Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
sajnos ismerek személyesen is épp elég idiótát hogy tudjam van aki ezeket komolyan gondolja
van olyan ismerősöm aki a kutyáját nem vitte el beoltatni mert hogy akkor hívják le a kötelező chipből a benne eltárolt adatokat róla ...
Negritis
Idiótát mindenki ismer, de én olyan emberrel még sose beszéltem aki szerint chipet raknak belénk. Vagy chemtrailt, laposföldet komolyan gondoló agyhalottal se.
Egyrészt minek tennék? Semmi olyan plusz információt nem tudhatnak meg, amit a mobilból ne lehetne könnyedén kinyerni, arról nem is beszélve, hogy minden így kinyert információ teljesen érdektelen önmagában. A reklámok hatékonyabb targetálásától eltekintve az átlagember élete miért érdekelne bárkit is, aki képes milliónyi chipben rejlő információt feldolgozni?

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 584 — The Mathematician
Ha ilyen tudományos alaposságú infót osztasz meg szerintem szerencsésebb és informatívabb, ha megjelölöd a forrást, teszel valami linket.
Sobri Jóska
twitteren láttam, aszittem az "okké" elég szarkasztikus lesz
és sztem itt is kifejtettem már párszor hogy mi a fasznak ültetnének az emberekbe egy csipet a tudtuk nélkül és akartuk ellenére
mikor a fizetésük jelentős részét hajlandóak arra áldozni hogy megvásárolják ezt a csipet akár az apple akár a xiaomi árulja
és akkor még ne is beszéljünk a facebook és google használatáról
Negritis
Nyilván tudom, hogy te mit gondolsz róla.
De sokszor van forrás nélkül bebaszva valami pármondatos faszság, és őszintén érdekel (mivel én nem fb-ozom, nem instázom, nem twitterezem, és egy csomó honlaporól még csak nem is hallottam), hogy mi honnan van.
Ha én beidézek valahonnan valamit mindig teszek linket, és dőltre formázom az idézést.
Így átláthatóbb.
Ennyi a lényege.
Sobri Jóska
mivel az eredeti tweetben sem volt semmi megjelölve így nem az embed-et használtam hanem csak a képet illesztettem be
itt van amúgy
 twitter.com/zilahy/status/1335572825973940224

inkább fejfogós mint vicces így nem a viccekbe hanem ide került ahol vmennyire releváns is
Negritis
Ez ugyanúgy szarkasztikusan közli, mint te.
Téged nem érdekel, hogy ezt valóban valaki komolyan írja valahol, vagy egy mémgyár szüleménye, ami kifigurázza az agyhalott bechippeléshívőket és lehet, hogy ilyet valós egyes szám első személyben senki nem is írt így?
Sobri Jóska
amúgy kiderült hogy hiányzott az utolsó 3sor ami megválaszolja a felvetett kérdésedet

egyébként pedig nem, nem érdekel
sajnos ismerek személyesen is épp elég idiótát hogy tudjam van aki ezeket komolyan gondolja
van olyan ismerősöm aki a kutyáját nem vitte el beoltatni mert hogy akkor hívják le a kötelező chipből a benne eltárolt adatokat róla ...

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha ilyen tudományos alaposságú infót osztasz meg szerintem szerencsésebb és informatívabb, ha megjelölöd a forrást, teszel valami linket.
Sobri Jóska
és sztem itt is kifejtettem már párszor hogy mi a fasznak ültetnének az emberekbe egy csipet a tudtuk nélkül és akartuk ellenére
mikor a fizetésük jelentős részét hajlandóak arra áldozni hogy megvásárolják ezt a csipet akár az apple akár a xiaomi árulja
Negritis
De sokszor van forrás nélkül bebaszva valami pármondatos faszság, és őszintén érdekel (mivel én nem fb-ozom, nem instázom, nem twitterezem, és egy csomó honlaporól még csak nem is hallottam), hogy mi honnan van.
Ha én beidézek valahonnan valamit mindig teszek linket, és dőltre formázom az idézést.
Így átláthatóbb.
Ennyi a lényege.
Sobri Jóska
mivel az eredeti tweetben sem volt semmi megjelölve így nem az embed-et használtam hanem csak a képet illesztettem be
itt van amúgy

inkább fejfogós mint vicces így nem a viccekbe hanem ide került ahol vmennyire releváns is
Negritis
Ez ugyanúgy szarkasztikusan közli, mint te.
Téged nem érdekel, hogy ezt valóban valaki komolyan írja valahol, vagy egy mémgyár szüleménye, ami kifigurázza az agyhalott bechippeléshívőket és lehet, hogy ilyet valós egyes szám első személyben senki nem is írt így?

több mint 5 éve
Sobri Jóska
Negritis
Így átláthatóbb.
Ennyi a lényege.
Sobri Jóska
itt van amúgy

több mint 5 éve
Sobri Jóska
Negritis
Így átláthatóbb.
Ennyi a lényege.

több mint 5 éve
okké
Negritis
Engem három éve megchippeltek.
Eddig csak az előnyeit érzékeltem, hamarabb nyílik a fotocellás ajtó, az orrom odaérintésével tudok fizetni 15000 forintig, tiszta reggeleken készülék nélkül tudom fogni a Petőfi rádió zenei kívánságműsorát, és a már a kutyák sem ugatnak meg.
Szóval üzenem mindenkinek: látni fogja felnőni a kislányait, lehet még jobb felbontásban is, mint egyébként.

| Ha ilyen tudományos alaposságú infót osztasz meg szerintem szerencsésebb és informatívabb, ha megjelölöd a forrást, teszel valami linket. |
Sobri Jóska

több mint 5 éve
okké

Negritis
Engem három éve megchippeltek.
Eddig csak az előnyeit érzékeltem, hamarabb nyílik a fotocellás ajtó, az orrom odaérintésével tudok fizetni 15000 forintig, tiszta reggeleken készülék nélkül tudom fogni a Petőfi rádió zenei kívánságműsorát, és a már a kutyák sem ugatnak meg.
Szóval üzenem mindenkinek: látni fogja felnőni a kislányait, lehet még jobb felbontásban is, mint egyébként.

| Ha ilyen tudományos alaposságú infót osztasz meg szerintem szerencsésebb és informatívabb, ha megjelölöd a forrást, teszel valami linket. |

több mint 5 éve
okké

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 161
Értelmi fogy háttere általában kromoszóma rendellenesség, ami többszervi kihatású is lehet vagy ott is állhat agysérülés mögötte
Willie Parker
persze, de akkor nem az értelmi sérültség a krónikus állapot, hanem pl az arra gyakran jellemző szívbetegség.
slowmotion
Nem nagyon vizsgálják sajnos náluk a háttérbetegségeket. Már úgy normál eü-i helyzetben, nem a vírus alatt. Sztem nincs is speciális gyógyintézetük.
több mint 5 éve
Szerintetek legalább egy valaki el fogja vonni ezért a balhét vagy ennyit se várhatunk már el a nertől?
r.baggio
És akkor feltámad az a 20-25ezer covid-halott?

Egyrészt a kormányzati kommunikáció az lesz, hogy győztünk, és sokkal rosszabb is lehetett volna, vagyis ez siker, másrészt kiáll mondjuk Dr. Boér Gábor és Dr. Csiki Zoltán, hogy az én felelősségem az egész, nem voltak elégségesek a fejlesztések, gyér volt a szakmai irányítás.
Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?
Melyik esetben lenne ténylegesen jobb neked?
Sobri Jóska
Személyesen senkinek nem kívánok semmit. Lesz*rom, hogy kivel mi lesz. De a következmény nélküliség bármely embercsoportra rendkívül negatívan hat. Egy cég működését is nagyon rontja, ha a nyilvánvaló elb*szásoknak nincs felelőse, akkor is, ha a felelős nem egyértelmű. Ilyesmiből mindig az szokot lenni, hogy tovább csúszik a dolog, egyre többször sz*rnak bele az alkalmazottak, hogy mi lesz a történet vége, ami a céget is lehúzza. Egy társadalmon belül ugyanígy működik a következmény nélküliség. Úgy húzza vissza az országot, mint a viccbeli üstbe szorultak. Ez az oka annak, hogy mindig, minden nagyobb botrány esetén amellett vagyok, hogy legyen következménye. Még úgy is, ha nem a tényleges felelőst buktatják bele.
peterk2005
És konkrétan mi? Mi legyen a következménye annak, hogy világjárvány van?

Egy cég teljesen más, az valakié, aki általában tisztában van a tulajdonlás tényével és a tulajdonosi jogaival és használni is tudja azokat hatékonyan. (Minél kisebb a cég, annál inkább.)
Egy ország az mindenkié. Vagyis senkié.

Írj konkrétumot:
Ki és milyen felelősséget viseljen, hogy "elvigye a balhét", ahogy baggio írta?
A kormányzatot leválthatják 22-ben.
Egyéb ötlet?
Sobri Jóska
Ez már facebook komment szint Jóska. Tudod te pontosan, hogy mire gondoltam. Ha nem tudod, az baj lenne, de tudom, hogy tudod.
peterk2005
Megtisztelnél ha válaszolnál minősítés helyett.
Amennyiben tudsz persze.
Ha nem, akkor végülis ez is megteszi.

több mint 5 éve
nemtom ez itt volt-e, de ők is a cápát veszike elő 😀

youtu.be/sJduXY0dinY

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
Értelmi fogy háttere általában kromoszóma rendellenesség, ami többszervi kihatású is lehet vagy ott is állhat agysérülés mögötte
Willie Parker
persze, de akkor nem az értelmi sérültség a krónikus állapot, hanem pl az arra gyakran jellemző szívbetegség.
slowmotion
Valamit be kell írni.
Azt mégsem mondhatják, hogy teljesen egészséges emberek is meghalnak.
Pedig tudok ilyenről én is, többről is.

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Willie Parker
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Kösz Petetrk, igen ez az amit írtam amikor még Doki is itt volt( hátha sikerül itt tartani 😊) , hogy legalább mi ne essünk egymásnak kezdjük egymást, másikat ítélgetni cseszegtetni ki miért hogyan hibás, csinál rosszult ahelyett, hogy mepróbáljuk megérteni a màsik gondolatait és összefogva támogatni ebben. De hát mi magyarok vagyunk.... s tudja ezt a hatalom is.. .
dande
Doki szerintem a múltkori csörte óta nem jött fel a fórumra, elvileg 11 napja volt utoljára...
warr_b
Szerintem van most dolga elég. Addig is itt van nekünk Süti 😊
bcsarli
ha tó nincs a blamázs is jó?

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 505
No mutert kivezényelte a tankerület óraadónak egy másik suliba, mert h ott már annyi a fertőzött h nem tudják megoldani a helyettesítést.
Magyarország jobban teljesít!
empty taxi
egy lépésre vagyunk attól, hogy a bírákat is elkezdjék áthelyezgetni szerintem.
Amadeus
Pedig téged is milyen alaposan megvizsgáltak mielőtt mentél tárgyalni. Online tárgyalások nincsenek? Csomó tagállam csinálta és csinálja még az online menekültügyi meghallgatást, vannak jó tapasztalatok is.
csebi
Online tárgyalás? Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hàny arra alkalmas tárgyaló van itthon. Felejtős.

Ui: nyilván a nyári faszverés meg vétózgatás helyett lehetett volna foglalkozni ezzel es akkor nem dőlnének ki komplett bîrósàgok.

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
Tanárokhoz, óvónőkhöz:
Képben vagytok, h a kurvafontos "az országnak, gazdaságnak menni kell" dolog kb az ő vállukon nyugszik? A seggüket kéne nyalni, és az eü után elsősorban őket óvni, támogatni. Kb. ezek azok a munkahelyek, ahol a COVID-osztályok után a legtöbb potenciális vírushordozó flangál. Kötelező teszt kéne, veszélyességi pótlék, kérdés nélkül 100% táppénz és megköszönni, h akárhányévesen nap nap után bemennek a tünetmentes kis bombák közé, h apa/anya mehessen dolgozni.
(+1: Mindemellett most nem tudom teljes mellszélességgel védeni a mundérbecsületet, faszság nem megcsináltatni a tesztet.)
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Kösz Petetrk, igen ez az amit írtam amikor még Doki is itt volt( hátha sikerül itt tartani 😊) , hogy legalább mi ne essünk egymásnak kezdjük egymást, másikat ítélgetni cseszegtetni ki miért hogyan hibás, csinál rosszult ahelyett, hogy mepróbáljuk megérteni a màsik gondolatait és összefogva támogatni ebben. De hát mi magyarok vagyunk.... s tudja ezt a hatalom is.. .
dande
Doki szerintem a múltkori csörte óta nem jött fel a fórumra, elvileg 11 napja volt utoljára...
warr_b
Szerintem van most dolga elég. Addig is itt van nekünk Süti 😊

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
dande

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 687 — Lucas Scott
No mutert kivezényelte a tankerület óraadónak egy másik suliba, mert h ott már annyi a fertőzött h nem tudják megoldani a helyettesítést.
empty taxi
Amadeus
Pedig téged is milyen alaposan megvizsgáltak mielőtt mentél tárgyalni. Online tárgyalások nincsenek? Csomó tagállam csinálta és csinálja még az online menekültügyi meghallgatást, vannak jó tapasztalatok is.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 505
empty taxi

Szerintetek legalább egy valaki el fogja vonni ezért a balhét vagy ennyit se várhatunk már el a nertől?
r.baggio

Egyrészt a kormányzati kommunikáció az lesz, hogy győztünk, és sokkal rosszabb is lehetett volna, vagyis ez siker, másrészt kiáll mondjuk Dr. Boér Gábor és Dr. Csiki Zoltán, hogy az én felelősségem az egész, nem voltak elégségesek a fejlesztések, gyér volt a szakmai irányítás.
Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?
Sobri Jóska
Személyesen senkinek nem kívánok semmit. Lesz*rom, hogy kivel mi lesz. De a következmény nélküliség bármely embercsoportra rendkívül negatívan hat. Egy cég működését is nagyon rontja, ha a nyilvánvaló elb*szásoknak nincs felelőse, akkor is, ha a felelős nem egyértelmű. Ilyesmiből mindig az szokot lenni, hogy tovább csúszik a dolog, egyre többször sz*rnak bele az alkalmazottak, hogy mi lesz a történet vége, ami a céget is lehúzza. Egy társadalmon belül ugyanígy működik a következmény nélküliség. Úgy húzza vissza az országot, mint a viccbeli üstbe szorultak. Ez az oka annak, hogy mindig, minden nagyobb botrány esetén amellett vagyok, hogy legyen következménye. Még úgy is, ha nem a tényleges felelőst buktatják bele.
peterk2005

Egy cég teljesen más, az valakié, aki általában tisztában van a tulajdonlás tényével és a tulajdonosi jogaival és használni is tudja azokat hatékonyan. (Minél kisebb a cég, annál inkább.)

Írj konkrétumot:
Egyéb ötlet?
Sobri Jóska
Ez már facebook komment szint Jóska. Tudod te pontosan, hogy mire gondoltam. Ha nem tudod, az baj lenne, de tudom, hogy tudod.
peterk2005
ezért írtam, el kell engedni a csávót. Belehülyült a fideszbe.
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 304 — Így remélem megfelelek nektek.....
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
r.baggio

Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?
Sobri Jóska
peterk2005

Írj konkrétumot:
Egyéb ötlet?
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 304 — Így remélem megfelelek nektek.....
Akkor hivatalosan is pozitív. S hogy más pozitív is legyen 😊 a tesztelés is abszolút korrektül ment, nem is volt szinte csak 1-2 ember. Gyorsan megvoltunk. Innentől 10 nap karantén.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Melyik piaci szereplő kap jelenleg 100% táppénzt??? El se merem mondani, hogy csak én mennyi pénzt buktam a magam és gyermekeim kerantéjai miatt.
clbass
Nemtom te mit dolgozol, de azért egy tanár naponta több száz gyerekkel találkozik, akiknél eleve jóval nagyobb a fertőzésveszély mértéke. Röhej, hogy nem jár nekik az automatikus 100%-os táppénz, az egészségügyesekről nem is beszélve.. De eleve azzal kellett volna kezdeni, h mindenkinek automatikusan megjár aki igazoltan covid-os, mert így rengetegen sumákolnak, ugyanis a legtöbb embernek nincs olyan opciója, mint neked (vagy nekem) volt, hogy a bevételkiesés ellenére otthon marad. Ez az egyik fő oka, hogy ilyen mértékben terjed a járvány.
Szesze
Ez akartam éppen írni. Hogyan akar egy társadalom összefogni úgy, hogy ha valamely szakmától kér valamit - mondjuk az orvosoktól, nővérektől hogy (a normál munkájukon felül!) extra mennyiséget dolgozva, az átlagos körülményeikhez képes sokkal több veszélyt vállalva heti 60-80 órákat dolgozzanak, miközben nekik is van családjuk, gyerekeik, és miközben (a nővérek legalábbis) annyit keresnek, hogy abból a havi számlákat se könnyű kifizetni -, és ilyenkor ahelyett, hogy azzal indítana a társadalom, hogy alaposan kompenzálja az extra igénybevételt, baszik rá és azt várja, hogy önként, dalolva menjen "vágóhídra" a semmiért? Én aztán keményen megszorítás párti, meg adjunk bele a vírus ellen mindent-párti vagyok, de teljesen meg tudom érteni, hogy egy a minimálbérnél nem sokkal többet kereső tanár, aki eleve "vágóhídra van zavarva", mert nem zárták be az iskolákat, muszáj nap-mint-nap bemennie a több száz gyerek közé, és vállalnia kell, hogy esetleg ha ő nem is hal bele, de hazaviheti a családba is ahol már lehet, aki veszélyeztetett, és erre annyit nem tud a társadalom biztosítani nekik, hogy legalább ha erőszakkal négy fal közé zárunk, akkor megkapod arra a két hétre a teljes fizetésedet, akkor felmutatja a középső ujját. Nem örömében vagy utálatában, hanem egyszerűen azért, mert anyagilag kerülne sz*r helyzetbe. Amit a legkönnyebb lenne megoldani, mert tuti, hogy nem kerülne az egész pár milliárdnál többe, ami manapság egy balatoni móló elsíbolási áránál is olcsóbb. De nem, kanosszát kell járniuk, hogy hozzájuthassanak. A társadalom egy jó része meg úgy elszokott már a szolidaritástól, annyira nincs jelen ez a fogalom a társadalomban (mert igyekeztünk ki is írtani, nehogy legyen), hogy ilyenkor is nekik megy. Ahogy 1 hónapja az orvosoknak, előttük az ügyvédeknek, vagy éppen vasúti dolgozóknak, rendőröknek.

Ebben az országban egy csomó szakma, a társadalomnak sok-sok csoportja szívja, szívta már meg azt, hogy egyrészt szegény közép-európai ország vagyunk, másrészt hogy egy ilyen ország is úgy osztja el a javait, ahogy elosztja. És emellé eljutottunk oda, hogy lassan minden csoport csak a saját fájdalmát érzi. A panaszkultúra maradt, másokat észre se vesszük, elvárjuk, hogy a másik viszont teljesítsen. Hát így maradni is fog a panaszkultúra és a balkáni elosztási rendszer, mert egymagában egyetlen csoport sem elég erős, hogy változtasson a helyzetén. A hatalmat és a hozzájuk dörgölőzőket kivéve.

Mindezt függetlenül írom attól, hogy az a teszt mennyire is hatékony. Ha hatékony, ha nem, a tanár karácsony előtti heteire, pénzére befolyással van, és az ország képtelen volt megoldani, hogy ne legyen. Szomorú.

Bocs a hosszú rantért.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 161
azt h valaki epilepsziás, v értelmi fogyatékos miért kell feltüntetni alapbetegségként?

nem igazán releváns a virus elleni ellenállóképesség terén nem?
briareos
Epilepszia hátterében lehet rejtett agyállományi vagy agyi érkárosodás, v idegrendszeri gyulladás, aminek a vírus gondolom nem használ.

Szerkesztette: Willie Parker