Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 311 — beers & Packers
Számolgatni kezdtem, ha nem tévedek, erről a fórumról kb. 8-10-en kapták el ezt a szart. Pedig itt a magyar átlagnál jóval tájékozottabb és elővigyázatosabb emberek mozognak. Elég ijesztő… Akkor meg pláne, ha az arányokat kivetítjük az országra, vagy legalább Bp-re és a nagyvárosokra.
(Nem akarok nagyon matekolni. A legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg!)
nagylaza
Kicsi ez a minta a következtetéshez, egy ilyen pici mintán többet számíthat, hogy például milyen szakmában dolgozik valaki, mint az, hogy mennyire tájékozott. Egy tanárnak sok lehetősége nincs, mint bemenni és tanítani. Egy orvosnak, nővérnek, papnak, áruházi eladónak, stb. se sokkal több. Vagy, ha valamiért muszáj orvoshoz / kórházba menni. Egyszerűen, ha kénytelen vagy sokat kontaktolni, akkor vigyázhatsz akármennyire, előbb-utóbb sajnos esélyes, hogy elkapod.
peterk2005
Persze, tudom. Csak nagyon vacak érzés, hogy a fórumról ennyien elkapták.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Szerintetek legalább egy valaki el fogja vonni ezért a balhét vagy ennyit se várhatunk már el a nertől?
r.baggio
És akkor feltámad az a 20-25ezer covid-halott?

Egyrészt a kormányzati kommunikáció az lesz, hogy győztünk, és sokkal rosszabb is lehetett volna, vagyis ez siker, másrészt kiáll mondjuk Dr. Boér Gábor és Dr. Csiki Zoltán, hogy az én felelősségem az egész, nem voltak elégségesek a fejlesztések, gyér volt a szakmai irányítás.
Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?
Melyik esetben lenne ténylegesen jobb neked?
Sobri Jóska
Személyesen senkinek nem kívánok semmit. Lesz*rom, hogy kivel mi lesz. De a következmény nélküliség bármely embercsoportra rendkívül negatívan hat. Egy cég működését is nagyon rontja, ha a nyilvánvaló elb*szásoknak nincs felelőse, akkor is, ha a felelős nem egyértelmű. Ilyesmiből mindig az szokot lenni, hogy tovább csúszik a dolog, egyre többször sz*rnak bele az alkalmazottak, hogy mi lesz a történet vége, ami a céget is lehúzza. Egy társadalmon belül ugyanígy működik a következmény nélküliség. Úgy húzza vissza az országot, mint a viccbeli üstbe szorultak. Ez az oka annak, hogy mindig, minden nagyobb botrány esetén amellett vagyok, hogy legyen következménye. Még úgy is, ha nem a tényleges felelőst buktatják bele.
peterk2005
És konkrétan mi? Mi legyen a következménye annak, hogy világjárvány van?

Egy cég teljesen más, az valakié, aki általában tisztában van a tulajdonlás tényével és a tulajdonosi jogaival és használni is tudja azokat hatékonyan. (Minél kisebb a cég, annál inkább.)
Egy ország az mindenkié. Vagyis senkié.

Írj konkrétumot:
Ki és milyen felelősséget viseljen, hogy "elvigye a balhét", ahogy baggio írta?
A kormányzatot leválthatják 22-ben.
Egyéb ötlet?

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 584 — The Mathematician
Számolgatni kezdtem, ha nem tévedek, erről a fórumról kb. 8-10-en kapták el ezt a szart. Pedig itt a magyar átlagnál jóval tájékozottabb és elővigyázatosabb emberek mozognak. Elég ijesztő… Akkor meg pláne, ha az arányokat kivetítjük az országra, vagy legalább Bp-re és a nagyvárosokra.
nagylaza
Kicsi ez a minta a következtetéshez, egy ilyen pici mintán többet számíthat, hogy például milyen szakmában dolgozik valaki, mint az, hogy mennyire tájékozott. Egy tanárnak sok lehetősége nincs, mint bemenni és tanítani. Egy orvosnak, nővérnek, papnak, áruházi eladónak, stb. se sokkal több. Vagy, ha valamiért muszáj orvoshoz / kórházba menni. Egyszerűen, ha kénytelen vagy sokat kontaktolni, akkor vigyázhatsz akármennyire, előbb-utóbb sajnos esélyes, hogy elkapod.
peterk2005
nekem olyan ismerősöm aki otthonról dolgozik és tud minimál kontaktolni még nem kapta el, ha ez jelent valamit

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
nagylaza

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintetek legalább egy valaki el fogja vonni ezért a balhét vagy ennyit se várhatunk már el a nertől?
r.baggio

Egyrészt a kormányzati kommunikáció az lesz, hogy győztünk, és sokkal rosszabb is lehetett volna, vagyis ez siker, másrészt kiáll mondjuk Dr. Boér Gábor és Dr. Csiki Zoltán, hogy az én felelősségem az egész, nem voltak elégségesek a fejlesztések, gyér volt a szakmai irányítás.
Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?
Sobri Jóska
Személyesen senkinek nem kívánok semmit. Lesz*rom, hogy kivel mi lesz. De a következmény nélküliség bármely embercsoportra rendkívül negatívan hat. Egy cég működését is nagyon rontja, ha a nyilvánvaló elb*szásoknak nincs felelőse, akkor is, ha a felelős nem egyértelmű. Ilyesmiből mindig az szokot lenni, hogy tovább csúszik a dolog, egyre többször sz*rnak bele az alkalmazottak, hogy mi lesz a történet vége, ami a céget is lehúzza. Egy társadalmon belül ugyanígy működik a következmény nélküliség. Úgy húzza vissza az országot, mint a viccbeli üstbe szorultak. Ez az oka annak, hogy mindig, minden nagyobb botrány esetén amellett vagyok, hogy legyen következménye. Még úgy is, ha nem a tényleges felelőst buktatják bele.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Azt gondolom, hogy a Covid áldozatok száma kevésbé fog jelentkezni (hacsak nagyon nem durvul be még jobban) a statisztikákbn, mert a maszkhasználat, távolságtartás stb miatt a szezonális influenza, illetve a hányós-hasmenős betegségek sem tarolnak majd úgy, mint korábban. Főleg, ha az idősek otthonában végre odafigyelnének és betartanák a szabályokat. Mert amíg pl. a calici fiataloknak két-három nap rosszullét, ott az sem játék......

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Akkor úgy tűnik én is csatlakoztam a Covidosok táborához....
A héten volt lázam, de az elmúlt elég gyorsan, azt gondoltam hátha nem... De aztán mostanra elment a szaglásom. Teszt egyelőre nincs... Remélem ennyivel meg enyhe fáradsággal megúszom...
dande
Detto ez volt nalam is. 3 nap laz, utana gyengeseg majd 5-6. napon szaglas eltunese. Utobbi tenyleg nagyon fura, szo szerint semmit nem erzek pedig probalkoztam mindennel. Ez egyebkent a mai napig tart, most volt 15 napja hogy elkaptam. Mas egyeb tunetem mar nincs de egy kardiologushoz biztos ami biztos mar bejelentkeztem. DE hogy mennyire nem jatek ez, aposom akitol az egeszet beszedtem 2 hete nem tud kigyogyulni, az egyebkent makk egeszseges apja pedig ket het otthoni betegseg utan most brutal sulyos ketoldalo tudogyulladassal van intenziven gepen, semmilyen bizakodasra nincs ok vele kapcsolatban...
JéBé
Kívánom, hogy minden jóra forduljon! Hátha vannak csodák...
több mint 5 éve
Tetőpont környékèn lehetünk fertőzésszámban, lassan stagnálni fog az elhunytak száma, majd 8-9 nap múlva elkezd csökkenni a 110-120/nap skáláig és ott megint stagnál. Aztán meglátjuk mit lép a kormány.

Mindez szerintem, de valamit még mindig nem értek, nagyon kíváncsi leszek az elhunytak ksh szerinti utólagos kimutatására.
Szokol
Évente átlagosan kb. 130ezer magyar hal meg.
Koronahalott eddig kb 6000 van, ez évvégére felmegy kb. 10ezerre (plusz 25x160).
A kérdés az, hogy a kb. 130ezer hova megy fel.
Mert van olyan koronahalott, aki annyira idős volt, hogy "amúgyis" meghalt volna, bekerült volna a számok közé.
Ha 130-ról 140re megy fel, vagyis minden koronahalott túlélte volna 2020-at, akkor lenne kb 7% a difi.
De nyilván ennyi nem lesz. Sőt. 2-3 százalék plusz lesz maximum az eddigiek alapján, mivel felettébb érdekesek az első 3 negyedév (1, 1-2, 1-2-3) előző évhez viszonyított számai (2019=100)
1. negyedév 91,6
2. negyedév 95,2
3. negyedév 96,7

Így a KSH-nál nagyjából ugyanannyi halott lesz 2020-ban mint volt 19-ben.
(Másnak meg nincs ennél használhatóbb adata.)

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 743 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
A héten volt lázam, de az elmúlt elég gyorsan, azt gondoltam hátha nem... De aztán mostanra elment a szaglásom. Teszt egyelőre nincs... Remélem ennyivel meg enyhe fáradsággal megúszom...
dande
Mihamarabbi jobbulást!
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 687 — Lucas Scott
Tetőpont környékèn lehetünk fertőzésszámban, lassan stagnálni fog az elhunytak száma, majd 8-9 nap múlva elkezd csökkenni a 110-120/nap skáláig és ott megint stagnál. Aztán meglátjuk mit lép a kormány.

Mindez szerintem, de valamit még mindig nem értek, nagyon kíváncsi leszek az elhunytak ksh szerinti utólagos kimutatására.
Szokol
Vki rendszeresen updatel itt és ha jól emlékszem legutóbbi hét (október vége-november eleje) már heti 1000 fővel több halottat hozott mint tavaly.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Amúgy jobbulást a betegeknek!

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan

több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
r.baggio

Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?
Sobri Jóska
Mondjuk ha liveba közvetítik hogy meglincselik őket a kedvem már jobb lenne 😊
több mint 5 éve
JéBé Green Bay Packers 7 883
dande
Detto ez volt nalam is. 3 nap laz, utana gyengeseg majd 5-6. napon szaglas eltunese. Utobbi tenyleg nagyon fura, szo szerint semmit nem erzek pedig probalkoztam mindennel. Ez egyebkent a mai napig tart, most volt 15 napja hogy elkaptam. Mas egyeb tunetem mar nincs de egy kardiologushoz biztos ami biztos mar bejelentkeztem. DE hogy mennyire nem jatek ez, aposom akitol az egeszet beszedtem 2 hete nem tud kigyogyulni, az egyebkent makk egeszseges apja pedig ket het otthoni betegseg utan most brutal sulyos ketoldalo tudogyulladassal van intenziven gepen, semmilyen bizakodasra nincs ok vele kapcsolatban...
több mint 5 éve
Azért az nagyon dúúrva élmény, hogy megszagolod a mandarint és semmi.............
dande
Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb baj. Persze: baromi rossz érzés lehet. (Nem szeretném kipróbálni, ha nem muszáj.)
több mint 5 éve
r.baggio

Annak örülnél?
Vagy ha lemondanak?
Börtönbe kerülnek?
Lelövik őket?
Esetleg meglincselik?

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"
Ismerősöm covidos, nem tudom hogy nem lettem close contact. Tüneteim nem voltak, és a teszt negatív lett, valamint akiket kérdeztem ismerettségi körön belül ők is mind negatívok lettek szerencsére. Ezek szerint mégis működnek a maszkviselési szabályok (már aki kétkedne azoknak).
Heisman
A kétkedők ezt a mondatot értelmezni sem tudják. 😊
Mikey
Én living in külföld elfelejt magyartot 😀

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Szokták mondani, hogy ne légy negatív, de a tegnapi gyorsteszten, amit a munkahelyem szervezett, nem bántam, hogy ez lett eredmény 😊

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
Ismerősöm covidos, nem tudom hogy nem lettem close contact. Tüneteim nem voltak, és a teszt negatív lett, valamint akiket kérdeztem ismerettségi körön belül ők is mind negatívok lettek szerencsére. Ezek szerint mégis működnek a maszkviselési szabályok (már aki kétkedne azoknak).
Heisman
A kétkedők ezt a mondatot értelmezni sem tudják. 😊

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 304 — Így remélem megfelelek nektek.....
Azért az nagyon dúúrva élmény, hogy megszagolod a mandarint és semmi.............

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
dande
Minden jót neked!
több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 675 — "Montoya por favor!"

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 584 — The Mathematician
dande
jobbulást, hét elején nagyon parába voltam mert jobban köhögtem mint szoktam
de szaglás nem ment el, fejfájás, fáradtság ... nem volt
direkt néztem folyamat a véroxigént és a lázat de semmi
és a köhögés is visszaállt az alapra másnap
ami volt hogy pár napig be volt durranva a nyaki nyirokmirigyem ami megfázáskor szokott nálam leginkább de a teázás azt is megoldotta

ma meg megyek öcsémék esküvőjére, nem lesz semmi lagzi csak testvérek-szülők (meg a gyerekük)

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
A hivatalos korona oldal szerint 5500 új fertőzött van, de a megyetérkép szerint a legtöbb megyében csökkent a fertőzöttek száma tegnaphoz képest.

Úgy látszik a térkép frissítője is covidos lett. Vagy mi is megvettük a Dominion szavazatszámlálót, és mi tudjuk is használni manipulációra, az amerikaiakkal ellentétben. 😀
peterk2005
Másnak is feltűnt:
 www.portfolio.hu/gazdasag/20201205/koronavirus-valami-nagyon-buzlik-a-megyei-adatok-korul-460504?fbclid=IwAR1n0F6Op6vIOyuHF47Jb8AkzN7k0bgTAB-jcEVLK7_NO9Fl5v2XMNHtwnI
nagylaza
Az legnagyobb a gáz, hogy sajnos nem az történt, hogy a friss eredményeket kivonták, nem pedig hozzáadták a tegnapiakhoz. Arra még azt mondanám, hogy jó' van na, melléütött, van ilyen.