NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

OFF topik

30 feliratkozó

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 907 — Cowboys fan
 rangado.24.hu/magyar_foci/2023/06/21/bode-daniel-biro-blanka-eskuvo-hazassag/?_gl=1*3w1y22*_gcl_au*MjAxNzUzNDU3NC4xNjg1MTk2NDI1

na az egy érdekes meccs lehet, ha a foglalkozási ártalmak bekúsznak a kapcsolatba. az egyik mindenáron gólt akar szerezni, a másik meg megakadályozni azt 😮

jk, sokbódogságot természetesen
slowmotion
Madocsán kicsit máshogy értékelték a szitut, amikor a feleségét és 3 gyerekét elhagyta a Blankáért. Nem pont az "álompár" volt a leggyakoribb jelző. 😊
Jan
Jatényleg, akkor visszaveszem. Rohadjon le a fasza.
több mint 2 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 536
De milyen ember az, mert Bödének nagyon szép családja volt, aki simán rárepül egy három gyermekes, házas emberre?
JC6 - a ruszki
Átlagos?
Hanni
Jah, manapság sajnos semmi extra nincs ebben.
warr_b
Szomorú..
Bár ahogy tudom innen sokaknak szép családjuk van és hűségesek. Ez azért jó hír
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 972 — The Mathematician
De milyen ember az, mert Bödének nagyon szép családja volt, aki simán rárepül egy három gyermekes, házas emberre?
JC6 - a ruszki
Átlagos?
Hanni
warr_b
régen se volt, csak mivel nem volt válás így marad az ásó

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 902 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
JC6 - a ruszki
Átlagos?
Hanni

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 583 — Poloska confirmed
JC6 - a ruszki
Átlagos?
több mint 2 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 536
 rangado.24.hu/magyar_foci/2023/06/21/bode-daniel-biro-blanka-eskuvo-hazassag/?_gl=1*3w1y22*_gcl_au*MjAxNzUzNDU3NC4xNjg1MTk2NDI1

na az egy érdekes meccs lehet, ha a foglalkozási ártalmak bekúsznak a kapcsolatba. az egyik mindenáron gólt akar szerezni, a másik meg megakadályozni azt 😮

slowmotion
Madocsán kicsit máshogy értékelték a szitut, amikor a feleségét és 3 gyerekét elhagyta a Blankáért. Nem pont az "álompár" volt a leggyakoribb jelző. 😊
Jan
Az ország egyik legnagyobb szégyene volt az a történet, hogy ezt csak így simán, három kisgyerekkel meg lehetett tenni.
Szánalmas.
(Btw jöttek a kommentek már nem tudom melyik oldalon, hogy “Ne szülj Blanka, mert akkor ennyi volt..”)

több mint 2 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 412 — Steelers fan

slowmotion
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 936

slowmotion
Majd földhözcsapja, mint egy zsírosdeszkát, na!
több mint 2 éve

több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 902 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 airportal.hu/lezuhant-a-magyar-honvedseg-airbus-h145-os-helikoptere-horvatorszagban/

🙁

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 972 — The Mathematician
Oke, elnezest, nem akartak megserteni vele (habar a matematikus titulus szerintem eleg elismeresre melto).
undisputedly
elsőre aszittem rám célzol 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 710 — SuperBowl Champions 2013/2014
 worldanimalfoundation.org/advocate/shark-attack-statistics/
volt valami olyan mondás hogy évente több embert ölnek meg kecskék mint cápák, mégse mek elektől félünk

kicsit olyan ez mint a vonat/repülő szerencsétlenségek hogy statisztikailag elhanyagolható az autóhoz képest
viszont ha baj van az nagyot szól
Negritis, a vajda
Mert nem ez a stat a lényeg. Nem a számosság hanem a %-os arány a lényeg.
Az a lényeg egy cápatámadásban vagy repülő szerencsétlenségben mennyi esélyed a halálra.
Mondjuk ha 10 cápa támadásból 5ben meghalsz és 4 jelentősen sérülsz 1 megmenekülsz a stat akkor nyilván jobb félsz tőle.
Minthogy volt 1000 kecske aggreszió amiből 6-an meghaltak 94-nek meg semmi baja nem lett.

Autó vs Repülő jobb példa lett volna, de ha már leírtam a kecske aggressziót nem volt szívem törölni 😀
Toca
Tessék lehet böngészgetni... még a legrosszabb helyen is 1:15000-hez (ami persze nem túl jó arány, ott én se biztos h búvárkodnék feltétlen, de vannak jobb/biztonságosabb helyek)
 en.wikipedia.org/wiki/Shark_attack

És ha már statisztikák, a 400+ cápafajból asszem 3 van amivel igazából vigyázni kell (nagy fehér, tigris, bika) - de pl a nagy fehér is gyakran csak tesztelésből/kíváncsiságból harap (a másik kettő pl agresszívabb) - csak a nagy fehér ugye eléggé nagytermetű sajnos... és elvérzik az ember, és nem az van, hogy felzabálja a cápa.

Szeretné hasonló statiszikákat medvékről, tigrisekről, orosz tundrai farkasokról, vízilovakról, etc..
Igor
Persze, statisztikailag kicsi az esely, de mint matematikus, szerinted ez az ev/tamadas a legjobb modja megfogni a dolgot? Mert ugy, hogy nem ertek a statisztikahoz, mint tudomanyhoz, en azt mondanam nem. A fentiek alapjan elenyeszo, de ha jol olvastam, pont ott tavaly is volt egy halalos tamadas.

Mennyivel masabb azt modnani, hogy tavaly is es iden is volt aki meghalt. Sokkal nagyobb veszelynek erzi az ember es az ilyen felelmek egy resze a percepcion mulik.
undisputedly
Még mindig nem vagyok matematikus 😊 közgáz/pénzügy/ökonometria szakot végeztem.Igor
Oke, elnezest, nem akartak megserteni vele (habar a matematikus titulus szerintem eleg elismeresre melto).

Ami miatt nekem ez "fáj", mert azt senki nem vitatja, hogy a Jaws sokkal-sokkal nagyobb károkat okozott a cápafajoknak, aminek azóta is minden évben több millió/tízmillió cápa issza meg a levét és legalább több évtized, ha nem évszázad(ok) kérdése lesz, hogy visszafordítsuk a felesleges öldöklést, amit az egész hisztéria okozott... és ehhez képest az hogy évi 10 vagy 30 halott van, már elnézést, de szerintem teljesen irreleváns.Igor
Erre mondjuk mondhatnank, hogy az ember a csucsragadozo, a capak bizonyos alfaja(fajai?) pedig igy jartak. Ez egy termeszetes folyamat, hogy a csucsragadozo eletteruletet von el maganak. (ami szerintem nem jo hozzaallas, de igazabol ez a dolgok bizonyos rendje, ahogyan az is az lenne, ha az ember tulszaporodasa kihalashoz vezetne stb.)

De nem akarok full cápavédő se lenni... lehet, hogy azért (is) több az áldozat, mert több a búvár/szörfös, és a cápák valóban rászoktak a "jóra"/odaszoktak a cápák a nyaralókhoz.
Igor
A kovetkezo HSZ-edben mar te is linkelted, de egy regebbi tanulmany szerint a jelentett capafogasok 50%-a kereskedelmi halaszat soran tortenik, plusz azsiaban nagy -habar hanyatlo- kulturaja van a capak fogyasztasanak. Nem hiszem, hogy a Jaw miatt olnek oket, a popkulturalis hatasa nyilvan tagadhatatlan, de szvsz ezek alapjan kb. kimutathatatlan lehet az a szazalek amit ebbol a plusz felelembol eredeztetnek.

En igazabol statisztikak nelkul ugy vagyok vele, hogy ahol volt tavaly is es iden is halalos capatamadas, oda nem szivesen mennek nyaralni.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 2 éve
Csak mert megérdemlitek 😛
empty taxi
Naaah

www.youtube.com/watch?v=WmcWZ2Bzoho

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
Csak mert megérdemlitek 😛
 www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
peach Atlanta Falcons 15 607 — a new hope (again)
De nem akarok full cápavédő se lenni... lehet, hogy azért (is) több az áldozat, mert több a búvár/szörfös, és a cápák valóban rászoktak a "jóra"/odaszoktak a cápák a nyaralókhoz.
Igor
ez egyébként így van, egy barátom jár ki évente többször is búvárkodni a térségbe és mondta, hogy a mólókról etetik a cápákat, hogy jöjjenek ki a parthoz, hogy a turistáknak jó legyen. mellesleg a ruszki srác elvileg kb háromszor messzebb kiúszott a tengerbe mint amennyire javallott és a bólya jelzi....

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 597 — No 1 Lijiao Gong fan
Ami miatt nekem ez "fáj", mert azt senki nem vitatja, hogy a Jaws sokkal-sokkal nagyobb károkat okozott a cápafajoknak, aminek azóta is minden évben több millió/tízmillió cápa issza meg a levét és legalább több évtized, ha nem évszázad(ok) kérdése lesz, hogy visszafordítsuk a felesleges öldöklést, amit az egész hisztéria okozott... és ehhez képest az hogy évi 10 vagy 30 halott van, már elnézést, de szerintem teljesen irreleváns.

Igor
Ezt így elsőre furcsállom. A nagy fehér cápáról olvastam, hogy a teljes egyedszámuk 10-40ezer között mozog, most kétperces guglizással nem találtam számot az összes cápára, de szerintem minden cápafajt összevetve sincs 10 millió cápa, nemhogy ennyi pusztulna el per év.
Őszentsége Sobri Jóska
Hát, leggyakrabban ezt a Marine Policy-ban megjelent cikket szokták idézgetni... nem vagyok szakértő, nem tudom megítélni, h mennyire pontos a becslés, de alapos munkának tűnik (persze nyilván lehet hogy tévednek - de más munkák is azt mutatják, h a cápapopuláció csökkenő trendet mutat, kb mindenhol)
 www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308597X13000055

"Based on an analysis of average shark weights, this translates into a total annual mortality estimate of about 100 million sharks in 2000, and about 97 million sharks in 2010, with a total range of possible values between 63 and 273 million sharks per year."

"The resulting three independent estimates of the average exploitation rate ranged between 6.4% and 7.9% of sharks killed per year. This exceeds the average rebound rate for many shark populations, estimated from the life history information on 62 shark species (rebound rates averaged 4.9% per year)"

És tény, hogy ennek jelentős része amúgy az ázsiai halászat miatt van, amire nyilván nem hatott a könyv/a film - ezt is aláírom.
De a könyv/film szerepe leginkább azért negatív, mert az általuk gerjesztett pánik hátráltatta és késleltette a nyugati országokban a konzervációs erőfeszítéseket.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 2 éve
Toca Minnesota Vikings 20 111 — Vikings fan
Ami miatt nekem ez "fáj", mert azt senki nem vitatja, hogy a Jaws sokkal-sokkal nagyobb károkat okozott a cápafajoknak, aminek azóta is minden évben több millió/tízmillió cápa issza meg a levét és legalább több évtized, ha nem évszázad(ok) kérdése lesz, hogy visszafordítsuk a felesleges öldöklést, amit az egész hisztéria okozott... és ehhez képest az hogy évi 10 vagy 30 halott van, már elnézést, de szerintem teljesen irreleváns.

Igor
Ezt így elsőre furcsállom. A nagy fehér cápáról olvastam, hogy a teljes egyedszámuk 10-40ezer között mozog, most kétperces guglizással nem találtam számot az összes cápára, de szerintem minden cápafajt összevetve sincs 10 millió cápa, nemhogy ennyi pusztulna el per év.
Őszentsége Sobri Jóska
With all the different species, sizes, and habitats, it can be nearly impossible to know for sure. But with more than 480 known species of sharks worldwide and an estimated 100 million individuals swimming in the ocean depths each year.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 135 — #NoStress

Igor

több mint 2 éve
Ismerem valamennyire a Bibliát, de ma már a negyedik sáskával találkoztam. Aggódnunk kellene?
Gergőbácsi
ha imádkozó, akkor semmiképpen sem. de a macskát zárd el előbb.
több mint 2 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 597 — No 1 Lijiao Gong fan
volt valami olyan mondás hogy évente több embert ölnek meg kecskék mint cápák, mégse mek elektől félünk

kicsit olyan ez mint a vonat/repülő szerencsétlenségek hogy statisztikailag elhanyagolható az autóhoz képest
Negritis, a vajda
Az a lényeg egy cápatámadásban vagy repülő szerencsétlenségben mennyi esélyed a halálra.
Mondjuk ha 10 cápa támadásból 5ben meghalsz és 4 jelentősen sérülsz 1 megmenekülsz a stat akkor nyilván jobb félsz tőle.
Minthogy volt 1000 kecske aggreszió amiből 6-an meghaltak 94-nek meg semmi baja nem lett.

Autó vs Repülő jobb példa lett volna, de ha már leírtam a kecske aggressziót nem volt szívem törölni 😀
Toca
Tessék lehet böngészgetni... még a legrosszabb helyen is 1:15000-hez (ami persze nem túl jó arány, ott én se biztos h búvárkodnék feltétlen, de vannak jobb/biztonságosabb helyek)

És ha már statisztikák, a 400+ cápafajból asszem 3 van amivel igazából vigyázni kell (nagy fehér, tigris, bika) - de pl a nagy fehér is gyakran csak tesztelésből/kíváncsiságból harap (a másik kettő pl agresszívabb) - csak a nagy fehér ugye eléggé nagytermetű sajnos... és elvérzik az ember, és nem az van, hogy felzabálja a cápa.

Szeretné hasonló statiszikákat medvékről, tigrisekről, orosz tundrai farkasokról, vízilovakról, etc..
Igor
Persze, statisztikailag kicsi az esely, de mint matematikus, szerinted ez az ev/tamadas a legjobb modja megfogni a dolgot? Mert ugy, hogy nem ertek a statisztikahoz, mint tudomanyhoz, en azt mondanam nem. A fentiek alapjan elenyeszo, de ha jol olvastam, pont ott tavaly is volt egy halalos tamadas.

Mennyivel masabb azt modnani, hogy tavaly is es iden is volt aki meghalt. Sokkal nagyobb veszelynek erzi az ember es az ilyen felelmek egy resze a percepcion mulik.
undisputedly
Még mindig nem vagyok matematikus 😊 közgáz/pénzügy/ökonometria szakot végeztem.

Őszintén szólva, nem tudom mi a legjobb módja megfogni a dolgot. Csak borzasztóan zavar ez a típusú parasztvakítás az ilyen cikkeknél, ez is az egyik vesszőparipám...

Azért nem szeretem, mert ez tengerbiológia/búvár körökben 15-20 éve is lerágott csont volt, sőt az Ausztrál partoknál sokkal régebb óta téma az egész... aztán most a Vörös-tenger menti támadások miatt megint felkapták. Ausztráliában évtizedek óta folyamatosan nőttek a számok, de ott senkit nem "zavar", megszokták már, és tudják h strandon ez benne van. (Mondjuk ez az az ország, akinek miniszterelnöke belefulladt a tengerbe úszás közben, szóval lehet nem róluk kell példát venni, ezt aláírom.. de az is egy zseniális sztori.)
Ők valahogy mégis tudják helyén kezelni a dolgot, lásd
 www.australiangeographic.com.au/news/2010/09/shark-attack-survivors-unite-to-save-sharks/

És nem tudom mennyien szörföztek 20 v 40 éve - de biztos vagyok, hogy annak is nőtt a népszerúsége... fel lehetne erre vs cápatámadásokra is húzni egy grafikont. Valószínúleg elég linerális lenne.

Valszeg a Spielberg film sokkal többet ártott amúgy, mint egy random 2018-as Buzzfeed újságcikk - ezt én is aláírom.

De az eléggé meglepne, ha ennek evolúciós/etológiai oka lenne - mert az nem 30/50 év alatt történik meg.... inkább csak több a kaja (mármint a tengerbe dobált cucc)/az inger az ember által látogatottabb részeken, sztem.

Valszeg az az egy mázli az egészben, h ezt az egész sz@rt úgyse fogjuk megélni.. 50-100 évig még ellesznek a cápák, aztán kipusztul néhány faj 60 v 80 év múlva, és akkor majd megint átgondolják a nagyfejesek a dolgot. Vagy nem, és marad 150 faj a 400 helyett... mindegy, azt se éljük már meg úgyse, szóval.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 2 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Ismerem valamennyire a Bibliát, de ma már a negyedik sáskával találkoztam. Aggódnunk kellene?
Gergőbácsi
Majd ha három napig sötét lesz...
De no para, a folyók nem váltak vérré, se béka, se tetvek, és remélem fekélyeid sincsenek.
Őszentsége Sobri Jóska
lehet csak egy démon
Abaddon vagymiatök....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 135 — #NoStress
Gergőbácsi
Majd ha három napig sötét lesz...
De no para, a folyók nem váltak vérré, se béka, se tetvek, és remélem fekélyeid sincsenek.

több mint 2 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 353 — Packers Suicide Squad

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 2 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 710 — SuperBowl Champions 2013/2014

Negritis, a vajda

Toca

Igor

több mint 2 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
Tank múzeumban (Dorset, Anglia) találtam egy sorozási plakátot:
 ibb.co/XZy6yjt

Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...