korhazakban-jelenleg-3626-covidos-beteget-kezelnek/
dande
Vrij6
több mint 5 éve
Mi ment itt is félre??? Pedig ők aztán teszteltek meg szigorúak voltak...vagy mázlisták vagyunk, vagy valóban hat a gyerekkori oltás, vagy nálunk is ez van csak kamuznak vagy ég jön majd a java(Doki??)"A miniszter szerint a koronavírus gyorsabban terjedő brit mutációja az oka, hogy az új fertőzöttek napi száma nem csökken." hmm?
dande
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Ingatlan van kevesebb érezhetően, cserébe csordogálnak a fizetésképtelenségi, követelésérvényesítési ügyek, szerződésszegések.És ebből nem arra következtetsz, hogy fogy a pénz?
Amadeus
Nyiván egy folyamat elején vagyunk, az meg így kezdődik, csökken a bevétel, a cégek nem fizetnek, halasztást, részletfizetést kérnek, aztán ez szépen leér a munkavállalói fizetések szintjére is, majd jönnek az elbocsájtások.
Egyrészt tart a hitelmoratórium. Ha annak vége, és a tulaj nem tud fizetni, kikerül az ingatlan a piacra, az lefele viszi majd az árakat.Hát, az ingatlanpiacon sem látszódik. Fél éve lógok a netes portálokon, és azon kívül, hogy, amit esetleg érdemes lenne felhívni már elkelt, nem vagyunk előrébb. Nem tudom mi kellene, hogy tényleg az a felvázolt vagyontalanság legyen. Mert összességében nincs.Én egyelőre nem látom ezt a praxisban, de lehet, hogy később fog begyűrűzni.Mivel Európában és Magyarországon a munkavállalók 65-70 százaléka a szolgáltató szektorban dolgozik, így itthon a valóságban millió körüli bevétel- és jövedelemnélküli ember lehet már, még ha a hivatalos statisztikákban ez nem is jelenítődik meg.444.hu/2021/02/02/a-jarvany-alatt-negyszer-annyian-maradtak-munka-nelkul-mint-2009-ben-a-gazdasagi-vilagvalsag-csucsanaz olyan csalfa adat, mint állásidő, minek számít? 😊
empty taxi
tulajdonképpen van munkám, hisz szerződésem megvan, ám munkát nem végzek, s igy bevétel sincs - hónapok óta. s több más helyen is lehet igy, szóval joval több az a "munka nélküli". hogy túl tudjak állni segítség nélkül valószínüleg felszippantotta feketén az építőipar néhányukat, van kik hazamenekültek a szülőkhöz, stb.
Ventura
Ezért lesz nagyon durva 2021 gazdaságilag.
Sobri Jóska
Amadeus
kristóf17
Másrészt aki befektetésnek vette, annak nem kenyérre kell, sőt, az ingatlan enni sem kér, minek adja el? (Nekem is van egy kis garzonom, áron alul vettem pár éve, fullosan fel lett újítva, 19-ben lett kész, aztán jött a korona. Most kb. 15-20 százalékkal kevesebbért tudnám eladni, de nem sürgős, mivel a havi közösköltség, közműátalány tízezer alatt van, valós fogyasztás nulla, semmi okom nincs forszírozni az értékesítest. Eláll magának, elromlani se tud, ha valami barát, ismerős szarba kerül, még laknia is lesz hol. Gondolom sokan vannak vele így.)
Harmadrészt, a pesti, pestkörnyéki ingatlanok európai régióközponthoz képest még mindig alul vannak árazva, a valós értékük még plusz 30-50 százalék, minimum.
több mint 5 éve
Mi ment itt is félre??? Pedig ők aztán teszteltek meg szigorúak voltak...vagy mázlisták vagyunk, vagy valóban hat a gyerekkori oltás, vagy nálunk is ez van csak kamuznak vagy ég jön majd a java(Doki??)index.hu/kulfold/2021/02/04/a-szlovakiai-korhazakban-jelenleg-3626-covidos-beteget-kezelnek/
Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Csak vlsz ezekből az ellopott, ‘kiokoskodott’milliócskából tudják majd újra kibérelni lekauciózni, árukészletet rendelni azok a kevés tőkével rendelkezők, akiknek lehetőségük sincs másképp visszakerülni a majdan újrainduló piacra.
több mint 5 éve
kb ez lesz.Érkezik a mindenre is megoldást jelentő nemzeti konzultáció az újranyitásról 😀Tíz évre három éves moratóriummal, egy KKV-nek, amelyik fennmaradásért küzd? Eleve, mikrovállalkozás lesz ez, 10 millióval egy kisvállalkozás nem megy semmire. Egy mikro vállalkozás meg hol kalkulál 10 éves távlatban? Ez egy ingatlanvásárlásra jó, ha működik a cég, nem egy krízisben levő kisegítésére. Jobb lett volna 2-3 év, max 1 év moratóriummal. Ebből szerintem megint lesznek akik biszniszt fognak látni. Már látom is a sok szenvedő mikrovállalkozást, hajléktalan tulajdonossal, amelyik 3 éven belül tönkremegy majd....
dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2021%2F02%2F04%2Forban-viktor-konzultacio-nyitas%2F
kapitnono
peterk2005
max pár vendéglátó-kapcsolódó használja rendesen
több mint 5 éve
Bizonyára, praxisfüggő. Én ki sem látszom a peres/nemperes ügyekből, van hetem ahol minden nap tárgyalok.nekem van több olyan ügyvéd ismerősöm (kicsi irodák akár egyénik is), akik panaszkodnak, tartalékokat élnek fel szóval szektoron belül is vannak különbségek.Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban lecsapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
Amúgy nálunk pl most februártól kb 20 embert vettek, vesznek fel. Egyébként meg a legtöbb ismerősömnek, haveromnak több a meló, mint valaha.
warr_b
Volt vendéglátósként, repülőtéri dolgozóként gondolhatod hogy nekem kissé más tapasztalaim vannak
r.baggio
Amadeus
csebi
Ingatlan van kevesebb érezhetően, cserébe csordogálnak a fizetésképtelenségi, követelésérvényesítési ügyek, szerződésszegések. Cégfronton a december-január brutális munkateher volt.
A büntető meg büntető, az mindig volt, van, lesz.
több mint 5 éve
nekem van több olyan ügyvéd ismerősöm (kicsi irodák akár egyénik is), akik panaszkodnak, tartalékokat élnek fel szóval szektoron belül is vannak különbségek.Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban lecsapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
Amúgy nálunk pl most februártól kb 20 embert vettek, vesznek fel. Egyébként meg a legtöbb ismerősömnek, haveromnak több a meló, mint valaha.
warr_b
Volt vendéglátósként, repülőtéri dolgozóként gondolhatod hogy nekem kissé más tapasztalaim vannak
r.baggio
Amadeus
és sajnos nekem is vannak ismerőseim, akik elvesztették a munkát COVID miatt. nem találtak tavaly tavasz óta újat.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ok, nem véletlenül nem citáltam ide nevet...eléggé off lesz - és korrekt módon nem írtad ki mondta... de azért adok plusz infót, egy újabb mítosz - valszeg nem Marie Antoinette mondta / anekdota az egész."Ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?"Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
csi77
en.wikipedia.org/wiki/Let_them_eat_cake
"The phrase appears in book six of Jean-Jacques Rousseau's Confessions, whose first six books were written in 1765, when Marie Antoinette was nine years of age, and published in 1782. In the book, Rousseau recounts an episode in which he was seeking bread to accompany some wine he had stolen. Feeling too elegantly dressed to go into an ordinary bakery, he recalled the words of a "great princess"
At length I remembered the last resort of a great princess who, when told that the peasants had no bread, replied: "Then let them eat brioches."
— Jean-Jacques Rousseau, Confessions
Rousseau does not name the "great princess" and he may have invented the anecdote, as the Confessions is not considered entirely factual.
The phrase was attributed to Marie Antoinette by Alphonse Karr in Les Guêpes of March 1843. Objections to the legend of Marie Antoinette and the comment centre on arguments concerning the Queen's personality, internal evidence from members of the French royal family and the date of the saying's origin.
etc, etc... több infó a wikis linken
Also:
The Book of Jin, a 7th-century chronicle of the Chinese Jin Dynasty, reports that when Emperor Hui (259–307) of Western Jin was told that his people were starving because there was no rice, he said, "Why don't they eat porridge with (ground) meat?" (何不食肉糜), showing his unfitness.
Igor
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
A szolidaritás igen, a munka félig. Muszáj mennem a-ból b-be, 0-24.Is-isA szolidaritás vagy a munka?És home officeban is menne?Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban csapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
Amadeus
csi77
Amadeus
csi77
több mint 5 éve
Is-isA szolidaritás vagy a munka?És home officeban is menne?Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban csapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
Amadeus
csi77
Amadeus
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Csak gondolom kell ez, hogy a "népre" tudja fogni ha esetleg nem jól sül elÉrkezik a mindenre is megoldást jelentő nemzeti konzultáció az újranyitásról 😀Akkor itt nyitás lesz, az már tuti.
dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2021%2F02%2F04%2Forban-viktor-konzultacio-nyitas%2F
kapitnono
Vrij6

több mint 5 éve
Érkezik a mindenre is megoldást jelentő nemzeti konzultáció az újranyitásról 😀Akkor itt nyitás lesz, az már tuti.
kapitnono
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Érkezik a mindenre is megoldást jelentő nemzeti konzultáció az újranyitásról 😀Tíz évre három éves moratóriummal, egy KKV-nek, amelyik fennmaradásért küzd? Eleve, mikrovállalkozás lesz ez, 10 millióval egy kisvállalkozás nem megy semmire. Egy mikro vállalkozás meg hol kalkulál 10 éves távlatban? Ez egy ingatlanvásárlásra jó, ha működik a cég, nem egy krízisben levő kisegítésére. Jobb lett volna 2-3 év, max 1 év moratóriummal. Ebből szerintem megint lesznek akik biszniszt fognak látni. Már látom is a sok szenvedő mikrovállalkozást, hajléktalan tulajdonossal, amelyik 3 éven belül tönkremegy majd....
kapitnono

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Érkezik a mindenre is megoldást jelentő nemzeti konzultáció az újranyitásról 😀dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2021%2F02%2F04%2Forban-viktor-konzultacio-nyitas%2F

több mint 5 éve
A szolidaritás vagy a munka?És home officeban is menne?Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban csapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
Amadeus
csi77
több mint 5 éve
eléggé off lesz - és korrekt módon nem írtad ki mondta... de azért adok plusz infót, egy újabb mítosz - valszeg nem Marie Antoinette mondta / anekdota az egész."Ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?"Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
csi77
en.wikipedia.org/wiki/Let_them_eat_cake
"The phrase appears in book six of Jean-Jacques Rousseau's Confessions, whose first six books were written in 1765, when Marie Antoinette was nine years of age, and published in 1782. In the book, Rousseau recounts an episode in which he was seeking bread to accompany some wine he had stolen. Feeling too elegantly dressed to go into an ordinary bakery, he recalled the words of a "great princess"
At length I remembered the last resort of a great princess who, when told that the peasants had no bread, replied: "Then let them eat brioches."
— Jean-Jacques Rousseau, Confessions
Rousseau does not name the "great princess" and he may have invented the anecdote, as the Confessions is not considered entirely factual.
The phrase was attributed to Marie Antoinette by Alphonse Karr in Les Guêpes of March 1843. Objections to the legend of Marie Antoinette and the comment centre on arguments concerning the Queen's personality, internal evidence from members of the French royal family and the date of the saying's origin.
etc, etc... több infó a wikis linken
Also:
The Book of Jin, a 7th-century chronicle of the Chinese Jin Dynasty, reports that when Emperor Hui (259–307) of Western Jin was told that his people were starving because there was no rice, he said, "Why don't they eat porridge with (ground) meat?" (何不食肉糜), showing his unfitness.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
több mint 5 éve
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.htmlmíg 2021 első hete elméletileg már 3000 halott alatt, a 49. hét már szép csendben felkúszott 4000 (!) fölé*, de a többi is környező hét is jelentősen nő
* majdnem 400 plusz már a publikálás óta
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Hát ja 😊 Én IT-sként megrokkanok, annyi a melónk, még nőtt is az alkalmazotti létszám a covid alatt. (Főleg annak köszönhetően, hogy az egyik profilunk éppen a netes kereskedelem. A (nagyobb) vállalati megendelések azért nem zúdulnak.)Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
Azért egy autókereskedőt, nem építőipari dolgozót, stb. meghallgatnék, hogy mik a tapasztalatai... És persze a krízis szektorok. Vengéglátás, turizmus, szolgáltatások egész sora fodrásztól műkörmösig. És mozik, színházak, élő előadóművészet (nem csak jól fizetett nemzeti rockerek léteznek 😊 ), stb.
Egyébként úgy tűnik, nem tudunk lejjebb menni a jelenlegi helyzetnél. Sőt, mintha picit elkezdeztek volna a napokban emelkedni megint a számok. Nehogy bejöjjön erre az angol variáns, mert akkor ebből további szigorítás lesz, nem enyhítés...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ceglédi Zoltánnak volt szerintem egy nagyszerű mondata a témában, hogy képzeljük el, ha a nyugdíjasoktól kérnének szolidaritást, meddig is tartanának a covid-korlátozások (mert amúgy elméletileg minden intézkedés azért történt, hogy ezt a réteget megvédjük, közben meg az átlagos nyugdíjas élete az, amit a legkevésbé befolyásolt a pandémia: este nyolc után és reggel öt előtt eddig se flangáltak az utcán, napközben sem éttermekbe, hanem boltba mentek)Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban lecsapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
Amadeus

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
És home officeban is menne?Igen, ezen gondolkodtam én is tegnap, hogy ez az egész covid helyzet mennyire más árnyalatban lecsapódik le a társadalom különböző csoportjai között. Saját nevemben beszélve, én kb. beledöglök annyi munka van. Az ügyek összetétele változott kicsit. Hülye helyzet, amiben nagy szükség van/lenne a társadalmi szolidaritásra.Én se látom azt a rengeteg munkanélkülit. Nem tudok senkit, aki elveszítette volna a munkáját. Egyetlen haverom van, de neki krónikus asztmája van ezért biztonsági megfontolásból, saját elhatározásból nem dolgozik.Ilyen az a fránya valóságbuborék 😉
warr_b
r.baggio
Amadeus
Hajrá Bad Bones!