OFF topik
31 feliratkozó
több mint 5 éve
Minek mentél be addig kocsival?Dugó dugó hátán és még nem is szabadult rá mindenki a városra, a vírus miatt.Áldja meg az Isten Karácsony Gerit, meg az ötletét a bicikli sávval a körúton.....ma sétáltam a klinikákig a nyugatitól
#JC6
a körúton hülyén van megcsinálva
viszont sztem az üllőin korrekt
ha a körúton is a szélére rakták volna és közlik az autóknak hogy nem lehet ott parkolni (ami sztem alapból sem ártana, leszarom hányan jönnek nekem hogy így sincs elég parkoló hely) akkor kevesebb gondot okozott volna
Negritis
Szerintem gyorsan kicsinálják, tarthatatlan állapotok lesznek.
Bár a kocsi is rengeteg, 17 percet köröztem Terézvárosban, mire lett egy szűk parkoló... nevetséges.
#JC6
több mint 5 éve
Ezeknek semmi nem elég basszamegÉn az ilyen optimalizált bannerelhelyezéseket kedvelem:
m.hvg.hu/kkv/20200515_Egyesulesrol_targyal_a_Takarek_es_az_MKB
r.baggio
több mint 5 éve
Ezeknek semmi nem elég basszamegm.hvg.hu/kkv/20200515_Egyesulesrol_targyal_a_Takarek_es_az_MKB

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Dugó dugó hátán és még nem is szabadult rá mindenki a városra, a vírus miatt.Áldja meg az Isten Karácsony Gerit, meg az ötletét a bicikli sávval a körúton.....ma sétáltam a klinikákig a nyugatitól
#JC6
ha a körúton is a szélére rakták volna és közlik az autóknak hogy nem lehet ott parkolni (ami sztem alapból sem ártana, leszarom hányan jönnek nekem hogy így sincs elég parkoló hely) akkor kevesebb gondot okozott volna
Negritis
Szerintem gyorsan kicsinálják, tarthatatlan állapotok lesznek.
Bár a kocsi is rengeteg, 17 percet köröztem Terézvárosban, mire lett egy szűk parkoló... nevetséges.
több mint 5 éve
Ha esetleg valaki használ online stock trader platformot, az írja már meg melyiket.
több mint 5 éve
mondjuk ott a körúton sosem értettem azt a parkoló sávot végig ...Áldja meg az Isten Karácsony Gerit, meg az ötletét a bicikli sávval a körúton.....ma sétáltam a klinikákig a nyugatitól
#JC6
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Áldja meg az Isten Karácsony Gerit, meg az ötletét a bicikli sávval a körúton.....ma sétáltam a klinikákig a nyugatitól
#JC6
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Áldja meg az Isten Karácsony Gerit, meg az ötletét a bicikli sávval a körúton.....
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
www.rferl.org/a/broken-city-budapest-after-world-war-two/30599400.htmlParades ez is.
KoporShow
Nagyon kedvelem a regi budapesti kepeket, van bennem egy kivancsisag mi lenne ha egyszer meglatnam magam egy ilyen foton, mint bruce willis a 12 majomban 😀
pont a napokban lattam a hevizi furdorol is kepeket. 100 evvel ezelott, de akar 50 evvel ezelott is mennyivel elgansabbak voltak az emberek. Legyen szo gazdag vagy szegenyebbrol. most meg mar a szakadt nadrag is meno es divatos.
több mint 5 éve
Tehát nem a te tudásod lett felértékelve, hanem minden diplomás évfolyamtársad tudása lett leértékelve, a diploma értéke kevesebb lett, hisz kevesebb tudással is megkapható.De mihez képest értékelődött le a diploma értéke? Gyakorlati kérdésekben leginkább diplomásokat diplomásokkal hasonlítanak össze, szóval az az összevetés a logikád szerint nem változott. Ha félreértettelek és a diploma presztízsére gondoltál az jogos lehet nyilván.
vpi
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
Pontositsunk es ertelmezzuk a dolgokat ,nem a postai koltsegrol beszeltem eddig sem.az ok azt kifizetem szo nelkul minden szivozas nelkul miert is lennek ellene?!fel sem merult h nem🤣Csupaszitsuk le: Olyan dologert kernek penzt ami jogszabaly ellenes. Szo nelkul befizeted? Es most felejtsd el, hogy diploma vagy stb..mert szemelyes sertettseg miatt is kapom az ivet amit elhiszek, hogy en megkapom ami nem jar, pedig jar mar.Pont ez a lényeg, ami számodra nem megy át.
ZoliMP
Hogy nem lehet ilyen dichotóm módon nézni, hogy mi a jogos, mi nem, mi jár, mi nem, mi igazságos, mi nem.
Minden eset egyedi.
Nincs univerzális metodika.
Van amikor az a hasznos és hatékony, és valójában akkor jársz te személyesen jobban, ha harcolsz, és nem nyeled be, és van amikor akkor jársz jobban, ha benyeled a békát.
Amiért kapod az ívet az az, hogy szerinted mindig csak az számít mi a jogos, és nem az, hogy mi a hasznos és hatékony.
Mintha nem mérlegelnél, nem súlyoznál, nem priorizálnál, csak azon toporzékolnál hisztizve, hogy "jár nekem, ingyé, adják ide".
És jelen esetben, amikor egy rajtad kívülálló szerencsének köszönhetően kapsz egy nagyértékű ajándékot ingyen, azon pampogsz, hogy ki kell fizetned a postaköltséget.
Mintha lenne most egy rendelet, hogy minden ZoliMP nevű ember kap az államtól azonnali 5 millió forintot, amit ingyenesen átutal a bankodba, és a bankod az utalásból jogtalanul leemelne 4ezer forint kezelési költséget.
És te nem a netto 4.996.000 forintnyi ajándéknak örülnél, hanem a 4.000 forintos sáp miatt rapliznál.
Ez olyan... hogy is mondjam... fillérbaszó mentalitás.
Sobri Jóska
Es mar megint hipoteziseket gyartasz h "beperelnem" a bankot kesz tenyeket kozolsz a semmire olyan dolgokat amirol csak kovetkeztetsz ugy h mint aki mindig toporzekol mikor irtam h nem mindig 🤣
Nagyon unatkozhatsz komam.nincs ket egyforma dolog, te is irtad.
Tudnek meg irni errol de nem teszem csak azert irtam mert a kommented nem valos infot tartalmaz.
-the end-
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/05/09/rendori_felvezetest_kapott_egy_verzo_feju_kisfiu_budapesten/Nem ez a lényeg a cikkben, de ki az az elmebeteg, aki “Cseperke” nevet adja a gyerekének???
Életemben nem hallottam még, honnan jöhetett az ihlet..
több mint 5 éve
Csupaszitsuk le: Olyan dologert kernek penzt ami jogszabaly ellenes. Szo nelkul befizeted? Es most felejtsd el, hogy diploma vagy stb..mert szemelyes sertettseg miatt is kapom az ivet amit elhiszek, hogy en megkapom ami nem jar, pedig jar mar.Pont ez a lényeg, ami számodra nem megy át.
ZoliMP
Hogy nem lehet ilyen dichotóm módon nézni, hogy mi a jogos, mi nem, mi jár, mi nem, mi igazságos, mi nem.
Minden eset egyedi.
Nincs univerzális metodika.
Van amikor az a hasznos és hatékony, és valójában akkor jársz te személyesen jobban, ha harcolsz, és nem nyeled be, és van amikor akkor jársz jobban, ha benyeled a békát.
Amiért kapod az ívet az az, hogy szerinted mindig csak az számít mi a jogos, és nem az, hogy mi a hasznos és hatékony.
Mintha nem mérlegelnél, nem súlyoznál, nem priorizálnál, csak azon toporzékolnál hisztizve, hogy "jár nekem, ingyé, adják ide".
És jelen esetben, amikor egy rajtad kívülálló szerencsének köszönhetően kapsz egy nagyértékű ajándékot ingyen, azon pampogsz, hogy ki kell fizetned a postaköltséget.
Mintha lenne most egy rendelet, hogy minden ZoliMP nevű ember kap az államtól azonnali 5 millió forintot, amit ingyenesen átutal a bankodba, és a bankod az utalásból jogtalanul leemelne 4ezer forint kezelési költséget.
És te nem a netto 4.996.000 forintnyi ajándéknak örülnél, hanem a 4.000 forintos sáp miatt rapliznál.
Ez olyan... hogy is mondjam... fillérbaszó mentalitás.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
Tudom nem ismerjuk egymast es ez egy forum.de a kolcsonos tisztelet jar es en soha nem illettem mast jelzovel foleg negativval .barmilyen vita is volt.Nézd!meg is lehet fordítani ám: miért kéne az egyetemnek hagynia, hogy az állam random rendeletekkel plusz költségekbe verje őket, amíg Jolika a titkárnő túlórában kikeresi az évekkel ezelőtt végzett x ezer hallgató papírjait, és előkészíti a diplomáját, annak ellenére, hogy nem teljesítette az előre tudott feltételeit?Nagyon le vagytok ragadva a ket szelsosges peldamnal es a diplomanal.
nálunk a diplomaosztón a kötelező talárnak is volt 2500 forint kölcsönzési díja, gondolom ott is elkezdtél volna toporzékolni, hogy márpedig az neked ingyen JÁR.
mennyivel jobb lehetne a világ, ha úgy tudná mindenki a kötelességeit is, mint ahogy a jogait.
kaszo
Meg mindig nem jott at, hogy mit irok.
a tollar x osszeg, miert reklomalnam meg, ezt ok szabalyozzak vagy elfogadod vagy nem?ugy mint a parkolasi dij, fix osszeg, rendelet stb.
az elso diploma kiadasa ingyenes 2011 ota.
Az hogy tobblet munka, igen elhiszem hogy szopo es nem korrekt, de sztem az sem hogy jogszabaly ellenesen kernek zset.
pl mikor en tulorazok akkor mi az ugyfelektol kerunk penzt , hogy fizessek a mi tulorankat ( pl szolgaltato szektor? )
illetve kifizettem eleg magas osszeget a tandijra es nem csak en mas is szoval a 4000 ft az o reszukrol is fillerbasszas mikor millios osszeg a tandij+ ilyen-olyan extra koltsegek.
Csupaszitsuk le: Olyan dologert kernek penzt ami jogszabaly ellenes. Szo nelkul befizeted? Es most felejtsd el, hogy diploma vagy stb..mert szemelyes sertettseg miatt is kapom az ivet amit elhiszek, hogy en megkapom ami nem jar, pedig jar mar. 😀
Ahogy Toca irta, szemelyes preferencia donti el ki meddig megy el en sem irtam azt, hogy mindent minden korulmenyek kozott, de ez is elsiklott szemeitek elott.
Korbeertunk veled is. Sobrival is lezartam a dolgot es most veled is. Es ide is beirom amit a make love irtam es ennyi:
"Valami felrement latom.
Van kulonbseg a kozott h ?termeszetesnek? veszi az elado es meg sem probalja visszaadni a visszajarot vagy mondod neki h koszi nem kell.
En egy arva szoval nem mondtam h soha nem hagyom ott a visszajarot stb...
Hoztam peldakat amik szelsosegesek es hoztam megtortent eseteket amik tobb ezerrol ft-rol szoltak amik nalam ha osszeadom kb eves telefonszamlam."
ZoliMP
Az a baja szerintem mindenkinek, hogy elkezdtél egy iskolát. Beiratkozáskor számodra egyértelmű volt, a diplomaszerzés feltétele (nyelvvizsga). Teljesen random módon, igazából nem túl indokolhatóan, de hoztak egy jogszabályt, hogy az összes évfolyamtársad, aki vért izzadva teljesítette az elvárásokat (letette a nyelvvizsgát) egy balek f@sz, hisz nyelvvizsga nélkül is meglehetett volna ugyanaz a papírjuk. Tehát nem a te tudásod lett felértékelve, hanem minden diplomás évfolyamtársad tudása lett leértékelve, a diploma értéke kevesebb lett, hisz kevesebb tudással is megkapható. Rendben, elfogadjuk, nincs mit tenni. De hogy még jön a kis fillérbaszó, aki 4000 Ft-ot nem hajlandó a diplomájára szánni, nemhogy egy nyelvvizsga és az arra való felkészülés árát (tanár, könyvek stb), nos az talán jogos felháborodást szül.
Elvben igazad lenne, de a lincshangulat nagyon is érthető.
vpi
En egy arva szoval nem irtam, sot hangot is adtam annak h sztem sem korrekt az h nyelvvizsga nelkul kiadjak de mit tudok tenni?innentol alljak vigyazzba eletem vegeig vagy irjam be a cv-be csillaggal h nyelvvizsga nekuli?tudom fizessem be a 4k-t.meg is teszem ha jogos.
Azok akik korabban tudtak menni nyugdijba mint masok azok kussoljanak mert igy alakult uj szabalyozas, torveny miatt.
Es itt a baj ebben az eszmecsereben.hozzatok az erzelmeket az ellenszenvet pedig ez fekete vagy feher dolog itt.es ertem h ti miert igy gondoljatok ahogy de az mar erzelmi resz.
X egyetem ker y egyetem nem. Mi alapjan?
Nalam is volt olyan h ok elengedtem vmit vmiert de itt ugy erzem nem szabad.
Hozzakoltes is volt h biztos megvarom es elrakom az 5ft visszajarokent meg ilyen frazisok jonnek h lustasag miatt stb...meg vannak a szemelyes indokaim mit miert stb..es nem osztom meg a forumon mert van egy szint ami "moge" nem megyek.
A feltelezesek rossz hatassal vannak a tenyleges kepre.
Tenyleg lehet ezt csurni csavarni.en ertem az allaspontotokat, elfogadom.meggyozni nem fogjuk tudni a masikat ez kiderult.
Es tenyleg sok ez mar.2napja megy.
Ugyhogy unnepelyesen szeretnem dobni a temat es nem egyenkent ahogy eddig tettem hanem ....😃
több mint 5 éve
OMG, mekkora plot twist. twitter.com/baraGodzilla/status/1258682943716782080
M Night Shyamalan, feloldozlak bűneid alól! Vagy lehet ő a felelős, hogy egy ilyen SZÖRNYŰ plot twist került a videó végére? 😊
Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
Nézd!meg is lehet fordítani ám: miért kéne az egyetemnek hagynia, hogy az állam random rendeletekkel plusz költségekbe verje őket, amíg Jolika a titkárnő túlórában kikeresi az évekkel ezelőtt végzett x ezer hallgató papírjait, és előkészíti a diplomáját, annak ellenére, hogy nem teljesítette az előre tudott feltételeit?Nagyon le vagytok ragadva a ket szelsosges peldamnal es a diplomanal.
nálunk a diplomaosztón a kötelező talárnak is volt 2500 forint kölcsönzési díja, gondolom ott is elkezdtél volna toporzékolni, hogy márpedig az neked ingyen JÁR.
mennyivel jobb lehetne a világ, ha úgy tudná mindenki a kötelességeit is, mint ahogy a jogait.
kaszo
a tollar x osszeg, miert reklomalnam meg, ezt ok szabalyozzak vagy elfogadod vagy nem?ugy mint a parkolasi dij, fix osszeg, rendelet stb.
Az hogy tobblet munka, igen elhiszem hogy szopo es nem korrekt, de sztem az sem hogy jogszabaly ellenesen kernek zset.
pl mikor en tulorazok akkor mi az ugyfelektol kerunk penzt , hogy fizessek a mi tulorankat ( pl szolgaltato szektor? )
illetve kifizettem eleg magas osszeget a tandijra es nem csak en mas is szoval a 4000 ft az o reszukrol is fillerbasszas mikor millios osszeg a tandij+ ilyen-olyan extra koltsegek.
Csupaszitsuk le: Olyan dologert kernek penzt ami jogszabaly ellenes. Szo nelkul befizeted? Es most felejtsd el, hogy diploma vagy stb..mert szemelyes sertettseg miatt is kapom az ivet amit elhiszek, hogy en megkapom ami nem jar, pedig jar mar. 😀
Ahogy Toca irta, szemelyes preferencia donti el ki meddig megy el en sem irtam azt, hogy mindent minden korulmenyek kozott, de ez is elsiklott szemeitek elott.
Korbeertunk veled is. Sobrival is lezartam a dolgot es most veled is. Es ide is beirom amit a make love irtam es ennyi:
"Valami felrement latom.
Van kulonbseg a kozott h ?termeszetesnek? veszi az elado es meg sem probalja visszaadni a visszajarot vagy mondod neki h koszi nem kell.
Hoztam peldakat amik szelsosegesek es hoztam megtortent eseteket amik tobb ezerrol ft-rol szoltak amik nalam ha osszeadom kb eves telefonszamlam."
ZoliMP
Az a baja szerintem mindenkinek, hogy elkezdtél egy iskolát. Beiratkozáskor számodra egyértelmű volt, a diplomaszerzés feltétele (nyelvvizsga). Teljesen random módon, igazából nem túl indokolhatóan, de hoztak egy jogszabályt, hogy az összes évfolyamtársad, aki vért izzadva teljesítette az elvárásokat (letette a nyelvvizsgát) egy balek f@sz, hisz nyelvvizsga nélkül is meglehetett volna ugyanaz a papírjuk. Tehát nem a te tudásod lett felértékelve, hanem minden diplomás évfolyamtársad tudása lett leértékelve, a diploma értéke kevesebb lett, hisz kevesebb tudással is megkapható. Rendben, elfogadjuk, nincs mit tenni. De hogy még jön a kis fillérbaszó, aki 4000 Ft-ot nem hajlandó a diplomájára szánni, nemhogy egy nyelvvizsga és az arra való felkészülés árát (tanár, könyvek stb), nos az talán jogos felháborodást szül.
Elvben igazad lenne, de a lincshangulat nagyon is érthető.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
meg is lehet fordítani ám: miért kéne az egyetemnek hagynia, hogy az állam random rendeletekkel plusz költségekbe verje őket, amíg Jolika a titkárnő túlórában kikeresi az évekkel ezelőtt végzett x ezer hallgató papírjait, és előkészíti a diplomáját, annak ellenére, hogy nem teljesítette az előre tudott feltételeit?Nagyon le vagytok ragadva a ket szelsosges peldamnal es a diplomanal.
kaszo
"Valami felrement latom.
több mint 5 éve
de ha elmész, akkor kötelező (volt nekünk akkor, nem tudom most mi van)nálunk a diplomaosztón a kötelező talárnak is volt 2500 forint kölcsönzési díja, gondolom ott is elkezdtél volna toporzékolni, hogy márpedig az neked ingyen JÁR.(A diplomaosztó nem kötelező, így a 2500 forintos talár sem.)
kaszo
Atari
több mint 5 éve
nálunk a diplomaosztón a kötelező talárnak is volt 2500 forint kölcsönzési díja, gondolom ott is elkezdtél volna toporzékolni, hogy márpedig az neked ingyen JÁR.(A diplomaosztó nem kötelező, így a 2500 forintos talár sem.)
kaszo
Szerkesztette: Atari
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
meg is lehet fordítani ám: miért kéne az egyetemnek hagynia, hogy az állam random rendeletekkel plusz költségekbe verje őket, amíg Jolika a titkárnő túlórában kikeresi az évekkel ezelőtt végzett x ezer hallgató papírjait, és előkészíti a diplomáját, annak ellenére, hogy nem teljesítette az előre tudott feltételeit? nálunk a diplomaosztón a kötelező talárnak is volt 2500 forint kölcsönzési díja, gondolom ott is elkezdtél volna toporzékolni, hogy márpedig az neked ingyen JÁR.
több mint 5 éve
Ha sok ember nem kéri a neki jogosan járó 2 forintot, akkor előállhat az az eset, amikor a sok embertől összejött vagyon miatt az élelmes nyerészkedőt perbe fogják, lecsukják.Nem akarhatod ezt! Mentsd meg és kérd vissza!
Vagy patkánykodást szőrivel: vigyél haza vagy 10 csavart, vagy A4-es lapot stb...
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Leírom én is érthetően: nem baj, természetes emberi hozzáállásról beszélsz. Még külön neve is van: fillérbaszás.Leirom erthetobben :miert baj az ha a nehezen megkeresett penzemet ugy koltom el h nem er kar?azt kapom ami jar, se tobb se kevesebb.es nem teszek kulonbseget 10ft vagy 100 000 ft kozott.hozzatennem errol van az a vicc h a 45ezer ft-bol meg lehet elni, mert a magyar ugyis osszeugyeskedi a tobbit.Nem azt mondom h az en hozzaallasom a legjobb, en igy kezelem ezeket a szitukat.es nem vagyok notorius reklomalo, szoval ami jogos az jogos azt nem babralom, de az emlitett peldaim jogosak mivel kar er(t) ami jogszabaly / torveny szerint nem jogos.És pont ezt hívják fillérbaszásnak.
ZoliMP
Amikor jogos, de nem tudsz disztingválni, hogy hasznos vagy sem.
Ha a lakásfelújító 3 hónappal később készül el úgy, hogy nem aképp csinálja, amiben megállapodunk, és tele van hibákkal a munkája, akkor nem fizetem ki. Megtörtént.
Ha 20ezresből úgy kapok vissza, mintha 10ezrest adtam volna, akkor jelzem. Megtörtént.
Ahogy azt is, ha 10ezresből ad vissza a homály kiscsaj, mintha 20ezres lett volna. Ez is megtörtént.
Ha a mindig 8ezer körüli villanyszámla váratlanul 35ezer, arra csak ránézek miért, de ha érdemben ugyanannyi, akkor nem bogarászom percekig, mert haszontalan, nem éri meg.
De azt, hogy hiányzik e egy 50es vagy egy 100as, azt nem is fogom tudni, mert eleve vissza se kérem az aprót, ez a nagyvonalúság.
A fillérbaszás meg az, amikor valaki mindig, mindenben az igazságát keresi, és úgy érzi, hogy vele direkt örökké kibasznak.
Velem az általad leírt példák legtöbbje meg se történt. Vagy nem vettem észre, mert irreleváns.
És nem csak balfasz, meg igazságbajnoka van.
És ha kapsz “ingyér” egy diplomát, ami egyébként nem járna, meg se tudnád szerezni vagy még további több tízezer forintnyi nyelvórába kerülne, akkor az 4ezerért is ingyér van.
Sobri Jóska
Nem olvastal figyelmesen.en sem keresem a hibat.nem szamolom at a visszajarot minden fizetes utan.foleg mert kartyaval fizetek de elvarhato ha en korrekten allok vkihez akkor az is korrekt legyen.
A szamlatkat se bogaraszom mert tudom h mi mennyi es nem kerdojeletek meg a vizszamlan 200ft-ot
Az hogy te gesztust gyakorolsz a szived joga, szep dolog.de te egyezzel bele es nem a masik cselekszik elore.az h nem nezed es nem erdekel hol vagnak at az is a szived joga.
De a fohamgsuly a diploma.
Diploma nem jar?mirol beszelsz.pont ez az h jar, kijott a rendelet.
Fizetnem kene x osszeget a fosulinak ami egy 2011-es rendelet szerint nem jogos koveteles?miert?
En ennel tobbet nem tudok irni ezzel kapcsolatban es ahogy a multkor sobri is megtette bar o fele ennyi energiat sem olt bele.lejovok errol a temarol.😄
ZoliMP
És ha nem érted hatékonysági szempontból miért kell különbséget tenni 10 és 100ezer forint között, akkor megértem, hogy miért nehéz megkeresned a pénzedet.
Elvárod, hogy akihez korrektül állsz, az álljon hozzád is korrektül. Miért? Ez teljesen alaptalan elvárás egy vadidegentől. Ha én valakivel le akarok feküdni, akkor elvárhatom, hogy ő is akarjon velem lefeküdni? Ehh...
Jogilag valóban jár a diploma, én is olvastam a rendeletet, nekem is kapott így ismerősöm, örültem is neki.
Ezt senki nem vonta kétségbe.
Amiről írtam, azt meg szimplán azért nem érted meg, hogy még 4 rugóért is ingyen van, mert fillérbaszó vagy. Körbe értünk szerintem is.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
Leirom erthetobben :miert baj az ha a nehezen megkeresett penzemet ugy koltom el h nem er kar?azt kapom ami jar, se tobb se kevesebb.es nem teszek kulonbseget 10ft vagy 100 000 ft kozott.hozzatennem errol van az a vicc h a 45ezer ft-bol meg lehet elni, mert a magyar ugyis osszeugyeskedi a tobbit.Nem azt mondom h az en hozzaallasom a legjobb, en igy kezelem ezeket a szitukat.es nem vagyok notorius reklomalo, szoval ami jogos az jogos azt nem babralom, de az emlitett peldaim jogosak mivel kar er(t) ami jogszabaly / torveny szerint nem jogos.És pont ezt hívják fillérbaszásnak.
ZoliMP
Ha a lakásfelújító 3 hónappal később készül el úgy, hogy nem aképp csinálja, amiben megállapodunk, és tele van hibákkal a munkája, akkor nem fizetem ki. Megtörtént.
Ha 20ezresből úgy kapok vissza, mintha 10ezrest adtam volna, akkor jelzem. Megtörtént.
Ahogy azt is, ha 10ezresből ad vissza a homály kiscsaj, mintha 20ezres lett volna. Ez is megtörtént.
Ha a mindig 8ezer körüli villanyszámla váratlanul 35ezer, arra csak ránézek miért, de ha érdemben ugyanannyi, akkor nem bogarászom percekig, mert haszontalan, nem éri meg.
De azt, hogy hiányzik e egy 50es vagy egy 100as, azt nem is fogom tudni, mert eleve vissza se kérem az aprót, ez a nagyvonalúság.
A fillérbaszás meg az, amikor valaki mindig, mindenben az igazságát keresi, és úgy érzi, hogy vele direkt örökké kibasznak.
Velem az általad leírt példák legtöbbje meg se történt. Vagy nem vettem észre, mert irreleváns.
És ha kapsz “ingyér” egy diplomát, ami egyébként nem járna, meg se tudnád szerezni vagy még további több tízezer forintnyi nyelvórába kerülne, akkor az 4ezerért is ingyér van.
Sobri Jóska
Nem olvastal figyelmesen.en sem keresem a hibat.nem szamolom at a visszajarot minden fizetes utan.foleg mert kartyaval fizetek de elvarhato ha en korrekten allok vkihez akkor az is korrekt legyen.
A szamlatkat se bogaraszom mert tudom h mi mennyi es nem kerdojeletek meg a vizszamlan 200ft-ot
Az hogy te gesztust gyakorolsz a szived joga, szep dolog.de te egyezzel bele es nem a masik cselekszik elore.az h nem nezed es nem erdekel hol vagnak at az is a szived joga.
De a fohamgsuly a diploma.
Diploma nem jar?mirol beszelsz.pont ez az h jar, kijott a rendelet.
Fizetnem kene x osszeget a fosulinak ami egy 2011-es rendelet szerint nem jogos koveteles?miert?
En ennel tobbet nem tudok irni ezzel kapcsolatban es ahogy a multkor sobri is megtette bar o fele ennyi energiat sem olt bele.lejovok errol a temarol.😄
több mint 5 éve
Nem azt mondom h az en hozzaallasom a legjobb, en igy kezelem ezeket a szitukat.es nem vagyok notorius reklomalo, szoval ami jogos az jogos azt nem babralom, de az emlitett peldaim jogosak mivel kar er(t) ami jogszabaly / torveny szerint nem jogos.És pont ezt hívják fillérbaszásnak.
ZoliMP