Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
A kisalföld egyik újságírója szerint, akit ismerek. Remélem tényleg túlzott.A kisalföld újság szerint egyébként Győrben már szinte az összes iskolában van koronavírusos eset és karanténba rakott tanárok ill. osztályok. A két nagy gimnázium és szakközépiskola mindegyikében is ez van.Ezt honnan???😵
peterk2005
Pontosítanék, a gimikben: Révaiban (2 tanuló, 2 tanár) és a Kazinczyban (2 tanuló), általános: Bartók, Tulipános(de ezt már cáfolták)... a 60-70 iskolából!!!
Info: Kisalföld című szennylap!
nagir

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ja végülis a legjobb dolog ember életekkel kiserletezgetni ...Amúgy azon gondolkoztam h ha megnyertük az első hullám során a háborút és volt egy sikeres haditervunk akkor miért kell változtatni a haditerven ha ugyanaz az ellenség jön újra? Csak én érzem a kockázatot ebben?Mert az első hullámban nyertünk, de a győzelem X forintba került, most a masodik hullámban úgy véljük más tervvel is nyerhetünk, és az csak X/4 forintba fog kerülni.
csebi
Elmondta Orbán tegnap.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Például folyamat hangoztattam, hogy nem alszik majd közöttünk aztan még most néha 9 évesen is bekéredzkedik közénk párszor.igen, kiváncsi vagyok nálam mik lesznek ezek, de remélem h legalább az alapelveket sikerül átadnom, legyen egy jó alap, normál értékrend ami felkészíti arra h kilép a nagybetüs életbe, aztán onnan annyit önmegvalósít amennyit akar.Dehogyis.yepp, ismerősi körben nem is pofázok bele abba ki mit csinál gyereikeivel innen kb senkivel sem találkozom.Mindenki addig okos meg addig tökéletes szülő amíg nincs sajátja.persze, hogy egyénfüggő, én sem gondolom h minden gyereknél működik de itt akkora csodálkozás volt h 12 éves gyerek lássa el magát, és kiskorú veszélyeztetése meg miafaszom, aztán rengeteg generáció nőtt fel kulcsos gyerekként és nem rokkantak bele.Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
csi77
Nekem még nincs, de részben azért is mert amikor voltam olyan helyzetben h már komolyan gondolkoztam kiderült h csajommal teljesen máshogy látjuk a gyereknevelés sarokpontjait ( és persze sok más mindent de ezen keresztül derült ki).
maradjunk annyiban, hogy megértem aki a legjobbakat akarja a gyerekeinek, ez természetes, de a tesze-tosza életképtelen "participation medal" halmozó, "az én különleges gyerekem jobban tudja" vonalat erősítés szerintem többet árt mint használ.
briareos
Onnantól meg azt tudja marha jól, hogy a másét hogy kell nevelni.
Bazzani
De emlékszem engem h neveltek, és szerintem nem elitélhető ha azt mondom hasonlót akarok tolni majd, nem?
briareos
Nem is rád értettem hanem például magamra.
Jópár dolog volt amit megfogadtam aztán teljesen máshogy csináltam.
Bazzani
kiderül majd 😊
briareos
Vagy majd iskolába már egyedül kell tudnia menni, közben meg annyi a hajléktalan, a bűnöző, meg egyéb szarházi a belvárosban hogy a boltig alig merem leengedni.
Na meg hogy veszélyes dolgokat meg veszélyes sportot aztán biztos nem fog csinálni. Na még mit nem. Most meg az egyik legtehetségesebb gyorsasági görkorcsolyázó.
De tudnám sorolni percekig.
Pedig én is kulcsos gyerek voltam, pont olyat amit leírtál mégsem hagynám itthon egyedül.
Meg egy nézéssel kb levesz a lábamról a kisasszony....
több mint 5 éve
igen, kiváncsi vagyok nálam mik lesznek ezek, de remélem h legalább az alapelveket sikerül átadnom, legyen egy jó alap, normál értékrend ami felkészíti arra h kilép a nagybetüs életbe, aztán onnan annyit önmegvalósít amennyit akar.Dehogyis.yepp, ismerősi körben nem is pofázok bele abba ki mit csinál gyereikeivel innen kb senkivel sem találkozom.Mindenki addig okos meg addig tökéletes szülő amíg nincs sajátja.persze, hogy egyénfüggő, én sem gondolom h minden gyereknél működik de itt akkora csodálkozás volt h 12 éves gyerek lássa el magát, és kiskorú veszélyeztetése meg miafaszom, aztán rengeteg generáció nőtt fel kulcsos gyerekként és nem rokkantak bele.Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
csi77
Nekem még nincs, de részben azért is mert amikor voltam olyan helyzetben h már komolyan gondolkoztam kiderült h csajommal teljesen máshogy látjuk a gyereknevelés sarokpontjait ( és persze sok más mindent de ezen keresztül derült ki).
maradjunk annyiban, hogy megértem aki a legjobbakat akarja a gyerekeinek, ez természetes, de a tesze-tosza életképtelen "participation medal" halmozó, "az én különleges gyerekem jobban tudja" vonalat erősítés szerintem többet árt mint használ.
briareos
Bazzani
De emlékszem engem h neveltek, és szerintem nem elitélhető ha azt mondom hasonlót akarok tolni majd, nem?
briareos
Bazzani
kiderül majd 😊
több mint 5 éve
Dehogyis.yepp, ismerősi körben nem is pofázok bele abba ki mit csinál gyereikeivel innen kb senkivel sem találkozom.Mindenki addig okos meg addig tökéletes szülő amíg nincs sajátja.persze, hogy egyénfüggő, én sem gondolom h minden gyereknél működik de itt akkora csodálkozás volt h 12 éves gyerek lássa el magát, és kiskorú veszélyeztetése meg miafaszom, aztán rengeteg generáció nőtt fel kulcsos gyerekként és nem rokkantak bele.Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
csi77
briareos
Bazzani
briareos
több mint 5 éve
yepp, ismerősi körben nem is pofázok bele abba ki mit csinál gyereikeivel innen kb senkivel sem találkozom.Mindenki addig okos meg addig tökéletes szülő amíg nincs sajátja.persze, hogy egyénfüggő, én sem gondolom h minden gyereknél működik de itt akkora csodálkozás volt h 12 éves gyerek lássa el magát, és kiskorú veszélyeztetése meg miafaszom, aztán rengeteg generáció nőtt fel kulcsos gyerekként és nem rokkantak bele.Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
csi77
briareos
Bazzani
több mint 5 éve
Mindenki addig okos meg addig tökéletes szülő amíg nincs sajátja.persze, hogy egyénfüggő, én sem gondolom h minden gyereknél működik de itt akkora csodálkozás volt h 12 éves gyerek lássa el magát, és kiskorú veszélyeztetése meg miafaszom, aztán rengeteg generáció nőtt fel kulcsos gyerekként és nem rokkantak bele.Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
csi77
briareos
több mint 5 éve
persze, hogy egyénfüggő, én sem gondolom h minden gyereknél működik de itt akkora csodálkozás volt h 12 éves gyerek lássa el magát, és kiskorú veszélyeztetése meg miafaszom, aztán rengeteg generáció nőtt fel kulcsos gyerekként és nem rokkantak bele.Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
csi77
több mint 5 éve
A kisalföld újság szerint egyébként Győrben már szinte az összes iskolában van koronavírusos eset és karanténba rakott tanárok ill. osztályok. A két nagy gimnázium és szakközépiskola mindegyikében is ez van.Ezt honnan???😵
peterk2005
Pontosítanék, a gimikben: Révaiban (2 tanuló, 2 tanár) és a Kazinczyban (2 tanuló), általános: Bartók, Tulipános(de ezt már cáfolták)... a 60-70 iskolából!!!
Info: Kisalföld című szennylap!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Amúgy azon gondolkoztam h ha megnyertük az első hullám során a háborút és volt egy sikeres haditervunk akkor miért kell változtatni a haditerven ha ugyanaz az ellenség jön újra? Csak én érzem a kockázatot ebben?Mert az első hullámban nyertünk, de a győzelem X forintba került, most a masodik hullámban úgy véljük más tervvel is nyerhetünk, és az csak X/4 forintba fog kerülni.
csebi
Elmondta Orbán tegnap.
több mint 5 éve
Amúgy azon gondolkoztam h ha megnyertük az első hullám során a háborút és volt egy sikeres haditervunk akkor miért kell változtatni a haditerven ha ugyanaz az ellenség jön újra? Csak én érzem a kockázatot ebben?Fejlődik és tanul az ellenség! 😀
csebi
több mint 5 éve
Amúgy azon gondolkoztam h ha megnyertük az első hullám során a háborút és volt egy sikeres haditervunk akkor miért kell változtatni a haditerven ha ugyanaz az ellenség jön újra? Csak én érzem a kockázatot ebben?ez ilyen magyar fonák. Érezni próbáld, ne érteni.
csebi
több mint 5 éve
Nem tudom. Közös lónak túrós a háta. Nekem sem volt egyszerű h egyszerre kaptam ukázt a nagykövettől, a konzulitol és a hivataltól is. Van is, aki nem tudja ezt megoldani, aztán nem tart sokáig a kiküldetése.jó öreg hatalmi játék. Kezd egy kicsit oszmán jellege lenni ennek a személyzeti politikának, amit a főnök tol.ő igen. elvileg lett volna külügy (Novák) meg külgazdasági (Szíjas). aztán így a kiküldötteknek még több felől jöhettek volna, így sem képviselteti magát elég hatóság egy külképviseleten.Szíjas?Novák Katalin miniszter lesz. Tárca nélküli családügy. Stílusos.Vmit kellett csinálni.
nagylaza
Peti bácsi helyére szánták, csak hát jött a COVID.
empty taxi
Amadeus
csebi
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Amúgy azon gondolkoztam h ha megnyertük az első hullám során a háborút és volt egy sikeres haditervunk akkor miért kell változtatni a haditerven ha ugyanaz az ellenség jön újra? Csak én érzem a kockázatot ebben?
több mint 5 éve
Nincs visszafordíthatatlan. Nagyon sok gyerek hagy ki fél évet, akár egész évet is betegség és egyéb okok miatt, és úgyis ember lesz belőle, hogy az iskolarendszer nincs is rájuk tekintettel, maguktól kell utolérniük a többit. Írtam már, az egyik unokaöcsém autoimmun beteg, ő 1 általános iskolai évet hagyott ki és 1 középiskolait úgy, hogy alig tudott abban a két évben bejárni, és még csak évet sem vesztett. Most végzős informatikus hallgató. És az anyja egyedül neveli. (Nem, nem volt külön tanárra, meg ápoló, nem volt rá pénz. Én segítettem az iskolai anyagban, és ennyi.)De, a 12 gyereket már egyedül lehet hagyni. A nála kisebbeket viszont nem. A legnehezebb az oktatási része. A gyerekeknél ez visszafordíthatatlan lesz, ha mgint kiesik több hónap, mert megnyugtatlak, a digitális oktatás, ahol műköik lehetőséget ad sok szülőnek, hogy a gyerek helyett megcsinálja a feladatokat.ne mondd nekem, hogy egy 12 éves kölköt nem lehet lerakni otthon egy mikrózható kajával.Miért, az utcán is maszkot kellene hordaniuk, Vagy ezt most én nem értem, Zárjuk le a iskolákat? Mit kezdenek a szülők mikor nekik dolgozni kel menni? A szabadságuk óat már elhasználták tavasszal......Mondjuk, hogy minden nap egy iskola mellett kell elgyalogolnom, úgy, hogy a sok maszk nélküli kölök, maszk nélküli szülő, maszk nélküli tanár és takarító kint hesszel az utcán? Hogy minden nap van egy faszkalap a bkv-n, aki baszik maszkot húzni a hülye fejére? És, hogy ezeknek pontosan 0 szankciója van itthon?Oszt mivel?Kezdenek felbaszni.Utolsó hülye faszarcú geci.Kezdesz radikalizálódni.
Nem kell bezárni semmit, mi?
Bassza szájba most már ...
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
Mennyiben érint téged a te életedben az, hogy mit mond a Főni?
Sobri Jóska
Gyakorlatilag még gerjesztjük is a vírus terjedését.
Amúgy mivel a főni fingja a passzàtot, ezért érint rendesen.
Amadeus
csi77
Amadeus
A maszk nélküliséget az utcán, ezt nem értem, mi a bajod vele....
csi77
A kisalföld újság szerint egyébként Győrben már szinte az összes iskolában van koronavírusos eset és karanténba rakott tanárok ill. osztályok. A két nagy gimnázium és szakközépiskola mindegyikében is ez van. A fertőzötteket - tanárt is és diákokat is - plusz az osztályaikat karanténba küldték, a többieknek megy az oktatás mint ha mi se történt volna. Úgy értve, hogy bejárnak. De van elég pedagógus a környezetemben ahhoz, hogy tudjam, hogy milyen ,minőségű az az oktatás, amikor az iskolát a krízis kezelése köti le. Az az oktatás nem oktatás. Ott csak fizikailag gyűlnek össze, nem tanulnak többet, mintha otthon ülnének. Ennek így semmi értelme. 14-18 évesekről van szó, ők önállóan is otthon tudnak maradni. Több értelme lenne 1 v. 2 hónap teljes lockdown olyan digitális oktatással amilyen, aztán ha csitul a dolog, újraindítani úgy, hogy ne kelljen néhány naponta osztályokat haza zavarni és tanár nélküli órákat tartani ahol csak ülnek az osztályban, mert a karanténba zárt tanár helyett nem sikerült hirtelen helyettest találni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Kevés nagyobb vicc van mint a rendőrök és katonák korai nyugdíjazása. Oké nem kell 50 évesen az első sorban legyenek, de nehogy már irodai vagy oktatási bármilyen feladatot nem találnának nekikÁtlagos rendőr vagy katona és az oktatás? Próbálom elképzelni.
FLZOLI
több mint 5 éve
Kevés nagyobb vicc van mint a rendőrök és katonák korai nyugdíjazása. Oké nem kell 50 évesen az első sorban legyenek, de nehogy már irodai vagy oktatási bármilyen feladatot nem találnának nekik
több mint 5 éve
Szerintem benne van hogy késői gyerek. 12 évvel nővére után jött. Valszeg nem volt már “kedv” gyerek nevelésre. Pedig apósom nyugdíjas rendőr. 2006ban majdnem 40 évesen ment nyugdíjba. Lehet azért lett elkenyelmesedve a gyerek mert apa otthon volt mindent megcsinált neki.És felmerül a kérdés. Ha a feleségednél látták, hogy működik az önállóságra nevelés, akkor a húgánál hogy ment félre a dolog?Én 98ba kezdtem az általánost, első évben még napközi, meg kellett várni a szülőt, másodiktól viszont lett szólva a tanárnak hogy egyedül megyek haza. Felültem a buszra hazamentem otthon elvoltam magamnak 8 évesen. Annyi probléma volt néha, hogy balkezes vagyok és párszor jobbról néztem a busz számozását (ne kérdezd hogy) és 31es helyett 13asra szálltam fel.9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
Mindez Debrecenben volt. Szüleim sosem paráztak hogy egyedül vagyok otthon mert tudták túlélem.
Sógornőm viszont aki most nyolcadikos külön fejezet. Nyáron volt a 14. szulinapja és kijelentette, mostantól egyedül fürdik és mos hajat. Eddig a vizet is az anyja engedte neki és nem szállt be addig amíg anyu bent nincs. Nyilván ez is nevelés kérdése de pl a nővére aki a feleségem 10-12 évesen már főzött otthon.
samu09
Mi sarkal arra szülőket, hogy 10+ éves gyereknek pl. még felvágják a rántott húst?
Imádom mindhárom gyerekemet és el is kapatom őket amennyire lehet de nekik tettem, teszek jót ha hagyom (picit kényszerítem) önállósodni őket.
kittli
több mint 5 éve
Hír január elejéről (Privátbankár):jó öreg hatalmi játék. Kezd egy kicsit oszmán jellege lenni ennek a személyzeti politikának, amit a főnök tol.ő igen. elvileg lett volna külügy (Novák) meg külgazdasági (Szíjas). aztán így a kiküldötteknek még több felől jöhettek volna, így sem képviselteti magát elég hatóság egy külképviseleten.Szíjas?Novák Katalin miniszter lesz. Tárca nélküli családügy. Stílusos.Vmit kellett csinálni.
nagylaza
empty taxi
Amadeus
csebi
Amadeus
"Információink szerint februártól Novák Katalin lehet hazánk új külügyminisztere."
privatbankar.hu/cikkek/makro/orban-es-az-olasz-fasizmus-februarban-uj-korszak-kezdodhet-hazankban-330336.html
Nem a semmiből csöppent volna a külügyi területre:
www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/csalad-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/novak-katalin
több mint 5 éve
jó öreg hatalmi játék. Kezd egy kicsit oszmán jellege lenni ennek a személyzeti politikának, amit a főnök tol.ő igen. elvileg lett volna külügy (Novák) meg külgazdasági (Szíjas). aztán így a kiküldötteknek még több felől jöhettek volna, így sem képviselteti magát elég hatóság egy külképviseleten.Szíjas?Novák Katalin miniszter lesz. Tárca nélküli családügy. Stílusos.Vmit kellett csinálni.
nagylaza
empty taxi
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
És felmerül a kérdés. Ha a feleségednél látták, hogy működik az önállóságra nevelés, akkor a húgánál hogy ment félre a dolog?Én 98ba kezdtem az általánost, első évben még napközi, meg kellett várni a szülőt, másodiktól viszont lett szólva a tanárnak hogy egyedül megyek haza. Felültem a buszra hazamentem otthon elvoltam magamnak 8 évesen. Annyi probléma volt néha, hogy balkezes vagyok és párszor jobbról néztem a busz számozását (ne kérdezd hogy) és 31es helyett 13asra szálltam fel.9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
Mindez Debrecenben volt. Szüleim sosem paráztak hogy egyedül vagyok otthon mert tudták túlélem.
Sógornőm viszont aki most nyolcadikos külön fejezet. Nyáron volt a 14. szulinapja és kijelentette, mostantól egyedül fürdik és mos hajat. Eddig a vizet is az anyja engedte neki és nem szállt be addig amíg anyu bent nincs. Nyilván ez is nevelés kérdése de pl a nővére aki a feleségem 10-12 évesen már főzött otthon.
samu09
Mi sarkal arra szülőket, hogy 10+ éves gyereknek pl. még felvágják a rántott húst?
Imádom mindhárom gyerekemet és el is kapatom őket amennyire lehet de nekik tettem, teszek jót ha hagyom (picit kényszerítem) önállósodni őket.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Ok, de ez egyénfüggő. Nagyobbik lányommal hamarabb meg lehetett az önállóságot kezdeni, a kisebbik fél. Igaz még csak novemberben lesz 9.93, no mobil, no mikró9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
briareos
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
ő igen. elvileg lett volna külügy (Novák) meg külgazdasági (Szíjas). aztán így a kiküldötteknek még több felől jöhettek volna, így sem képviselteti magát elég hatóság egy külképviseleten.Szíjas?Novák Katalin miniszter lesz. Tárca nélküli családügy. Stílusos.Vmit kellett csinálni.
nagylaza
empty taxi
Amadeus
több mint 5 éve
Én 98ba kezdtem az általánost, első évben még napközi, meg kellett várni a szülőt, másodiktól viszont lett szólva a tanárnak hogy egyedül megyek haza. Felültem a buszra hazamentem otthon elvoltam magamnak 8 évesen. Annyi probléma volt néha, hogy balkezes vagyok és párszor jobbról néztem a busz számozását (ne kérdezd hogy) és 31es helyett 13asra szálltam fel.9 évesem kaptam kulcsot lakáshoz, onnantól suli után haza és elvoltam amíg anyukám meg nem jött melóból f6 körül.Milyen évet írtunk???
briareos
nagir
több mint 5 éve
Már csak az a kérdés ki írja ezeket egy elfajzott osztrák kisnyugdijas pincéjéből